İZMİR PLAJLARI – YÜZMEK İÇİN EN GÜZEL KOYLAR

“Tatile İzmir’e gidiyoruz, nerede denize girelim?”

İzmir’de insanın canı yeter ki denize girmek istesin… İzmir’de her telden insana göre bir mavi var; civcivli mavi, tenha mavi, gösterişli mavi, sade mavi, ıssız mavi, gelişmiş mavi…

47 mavi bayraklı plaja ve dünyanın en iyi sörf spotlarına sahip olan İzmir’de denize doymak isteyenler için mavinin her tonunu içeren güzel bir yüzme yerleri listesi çıkardık.

Şimdilik bizim gibi İzmir kaçamaklarıyla yetinmek isteyenler için işte karşınızda masmavi İzmir önerimiz :

Not: Sizin de önerilerinizi bekliyoruz!

İzmir’de Tekne Kiralayıp Koy Koy Gezmek

İzmir’den tekne kiralayıp koy koy gezmek, sadece deniz yoluyla ulaşılabilen sahillerde denize girmek isterseniz İzmir merkezden günlük ve saatlik tekne kiralama şansınız da var.

İzmir merkezdeki günlük kiralanabilir tekneleri görüntülemek için tıklayın.

İzmir Plajları Haritası

  1. Mimoza Koyu
  2. Bodrum Koyu Plajı
  3. Dolungaz Koyu
  4. Ayıbalığı Koyu
  5. Sazlıca Plajı
  6. Yeni Foça Halk Plajı
  7. Garip Adası
  8. Kalem Adası
  9. Fame Beach
  10. Pissa Koyu
  11. Killik Koyu
  12. Zindancık Koyu
  13. Ilıca Plajı
  14. Delikli Koy
  15. Ildırı
  16. Aya Yorgi Koyu
  17. Altınkum Halk Plajı
  18. Çark Plajı
  19. Kocakarı Plajı
  20. Paşalimanı
  21. Boyalık
  22. Pırlanta Plajı
  23. Ovacık Sahili
  24. Demircili Plajı
  25. Bodrum Koyu
  26. Yarımada (Karantina Adası)
  27. Demircili Plajı

Karaburun Plajları

1. Mimoza Koyu

Burası Karaburun merkezinin en güzel koylarından biri. Dalga yok, rüzgar yok. Çakıltaşlı bir sahili var. Ayrıca hiçbir zaman rahatsız edici bir kalabalık olmuyor. İşletme bakımından da az sade. Kafa dinlemelik.

Mimoza Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Bodrum Koyu

 

Fotoğraf Kaynak: Seline* / Foursquare

Bakir, doğal, sakin koyları ile Karaburun kafa dinlemek isteyenler için birebir. Bodrum Koyu da, Karaburun koyları arasında en ünlüsü ve tesis bakımından da en zengini. Şezlong, şemsiye, yeme-içme mekanları kıtlığı yaşamadan kalabalıktan uzaklaşmak için bire bir. Şnorkelli mutlaka çantaya atın deriz çünkü buradaki balık sürüleri volta atıyor.

Mavi bayraklı olduğunu söylememize gerek yoktur herhalde? 🙂

Bodrum Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Dolungaz Koyu

Fotoğraf: Tolga Kocaboğa – www.instagram.com/tlgkcbg

Buraya Karaburun’nun çadırı kapıp gelmelik koyu diyebiliriz. Mimoza ve Bodrum Koyları kadar bilindik olmasa da en az onlar kadar güzel bir koy.  Turistik tesis ve işletme bulunmadığından hazırlıklı gelmekte fayda var.

Dolungaz Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Ayıbalığı Koyu – Mordoğan

Fotoğraf Kaynak: deniz topaloğlu / Foursquare

Turkuaz renkli suyu ile İzmir’in en mavi köşelerinden biri. Fakat baştan uyaralım su oldukça soğuk. İşletme olara koyda Alya ve Seal Beach var. Buranın keyfini çıkarmak için en güzel ay ise Eylül.

Mordoğan Ayıbalığı Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Foça Plajları

5. Sazlıca Koyu

Fotoğraf: Hazal Gündüz – www.instagram.com/hazellynuts

Foça İzmir’in ilk göz ağrılarından. Foça’da irili ufaklı bir çok güzel koy var. Sazlıca Koyu hem günübirlik gelmek için ideal, hem de kamp atmak için güzel bir spot. Burası Eski Foça ile yeni Foça arasında.

Sazlıca Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Yeni Foça Halk Plajı

Fotoğraf Kaynak: www.yenifoca.com

Foça’nın belediyece yenilenen (2016), düzenlenen ve işletilen mavi bayraklı plajı. Foça’da denize girmek için en ideal yerlerden. Hazır Foça’ya kadar gelmişken, deniz sonrası Eski Foça tarafını da gezip akşamüstü bölgenin lezzetli barbunu eşliğinde rakı-balığa geçiş yapabilirsiniz. Şanslıysanız Foça sularını mesken tutan nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarını bile görebilirsiniz.

Yeni Foça Halk Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Dikili Plajları

Her ne kadar emekli tatil bölgesi gibi gözükse de Dikili’de nice ünlü koylara taş çıkartacak güzellikte koylar var. Özellikle Kalem Adası ve ona bakan Bademli plajları tertemiz sularıyla Tayland adaları atmosferini Ege’de yaşatıyor.

Hazır Dikili’ye gelmişken Bergama’yı da görmenizi çok isteriz. Buradaki antik kent bilinse de kalbinizi ondan bile fazla çalacağını düşündüğümüz Bergama’nın nostaljik, şirin mi şirin mahalleleri pek bilinmiyor. Gelin, görün, seveceksiniz. Bergama rehberimizden kopya çekebilirsiniz.

7. Akvaryum Koyu (Kalem & Garip Adaları)

Dikili’nın kıyısındaki Kalem Adası ve onun arkasındaki Garip Adaları yüzmek için muhteşem ama maalesef buralara erişmek pek de kolay değil. Çünkü;

1. Ana kara ve Kalem Adası arasındaki deniz biraz balçıklı ve yüzmek için çok da muhteşem değil.

2. Kalem Adası’na geçebilirseniz burada yüzebilirsiniz. Eğer illa tesis isteyenlerdensiniz adada Oliviera isimli bir resort var. Ücret karşılığı girebilirsiniz. Oraya gidiyorsanız ücretsiz transferleri de var. Eğer gitmiyorsanız, adanın hemen karşısında bir liman var. Oradan tekne ayarlayabilirsiniz. Haritada 8 numara.

3. En ama en güzel yer Kalem ve Garip adalarının arasında kalan Akvaryum Koyu. Yani fotodaki yer. Burası için de tekne kiralamalısınız. Elbette küçük gruplar pahalıya gelir. Haritada 7 numara.

8. Fame Beach

Burası beach club tarzında özel bir işletme var. Bademli taraflarındaki en popüler yer. Hakikaten de denizi çok güzel. Tabi yazın aşırı kalabalık oluyor. Özellikle hafta sonları en az 1000 kişi buraya geliyor.

Fame Beach’e nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

9. Pissa Koyu

Pissa Koyu, bir halk plajı ve herhangi bir ücreti yok. Tertemiz kumu ve denizi var ama burada herhangi bir plaj işletmesi yok. Yazdan yaza, belediyenin açtığı bir büfe var. Ayrıca buraya ulaşan yol da sıkıntılı. Sahil şeridi de oldukça dar.  Yüksek sezonda gelmezseniz harika vakit geçirisiniz. Belediye yazın buradaya bir büfe kuruyor ama seçenekler limitli. Daha konforlu birşey arıyorsanuz Pissa Koyu’na yakın en ünlü işletme Fame Beach.

Pissa Koyu’na Nasıl Gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

10. Killik Koyu

Kayalarda doğal kil olduğundan denizi de kayaların killi yapısından dolayı çok berrak ve turkuaz renkte ancak yazın gelen insan profili yorucu olabiliyor. Denizi güzel olmasına güzel de insanlar sebebiyle çok tercih etmek istemeyebilirsiniz. Denizden çıkan ile kil tam kil maskesi yapmak çok yagygın. Bölgede kamp alanları da var.

Killik Koyu’na Nasıl Gelinir? Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

11. Zindancık Koyu

Fotoğraf Kaynak: Tayfun Melez / Foursquare

Hemen Killik koyunun bitişiğindeki koy olan Zindancık, tekne turlarının da uğrak noktalarından.

Zindancık Koyu‘na Nasıl Gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

 

Çeşme Plajları

Çeşme’nin denizi kadar piyasası, yemesi içmesi ve gece hayatı da meşhur. En iyisi gelmişken haftasonunu Çeşme’de geçirip buraların hakkını vermek. Çeşme & Alaçatı Gezi Rehberimizde nerede takılınır, nerede yenir, nerede kalınır gibi önerilerimizi bulabilirsiniz.

12. Ilıca Plajı

Burası, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen ılıca kaynaklarının bulunduğu ince kumlu dev bir plaj. Kmlerce uzanan plajda hem halka açık yerler hem de birçok işletme var. Özellikle çocuklu aileler için çok uygun. Çünkü sığ alan oldukça fazla ve dalgalarla oynamak büyük küçük herkes için eğlenceli.

Ilıca Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

13. Delikli Koy

Kendine has kırık beyaz kayaları, masmavi denizi ve sessiz sakin ortamıyla burası Alaçatı’nın kalabalık ve civcivli ortamının antitezi bir yer. Herhangi  bir işletme yok. Buraya şahsi aracınız dışında ulaşım da yok. Sörf okullarının ters istikametine doğru Port Alaçatı’nın 5 km uzağında.

Delikli Koy’a nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

14. Ildırı

Fotoğraf: www.cesme.bel.tr/galeri/ildiri

Bizce burası İzmir’in en güzel koylarından biri. Fakat yüzmek için değil. Yine de bahsetmeden geçmek istemedik. Belki İzmir’de denizi daha çekici yerler olabilir ama klasik kasaba hayatının devam ettiği, balığın hasını yiyebileceğiniz, gün batımının en güzelini görebileceğiniz Ildırı uğramaya değer.

Ildırı’ya nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

15. Aya Yorgi Koyu


Malum Aya Yorgi Çeşme’nin en popüler koyu. Burada sadece Beach Club’lar var. Gündüz deniz keyfi, akşam üstü happy houra, sonra da gece hayatına bağlıyor. Koy gerçekten çok güzel. Alaçatı müdavimlerinin yıllardır değişmeyen adresi burası. Çeşme’deki tüm beach clubları Çeşme’nin Beach Clubları yazımızda bulabilirsiniz.

Aya Yorgi’ye nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

16. Altınkum Plajı

Çeşme’nin güneyinde kalan bu 3,5 kilometrelik altın sarısı plaj, buz gibi soğuk suyu ile biliniyor. Ücretsiz halk plajı da var ama Fun Beach gibi çok popüler beach club’lar da…Elbette her şekide şezlong ve şemsiye kirası için en az bir 40 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Bu plajda biraz park sorunu da olduğunu belirtelim.

Altın Kum Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

17. Alaçatı Çark Plajı

Fotoğraf Kaynak: Levent Bulut / Foursquare

Çeşme’de rüzgar sörfü yapılan plajlardan biri. Çünkü su dalgasız, kumluk ve sığ ve koy sörf için iyi rüzgar alıyor. Hemen yanındaki koyda sıra sıra sörf okulları bulunuyor. Yani aynı anda hem deniz tatilcilerinin hem de sörf tatilcilerinin beklentilerini karşılayacak bir yer.

Çark Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

18. Dalyan Kocakarı Plajı

Fotoğraf Kaynak: Civan Çetin / Foursquare

Cam gibi berrak, masmavi ve serin bir suyu olan, pek bilinmeyen ama sevenin çok sevdiği bir koy. Yanınızda içeceğiniz yemeğiniz, katlanır sandalyeniz vs. dilediğinizi getirip kumlara kurulabilirsiniz. Plajın hemen arka tarafında bir şeyler atıştırabileceğiniz küçük bir işletme de var. Lüks beklentiniz hiç olmasın ama böyle güzel deniz bulmuşken her türlü keyif alırsınız.

Dalyan Kocakarı Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

19. Paşalimanı Koyu

Fotoğraf Kaynak: Esra Obuz Pehlivan / Foursquare

Şifne’ye bağlı Paşalimanı Koyu’nda daha serin bir su ve kum yerine çakıl taşlı bir deniz bulabilirsiniz. Burada Quente Beach Club ve Aquente havuzlu bar gibi popüler işletmeler var.

Paşalimanı Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

20. Boyalık Plajı

Fotoğraf Kaynak: Ayca Gungorurler / Foursquare

Çeşme Yarımadası’nın kuzeyinde kalan Boyalık Koyu, Çeşme’deki ender sakin seçeneklerden biri. Süt mısırcısı, midyecisi olan, cam gibi masmavi ve kumluk denizi, müziksiz plajları ile aileleler için ve kafa dinlemek isteyenler için uygun.

Boyalık Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

21. Pırlanta Plajı

İsmi gibi pırlanta rengi kumlara sahip plajlardan oluşan bir bölge. Burada birçok popüler işletme var. Burası aynı zamanda rüzgar sörfçülerinin ve kitesurfçülerin de tercih ettiği yerlerden. O yüzden de rüzgar alan bir denizi var. Rüzgarlı günlerde çok dalgalı olabiliyor. Elbette her şekide şezlong ve şemsiye kirası için en az bir 40 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Pırlanta Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

22. Ovacık Plajı

Meşhur işletme Before Sunset Beach’in de bulunduğu plaj. Ama burada ücretsiz bir halk plajı olan Azmak Plajı da bulunuyor. Denizi çakıl taşlı ve sakin. Suyu çok berrak. O kadar ki yüzen balıkları görebiliyorsunuz. Suyu oldukça soğuk olduğunun da altını çizelim.

Ovacık Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Bonus: Çeşme Beach Clubları


Ülkenin en çok konuşulan beach clublarının büyük kısmı Çeşme’de yer alıyor. Aralarından seçmek için Çeşme Beach Clubları yazımıza bakabilirsiniz.

Urla Plajları

Öncelikle Urla’nın en güzel plajları Urla’nın güneyinde kalan plajlar. Özellikle Demircili Köyü civarındaki koylar önerimiz olur. Burada 3 plaj var. Demircili Koyu, Bodrum Koyu ve Yarımada.  Urla Plajları‘nın tamamı için ayrı bir yazımız da var.

Eğer Urla’ya gitmeye karar verirseniz mutlaka Urla Gezi Rehberi‘mizdeki önerilerimize de bakın.

23. Demircili Koyu

Urla taraflarında sessiz sakin, beach club’ların patırtısından uzak bir yerde deniz keyfi yapmak isterseniz, Demircili Koyu önerimiz olur. Urla merkeze 24 kilometre mesafede kalan bölgede birkaç plaj işletmesi var. Aralarından öne çıkan işletme Melengeç. Şezlong, şemsiye, duş gibi olanaklar var fakat öyle büyük işletmeler de yok. Daha çok bisikletçilerin, kampçıların ve karavancıların mesken tuttuğu bir yer.

Demircili Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

24. Bodrum Koyu

Burada Deniz Yıldızı diye bir işletme var. İşletmenin şezlong ve yemek servisi var. Fiyatları da deniz kenarındaki bir işletmeye göre oldukça makul. Bir de koyun ilerisindeki kısma karadan yürüyerek geçebiliyor ve burada çadır kampı kurabiliyorsunuz.

Bodrum Koyu’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

25. Yarımada (Karantina Adası)

Yarımada’da işletme yok ama denizi çok güzel.

Yarımada’ya nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Harita’da 26 numara.

Diğer Urla Plajları Urla Plajları yazımızı okuyabilirsiniz.

Selçuk Plajları

26. Pamucak Plajı

Pamucak İzmir’in o göz alıcı plajlarından birisi değil ama Selçuk tarafında konaklayanlar için en iyi seçenek. Yani İzmir’de Selçuk’ta yüzülür diyemem ama Selçuk’taysanız Pamucak’ta yüzülür deriz.  Efes Antik Şehri’ne sadece 6 kilomere mesafedeki plaj, kumlu ve Mavi Bayraklı. Özellikle çocuklu aileler için ideal.  Burası aynı zamanda, kum zambaklarının doğal yetişme alanı.

Pamucak Plajı’na nasıl gidilir? Konum için tıklayın. Haritada 27 numara.

Instagram’a Da Bekleriz!

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Biz Evde Yokuz (@bizevdeyokuz)’in paylaştığı bir gönderi

65 Comments

  1. Eylül ayı için İzmir’de tatili önerir misiniz? Suları soğumuş oluyor mu 🙂 şimdiden teşekkürler..

    1. Hayır, sular şahane olur ama akşamları biraz serin olmaya başlar. Biz seviyoruz o dönemini.

  2. Merhabalar ailemle kardeşlerimde var küçük çocuklu bir aileyiz bu yaz izmirede tatil için gitmeyi düşünüyoruz bizim için uygun yani kastettiğim kumluk, taşlık olmayan, “sığ”, dalgasız, ılık, bir pilaj önerirmisiniz rica etsem?

  3. Merhabalar ben Balıkesir’den ilk defa İzmir tarafına kamp ve koyları gezmek için gelmeyi düşünüyorum nereleri güzel tavsiye edebilecek birileri var mı acaba teşekkürler şimdiden.

  4. Oncelikle harika bir yazi olmus tesekkur ederim.3 yasindaki Kizimla izmire gitmek istiyorum.sakin ve suyu en sicak olan plaj hangisi acaba.suyun sicakligi bizim icin cok onemli.

  5. Izmir gerçekten denize girme açısından çok ideal bir yer. Yerli turistler için güzel olsa da yabancı turist konusunda plaj bölgeleri nedense çok kısır. Marmaris, Fethiye, Bodrum almış başını gitmiş. Keşke İzmir de bu konuda bir atılım yapsa. Ellerinize sağlık bu arada. Gayet dolu dolu bir yazı olmuş

  6. Tavsiyem Urla Demircili köyü hatta eğer imkânınız varsa giriş yaptıktan sonra yürüyerek 1-2 km ilerde bir köy var saklı cennet genelde ya benim gibi çılgınlar o tepeyi aşıp gidiyor oraya yada yat ve tekne ile gelenler ince kumu ve suyun derin olmayışı çok çok iyi

    1. Gezip gördüğünüz yerleri,tattığınız lezzetleri sonderece akıcı ve bilgilendirici bir şekilde aktarmışsınız çok teşekkürler.

  7. Merhaba, haftasonu için kamp planımız var. Bize gerçekten aşırı sessiz, çok fazla insan yok, güzel bir koy diyebileceğiniz bir tatil yerine ihtiyacım var. Öneri de bulunur musunuz, çok acil.

  8. İZMİR FOÇA YENİ FOÇA ARASI SAZLICA PLAJLARI GERÇEKTEN RAHAT VE HUZURU BULABİLECEĞİNİZ BAMBU EVLERİ,AYRICA ÇADIR KURUP KAMP YAPABİLECEĞİNİZ EGE BÖLGESİNİN EN GÜZEL KOYLARINDAN DOĞANIN VE DENİZİN BİRLEŞTİĞİ EN GÜZEL KOYLARDAN BİRİDİR

  9. Tekrar merhaba
    Şimdi fark ettim 2016 yılında bir takipçiniz uyarmış sizi Bodrum koyu fotoğrafı yanlış diye
    Malesef dikkate almamışsınız

    Sizin kadar güzel işler yapan insanlara kibir yakışmaz
    Orası Bodrum koyu değil
    Gelin buyrun beklerim benim evim tam ortasında
    Sevgiler

  10. Merhaba
    Sizi severek takip ediyorum.Birbirinden güzel paylaşımlarınız için çok teşekkürler
    Bu yazıdaki birinci resim Karaburun Bodrum koyu değil .Her halde gözünüzden kaçtı
    Ben tam o koyda bir evde yaşıyorum fotoğraf koymayı bilsem ekliycektim sevgiler

  11. Herkes de gelmesin Altınköy’e 🙂 oranın sakini olarak konumu doğru vermeseniz bizim için daha iyi açıkçası, o resim de gençlerin atladığı yerde kayaların orada çekilmiş belli ki, yoksa plaj kum. Gelecekseniz de doğaya özen gösterin ve denize bira şişesi, plastik şişeler, cips kağıdı filan atmayın olur mu? Bu güzellikler el birliği ile korumamız lazım yoksa bozuluyor doğallığı, site sakini olarak isterim ki çöpe atın çöpünüzü<3

    1. elbette,hepimizin görevi doğayı korumak. lakin bu tarz yorumlar antipatik oluyor.siz sadece oradaki evin sahibisiniz.ne doğa nede deniz sizin tekelinizde değil.yok gelmeyin,yok şöyle yapın,aman yeri yanlış verin.merak ediyorum soyunuz sopunuz nereden geliyor acaba.gören görmeyende oranın ilk sahibi zannedecek.ben burada yaşıyorum doğa hepimizin koruyalım demek ayrı.doğayı koruyalım mottosu arkasında böbürlenmek ayrı.çok hoş bir yorum değil sizinkisi

  12. dikili bademli ve kalem adası o kadar guzelki gercekten maldivler geliyor insanin aklina ayrica uzak ama marmaris turunç da favorilerim arasinda. daha yakina gelecek olursak kum denizi plaji cesmealti cok siğ fakat imaknlar ve deniz yönünden guzel cesme ilica ildiri cark ayayorgi zaten cesme basli basina cennet efenin oradan karaburun tarafina gececk olursak mordogandaki ayibaligi ve ardic plajlarini tavsiye edebilirim. sigacik denizi soguk ve tertemiz ( kayalik tarafinda girin ) eski foca denizini cok begenmiyorum turla acilmadikca fakat wodoo beach iyi. ve eski focanin carsisi tatli ve hoş. unutmadan imkaniniz varsa bodrum koylarini gezmeden olmeyin iyi aksamlar :))))

      1. Gümüldür, kum küçük çakıl karışık plaj . deniz özellikle sabahtan durgun güzel. Öğleden sonra bazen dalgalanabiliyor. sakin yerler öyle sıkışıklık olmuyor . Ağaç altı yer yok sırf kum geniş plajlar kafeler ve bir kaç beach var halka açık plaj genelde

  13. Ilıca Plajı mı aman aman, hırsız yatağı olmuş orası. Neyiniz varsa kaptırabilirsiniz. Dikkat edin ya da hiiiiiç gitmeyin. Böyle doğa harikası bir yeri hırsızlara bırakmak, güvenlik önlemi almamak da çok garip. 30.06.2018 tarihinde eşimle gittim 5 dakika denize girdik döndüğümüzde kıyafetimiz bile yoktu. Gören duyan yok mu, tabiki de yok. Polis?? O da diyor ki, ben bile orada denize girmiyorum.

  14. orada kiralık bir evde bir hafta kaldım. unutamadığım ise eşim 45 yaşında oğlum 19 yaşında hayatlarında ilk defa capcanlı ışıl ışıl ateş böceği görmüştü.

  15. Eğlenmeye, ticaret yapmaya, alışverişe, tarihe vs.. İstanbul vb büyük şehirlere gelirsiniz, insanlar kafa dinlemeye oralara gelince, gelmeyin kafamız şişiyor. Böyle bencillik olur mu?
    Bizevdeyokuz ekibini uzun süredir takip ediyorum ve yaptığınız işi takdir ediyorum. Buralardan bizleri haberdar ettiğiniz için teşekkür ederiz.

  16. Merhabalar; şu an istanbul’dayım 12.07.2017 tarihin de izmir’deyim hani hiç tecrübem yok kampcılık adına ama motorsiklet kiralıyıp bütün koyları 3 güne sığdırıp gezmeyi düşünüyorum yani bir nevi “EgE turu”yapıcam akabinde tur için arkadaşım yok. 2 gün bodrum da eğlenip sonra yelkeenler foraaa!

  17. Bu ülke hepimizin temiz kullanıp saygılı olduktan sonra herkesin gezmeye görmeye hakkı var.Ülkemiz varken yurt dışına mı gidelim. Paylaşmamak bencilllik.

  18. Dolungaz koyuna kamp yapmak için 20 Mayıs 2017 tarihiyle gittik çadırınız varsa kişi başı 20 tl oranın çadırını kullanacaksınız 25 tl. Öncelikle koy güzel kamp atmak için uygun ama işletme berbat. Bizim kendi çadırımız vardı. Kişi başı 20 bize çok geldi. Karagölde cubucak ta bu kadar para ödüyorsunuz çadırın içine kadar elektrik veriyorlar. Tuvaleti düşü kullanabilirmisiz Sağol caglar ya (caglar işletmeci bu arada) yanımızda gerçekten sadece 40 lira para vardı. Bir gece kalacağız 30 verelim para yok dedik. Olmaz dedi caglar. Bi bira verelim üstüne dedik yok dedi. Mangal takabilir miyiz çadırın yanında dedik ona da yok dedi. Saat akşam üzeri 6da ta oralara kadar gelmiş insanı allahin misafiri deyip insan kabul eder. Bizi o saatte o yollarda mağdur edip geri gönderdi. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bir gece için kamp parası 100 liraya çıkarsınız ordan. Üzgünüm caglar ama kampcilik böyle bişey değil. Rahat bi ortam sağladın gelenler cigara içecek diye milleti somurmeye de gerek yok .

  19. Merhaba,
    Bugün, İzmir için yeni fikirler ararken, geçen sefer yaşadığımız bir aksilik hakkında size bilgi vermek geldi aklıma. 2016 Ekim ayında, Urla bağ yolunu gezmek akabinde de yukarıda yazılı Altınköy Koyu-Urla ya gitmeye niyetlenmiştik. Bağ rotasını pek keyif ile gezdik lakin, bahsi geçen koyu bulamadık. Konum bilgisi ne yazık ki yanlış ve belirtmek isterim ki hafta sonu gezimiz için baya bir zaman kaybına neden oldu. Bahsi geçen yer, konumda Demircili plajında gösterilmiş. Burası büyükçe bir plaj olup, plajın bahsedilen noktasına kadar araç ile gidiliyor. Devamında bir patika var acaba buradan devam mı etmeliyiz diye düşünerek hayli yürüdük ancak devam etmesi mümkün olmayan hale geldiğinde dönmeye karar verdik. Dönüşte plajdaki tesise fotoğrafı göstererek nerede olabileceğini sorduk. Ne yazık ki yerlisi dahil kimsenin burayı bilmediğini hatta daha önce de soranların olduğunu söylediler ve “Belki tekne ile gidiliyordur biz hiç görmedik.” dediler. Hüsran dolu ayrılırken, adından yola çıkarak, Altınköy plajı da acaba konumu mu yanlış girildi diye düşünüp, altınköye döndük araç ile. Bu iki plaj arası normalde çok yakın olsa da araç ile baya bir mesafeyi dönmek gerekiyor. Orada da karşımıza çıkan sadece altınköy plajı oldu. Suya girmek için yana tutuşa dönüş yolunu tuttuk. Nitekim buralardaki plajlar çok cezbedici değildi. Tam olarak anlayamadığımız bir nedenle kapatılmış olan bir koya aracımızı bırakıp tarlalardan geçip, kayalıklardan kendimizi denize bıraktık. Su gerçekten güzel olmasa kaybettiğimiz zaman için mutsuz ayrılacaktık. Başkalarının da benzer durumu yaşamaması adına gerekli düzenlemeyi yapmanızı rica ediyorum.
    Güzel günler,
    İpek

    1. İpek çok teşekkürler uyarı için. Konumu güncellememiz için oraya gitmemiz lazım tekrar. En iyisi kaldırayım şimdilik 🙁

    2. Yıllar önce bu sahilde çalıştım. 17 yaşlarındaydım. Burayı Urla’
      da sorduğumuzda bilmeyenlere epey rastlamıştık. Bu duruma şaşırmak elde değil.

      1. Nasıl gidebileceğimizle ilgili yardımcı olabilecek birileri var mı bu plaja ve bu merdivenlere,bende de aynı konum çıkıyor aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyorum açıkçası 🙁

  20. altınköy koyu denilen yer fotoğrafta yok. Fotoğraftaki merdivenli koy ve araçla ulaşım yok. Ayrıca Bodrum koyu denilen yerin fotoğrafı da hatalı, Karaburun’da başka bir yer. Hatalı görselleri değiştirelim lütfen.

    1. Bizzat oraya giden birisi tarafından çekildi bu resim.
      Sizin varsa fotonuz sizden alalım?

      1. Bu haftasonu o merdivenleri bulmak için adım adım her yerini gezdik altınköy plajını ve yan koyları…maalesef bulamadık ,resmin doğru olmadığını düşünüyoruz

  21. Ilıca plajı artık son tercihimiz. Pis çünkü.
    Ildır ise koynunda 11ada barındırıyor. Tekne kiralayarak bu şahane koylarda yüzme imkanı var. Limandan hergün 10larca tekne tura çıkıyor. Teknede mangal keyfi yapabilme imkanınız da var.
    ildir da kıyıdan girmek için plaj yok 🙁

  22. mordoğan manal koyu bunlardan daha güzel,çeşme altınkum,urla demirci koyu,karaburun badembükü harika yerler,tavsiye olunur.;)

  23. dolungaz da tesis var ama deniz o renk değil,ayayorgide artık denizin dibi gözükmüyor pislikten ve yoğunluktan,ılıca da yüzebilmek için 10 dk yürümek ve magandaları aşmak gerekiyor,iyi günler.

  24. Ilıca plajı ve Aya Yorgi buraya olmamış. Ilıca pis dalgaları, bakımsızlığı ve şarapçı turistleriyle yıllardır girmediğimiz bir yer. Aya Yorgi artık kirlenen denizi, gürültüsü ve şımarık Istanbullu ziyaretçileriyle, biz Izmirlilerin çoktan gözden çıkardığı bir yer.
    Delikli koy güzel, ulaşımı çok zor. Diğerleri de güzel.

  25. Babam Dikili Bademlinin yerlisidir. Ve orada bulunan Küçük Zindancık Koyu’nu Türkiye’de tek geçerim…

    Hatta ilginç bir hikayesi de vardır orasının…

    Hikayesi ise şöyle;

    Orada 2 koy var, bir tanesi küçük zindancık diğeri büyük zindancık koyu.
    Koylara zindancık koyu denmesinin sebebi, geceleri zifiri karanlık olmasından dolayıdır…

    Köylüler arasında dolaşan bir efsaneye göre eski zamanlarda korsanlar öldürdükleri kişileri bu koylara atarlarmış… Bu nedenle orada geceleri o kişilerin ruhları dolaşırmış… Geceleri orada dolaşan kişiler çeşitli sesler duydukları için bu koylardan her zaman ürkmüşler ve uzak durmuşlar…
    Böylece yıllarca o koylar korunmuş, oradan kimse zeytinlik almamış…

    Daha sonra bu efsaneyi bilmeyen yabancı kişiler küçük zindancık koyunu çok beğenip yavaş yavaş yer almaya ve geçici ahşap evler yapmaya, çoğalmaya başlamışlar…
    1. derece sit alanı olduğu için yapılaşma talana dönüşmemiş… Bakir, huzurlu, sakin ama geceleri gerçekten aşırı karanlık, korkutucu bir alan olarak kalmaya devam etmiş.
    Bana göre Türkiye’deki en iyi koydur. Daha iyisini henüz görmedim…

    1. Süper hikaye 🙂 Teşekkürler bu güzel tavsiyeniz için sayenizde bizim de haberimiz olmuş oldu 🙂

    1. Gelcem tabi dünyaya nasıl gelmek en doğal hakkım orayada gelmek bilmek hakkım bencil küçük hanim..

    2. aynen yazmamak lazım herkes çöküyo sonra huzur muzur kalmıyo oralarda. benim de izmir de bildiğim bir çok koy var gerek yüzme gerek balık tutma ve dalma açısından ama pek paylaşma taraftarı değilim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir