KEFKEN GEZİLECEK YERLER – KEFKEN REHBERİ

Kefken Kocaeli’nin Karadeniz kıyısında bir mahalle. İstanbul, İzmit ve Sakarya’ya çok yakın olması sebebiyle yazın günübirlik deniz tatili yapmak isteyenlerce tercih ediliyor. Ulaşım kolaylığı ve mavi bayraklı suları sebebiyle haftasonları zaman zaman izdiham diyebileceğimiz kadar yoğun oluyor. Ayrıca plajların halk plajı olması da kalabalık ve/ya dar gelirli ailelerce de tercih ediliyor. Buradaki işletmelerin çoğu da bu kitleye hitap ediyor.
Yazının içinde istediğiniz konuya uçmak için tıklayın:

Kefken Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Kefken’de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Biz Kefken’de şöyle keyifle kalabileceğimiz bir yer maalesef ki bulamadık çünkü bu taraflarda işletmeler keyiften çok fiyat odaklı hizmet sunuyor. Bölgedeki otel seçenekleri arasından daha iyi olanları aşağıda derledik ama siz yine de içinize siner mi, mutlaka verdiğimiz linklerden inceleyin. Önerdiğimiz kiralık evler ise Kefken’e 1 saat mesafedeki Ağva’dan.

Ziya Bey Tatil Köyü $$

Ziya Bey Tatil Köyü Cebeci’de, denize ve plaja sıfır, bahçe içinde bir otel seçeneği. Otel 14 otel odası ve 5 apart daireden oluşuyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Cerpe Diem Otel $$

Cerpe Diem Otel, deniz kıyısında bar ve restoranı da olan orman içinde bir butik otel. Aralarında shuttle servisi var. Yürümek isterseniz 8-10 dakikada merkeze yürürsünüz. Fiyatlara kahvaltı dahil. İncelemek için TIKLAYIN.

Müstakil Villa $$

Şile’de 9 kişi kapasiteli, 4 yatak odasında 4 yatak olan 5 banyolu bir villa. Villada wifi, jakuzi, ısıtma, mutfak, havuz, tv, klima mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.

Lethe Exclusive Hotel $$

Ağva’daki Göksu Nehri kıyısında bir butik otel olan Lethe’de, 4 kişi kapasiteli, tek oda, yatak ve banyolu bir oda seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Kandıra bölgesindeki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Kandıra’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
Kandıra’daki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmasını her zaman kişi başı maliyetleri göz önüne alarak belirliyoruz. Bu konuda evlerde konaklamak, özellikle çok kişi konaklama yapılabildiği için kişi başı maliyetleri düşürüyor. Kefken ve çevresinde çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Kefken’e kendi aracınızla gelmeyecekseniz, araba kiralamayı düşünebilirsiniz. Burası birbirinden keyifli doğa aktivitelerinin olduğu bir bölge. Geldiğiniz zaman hepsini deneyimlemek için altınızda araç olması en ideali olur. İstanbul’dan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Kefken Ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Kefken civarındaki çoğu nokta birbirine çok yakın, kolaylıkla bir günde gezilebilecek yerler. Gününüzü bu noktaları birbirine bağlayarak planlayabilirsiniz.

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Pembe Kayalar
  2. Yeşil Koy
  3. Kapri Plajı
  4. Midye Koyu
  5. Kefken Limanı
  6. Kumcağız Halk Plajı
  7. Kerpe
  8. Kefken Adası
  9. Cebeci Plajı
  10. Sarısu Plajı
  11. Acarlar Longozu

Yeme-İçme

  1. Reis Balık Lokantası

Pembe Kayalar

pembe-kayalar-kefken
Fotoğraf Kaynak: kocaeli.goc.gov.tr

Kefken’nin olayı sahilinden çok merkezin biraz dışındaki, Kefken merkez ve Cebeci arasında yer alan Pembe Kayalar. Bu kayalıklar da Kerpe’deki Kartal Kayalıkları gibi doğal kaya oluşumları fakat pembemsi bir rengi var. Zaten Pembekayalar ismini buradaki kayaların özellikle günbatımında belirginleşen pembemsi renginden alıyor.

Duyduğumuza göre Osmanlı döneminde bu kayalar kesilip deniz yolu ile taşınarak Sultanahmet Camiisi dahil olmak üzere birçok camiinin yapımında kullanılmış. Burası doğal bir sit alanı ve yapılaşmaya kesinlikle izin yok. O kadar doğal kalmış bir yer ki burada turistik tesis bile yok. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Yeşil Koy

Burası Pembe Kayalar’a çok yakın küçük bir koy. Genelde çok tenha bir yer ama yaz aylarında çadır kampçılarının favori noktalarından. Koyda elektrik, su ve herhangi bir işletme yok. Ateş yakmak da yasak. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Kapri Plajı

Fotoğraf Kaynak: Oğuzhan Çoruh -www.panoramio.com

Burası kayalıklarla çevrili doğal bir havuz gibi. Kayalıklı yapısı nedeniyle çocuklu ailelerden çok gençler tarafından tercih ediliyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Midye Koyu

Fotoğraf Kaynak: www.kefken.com

Burası da hemen Kapri Plajı’na komşu tenha yüzme noktalarından biri. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Kefken Limanı ve Merkezi

Fotoğraf: Gönül Tüter

Burası, Kerpe’ye 8-10 km uzaklıktaki yan kasaba. Kefken Kilyos’tan büyük, kocaman bir yerleşim yeri. Pansiyon, manav, taksi, ne ararsanız var. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kumcağız Sahili

kandira.web.tr

Burası Kefken’in komşusu Kurtköy mevkiinde, bölgenin en büyük plajı. Sığ ve kumlu sahili sayesinde daha çok çocuklu aileler ve kampçılar tarafından tercih edildiği için özellikle haftasonları çok kalabalık oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kerpe

kerpe-6

Kefken’in 8km yakınındaki yan komşusu, İstanbul’dan ise 2 – 2,5 saatte varılan, Karadeniz’in şaşırtıcı şekilde kuzey Ege hissiyatlı, mavi bayraklı koyu Kerpe de Kefken’e gelindiyse mutlaka uğranması gereken yerlerden. Burası hakkında çok daha fazlası için Kerpe’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kefken Adası

kefkencebeci.com

Burası, Cenevizliler’den kalma surları hala ayakta, 1. derece sit alanı küçük bir Karadeniz adası. Hatta Karadeniz’in Giresun Adası ile birlikte tek adası. Denize girmeye fazlasıyla müsait kumsalları ve Roma’dan Bizans’tan kalma tarihi kalıntıları var. Adada şu an sadece bir balıkçı ve ailesi yaşıyormuş. Aldığımız duyumlara göre Kefken Adası, önümüzdeki yıllarda turizime açılacakmış. Kefken merkeze 3,5 km uzaklıktaki Cebeci Sahili’nden (haritada 2 numara ile işaretli) bir balıkçı teknesi kiralayarak 10dk’da veya Kefken Limanı’ndan bir tekne kiralayarak bu küçük Karadeniz adasına ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Cebeci Plajı

Kaynak: cebeci.xyz

Burası da Mavi Bayraklı sahillerden. 5 -6 km uzunluğunda kumsalı, kumsal boyunca yeme-içme mekanları, çevresinde de çadır kampı ve diğer konaklama seçenekleri var. Okulların tatil döneminde haftasonları o en yoğun zamanları. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Sarısu Plajı

Foto kaynak: kandiraninsesi.com

Kerpe’ye yakın Ağva’ya doğru doğu yönünde Sarısu Plajı var bir de. Özellikle yüzmek için baya meşhur bir yer. Plajın bir yanı set gölü, öbür yanı da minik bir göl. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Acarlar Longozu

Biraz uzak olduğu için haritada yok. Sadece Türkiye’deki değil Dünya’daki ender oluşumlardan biri olan Acarlar Longozu da aslında arabayla 45 dakika mesafede. Burası hakkında daha fazla bilgi için Acarlar Longozu yazımıza göz atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kefken Yeme-İçme

Bizce Kefken, yeme-içme imkanları bakımından zayıf, en iyisi Kerpe’ye gitmek. Yine de aşağıda Kefkan’de öne çıkan yerleri verdik. Sizin Kefken ve çevresinden bildiğiniz güzel mekan önerileri varsa yorumlara bırakın, herkes faydalansın 🙂

Kefken Reis Balık Lokantası

Burası taze balık denilince Kefken’deki en doğru adres. Adres: Kefken Köyü Merkez (Koç Sokak) 41600 İzmit Tel: 02625636464 – 05327305550 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Kefken Tarihi

Kefken’in M.Ö. 3000l’i yıllara kadar uzanan bir tarihi var. İlk sakinleri Sitler ama sonradan Aslar, Frigler, Misyalılar, Bebrisler, Megaralılar, Misler, Argonatlar gibi birçok medeniyet yaşamış bölgede. Başta Roma İmparatorluğu’nun himayesinde olsa da, imparatorluğun yıkılmasını takiben Bizanslılar tarafından ele geçirilen Kefken, yaklaşık bin yıllık bir dönem boyunca Bizans İmparatorluğu hakimiyetinde bir kıyı ticaret limanı olarak kullanılmış. Bu kadar uzun süre bölgede yaşayınca haliyle Kefken’de Bizans İmparatorluğu’nun izleri çok. Sonraki dönemlerde Bizans İmparatorluğu zayıflayıp da Osmanlı Beyliği bölgeye göç edince Kefken, önemli bir ticaret limanı ve tersane olma işlevini devam ettirmiş.

Kefken Nerede?

En yakın komşusu Kerpe de çok farklı olmasa da, biraz daha seçmece işletme seçenekleri var. Kefken’den Kerpe’ye araba ile 15 dakikada varmak mümkün. Kandıra merkeze ise 18 km 25 dakika, İzmit’e ise 64 km 1 saat 10 dk uzaklıkta yer alıyor. Konum için tıklayın.

İstanbul Kefken arası 170 kilometre, 2,5 saat
İzmit Kefken arası 65 kilometre, 1 saat
Sakarya Kefken arası 55 kilometre, 55 dakika sürüyor.

Kefken’e Ulaşım

Eğer Kefken’e İstanbul’dan kendi arabanızla gitmek istiyorsanız yolculuk 171 km ve yaklaşık 2 saat 35 dakika sürüyor. Toplu taşıma opsiyonunu kullanacaklarınsa iki alternatifi var. Biri daha direkt ulaşım diğer 3 vasıta değiştirmeli. Biz ikisini de aşağıda veriyoruz:

1. Dudullu otogar veya Esenler otogarlarından Kocaeli Otogarı’na birçok sefer bulmak oldukça kolay. Kocaeli Otogarı’ndan Kandıra Otogarı’na ise saat başı kalkan otobüslerle ulaşabiliyorsunuz. Kandıra-Kefken arasında da yarım saatte bir kalkan minibüsler var, böylece günün sonunda Kefken’e üç vasıta ile ulaşmış olursunuz.

2. İstanbul’dan direk Kandıra’ya gitmek isterseniz de, Gürkan Turizm firmasının saatte bir İstanbul-Kandıra arası servisleri var. Bu şekilde Kandıra Otogarı’na ulaşabilir ve yine aynı şekilde buradan yarım saatte bir kalkan minibüslerle Kefken’e ulaşabilirsiniz.

Kocaeli merkezden Kefken Köyü ise 64 km ve yaklaşık 1 saat 2 dakika. İzmit-Kandıra arası ulaşım için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 800 nolu halk otobüsünü kullanabilirsiniz. Saatler ve detaylı bilgi için tıklayın.

17 Comments

  1. Merhaba tebrikler çok bilgilendirici bir yazı olmuş! Biz de Kefken nerede diye aratırken sizi bulduk.

  2. Merhaba öncelikle yazilariniz ve detaylı açıklamalariniz için teşekkürler.
    Hangi sehire gidersem gideyim ilk önce sizin sayfanizi takibe alıyorum. Kendime harita belirliyorum. Kerpe Kefen bölgesi hafta içi gidilebilecek bir yer.

    Özellikle bayanlara gelen insanların bakışlarından rahatsız olmamaları için sezon da ve hafta sonu gitmemelerini öneririm. Senelerdir giderim, denizini cok severim. Ama şu abaza (gerçekten öyle) insanlar rahat vermiyor.

  3. Bazı ziyaretçiler kefken de kahvaltı edecek yer bulamadıklarını soylemisler…Kefken genelde ufak bir balıkçı köyü olduğu için halk kendi içinde kendi ihtiyaçları ile yaşıyor Yemek yiyecek içecek kahvaltı yapmak isteyenler için en güzel mekan Kerpe dir

      1. Kerpe Kartal kayalıkları. Kerpeye gittiğinizde kayalıkları sorun oraya yönlendireceklerdir sizi

  4. Kefken’e bu yaz tesadüfen gittik ve artık buradan başka bir yere gitmeyeceğimi düşünüyorum.
    Kefken, Kerpe’ye göre daha az gelişmiş komşu iki kasaba fakat Kerpe çok fazla turistik olmuş fiyatlar almış başını gitmiş, araba parkını ancak yakındaki migros Jet in otoparkında bulabiliyorsunuz neyse..
    Kefken’de merkezde Eczane dahil herşeyi bulabiliyorsunuz, kahvaltıdan akşam yemeğine hiçbir sıkıntı yok hatta Eczanenin yanındaki közde tavukçu lezzet olarak tek geçer.
    Burada kalınacak yer çok, pansiyonlar istemediğin kadar çok ve fiyatlar çeşitli tabii ki, size önerim Nihat Erim tepesindeki Sadettin Bey’in villasının 1+1 daireleri ve üs kattaki odaları, sadece burada oturup manzarayı seyrederek akşamı bulabilirsiniz, Kumcağız plajı, çarşı yürüme mesafesi kısacası 10 numara bir yer.

    1. Merhaba, Saadettin Bey’in villası için ulaşabileceğimiz telefon var mı? İyi günler.

  5. Yemek yiğebileeğiniz bir tane düzgün yer yok. Kahvaltı yapmak istedik en Fazla börekçiye gidebildik o da yıkanmamış çay bardaklarında çay gelinceye kadar. Saatlerinizi harcayacağınız bir yer değil. Abartı, gidilmese sen olur hiç bir şey kaybetmezsiniz

  6. Buralara hangi mevsimde gitmeli, sanırım yazın özellikle de haftasonları İstanbul ahalisi oldukça kalabalık oluşturuyordur

    1. Yazın haftasonları kaçınmak lazım.
      Okullar kapanmadan önce ve kapandıktan sonra, bi de yazın hafta içi olarak düşünebilirsiniz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir