AKYAKA’DA GEZİLECEK YERLER – EN GÜZEL AKYAKA DENEYİMLERİ

Akyaka pek de bilinmeyen bir sahil kasabası iken son 10 yılda önce kitesurfçülerin radarına girdi ve bu konuda dünyaca bilinen bir yer haline geldi. Biz o hali ile de zaten çok sevmiş, Akyaka’nın Çeşme ve Bodrum gibi ateş pahası yerlere oranla mütevazılığına, samimiyetine ve özgünlüğüne şapka çıkarmıştık.

Son birkaç yılda ise Akyaka kitesurf camiyasının veya beyaz yakalıların yazın birkaç hafta için geldiği bir yer olmaktan çıktı. Artık Akyaka genç sanatçıların, kitesurfçülerin, yaratıcı endüstrilerde çalışan kesimin akın akın büyük şehirlerden kaçıp temelli yerleştiği, buranın dingin, yaratıcı, özgür ortamında kendilerini bulduğu bir vaha haline geldi. Tıpkı bir zamanların Bodrum’u gibi bir araya gelip iş birlikleri yaptıkları, dayanışma içinde oldukları, beraber üretip sergiledikleri devasa bir ortak çalışma alanı, doğal bir yaratıcı hub oldu. Bizce bunlar Akyaka adına umut verici gelişmeler. Biz de Akyaka’nın heyecan verici bu dönüşümünü yakından takip ediyoruz. Siz de bizimle takipte kalın! Şimdi hazırsak şimdi Akyaka’nın anatomisini anlatmaya başlıyoruz.

Akyaka Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Akyaka’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Akyaka’ya uçakla gelecekseniz, size en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Havalimanından Akyaka yaklaşık 50 dakika kadar sürüyor. Fakat uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Akyaka’da Otel veya Ev Seçerken

Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. Akyaka merkez ve Akçapınar aynı yer değiller. Birbirlerine araba ile 10 dakika mesafedeki iki beldeler. Kano, meşhur tostçu, kitezone, paddleboard gibi aktiviteler Akçapınar’da, Azmak nehri kenarındaki yeme-içme mekanları, popüler bar ve gece mekanları, denize girilecek noktalar, liman ise Akyaka merkezde konumlanıyor. O nedenle de otel ve ev seçimi yaparken bu farkı göz önünde bulundurun. Ev seçerken ise kalabalıklardan izole, havuzlu ve müstakil villa seçeneklerinin Akyaka merkezde veya Akçapınar’da değil daha çok Gökova’nın ve Ula’nın çevre köylerine dağıldığını aklınızda bulundurun. Her şekilde bu evlerden birinde kalmayı seçerseniz merkeze veya Akçapınar’a aracınızla 10-15 dakikada ulaşabiliyorsunuz.


Akyaka’da Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Akyaka’da büyük oteller yerine ağırlıklı olarak küçük oteller ve pansiyonlar var. Ayrıca tatilde ev kiralamayı tercih edenlerdenseniz, Akyaka’daki kiralık villaları mutlaka görmelisiniz. Manzarası, sonsuzluk havuzu ve yeşiller içindeki ortamı ile çok hoş seçenekler var. Önerdiğimiz otelleri ve evleri aşağıda bulabilirsiniz.

Baga Hotel $$$


Denizin tam yanında, etrafımda bir sürü yeşillik doğayla iç içe olayım gibi bir hayaliniz varsa burası biçilmiş kaftan. Bu şirin butik otelin kendi plajı da var ve odaların bir kısmı denize bir kısmı da dağ manzarasına bakıyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Göktürk Butik Otel $$


Gökova Körfezi’nde denize sıfır konumda, 21 odası ve kendine özel iskelesi olan, oda-kahvaltı hizmet veren bir butik otel seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.

Muhteşem Villa $$


Villa Eta, Akyaka’nın Çıtlık Köyü’nde, 2 kişi kapasiteli, 1 yatak odalı ve 1 banyolu, önünde küçük bir sonsuzluk havuzu olan konaklama seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.

Romantik Ev $$

Gökova’da, 2 kişi kapasiteli, içinde wifi, tv, havuz, mutfak, klima bulunan bir küçük ev seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Akyaka’daki tüm otelleri, evleri ve villaları inceleyebilirsiniz.

Akyaka’daki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR
– Akyaka’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.

Yukarıdaki otel ve evlerin fiyat karşılaştırmalarını, kişi başı maliyetlere göre belirliyoruz. Özellikle evlerde çok kişi konaklama yapılabileceği için kişi başı maliyetler düşüyor ve daha avantajlı hale geliyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Akyaka ve çevresi bir paket gibi düşünülmeli. Eminiz ki siz de tatilinizde Akyaka etrafındaki yerleri de görmek isteyeceksiniz. Zira denize girilecek en güzel, en mavi koylar Akyaka merkezde değil ona 15 dakika veya yarım saat mesafede. O yüzden kendi aracınızla gelmediyseniz, araç kiralamanızı öneririz. Dalaman Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Akyaka’da Yapılacaklar

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Nail Çakırhan Evi
  2. Delta Bisiklet
  3. Sedir Adası
  4. Aşıklar Yolu
  5. Kano
  6. Kite Zone
  7. Dane Gökova
  8. Yucca House
  9. The River House
  10. Mundos Suites
  11. Kite Beach
  12. Küçük
  13. Global Sailing Academy
  14. Akyaka Orman Kampı
  15. Yavansu Ciftliği
  16. Çınar Beach
  17. Rahat Beach
  18. Maden İskelesi
  19. Akbük Koyu

Yeme-İçme

  1. Riders’ Inn
  2. Mekan Akyaka
  3. Space Akyaka
  4. Ayşe Ana’nın Yeri
  5. Febiha 1921
  6. Selanik
  7. Rahat Meyhane
  8. İnceden Meyhane
  9. Look Akyaka
  10. Big Bite
  11. Pizza Fellas
  12. Pişi
  13. Konak Dondurma
  14. Orfoz Restaurant
  15. Halil’in Yeri
  16. Olta Balık Restaurant
  17. Kordon Restaurant
  18. Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi
  19. Akçapınar Tostçusu
  20. Lemongrass Coffee Bar
  21. Merlo Cafe
  22. Yucca House Kitchen

1. Akyaka Merkez ve Azmak

akyaka-merkez
Girişteki info kısmında da açıkladığımız gibi, Akçapınar ve Akyaka merkez aynı yer değiller. Birbirlerine araba ile 10’ar dakika mesafedeki iki ayrı yerler. Akyaka aktivitelerinin dağılımı ise bu iki belde arasında şekilleniyor. Biz ilk olarak Akyaka merkezde yapılacaklardan bahsedelim:

Akyaka’nın iki farklı ziyaretçi kitlesi ve dolayısı ile iki farklı ritmi var. Birincisi, yerli turistlerin Akyaka’sı, ikincisi de buranın bir kitesurf cenneti olduğunu fark eden kiteçıların Akyaka’sı. İkisi birbirinden bambaşka dünyalar.

Kiteçılar, gündüz kite zoneda takılıyor. Gece de 3-5 mekanda toplanılır. Gece hayatı adına Akyaka’da çok opsiyon yoktu ama 2021 yazında birkaç farklı mekan daha açıldı. Kiteçıların takıldığı birkaç tatlı mekanda keyifler bayağı iyi oluyor. Ya herkes herkesi tanıyor, ya da tanışıyor. Çevrede birkaç tane daha sports bar ve cafe var. Her geçen yaz mekan sayısı artıyor.

No 22 Riders Inn: Genelde bir iki mekan arasında sekilip, illa bir No 22 Riders Inn’e uğranıyor. Burada neredeyse her gün bir canlı performans oluyor. Son yıllarda sadece bar konseptinden çıkıp menülerine yemek de eklemişler. Akşam 21.30 oldu mu canlı müzik dinlemeye gelenlerce tıklım tıkış doluyor. Mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyonu da sadece öğlen 12 ila 15 arasında alıyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Mekan Akyaka: 2021 yazında açılmış Mekan Akyaka sezonun gözde mekanlarından. Akşam ünlü dj’lerin setleri eşliğinde içeceğinizi yudumlayabileceğiniz bir alternatif. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Space Akyaka: Geceye devam etmek isteyenlerin en popüler adresi ise Space Akyaka. Elektronik ağırlıklı dj setleri için tercih edilesi yer. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Bir de gün sonunda, herkes gidince, bazen kite okulları kite zone’da partiye bağlıyor. Müzik kökleniyor, bazen ateş yakılıyor, tadından yenmiyor…

Kite tayfası akşamları böyle geçirirken, diğer tarafta aileler dondurma yiyerek gece pazarını gezer.

Çok kısa yeme-içme kısmına girmek gerekirse,

Ayşe Ana’nın Yeri: Merkezdeki Ayşe Ana’nın Yeri’ndeki ev yemekleri bizim favorimiz. Envai çeşit lezzetli yemek var. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara. Haritada 4 numara.

Febiha 1921: Aynı şekilde Febiha 1921’de de gün ortası açıktığınızda ev yapımı zeytinyağlılar ve günlük çıkan ev yemekleri bulabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Selanik: Akşam içinse merkezde paylaşımlık mezeler eşliğinde yemek yemek için tercih edebileceğiniz bir mekan. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Rahat Meyhane: Merkezde meze için sevilen adreslerden biri.Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

İnceden Meyhane: Yine aynı şekilde meze için tercih edebileceğiniz bir diğer opsiyon. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Loop Akyaka: Ayaküstü bir şeyler içmek için tercih edilebilir. Mekanın çıtır tavukları da meşhur. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Big Bite: Canınız hamburger çekerse uğrayabileceğiniz bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Pizza Fellas: Aynı şekilde pisleşmeye devam derseniz dilim pizzalar bulabileceğiniz bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Pişi: Kahvaltı için Beşiktaş’tan tanıdığımız Pişi’nin bir şubesi de merkezde bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Konak Dondurma: Nefis keçi sütü dondurmalar için favorimiz Konak Dondurma oldu. Özellikle Kaş ve Demre’de karşımıza çıkan yanıksı dondurması çok başarılı. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Buraya karakerini veren bir başka unsur da tabi ki Azmak. Azmak aslında dev bir yeraltı nehri ve Akyaka’yı da aşan bütük bir bölgede farklı farklı yerlerden yer yüzüne çıkıyor. Azmak’ın suları yaz kış dinleden, mutemadiyen serindir. Genelde 16 derece civarında seyrediyor. Sıcak yaz günlerinde herkes kendini Azmak’a attığından, Azmak ile ilgili planları hafta sonundan ziyade, hafta içine bırakmakta fayda var. Demedi demeyin. 😉 Haritada 1 numara.

Azmak ile ilgili planlardan tekne turu, kano ve ringoyu biraz sonra detaylı anlatacağız zaten. Diğer Azmak klasikleri arasında; masa ve sandalyelerin suya konulduğu, ayaklar keyifle suda buz turarken, yukarıda da mezelere doyulan balık restaurantları var. Bunlardan en popülerleri:

Orfoz Restaurant: Balık deyince Akyaka’da adres çok, ama Orfoz bizim de tercih ettiğimiz ve lezzetinden hizmetinden memnun kaldığımız yer. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Halil’in Yeri: Yine Azmak Nehri’nin kenarında deniz ürünleriyle ünlü bir restoran. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Olta Restaurant: Orfoz ve Halil ile aynı sırada Lagos balığıyla ünlü bir balıkçı. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Kordon Restaurant: Azmak Nehri’nin kıyısında balık keyfi yapabliceğiniz başka bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Son olarak, size önemli bir notumuz var: etraf sazlık olduğu için, sinek kovucunuz hep çantanızda olsun.

2. Merkezde Nail Çakırhan’ın İzinde Akyaka Mimarisi

Fotoğraf Kaynak: tr.pinterest.com

Akyaka’nın kendine has ve korunmakta olan bir mimarisi var. Az katlı evler ve cephelerindeki ahşap işçiliği dikkatinizi çekecek. Bu Akyaka’ya ayrı bir kimlik katmış. Tüm bu dokunun oluşturulmasında ve korunmasında Ula doğumlu Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör Nail Çakırhan’ın katkısı çok büyük. Kendisi, 1971’de Akyaka merkezde kendi ve eşi için yöre malzemeleri ve mimarisini baz alarak bir konak inşa ediyor. Evin inşasında tamamen yerel yöntemler kullanılıyor ve iş gücü olarak da o bölgenin ustaları çalışıyor.

Hiçbir mimari eğitim almamış olmasına rağmen bu konut 1983’te dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülüyor. İşte o günden sonra bölgedeki diğer yapılar da Çakırhan Konağı baz alınarak inşe ediliyor ve ortaya otantik bir kent dokusu çıkıyor. Ahşap işçiliği ile öne çıkan bu evler zamanla butik otele veya apart otellere dönüştürülüyor ve turizme açılıyor. Dilerseniz kendisinin sanat galerisine dönüştürülmüş ödüllü evini de ziyaret edebiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

3. Azmak Nehri Kıyısında Balık

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/orfoz_akyaka

Merkezin bir diğer olayı da Azmak Nehri kıyısındaki balıkçılarda balık yemek. Merkezde bulunan İnişdibi Caddesi boyunca Azmak’ın kollarından biri geçiyor. İşte bu kolu sıra sıra restoranlarla dolu. Hepsi dilerseniz sabah serpme kahvaltıya da gelebileceğiniz mekanlar.

Aralarından en bilinen ve en sevilen mekan Orfoz Restaurant ama bizim de denemeye fırsatımızın olmadığı daha birçok seçenek var. Klasikten şaşmayayım derseniz siz de tercihinizi Orfoz’dan yana kullanabilirsiniz. Mezeleri ve balıklarının lezzeti de ortamı da garsonların ilgi ve alakası da çok yerinde. Ön masalarda yer kapmak için mutlaka bir hafta öncesinden rezervasyon yaptırın deriz. Özellikle içinde Girit geçen tüm mezelerinden, Atatürk’ün mezesi şımarıktan ve akkız denilen Ege otu mezesini söylemeden geçmeyin. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

4. Akyaka’nın Sonsuzluk Havuzlu İnziva Evleri

Fotoğraf Kaynak: www.airbnb.com.tr

 

Biz de buraya geldiğimizde fark ettik ki Akyaka’da inanılmaz tatil evleri, sonsuzluk havuzlu manzaralı balayı villaları ve inziva evleri var. Hatta buradaki seçenekler için Kaş’takilerle yarışır güzellikte bile diyebiliriz. En büyük artısı ise hepsinin doğa içinde, onunla uyumlu, doğa ve mimari konusunda vizyon sahibi ellerden çıktığı belli olan yapılar olması. O nedenle de kendinizi bir yer kiralamış gibi değil daha çok sevdiğiniz bir arkadaşınızın Akyaka’daki cool evine misafir olmuş gibi hissediyorsunuz. Üstelik hem çiftler için hem de kalabalık arkadaş grupları için seçenekler mevcut. Eğer kalabalık bir grupsanız zaten kişi başı maliyetler de ev kiralayınca baya uyguna geliyor. Biz civardaki favorilerimizi Akyaka’da Kiralık Villa ve Tatil Evleri yazımızda topladık. Şöyle bir göz attığınızda zaten ne demek istediğimizi hemen anlayacaksınız.

5. Lezzetli İstilacılar

akyakagezilecekyerler
Süveyş Kanalı açılınca Kızıl Deniz’in istilacı balıkları bizim sularımıza yerleşmiş ve başlamış yerli balıklarımızın soyunu tüketmeye…

Bu balıklar kültürümüzde bilinmediği için marketlerde yer bulamamış. Oysa yurt dışında bunlar ekonomik değeri yüksek balıklar.

Akdeniz Koruma Derneği‘nin başlattığı kampanya sayesinde, hem istilacı nüfusu azaltılıyor, hem balıkçılara ekstra gelir sağlıyor, hem de bize bu  lezzetli balıkları ucuza yeme imkanı sunuyor. Akyaka merkezdeki Su Ürünleri Kooperatifi’nde bu balıkları alıp, hemen yan tarafındaki pişiricide pişirtebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

İstilacılar ve en bol oldukları sezonlar:
Sokar: Mayıs- Haziran
Lokum: Yıl Boyu
Paşa: Yılda 3 sefer (Mayıs-Haziran,  Kasım- Aralık ve  Şubat)
Kılkuyruk: 12 ay var ama Şubat’ta Ocak’ta azalıyor, Eylül ise en bol olduğu ay

Detaylı bilgi: www.akdenizkoruma.org.tr

6. Yeşile Bisikletle Doymak

İlk günden bizi fena alıştırdılar efsane #tulumba tatlısı dopinglerine. Sonra her molada tulumba sayıkladık.

A photo posted by Travel Blogger & Youtuber (@bizevdeyokuz) on

Akyaka merkezdeki Delta Bisiklet Free Wheelies’de yıl boyunca bisiklet kiralayabilirsiniz. İstediğiniz yere bisikletle gidersiniz ama fikir sahibi değilseniz, onların çıkardığı rota alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca, Karya Yolu Türkiye’nin en geniş ve iyi işaretlenmiş bisiklet rotalarına sahip. Pedallamayı çok kolaylaştırmışlar. Araştırın, bu çalışma ile gurur duyacaksınız. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

FREE WHEELIES
Adres : Karanfil Sokak 28 Akyaka/Mugla
Telefon: 0544 800 40 11
Email : akyakafreewheelies@gmail.com

Bisikletle ilgili tüm içeriklerimizi görmek için tıklayın: Bisiklet

7. Ringo – Kendini Azmak’a Teslim Etmek

İlk bilen instagram olsun dedik: #Akyaka’da Ne Yapılır? videomuz websitemizde ve #YouTube kanalımızda yayında! 🎊🎊

A photo posted by Travel Blogger & Youtuber (@bizevdeyokuz) on

Güncel Not: Bu aktivite tekne trafiği nedeniyle tehlikeli olduğundan yasaklanmış olabilir. Önce teknecilere ve yerel mercilere danışıp sormadan yapmayın. Oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk, kaza vb. durumunda tüm sorumluluk size aittir.

Merkezde birçok deniz malzemesi satan dükkan var. Buradan ebatlarımıza uygun birer can simidi aldık. Bazılarında şişirmek için kompresör var. Şişirmek için uğraşmaktansa, kompresörü olan bir yerden alabilirsiniz.

Aslında Azmak’ın Akçapınar kolunda bu işi yapmak en sağlıklısı ama biz merkezde yaptık. Restaurantların yukarısında Azmak’ın başladığı yere otostopla gittik. Akyaka’da otostop yaygın olarak yapılıyor. Yürümeyi tercih edenler için merkezden 15-20 dakika.

Akyakalılar ta denize varana kadar devam etse de, Ottoman Konak isimli otelin orada ringoyu bitirmek gerek. Sonrasında hem Azmak’ın debisi yükseliyor, hem de tekne trafiği başlıyor. Ottoman Konak su kenarında ama biraz geride olduğu için gözünüzden kaçabilir, aklınızda olsun.

Birkaç minik tüyo:
1. İlk suya adım attığınızda “Çok soğuk, hayatta olmaz” diyebilirsiniz ama korkulacak bir şey yok. Can simidine oturunca sadece poponuzun ve ayaklarınızın suya girdiği, kuru yerleriniz hala güneşte kavrulduğu için birbirlerini keyifli bir şekilde dengeliyorlar.
2. Çok sıcak olsa da, siz de kolay üşümeyen cinsten olsanız da hemen suya full girmeyin. Uzun süre ringoda oturacağınız için full ıslanırsanız üşüyebilirsiniz.
3. Öğle sıcaklarıyla baş etmek için birebir. Yalnız şapkanızı alın.
4. Elinizde yudumlayacak bir şeyler olsa ne güzel olur.
5. Su attığınız zaman önünüze çıkan ördekler kaçışıyorlar. 😀

8. Marmaris Koylarına Doğru Tekne Turu ve Sedir Adası

Akyaka’ya yeterli günü ayırdıysanız, merkezdeki limandan kalkan teknelerle kendinize özel bir Marmaris koyları turu ayarlaması yapmayı düşünebilirsiniz. Kendinize özel olması için 20 kişilik bir tekneyi kapatmanız ve ona göre ödeme yapmanız gerekiyor ama kesinlikle bu şekilde olması hem konforunuz hem de mahremiyetiniz açısından çok daha avantajlı oluyor. Zaten yaklaşık 10 kişilik kalabalık bir grupsanız kişi başı fiyatlar da uyguna geliyor. Hem aynı parayı bir gün içinde zaten harcayacaksınız neden Marmaris’in en güzel koylarında denize girmek için harcamayasınız? Tekneye sabah 10.00 gibi biniyorsunuz, sizi 18.00 gibi limana geri getiriyor. Biz Egecan Kaptan tur teknesi ve Milazim kaptan ile yola çıktık çok memnun kaldık. Kendisi sizi en güzel koylara ışınlayarak tüm gün gezdiriyor. Bir de öğle yemeği veriyor. İçecek ihtiyaçlarınızı ise tekneden karşılıyorsunuz. Fona da kendi müziklerinizi açtınız mı değmesin keyfinize. Tel: 0537 244 36 99

Tekne elbette Marmaris’in alamet-i farikası olan Sedir Adası’na da uğruyor. Zamanında Mısır kraliçesi Kleopatra ve Roma İmparatoru Marcus Antonius’un birlikte yüzdüğü rivayet edilen meşhur Kleopatra Plajı da bu adada. Sedir Adası’nda gezip görmek için bir de Cedrai Antik Kenti var. Giriş ücreti var. Müzekart geçiyor. Kleopatra Plajı’nda da şezlong veya minder kiralaması yapabiliyorsunuz. Fakat sezonda kapıda çok uzun bir sıra ile karşılaşmaya hazır olun. Marmaris’i kapsayan bir Akyaka planı yapmak için Marmaris’te Gezilecek Yerler yazımıza da bakabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Şimdi geçelim Akçapınar’a

9. Aşıklar Yolu (Sevgi Yolu)

Hikayesi olan yerleri çok seviyoruz. Tıpkı yazımızın kapağını da süsleyen Aşıklar Yolu veya diğer adıyla Sevgi Yolu, Akçapınar’a çıkan iki tarafı sık ağaçlıklı bu yol gibi. Bunlar sıradan ağaçlar değiller, kendileri tropikal iklime mahsus bir ağaç türü olan okaliptüsler. 1938’de Akçapınar ve çevresi bataklıkmış. O zamanlar bataklık demek sivrisinek, sivrisinek demek sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar demek olduğundan bu problemin çözülmesi gerekiyormuş. Aynı dönemde, Halikarnas Balıkçısı olarak bildiğimiz Cevat Şakir Kabaağaçlı da 1925’ten beri askeri isyana teşvik edici yazı yazmaktan Bodrum’da sürgündeymiş. Cevat Şakir bahçeyle uğraşmayı o kadar çok seviyormuş ki Bodrum Belediyesi’nde resmi olarak işe girip bahçıvanlık bile yapmış. Kendisi bu konuyu öğrenince bataklığı kurutmak için kendisi bizzat Avustralya’dan okaliptüs fidanları getirtmiş ve bu gördüğünüz ağaçlı yol işte bu şekilde oluşmuş. Anlayacağınız, buradan her geçişiniz, büyük usta Halikarnas Balıkçısı’na saygı duruşu niteliği taşıyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

10. Akçapınar Tostçusu & Legen-Dairy Ayranı 😛



Edit: Akçapınar Tostçusu senelerce vazgeçilmez bir Akyaka klasiğiydi ama son senelerde Akçapınar Tostçusu ile şikayet almaya başladık. Yazının altındaki yorumları okumadan geçmeyin ve beklentinizi yüksek tutmayın.

Aşıklar Yolu’nu bitirdiğinizde karşınıza Akçapınar Tostçusu çıkacak. Kendisi tostçu ama bizce adını Akçapınar ayrancısı şeklinde değiştirebilecek kadar şahane bir ayranı var. Akçapınar Köyü yerlilerin yaşadığı, Kite Zone’a yakınlığı nedeniyle yerli yabancı hocaların da yerleştiği minik bir köy. Köyde yapılacak üç şey var. Biri her sene git gide genişleyen ve devasa bir işletmeye dönüşen Akçapınar Tostçusu’nda tost-ayran yapmak diğeri kano, sonuncusu da pancar motor teknelere Azmak turu. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Lemongrass Coffee Bar: Yine Akçapınar Köyü’nde günlük taze kavrulmuş kahveler ve fırından taze çıkmış ürünler bulabileceğiniz bir cafe bar. Zaman zaman nefes ve yoga atölyeleri, toplaşmalar ve dj performansları da oluyor. Aynı oluşumun Lemongrass Rentals adlı Airbnb’de kiralık tatlı evleri de var. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Merlo Cafe: Akçapınar’da iyi et yemekleri bulabileceğiniz bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Yucca House Kitchen: Akçapınar’ın girişinde, Aşıklar Yolu’nun yakınında, salıdan pazara restoran ve bar olarak da hizmet veren aynı zamanda glamping tarzına yakın bir konaklama seçeneği. Karides tempura, mantarlı türüflü taglietelle, deniz mahsüllü risotto gibi seçenekler bulmayı bekleyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

11. Kano ile Amazon


Azmak Nehri’nin Akçapınar’da kalan kolları arasına kano yapmak da Akyaka’ya gelindiğinde yapılacak en güzel aktivitelerin başını çekiyor. Bizce kite surf’e hiç yanaşmayacaksanız, en azından Amazon denilen bölgeye doğru bir kano turuna mutlaka çıkın.

Akçapınar Köyü’nde, Akçapınar Tostçusu’nun hemen ilerisinde kano kiralayan bir işletme var. Zaten o tarafa doğru yürümek suretiyle küçük bir hamle yaptığınız anda sizi yoldan bile çevirip yakalıyorlar ve gerekli rota bilgisini veriyorlar. Tur yaklaşık tek yön 8 kilometre olduğundan 2 saat kadar sürüyor. Daha önce kano yapmış olun veya olmayın, kondisyonunuz ne olursa olsun, yaşınız kaç olursa olsun yapabileceğiniz bir aktivite. Fiyatlara kılavuz kaptan da dahil. Pancar motor bir tekne tur boyunca size rehberlik ediyor, fotoğrafınızı çekiyor, yorulursanız size ip atıp çekiyor ve dinlenmenizi sağlıyor. Telefon, cüzdan, çanta gibi eşyalarınızı da aynı teknede muhafaza edebiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Sazlıkların Amazon diye bilinen kısmı ise finalde yüzme molası verilen yer. Bu bölge nehrin geneline göre çok daha dar olması, sazlık ve orman bitki örtüsünün birbirine girmiş olmasıyla gerçekten de bir Amazon ormanını andırıyor. Bu kısmı görmeden gitmeyin deriz. Suyu nehrin diğer yerlerine göre çok daha soğuk. Nehre doğru eğilmiş bir ağaç kütüğü ise doğal bir suya atlama noktası. Ağaca çıkıp cup diye buzzz gibi suya atlamak bir Akyaka klasiği.

Uyarılar: Kesinlikle ama kesinlikle yanınıza yüksek faktörlü koruyucu güneş kreminizi alın yoksa 2 saatte HAŞLANIRSINIZ!

Kano yapmak için güneşin ışınlarının etkisini yitirdiği akşamüstü veya sabah erken saatleri tercih edin sonra demedi demeyin HAŞLANIRSINIZ!

12. Akçapınar’da Tekne Turu

Azmak’ta tekne turu yapmak için Akyaka merkez kalabalık olabiliyor. Hele hele hafta sonları. Biz yine Akçapınar tarafını öneririz. Hem Akçapınar’da merkezdeki gibi suyun kenarında restaurant – otel gibi yerleşimler yok. Çok daha doğayla baş başasınız.

Tekneler kano ile aynı yerden kalkıp Kite Zone’da denize çıkıp Amazon denilen bölgeye girip size yüzme molası veriyor. Bir tur yaklaşık 1 saat kadar sürüyor. Eğer kano yapacaksanız bir de üstüne tur yapmanıza gerek yok ama kanoya vaktiniz yoksa tura şans verebilirsiniz. Kano maddesinde yaptığımız uyarılar burada da geçerli.

13. Dünyanın En İyi Kitesurf Noktalarından Biri

Akyaka, kitesurf öğrenmek için, bırakın Türkiye’yi, dünyadaki en ideal yerlerden. Çünkü:
1. Kocaman bir koy olduğundan alan bol
2.Termal rüzgarlar yaz boyu ideal şiddette esiyor
3. Deniz sığ ve kumluk

Buradaki kite sektörü o kadar gelişti ki ardı ardına kitesurf okulları ve ünlü markaların lounge’ları açıldı. Elbette hem buralarda yeme-içme hem de kite öğrenme, malzeme kiralam konularında fiyatların yüksek olduğunu tahmin edersiniz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Nerede, nasıl öğrenilir gibi detayları Akyaka’da Kitesurf  yazımıza tıklayabilirsiniz. Kite okulları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

14. Paddleboard’da Gün Batımını Denizden İzlemek

#Akyaka’da hala #yaz. ☀️ Haberiniz olsun 😉

A photo posted by Travel Blogger & Youtuber (@bizevdeyokuz) on


Akyaka’nın çok ender seken bir ritmi vardır. Saat 11 gibi rüzgarın çıkmasıyla deniz dalgalanır, kitelar şişer, kite okullarında müziğin sesi yükseltilir. Yer, gök kiteçı dolar. Gün batımına doğru termallerin azalmasıyla rüzgar önce en ağır kiteçılardan başlayarak herkesi bir bir evine gönderir. Hafif sikletleri de silkelediği noktada deniz düzleşir, rüzgar bir fısıltıya döner. Tam paddleboard vaktidir.

Akyaka Kite Zone’da bir sürü kite okulu var. Okullardan paddleboard kiralayabilirsiniz. Daha önce yapmış olmanız yada kondisyonlu olmanız gerekmiyor. Herkese uygun.

15. Glamping Deneyimi Yaşayın

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/danegokova

Akçapınar’daki konaklama opsiyonları genellikle bölgenin doğal dokusu ile uyumlu, minimum betonlu, doğa ile iç içe, biraz salaş, biraz bohem ama çokça nezih yerler. Örneğin güzel bir glamping deneyimi yaşamak isterseniz, Akçapınar mevkiinde, okaliptüs ağaçlarının gölgesindeki Dane Gökova var. Konaklamak için gelmesiniz bile lezzetli atıştırmalıklar ve yeşillikler içinde bir bahçe keyfi için gelinebilir. Gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Akçapınar’daki bir diğer alternatifiniz de doğa ile iç içe bir deneyim yaşayabileceğiniz Yucca House. Evcil hayvan dostu işletmenin kendi bostanı da var. Yemekleri de ayrıca güzel onun için de gelebileceğiniz bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Ayrıca glamping olmasa da çok hoş bir butik otel deneyimi yaşayabileceğiniz aile işletmesi The River House da Akçapınar’da. Yalnız 18 yaş üstü misafir kabul ediyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Buradaki bir diğer keyifli opsiyonunuz çocuk ve evcil hayvan kabul eden bir butik işletme olan Mundos Suites. Kendinizi otel gibi değil de evinizdeymişsiniz gibi hissettiğiniz bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

16. Akyaka’da Güne Yoga İle Başlayın

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/akyakaretreats

Akyaka’da güne yoga ile güneşi selamlayarak başlamaya ne dersiniz. Kite Beach’te Shalası bulunan Akyaka Retreats, hem yoga retreatleri düzenliyor hem de günlük yoga seansları gerçekleştiriyor. Yoga dışında nefes çalışmaları, sanat atölyeleri, meditasyon, çakra çalışmaları gibi farklı disiplinleri de kombinliyor. Detaylar için websitesini ziyaret edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/kucukakyaka

Akyaka Retreats dışında kimi oteller ve başka oluşumlarda da yoga seansları gerçekleştiriliyor. Bunlardan biri de Küçük Akyaka. Susam tarlaları arasında, azmağın yamacında bir konaklama ve yaşam alanı olan Küçük’te, yoganın yanı sıra harika sanat ve el işi atölyelerine rastlayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

17. Doğaya Saygısı Ve Çizgisi İle Yurt Dışında Hissettiren Yelken Okulu


Global Sailing doğaya saygısıyla, bakımı ve güzelliğiyle ve profesyonelliği ile bizin Türkiye’de gördüğümüz en güzel tesislerden. Alt tarafı 2 saatlik eğitimin sonunda şu gördüğünüz kadar yelken yapabilecek kadar yol kat ettik. Bir sürü milli yelkenci yetiştirdiklerini söylesek sanırım şaşırmazsınız bunun üzerine. Yelkene niyetiniz varsa, bir haftalık yetişkinler için, 3 haftalık çocuklar için konaklamalı kursları var. Henüz niyetiniz yoksa bile gidin, vizyonlarını görün, içiniz açılsın deriz. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

GLOBAL SAILING ACADEMY
Adres : Kaleönü Mevkii No:356, Karacasöğüt, 48700
Telefon : (0252) 465 5148
Web : www.globalsailingacademy.com

18. 19. 20. 21. 22. Bizim Zamanımız Yetmedi Ama…

– Karya Bisiklet Turu’nda Karya Yolu‘nda bolca pedallamıştık. Gerçekten çok başarılı bir yol ağı ve haritalandırma çalışması olmuş. Yürüyüş için de ideal.
Akyaka Orman Kampı da ülkemizdeki güzel kamplardan. Ama kumaşı ne kadar güzel olsa da yazın insan faktörü sebebiyle bizce cazibesini kaybediyor. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.
– Akdeniz Koruma Derneği’nin bir başka güzel projesi de “pesca turizm“. Proje çerçevesinde yerli balıkçıların balık avına seyirci olarak katılabiliyorsunuz. Sabah erken vakitlerden balık avına çıkılıyor, dönüşte de tutulan balıklardan yeniyor. Maalesef biz Akyaka’dayken proje geçici olarak dondurulmuştu, ama belki siz bizden şanslı çıkarsınız.  😉
– Akyaka’da tandem yamaç paraşütü atlayışı yapılıyormuş. Firmayı tanımıyoruz ama araştırmak isteyene: http://akyakayamaçparaşütü.com
– Akyaka’da Gökova’dan Akyaka merkeze geçerken karşınıza çıkacak surf plajı manzarasına doğru bakarken piramit şeklindeki susam balyalarını göreceksiniz. Yerel dilde “gümül” deniyor. Susamı dökülmesin diye böyle kurutuyorlar. Kurutma işlemi 21 gün sürüyor. Sonra susamını satıyorlar. Susuz tarım yapıldığı için bol yağı oluyor. 1 Ekim’de hasat bitiyor. Sonrasında gittiğinizde susam balyaları manzarası yok.

Akyaka’da Denize Nerede Girilir?

Yavansu Çiftliği

Yavansu Çiftliği bizim de tesadüf eseri keşfettiğimiz ama sonrasında çok sevip iki gün üst üste geldiğimiz bir işletme oldu. Akyaka merkeze 40 dakika, Akbük’e ise 5 dakika sürüş mesafesinde, ağaçların altında gizli kalmış, samimi bir bungalow ve beach işletmesi. Suyu çok berrak ve dalgasız. Direkt olarak platformdan denize giriyorsunuz. Kumsal alan yok. Suyun sıcaklığı sudan saatlerce çıkmak istemeyeceğiniz kıvamda. Kalabalıklardan uzak, sessiz ve sakin bir seçenek. Bar çevresinde vakit geçirmek çok keyifli. Yemekleri, atıştırmalıkları da başarılı. Üstelik evcil hayvan dostu. Deniz kestanelerine karşı biraz dikkatli olmanız gerekiyor ama biz oradayken kimse için bir sorun teşkil etmediler. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Çınar Beach

Maden İskelesi’nden sonra merkeze en yakın ikinci beach işletmesi. Giriş ücreti alınıyor ve size içerideki harcamalarınızda para yükleyerek kullanacağınız bir bileklik veriliyor. Kumsalı var. Suyu homojen dağılmıyor. Soğuk ve ılık su karışık bir denizi var. Deniz kenarında bedeninizin yarısı suda keyif yapabileceğiniz hamaklar var. Yeme-içme alanı geniş. İçinde Azmak’ın sularının aktığı bir mini şelale de var. Soğuk suya dayanıklıysanız buraya da girebiliyorsunuz. Sezonda kalabalık olabiliyor ama yer bulunmayacak kadar değil. Plajın yarısı kumluk ve daha çok çocuklu aileler için öneriliyor. Diğer yarısı ise küçük taşlık. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Rahat Beach

Rahat Beach merkeze 25 dakika mesafede keyifli bir beach işletmesi. Belli bir şezlong ve şemsiye ücreti alınıyor. Kumsalı yok platformdan direkt derin suya giriyorsunuz. Suyu merkeze yakın koylar gibi soğuk değil ılık. Biraz dalgalı. Menüsünde vegan ve vejetaryenler için seçenekler de var. Akşamüzeri dj’lerin happy hour performansları da oluyor. Hayvan dostu bir işletme. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Maden İskelesi

Maden İskelesi ve buradaki işletmelerin plajları Akyaka merkeze 5 dakika sürüş mesafesinde olmasıyla en yakın alternatifler. Baga, Göktürk, Mavi, Filika gibi butik otellerin plaj işletmeleri var. Kimisi cuzi bir şezlong ve şemsiye ücreti alıyor kimisinde yiyip içtiğinizde ekstra bir ücret talep edilmiyor. Kumsalı yok platformdan direkt derin suya giriyorsunuz. Suyun sıcaklığı homojen dağılmıyor. Soğuk ve sıcak su bir araya geliyor fakat genel olarak serin bir suyu var. Havalimanına geçmeden son bir deniz keyfi için uğramalık. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Akbük Koyu

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/mentese.belediyesi

Akbük Akyaka merkeze 45 dakika mesafede bulunan harika bir koy ama ne yazık ki aşırı kalabalık ve işletmelerin niteliksizliği nedeniyle heba olmuş bir yer. Sezonda giderseniz halk plajı olmasa bile kalabalıktan halk plajına dönüşmüş bir koy bulacaksınız. Aracınızı park etmesi zor oradan geri çıkması daha zor. Fakat suyu gerçekten eşsiz. Yine de o su için bile sezonda tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Akyaka’da Yeme-İçme

Akyaka’da mutlaka denenmesi gereken lezzetler bizce Akçapınar’da tost, Azmak Nehri üzerindeki işletmelerden birinde de balık. Biz ikisine de bayıldık. O yüzden yanlarına ♡ koyduk. Diğer mekanlar ise Foursquare de öne çıkan yerler. Yani aşağıda verdiğimiz tüm mekanlara bizzat gitmedik. Sadece civardaki en iyi seçenekler neler onları listeledik.

☞ Meşhur Akçapınar Tostçusu

Edit: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi işletme hakkındaki olumsuz yorum geldi. Yorumlardan okuyabilirsiniz.

Akyaka’ya gelip bu nefis tostlardan birisiyle tost-ayran ikilisini yapmadan dönmeyi asla düşünemiyoruz bile. Taze meyve suları da çok başarılı. Gitmişken bir künefe de yiyeyim derseniz hiç pişman olmazsınız. Adres: Marmaris Yolu Üzeri Ula/Muğla Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

☞ Pizza Fellas

Çeşit çeşit incecik hamurlu pizzası olan fiyatları da oldukça uygun tatlı bir yer. Patlıcanlı ve rozbeefli (rozbifli) pizzası, belçika çikolatalı browniesi ve yaratıcı limonatalarından biri olan erikli limonatası denemeye değerler lezzetlerin başında geliyor. Adres: Akyaka Mahallesi Nergis Sokak No:3/1 48650 Ula/Muğla Tel: 02522435393 Konum tıklayın. Haritada 11 numara.

☞ Azmakkapı Orfoz Restaurant

Balık deyince Akyaka’da adres çok, ama Azmak Nehri’ne ayağınızı sokarak balık-meze keyfi yapmak bir başka olsa gerek. Kahvaltı da yapabileceğiniz ama özellikle deniz ürünleriyle ünlü restaurant. Mezeleri, balığı tadıp muhteşem finali tahinli kreple yapın deriz. Fiyatlar biraz pahalı söylemeden geçmek olmaz. Adres: Sarıoğlu Sokak No:48 Ula/Muğla Tel: 02522435959 Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

☞ Halil’in Yeri

Burası da deniz ürünleriyle ünlü, yine Azmak Nehri’nin kenarında bir yer. Kalamar dolması, mezeleri, taze balıkları tadılmalı. Buranın popüler mekanlarından ama bize sorarsanız kaçırılmayacak bir yanı yok. Adres: İnişdibi Caddesi No:48 Ula/Muğla Tel: 02522435622 Websitesi: www.halilinyeri.com.tr Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

☞ Kordon Restaurant

Azmak Nehri’nin kıyısında balık keyfi yapabliceğiniz başka bir seçenek. Balıkları, mezeleri gayet güzel ama servis ve fiyat konusunda olumsuz yorumlar da var. Sipariş verirken menü istemeyi veya fiyat sormayı ihmal etmeyin. Adres: Azmak Nehri Akyaka Beldesi Ula/Muğla Tel: 02522435251 Websitesi: www.kordonrestaurant.com.tr Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

71 Comments

  1. Öncelikle merhabalar
    Küçük kizimizla İstanbul’dan yola çıkarak her sene yaptığimiz gibi her gün bir yerde kalıp geziyoruz her gittiğim yerde muhakkak sizin sayfanizi inceliyorum en detaylı en doğru anlatım ve en özel yerler sizin sayfanizda şu an faralya bolgesindeyiz emeğinize sağlık herseyi en detaylı inceleyebiliyorum

    1. Merhaba çok teşekkür ederiz güzel sözleriniz için umarız işinize yarar anlattıklarımız :)))

  2. Gezi yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum. Çoğu zaman hep önerdiğiniz seçeneklerde memnun kalıyoruz, teşekkürler. Bir update vermek isterim belki yazınizda düzenleme yaparsınız. Orfoz Restaurant’ta önerdiğiniz gibi ayaklarımızı sokup bira patates keyfi yapmak istedik. Fakat artık suya ayak sokarak oturmak yasaklanmış.Mantik aramadık artık yasaktan. Sadece mekanda masalarda oturuluyor.

  3. Sevgili BizEvdeYokuz,

    Akyaka’ya gelmişsiniz o kadar gezmişsiniz ve ne güzel de keyfini sürüp tanıtmışsınız. Ama bize uğramayı unutmuşsunuz. Bir sonraki gelişinizde bize de uğrarmısınız? Akyaka deyince balık ekmek ilk sırada akla gelebilir 🙂 “Sandal Balık Ekmek” restoranımızın linkini de ekliyorum. ve sayfanızda bize de yer vermenizi rica ediyorum.

  4. Akyaka’ya en son 3 yıl önce gitmiştim. Bu yıl tekrar gittim ve o bildiğimiz sakin şehir Akyaka sizlere ömür. Haziran 2021 ve pandemi kısıtlamalarının devam ettiği bu zamanda Akyaka’nın kaldıramayacağı kadar inanılmaz bir kalabalık gördüm.

    Akyaka’yı Akyaka yapan kadın azmağının etrafı su seviyesinin azalması ve canlıların korunması için şeritlerle çevrilmiş giriş yasak. Azmak tekne turu keyifli görsel şölen adeta.

    Azmak’ın denizle buluştuğu meşhur Çınar Beach’te giriş kişi başı 75 tl. Akbük’te bulunan beachlerde şezlong şemsiye fiyatları 2 kişi için 70-100 tl arası.

    Merkezdeki Kordon Restaurant eğer iki kişi iseniz Azmak kenarındaki masalara oturtmuyor. İşletmenin bu mantığını anlayan beri gelsin. Akyaka için mekan tavsiyesi olarak Kadın Azmağı tarafında olan West Cafeyi tavsiye ederim. Fiyatlar ortalama üstü.

    1. Vedat Bey merhaba,
      Sizden gelen detaylı güncellemeler her zaman çok faydalı oluyor. Teşekkür ederiz

  5. Merhabalar, tüm yazıyı bir nefeste okudum. Akyaka’yı tanıttığınız için çok teşekkürler. Bize uğramamışsınız çok üzüldüm. Bir dahaki sefere nefis balık ekmeğimizi denemenizi isterim. “Sandal Balık Ekmek” Akyaka merkezdeyiz. Sevgilerle….

  6. Merhaba,
    Öyle faydalı ve guzel bir dille açıklama yapmışsınız ki bende bir bilgiyi paylaşmadan edemiyeceğim. Ben Akyaka’ da Sanat Sokağı’na da uğranmalı.

  7. Merhaba, bir çok çifte rehberleriniz ile ilham kaynağı oluyorsunuz, biz de nereye gitsek önce bir sizin bloga bakıyoruz acaba gitmişler mi daha önce yazıları var mı diye. Akyaka rehberiniz de çok işimize yaradı. Başka bir takipçinin yorumu gibi benim de Akyaka toatçusunda benzer bir kötü anım var, bizim oturduğumuz masa mutfak hazırlık tarafını görüyordu, başka bir masanın sıkma portakal suyu siparişini hazırlayan personelin bardağı doldurup yarısına kadar içip sonra tekrar doldurup servis ettiğini gördük, ben dayanamayıp kendisini ve servis edilen masayı uyardım, açıklama olarak yeterince soğuk mu diye baktım dedi, yöneticisine bu durumu ve açıklamayı söyleyince ilgisiz durumları daha da vahimdi. Hem kendi gözlemi hem de diğer takipçinizin de yazdığı ile bu işletmenin hijyen kurallarını hiçe saydığına artık kanaat getirdim.
    Sevgiler Biz Evde Yokuz 🙂

    1. Merhaba Cansel,
      Öncelikle çok teşekkürler güzel sözlerin için. Gurur duyduk.

      Akyaka Tostusu konusunda ise dehşete düştüm! Hemen yazıya bir not ekleyeceğim. Teşekkürler haber verdiğin için.

  8. Merhaba,
    Bizler bölge tanıtımı için çok uğraş veriyoruz. İnanın yurt içi hadi biraz ama yurt dışında alternatif turizm anlamında tanıtım için o kadar enerji harcıyoruz ki bilindik deniz, güneş, kum üçlemesi klişesinden çıkmak için. Sizin gibi blog yazılarının daha iyi tanıtım yaptığını farkettim. Mesela herkes kitesurf için Alaçatı der, ama Türkiye’de kite surf için başka yerlerde var bilmez insanlar. Sizin yazınızda kaleme aldığınız Akyaka Kite Surf merkezi gibi. Ben ilk defa bir blogda Akyaka Kite Surf hakkında yazı yazan sizleri gördüm. O kadar görülmesi gereken bir yer ki. Pedaling yaparken bile doğada huzur buluyorsunuz. Şimdi dediğim gibi 5 yıldızlı herşey dahil otellere kapanıp yiyip içmek mi daha güzel yoksa sizin gibi bu şekilde parayla satın alınamayacak anılar biriktirmek mi ve bu şekilde gezmek mi daha güzel. Gerçekten Elinize emeğinize kaleminize sağlık. Marmaris’ten kucak dolusu sevgiler, saygılar.

  9. Merhabalar, Türkiye’deki en iyi en güzel blogger bana göre sizlersiniz. Çünkü bana çok samimi geliyorsunuz ayrıca gidip gördüğünüz destinasyonları iliklerinize kadar yaşayıp bizlerede yaşatıyorsunuz. Bir tarihçi ve coğrafyacı olarak Haziran ayında Antalya’nın kaş ilçesinden başlayıp Çanakkaleye kadar bir rota çizdim inşallah sizlerin engin bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceğim. İlham kaynağımızsınız. Saygılarımla…

  10. Bilgiler için çok teşekkürler.Birazda yeme içme ve konaklama ücretleri konusunda bilgi verseniz daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.Günümüzde ekonomide çok önemli.Saygılar.

  11. Merhaba köyceğiz akyaka güzelköy rotamız . Ekonomi bir tatil imkanımız var yeme içmeden ziyade uygun konaklama nereyi tavsiye edersiniz birde nerden başlayıp nereye gitmek mantıklı çıkış izmir

  12. Orman kampı çok kalabalık oluyor Şuan azmakbasi campingteyiz, ortam sakin rahat tavsiye ederim..

  13. Selam,Bizevde yokuz ekibi Akyaka ‘da eşim ,oğlum ve ben kamp yapmayı düşünüyoruz Akyaka orman kampı dışında nereye gidebiliriz TEŞEKKÜRLER…..

  14. Verdiginiz bilgiler dolayisiyla tesekkurler.kalacak mekanlarin fiyatlari hakkinda da bir bilginiz var midir acaba?uygun mudur genelde?

  15. Merhabalar
    Biz Akyaka orman kampinda bir haftadir cadir kampi yapiyoruz. Tavsiyelerinizden hepsine firsat bulamasakta birkacini yapabildik tesekkur ederim. Dun AkcaPinar tostcusuna gittik, cok kalabalikti. Tost ve pide nefisti gerçekten ama hesap ödeme için mekanin icine girdigimde calisanlardan birinin yerleri supurdugu supurge ve farasi mitfak lavabosunda yikadigini gordum. Ardindan bulasikci teyze catal kasik ve bardaklari ayni lavaboya bosaltti. Boylesine sevilen ve tercih edilen bir mekana yakistiramadim..Sizin tercihlerinizin fazlasiyla dikkate alindigini bildigim için sizde bilin istedim. Tavsiyeleriniz ve emeginiz için çok tesekkur ederim.

  16. Selamlar Evde Yoklar,

    Bir hafta önce oradaydık tavsiyelerinize uyup 1 güne sığdırabildiklerimizin hepsini yaptık. Kano kiralayan abiye adınızı verdik indirimi kaptık. Selamlarını iletmek boynumuzun borcu 🙂 Tostcuda sizin oturduğunuz masanın hemen arkasında oturduk. Akyaka merkez , amazonda iç organlarını donduran soğuk suda yüzemek derken kepkeyififli bir gün oldu, tatilimizi unutulmaz bir günle süslediğiniz için çok teşekkürler.

    N&E

  17. Akyaka’ya gidip Kadın Azmağı boyunca yüzen birisi olarak yazınıza bayıldım. Teşekkürler.

  18. Merhaba
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim 🙂 bir sorum olacaktı Akyaka’da ulaşım nasıl sağlanabilir köylere ve önerdiğiniz yerlere

      1. Muğla dan köylere ve sahile her gün belediye otobüsü ve dolmuşlar var.Otogar da sorunuz.

  19. Muğla da yaşayan biri olarak Akyaka Akbük arası Turnalı ya uğramanızı tavsiye ederim geleneksel köy yaşamı içerisinde doğal sebzeleri elinizle kendiniz toplayabilir, Kerme Körfezinde bakir kalmış ,dibi gözüken berraklıkta tertemiz denizde yüzebilirsiniz.Doğal malzemelerden yapılmış ‘saç böreği’gözleme ayran yiyebilirsiniz ‘Yörük Ali nin fesleğenli gözlemesi’ denenmeli.

  20. Biz Evde Yokuz Ekibi gerçekten Akyaka’nın altını üstüne getirtecek deneyim yaşatmışsınız okurlarınıza. Bir sonraki Akyaka dağıtmacasında kahvaltıya bekleriz. kanatlibahcem.com

  21. Merhaba öncelikle video güzel olmuş teşekkürler emeğinize sağlık gezerken paylaşmak da ayrı güzel olsa gerek biz bu pazar 15 kişi günü birlik tur yapıcaz tavsiyelerinizi bekliyoruz şimdiden teşekkürler..

  22. Merhabalar,
    Öncelikle tüm bilgiler için çok teşekkürler. Bursa, Gölyazı, Mudanya, Tirilye güzergahını adım adım sayenizde izledim 🙂

    Şimdi Akyaka ile ilgili soracağım. 5 6 7 Mayıs tarihlerinde gitmeyi düşünüyorum. Kano, paddleboard için uygun olur mu sizce? Kitesurf denemesi günübirlik mümkünse telefonla soracaktım ama açıkçası ilk gün sırf zor kısmını çekip bırakmak mantıklı gelmedi 🙂 Aktivite öneriniz olursa bu sezon için çok memnun olurum. Kafamdaki, paddleboard ya da kano (mümkünse), azmakta tekne turu, orman kamp ında piknik, akbük te denize girme, karya yolu yürüyüş gibi.

    Sevgiler♥️

    1. Selamlar
      Evet, Mayıs’ta havalar biraz ısınmış olur, bu aktiviteleri yapabilirsin. Kite için haklısın, bir günlük birşey değil, başladığına değmez. İyi eğlenceler, sevgiler

  23. Merhabalarr,
    22-26 nisan arası orada olmayı düşünüyoruz,
    Deniz girilebilecek sıcaklıkta olur mu bilen birileri yazabilir mi:)
    Ve burada bahsi geçen yerler,o dönemde açık mıdır?(Akçapınar tostçusu vb)
    Ve tekne turu bulabilir miyiz ?

    teşekkürlerr…

  24. İşyerimi devredip geliyorum akyaka 28 yaşında kendimi emekli ettim orada ne iş yaparım bilmiyorum ama kafaya koydum en azından akşam olunca 2 duble rakı bi parça balık herşeye değer

    1. 😀

      Dikkat et, Akyaka’nın ellerine bırakırsan kendini adamı alkolik eder. Öyle güzel bir yer 😀

      Ama haklısın, bizce de Akyaka’da yaşanır

      1. 42 yasindayim ve herseyi birakip kendimi emekli ettim yerlesecek yer ariyorum akyakaya daha gitmedim ama begenecegimi saniyorum aklima takilan videolarda gördügüm restorantlarin önünden sakin bir sekilde gecerken bize buyrun diyen tipler cok varmi?

  25. Selam muğlayı gökovayı akyakayı çok seviyorum bu sezonda orada tatil düşünüyorum vereceğiniz bilgiler için teşekkürler

  26. Merhaba,
    Şubat sonu gibi bikaç gün gidecegiz..
    O tarihlerde tavsiye edilir mi acaba..
    Aradıgımız dinginlik, huzur yürüyüş, etrafı gezme..
    Halil’in yerinde bi rakı balık..
    Azmakta yuzmeyi dusunmuyoruz elbette 🙂

  27. Merhabalar biz arkadaşımla nisan ortasında gidip 2-3 günlük küçük bi tatil yapmayı düşünüyoruz. 14-16 nisan arası nasıl olur Akyaka?

  28. selamlar .. 6-10 Kasım tarihleri arası için kaçabileceğim bir yerler düşünmeye çalışıyorum. Akyaka o tarihler arası nasıl olur. Yoksa başka bir yerler mi düşüneyim.

  29. Biz 30 Ekim-4 Kasım arası oradayız. Çok turistlik bir sezon olmadığı için kafa dinlemeye gidiyoruz da denebilir.
    Bu listedeki aktiviteler harika ama malum bir kısmını yapmamız mümkün olmayacaktır. Bizim gittiğimiz dönem için önerileriniz olur mu, bol bol yürüyüş ve kitap okumak dışında 🙂

    1. O tarihlerde çok rahat denize girersiniz hala, hiç korkmayın. Bi tek Azmak’ta yüzülmez. Geri kalen herşeyi yapabilirsiniz.
      Biz tam o tarihlerde bunların hepsini yaptık.

  30. Tekne turuna mutlaka katılın, fiyatları çok uygun ve gidilen her koy kendine özgü özellikleriyle oldukça cezbedici

    1. Biz sadece Azmak’ta tekne turu yapmaya vakit bulduk ama onu bir sonraki sefere saklayalım 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir