Anlatacak tonla şeyimiz var o yüzden jet hızıyla konuya gireceğiz: Karadağ bizce Avrupa’da vizesiz gidilebilen en güzel yer, Karadağ’ın baştacı da Kotor Körfezi. Adriyatik Denizi’nindeki en güzel koylardan birine kurulan yerleşim Venedik tarzı mimarisi, İtalyan mutfağı, muh-te-şem manzarası ile insanı ile kendine aşık ediyor.
Kotor Körfezi’nde başta Perast, Dobrota ve Kotor olmak üzere, birbirinden güzel irili ufaklı birkaç yerleşim var. Kotor gezinizi hepsini dahil edecek şekilde planlamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu yazımızda Kotor Körfezi’nde nereleri görmeli, ne kadar ayırmalı, neler yapmalı, özetle; nasıl bir gezi planlanması gerektiğine dair önerilerimizi bulacaksınız.
Önce Kolay Anlaşılması İçin Bazı Yerlerin İsmini Netleştirelim
– Yukarıda mavi kare içindeki girintili çıkıntılı kocaman körfez var ya, bunun bütününe Boka Körfezi deniyor.
– Gördüğünüz üzere Boka Körfezi içinde başka körfezler de var. İçindeki bu körfezlerin de ayrıca kendi adı var. Haritada kırmızı ile işaretli iç körfezin adı Kotor. Yani Kotor, Boka’nın içindeki körfezleriden biri.
– Kotor; hem az sonra anlatacağımız tarihi şehrin, hem de içinde bulunduğu körfezin adı. Bu yazımızda sadece tarihi şehirdeki değil, Kotor Körfezi’nin tümündeki önerilerimizi anlatacağız. Zaten hepsi birbirine yakın mesafelerde ve birlikte görülmesi gereken yerler.
– Haklarında bolca bahsedeceğimiz Kotor, Perast ve Dobrota da işte bu Kotor Körfezi’nin içindeki 3 şiir gibi yerleşim. Hepsine birden Kotor idari bölgesi deniyor.
– Özetle, Kotor; hem tarihi şehrin, hem körfezin, hem de körfez boyunca bulunan yerleşimlerin bağlı olduğu bölgenin adı.
Kotor Nasıl Bir Yer Anlamak İçin Bu Videoyu Seyredin
Kotor Bölgesi’nde sakın kaçırmayın dediklerimiz.
Index
Kotor Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce
Kotor’a Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?
Kotor’a uçakla gelecekseniz, ya ülkenin başkenti olan Podgorica’da bulunan Podgorica Havalimanı’na ineceksiniz ya da Tivat Havalimanı’na. Fakat uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz.
– Podgorica Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
– Tivat Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
Kotor Körfezi’nde Kaç Gün Kalmalı?
Bizim tavsiyemiz Kotor Körfezi’ne 2 gün ayırmanız (biz 1 hafta kaldık ama o da biraz fazla). 2 günde hem tadını çıkarırsınız, hem de görülecek yerlerin hepsini görürsünüz. Balkan turuna çıkanlar genelde şöyle bir görüp kalmadan devam ediyorlar ama bizce yazık. Yine de tek gün ayırabilenler için express Kotor önerilerimizi de vereceğiz.
Kotor Körfezi’nde Seçtiğimiz Oteller & Evler
Karadağ’da ana hedefiniz Kotor olacaksa, merkezde değil onun biraz dışı olan sahil kasabası Dobrota’da konaklamanızı öneriyoruz. Onun dışında Kotor eski şehir merkezinde veya Perast’ta da konaklayabilirsiniz. Bizim sizin için seçtiğimiz oteller ve evler şöyle:
Palazzo Radomiri $$$
Bu otel 4 yıldızlı otantik bir butik otel. Sakin Boka Koyu’ndaki 18. Yüzyıldan kalma Barok bir kaptan köşkünün restore edilip yeniden işlevselleştirilmesi ile oluşturulmuş. Doğrudan denize girebileceğiniz kendi sahili olan otelde açık yüzme havuzu, spa ve fitness olanakları da var. İncelemek için TIKLAYIN.
Hotel Forza Terra $$$
Dobrota’da, 5 yıldızlı bir spa ve fitness oteli. İçinde açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, saunalı spa merkezi gibi hizmetler var. Teraslı odalarının manzarası harika. İncelemek için TIKLAYIN.
Apartments Miramar $$
Biz burada çok severek kaldık. Temiz, ferah, balkonu deniz manzarasına açılan odaları oldukça keyifli. Ayrıca şezlonglu özel bir yüzme alanı da var. İncelemek için TIKLAYIN.
Apartements Ave R $$
Denize kıyısı olan seçeneklerden biri. Zaten önünde küçük bir de özel plajı var. Her odanın kendine ait balkonu var. İncelemek için TIKLAYIN.
Apartments Ponta $$
Bir yatak odalı daire, iki yatak odalı daire, standart daire, stüdyo daire ve stüdyo apart deniz manzaralı olmak üzere oda seçenekleri var. En alt katların daha çok bahçe manzarası var. O yüzden manzara için birinci katı tercih etmek isteyebilirsiniz. İncelemek için TIKLAYIN.
Villa Perla Di Mare $$
Verandalı ve deniz manzaralı stüdyo daire, teraslı stüdyo daire gibi seçenekleri olan Villa Perla Di Mare, Dobrota merkeze 2 kilometre mesafede kalıyor. Şezlonglu özel bir plajı da var. İncelemek için TIKLAYIN.
Apartments Ribica $$
Ribica Apartments’ın özelliği deniz kenarında olması. Yani odanızın önünde deniz, dağ ve Kotor Eski Kent bölgesi manzaranız var. Bisiklet kiralayıp yakınlarındaki sahillere kolaylıkla geçebilirsiniz. İncelemek için TIKLAYIN.
Apartments Popovic $$
Kotor’un eski şehir bölgesinde yer alan daireler, merkezi konumuyla size ulaşım kolaylığı sunuyor. Fiyatlara kahvaltı dahil değil ama dilerseniz kendi kahvaltınızı kendinizin hazırlayabileceği alanı var. Fiyatları da oldukça uygun ama öyle lüks bir beklentiniz olmasın. İncelemek için TIKLAYIN.
Aşağıdaki bağlantılardan Kotor’daki tüm otelleri ve kiralık evleri inceleyebilirsiniz.
– Kotor’daki tüm OTELLER ve EVLER için TIKLAYIN.
Fiyat karşılaştırmalarını kişi başı maliyetlere göre yapıyoruz. Özellikle evlerde çok kişi konaklama yapılabileceği için ev kiralamak daha avantajlı oluyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.
Araba Kiralamak Gerekir mi?
Sadece Kotor Körfezi’nde gezilecek çok yer var. Buna bir de Budva ve Tivat gibi ülkede gidilecek diğer yerleri de ekleyin. O nedenle de altınızda aracınız olması çok büyük rahatlık sağlıyor. Bu nedenle havalimanından araç kiralamanızı öneririz.
– Podgorica Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.
– Tivat Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.
Kotor Önerilerimiz
Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.
Gezilecek Yerler
- Kotor Stari Grad
- Perast
- Kayaların Leydisi
- Dobrota
- Kotour Travel Agency
- Kotor Bay Tours
- Bajova Kula
- Pirate Bar
Yeme-İçme
- Konoba Portun
- Ćatovića Mlini
- Stari Mlini
1. Tarihi Kotor (Kotor Old Town Ya Da Kotor Stari Grad)
Buraya ayak basar basmaz neden bu denli Kotor’u övdüğümüzü anlayacaksınız. Sizi muh-te-şem bir Orta Çağ şehri bekliyor. Kotor’u tarih boyunca çeşitli medeniyetler yönetmiş, ama aralarında en etkilisi burada 400 yıl (1420 – 1797) kalmayı başaran Venedikliler olmuş. Şehrin bugünkü mimarisi de onlardan kalmış. Biliyorsunuz; İtalyanlar estetik konusunda çok iyiler, bir de üzerine Kotor’un kurulduğu muhteşem coğrafya eklenince sarhoş edici bir güzellik çıkmış.
Boka Körfezi güneyin fjordları olarak biliniyor. Aslında oluşum olarak fjord değilse de manzara olarak öyle. Körfezi saran dimdik dağlar, bulutları hapsediyor, bu da denize mavi gümüş bir renk veriyor. İşte Kotor, Perast, Dobrota da bu enfes manzaraya kurulmuş şiir gibi köy. Hepsinde yaşam devam ediyor. Aralarında en büyüğü tarih boyu merkezleri olan Kotor. Dolayısı ile diğer yerleşimlerden farklı olarak Kotor surlarla çevrilmiş. Surlar arkasındaki dağın tepesine kadar çıkıyor, oradaki kale ile birleşiyor.
İşte bu surların içinde zamanının zenginlerinin saraylarının olduğu şiir gibi bir Orta Çağ köyü var. Mimari olarak tam bir Venedikli: Güneşten korunmak için yapılmış daracık taş sokaklar, ortalarında çeşmelerin olduğu meydanlara çıkıyor. Altlarında cafeler, restoranlar, minik hediyelik eşya dükkanları ile insanın kalbini hemen çalıveriyor.
Tarihi Kotor’u buraya sığdıramadık, gezin görün dediğimiz yerleri, katılabileceğiniz rehberli turları, nerede yenir gibi faydalı bilgileri Tarihi Kotor’da Gezilecek Yerler yazımızda anlattık. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
2. Perast
İşte bir peri masalı Orta Çağ köyü daha. Kotor Stari Grad ve Perast tüm koyun en pitoresk, gelenlerin en sevdiği iki yeri. Perast’ı, Kotor’u korumak için askerler kurmuş ama herhalde hepsi aynı zamanda bir şair, ressam falanmış. :)) Haritadan da baktığınızda göreceğiniz üzere, Boka koyun en dar boğazının tam karşısına kurulmuş. Boğazın 2 tarafında da kaleler varmış. Böylece 3 yerden çapraz ateşte kalan düşman içeri giremiyormuş. Perast’a ne yapılır, ne görülür detaylıca anlattığımız bir yazımız olduğu için (Perast için tıklayın) kısa keseceğiz ama sıkça gelen bir iki soruyu cevaplayalım:
– Perast’a kalınır mı? Neden kalınmasın? Huzur arayanlar için harika bir yer. Tam kitap yazmalık. Ama çok fazla mekan alternatifi yok, ev tutacaklar için market de görmedik. Konaklama önerilerimiz de Perast rehberimizde. Bizce hala Dobrota imkanları bakımından daha güzel.
– Ne kadar zaman ayırmalı? Denize nazır bir kahve içmeli, tepelere çıkmalı, tüm sahili yürümeli ve adaya geçmeli versiyonu için 2 saat yeter ama daha yavaş ya da daha hızlı da yapabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
3. Our Lady Of The Rock (Kayaların Leydisi)
Perast’ın tam karşısında 2 tane minnoş adacık var. Bunlardan birisi doğal, birisi yapay ada. Doğal olanın üzerinde bir manastır olduğu için ziyarete kapalı. Diğeri, yani yukarıdaki fotoğrafta görünen, yapay bir ada, adı da Our Lady Of The Rocks. Üzerinde bir kilise ve müze bulunuyor. Perast sahilindeki ufak tekneler kişi başı 5 Euro’ya adaya götürüp getiriyorlar. Perast rehberimizde burayı da anlattığımız için yine kısa geçiyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
4. Dobrota’da Konaklayın
Karadağ’ın geneldinde otelden çok ev tutma olayı yaygın. Bizim de konaklama önerimiz Dobrota’da bir ev tutmanız. Eğer yazın buraya geliyorsanız ve gelmişken denize de girmek sizin için önemliyse doğru yer burası. Kotor geziniz boyunca yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de denize sıfır, manzaralı evlerden kiralamak. Bu evlerin önlerinde denize girebileceğiniz iskele ve şezlongları oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Denize sıfır konusunda ısrarlıyız çünkü inanın bir arka sıraya geçince bile aynı tadı kalmıyor. O yüzden her manzaralı eve iştahınız kabarmasın. Bir de manzaranın sefasını süreceğiniz kocaman bir balkonu olmalı.

Evler genelde 2-5 kişilik, kalabalıksanız kesinlikle otelden daha hesaplı. Evleri Booking.com ve AirBnB üzerinden bolca kiralıyorlar. Booking.com’u tercih edin deriz, çünkü AirBnB’den tuttunuz mu onlarda sizi notladığı için gitmeden evi çekip çevirmeniz gerekiyor ki onu da tatilde insanın canı hiç yapmak istemiyor.
Bir uyarmamız gereken husus da Karadağ’da dekor konusunda işletmelerin çok zevk sahibi olmadığı. Genelde evler özensiz döşenmiş. Özenen otellerde bile bi panter desenli koltuk kıroluğu olabiliyor. Biz hem konum hem de tip olarak en beğendiklerimizi sizin için yukarıda listeledik.
Neden özellikle Dobrota derseniz:
– Konaklamayı bırakın, Dobrota’da bir iskelede sandalyede ömür geçiresimiz geldi. 🙂 Burası da muhteşem tarihi evlerden oluşan bir sahil kasabası. Kotorluların da en sevdiği sayfiye yeri. Moduna bayıldık, herkes evlerinin önündeki minik iskelelerden denize giriyor, sahilde paten kayıyor, balık tutuyor.
– Gelmişten deniz tatili de yapmak isterseniz Kotor Körfezi’nde yüzmek için en iyi nokta burası (ama bi Budva plajı da beklemeyin). Kotor şehrinin önündeki deniz çok temiz olmayabiliyor çünkü koy çok dar olduğu için sirkülasyon pek yok. Perast’ta o sıkıntı yok ama hem tekne trafiği var, hem de epey akıntı.
– Sahil boyunca dizilmiş minnoş restoranlar var.
– Kotor ve Perast’ın ortasında yer aldığı için pratik.
– Konumu nedeniyle akşam üstü Kotor dağın gölesinde kalıyor, hava erken kararıyor. Dobrota’da hava aydınlık oluyor.
– Dobrota’da gün batımı efsane.
5. Mutlaka Kotor Körfezini Araba Ya da Motorla Turlayın
Dağlar denizin hemen kıyısından yükseldiği için tüm yol sahilden ve eşsiz manzaralardan geçiyor. Yolda hakkında yazılmamış, ünlü olmayan ama tatlılıktan yıkılan ufak yerleşimlerden geçecek, bol bol arabandan inip fotoğraf çekeceksiniz. Ayrıca körfezin grift yapısı sayesinde yol boyunca manzaranız hep değişiyor. Körfezi dolaşmak burada yapılacak en güzel şeylerin başında geliyor.
6. Bisiklet Turu Da Harika Olur!

Eğer bisiklet turlarına meraklıysanız (ben) ama ailedeki miskin kişi (Bilgehan) nedeniyle hiç bir tatilinizi bisiklet üzerinde geçiremiyorsanız, size büyük bir müjdemiz var. Kotor Körfezi’ni bisikletle dolanmak hepsini ebediyen değiştirecek güzellikte ve kolaylıkta. Sebebine gelince:
– Yol çoğunlukla denizin kenarından gittiği için neredeyse dümdüz.
– Kotor’dan Perast sadece 12 km.
– Yol boyunca mest edecek tatlı yerleşimler var. Hepsinde restoran, bakkal, kiralık oda olduğu için ne yemek, ne de kamp eşyası taşımanız lazım.
– Canınız istediğinde durup denize girebilirsiniz.
Geze geze, keyif yapa yapa gideceğiniz için bir günde anca Kotor- Perast- Kotor yaparsınız ama benim hayalim sadece Kotor Körfezi’ni değil, tüm Boka Körfezi’ni bisikletle turlamak.
Normalde bisiket turu için kendi bisikletinizi getirin diye ısrar ederim (THY ücretsiz taşıyor diye biliyorum ama teyit edin) ama rota o kadar kolay ki Amsterdam bisikletiyle bile yaparsınız. Dolayısı ile buradaki kiralamacıların bisikletinin kalitesi çok da önemli değil.
Nereden Bisiklet Kiralanır
– Kotor’da
Travelzoo Travel Agency – İnternet sayfası yok, ama Old Town Youth Hostel’in az ilerisinde. 1 bisiklet günlük 20 Euro, 2 bisiklet 30 Euro. Kiralama için aldığımız en iyi fiyat buradaydı. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
– Dobrota’da
Kotor Bay Tours – Sitelerinden fiyatlarına ulaşabilirsiniz. (Kano, yol bisikleti, dağ bisikleti kiralanabiliyor) En bakımlı bisikletler de buradaydı. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.
Yollar yer yer dar olabiliyor. Dikkatli olun.
7. Tekne Turu
Buraların tadı en çok tekne ile çıkıyor, onu bi söyleyelim. Dobrota, Perast, Kotor, hepsinin sahilinde yüründü mü kiralık tekne bulunabiliyor ama en çok seçenek Kotor’da.
Tekne turu seçenekleri
– Kotor Old Town’un hemen önünde bir otopark var. İşte onun önündeki sahilden kalkan dolmuş gibi tekne turları var. 1 saatlik tur Kotor’dan direkt Perast’a geçiyor, yarım saat Our Lady Of The Rock adasında mola veriyor. Bunlar kişi başı 10 Euro.
– Kendinize özel tekne isterseniz aynı tur için için 80 deyip, 70’e iniyorlar (3-4 kişi için). Az önce bahsettiğim otoparkın karşısındaki tekneler, en görünür yerde olduklarından fiyat konusunda burunlarından kıl aldırmayabilir. Dert değil, sahilden 1-2 dakika Dobrota yönüne yürüyünce yine tekneler göreceksiniz. Oraya daha az turist uğradığı için daha rekabetçi olabiliyorlar. Yüzme molası isteyebilirsiniz.
– Bir de uzun turlar var. Bu tekne turlarına ister Kotor’dan, ister Herceg Novi’den isterseniz de Budva’dan başlayabiliyorsunuz. Tur yaklaşık 8 saat sürüyor ve size gezeceğiniz yerleri anlatacak canlı tur rehberini de içeriyor. Bir tek yiyeceklerinizi ekstra karşılıyorsunuz. Bu keyifli tekne turunu incelemek için tıklayın.
8. Kano & Paddle Board
Kotor Körfezi, Boka Körfezi’nin içindeki bir koy olduğu için deniz demeye bin şahit lazım, suyu küvet gibi dümdüz. 🙂 Paddleboard ya da kano yapmak için biçilmiş kaftan. Zaten manzara da harika. Perast’daki kiralama noktasını bilmiyoruz, orada sorarak bulabilirsiniz, Kotor ve Dobrota için yine 6. maddedeki Kotor Bay Tours.
9. Denize Girmek İçin

Bi konuyu tekrar hatırlatmak isteriz: Kotor aslında deniz tatili için ideal yer değil. Plajları meşhur olan yer Budva ancak Kotor’da da yüzme imkanı var. Şöyle anlatalım; sırf denize girmek için bir yere gidecekseniz Antalya’ya gidersiniz, Cunda‘ya ya da Bozcaada’ya gitmezsiniz. Karadağ’ın Antalya’sı da zaten Budva. Budva’dan önerilerimiz için ayrı bir Budva’da Gezilecek Yerler rahberimiz var.
Cunda ya da Bozcaada’yı tercih etme sebebiniz daha çok tarihi dokusu ve ambiyansıdır ama elbette Cunda’ya gitmişken denize de girersiniz. İşte Kotor da Cunda gibi. Körfez boyunca herhangi bir yerde denize girmek istersen kimse seni tutmaz. O yüzden bize nerede denize girilir derken plajdı/ beach club’dı sorduğunuzu varsayarak cevaplıyoruz:
Bajova Cula – (Yukarıdaki fotoğraftaki yer) Kotor’dan Perast’a giderken yolunuzun üzerindeki Bajova Cula tüm körfezin en güzel beach club’ı. İçinde restoran ve bar da var. Deniz olarak da, tesis olarak da tüm körfezin en iyisi. Yerler erkenden kalıpabilir, rezervasyon yaptırmakta fayda var. Yoldan girişini kaçırmanız çok muhtemel, konuma bakarak gidin. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Perast – Pirates Beach Bar, Perast’ın en sonundaki ufak bir iskele. Burada akıntı ve tekne trafiği dertleri yok. Fotoğraftan da gördüğünüz üzere epey dolu oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.
Dobrota – Yukarıda Dobrota bölümünde zaten anlattığımız için tekrar yazmıyoruz.
10. Konoba Portun
“Konoba”lar Karadağ’ın geleneksel restoranları. Yani bir Konoba’da yemek yemeden Karadağ’dan dönmek düşünülemez ve çok şanslısınız ki bizim gördüğümüz en güzel konoba Kotor’da, hatta Dobrota’da kalıyorsanız evinizin az ötesinde. Konoba Portun’a akşam yemeğinde, tam karşınızdan batacak güneşin tadını çıkarmak için mutlaka günbatımından önce gidin. Ufak bir restoran olduğu için mutlaka revervasyon yaptırın ve özellikle de iskelesinden yer isteyin. Geç kalacak gibiyseniz de mutlaka arayın, yoksa yerinizi havada kaparlar. Mutlaka trüflü ton balığı carpaccio söyleyin. O kadar güzeldi ki bizim masa yemekleri bile iptal edip terkar söyledi. Ana yemeğe geçemezseniz üzülmeyin, ertesi gün şimdi bahsedeceğimiz restoranlarda zaten deniz ürününün kralını yiyeceksiniz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
11. Catovici Mlini & Stari Mlini
Kotor Körfezi’nde 2 tane kült geleneksel restoran var: Stari Mlini ve Catovica Mlini. İkisi de tarihi değirmenlerden devşirme, doğa içinde tatlı mı tatlı yerler. İkisinin uzmanlığı da deniz ürünü. Bizce Stari Mlini’in yemekleri bir tık daha güzel, Catovica Mlini’nin de ambiyansı. Stari Mlini’de yemenizi şiddetle tavsiye edeceğimiz 2 şey var: Beyaz şarapta kum midyesi (ing: clam) ve midye (mussel) karışımı efsane. Üzerine de bir çikolatalı sufle patlatın. Daha köpüksü ve hafif bizim buradakilerden. İkisine de rezervasyon yaptırmanızı öneririz.
Catovica Mlini konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
Stari Mlini konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Tek Günlük Kotor Körfezi Gezi Planı
Tekrar söylemek isteriz, bu kadar yol gelmişsiniz, bu kadar güzel bir yere 2 gün ayırıp tadını çıkarmazsanız yazık olur. İlla tek gün diyorsanız:
– Sabah 7.30’da Kotor Kalesi’ne çıkmaya başlayın. Çık-in 2 saat civarında sürecektir.
– 10’daki rehberli Kotor turunu yakalamaya çalışın.
– Dobrota’da bir denize girip kendinize gelin (tuz üzerinizde kalacak ama dert etmeyin).
– Öğlen yemeğinizi Dobrota’daki Konoba Portun’da yiyin. (İdeali gün batımında burada yemek ama artık napalım)
– Ya da son iki madde yerine önce Portun’da öğle yemeği yiyip, sonra yüzmeye Bajova Kula’ya yüzme de gidebilirsiniz.
– Körfezi gezerek Perast’a varın. Sokakları gezin.
– Perast’ta saat kulesine tırmanın.
– Lady of The Rocks adasına geçin. (Perast ve Adaları gezmek için 2 saat lazım)
– Akşam Perast’ta yiyecekseniz Conte’de yiyin.
Karadağ’da Görülmesi Gereken Diğer Yerler Neler
Bu arada Karadağ gezinizi planlıyor ve hangi şehre ne kadar vakit ayırmalı, nereleri önceliklendirmeli merak ediyorsanız şu yazımız tüm sorularınıza cevaplayacaktır: KARADAĞ GEZİLECEK YERLER
Instagram’a Da Bekleriz
Bu gönderiyi Instagram’da gör