KEFALONYA ADASI’NDA GEZİLECEK YERLER – YUNANİSTAN

Kefalonya Yunanistan’ın diğer yakasında yer alan İyon Denizi’ndeki adaların en büyüğü. Sahile vurmuş teknesiyle Zakintos buradaki adaların en şöhretlisi olsa da aslında Kefalonya daha uzun zaman ayırmak isteyeceğiniz bir yer. 5 günde adaya doyamadık. Kendi ülkemizde hasret kaldığımız şemsiye saplamalık bakir koylarını mı anlatsak, kazıklanma hissiyatı olmadan sofradan kalkacağınız restoranlarını mı güzellesek yoksa denizin göz alıcı mavisinden, sahilleri kucaklayan gür bitki örtüsünden mi konuya girsek bilemedik.

Ada 300 yıl karşı komşusu Venediklilerin yönetiminde kaldığı için damaklarda, şirin kasaba ve köylerinde hala İtalyan etkisini hissedebiliyorsunuz. Zaten o kadar çok İtalyan adada tatil yapıyor ki sanki İtalyanlar hiç gitmemiş gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca “Çok Türk var” diye 12 Ada’ya burun kıvıran “Diamond Elite Platinum Plus”cılar yaşadı: Daha az erişilebilir olduğundan olsa gerek, adada yazın göbeğinde bile hiç Türk’e rastlamadık.

Adanın iki büyük yerleşimi Sami ve Argostoli. Küçük bir balıkçı köyü olan Fiskardo ise sevimli mimarisi ve burayı mesken tutmuş sanatçı kolonisiyle en gönülçelen yerlerden biri. Üçünün de etrafında keşfetmek isteyeceğiniz yerler olduğundan hepsine yolunuz düşecektir. O yüznden lafı daha fazla uzatmadan sizi İtalyan etkisindeki bu tüketilmemiş Yunan rüyasını planlamaya bırakıyoruz.

Not: Kefalonya Zakintossuz, Zakintos Kefalonyasız düşünülemez. Zakintos Rehberimize de mutlaka göz atın!

Kefalonya Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Kefalonya’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Kefalonya Adası’na Havayolu İle Ulaşım

Kefalonya’da uluslararası bir havalimanı var. Fakat tahmin edersiniz ki Türkiye’den direkt uçuş yok. Buraya her gün Atina Havalimanı’ndan aktarmalı seferler var. Ancak sefer saatleri çok sık olmuyor. Günde bir bilemediniz iki sefer var. O nedenle de saatler Türkiye-Atina uçağınızın saatlerine çok uymayabiliyor. Özellikle de akşam saatlerini tercih ettiyseniz. Yine de böyle bir seçeneğinizin de olduğunu bilin ve eğer ki uçak saatleriniz uyuyorsa değerlendirebilirsiniz.

Her şekilde uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz.

– Atina Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
– Kefalonya Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.

Kefalonya’ya Karayolu + Denizyolu İle Ulaşım

Kefalonya’ya karayolu + denizyolu ile ulaşım konusunda iki opsiyonunuz var:

1. Seçenek: Uçakla Atina + Arabayla veya Otobüsle Patras Limanı + Feribotla Kefalonya: İlki Atina’ya uçup şehir merkezine geçip 4 saatlik otobüs yolculuğu yaparak veya havalimanından direkt olarak araba kiralayarak 2,5 saatte Patras Limanı’na gelmek ve oradan 3 saatlik Kefalonya feribotuna binmek. Günde sadece tek sefer oluyor o nedenle de bizim tercihimiz bu yol olmadı. Ayrıca otobüsle ulaşımı seçerseniz de araba kiralamayı adada yapacaksınız demektir ki bu da imkanlar sınırlı olduğundan kiralama konusunda çok daha önce aksiyona geçmenizi gerektiriyor.

2. Seçenek: Uçakla Atina + Arabayla Kyllini Limanı + Feribotla Kefalonya: Diğeri ise Atina havalimanından araç kiralayıp 3,5 saatte Kyllini Limanı’na gelip buradan neredeyse saat başı kalkan ve yaklaşık 1 saat süren arabalı feribotlara binmek. Biz bu yolu tercih ettik ve memnun kaldık. Yani ilk senaryoda en hızlı şekilde 2,5 saat araba yolculuğu + 3 saat feribot yolculuğu = 5,5 saat yol yapıyorsunuz. Ve arabalı feribotlar çok sık olmadığından esneklik payınız yok. Fakat ikinci senaryoda 3,5 saat araba yolculuğu + 1 saat feribot yolculuğu = 4,5 saat yol yapıyorsunuz ve çok daha sık sefer olduğundan Atina’daki ucağınıza göre daha kolay program ayarlaması yapabiliyorsunuz.

Feribot biletlerinizi Levante Ferries‘in internet sitesinden online olarak alabiliyorsunuz. Biletleri de pdf olarak telefonunuza indirdiğinizde kapıdaki görevli memurun karekodu okutması yetiyor. Limana geldiğinizde sizi dev bir araç kuyruğu karşılayacak ama panik olmayın çünkü herkes biletli olduğundan kimseyi dışarıda bırakmadığından emin olarak feribot tam saatinde kalkıyor.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim, feribotlar bizdekilere hiç benzemiyor. Özellikle yeni olan modellere denk gelirseniz adeta lüks bir deniz otobüsünde gibi yolculuk yapıyorsunuz ama eski modele denk gelirseniz o bile bizimkilerden kat be kat konforlu. Büfesindeki seçenekleri bol. Tuvaletleri bol ve temiz. Hatta wifi internet bile var. Anlayacağınız burada keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.


Kefalonya’nın Hangi Bölgesinde Konaklamalı

Kefalonya’nın Kuzeyi: Bizce Fiskardo, Assos, Matsoukata gibi yerlerden oluşan Erisos diye geçen kuzey kesimi adanın en zevkli işletmelerinin olduğu bölgesi. Yalnız adanın en yukarısında olduğundan adanın diğer yerlerine gitmek için biraz yol yapmanız gerekiyor.

Argostoli’nin Çevresi: Hem adanın merkezi olan Argostoli’ye yakın olması, hem havalimanına yakın olması hem de Kaş gibi denize doğru sonsuzluk havuzlu villalarının yoğun olması nedeniyle Lourdata, Trapezaki, Spartia gibi bölgeler de konaklama için çok popüler.

Önermediğimiz Yerler: Fakat dikkatinizi çekeriz ki merkez Argostoli’yi önermiyoruz çünkü hem nitelikli işletme pek yok hem de adada aynı paraya kalabileceğiniz müthiş kiralık ev seçenekleri ve oteller varken buraya vakit ayırmak kaybınıza olur. Yine Paliki de adanın geri kalanından biraz fazla izole olduğu için çok fazla yol yapmanıza neden olacağı için pek avantajlı değil.


Kefalonya’da Seçtiğimiz Oteller & Evler

Kefalonya’da her bütçeye uygun bir konaklama opsiyonu var. Ayrıca adanın genelinde otel kadar ev tutmak daha yaygın. Özellikle de 4-6 kişilik bir ekipseniz çok güzel ve uygun fiyatlı seçenekler var. Biz sizin için birkaç otel seçtik. Ayrıca bölge bölge önerilerimizi verirken ilgili kısıma otel ve daire önerilerimizi de ekledik. Onları da rehberin devamında bulabilirsiniz.

F Zeen $$$

Lourdata’da adanın en şık oteli. Sadece yetişkinlere hizmet veriyor. 2 adet yüzme havuzuna, panoramik İyon Denizi manzarası veya bahçe manzaralı, balkonu ve verandası olan modern konaklama birimlerine sahip. İncelemek için TIKLAYIN.

Canale Hotel $$

Argostolion merkezden bir otel seçeneği. 4 yıldızlı otelin tüm konaklama birimleri deniz manzarasına, klimaya, oturma alanına, tv’ye ve özel banyoya sahip. Açık yüzme havuzu, barı ve bahçesi var. İncelemek için TIKLAYIN.

Anofli 1843 $$

Matsoukata’da 1843 tarihli, iki katlı, 6 kişinin konaklamasına imkan veren şirin bir taş ev. İçinde tv, mutfak, 2 banyo, klima, wifi gibi donanımlar mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.

Sui Generis Villa $$

Pesadha’da toplam 6 kişilik, yüzme havuzu ve terası olan bir villa. Klimalı villada 3 yatak odası, tv’li oturma odası, tam donanımlı mutfak, 3 banyo ve hamam bulunuyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Aşağıdaki bağlantıdan Kefalonya’daki tüm otelleri ve kiralık evleri inceleyebilirsiniz.

– Kefalonya’daki tüm OTELLER ve EVLER için TIKLAYIN.


Kefalonya’daki En Favori 2 Deneyim

1. Melissani Cave ve Fiskardo Köyü gibi adanın görülmesi gereken yerlerini görün.
2. Kefalonya’nın mavi sularında tekne turuna çıkın.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Kefalonya çok büyük bir ada ve dört bir köşesine gitmek isteyeceksiniz. O yüzden kesin araç kiralayın. Kefalonya Adası, Yunanistan’ın 6. büyük adası. En kuzey ucu olan Fiskardo ile en güney ucu olan Skala arasında 80 kilometrelik bir yol var ve toplu taşıma ağı gelişmiş değil. Bu da demek oluyor ki altınızda aracınız yoksa adada çok limitli bir hareket alanınız var ve bu durum sizi hiç tatmin etmeyecek. Çünkü adanın en güzel yerleri sadece araçla ulaşılabilinen noktaları. O nedenle de ya Atina Havalimanı’ndan en kötü adaya vardığınızda araç kiralamanız en ideali olur. Fakat Kefalonya her yaz tüm dünyadan akın akın turistin geldiği adalardan biri olduğundan araç kiralamayı son dakikaya bırakmamanızı tavsiye ederiz. Zira bu işi adaya bırakırsanız adada kiralanabilir araç bulmakta zorlanabilirsiniz, tadınız kaçar. Bizce en sağlıklısı aracı Atina Havalimanı’ndan kiralayıp dönüşte havalimanına geri bırakmak.

– Atina Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.
– Kefalonya Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Kefalonya Gezinizi Böyle Planlayın

1. En Az Bir Dört Gününüzü Ayırın

Kefalonya hem büyük hem de gezilecek görülecek yeri fazla olan bir ada. O nedenle de İyon Adaları’nda tatilinizi planlarken en az 4 gününüzü bu adaya ayırın. Daha sonrasında 3 gün Zakintos, 1 veya 2 gün Ithaki daha da fazla gününüz varsa Lefkada şeklinde planlama yapabilirsiniz. Zakintos’ta Gezilecek Yerler rehberimize bakarak oradaki günlerinizi de şimdiden planlamaya başlayabilirsiniz. İyon Adaları’nın kuzey ayağı olan Korfu, Paxos ve Antipaxos ise ayrı bir paket halinde gezilebilir. Hem Güney İyon adalarını hem de kuzey adalarını gezmek için çok daha fazla bir zamana veya bir tekneye ihtiyacınız var.

2. İtalyan Etkisini Hissetin

Kefalonya 16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Venedik’in egemenliği altında kaldığı için İtalyan esintili bir kültürel dokuya sahip. Yemeklerinde ve mimarisinde bu etkiyi kolayca gözlemlemek mümkün. Bu özelliği ile de diğer Yunan adalarından ayrılan bir ada. Adadaki İtalyan etkisi sadece Venedikliler ile sınırlı değil. 2. Dünya Savaşı sırasında da ada İtalyanların işgali altında kalmış. Bu işgal Almanların Kefalonya Katliamı olarak da bilinen, tarihin en büyük savaş suçlarından biri kabul edilen Acqui Piyade Tümeni Katliamı ile son buluyor. Hatta gelmeden adanın tarihini biraz okuyup ve adada çekilen, 2. Dünya Savaşı’ndaki İtalyan ve Alman işgalini anlatan, Nicolas Cage ve Penelope Cruz’un oynadığı, 2001 yapımı “Yüzbaşı Corelli’nin Mandolini” filmini izlemenizi tavsiye ederiz.

3. Dikkat! Adanın Virajlı Yolları Ve Aniden Yola Fırlayan Dağ Keçileri Var

Kefalonya büyük bir ada dedik. Şimdi buna bir de tüm yollarının neredeyse tamamen virajlı yollardan oluştuğunu ekleyelim. Haliyle de siz keskin virajları bir adalı gibi ezbere bilmediğiniz için daha yavaş sürüyorsunuz bu nedenle de bir yerden bir yere gitme zamanınız da otomatikman artmış oluyor. Bir yere gün batımına yetişmek istiyorsanız, bu detay aklınızda olsun. Yol hesabını doğru yapmazsanız günü aracınızda batırmak zorunda kalabilirsiniz. Kendinize güveniyor olabilirsiniz ancak yine de aracınızı temkinli sürmenizde fayda var. Zira adada her yerde yol kenarlarında minyatür türbeler göreceksiniz. Bunlar zamanında trafik kazasında oracıkta vefat eden kişiler için dikilmiş anıtlar. Yol kenarlarında bu anıtçıklara ne kadar sık rastladığınızı fark ettiğinizde frene basmak daha kolay oluyor.

Bir de adanın büyük sürüler halinde gezen ve virajlı yollara aniden atlamayı çok seven yabani dağ keçileri var. Zaten her yerde onlara karşı uyarı yapan tabelalar göreceksiniz. O nedenle eğer bir tanesini görürseniz bir sonraki virajda 50 tanesinin çıkması ihtimalini göz önünde bulundurarak dikkatli olmalısınız. Fakat her şeye rağmen adanın yolları asla bozuk ve tehlikeli değil. Aksine her yer asfalt ve düzgün. Adada dağlık ve kayaçlı yapısı nedeniyle toprak kayması veya taş düşmesi gibi durumlar yaşanabildiği için yolların dağa yaslanan kısmında önlem olarak fileler örülü.

4. Konaklayacağınız Yeri 1-2 Ay Önceden Tutun

Adada harika kiralanabilir havuzlu villalar, kır evleri, doğal taş evler var. Gerçekten de küçük bir araştırma yaptığınızda her bütçeye uygun güzel bir müstakil konaklama opsiyonu bulabilirsiniz. Yalnız bu işi de son aya bırakmanızda fayda var çünkü ada Kefalonya Türkiye’de pek bilinmeyen bir Yunan adası olmasına rağmen özellikle İtalya, Fransa, ve İngiltere’de çok çok popüler bir tatil destinasyonu. O nedenle de güzel yerler son dakikaya kalmıyor. Hem fiyat olarak, hem ambiyans olarak hem de konum olarak kafanıza göre bir yer bulmak için en az 2 ay öncesinden rezervasyonlarınızı tamamlayın deriz. Aşağıda bölge bölge adayı anlattığımız gezilecek yerler bölümünde adada keşfettiğimiz bazı güzel konaklama seçeneklerini de bulabilirsiniz.

5. İkonik Yerlere 12.00’den Önce Gelmeye Bakın

Myrtos Plajı, Assos ve Melissani Mağarası adanın en popüler üç noktası. Bu üç noktayı da sabah programlarınıza alın. Mümkünse saat 10.00 – 12.00 arasında, hem kalabalıklar bastırmadan hem de sıcaklık tavan yapmadan gelin. Özellikle yazın Myrtos Plajı’nda saat 12.00 oldu mu şezlong bulmak imkansız hale geliyor. Bu saatten sonra anca şemsiye kiralayıp taşlara saplarsınız gölgesine geçer oturursunuz. Melissani Mağarası önünde de uzun bir kuyruk oluşuyor. Bu kuyruk saat 12.00’de pik yapıyor çünkü mağara fotoğraflara harika bir renk veren mavi rengini ve tam tepeden ışık huzmelerini güneş tam tepedeyken alıyor. O nedenle de 11.00 gibi gelip sıraya girerseniz en güzel zamanlarını yakalamış olursunuz. Assos’daki durum ise şöyle: Assos küçük bir balıkçı köyü ve köyün otoparkı da çok sınırlı bir kapasiteye sahip. O nedenle de saat 10.00 gibi gelirseniz hem yer bulursunuz hem de Assos’un denizinin mavisini, evlerinin rengini sabah ışığında daha güzel yakalarsınız.

6. Deniz Ayakkabısı Getirin

Güney sahilleri kumluk olan adanın kuzey sahilleri özellikle büyük taşlık. Bu da taş batmalarına alışkın olmayan ayaklarınızı bir hayli yoruyor. Ama adanın açık ara en güzel sahilleri de bu taşlık olanlar. O nedenle çantanıza bir çift deniz ayakkabısı atmayı düşünebilirsiniz.

7. Kendinize Bir Şemsiye Edinin

Ada plajlarında en çok ihtiyacınız olacak şey ise çakıllara veya kumlara saplamalık bir plaj şemsiyesi. Gittiğiniz bakir plajlarda tanesi 5 Euro olan şemsiyelerden sürekli kiralamaktansa ucuzundan bir tane satın alıp aracınızın bagajına atmayı düşünebilirsiniz.

Bütçe

Araç Kiralama Haftalık 600 – 700 Euro civarında. Eğer Atina’dan kiraladığınız aracınızla adalara geçecekseniz ekstradan bir sigorta payı da ödemeniz gerekiyor ki bir sorun olduğunda ekipler adalara geçip size yardım edebilsin.
Otoyol Ücretleri Aracınızı Atina’dan kiraladıysanız adalara geçeceğiniz limana kadarki 3,5 saatlik yolculuğunuzda otoyol üzerinde 7 kez gişeden geçiyorsunuz. Bu geçişlerin fiyatları da 2,80, 2,10, 3,30, 2,30, 1,80 şeklinde değişerek gidiş toplam 17,90 Euro ediyor. Aynı yolun dönüşü ise 11 Euro kadar tutuyor.
Benzin  Benzin de litresi (Temmuz 2022) yaklaşık 2,5 Euro. Yaklaşık 55 Euro’ya yarım depo benzin alabiliyorsunuz. Yaklaşık 1,5 depo benzin 8-9 gün sizi idare ediyor.
Feribotlar Adalara geçiş için feribotlara binmeniz gerekiyor. Eğer Atina’dan araç kiraladıysanız feribota onu da ekliyorsunuz. Arabasız iseniz kişi başı gidiş dönüş 24 Euro kadar tutuyor. Fakat arabalı iseniz her yöne 45 Euro yani toplamda 90 Euro araç ücreti ekleniyor. Elbette arkadaş grubunuzla seyahat ediyorsanız bu fiyat da bölünüyor.
Plajlar Plaja giriş parası yok. Şezlong ve şemsiyeler iki şezlong 1 şemsiye şeklinde paket olarak kiralanıyor ve fiyatı 15 Euro. Yani kişi başı 7,5 Euro. Çoğu yerde sadece 5 Euro’ya şemsiye kiralayıp havlunuzu yere serme olanağınız da var. Eğer bu parayı veriyorsanız illa ki işletmeden bir şey yemek içmek zorunda değilsiniz ancak kimi yerlerde şezlong şemsiye ücretsiz ama içeride kişi başı en fazla 20 Euro kadar harcamanızı bekleniyor.
Kahvaltı Kişi başı 10 Euro’ya ekmek üstü yumurtalı avokado tost kahvaltı yanına kahve şeklinde güzel bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Kahveler 1,5 Euro Türk kahvesi, 2,5 – 3 Euro da dünya kahveleri olmak üzere değişiyor.
Akşam Yemeği Kişi başı ortalama 20 Euro’ya akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Kefalonya’da Gezilecek Yerler Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Fiskardo
  2. Assos
  3. Manzara Tepesi
  4. Assos Kalesi
  5. Myrtos Beach Manzara Noktası 1
  6. Myrtos Beach Manzara Noktası 2
  7. Myrtos Mağarası
  8. Melissani Mağarası
  9. Zervati Mağarası
  10. Drogarati Mağarası
  11. Old Vlachata
  12. Bavarian Horse Riding Stable
  13. Kefalonia Horse Riding Stable
  14. Agia Effimia Marina
  15. Yellow Submarine
  16. De Bosset Bridge
  17. Acqui Division Müzesi
  18. Korgialenio Kültür ve Tarih Müzesi
  19. Liman Bölgesi
  20. Platia Vallianou
  21. Çukurlar
  22. Zola Limanı
  23. Lixouri
  24. Iakovatios Kütüphanesi
  25. Anios Dağı Milli Parkı

Yeme-İçme

  1. Alati
  2. Myrtillo
  3. Picnic
  4. Elaia
  5. Rosie’s
  6. Acron
  7. Antisamos Beach Bar
  8. Vitosquared Café-Snacks-Bakery
  9. Paradise Beach Restaurant
  10. Amalia
  11. Gentilini Winery & Vineyards
  12. Robola Winery
  13. Sarris Winery
  14. Petrakopoulos Wines
  15. Stou Tsagkari
  16. Il Borgo Restaurant
  17. Olive Lounge Bar & Restaurant
  18. Haritatos Estate
  19. Sclavos Wines
  20. Stathis
  21. Ladokolla
  22. Taverna Drosos ve Taverna Gialos
  23. Ammos Beach Bar
  24. Anemos
  25. Tartarooga Beach bar

Plajlar

  1. Myrtos Plajı
  2. Assos Büyük Plaj
  3. Assos Küçük Plaj
  4. Alaties Beach
  5. Foki Beach
  6. Emplisi Beach
  7. Antisamos Beach
  8. Fteri Beacho
  9. Makris Gialos Beach
  10. Platis Gialos Beach
  11. White Rocks Beach
  12. Pessada Beach
  13. Agios Thomas Beach
  14. Kamari Beach
  15. Agia Kiriaki Beach
  16. Vouti Beach
  17. Petani Plajı
  18. Agia Eleni
  19. Atheras Plajı
  20. Lagkadakia Plajı
  21. Skala Plajı
  22. Kaminia Plajı

1. Kefalonia’nın En Kuzeyi Erisos Bölgesinde Gezilecek Yerler

1.1 Rengarenk Evleriyle Fiskardo Köyü

Fiskardo Köyü adanın en şık noktalarından ve dört limanından biri. Özellikle de buraya lüks yatları ile demir atan İngilizler tarafından iyice turistik bir havaya bürünmüş. Adeta küçük bir Portofino ama İtalyanlar yerine İngilizleri hayal edin. Küçücük köyde karşınıza içinde maç izleyen İngilizlerin olduğu pub’lar bile çıkıyor. Rengarenk evleri, deniz kenarına atılmış masaları olan hoş mekanları ve butikleri ile 1 saat kadar zaman ayrılıp gezilesi bir yer.

Akşam yemeğine de gelinebilir fakat bizce hem işletmeleri adanın geneline göre daha turistik kalıyor hem de konum olarak adanın en uzak yeri olduğundan eğer ki bu kuzey bölgelerinden birinde konaklamıyorsanız gece dönüşü zor olabilecek yerlerden. Onun yerine akşamüzeri dondurma yemeye, kordonunda yürüyüş yapmaya, hediyelik eşya dükkanlarını ve butiklerini gezmeye gelin. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

1.2 Şirin Mi Şirin Assos Köyü ve Assos Kalesi

Google’a Kefalonya yazıp görsellere girdiğinizde karşınıza İtalyan kasabası görünümlü rengarenk bir yer çıkacak işte burası adanın en pitoresk noktası Assos Köyü. Gerçekten Yunan adasında İtalyan etkisini hissedebileceğiniz hoş bir sürpriz. Köyde çok sayıda butik otele çevrilmiş İtalyan mimarisine ve canlı renklerine sahip evler, biri küçük diğeri daha geniş iki plaj, küçük cafe ve restoranlar bulunuyor. Köyün en güzel zamanları 10.00 – 11.00 gibi sabah saatleri. Çünkü öğlene doğru kalabalıklar artıyor ve köyün zaten küçük olan otoparkı dolup taşıyor arabanızı koyacak yer kalmıyor. Bir de sabah saatlerinde köyün renkleri ve deniz çok daha güzel fotoğraf kareleri sunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Bir de köyün tam tepesinde Venedik döneminden kalma ve halen daha ayakta olan bir kalesi var. Assos, Venedik egemenliği altında kurulmuş ve 1593’ten itibaren kuzey Kefalonya’ya idari başkentlik yapmış. Orduda mühendis olan Marino Gentilini, 1593-95 yıllarında Venedik’ten buraya Yunanistan’ın en büyük kalelerinden biri olacak olan Assos Kalesi’n inşa etmek üzere görevlendirilmiş. Kalenin yapılış amacı ise Türkler veya bölgeden geçen korsanlara karşı halkı savunmak içinmiş.

Kaleye doğru çıkması 20-25 dakika kadar sürüyor. Güzel fotoğraf ve manzara fırsatı sunuyor ama günün ortasında çıkmaya kalkarsanız sıcaktan rahatsız olursunuz. Eskiden kaleye girilebiliyormuş ve içinde bir müze varmış ama kapanmış. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Eğer kaleye tırmanacaksanız sabah erken saatleri veya akşamüzerini tercih edin deriz. Daha da ileri gitmek isterseniz aynı tepeler 1 saat süren bir trekking olanağı veriyor ve trekkingin sonunda sizi harika manzaralar bekliyor. Özellikle de Ocean Overlook adlı noktada gün batımı manzarası çok güzel. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

1.3 Dünyaca Ünlü Myrtos Plajı

Fotoğraf Kaynak: Raimond Klavins / Unsplash

Derin bir vadinin sonunda, yüksek bir falezin bitiminde başlayan Myrtos Plajı için gerçekten de dünyanın en ünlü plajlarından biri diyebiliriz. Bunda elbette Yüzbaşı Corelli’nin Mandolini filmi ve kitabının da etkisi büyük. İnanılmaz derecede açık mavilikte bir suyu var ama dibini göremiyorsunuz bulanık. Çünkü çoğu zaman dalgalı. Bu da dibindeki kumulların çalkalanmasına ve suyunun bulanmasına neden oluyor. Fakat ona rağmen nasıl bu kadar mavi kalabiliyor aklımız ermedi. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Plaja gelen yollarda biri plajı sağ baştan diğeri sol baştan olmak üzere tepeden gören iki manzara noktası var. İkisinin de konumunu ekliyoruz:

Manzara noktası 1: Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
Manzara noktası 2: Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Elbette ki adanın en büyük ve en meşhur plajı olduğundan çok ama çok kalabalık. Yine de o kalabalık insana batar cinsten değil. Eğer 12.00’ye kalırsanız şezlong şemsiye bulmayı beklemeyin. O nedenle de erken gitmekte fayda var. Olur da 12.00’den sonraya kalırsanız da havlunuzu yere atıp cüzi bir miktara şemsiye kiralayabilirsiniz. Tüm plaj taşlık olduğundan şemsiyenizi kolaylıkla saplayabiliyorsunuz. Yeme içme namına pek bir olanağınız yok. Sadece arka kısımda beach tarzında işleyen bir cafesi var. Buradan dondurma, su, atıştırmalık seçenekler alabilirsiniz. Plajda hem duş hem de wc olanağı var. Yine de tüm günü bu plajda geçirmenizi tavsiye etmiyoruz. Evet Myrtos Plajı adanın en ünlü, en kalabalık ve en turistik plajı ama adada en az onun kadar güzel daha çok kaçırılmaması gereken deniz deneyimi var. Bizce bir iki saatinizi Myrtos’a ayırın, denizinize girin çıkın kuruyun ve yola devam edin.

Bir de plajın sol bitimindeki kayaların olduğu yerde mini bir mağara var. Plajda boydan boya bir yürüyüş yaptığınızda finalde karşınıza çıkıyor. Pek bir şey yok yürümeye üşenirseniz pas geçebileceğiniz bir yer. Nedense turistler çok seviyor buraya girip dalgaların dayağını yemeyi. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

1.4 Myrtos Plajı Üzerinde Tandem Paragliding

Fotoğraf Kaynak: Victor Malyushev / Unsplash

Myrtos Plajı’nda turkuaz denizin beyaz çakıllarla birleşimini tandem paragliding yaparak kuşbakışı görme şansınız var. plajdan 300 metre yükseklikteki bir tepede kalkış noktası bulunuyor. İlk olarak ekipman ile donatılıp uçuş hakkında bir brifing alıyor sonra da tandem olarak eğitmen eşliğinde atlayış gerçekleştiriyorsunuz. Sonrasında da 15 dakika kadar arkanıza yaslanıp nefes kesen plaj ve deniz manzarasının keyfini çıkarıyorsunuz. Adada bu programı uygulayan pek çok firma var. Unexplored, Outdoor Kefalonia, ve Wild Nature Expeditions onlardan birkaçı. Kimisi sizi otelinizden veya evinizden kimisi Myrtos Plajı’ndan alıyor.

1.5 Erisos Bölgesinde Nerede Denize Girilir?

Myrtos Plajı dışında kuzeydeki diğer denize girme noktaları:

Assos Köyü büyük olan plaj.

– Assos Plajı: Yukarıda bahsettiğimiz Assos Köyü’nün yan yana iki küçük plajı var. Özellikle buraya bu plajlar için gelinmez ama sabah saatlerinde Assos’u gezmeye geldiyseniz, ikisinin de durgun ve cam gibi berrak olan suyuna girip çıkmak çok serinletici oluyor. Yukarıdaki fotoğrafta daha büyük olan ilk plajı görüyorsunuz. Burada şezlong ve şemsiye kiralama opsiyonunuz var. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Küçük plaj

Küçük olan ikinci plaj ise en uçtaki evlerin hemen arkasında. Onu da yukarıdaki fotoğraflarımızda görebilirsiniz. Burada ise kendi şemsiyenizi saplayıp yere havlu atıyorsunuz. Fakat nedense bu plaj diğerine göre daha sevimli ve keyifli. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

– Alaties Beach: Az sonra yeme-içme bölümünde bahsedeceğimiz Alati’nin de bulunduğu minicik plaj. Duş, şezlong, şemsiye gibi olanaklar yok kendi şemsiyenizi getirip saplıyorsunuz. Batı yönüne baktığı için buradaki kayalıklardan gün batımı manzarası da çok güzel. Hem akşamına rezervasyon yaptırdıysanız direkt olarak adadaki en sevdiğimiz yemek deneyimlerinden birini yaşadığımız Alati’ye geçebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

– Foki Beach: Foki Beach ise Fiskardo’ya 5 dakika mesafede, zeytin ağaçları altında bakir bir koy. Sadece bölgenin yerelleri ve Fiskardo civarında konaklayan turistlerin geldiği yerlerden. Şezlong veya şemsiye kiralama imkanı yok. Sessiz, sakin ve bakir bir koy. Tam kitabınızı alıp okumalık. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Emplisi Beach: Emplisi de Foki gibi bölgedeki yerellerin geldiği civardaki bakir koylardan. Şezlong veya şemsiye kiralama imkanı yok. Foki’nin aksine suyu çok daha berrak olduğundan şnorkel yapmaya uygun. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

1.6 Erisos Bölgesinde Yeme-İçme Önerilerimiz

Alati: Alaties Beach’in hemen yukarısında konumlanan Alati adadaki en sevdiğimiz mekanlardan biri oldu. Hatta 2 geceyi bu müthiş gün batımı manzaralı mekana ayırdık. Menüsünü ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağından deniz mahsüllü seçenekler ve mezeler oluşturuyor. Kesinlikle rezervasyon yaptırmanızı öneririz yoksa manzaralı masalar kapılmış oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Myrtillo Cafe: Myrtillo adadaki favori cafemiz oldu. Çok hip ve samimi bir işletme. Sahipleri çok ilgili ve hoşsohbet insanlar. Özellikle Myrtos Plajı için köşeyi döndüğünüz noktada bulunduğu için yol üzeri kahvaltıya veya brunch’a gelmelik bir seçenek. Çok çeşitli ve lezzetli ekmek üzeri seçenekleri, sandviçleri, taze kahveleri var. Aynı zamanda da bir konsept mağazası. Çok da sevimli Lisa isimli bir cocker cinsi köpekleri var. Kendisi sizi kapıda karşılıyor ve yere uzanıp sevilmeye bayılıyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Picnic: Fiskardo yakınlarında bir brunch-kahvaltı mekanı. Egg’s benedict, pankek, avokado tost, poşe yumurtalı ekşi mayalı ekmek gibi seçenekler bulabileceğiniz bir diğer keyifli mekan. Kahveleri taze ve nitelikli. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Elaia: Fiskardo yakınlarında hem öğle yemeği için pizza, salata, makarna gibi atıştırmalıklar bulabileceğiniz hem de akşam yemeğine gelebileceğiniz, gün batımı manzarası olan bir restoran. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Rosies Cafe: Kuzey bölgesinde kahvaltılık-brunchlık seçenekler bulabileceğiniz bir diğer cafe. Biz gidemedik ama seçenekleriniz arasında diye buraya koyuyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

1.7 Erisos Bölgesinde Önerdiğimiz Oteller ve Kiralık Villalar

Anofli 1843 $$: Matsoukata’da 1843 tarihli, iki katlı, 6 kişinin konaklamasına imkan veren şirin bir taş ev. İçinde tv, mutfak, 2 banyo, klima, wifi gibi donanımlar mevcut. Ev zamanında korsan akınlarından korunmak ve dikkat çekmemek için küçük kapılı inşa edilmiş. Biz bu evde kaldık ve çok keyifli bir konaklama deneyim yaşadık. Ev sahibi dağ kekiği ve el yapımı küçük hediyeler ile bizi karşıladı.

Stone Cottages $: Khalikerí bölgesinde, klimalı, wifi’li, balkonlu, havuzlu, bahçeli, iki kişilik taş tatil evleri sunan bir işletme.

Villa Agrili $: Fiskardo bölgesinde bulunan iki yatak odalı, toplam 4 kişilik, havuzlu, bahçeli bir taş villa seçeneği. Ev klimalı, tv’li, mutfaklı. Sabahları kontinental kahvaltı da sunuyor.

Assos View $: Assos’ta, havuzu, wifi erişimi, otoparkı olan manzaralı villalar sunan bir seçenek. Her konaklama biriminde mutfak, tv, wifi, balkon mevcut.

North Point Houses $$$: Fiskardo’da toplam 5 kişinin konaklamasına müsait bir havuzlu villa. Villada wifi, mutfak, klima mevcut. Evcil hayvan da kabul ediliyor.

Braunis Horio Villas $$$: Assos’ta, 4 ve 6 kişi arasında değişen villalar sunan bir villa kompleksi. Tesisin 2-3 yatak odalı, yüzme havuzlu villaları deniz manzarasına, tam donanımlı mutfağa, wifi erişimine sahip.

Garden House $$$: Tselendáta mevkiinde, toplam 8 kişilik, deniz manzaralı, havuzlu bir villa. Villada 4 yatak odası, mutfak, tv, 3 banyo, wifi mevcut. Kalabalık gruplar ve aileler için ideal.

2. Sami Bölgesinde Gezilecek Yerler

Sami, Argostoli gibi adanın iki ana limanından biri. Ne yazık ki tıpkı Argostoli gibi o da yaşanan depremlerle büyük oranda yıkılmış ve eski güzelliğine kavuşturulmamış yerlerden. Bölgede Klasik dönem ve Roma döneminden kalıntılar var ancak insanların buraya akın akın gelmesinin asıl nedeni az sonra bahsedeceğimiz Mellisani Mağarası.

2.1 Melissani Mağarası

Melissani Mağarası, Yunan Mitolojisi’nde Periler Mağarası olarak geçen mağara. Meksika’daki Yucatán yarımadasında görülen bir tür “cenote” yani içi su dolu obruk oluşumundan. Zaten onu asıl ünlü yapan özelliği, ağaçlarla çevrili, kayık turları düzenlenen bir göle sahip olması. Gölün dibi taşlarla kaplı ve çok berrak. Bu da gölün suyuna tepeden vuran güneş ışığı ile birlikte inanılmaz bir mavi renk veriyor.

Güneşin tam tepede olup obruğun penceresinden göle girdiği öğlen saatleri en güzel ışık oyunlarının olduğu saatler. Yani bu güzel fotoğrafların çekildiği saatler. Ancak tam da bu yüzden mağaranın girişinde çok sıra oluyor. Özellikle de tur otobüsleri bir yanaştı mı sıralar beşe katlanıyor. O nedenle de öğlenden önce 11.00 gibi gelip kapısında sıraya girmeniz en ideali olur. Fakat merak etmeyin sıra sandığınızdan hızlı akıyor.

Mağara içinde sandallarla, 15 kişilik gruplardan oluşan, yaklaşık 15 dakika süren bir tur yapılıyor. Turun fiyatı ise 8 Euro. Eğer mağarayı da gezmek isterseniz toplam 10 Euro ödüyorsunuz. Mağaranın girişinde hem hediyelik eşya dükkanı hem de otopark var. Güneş tam tepedeyken sıraya girmiş olacağınız için yanınıza şapka almayı unutmayın. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Şiddetle altını çizdik ama yine de altınızda özel aracınız yoksa da Melissani Mağarası, Myrtos Plajı ve adadaki diğer ikonik deneyimleri birleştiren yarım günlük bir tura katılmayı düşünebilirsiniz. Melissani Mağarası ve Myrtos Plajı’nı birleştiren turu incelemek için tıklayın.

2.2 Zervati Mağarası

Melissani Mağarası’na 10 dakikalık yürüme mesafesinde onun kadar göz kamaştırıcı ve ünlü olmasa da içinde yüzebileceğiniz bir mağara daha var. Zervati Mağarası da aynı Melissani gibi karstik bir mağara oluşumu ama ondan farkı daha küçük ölçekli oluşu ve buzzz gibi soğuk suyuna girebiliyor oluşunuz. Bir de girişi ücretsiz. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

2.3 Drogarati Mağarası

Drogarati Mağarası da sarkıt ve dikit formasyonları ile adanın zamansız güzellerinden ancak 18 derece sıcaklığı ile yaz aylarında insanı adeta kurtaran mağaranın en önemli özelliği muhteşem bir akustiğe sahip olması. Mağaraya indiğinizde ana galeriye yukarıdan bakan doğal bir platform göreceksiniz. İşte burası Kraliyet Balkonu olarak adlandırılıyor ve zaman zaman konserler için kullanılıyor. Yukarıya da bir videosunu bıraktık. Gelmişken utangaç olmayın ve kendinizi bir opera sanatçısı gibi hissetmekten alıkoymayın. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

2.4 Hayalet Köy: Eski Vlachata ve Sarista Festival

Fotoğraf Kaynak: saristrafestival.gr
Fotoğraf Kaynak: saristrafestival.gr

Yine Sami bölgesinde, Melissani Mağarası’na 10 dakika sürüş mesafesinde, bizdeki Fethiye, Kayaköy gibi bir hayalet köy var. İsmi Vlachata. Kendisi 1953’te Kefalonya’yı vuran ve Richter ölçeğine göre 7.2 ölçülen depremde çok ağır hasar gören ve sonrasında da kaderine terk edilmiş bir dağ köyü. 1953’ten önce Vlachata köyünün nüfusu 800-900 civarındaymış. Mimarisi ise İyon Adaları’nda yaygın olan görülen Venedik mimarisinin bir uzantısıymış.

Elbette o zamandan bu zamana harabeye dönen köyün taş yapılarını bir de ağaçlar ve yeşillikleriyle doğa yutmuş ve ortaya gerçek bir hayalet köy çıkmış. Binaların cepheleri, duvarlar, sokaklar, kuyular, eski sarnıçlar, taş fırınlar doğanın yuttuğu haliyle günümüze ulaşmış.

Burada Temmuz ayında Sarista Festival adlı multidisipliner bir  festival düzenleniyor. İşte o zaman harabe ve hayalet şehir küllerinden yeniden doğuyor. Evlerin yıkıntılarında Yunanistan’dan ve yurt dışından çağdaş sanatçıların enstalasyonları ve video sanatı çalışmaları sergileniyor, tiyatro performansları ve film gösterimleri oluyor, açık hava konserleri, seminerler ve konferanslar gerçekleştiriliyor. Bunların yanı sıra çocuklara yönelik etkinlikler de düzenleniyor. Biz denk gelemedik ama siz denk gelirseniz kaçırmayın. Konum için tıklayın.Haritada 11 numara.

2.5 Ata Binme Noktaları

Fotoğraf Kaynak: www.kephalonia.com

Sami bölgesinin en önemli özelliklerinden biri de yaygın ata binme olanakları sunması. Civarda iki büyük binicilik işletmesi var: Bavarian Horse Riding Stables (Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.) ve Kefalonia Horse Riding Stable (Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.) Bunlar günlük atlı safariler ve turlar düzenliyor. İlgileniyorsanız farklı sürelerde, içeriklerde ve fiyatlarda gerçekleşen turları incelemek için web sitelerini inceleyebilirsiniz.

2.6 Agia Effimia’dan Ithaki Adası’na Tekne Turu

Fotoğraf Kaynak: PapaPiper / Flickr

Agia Effimia’yı gezilecek yerlerden biri değil ama adanın kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayan geleneksel bir balıkçı kasabası olarak düşünebilirsiniz. Küçük bir limanı, bir dizi yeme-içme mekanı, bar, dükkan, fırın ve konaklama olanakları var. Yemek yemeye, deniz yolu ile bir yere gitmek veya ada çevresinde tur yapmak için limanından tekneye binmeye veya yolunuz üzerinde alışverişinizi yapmak için uğrayabilirsiniz.

Özellikle de günübirlik Ithaki Adası’na da geçmek isterseniz, Agia Effimia limanından kalkan tekne turlarını düşünebilirsiniz. Günübirlik, öğle yemeği ve ikramlarla desteklenmiş Ithaki Adası tekne turunu incelemek için tıklayın. Bizce Kefalonya’da bir tekne turu yapacaksanız bu adanın çevresinde değil de Ithaki Adası’na doğru olmalı. Böylece İyon Adaları’ndan bir tanesini daha görmüş ve sularında yüzmüş olursunuz. Tabii bu dediklerimiz planlarınızda halihazırda Zakintos varsa geçerli. Eğer yoksa tekne hakkınızı Zakintos’tan yana kullanın deriz. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

2.7 Yellow Submarine İle Deniz Altında Tur

Fotoğraf Kaynak: www.yellowsubmarinekefalonia.gr
Fotoğraf Kaynak: www.yellowsubmarinekefalonia.gr

Sami bölgesinde su sporları çok yaygın bu da Antisamos Plajı’nı çocukların gözdesi yapıyor. Özellikle de tabanı camdan olan sarı bir denizaltı ile denizin derinliklerini ve zengin deniz yaşamını keşfetmek bizce onlar için unutulmayacak bir aktivite. Turlar 2 veya 3 saat oluyor. Bu sürelerin en az 1 saati de yüzme molası. Hepsi hakkında detaylı bilgiyi Yellow Submarine Kefalonia sayfasında bulabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

2.8 Sami Bölgesinde Nerede Denize Girilir?

– Antisamos Beach: Antisamos Beach bizce Sami’de denize girilecek en iyi yer. Yüzbaşı Corelli’nin Mandolin’i filminin bazı sahneleri de burada çekilmiş. Hem çok geniş, yeme, içme, plaj, otopark, su sporları olanakları yeterli hem de denizi çok keyifli bir plaj. Suyu dalgasız, çok berrak ve girince biraz sonra hemen derinleşiyor. Özellikle de Acron adlı işletme başarılı. Plajında açık havada masaj keyfinden happy hour’a aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

2.9 Sami Bölgesinde Yeme-İçme Önerilerimiz

Acron Bar ve Restaurant: Antisamos Plajı’ndaki beach işletmesi olan Acron’un hem restoranı hem de beach bar’ı keyifli. Akşam 17.00’den sonra happy hour da başlıyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Antisamos Beach Bar: Antisamos Beach Bar ise hemen aynı koyda komşu işletme. Orası Acron’un plajına göre daha mütevazı ama yine memnun kalacağınız bir alternatif. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Vitosquared: Sami merkezde kahvaltı, brunch ve snack konseptli bir cafe. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Paradise Beach Restaurant: Agia Effimia’da, deniz kenarı bir restoran. Önünden denize de giriliyor ama şezlong şemsiye vs yok. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Amalia: Yine Agia Effimia’da, deniz kenarı bir restoran seçeneği. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

2.10 Sami Bölgesinde Önerdiğimiz Oteller ve Kiralık Villalar

Olvio Living By The Sea $: Sami merkezde uygun fiyatlı bir villa işletmesi. Villalarda en fazla 5 kişiye kadar konaklama imkanı var. Wi-Fi, klima, mutfak ve teras bulunan villaların kimisi deniz manzaralı. Her villada 2 yatak odası, tv, 2 banyo bulunuyor.

House of Hats $: House of Hats, Karavomylos’ta 5 kişilik daire seçeneği. Dairede Wi-Fi, klima, mutfak, 2 yatak odası, oturma odası ve 2 banyo var.

Iconic Villas Rosa $$: Agia Effimia’da toplam 6 kişilik, üzüm bağları ve zeytinliklerin arasında yer alan, bahçesinde havuzu bulunan bir villa. Villada wifi, tv, tam donanımlı mutfak, şömine mevcut.

Iconic Villas Vada $$: Yine Agia Effimia’da gür yeşilliklerin arasında bir yamaçta yer alan Villa Rosa’nın yanındaki ve onunla aynı özelliklere sahip villa.

Palm Mansion $$$: Agia Effimia’da denize sıfır, toplam 6 kişilik, özel havuza sahip villa. İçinde Wi-Fi, klima, 4 yatak odası, 3 banyo, tv, tam donanımlı mutfak ve manzaralı veranda bulunuyor.

3. Adanın Merkezi Argostolion ve Çevresinde Gezilecek Yerler

3.1 Adanın Merkezi Argostoli’de Gezilecek Yerler

Argostoli veya Argostolion, adanın merkezi konumunda. 1809’da İngilizler adayı işgal edip kendi bayraklarını çektiklerinde, 1815’te ise Paris Antlaşması ile kendi himayelerinde İyon Adaları Birleşik Devletleri’ni kurduklarında adanın merkezi Argostoli’ye de birçok yatırım yapmışlar. Ancak depremler bu yatırımları büyük oranda yerle bir etmiş. Bunlardan günümüze kalan en önemli tanık aşağıda bahsedeceğimiz De Bosset Köprüsü. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Aynı zamanda Argostoli, biz gitmedik ama Yüzbaşı Corelli’nin Mandolini filminden de hatırlayacağınız Acqui Piyade Tümeni Katliamı’nın yaşandığı adada, ölen İtalyan askerlerin anısına oluşturulmuş Division Acqui Müzesi’ne (Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.) ve adanın etnografik öğelerinin, İngilizler ve İtalyanlar başta olmak üzere adayı işgal etmiş kuvvetlerden geriye kalanların sergilendiği bir koleksiyona sahip olan Korgialenio Tarih ve Kültür Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Argostoli’nin limanı ise cumartesi günleri kurulan pazarı ve tavernaları ile (Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.) ana meydan Platia Valianou ise tavernaları, kafeleri, barları ve dükkanlarıyla merkezin en hareketli iki yeri. Gece hayatına dair bir şeyler arıyorsanız da buralar asıl bakmanız gereken yerler. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Aynı zamanda merkezin en kuzey ucunda, binlerce ton deniz suyunun yeraltı sularına karıştığı, oradan da Sami yakınlarındaki Melissani Mağarası ve Karavomylos Gölleri’ne ulaştığı “Katavothres” yani “çukurlar” var. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

3.2 Dünyanın Deniz Üzerindeki En Uzun Taş Köprüsü: De Bosset Köprüsü

Fotoğraf Kaynak: Anastasiya Dalenka / Unsplash

Argostolion adanın merkezi ama burada yapılacak pek bir şey yok. Bizce gündüz zaman ayırıp özellikle gelmeye değmez ama akşamında ana meydanındaki cafe, bar ve restoranlarda bir şeyler içmeye uğrayabilirsiniz. Eğer yolunuz gündüz düşerse de De Bosset Köprüsü’nü yürüyerek geçebilirsiniz. Argostoli Körfezi üzerinde 1813 yılında inşa edilmiş bu taş köprünün özelliği 689.9 metre ile dünyanın deniz üzerindeki en uzun taş köprüsü olması. İngilizlerin hakimiyeti sırasında, 1810 ve 1814 yılları arasında valilik yapan Albay Charles Philippe de Bosset tarafından tasarlanıp hayata geçirilen taş köprü projesi, Koutavos Lagünü üzerinde Argostoli merkezi Drapano’ya bağlıyor. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

3.3 Zola Limanı’ndan Tekne İle Fteri Beach

Kefalonya tatilinizde yapacağınız en güzel şeylerden biri Zola Limanı’ndan adadaki en güzel yüzme deneyimlerinden birini bulacağınız, sadece deniz yolu ile ulaşılabilen Fteri plajına geçmek. Gidiş dönüş 20 Euro’ya her 40 gecelerde kalkan deniz taksilere bindiğinizde Fteri Beach’desiniz. Hem kalabalıklardan uzakta kafa dinleyebileceğiniz hem de en az Myrtos Plajı kadar mavi bir suya girebileceğiniz yer burası.

Plajda herhangi bir işletme yok. O nedenle de yanınıza şemsiye, su ve yiyecek almayı unutmayın. Şemsiyeniz yoksa da merak etmeyin çünkü plajın dağlık yapısı sayesinde öğleden sonra yarısı gölgelik oluyor. Geri dönmek istediğinizde adaya saat başı yanaşan teknelere binebilirsiniz. Son tekne 19.00’da kalkıyor. Zaten deniz taksiye bilet alırken size kaç gibi dönmek istediğiniz soruluyor ve not alınıyor. Yani plajda unutulmanız gibi bir durum söz konusu değil. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

3.4 Kefalonya Bağları

Kefalonya bağlarıyla ünlü. Adadaki yerel üzüm çeşitleri “Robola”, “Mavrodafni” ve Kefalonian Moschato. Omala Vadisi de 200 hektardan fazla alan kaplayan bağlarıyla Kefalonya’nın önde gelen üretim bölgesi. Adada büyüklü küçüklü birçok üretici bulunuyor. Aralarından en büyüğü Robola Winery. Diğerleri ona göre daha küçük ölçekli kalıyor.

Gentilini Winery & Vineyards: Robola, Sauvignon Blanc ve Shyrah üzümlerinin üreticisi. Gittiğinizde çok güzel peynir, şarküteri tabakları da hazırlıyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Robola Winery: 1982’de imalata başlayan Robola kooperatifi bugün adada üretilen Robola üzümünün %85’ini işleme hakkına sahip olan dominant üretici. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Sarris Winery: Diğerlerinden en önemi farkı deniz manzarası da olması. Ekibi çok ilgili ve size üzümler hakkında her türlü bilgiyi vermek için hazırlar. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Petrakopoulos Wines: Adanın en butik üretim yapan üreticilerinden. Yaz aylarında pazartesi – cuma arası ziyarete açıklar. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

3.5 Argostolion ve Çevresinde Nerede Denize Girilir?

– Makris Gialos Beach: Merkeze en yakın plajlardan olan Makris Gialos özellikle de denizi kum olması sebebiyle çocuklu ailelerin öncelikli tercihi. O nedenle de hafta sonları çok kalabalık oluyor. Burada ise işletme olarak Costa Costa Beach‘i tercih edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

– Platis Gialos Beach: Makris Gialos’un hemen devamında, yine onunla aynı özelliklere sahip kumluk bir plaj. Plajda duş, soyunma odaları, şezlong, şemsiye, tuvalet ve uygun fiyatlı bir bar var. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

– White Rocks Beach: Platis Gialos’un devamında sadece tekne ile ulaşılabilen ve beyaz kayaç oluşumları ile ünlenmiş bir plaj. Sadece burası için tekneye binilip gelinmez ama halihazırda tekne turuna çıktıysanız kaptanınızdan sizi buraya getirmesini isteyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

– Pessada Beach: Spartia yakınlarında bakir güzel bir koy. Şnorkel yapmaya uygun, plaj olanakları olmayan plaja arabanızı park ettikten sonra 5 dakika kadar yürüyerek ulaşıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

– Agios Thomas Beach: Şezlong şemsiye olmayan yerlerden. Fakat harika bir dağ manzarası ve bir şeyler yemek içmek için Gallini adlı güzel bir barı var. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Kamari Beach: Fteri Beach’e gelmeden yine sadece tekne ile ulaşılabilen bakir koylardan. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Agia Kiriaki Beach: Zola limanına gelmeden uğrayabileceğiniz sessiz ve sakin bir plaj. Plajda yemek yiyip bir şeyler içebileceğiniz, şemsiye ve şezlonglarından istifade edebileceğiniz bir işletme de var. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Vouti Beach: Zola limanına gelmeden önce, yakınlarında Alladin Cadih Bar adlı sevimli bir beach barı olan güzel bir plaj ama şezlong şemsiye yok. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

3.6 Argostolion ve Çevresinden Yeme-İçme Önerilerimiz

Stou Tsagkari: Zola Limanı’nı tepeden gören bir konumda, öğle yemeği için gayet lezzetli ve uygun fiyatlı, büyük porsiyonlu seçenekler bulabileceğiniz bir restoran. Fteri Beach’e geçmeden önce mola verip iyice karnınızı doyurabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Il Borgo Restaurant: Argostoli’yi tepeden gören bir konumda kalan bir restoran. Sezonda rezervasyon yaptırmanız öneriliyor. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Olive Lounge Bar & Restaurant: Yine Il Borgo ile aynı manzaralı tepede kalan bir restoran. Çok popüler o nedenle de sezonda rezervasyon yaptırmanız iyi olur. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

3.7 Argostolion ve Çevresinde Önerdiğimiz Oteller ve Kiralık Villalar

Fotoğraf Kaynak: booking.com
Fotoğraf Kaynak: booking.com
Fotoğraf Kaynak: booking.com

F Zeen $$$: Lourdata’da adanın en şık oteli. Sadece yetişkinlere hizmet veriyor. 2 adet yüzme havuzuna, panoramik İyon Denizi manzarası veya bahçe manzaralı, balkonu ve verandası olan modern konaklama birimlerine sahip. Tesiste spor salonu ve hamam da var. Tam bir balayı opsiyonu.

Canale Hotel $$: Argostolion merkezden bir otel seçeneği. 4 yıldızlı otelin tüm konaklama birimleri deniz manzarasına, klimaya, oturma alanına, tv’ye ve özel banyoya sahip. Açık yüzme havuzu, barı ve bahçesi var.

Harmony Suites $$: Khelmata’da iki kişilik apart otel seçeneği. Bahçe manzaralı ve açık havuzlu. Konaklama birimlerinde balkon, klima, tv, özel banyo mevcuttur. Bazı birimlerde mini mutfak ve jakuzi de var. Sabahları kahvaltı da sunuyor.

Villa Laoura $$: Kaligata’da, toplam dört kişilik, havuzlu bir villa. Villada bahçe, barbekü olanakları, mutfak, wifi, klima ve tv mevcut.

Diana Suites $$: Trapezaki bölgesinde, deniz manzaralı suitlerden oluşan bir apart otel seçeneği. Klimalı wifi’li, tv’li, mutfaklı konaklama birimleri, havuz, bar, teras, bahçe mevcut. Sabahları kontinental kahvaltı da sunuluyor.

Villa Odysseus $$: Spartia bölgesinde, toplam 9 kişinin konaklamasına olanak veren, geniş aileler ve arkadaş grupları için uygun, deniz manzaralı ve havuzlu bir villa.

Villa Daniela $: Faraklata’da, 3 kişilik bir retreat evi. İçinde wifi, klima, mutfak ve bahçesinde jakuzisi var.

Casa di Pupa $: Minia’da, İtalyan mimarili, şirin bir tatil evi. Toplam 6 kişilik.  2 yatak odası, 1 banyo, wifi, tam donanımlı mutfak ve deniz manzaralı balkonu var.

Grapevine Cottage $: Argostoli’de, havuz, teras ve bahçe manzarası sunan, klimalı, mutfaklı, tv’li, tek yatak odalı, 2 kişilik bir taş ev.

Kefalonian Chic Villas $$: Spartia’da toplam 4 kişilik, 2 yatak odası, havuz, mutfak ve bir banyo bulunan bir villa. İçinde tv, wifi, klima da var.

Sui Generis Villa $$: Pesadha’da toplam 6 kişilik, yüzme havuzu ve terası olan bir villa. Klimalı villada 3 yatak odası, tv’li oturma odası, tam donanımlı mutfak, 3 banyo ve hamam bulunuyor.

Villa Elaia $$: Svoronata’da, toplam 4 kişilik, havuzlu, mutfaklı, wifi, klima tv ile donanımları, 2 yatak odası, 2 banyosu ve deniz manzaralı balkonu olan bir villa.

Superior Luxury Villa $$$: Yine Svoronata’da, toplam 6 kişilik, bahçe manzaralı bir balkon, açık yüzme havuzu ve fitness merkezi sunan lüks bir seçenek. Villada wifi, tv, tam donanımlı mutfak, 3 yatak odası, 4 banyo ve güneşlenme terası var.

4. Paliki Bölgesinde Gezilecek Yerler

4.1 Lixouri Kasabası

Fotoğraf Kaynak: www.greeka.com

Merkez Argostoli’nin tam karşısına denk gelen yerleşim yeri Lixouri kasabası. Burası aynı zamanda Paliki yarımadasının da ana merkezi. 1534’te inşa edildiğinde Kefalonya’nın en büyük ikinci şehri konumunda olsa da 1953 depreminde yıkılmış ve yeniden inşa edilmiş. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

En önemli gezilecek yeri Iakovatios Kütüphanesi. Deprem öncesinden kalma, Iakovatios ailesine ait bir konakta bulunan kütüphane, 1980’lerde restore edilerek yeniden halka açılmış. Toplam 14 odada sergilenen bu kütüphanede kimisi 16.-19. yüzyıllara arası döneme ait 20.000 kitap var. Aralarından en değerlisi 1595 yılında basılmış olan The Complete Works of Hippocrates adlı kitap. Konak aynı zamanda Iakovatios ailesinin şahsi eşyalarını da içeren bir müze ev konumunda. Kütüphane dışında bir şeyler yiyip içebileceğiniz opsiyonları da çok. Lixouri’ye Argostoli’den kalkan feribotla ulaşabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

4.2 Paliki Bağları

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/haritatosvineyard
Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/haritatosvineyard

Omala Vadisi’nde Robola üzümü, Paliki Yarımadası’nda ise yerli kırmızı üzüm olan Mavrodafni üretimi yaygın. Burada uğrayabileceğiniz iki adres var:

Haritatos Vineyard: Paliki Yarımadası’nda, üretimlerin tatlı bir çift tarafından yapıldığı, manzaralı bir bağ evi. O kadar güzel bir mekana sahipler ki burada özel fotoğraf çekimleri bile oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Sclavos Wines: Yine Paliki Yarımadası’nda konumlanan Sclavos, üzümün kalitesini toprak sağlığı ile birlikte gözeten bir üretici. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

4.3 Paliki Bölgesinde Nerede Denize Girilir?

Fotoğraf Kaynak: Victor Malyushev / Unsplash

Petani Plajı: Paliki bölgesinde denize girilecek en iyi yer Petani Plaj. Hem 8 Euro kişi başı şezlong kiralanabilen bir plaj hem de yeme-içme olanakları bol bir yer. Ayrıca gün batımı manzarası da olan ender plajlardan. Sezonda erken gitmekte fayda var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Agia Eleni: Ben şemsiyemi saplamalık daha bakir bir plaj istiyorum derseniz hemen yakınlarda Kefalonya’nın en güzel plajlarından biri var ama yolu biraz zorlu. Yolu özellikle yeni sürücüler için tehlikeli, dar ve dik. İşte bu zorlu yolu onu kalabalıklardan saklıyor. 4×4’ünüz yoksa Google maps’i takip etmeyin. Onun yerine Damoulianata köyüne gidin ve asfalt yolu takip edin. Plajda herhangi bir yeme-içme olanağı olmadığından her şeyinizi yanınızda getirin. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Atheras Plajı: Paliki yarımadasının en kuzeyinde kalan bir liman. Hem kum hem de sığ olması ile çocuklu ailelerin tercihi ama şezlong şemsiye kiralama opsiyonu olmadığından kalabalık değil sadece adanın yerellerinin geldiği yerlerden. Çevrede öğle yemeği yiyebileceğiniz iki tavernası var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Lagkadakia Plajı: Bir de Paliki yarımadasının en güneyinden bir öneri verelim. Lagkadakia da daha çok adanın yerellerinin geldiği, çakıllı, dalış için ideal, berrak suyu olan sakin bir plaj. Öğle yemeği yemek ve duş almak için küçük bir barı var. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

4.4 Paliki Bölgesinden Yeme-İçme Önerilerimiz

Stathis: Özellikle adanın batı yakasına baktığı için gün batımını manzarası inanılmaz güzel olan, ortamı salaş ama yemekleri lezzetli bir restoran. Üstelik oldukça uygun fiyatlı ama menüsü çok geniş değil. Klasik birkaç meze, kızartma seçenekler ve salatalar var. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Ladokolla: Yine Stathis gibi gün batımı manzarası ile meşhur, sevilen, salaş ama manzaralı bir lokanta. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Taverna Gialos ve Taverna Drosos: Atheras Limanı’nda yan yana iki salaş ama lezzetli Yunan lokantası. Burada denize girdikten sonra oturup öğle yemeklik bir şeyler yemek için ideal yerler. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

4.5 Paliki Bölgesinde Önerdiğimiz Oteller ve Kiralık Villalar

Fotoğraf Kaynak: booking.com
Fotoğraf Kaynak: booking.com

Ionian Village $$: Lixouri’de 4 kişilikten 8 kişiliğe kadar değişen büyüklüklerde villalar sunan bir işletme. Villalarda wifi, tv, havuz, bahçe, mutfak gibi donanımlar var.

Sound of Sea $$: Yine Lixouri’de 4 kişilikten 6 kişiliğe kadar değişen büyüklüklerde, havuzlu villalar sunan bir işletme. Klimalı konaklama birimlerinde tv, mutfak, banyo mevcut.

The House $$: Lixouri’de bahçeli ve deniz manzaralı bir taş ev. Evde 2 yatak odası, 1 banyo, klima, wifi, tv, tam donanımlı mutfak bulunuyor.

Mezzao $: Kounopetra’da bir apart otel seçeneği. Apartların içinde wifi, tv, banyo, klima mevcut. Tesiste ortak kullanımlı yüzme havuzu ve her gün alakart kahvaltı servisi var.

Villa Costa $: Athéras’ta iki kişilik bir kır evi. İçinde klima, tek yatak odası ve tek banyo, mutfak, wifi mevcut.

5. Adanın En Güneyinde Gezilecek Yerler

5.1 Anios Dağı Milli Parkı

Anios Dağı Milli Parkı adanın en gözde trekking rotasının olduğu yer. Dağ keçilerinin sıklıkla karşınıza çıkacağı bu 4,5 saat süren rotada harika mazaralar görmek garantili. Kesinlikle uygun yürüyüş ayakkabınızın olması gerekiyor. Ayrıca deniz seviyesinde 32 derece olan havanın 1600 metrede 22 dereceye indiğini de göz önüne alın. Yukarıda paragliding kısmında bahsettiğimiz outdoor firmaları Anios Dağı’na trekking de düzenliyor. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

5.2 Güney Kefalonya’da Nerede Denize Girilir?

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/tartaroogabeachbar

Skala Plajı: Yer yer kumluk yer yer küçük çakıllı olan güney plajlarından en popüleri. Denizi çok matah değil ama plaj çok uzun bu nedenle de sezonda bile kalabalık hissedilmiyor. Bölgede pek çok yeme-içme olanağı ve beach işletmesi var. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Kaminia Plajı: Yine çok uzun, kumluk bir plaj. Deniz kaplumbağalarının adada yumurtalarını bıraktığı yerlerden. Buraların da denizi pek güzel değil ama plaj seçenekleri fazla. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

5.3 Bölgeden Yeme-İçme Önerilerimiz

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/anemosrestaurant

Ammos Beach Bar: Skala Plajı’nda, hem pizza, kulüp sandviç, salata gibi atıştırmalık bir şeyler yiyip içebileceğiniz hem de şezlong ve şemsiyelerinden faydalanabileceğiniz bir beach bar. Sezonda 11.00’den sonra yer bulamama riski var. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Anemos Restaurant: Kaminia Plajı’nda bir beach bar ve restoran. Şık bir ambiyansı var. Akşam yemeği için de tercih edilebilir. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Tartarooga Beach Bar: Yine Kaminia Plajı’nda, boho-chic konseptli, çok popüler bir beach bar. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

5.4 Bölgede Önerdiğimiz Oteller ve Kiralık Villalar

Fotoğraf Kaynak: booking.com

Olivemare $$: Kateleios bölgesinde, her biri özel teraslı ve deniz manzaralı odaları olan bir otel. Tesisin hidromasajlı bir yüzme havuzu var. Her gün kontinental kahvaltı sunuyor.

Blue Jasmine Hotel $: Skala bölgesinde, klimalı, mutfaklı, wifi’li ve tv’li evler sunan bir apart otel.

Saint Nicholas Villas $$: Yine Skala’da, 2 kişilik veya 6 kişiliki havuzlu ve deniz manzaralı villalar sunan bir işletme. Villalarda wifi, klima, tam donanımlı mutfak, tv, banyo mevcut.

Tsimaras Villa $$: Poros limanı yakınlarında, 4 kişilik, deniz manzaralı ve havuzlu bir villa. İçinde klima, wifi, 2 yatak odası, 2 banyo, tv, mutfak var.

Vinovassileme Stone Cottege $: Atsoupádhes’de zeytin ağaçlarının arasında, iki kişilik bir taş ev. İçinde tek yatak odası, wifi erişimi, mini bir açık mutfak, tek banyo var.

Mirror Villas (Ilia & Aili) $$: Skala’da toplam 3 kişilik, sonsuzluk havuzlu, klimalı konaklama birimleri sunan bir villa işletmesi. Villalarda tv, wifi, banyo, mutfak mevcut.

6. Ithaki Adası

Fotoğraf Kaynak: James West / Flickr

Kefalonya’nın hemen yanındaki ince uzun küçük ada Ithaki Adası. Kefalaonya’dan günübirlik teknelerle sahillerinde denize girmeye gitmelik bir yer. Ulaşım için en ideal yol Agia Effimia limanından kalkan tekneler. Daha önce de dediğimiz gibi Kefalonya’da bir tekne turu yapacaksanız adanın çevresinde değil de Ithaki Adası’na çevresinde yapın. Böylece İyon Adaları’ndan bir tanesini daha görmüş ve sularında yüzmüş olursunuz. Günübirlik, öğle yemeği ve ikramlarla desteklenmiş turlar var. Aralarından Agia Effimia kalkışlı Ithaki Adası tekne turunu incelemek için tıklayın. Tabii bu dediklerimiz aşağıda bahsedeceğimiz Zakintos’u tatil planlarınıza zaten dahil etmeniz durumunda geçerli. Eğer planlarınızda Zakintos yoksa tekne turunu elbette oraya ayarlayın. Poros limanı çıkışlı yarım günlük Zakintos tekne turunu incelemek için tıklayın.

7. Zakintos Adası

Fotoğraf Kaynak: Alex Azabache / Unsplash

Bizce olası bir Kefalonya seyahatini Zakintos Adası ile birleştirmek en ideali. Çünkü ikisi de birbiri ile yarışır güzellikte adalar ve çok yakınlar. Zaten iki ada arasında sezonda (Mayıs – Eylül) karşılıklı olarak günde iki kez Ionion Pelago firmasının arabalı feribot seferleri de var. Feribotlar Kefalonya’da Pessada limanından kalkıyor ve Zakintos’ta Agios Nikolaos limanına bırakıyor. Vapurlar Pessada’dan 07.30 ve 18.00’de Agios Nikolaos’tan ise 09.45 ve 19.45 saatlerinde oluyor. Yolculuk yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika kadar sürüyor. Biletleri de kalkmadan önce feribottan alabiliyorsunuz. Yine de arayıp bilet ayırtmak isterseniz Zakintos ofisi tel: (0030) 26950 23984 Kefalonia ofisi tel: (0030) 6984 860 038. Zakintos Adası hakkındaki tüm detayları da Zakintos’ta Gezilecek Yerler yazımızda bulabilirsiniz.

Tek bir tekne turu yapacaksanız bu Ithaki olsun demiştik ama tabii Zakintos planlarınızda yoksa işler değişir. Eğer iki adayı kalmalı şekilde birbirine bağlayacak zamanınız yoksa tercihiniz Zakintos’tan yana olsun. Günübirlik bir tekne turu ile Zakintos Adası’nın gemi batığı olan dünyaca ünlü plajı Navagio da dahil olmak üzere turkuaz kıyılarında yüzebilirsiniz. Poros limanı çıkışlı yarım günlük Zakintos tekne turunu incelemek için tıklayın.

4 Günlük Kefalonya Gezisi Programı

Kefalonya Adası’na en az bir dört gün ayırmak ve kimi yerlere sabahtan gitmek lazım dedik. Bizce bu 4 gün ise şöyle planlanabilir.

1. Gün: İlk Günü Adanın En Kuzeyine Ayırın

Sabah kahvaltısını adadaki en sevdiğimiz kahvaltı ve brunch noktası olan Myrtillo’da yapıp, sabah 10.00 gibi Assos’u görebilir, 1 saat turlayıp en geç 11.00 gibi de Myrtos Plajı’nda olabilirsiniz. Buraya da 2 saat ayırıp adanın bizce en güzel denize girme noktalarından olan ve sadece deniz yoluyla ulaşılabilen Fteri Plajı’na gidin.

Zola limanından kalkan deniz taksileri ile ulaşabileceğiniz Fteri Plajı’na Fteri Plajı’na geçmeden önce Zola limanında veya ona tepeden bakan Stou Tsagkari’de bir şeyler yiyebilirsiniz. Her 40 gecelerde kalkan deniz taksilere bindiğinizde Fteri Beach’desiniz. Burası adanın en güzel bakir koyu. O nedenle de yanınıza çakıllarına saplamak için şemsiye, su ve yiyecek almayı unutmayın.

Son deniz taksi 19.00’da olmak üzere geri dönebiliyorsunuz ancak dilediğiniz saat başında koya yanaşan deniz taksiye binip dönmeyi de tercih edebilirsiniz. Bizce 19.00’a kalmadan geri dönüp akşamüzeri adanın en kuzeydeki şirin köyü Fiskardo’yu da gezmeye bir saat ayırabilirsiniz.

Akşam yemeği içinse Fiskardo’daki restoranları veya yine Fiskardo yakınlarındaki Elaia Resturant’ı tercih edebilirsiniz.

2. Gün: İkinci Güne Sami Bölgesindeki Melissani Mağarası’nın Güzelliği İle Başlayın

Yine saat 11.00 gibi mağara önünde oluşan sıraya girmiş olmanızı tavsiye ederiz. Böylece mağaranın en güzel zamanı olan 12.00’de içeride olmuş olursunuz. 15 dakikalık bir kayık turu sonrasında buradaki gezme işiniz bitmiş oluyor.

Sonrasında da yine Sami bölgesinde olan Eski Vlachata harabelerini gezip mağaraya 10 dakika mesafedeki çok keyifi bir plaj olan Antisamos Beach’e geçebilirsiniz. Buradaki şezlong, şemsiye, yeme-içme olanakları çok geniş. İlla ki hangi saat gelirseniz gelin yer bulursunuz. Akşam 17.00’de happy hour ve müzik başlıyor.

Akşamüzeri çıksanız yemeği de adanın gün batımına dönük yüzündeki Alati restoranda yiyebilirsiniz. Mutlaka gün batmadan önce 20.00 civarı gelmeyi ve yer ayırtmış olmayı unutmayın.

3. Gün: Adanın Batısındaki Yarım Ada Bölgesi Olan Paliki’yi Keşfedin

Bu bölgede sabah yetişmeniz gereken gezilecek bir yer olmadığından kendi zamanınızda ilerleyebilirsiniz. Paralia Petani bu bölgedeki en güzel plaj. Hem yeme-içme hem de şezlong şemsiye kiralayabileceğiniz işletmelerce zengin bir plaj. Yok ben daha bakir bir plajda yüzeyim derseniz hemen komşusu Agia Eleni’ye geçip havlunuzu atıp şemsiyenizi saplayabilirsiniz.

Bu bölge adanın batı yakası olduğundan çok güzel bir gün batımı manzarası sizleri bekliyor. Akşam yemeği için salaş ama inanılmaz gün batımı manzarası olan bir Yunan lokantası olan Stathis’e devam edebilir veya ona gelmeden yine salaş ama manzaralı bir lokanta olan Ladokolla’yı tercih edebilirsiniz.

Akşam olunca da dönüş yolunda adanın merkezi olan Argostolion sokaklarında kalabalıklara karışıp yürüyüşe çıkabilir, barlarında bir şeyler içebilirsiniz.

4. Gün: Adanın Kumluk Olan Güney Sahillerinde Takılın

Yalnız merkeze yakın olan plajlar olan Makris Gialos ve Platis Gialos Beach’lerin çok kalabalık olduğunun altını çizelim. Adanın sayılı kumluk denizleri burada olduğundan bir de merkeze en yakın plaj olduklarından çok özellikle çocuklu ailelerin tercihi olduğunu ve çok kalabalık olabildiklerinin belirtelim.

Kum denize girmesem de olur derseniz, kayalıklı cam gibi denize girmeyi sevenleri Agios Thomas Beach veya Pessada Beach’e alalım. Ben biraz daha beach işletmesi güzel olan yerler arayışındayım derseniz Skala bölgesindeki Ammos Beach, Kaminia Plajı’ndaki Tartarooga Beach Bar ve Anemos sizi memnun edecektir.

4 Comments

  1. Merhaba müthiş detaylı ve faydalı anlatımlarınız için çok teşekkürler. Sizi küçüklüğümden beri takip ediyorum ve çok seviyorum!! Yılbaşı için burayı önerir misiniz? Veya Yunanistan’da nereyi önerirsiniz? Cevabınız çok kıymetli bizim için. Şimdiden teşekkürler:)

    1. Merhaba Kefalaonya tam bir yaz yeri yılbaşı için hiç önermeyiz ancak Atina’ya gitmediyseniz yılbaşı için düşünebilirsiniz.

  2. Sizi çok uzun süredir takipteyim. Hem blog hem instagramdan şu mecrada sizin kadar net, temiz bilgi veren yok bana göre. Bir yere gitmeden önce başka birkaç sayfayı özellikle okuyorum ve sonra size geliyorum. Sizin bilgiler nokta atışı. Ve sizin gezi keyfiniz beklentileriniz bizimkine de çok benziyor. Eylülde Kefalonya planı yaptık ve geldim şimdiden sizin sayfayı hatim ediyorum. (29 Haziran 2023 günü:)) kendi adıma tekrar çok teşekkür ediyorum. Bilgilerinizden çok faydalandim şimdiye dek. Herşey gönlünüzce yollarınız da hep açık ve güzelliklerle dolu olsun. Ayvalık’tan sevgilerimle

    1. Merhaba bu yorumları okumak bizim için ne kadar keyif verici anlatamayız çok ama çok teşekkür ederiz güzel sözleriniz için umarız harika bir gezi olur sizin için :))

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir