AMMAN’DA GEZİLECEK YERLER – ÜRDÜN

Lafı dolandırmadan söylüyoruz: Ürdün’de birkaç güncüğünüz varsa, gezilip görülecek o kadar yer varken zamanınızı Amman’a ayırırsanız yazık olur. Anca 5-10 gününüz varsa Amman’ı programınıza dahil etmeyi düşünün. Doğal olarak “Peki 4 günümüz varsa nereleri önerirsiniz?” diyeceksiniz. Bizce ideal Ürdün gezisi nasıl planlanmalı Ürdün Gezilecek Yerler yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bu soruyu genelde ne kadar para götürmeli/ güvenli mi/ şeriata dair bilmemiz gereken şeyler gibi sorular takip ettiği için onları da peşin peşin Ürdün yazımızda cevapladık. İki yazıyı da okumadan aman plan program yapmayın.

Amman Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Amman’a Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Amman uçakla geldiğinizde Kraliçe Aliye Havalimanı’na ineceksiniz. İstanbul’dan Amman’a THY’nin ve Pegasus’un direk uçuşları var. Yolculuk yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Havaaalanında araç kiralayarak, taksiyle veya transfer araçlarını kullanarak şehir merkezine geçebilirsiniz.

– Kraliçe Aliye Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Amman’a Ne Zaman Gidilir?

En ideal dönem bahar ayları.


Amman’a Ne Kadar Zaman Ayırmalı?

Genellikle insanlar Amman’a uçup, araba ile güneye inip, dönüşü Akabe’den yapıyor. Zaten görülmesi gereken yerler hep yol üzerinde. O nedenle 5-6 günlük bir Ürdün sayahatinizde Amman’a bir gün ayırmanız yeterli olur.


Amman’da Seçtiğimiz Oteller

Amman’da her bütçeye uygun bir konaklama opsiyonu var:

Fairmont Amman $$$

Amman’daki lüks konaklama seçeneklerinden. Amman tepelerinin eşsiz manzarasını bulabileceğiniz birinci sınıf bir otel. İncelemek için TIKLAYIN.

The House Boutique Suites $$$

Gökkuşağı Caddesi’ne 500 metre mesafede, 5 yıldızlı bir otel. Barbekü ve yerel mutfaktan seçenekler sunan bir restoranı var. İncelemek için TIKLAYIN.

Amman International Hotel $$

4 yıldızlı Amman International Hotel, ortalama bir bütçe ile seyahat ediyorsanız şehirdeki ideal seçeneklerden.  İncelemek için TIKLAYIN.

Nomads $

Amman’da konaklayabileceğiniz temiz ve kaliteli bir hostel. Size özel odaları da var çok kişilik yatakhaneleri de.  İncelemek için TIKLAYIN.

Aşağıdaki bağlantıdan Amman’daki tüm otelleri ve kiralık evleri inceleyebilirsiniz.

– Amman’daki tüm OTELLER ve EVLER için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmalarını kişi başı maliyetlere göre yapıyoruz. Ayrıca Ürdün’den tüm konaklama önerilerimiz için ÜRDÜN’DE NEREDE KALINIR yazımız da var. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Amman’da ve Ürdün genelinde kesinlikle araç kiralayın deriz. Şehirde neredeyse toplu taşıma hiç yok. O yüzden araç kiralamak şart. Amman Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ kiralamak için TIKLAYIN.

1 Günlük Amman Gezi Programı

Hadi yine iyisiniz. Armut pişti, ağzınıza düştü. Aşağıda sizin için en önemli yerleri ve lezzetleri kapsayan 1 günlük Amman gezi rotasını bulacaksınız. Burada sadece rota şeklinde bilgi verdik ama devamında Amman Gezilecek Yerler bölümünde bahsi geçen tarihi yerlerin daha detaylı açıklaması var.

Sabah

Kahvaltıyı mutlaka tarihi eski şehrin kalbinde yapın. Tabi buradaki kahvaltıyı öyle bizdeki gibi domatesli peynirli sanmayın. Daha çok bizim Gazinatep‘teki nohut dürümlü veya Adana’daki çiğ köfte dürümlü kahvaltılara benziyor. Evet doğru tahmin! Burada lavaşın içinde falafel var. Yanına da patlıcan ezmesi mutabal, humus ve taze ekmek. Mis. Aynı kombinasyon öğle yemeği için de ideal.

Öğlen

Kahvaltıdan sonra, Al Balad bölgesine doğru yola koyulun. Burası Amman’ın en tarihi bölgesi. Yerel dükkanlardan hediyelik eşya mağazalarına birçok alışveriş seçeneği var. Eğer günlerden cumaysa, burada kurulan pazara denk geldiniz demektir. Bölgeyi iyice gezdikten sonra cafelerden birine oturun ve nane çayı ile mola verin.

Açıktıysanız ve geleneksel yemekleri tadabileceğiniz bir durak arıyorsanız cevabımız hem şehrin yerellerine hem de turistlere 1952’den beri hizmet veren Hashem Restaurant. Üzerine de komşusu Habibah’da künefe gümletin. Yemekten sonra, antik Jebel Al Qala şehrinden kalma Roma Amfitiyatrosu‘na doğru geçin. Ardından da Arkeoloji Müzesi ve Amman Kalesi‘ni gezin.

Akşamüstü

Sonraki durak, grafittiler ve cafelerle dolu ünlü Jebel Amman Rainbow Caddesi. Ammanlılar bile akşama doğru buradaki mekanları doldurmaya başlıyor. Mekanlardan kastımız, tatlı cafeler, restoranlar, rooftop barlar…Cuma günleri, burada yemek ve içecek standları, el işleri ürünler ve sokak müzisyenlerini bir araya getiren Jara Pazarı kuruluyor.

Sonrasında, Amman’ın en eski mahellelerinden Weibdeh‘de de biraz gezin. Burası cafeler, dükkanlar gibi çeşitli girişimlerle renklenmiş bir mahalle.

Yemekten önce iştahınızı bir happy-hour ile perçinlemek isterseniz, Rainbow Caddesi’ndeki, rooftop teraslı yerlerden birine geçin deriz. Geri dönüştürülmüm mobilyaları ve keyifli terası ile Sekrab veya District Urban Rooftop güzel bir seçenek.

Akşam

Eğer vejeteryan değilseniz, Ürdün’ün milli yemeği diyeceğimiz, kuzu eti, yoğurt ve pilavdan oluşan mansafı Al Quds‘ta mutlaka deneyin. Diğer bir geleneksel seçenek de etli, sebzeli, pilavlı maklube.

Amman Tarihi Merkezde Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Amman Kalesi
  2. Roma Tiyatrosu
  3. Kral I. Abdullah Camii
  4. Souq Al-Sukar
  5. Roman Nymphaeum
  6. Odeon Theater
  7. Altın Pazarı
  8. Darat al Funun
  9. Wild Jordan Center
  10. Jerash

Yeme-İçme

  1. Habibah Sweets
  2. The Duke’s Diwan
  3. Hashem Restaurant
  4. Jafra Restaurant & Cafe
  5. Books@cafe
  6. Oz Restaurant
  7. Jungle Fever Coffee and Tea House
  8. Reem AlBawadi Restaurant
  9. Shams El Balad
  10. AlQuds Restaurant
  11. Rumi Cafe
  12. 32º North Restaurant
  13. Kempinski Hotel Amman Jordan
  14. Sekrab
  15. District Urban Rooftop
  16. Copas Central

Şehir Kalesi (Citadel)

Fotoğraf Kaynak: Ronald Woan / Flickr

Amman’daki en ikonik yapılardan biri Roma döneminden kalma Amman Kalesi. Amman, tarih boyunca Roma, Bizans Nebatiler ve Emeviler gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olduğundan kale bölgesi sınırları içinde, Amman’daki Roma hakimiyetinden kalma bir Herkül tapınağı, bir Bizans kilisesi, bir arkeoloji müzesi ve Emevi Sarayı var.

Şehir merkezinden kaleye yürüyebiliyorsunuz ama L şeklinde bir tepede kurulmuş olan kaleye kadar biraz merdiven çıkacağınızı hatırlatmamız lazım. Yine de her şekilde önerimiz yürüyerek çıkmanız. Çünkü yürüyerek çıktığınızda, rakım yükseldikçe ayaklarınıza serilecek olan şehir manzarasına doyum olmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Roma Tiyatrosu

Fotoğraf Kaynak: get down / Flickr

Yine merkezde, kaleye 20 dakika yürüme mesafesinde kalan 6.000 kişilik Roma Tiyatrosu da şehirde mutlaka görün diyeceğimiz 2. yer. Zaten kelimenin tam anlamıyla şehrin orta yerinden geçtiği için burayı gözden kaçırmanız imkansız gibi bir şey. Restore edilmiş tiyatro, şehirdeki ideal güneşi batırma noktalarından. Tiyatroya giriş bileti ile folkor müzesine ve Ürdün’de yaşamanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleyebileceğiniz popüler gelenekler müzesine de girebiliyorsunuz. Günümüzde bu tiyatro da bizdeki örneklerinde olduğu gibi konserler ve kültür sanat aktiviteleri için kullanılıyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Al Balad (şehir merkezi) ve Souq (Pazar Yeri)

Bizdeki Kapalı Çarşı, Eminönü gibi eski şehrin ticari merkezi neresiyse, Amman’ın en eski ticaret merkezi de Downtown veya Al Balad diye geçen bölgesi. Mutlaka bir öğününüzü denk getirin diyeceğimiz iki geleneksel mekan Hashem ve Habibah da burada kalıyor. Sokaklarında kaybolabilir, Souq yani pazarlarında dükkanları gezip alışveriş yapabilir, şekerkamışı suyu deneyebilirsiniz. Pazarlık yapmaktan çekinmeyin.

Bu bölgede bir rota çıkarmamız gerekirse,

Fotoğraf Kaynak: Dan Lundberg / Flickr – Kral Abdullah Camisi 

1. Rotanın başlangıcını Kral Abdullah Camisi yapın. Eğer Amman’da tek bir cami gezecekseniz bu, 1932’de yapılan 3,000 kişilik kapasiteli, mavi mozaik bir kubbesi olan Kral Abdullah Camisi olsun. Son yapılış tarihine aldanmayın bu cami aslında Amman’daki en eski cami. M.S. 600’lü yıllarda yaptırılan bir caminin yerine yeniden yapılmış. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Fotoğraf Kaynak: wikimedia.org – Bukharia Pazarı

2. Daha sonra sırtınızı Kral Hüseyin Cami’ye verdiğinizde, solunuzda kalan Kral Talal Caddesi üzerinde mavi bir tabela üzerinde bizdeki Kapalı Çarşıvari ürünler bulabilieceğiniz. Bukharia Pazarı‘nı göreceksiniz. Eğer yüzünüzü camiye verip caminin sonuna doğru sol tarafa bakarsanız da Souq al Sukar yani şeker pazarını göreceksiniz. Bir zamanlar, Ürdün tatlılarıyla ünlü olan Şam dahil olmak üzere tüm dünyanın bir numaralı şeker tedarikçisiymiş. Özellikle Memlüklüler zamanında, 13. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar burdaki şeker kamışı plantasyonlarından çıkan şeker pazarın büyük bir kısmını oluşturuyormuş. Burada daha çok meyve-sebze, baharat, kuru meyve ve kuruyemişler gibi ürünler satılıyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

3. Birkaç dakika daha yürüdüğünüzde, karşınıza Nymphaeum çıkıyor. Burası Roma döneminden kalma bir halk çeşmesi. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Fotoğraf Kaynak: Francisco Anzola / Flickr

4. Çeşmeyi solunuza alıp karşınıza çıkan caddeden bir 100 metre kadar ilerlediğinizde Roma Tiyatrosu‘na çıkıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara. Roma Tiyatrosu’nun çıkışında da daha çok okumalar yapmak için kullanılan küçük bir amfi Odeon var. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

5. Roma Tiyatrosu ve Odeon’u gezdikten sonra geldiğiniz yoldan Nymphaeum’a geri dönüp ana hattan yürümeye devam ettiğinizde karşınıza altın pazarı çıkacak. Bizdeki kuyumcular çarşılarına benzeyen pazarda bir de hoş bir gelenek var. Eğer girdiğiniz dükkanın o gün ilk müşterisiyseniz indirim kazanıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

6. Yürürken taze sıkılmış meyve sularından denemeyi ve kavrulmuş fıstık satan tezgahlardan fıstık almayı unutmayın.

7. Kral Faysal Caddesi’nden devam edip Kral Hüseyin Sokağı’na girdiğinizde Amman’ın en meşhur tatlıcısı 1952 tarihli Habibah‘a geliyorsunuz. Burada künefe denemeniz şart. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Fotoğraf Kaynak: hunbille / Flickr – Duke’s Diwan

8. Habibah’ı geçince, Amman’daki en eski konut olan 1924 tarihli Duke’s Diwan var. Amman’ın ilk postanesi de olan konutun kapısı herkese açık içine girip gezebilirsiniz. Oldukça hoş ve nostaljik dekorasyonu olduğu gibi korunmuş. Onun karşısında da tatlı bir eko turizm cafe var. Ekolojik koşullarda üretilmiş Arabica kahveyi burada deneyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

9. Yolunuza devam ettiğinize sırada nihayet merkezde yemek molası verebileceğiniz Hashem Restaurant var. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

10. Yemeğin üstüne kahvenizi de Jafra Cafe‘de için. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Amman’da Daha Uzun Vaktiniz Varsa

Ammanlıların Evine Misafir Olun

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/BeitSitti

Eğer olur da şehirde bir gün daha kalmaya karar verirseniz ve bu şehirde çok daha lokal bir deneyim yaşamak isterseniz de sıkı durun şimdi size harika bir önerimiz var. Amman’da bir ailenin evine konuk olup beraber yemek pişirip beraber yemek! “Beit Sitti” yani “Büyükannenin Evi”, Weibdeh bölgesinde bir evleri olan ve büyükannelerinin anısını, Arap mutfağının lezzetlerini insanlarla paylaşarak ve Ürdün misafirperverliğini tanıtarak yaşatmak için harika bir yol seçen 3 kız kardeşin girişimci fikri. Rezervasyonunuzu online olarak yaptıktan sonra, kız kardeşlerin evine konuk olup beraber yemek yapıp yiyorsunuz. O kadar sevilen ve popüler bir şey hale gelmiş ki aylar öncesinden takvimler doluyor. Önceden yer ayırtmayı unutmayın.

Darat al-Funun’da Şehrin Kalabalığından Kaçın

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/daratalfunun

Şehir merkezinin kalabalığından bunalırsanız, Amman’ın hipster mahallesi Jabal Luweibdeh’deki Darat Al Funun imdadınıza yetişiyor. Burası, yeşil bahçe içinde adeta gizlenmiş bir taş konağın içindeki sanat galerisi. Konağın manzarası, eski şehirdeki Roma kalıntılarına ve kaleye bakıyor. İşleyiş ve tarz olarak bizdeki Salt Galata’ya benziyor diyebiliriz. Giriş ücretsiz. İçinde hoş bir kütüphanesi, oldukça popüler olan bir cafesi ve lokal lezzetleri tadabileceğiniz restoranı da var. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Şavurma Deneyin

Fotoğraf Kaynak: cyclonebill / Flickr

Şavurma, Arap mutfağına özgü bir kebap türü. Koyun, keçi, tavuk, hindi ya da sığır etinin lavaş içine sarılmasıyla hazırlanıyor. Aslında bildiğiniz bizdeki dürüm. Ürdün’de bir nevi sokak lezzetlerinden. Şehri gezerken açıktığınızda ve ayak üstü bir şeyler atıştırmak istediğinizde, tüm Amman’da zincir restoran olarak karşınıza çıkacak Al Karam‘da bu lezzetin tadına bakabilirsiniz.

Wild Jordan Center’da Takılın

Fotoğraf Kaynak: wildjordancenter.com

Wild Jordan Center, Amman’ın bir nevi bomontiadası ama onun sosyal sorumlu versiyonu. İçinde 10’dan fazla restoranın, cafenin, pubın ve butik otelin bulunduğu bir kompleks. Fakat bu kompleksin çok ulvi bir amacı da var: Ürdün genelindeki Mujib, Dibeen Ormanı, Ajloun Ormanı, Shaumari Vahşi Yaşam Alanı, Dana Biyosferi, Azraq Sulak Alanı, Fifa ve Yarmouk Nehirleri gibi doğal yaşam alanlarını koruma ve yaşatma çalışmaları için fon yaratmak. Ekoturizm faaliyetleri de yürüten merkez, bu bahsettiğimiz biyorezerv alanlarına turlar da düzenliyor. Konserler ve kültürel etkinlikler organize ediyor, konaklama hizmeti ve yeme-içme olanakları sağlıyor. Merkeze giriş hem ücretsiz. Çok ferah oturma alanları, güneşi batırabileceğiniz hoş bir terası var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Şehrin Biraz Dışındaki Ceraş (Jerash) Antik Kenti’ni Görün

Fotoğraf Kaynak: wikipedia.org

Amman’a 45-50 kilometre 1 saatlik mesafede, Roma döneminden kalma, sağlam kısımları 6500 yıldır ayakta olan oldukça büyüleyici bir antik kent var.  İmparator Hadrian döneminden kalma ismi ile Ceraş Şehri. Şehre girerken sizi karşılayan Hadrian Kapısı, buranın bir zamanlar nasıl ihtişamlı bir Roma şehri olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Elbette taşların yerine daha rahat oturması için bir rehberle gezmek her zaman daha mantıklı. Buraya Amman merkezden kalkan otobüslerle veya taksi ile ulaşabilirsiniz. Elbette taksi biraz pahalıya mal olur ama kalabalık bir ekipseniz ücreti bölüşebilirsiniz. Hem tarihi Amman’ı, hem Jerash’ı yarım güne sığdıran turlar da var. Dilerseniz onlara katılabilirsiniz. Turu incelemek ve bilet almak için tıklayın.

Antik kente giriş 10 Ürdün Dinarı. Alanda, salı hariç cumartesiden perşembeye günde 2 defa saat 11.00 ve 14.00’de, cumaları ise sadece saat 10.00’da olmak üzere 45 dakikalık bir gösteri de oluyor. Romalılar, zırhlarla kalkanlarla, atlarıyla ve at arabalarıyla Ceraş tiyatrosunu dolduruyor. Bu showa katılmak isterseniz de ücreti tam 12, çocuklar için 2 Ürdün Dinarı. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Lut Gölü’ne (Dead Sea) Yüzmeye Gidin

Amman Lut Gölü’ne 1 saat 20 dakika mesafede yani günübirlik bir gezi için oldukça yakın. Buraya kadar gelmişken dünyanın deniz seviyesinden 420 metre aşağıda olmasıyla en derin noktası ve 2. en tuzlu suya sahip gölü olan Lut Gölü yani Dead Sea’ye gidip o tuzlu suda batmadan yüzme deneyimini yaşamadan dönmek olmaz. Yol kenarında durup, herhangi bi yerden de göle girmek mümkün ama kıyıda birkaç işletme var. Fiyatlar 20-25 Dinar arasında değişiyor. Konum için tıklayın.

Amman’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Hashem

Fotoğraf Kaynak: Jansait Qoughondoqa / Foursquare

Ürdün’de eski şehirde geleneksel yemekleri tadabileceğiniz gerçekten otantik bir durak arıyorsanız cevabımız hem şehrin yerellerine hem de turistlere 1952’den beri hizmet veren Hashem Restaurant. Humus ve Falafel spesiyalleri. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Habibah

Burası da Amman’ın en meşhur tatlıcısı. 1952 tarihli Habibah’ın spesiyali de künefe. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

books@cafe

Rainbow Street’te, tüm Amman’da en sevilen yerlerden biri. Edebiyatı, iyi müziği, iyi yemeği bulabileceğiniz harika bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Oz Boutique Restaurant

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/ozboutiquerestaurant

Oz Amman’da yemek yiyebileceğiniz en şık ve klas yerlerden. Biraz fiyatlar yüksek ama dediğimiz gibi burası Amman’daki tarz yerlerden biri. Geniş ve manzaralı terası, yaz akşamları için çok ideal. Özellikle de sushilerini tercih edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Jungle Fever Coffee and Tea House

Burası bizdeki tasarım cafeler gibi hem çay-kahve içebileceğiniz hem de tasarım kıyafetler ve dekoratif ürünler satın alabileceğiniz bir tasarım cafe. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Reem Al Bawadi

Orta Doğu mezelerini tatmak isterseniz Reem Al Bawadi’yi tercih edebilirsiniz. Humus, tabuleh, fattuş, kızarmış hellim peyniri, mutabal, içli köfte… Kulağa tanıdık gelen ama kesinlikle asıl yeri olan Orta Doğu’da denenmesi gereken lezzetler. Ana yemek olarak da mutlaka bademli koyun etli geleneksel bir Ürdün yemeği olan Mansaf’ı deneyin. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Wild Jordan Center

Yukarıda da bahsettiğimiz sosyal sorumlu bir buluşma alanı olan Wild Jordan’ın yeme-içme alanlarında karnınızı doyururken aynı zamanda da Ürdün’deki doğal yaşamın korunmasına destek olabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Shams Al Balad

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/shamselbaladcafe

Wild Jordan’a yakın bir başka seçenek de Cafe Shams Al Balad. Özellikle de kahvaltısı ve brunch’ı seviliyor. Özellikle de yumurtalı seçeneklerini deneyin. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Al Quds

Ürdün’ün geleneksel Bedevi yemeği olan Mansaf’ı tadabileceğiniz en iyi yer. Ayrıca bizde de bir ara popüler olan Maklube’si de meşhur. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Rumi Cafe

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/rumicafejo

Amman’da artizanal kahveler ve nefis çaylar bulabileceğiniz, keyifli bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Amman Gece Hayatı

32º North Restaurant

Klas bir lounge’da, güzel bir şehir manzarasına karşı oturup bir şeyler içmek isterseniz, Grand Hyatt’ın rooftop barı  32 Derece North da ideal yerlerden. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

H2O Pool Lounge & Bar

Kempinski Hotel’in havuz barı, Amman’da güneşi batırma ve dj setleri ile havuz kenarında partileme noktası. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Sekrab

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/pg/sekrabjo

Sekrab da Rainbow Street’in en popüler barlarından. İçinde bir mini van var ama içine masa koyup onu mekana özel bir oturma alanı yapmışlar. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

District Urban Rooftop

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/DistrictAmman

Yine aynı bölgedeki popüler rooftop barlardan biri. Cumartesi-Perşembe günleri arasında 13.00-20.00 saatleri arasında happy hour fiyatları uygulanıyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Copas Central

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/CopasCentralJO

Latin temalı, popüler bir bar olan Copas genellikle Ürdün’deki expatların takıldığı mekanlardan. Tapas ve bar atıştırmalıkları bulabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

5 Comments

  1. Merhaba, öncelikle yazınızdan çok faydalandım. Emeğinize sağlık. Küçük bir düzeltme yapmak gerek sanıyorum. Şehir merkezi gezisini anlatırken birinci maddede Kral 1. Abdullah Camii’den bahsediliyorken; sırtımızı verip referans aldığımız camii esasında başka bir cami: Kral Talal Caddesi’ndeki King Hussein Mosque.

  2. Urdun e gidipte turk restaurant i lezzet istanbul dan yenediysen bir türk olarak Amman şehrini boşuna gezmişsin Tavsiye ediyorum kesinlikle Amman a gelen lezzet istanbul a uğrasın hem turk hem arap mutfagi mukemmel çok ta meşhur bir yer

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir