MOSTAR’DA GEZİLECEK YERLER
Teras teras mimarisi, Neretva Nehri’nin ninnisi, Hırvatistan ve Osmanlı mimarisi sentezi sokakları ve her kareyi paspartu gibi dönen yemyeşil dağları ile Bosna-Hersek’in en romantik köşesi hiç şüphesiz Mostar. Şehir ismini köprü bekçisi anlamına gelen “mostari”den alıyor. Zaten UNESCO koruması altındaki Mostar Köprüsü’yle adını dünyaya duyurmuş şehre de böyle bir isim yakışırdı.
Mostar ticaret yolu üzerinde olduğundan tarih boyunca gözde bir şehir olagelmiş. 1468’de Osmanlı hakimiyetine girmesiyle de gerçek anlamda şehirleşme ile tanışmış. Hıristiyanlar ve Müslümanların birlikte yaşamaya başlaması da bu tarihten itibaren gerçekleşmiş. Yüzyıllarca süren bu uyum 1992’de başlayan Bosna Savaşı ile tarihe gömülmüş. Savaştan sonra Hıristiyanlar batıda, Müslümanlar doğuda yaşamaya başlamış. Şehri görünce bu köprünün yıkıldığına, burada yakın zamana dek savaş olduğuna inanmak çok güç. Sanki oldum olası ahenk içinde yaşayan, genetik olarak huzurlu bir yer algısına çok çabuk kapılıyorsunuz. Bu durumun Bosna’nın barış ortamına olan özleminden kaynaklandığı su götürmez bir gerçek.
Mostar’ın mayıştırıcı etkisine rağmen şehri yarım günde kolaylıla gezebilirsiniz. Mostar’a kadar gelmişken bir saat mesafedeki Kravitse Şelaleleri’ni görmenizi tavsiye ederiz, hele ki mevsimlerden yazsa. Kendi aracınız varsa ve enerjiniz tamsa ikisini aynı güne sığdırabilirsiniz. 2 gün ayıranlar ise birinci gün Mostar’ı, ertesi gün de Kravitse Şelaleler + Balagaj Tekkesi + Pocitelj Köyü’nü geziyor. O zaman izinler sizden, programınız bizden. 🙂
Mostar Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce
Mostar’a Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?
Mostar’da bir havalimanı yok. Şehre en yakın havalimanı 2 saat mesafedeki Saraybosna’da. Saraybosna Havalimanı’na da İstanbul’dan 1 saat 50 dakikalık direkt uçuşla ulaşabiliyorsunuz. Fiyat karşılaştırması yapmak Saraybosna Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
Saraybosna – Mostar arası ise 125 kilometre yani yaklaşık 2 saatten fazla bir yolculuk sizi bekliyor. Saraybosna’da Zeljenica Stanica İstasyonu’ndan kalkan otobüslerle yahut trenle Mostar’a gelmek mümkün. Her ikisinin de saatleri mevsime göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca günübirlik gidip dönmek isteyecekler için ekleyelim tren biletini çift yönlü alırsanız indirim uygulanıyor. Ayrıca bizim yaptığımız ve aşağıda anlatacağımız gibi Mostar için Saraybosna’dan kalkan günübirlik turları da değerlendirebilirsiniz. Eğer oradan kalkan bir program ile Mostar’a gelecekseniz, Saraybosna’da Gezilecek Yerler yazımızı okumak için tıklayın.
Mostar’a Ne Zaman Gidilir?
Mostar için en iyi aylar Nisan’dan Ekim’e kadar olan dönem. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında sıcaklıklar oldukça ideal oluyor ancak her ikisinde de yağmur yağma ihtimali neredeyse 50/50. Yazın yağmur ihtimali az ama sıcaklıklar da fazla yüksek oluyor. Kışı pas geçebilirsiniz diye düşünüyoruz çünkü karasal ikliminden dolayı Bosna Hersek’in soğuğu da pis soğuk oluyor.
Mostar 1 Günde Gezilir Mi? Kaç Gün Ayırmak Lazım?
Şehir yarım günde rahat rahat gezilir ancak sanki Mostar’ı biraz ağır çekim yaşamak lazım. Taş sokaklar, masal dekoru gibi görünen Neretva manzarası bünyeye “Mostar’da kalsak mı?” çağrısı yapıyor. Böyle bir niyetiniz varsa erkenden bölgedeki konaklama seçeneklerinden bir rezervasyon yapın. Küçük bir bölge olduğu için yer sıkıntısı yaşamanızı istemeyiz.
Mostar Yakınlarında Gezilecek Yerler
Mostar’a planı yaparken Balagaj Tekkesi ve Kravitse Şelaleri’ni de ajandanıza kaydetmeyi unutmayın. Her iki lokasyon da Mostar’a yakın. Böylece zamanı askıya alan yolculuğunuzu perçinleyebilirsiniz. Bu noktada keyifli olabilecek bir turu buraya ekliyoruz. Mostar çıkışlı günübirlik Balagaj Tekkesi, Kravitse Şelaleleri ve Pocitel turu bileti almak için tıklayın.
Programınıza daha fazla yer eklemek isterseniz de Bosna Hersek’te Gezilecek Yerler yazımızı okumayı unutmayın.
Mostar’a Vizesiz Gidilir Mi? Mostar’a Gitmek İçin Ne Gerekli?
Bosna Hersek Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemeyen ülkelerden olduğu için bordo yeşil fark etmez herhangi bir pasaportunuz varsa ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsunuz.
Mostar’ın Hangi Bölgesinde Konaklamalı?
– Tarihi Eski Şehir Bölgesi: Mostar’da gezilecek yerlerin tamamı tarihi eski şehir bölgesinde kümeleniyor. O nedenle de mutlaka bu sınırlarda bir otel tutmaya bakın deriz.
Mostar eski şehir bölgesi otellerini incelemek için tıklayın.
Mostar’da Seçtiğimiz Oteller
Mostar tüm ülkenin konaklama açısından Saraybosna’dan sonra ikinci en elverişli şehri. Bosna Hersek seyahatiniz boyunca Saraybosna gibi kendinize üs edinebileceğiniz yer. Buradan bizim sizin için seçtiğimiz oteller şöyle:
Hotel-Restaurant Kriva Cuprija $$
Hotel-Restaurant Kriva Cuprija, Mostar Köprüsü’ne birkaç adım mesafede, odalar son derece ferah bir otel. Bazı mini mutfaklı aile odaları da bulunuyor ve bazıları balkonlu. Hepsinde oturma çalışma alanı, tv, wifi, klima, banyo gereçleri gibi temel donanımlar var. İncelemek için TIKLAYIN.
Bosnian National Monument Muslibegovic House $$
Tarihi bir konak otel. Rustik ve nostaljik bir havası var. Odalarda geleneksel Bosna evi atmosferi yaşatılmış. Odalarda temel gereçlerin hepsi bulunuyor. İncelemek için TIKLAYIN.
Villa Amaleo $$
Villa Amaleo, Mostar Köprüsü’ne yakın mesafede yer alan hoş bir villa. Her şey modern tercih edilmiş ve ferah bir atmosferi var. Bazı odalar daha geniş, donanımlı mutfak ve teras içeriyorlar. Tüm odalarda tv, klima, çay kahve makinesi, banyo gereçleri bulunuyor. İncelemek için TIKLAYIN.
Hotel Almira $$
Hotel Almira, Eski Köprü’ye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde merkezi bir konumda yer alıyor. Ses yalıtımlı odalarda tv, klima, wifi, oturma çalışma alanı, banyo gereçleri gibi temel donanımlar var. Bazı odalar balkonlu şehir ve dağ manzarasına bakıyorlar. İncelemek için TIKLAYIN.
Aşağıdaki bağlantıdan Mostar’daki tüm otelleri ve kiralık evleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca Mostar’dan daha fazla otel önerimizi BOSNA HERSEK’TE NEREDE KALINIR – BOSNA HERSEK OTELLERİ yazımızda bulabilirsiniz.
– Mostar’daki tüm OTELLER ve EVLER için TIKLAYIN.
Mostar’daki En Favori 2 Deneyim
1. Mostar’ın Mostar Köprüsü başta olmak üzere tarihi noktalarını keşfetmek.
2. Mostar’dan çıkıp çevresindeki Kravitse Şelalesi, Balagaj Tekkesi ve Pocitel’e uzanmak.
Araba Kiralamak Gerekir mi?
Mostar’ın da programa dahil olduğu, ülkeyi karış karış gezmeli, geniş bir Bosna Hersek programınız varsa kiralayın deriz. Yok ben sadece Mostar ve Saraybosna’yı göreceğim, yakınlardaki gezilecek yerleri de günübirlik gezilere katılıp görürüm derseniz kiralamanıza gerek yok. Mostar’da uygun fiyatlı araç kiralamak için TIKLAYIN.
Mostar’da Gezilecek Yerler Haritası
Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.
Gezilecek Yerler
- Mostar Köprüsü
- Fotoğraf Noktası 1.
- Fotoğraf Noktası 2.
- Fotoğraf Noktası 3.
- Mostar Köprüsü Müzesi
- Karagözbey Cami
- Koski Mehmed Paşa Cami
- Eğri Köprü
- İspanyol Meydanı
- Muslibegovic Evi
- Biscevic Evi
- Kajtaz House
- Kujundziluk
- Savaş ve Soykırım Kurbanları Müzesi
Yeme-İçme
- Food House Mostar
- Terrace Lagero
- Tima – Irma
- Megi
- Restaurant Schumann
1. Mostar Köprüsü (Stari Most)
Neretva Nehri’nin iki yakasını bir araya getiren Stari Most yani Eski Köprü, ülkenin tüm dünyadan turisti kendine mıknatıs gibi çeken UNESCO koruması altındaki sembolü. Zaten görmeden Mostar’dan ayrılabilme ihtimaliniz yok. Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Mimar Sinan’ın yetiştirdiği Mimarbaşı Hayrettin tarafından inşa edilmiş. Ülkenin mimari anıtları içerisinde tartışmasız bir numarada olan köprü savaş sırasında Hırvatlarca bombalanıp yıkılmış. 2004 yılında aslına uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin de girişimleriyle yeniden yapıldı. Bu noktada asın bayrakları! UNESCO’nun kurduğu bir uzman komitenin denetiminde gerçekleşen bu yeniden yapılanma sürecinde köprünün batık parçaları Neretva’dan dalgıçlarca çıkarılmış. Bu parçaların çoğu ağır hasarlı ve yeniden kullanılamayacak durumda olduğu için yerel taş ocaklarından uygun malzeme tedarik edilmiş. İnşaat aşamasında da Osmanlı’nın zamanında kullandığı tekniğin izinden gidilerek köprü aynı ihtişamla şehrin silüetine yeniden kondurulmuş. Bugün hala Neretva’nın kıyılarında köprünün eski parçalarını görmek de mümkün.
Birçok köprüde olduğu gibi Mostar’ın da gelenekselleşmiş ritüelleri var. Yaz ortasında giderseniz Bosnalı genç erkeklerin köprüden atladığına şahitlik edebilirsiniz. Evlilik çağındaki erkeklerin nişanlılarına cesaretini ispatlamak üzere giriştikleri bu çılgınca uygulamaya turistlerin de katıldığı gibi bir rivayet de var. Fakat yükseklik ve suyun yazın bile bırrrr olması sebebiyle bunun rivayet olduğuna neredeyse eminiz. Dalgıçlık konusunda tecrübeli olan Mostarlı gençlerin bunu turistik bir gösteri olarak da belirli bir ücret karşılığı yaptığı biliniyor. Biz yine de köprüden atlamayı kimseye tavsiye etmiyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
Gezgin atamız Evliya Çelebi Mostar Köprüsü’nün yüksekliğini şu sözlerle anlatıyor Seyahatnamesi’nde:
Köprü, göklere yükselen, bir uçurumdan diğerine uzanan gökkuşağı kemeri gibidir… Ben, Allah’ın zavallı ve perişan bir kulu olarak 16 ülkeden geçtim ama bu kadar yüksek bir köprü görmedim.
Evliya’dan da mesajı aldığımıza göre köprüden sadece geçiyor ve fotoğraf çekiyoruz. Fotoğraf demişken, köprüyü güzel birkaç açıyla çekebileceğiniz fotoğraf noktalarını da buraya ekleyelim.
1. Fotoğraf Noktası: Köprüyü cepheden fotoğraflayabileceğiniz ve yazın suya atlayanları izleyebileceğiniz bir manzara noktası. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
2. Fotoğraf Noktası: Mostar Köprüsü’nü yine cepheden görebileceğiniz bir nokta. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
3. Fotoğraf Noktası: Mostar Köprüsü’nü aşağıdan fotoğraflamak isterseniz şuradaki sığlık alana inebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
2. Eski Köprü Müzesi (Musej Hercegovine Mostar)
Mostar’da usta bir yönetmenin filmindeymişcesine açık havada dolaşmaya bayılacaksınız. Fakat Eski Köprü Müzesi gibi hemen Mostar Köprüsü’nün bitişiğindeki müzelere de bir göz atmak iyi bir seçenek olabilir. Bir kere müzenin beş kat çıkmayı göze alanlara kuleden sunduğu harikulade bir manzarası var. Dahası müzenin arkeoloji bölümünde köprünün yeniden inşaası sırasında kazılarda çıkan eserlerin sergilendiği bir bölüm daha var. Dehlizler ve kemerler içinde alışılmadık bir Mostar deneyimi yaşayabilirsiniz bu alanda. Köprü tarihini anlatan bölüm ağırlıklı olarak yazılı belge ve fotoğraf içeriyor. Vakti kısıtlı olanlara belge fotoğraf bölümünde hızlandırılmış tur yapıp sondaki belgesel filme vakit ayırmalarını öneriyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
3. Karagözbey Cami
Mostar Köprüsü’ne oldukça yakın bir konumda olan Karagöz Bey Camii şehrin Osmanlı mirasının ayakta kalan parçalarından. 1558 tarihinde Hacı Zaim Mehmet Bey tarafından yaptırılmış. Muntazam kesme taşları ile dikkat çeken cami kare planlı olup üzeri sekizgen kasnaklı bir kubbe ile örtülü. Caminin hemen yanında L biçimli medrese ve şirin bir şadırvan var. Anadolu şehirlerinin küçük ölçekli camilerini hatırlatan cami Mostar’ın en büyüklerinden biri. Avlusunda Türkiye’de olduğunuz sanrısına kapılabileceğiniz camiyi namaz saatleri dışında açık bulursanız şanslısınız. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.
4. Koski Mehmet Paşa Cami
Mostar’ın türbesi, medresesi ve haziresiyle Osmanlı yadigarı eserlerinden biri olan Koski Mehmet Paşa Cami 1618 tarihinde Neretva Nehri’ne uzanan büyük bir kayanın üzerine kondurulmuş. Cami adını temellerini atan ve inşaatı başlatan Koski Mehmet Paşa’dan alsa da yapının tamamlanması Şeyh Mahmud Baba sayesinde gerçekleşmiş. Yapı Bosna Savaşı sırasında ağır hasar almış. Sonrasında restore edilerek ibadete açılan caminin Neretva Nehri’ne bakan avlusunda Mostar’ın ıslık çaldıran bir manzarası var. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.
5. Eğri Köprü
Stari Most’un yani Mostar Köprüsü’nün yavrusu ile tanışmaya hazır mısınız? Boşnaklar bu köprüye Eğri Köprü adını vermişler. Köprünün mimarı tıpkı Stari Most’ta olduğu gibi Başmimar Hayrettin. Resmi olmayan anlatılara göre köprünün şöyle bir hikayesi var: Kanuni Sultan Süleyman Balkanlar’daki bu güzel şehri imar etmek için emirler verir. Zaman imparatorlukların mimariyle görkemini gösterdiği bir zamandır ve Neretva’nın da iki kıyısı birbirine bağlanmalıdır. Ancak ayakları yalnızca iki yakaya oturan köprünün inşası tamamlandığında yıkılırsa Başmimar Hayrettin’in hayatı tehlikeye girecektir. Sultanın bu ultimatomunun ardından Başmimar’ın bir taraftan köprüyü yapıp, diğer taraftan mezarını kazdığı rivayet olunur. Diğer bir anlatıya göre de Stari Most’u yapmadan tecrübe kazanmak için Mimar Hayrettin bu köprüyü yapmıştır. Sebep ne olursa olsun köprü sapasağlam yapılır ve günümüze kadar ayakta kalır. Stari Most’a göre daha tenha olması fotoğraf tutkınlarını da mutlu edecektir. Nehir ve çevredeki yapılarla daha iç içe kalan köprü aniden karşınıza çıkacak. Şehre gidince Mostar Köprüsü’nün aynısının minnacığını görünce şaşırmayın diye söylüyoruz. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.
6. İspanyol Meydanı
Mostar’ın taş sokaklarına, lirik şiir gibi insanı saran atmosferine biraz ara vermek istiyorsanız İspanyol Meydanı’nda biraz soluklanabilirsiniz. Az ötesinde alışveriş için dükkanlar ve kafelerin bulunduğu meydanda, adından dolayı İspanyol detaylar arayabilirsiniz fakat bu gereksiz bir çaba. Savaş sırasında İspanyol Barış Muhafızları’nın bölgedeki huzura yaptığı katkı sebebiyle Boşnaklar meydana bir İspanyol anıtı yaptırmış. İsim de buradan geliyor. İki renkli okul binası meydanın en ilgi çekici yapısı. Bunun dışında Mostar’da her yerde kurşun izlerini ve grafitileri yan yana görebilirsiniz. Bosna’nın anılarıyla barışık olması ve yaşama tutunma hevesi Mostar’da da belirgin bir unsur. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.
7. Müslibegovic Evi
Köprülerden geçtiniz, Kanuni’yi andınız, Mimar Sinan’a saygı duruşunda bulundunuz o halde sırada bir Osmanlı evine misafir olmak var. Osmanlı devri Hersek konut mimarisinin en etkileyici miraslarından biri olan Müslibegovic Evi Bosna’nın ulusal anıtları listesinde yer alıyor. 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen ev varlıklı bir Bosna sakini olan Mehemed Müslibegovic tarafından yaptırılmış ve uzun yıllar konut olarak kullanılmış. Müslibegovic evin yapımına o kadar özenmiş ki ahşap oymaları başka şehirde en iyi ustalara yaptırılmış ve oyma işlemi tam iki yıl sürmüş. Evin bir bölümü bugün otel olduğundan Mostar’da konaklamak gibi hayalleriniz varsa bir göz atabilirsiniz. Bunun dışında sadece binayı görmek isterseniz ücret karşılığında resepsiyon görevlisinin gözetiminde bir tur atmak da mümkün. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.
8. Biscevic Evi
Türk Evi olarak bilinen Biscevic Evi, tarihi 1635’e kadar uzanan bir Osmanlı evi. Odaları ve divanhanesi çok az değişiklikle günümüze ulaşan yapı aynı zamanda otel olarak hizmet veriyor. Mostar konaklaması düşlüyorsanız 17. yüzyıldan kalma bir Osmanlı evi güzel bir seçenek olabilir sanki. Diğer taraftan evi ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri hafta sonu ve otelin doluluk oranına bağlı olarak değişebilir. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.
9. Kajtaz Evi
Yüksek duvarların ardında, bahçesinde ağaçların titreştiği bir Osmanlı konağı Kajtazova Kuca. Aynı adı taşıyan sokakta yer alan konak vaktiyle Osmanlı kadısı için inşa edilmiş. Haremlik, selamlık bölümleri, kem gözlerden uzak Rodos işi yer döşemeleriyle dikkatinizi çekecek avlusu, kündekari tekniği ile ahşap işçiliğinin inceliğini sergileyen tavan süslemeleriyle aklınızda kalacak bir Osmanlı evi. Şayet vaktiniz kısıtlıysa ve Balkanlar’ın bu ucuna kadar gelip tipik bir Türk evi görmek istiyorsanız Kajzat’ı tercih edebilirsiniz. UNESCO tarafından koruma altına alınan konak yalnızca müze olduğundan, otel konseptli Türk evlerine göre daha iyi bir deneyim sunacağına şüphemiz yok. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.
10. Kujundziluk
16. yüzyıldan beri Mostarlılar’ın ve Mostar’a ayak basanların önünden geçtiği, bir şeyler beğenip pazarlığa giriştiği tarihi çarşı şehrin sokaklarının bir parçası. Neretva’nın sağ kıyısında yer alan Arnavut kaldırımlı çarşıda tipik seyahat hediyelikleri satan dükkanlar göreceksiniz. Ayrıca Saraybosna’da olduğu gibi bakır eşyalar, kahve takımları, el yapımı deri eşyalar gibi ürünlere de rastlayabilirsiniz. Tarihi çarşıların tamamında olduğu gibi fiyatlar Bosna genelinin bir tık yukarısında. Esnaf pazarlık etmekten pek hoşlanmıyor gözlemlediğimiz kadarıyla. Bizim Kapalı Çarşı’ya çok benzediğinden tezgahlar çok ilgimizi çekmese de pazarın genel atmosferi nostaljik. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.
11. Savaş ve Soykırım Kurbanları Müzesi
Strai Most’tan beş dakika kadar yürüyerek Mostar’ın Savaş ve Soykırım Kurbanları Müzesine ulaşabilirsiniz. Mostar’ın savaşla yıkılan yüzüne bakabileceğiniz, bu kartpostal misali güzel şehrin yakın zamanda yaşadığı yıkıma şahit olabileceğiniz müze etkileyici bir deneyim sunuyor. Savaş suçlarının dehşeti bu coğrafyanın gerçeği olarak fotoğraf, video, tanıklıklar ve belgelerle sergilemenin bir parçası. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.
Mostar’da Yeme-İçme
Cevapiciler, burekçiler, Saraybosna’da gördüğünüz her çeşit yeme içme isteği uyandıran lezzetler Mostar’da da karşınıza çıkacak.
Food House Mostar
Boşnak mutfağı lezzetlerini tatmak isterseniz gelebileceğiniz bir restoran. Şefin tavsiyesi bol etli yöresel bir yahni olan Bosanski Lonac. Bunun dışında Japrak adı verilen etli sarma ve dolma (biber dolması) tabakları da damakta evdeymişcesine bir etki bırakabilir. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
Restoran Lagero
Boşnak köfteleri ve klasik et yemekleri için hayal kırıklığı yaratmayacak, Stari Most’a bakan terasıyla da yemekten aldığınız lezzeti daha yukarı çıkaracak bir mekan Lagero. Yemeğin yanında lokal içeceklerden söylemenizi tavsiye ederiz. Sadece bir şeyler içmek için bile gelebilirsiniz. Mevsime aldırmadan terasında oturup Mostar’ın Orta Çağ dokusunu doya doya izleyebilirsiniz. Kredi kartı geçmiyor, cüzdanınızdan nakit eksik etmeyin. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
Tima İrma
Cevabiye doyamayanlar Mostar’da 30 yıllık bir aile işletmesi olan Tima İrma ile köfteleri ve şiş kebapları lüpletmeye devam edebilirler. Eski şehrin ortasında küçük, salaş bir köfteci gibi düşünebilirsiniz. Porsiyonlar oldukça büyük. Eğer birkaç kişiyseniz değişik yemekler sipariş edip, arkadaş grubunuzla farklı tatları deneyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Megi
Mostar’da Akdeniz esintisi olsun, ahtapot salatası şurada dursun, pufidik bir pizzanın dumanı üstünden yüzümüze dokunsun gibi hayalleriniz varsa Megi’nin tabelasını görünce içeri girmekten çekinmeyin. Genelde Mostarlılar’ın takıldığı Megi’de yerel içeceklerin tadına bakıp deniz mahsüllü risottodan domates çorbasına kadar farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Restaurant Schumann
Tarihi merkezden biraz uzaklaşıp Fra Didak Buntic Caddesi’ne doğru yol alırsanız Schumann’ın enfes yemeklerini mideye indirebilirsiniz. Turistik olmaması tercih sebeplerinden biri. Kabuklu deniz mahsülleri, makarnalar, balıklar, özel soslu midyeler gibi alternatifler bulabilirsiniz. Ekmekler fırından taze taze çıkıyor. Her şey günlük olduğu için menüdeki her yemeği tadamayabilirsiniz ama şefin tavsiyesine de kulak vermenizi öneriyoruz. Tiramisu ve capuccinolu bir kapanış yapabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
Değerli bilgiler için çok teşekkürler. İyi gezmeler 🙂