EN GÜZEL FETHİYE KOYLARI VE PLAJLARI

Fethiye koyları birer yaz rüyası. Bir çok yer milli park statüsü altına korumaya alınarak yapılaşması engellenmiş. Bu sayede bugün hala doğa ile denizin birbirine örüldüğü bir sürü kartpostallık plajları var.

Ancak tahmin edersiniz ki temmuz ve ağustos aylarında sahillere yığılan turistler nedeniyle tadını çıkarmak zor oluyor. O yüzden kendinizi kalabalıklardan bir nebze de olsa azad edebileceğiniz yerlere gidebilmeniz için arabayla gelmenizi ya da araç kiralamanızı öneririz.

Bir plaja gitmişken yakınlarındaki yerleri de gezmenizi de öneririz. Hangi koyun yakınında gezilecek nereleri var buradan okuyabilirsiniz: Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye’de Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralayın

Fethiye’de kalabalıklardan kaçmak için en büyük ikinci yardımcınız ise tekne olacaktır. Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz teknenizle, kalabalıklardan kaçıp karadan ulaşımı olmayan, kimsenin olmadığı bakir Fethiye koylarını keşfedebilirsiniz. Günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz Fethiye teknelerini görmek için tıklayın.

Fethiye’den Mavi Tura Çıkmak

Fethiye aynı zamanda mavi yolculuk deneyimini yaşamak için de biçilmiş kaftan. Bir tatilinizde bu deneyimi yaşamak isterseniz, Fethiye’de günlük kiralayabileceğiniz mavi tur teknelerini görmek için de tıklayın.

Fehiye’nin En Güzel Plajları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Belcekız Plajı
  2. Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı
  3. Suncity Hotel’in Plajı
  4. Kıdrak Koyu
  5. Çalış Plajı
  6. Şövalye Adası
  7. Kuleli Plajı
  8. Aksazlar Koyu
  9. Boncuklu Koyu
  10. Küçük Boncuklu Koyu
  11. Küçük Samanlık Plajı
  12. Büyük Samanlık Plajı
  13. Serenity Beach
  14. Kalemya Koyu
  15. Kelebekler Vadisi Plajı
  16. Kabak Koyu
  17. Cennet koyu
  18. Gemili Plajı
  19. Turunç Pınarı Koyu
  20. Darboğaz
  21. Akvaryum Koyu
  22. Soğuk Su Koyu
  23. Deve Plajı
  24. Katrancı Koyu Tabiat Parkı Plajları
  25. Günlüklü Koyu
  26. Karaot Plajı

Ölüdeniz Koyları ve Plajları

Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)

Fotoğraf Kaynak: pixabay.com

Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz’in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz. Birkaç kafenin plajda işletmesi de var. Plajın sabahın erken saatlerinde daha sakin ve keyifli oluyor. Bir de bu koyun yamaç paraşütü yapanların iniş yeri olduğunu da söyleyelim. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Ölüdeniz Lagün (Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı)

Fotoğraf Kaynak: Unsplash

Ölüdeniz Plajı’nın son ucu Tabiat Parkı sınırları içinde kalıyor. Burada fotoğrafta gördüğünüz gibi “Kumburnu”nu oluşturak lagünü kapatıyor. Yani burnun hem lagünün içinde, hem de deniz tarafında kıyısı var. Bu bölge milli parkın için ve girişi ücretli. İçinde birkaç kafe ve su sporları var. Şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca duşlar, soyunma kabinleri, yürüyüş yolları gibi alt yapılar şaşırtıcı şekilde başarılı.

Buranın denizi  masmavi, berrak ve Belcekız’a göre çok daha sığ ve dalgasız. Hafta sonları çok kalabalık oluyor o yüzden gelmek için hafta içi bir günü hedefleyin. Sahilin devamında beach club tarzı başka işletmeler de bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Lagün’ün Çevresindeki Diğer İşletmeler

Lagünün kıyısında özel işletmeler de var. Bunlar genelde günübirlik misafiri de kabul eden kamplar ancak pek cazip yerler değiller. Bizce açık denizde yüzmek lagünde yüzmekten daha keyifli ama illa lagünde yüzmek isterseniz yolun sonundaki Sun City Otel’in plajına ücret karşılığı girebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kıdrak Koyu

Fotoğraf Kaynak: Reha Basogul / Foursquare

Denizi taşlık, serin ve derin. Denizi taşlık olduğu için deniz ayakkabısı ile gelmenizi öneririz. Fakat dalgalı bir koy. Sığ suları olmadığı için küçük çocuklu ailelerin tercihi değil. Sahilde, patates, hamburger gibi fastfood seçenekler bulabileceğiniz minik bir cafesi var. Duş, soyunma kabin, wc mevcut. Girişi ücretli. Ayrıca şezlong ve şemsiye de ücretli. Fakat kendi katlanan sandalyenizi ve şemsiyenizi getirip de plajdan istifade edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Fethiye Merkez Koyları ve Plajları

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye merkezin en işlek plajı. Geniş bir alana yayılıyor. Plaj boyuna restoranlar ve tatil yerleri var. Denizi taşlık ve dalgalı. Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralaması yapabiliyorsunuz. Plajda çadır kampına müsait kamp alanları da mevcut. Plajın devamındaki Şat Burnu’nda bir de 220 farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapan bir kuş cenneti var. Çalış Plajı’ndan gün batımının da efsane olduğunu ekleyelim. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Şövalye Adası

Fotoğraf Kaynak: Ekin Özcan / Foursquare

Çalış Plajı’nın tam karşısında kalan ada Şövalye diğer adıyla Fethiye Adası. Ada 15. yüzyılda Rodos Şövalyeleri’nin yaşadığı yer olduğundan ismi bu şekilde yerleşmiş. Adada ağırlıklı olarak oteller, plajlar ve restoranlar var. Adaya Fethiye Limanı’ndan kalkan teknelerle geçilebiliyor. Yaz aylarında adaya düzenli olarak deniz otobüsü seferleri de oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kuleli Koyu

Fotoğraf Kaynak: Burak Snmz / Foursquare

Fethiye’nin nispeten sakin ve doğa içinde koylarından biri. Giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye ücretli. Plajın ağırlıklı olarak çakıllı ve kumlu karışık bir yapısı var. Denizi ise dalgasız ve berrak. Koyda bir işletme var. Burada bir şeyler yiyip içebilir, wc, duş, kabin gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Aksazlar Koyu

Fotoğraf Kaynak: Ahmet Kurtoğlu / Foursquare

Doğal bir plaj olmasa da Fethiye merkeze 10 dakika sürüş mesafesinde olduğundan ve kamp alanı olduğundan sevilen, popüler koylardan biri Aksazlar Koyu. Giriş ücreti var. İçine şezlong ve şemsiye dahil. Koyda bir restoran işletmesi ve yine restoran tarafından işletilen bir kamp alanı var. Her türlü duş, wc, kabin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Denizin suyu sığ, durgun fakat fazla berrak değil. Sezonda burada nikah düğün gibi etkinlikler de yapılıyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Boncuklu Koyu

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/seamebeach

Ağırlıklı olarak kumla karışık çakıllık bir sahili var. Denizi ise daha iri çakıllı, berrak ve masmavi. Orman içinde kamp da kurabiliyorsunuz. Burada Alaçatı plajlarına taş çıkartır Sea Me Beach adında hoş bir plaj işletmesi de var. Happy hour konsepti bile var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Küçük Boncuklu Koyu

Fotoğraf Kaynak: helpbeachandyachtclub.com

Boncuklu Koy’a komşu olan Küçük Boncuklu Koy da Help Beach and Yacht Club‘a ev sahipliği yapıyor. Burada plaj voleybolundan, güneşi batırmalık happy hour’lara aradığınız her şey var. Diğer Boncuklu gibi çakıllı bir sahili var. Denizi berrak ve durgun. Girişi ücretsiz. Yabancı turistin de öncelikli tercihi. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Küçük Samanlık Koyu

Fotoğraf Kaynak: Yusuf Ş / Foursquare

Akvaryum gibi bir denize sahip, masmavi bir koy Küçük Samanlık Koyu. Teknelerin de sıklıkla demir attığı yerlerden. Denizi dalgasız, kumluk ve sığ. Girişte şezlong, şemsiye ve otopark ücreti alınıyor. İşletme wc, kabin, duş, yeme-içme hatta kano ve deniz bisikleti hizmeti de sunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Büyük Samanlık Koyu

Fotoğraf Kaynak: Mustafa Olgun / Foursquare

Burası bir halk plajı. Plajı çakıl ve kum karışımı. Denizi berrak, dalgasız ve sığ. Denizin dibi ise taşlık. Giriş ücretsiz sadece otopark ücreti alınıyor. Burada yürüyüş ve bisiklet parkurları da var. Sahilde çocuklar için düşünülmüş denize açılan bir kaydırak, ahşap bir iskele ve plajda çardaklar da var. Koyun arka tarafı ise ormanlık ve piknik alanı olan yerler var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Hillside Beach Club Fethiye İçinde Serenity Beach

Fotoğraf Kaynak: hillsidebeachclub.com

Hillside’a bağlı, karayolu bağlantısı olmayan bir plaj. Fakat denizden teknenizle yanaşabiliyorsunuz. Yoksa Hillside içiden geçmeniz gerekiyor. Sessiz, sakin bir plaj. Denizi tertemiz, taşlık ve çabuk derinleşiyor. Plajda yüksek sesle müzik çalmıyor, kimse yüksek sesle bile konuşmuyor. Sınırlı sayıda şezlong ve şemsiye olduğu için asla kalabalıklaşmıyor. Yetişkinlere özel bir plaj. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Hillside Club Ana Plajı Kalemya Koyu

Fotoğraf Kaynak: hillsidebeachclub.com/tr

Çam ormanlarıyla çevrili muhteşem Kalemya Koyu, Hillside Beach Club’ın ana plajının olduğu koy. Burası tesisin en kalabalık ve geniş plajı. Alanda plaj voleybolu ve Su Sporları Merkezi de var. Yetişkinlere özel bir plaj değil o nedenle çocuklu aileler için daha uygun. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Faralya Koyları ve Plajları

Kelebekler Vadisi Plajı

İsmini burada bulunan kaplan kelebeği dahil en az 80 tür kelebekten alan vadinin inanılmaz güzellikte ve mavilikte bir manzarası ve denizi olan Kelebekler Vadisi Fethiye’nin alamet-i farikası. 1995’ten beri birinci derece sit alanı olan vadi tamamen beton yerleşime kapalı. Sadece çadır kamplarına ve ahşap evciklere izin var. Koy 350 metre yüksekliğe ulaşan bir vadi ile çevrili o yüzden buraya Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz. Dönüş için son tekne de 17.00’de kalkıyor. Plajında şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Sahil boyunca yeme içme, wc, duş ve soyunma kabini gibi her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Kabak Koyu

Faralya bölgesindeki ikinci favori durak Kabak Koyu Plajı. Çakıllı bir kumsalı ve dalgalı bir denizi var. Suyu ise berrak ve mavi. Koya Ölüdeniz’den deniz yolu ile ulaşabilir veya Fethiye’den kalkan dolmuşlarla sonrasında da aşağı yürüyerek inebilirsiniz. Koyda şezlong kiralama olanağı yok ama şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Etrafta bakkal ve yeme-içme noktaları mevcut. Duş, wc, kabin var. Fakat buraya kadar gelmişken en ideali Kabak Koyu’nda konaklamak olur. Böylece buranın büyüleyici akşamını da yaşar, ertesi gün bir Kabak klasiği haline gelmiş meşhur şelaleye de tırmanırsınız. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Cennet Koyu

Fotoğraf Kaynak: Hatiçe Çolak / foursquare

Her ne kadar Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu’nun gölgesinde kalmış olsa da Cennet Koyu ismi ile müsemma olarak Fethiye’nin gizli cenneti. Burası da araçla ulaşılabilen plajlardan değil. Ya denizden tekne ile gelebilir ya da yaya olarak yukarıdan inebilirsiniz. Turkuaz renkli bir denizi, kum çakıl karışık bakir bir sahili var. Sahilde herhangi bir tesis yok. Bölgede sadece bir çadır camping var. Burada wc ve restoran var. Siz de sahille ormanın birleştiği yere kendi çadırınızı atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Kayaköy Koyları ve Plajları

Gemile Plajı

Gemile Adası’nın hemen karşısında kalan Gemile Plajı’nın sahili çakıllı, suyu temiz. Sahildeki işletmeyi beğenen yok ama kendi halinde bir plaj olarak denize girmek için güzel bir nokta. norkeliniz yanınızda olsun. Burada çadır kampı yapma şansınız da var. Ayrıca buradan kalkan teknelerle hemen karşıdaki Gemiler Adası’nı görme şansınız da var. M.S. 5-13. Yüzyıllar arasında yerleşimin bulunduğu Ada ve çevresi ören yeri statüsünde o nedenle de müzekart geçiyor. Adada Bizans ve erken Hristiyanlık döneminden kalma, freskoları hala duran kalıntıları görebiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Turunç Pınarı Koyu & Yazz Collective

Fotoğraf Kaynak: Fatih Kıhtır / Foursquare

Çam ağaçları ile kaplı izole bir koy olan Turunç Pınarı Koyu, sadece deniz yolu ile ulaşılabilen, karayolu bağlantısı olmayan koylardan. Suyu derin ve dalgasız bir koy. Koyda hizmet veren Yazz Collective diye çok şık bir işletme ve iskelesi var. Yazz Collective‘in keyifli Akdeniz restoranlarından birinde yemek yiyebilir, şezlong, şemsiye, wc, duş, kabin gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mevsimsel ürünlerle hazırlanan seçeneklerin bulunduğu menüsünde makarnalar, mevsim balıkları ve sağlıklı bowl’lar var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Darboğaz


Darboğaz Koyu da karayolu bağlantısı olmayan Fethiye koylarından biri. Ama aracınızı yukarıdaki yola park edip yaklaşık 1 kilometre yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Yolu biraz meşakatli ve hiçbir işletme bulunmadığından bütün yiyip içeceğinizi sırtlanmanız gerekiyor. Giderken de çöplerinizi bir torbaya doldurup evinize geri götürmelisiniz. Güzel yanı ise daha az insan olması ama yüksek sezonda burası bile dolu olabiliyor. Denizi de çok güzel, kayalık bölgenin orası sığ bir havuz gibi. Kamp yapmaya gelenler de oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Akvaryum Koyu

Fotoğraf Kaynak: … / Foursquare

Akvaryum Koyu kara bağlantısı olmayan bakir bir koy. Sadece tekne ile ulaşılıyor. Suyun rengi ve berraklığı sayesinde balıklar çıplak gözle bile görülebiliyor. Koy ismini de buradan alıyor. Herhangi bir işletme veya şemsiye şezlong gibi plaj olanağı yok. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Soğuk Su Koyu

Fotoğraf Kaynak: Ayşegül Ülgen / Foursquare

Soğuk Su Koyu da aracınızı bırakıp yarım saat yürüyerek ulaşabileceğiniz veya tekne ile gelebileceğiniz bir koy. Buradaki kayaların içinde bir tatlı su kaynağı var. O da suyu buz gibi soğuk yapıyor. Koyun sonunda iskelesi olan küçük bir plaj var. Sahili taşlık, suyu berrak. Gündüz saatlerinde günübirlik turların uğrak yeri olduğun için koy oldukça kalabalık oluyor ama 17.00’den sonra gelirseniz koy size kalmış oluyor. Burada tesis olmadığı için plaj imkanları da bulunmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Deve Plajı

Fotoğraf Kaynak: Meryem Koçyiğit / Foursquare

Sadece tekne turlarıyla ulaşılabileceğiniz Deve Plajı, Fethiye’nin herhangi bir işletmenin olmadığı bakir koylarından. Plajı küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Suyu sıcak, berrak ve tertemiz. Fakat tekne turları kumluk olan tabanı kabarıp suyu bulandırabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Yanıklar Koyları ve Plajları

Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fotoğraf Kaynak: Tutku E. / Foursquare

Fethiye merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Katrancı Koyu Tabiat Parkı, hem kamp yapanların hem de denize girmeye gelenlerin tercihi. Kamp alanı bir koyda plaj bir koyda bulunuyor. İki koyun da özelliği aynı. Denizi dalgasız, kumluk ve sığ. Kamp alanında, duş, wc, kabin, restoran gibi olanaklar mevcut. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Koya giriş ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Günlüklü Koyu

Fotoğraf Kaynak: Mollall / Foursquare

Günlüklü Koyu da Katrancı koyu Tabiat Parkı’nın komşusu olan Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içinde bulunan koy. Kumluk ve sığ bir denizi var. O nedenle de çocuklu ailelerin tercihi. Şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Koyda su sporları olanakları da var. Burada yemek yiyebileceğiniz yerler, bir kamp alanı ve tam pansiyon hizmet veren bir otel de var. Koya giriş ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Karaot Plajı

Fotoğraf Kaynak: Bade Arıca / Foursquare

Taşlık bir plajı var. Suyu da dalgalı ve bulanık. Buranın en önemli özelliği, Caretta Caretta’ların uğradığı plajlardan biri olması. O yüzden şemsiye saplamamanız gerekiyor. Sit alanı olduğundan herhangi bir tesis yok. O yüzden şezlong kiralama olanağı yok. Giriş ücretli. Çadır kampı yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 26 numara.

Göcek Koyları ve Plajları


Göcek’in cennet koylarını tek tek Göcek Koyları ve Plajları yazımızda ayrıca anlattık. Burada verebileceğimiz en büyük tüyo, Göcek’i hakkıyla yaşamak için koy koy tekne ile gezmeniz olur. Günlük ve saatlik kiralanabilir Göcek teknelerini incelemek için tıklayın.

Göcek aynı zamanda Türkiye’de mavi tura çıkabileceğiniz en ideal destinasyonlardan. Bir tatilinizi denizde uyuyup uyanmalı bir mavi tur deneyimine çevirmek isterseniz, Göcek’ten günlük kiralayabileceğiniz mavi tur teknelerini görmek için de tıklayın.

15 Comments

  1. Merhaba,
    Sizleri beğeniyle takip ediyoruz. Motokaravanla ücretsiz kamp yapabileceğimiz yerler hakkında daha fazla bilgilendirirseniz mutlu oluruz. (Malum zamlar bazı kısıtlamaları beraberinde getirdi.)

  2. Öncelikle böyle bir site hazırladığınız için teşekkür ederim. Yorumlar üzerine Kuleli Plajı’na gittik çok güzeldi herkese tavsiye ederim. Giriş ücreti kişi başına 80 ₺ alıyorlar ama değer. Şezlong ve şemsiye bedava. Bu güzelliği görmeme sebep olduğunuz için teşekkür ederim.

  3. Merhaba,
    Fethiye tatilindeydik ve daha önce görmediğimiz bir sahil olsun istemiştik. Sizin önerilerinize göre Küçük Samanlık Koyunu denemek istedik. Öncelikle teşekkürler çocuklarla rahatlıkla gelinebilecek temiz, bir işletmesi var. Ancak bir güncelleme yapmalısınız. Girişlerde araba için 30 tl. Ve iki şezlong bir şemsiye için 120 tl. Ödedik. Ayrıntıları çıkışta yine paylaşırım. foto da paylaşmak isterdim ama sanırım mümkün değil. Paylaşım için teşekkürler

  4. Tek kelimeyle “harikasınız” Çocuklarımla Bi etkinlik yapacağımız zaman ilk önce size bakıyorum iyi ki varsınız neşeniz bol olsun

    1. İçimizi ısıtan sıcacık yorumunla iyi ki sen de varsın. Mutlu ettin, teşekkür ederiz

  5. Selamlar
    Bu yılki tatil rotamızı sizin yazınız rehberliğinde gerçekleştirdik ve muhteşem geçti. Çok teşekkür ederiz efsanesiniz.

  6. Merhabalar,
    Yazılarınız şahane. Biz eşimle bu yıl motokaravanla bir maceraya atılalım dedik. Önerdiğiniz koylar hepsi birbirinden harika. Muğla’da, Fethiye de dahil olmak üzere, önerebileceğiniz karavanımızla konaklayabileceğimiz en güzel 5 koy söylerseniz bizi çok mutlu etmiş olursunuz. Şimdiden çok teşekkür ediyoruz.

  7. Merhabalar
    Tatil için rota belirken ilk okuduğumuz yazılar sizinkiler. Çok yardımcı oluyor. Öncelikle bunun için teşekkür ederim.

    Güncel bir bilgi paylaşmak isterim: Bu sene Fethiye’ye yolumuz düştü. Çocuk da olduğu için kaldığımız yere en yakın plaj bakmaya başladık Gemile Plajı’na götürdük saat 16-17 civarında. Malesef ki çok pis ve bakımsızdı, sadece ayaklarımı sokmak istedim, küçük cam parçaları ayağımı kesti. Tur teknelerinin bıraktığı kirlilik de cabası. Buraya gitmek yerine yine aynı yol üzerinde Darbogaz’a gidilebilir, Kuleli Plajı’nda ise aile ve bayanlar için ayrı bölüm yapılmış bu şekilde tercih etmek isteyenler için alternatif eklenebilir.

  8. Çok teşekkür ediyorum bu samimi tavsiyeleriniz için. Sizden çocuklu aileler için de paylaşımlarınızın olacağı güzel haberlerinizi bekliyoruz sabırsızlıkla.
    Sağlıklı ve mutlu günlere…
    Sevgiler

  9. Sevgili Duygu ve Bilgehan;
    Öncelikle bu zevkli ve epey bilgilendirici paylaşımlarınız için size teşekkür etmek istiyorum. Hayalleriniz, heyecanlarınız hep daim olsun…

    Size sormak ve tavsiyenizi duymak istediğim şey ise; 5 ve 1 yaşında iki çocuklu bir aileye bunca alternatif arasında dalgasız, taşsız, ılık, sakin, kum, güneş, deniz, yemek ve biraz da etrafı gezmek şeklinde önerebileceğiniz, ilk 5’e koyacağınız yerler nereler olur acaba?

    Kanada gibi buzzz gibi bi yerde yaşıyoruz 5 senedir memleketin kumuna güneşine hasret kaldık ve 2 küçük çocuklu bir aileyiz. Bu gereksiz bilgiyide verdikten sonra tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyor, sağlıklı mutlu günler diliyorum.

    1. Aslıcım selam,
      Hoş geliyorsunuz! Gelin de biraz içinizi ısıtalım. 🙂

      Öncelikle bizde çocuk olmadığı için yönlendirme konusunda kendimize pek güvenmiyoruz. Ama söyle yardımcı olmaya çalışayım; en çok çocuklu aileyi Ölüdeniz’in milli park tarafında gördük. Yani Belcekız değil de tabiat parkı kısmında. Özellikle de en uca doğru deniz git gide düzleşiyor.

      Çocukla birlikte beach club nasıl olur bilmiyorum ama hem Help Beach, hem de Sea Me, yani Boncuklu Koyları gerek doğal güzellik, gerek işletme olarak çok iyi. Help’te çocuklu aileler de hatırlıyorum. Dedğim gibi çocuk kısmını bilemiyorum ama bu iki beach de çok görmenizi önereceğimiz yerler.

      Sakinlik kısmını ise maalesef komple unutun. 83 milyon + turistler yazın kıyı şeridine doluyor ve en ücra yerlerde bile insan oluyor. Tekneniz olmadıktan sonra Eylül ortasından önce hiç bir yer boşalmıyor.

      Not: Sakinlik arıyorsanız Datça Fethiye’den daha iyi bir seçenek. Ulaşımı biraz zor ama bu sayede daha nitelikli kalmış.

      Sevgiler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir