
Bir gününüzü salkım salkım üzümlerin içinde gezinerek, o üzümün nasıl şaraba döndüğünü yerinde öğrenerek ve sonra da o şarabın tadına bakarak geçirmek ister misiniz? O zaman Urla Bağ Yolu tam size göre.
Roma İmparatorluğu zamanında Urla’nın şarabı o kadar meşhurmuş ki, kendi şarapları rekabet edemediği için Roma İmparatoru Domitianus Urla bağlarının yakılmasını emretmiş. Neyse sonra şaraba kıyamayanlar imparatoru vazgeçirmeyi başarmışlar. 😀 Şimdi Urla’da yeniden şarapçılık ayağa kalkıyor. 8 üretici var. 9.uncusu 2022 sezonunda ilk üretimine başlayacak. Tesislerini gezip, tadım yapabiliyorsunuz.
Rota, şarap ve üretici bilgilerini üstüne bir de aşağıdaki üreticilerin şaraplarını bulabileceğiniz zengin bir şarap menüsüne sahip Urla restoranlarını aşağıda bulabilirsiniz ama önce biraz şaraptan bahsetmek isteriz.
Türk Şarabı vs. Fransız Şarabı – “Benim Babam Senin Babanı Döver” 😛
Şarabın dünya çapında başkenti sayılan Fransa’ya bile şarapçılık buradan ithal edilmiş! Şimdi dünyanın en saygın şarap üreticilerinin Fransa’da olduğuna bakmayın, Urlalılardan şarap yapmayı öğrenseler de, uzun bir müddet Fransız şarabı da vasatmış. Fransız şarabını köpek öldürenden, dünyanın en prestijli şaraplarına taşıyan şey şatoların şarapçılığa soyunması olmuş. Kendi bahçelerinde kurdukları bağlardan gelen üzümlerle, kendi şaraplarını yapmaya başladıklarında az, özenli ve efsane şaraplar çıkmaya başlamış. Yani butik şarapçılık Fransa’yı piramidin tepesine taşımış. Şu an Urla’da da butik şarap üreticileri de benzer yollar izliyorlar.
Hepsi senede 20 bin civarında şişe üretiyor, onlar da kapanın elinde kalıyor (Urla Şarapçılık hariç: 200 bin şişe üretiyor). Bu şarapları raflarda, marketlerde göremezsiniz. Anca özel restoran menülerine bulunuyor. Bir ihtimal de butik şarapevlerinde. En güzeli ise gezip, üreticisinden almak.
Buradaki şarabı size bir örnekle anlatalım: Dünyanın en pahalı kırmızı şaraplarından biri olan Petrus (şişesi 1500 dolardan satış görebiliyor) şarap uzmanlarından 100 üzerinden 83 puan alırken, Urlice’nin şarabı 93 puan almış.
Az sonra öğreneceğiniz üzere, her biri kendini ve şarabını farklılaştırmış. Hepsinin farklı yarışmalardan ödüllerle dönmüş şarapları var.
Kimi tesis büyük, kimisi küçük, kimisi antik üzümler kullanıyor, kimisi dünya piyasalarına yeni sürülen üzümler… O yüzden her şarapevi, farklı bir deneyim. Hepsinin bağlarını gezebilir, fermantasyon tanklarını inceleyebilir, mahzenlerine konuk olabilirsiniz. Hepsinde olmasa da şarap tadımı yapma imkanı da var. Hangilerinde yapıldığını aşağıda anlattık.
Urla Bağ Yolu Nedir? Nasıl İşler?
Urla’da şaraphaneler ve bağlar arasında, kendi keyfinize göre çizdiğiniz bir tur. Yol kelimesi geçince, insana bunun belli bir sıra ve yönde yapılan bir rota olduğu intibası verebiliyor ama öyle değil. Şarap üreticilerinin işaretli olduğu bir harita var. Ve bunun paralelinde, kendi kendinize gezebilmeniz için yollarda tabelalar var. Haritanızla yollardaki işaretlemeleri takip ederek gezebiliyorsunuz. İstediğiniz yerinden başlayabilir, istediğiniz kadarını yapıp dönebilirsiniz. İlla rota isteyenler için kendi önerimizi aşağıda anlattık.
Şarap Tadımı Yasak Mı? Tadım Yapılabiliyor Mu?
Bu tamamen tesisin lisans durumuna bağlı. Turistik işletme ya da cafe / restoran olarak kayıt oldularsa tadım yapabiliyorlar. Tabii ki 18+ olmak lazım. Hangilerinde tadım olduğunu aşağıda işaretledik.
Şarap Tadımı Ücretleri
Şarap tadımları ücrete tabi.
Bağ Yolu Turu: Bölgedeki Üreticiler ve Şarapları
Biz, dairesel bir tur yapacak şekilde 9 şarap üreticisine de uğrayabileceğiniz bir rota önerdik. Ama bu rota 8 – 9 saatinizi alır, o da çok yaymazsanız: Limantepe (ilk üretim 2022’de) – Urlice – Mozaik – USCA – Çakır – MMG – Urla Bağevi – İkidenizarası – Perdix. Tam tersi bir daire de çizebilirsiniz.
Bağ Evleri
- Limantepe
- Urlice
- Mozaik
- USCA
- Çakır
- MMG
- Urla
- İkidenizarası
- Perdix
Yeme-İçme-Konaklama
- Od Urla
- Vino Locale
- Levan
- Urla Bağ Evi
- Kekliktepe Bağ Evi
- Manej Urla
- Teruar Urla
1. Limantepe Şarapçılık
Limantepe’nin 2022’de faaliyete geçmesi planlanıyor.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı
İmza Şarabı:
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Kendine ait iki odalı bir bağ evi var. Konum için tıklayınız. Haritada 1 numara.
2. Urlice Şarapçılık
Urlice bir aile işletmesi. 16 yıl Amerika’da kaldıktan sonra, Napa Vadisi ‘ndeki şarapçılıktan etkilenerek Urla’da bağ kurmaya karar vermişler. O gün bu gündür organik şarap yapıyorlar. Restoranında pizza & şarap keyfi yapabilirsiniz.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı
İmza Şarabı:
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Restoran var, Konaklama yok. Konum ve Instagram için tıklayınız. Haritada 2 numara.
3. Mozaik Şarapçılık
Burası 2006’dan beri şarapçılıkla uğraşan bir ailenin butik işletmesi. İçinde ufak bir at çiftliği de var. Diğer bağlardan farklı olarak sadece kırmızı şarap üretiyorlar. İtalyan bir önolog ile çalışıyor ve bağlarında Syrah, Sangiovese, Corinto, Montepulciano, Petit Verdot, Tannat, Marselan, Ekigaïna, ve Rebo olmak üzere 9 çeşit kırmızı üzüm yetişiyor. Bu üzümlerden bazıları yeni geliştirilmiş üzümler olduklarından, dünya piyasasında bu üzümlerin şarapları kolay bulunmuyormuş. Bu yeni üzüm çeşitleri ile yaptıkları şaraplarında iddialılar.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Rose, Beyaz
İmza Şarabı: “Mahrem” markası ve şarap dünyasının yeni hibrid üzümleri ile yapılan şarapları
Konaklama İmkanı & Restoran: Yok
Tadım Yapılabiliyor Mu? Hayır, ama telefon açıp sormakta fayda var. 😉 Konum ve Mozaik Şarapçılık websitesi için tıklayın. Haritada 3 numara.
4. USCA Şarapçılık
USCA organik şarap yapan butik bir şarap evi. Senede sadece 20 bin şişe üretiyor ve bunların çoğunu restoran ve özel kavlara veriyor. Almak isterseniz öyle tekellerde, marketlerde bulamazsınız. Ellerinde Foça Karası diye çok özel ve buraya özgü bir antik üzüm var. Dediklerine göre, bu üzüm sadece onların elinde var ve bunun şarabını deneyebileceğiniz tek yer burası. Foça Karası’nı Syrah ile harmanlayarak yarattıkları Sonnet 23 adlı şaraba bayıldık. Ayrıca yine yerel bir üzüm olan Bornova Misketi ile yapılan beyaz şarapları Sonnet 5 de efsane. Müthiş güzel kokulu, aromatik ve diğer üreticilerinkine nazaran daha sek (şekersiz). Damakta çok aromatik ve dengeli bir tat bırakan beyaz şarap Sonnet Viognier de spesiyallerden. Uzaktan kapalı görülebilir, aldanmayın.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Rose, Beyaz
İmza Şarabı: Sonnet 23, Sonnet 5 ve Sonnet Viognier
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Haritada restoran var görünüyor ama aktif değil yani yok. Konum ve USCA Şarapçılık websitesi için tıklayınız. Haritada 4 numara.
5. Çakır Şarapçılık
Kuşçular bölgesindeki 2020 yılında kapılarını açmış, Çakır Ailesi’nin butik şaraphane hayalini gerçekleştirdiği çok yeni bir işletme. Haliyle yıllandırılmış şaraplar bulabileceğiniz bir adres değil. Somnium serisinde Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Bornova Misketi ve Chardonnay üzümlerinden yapılan şaraplar sunuyorlar. Şarap tadımı yapabileceğiniz adreslerden. Yemek yiyebileceğiniz bir alanı da var. Salı günleri hariç her gün 12:00-22:00 saatleri arasında hizmet veriyorlar. Bilgi & Rez: 05323266401
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Beyaz, Roze ve Kırmızı
İmza Şarabı: Somnium serisi
Konaklama İmkanı & Restoran: Konaklama imkanı yok fakat restoranı var. Pandemi nedeniyle sekteye uğramış olsa da konaklama sunma planları da var.
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet. Konum ve Instagram için tıklayın. Haritada 5 numara.
6. MMG Şarapçılık
Burası da bir aile şirketi ve şaraplarını geleneksel yönetemlerle yapmayı tercih ediyorlar. Mesela üzümler gece toplanıyor, el ile ya da yer çekimi kuvvetini kullanarak manuel presleme yapıyorlar. Senede 25 bin şişe kadar şarap üretiliyor.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Beyaz
İmza Şarabı: Tüm Şatometler: Cabernet Sauvignon, Bornova Misketi, Syrah, Merlot
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Restoran var. Konum ve MMG Şarapçılık websitesi için tıklayınız. Haritada 6 numara.
7. Urla Şarapçılık
Urla Şarapçılık buradaki en büyük üretici. Senede 200 bin şişe üretiyorlar! Ve hem tesiste, hem de bağlarda gezerken bu işi ne kadar özenle yaptıklarını ve büyüklüklerini görebiliyorsunuz. Yörenin üzümü olan Bornova Misketi ile yaptıkları Symposium mis kokulu, tatlı şarap tercih edenlerin sevdiği bir şarap. Ayrıca yerel bir üzüm olan Urla Karası ile İtalyan bir üzüm olan Nero d’Avola ile yaptıkları harman da imza şaraplarından. Nero d’Avola üzümünün artık yurt dışına ithalatı yasak. Tam zamanında kapmışlar.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Rose, Beyaz
İmza Şarabı: Symposium (Bornova Misketi) ve Nero d’Avola & Urla Karası
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Konaklama var (2 oda). Konum ve Urla Şarapçılık websitesi için tıklayınız. Haritada 7 numara.
8. İkidenizarası Şarapçılık
Urla Bağ Yolu üyesi en yeni şarap evi. Yağcılar’da 2021 Ekim ayında kapılarını açan İkidenizarası şaraplarına yöresel hayvanların ismini vermiş. Toplam 5 şarap çeşitleri var hepsinin tadımını yapabiliyorsunuz. Çalışma saatleri salı günleri hariç hafta içi: 12.00-18.30, hafta sonu: 12.00-21.00. Bilgi & Rez: 05013521500
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Rose, Beyaz
İmza Şarabı: Zoza
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Konaklama imkanı yok. Konum ve İkidenizarası Şarapçılık Instagram için tıklayın. Tam konum henüz çıkmıyor ama en kısa zamanda güncellenecektir. O zaman biz de gereken güncellemeyi yapacağız. Haritada 8 numara.
9. Pedix Wines
Urla ile Birgi arasında kalan yol üzerinde, Urla Bağ Yolu’nun belki de en üst segment şarap evi. Ödüllü mimari tasarımı olsun bahçe düzenlemesi olsun menüsü olsun gerçekten de çok şık bir yer. Diğer bağlara biraz uzakta kalıyor ama gitmeye değer. Tamamen doğal şekilde yetiştirilen üzümlerden şarap üretimi yapıyorlar. Şaraplarında Cabernet Franc & Petit Verdot, Boğazkere, Pinot noir, Sauvignon Blanc, Bornova misketi gibi birçok üzüm çeşidini kullanıyor.
Hangi Tür Şarapları Yapıyor? Kırmızı, Roze, Beyaz
İmza Şarabı: Perdix Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Tadım Yapılabiliyor Mu? Evet
Konaklama İmkanı & Restoran: Konaklama imkanı yok ama restoranı var. Konum ve Websitesi için tıklayın. Haritada 9 numara.
Arabayla Urla Bağ Yolu
Arabanıza atlayıp, vaktinizin bolluğuna göre yarım ya da tam gününüzü Bağ Yolu’nu gezmek için ayırın deriz. Hepsini gezmek bir tam gün ister.
Bisiketle Urla Bağ Yolu
Rota aynı zamanda Bike & Wine konseptine göre de hazırlanmış. Ancak bisikletle yapmak içinse yaz ayları çok sıcak. Ama havalar serinleyince bisikletle gezmek için gurme bir rota olabilir.
Şarap Satın Alınabiliyor Mu?
Evet! Hem de çok daha iyi bir fiyata geliyor. Uçakta nasıl gidecek o şişeler diye dert etmeyin. 6 şişe alırsanız evinize bedava kargoluyorlar.
Urla’da Hangi Üzümler Yetişiyor?
Bugün Urla’da yaklaşık 1500 dönümlük alanda bağcılık yapılıyor. Yetiştirilen üzüm cinsleri arasında dünyaca ünlülerden Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay de var, yerel üzümlerden Boğazkere, Bornova Misketi ve Sultaniye de. Piyasa yeni sürülen, sık rastlanmayan hybrid üzümler de mevcut. Ancak muhtemelen buranın en özel üzümleri, buraya özgü ve antik üzümler olan Urla Karası, Gaydura, Foça Karası. Hangisinin şarabını nerede deneyeceğinizi ileride anlatıyoruz.
Urla’yı Rumlarla Birlikte Şarap Da Terk Etmiş…
Urla’nın ülkemizde ilk şarap üretilen yer olduğu söyleniyor. Buradaki şarapçılık geçmişi en az 6000 yıl öncesine dayanıyormuş.
Zamanında bu bölgede ağırlıklı olarak Rumlar yaşar ve şarapçılık kültürünü de onlar sürdürürmüş. Ancak Kurtuluş Savaşı’nın sonunda Türkiye – Yunanistan arası yapılan zorunlu göç anlaşması, Rumlarla birlikte şarapçılığın da bu toprakları terk etmesine sebep olmuş. Onların boşalttığı yerlere Yunanistan, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan gelen Müslümanlar ise şarapçılıktan anlamadıkları için tütün ya da arpa gibi ürünleri yetiştirmeyi tercih etmişler. Artık şarap bu topraklara geri dönüyor.
Urla’da Şarap Tadımı Yapabileceğiniz Restoranlar
Yukarıda bahsettiğimiz üreticilerin şaraplarını Urla’nın kırsalına yayılmış, kimisi fine dining bir konsept kimisi ise rustik bir atmosfer sunan restoranlarında da tadabilirsiniz. İşte şarap menüsünde zengin bir seçki bulabileceğiniz Urla restoranları.
Od Urla
Od Urla, Urla’nın en yeni fine-dining restoranı. Aralık 2018’de kapılarını açan Sütpınarı mevkiindeki mekanda,bölge şarapları eşliğinde odun ateşinde harika Ege lezzetlerini bulabilirsiniz. Ayrıca kendisinin bünyesinde bir de konuk evi var. Akşam da burada konaklayabiliyorsunuz. Websitesi Adres: Rüstem, Rüstem Mahallesi 2018/9 Sokak, Süt Pınarı Mevkii No:28, 35430 Tel: +905326963930 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
Vino Locale
Urla’ya yerleşip eski bir Urla evini, Toskana’yı aratmayan, harika bir gastronomi durağına çevirmiş bir çiftin mekaı. En önemli lezzeti, yerel şarapların eşlik ettiği, odun fırınında pişen mevsimsel İtalyan yemekleri. Menüsü mevsime göre değişkenlik gösteriyor. Çok da keyifli bir bahçesi var. 15 yaş altında misafir kabul edemiyorlar. Adres: Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Tel: (0232) 759 00 30 Websitesi ve konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
Levan
Levan Urla’nın en sevilen şef lokantalarından biri. Her gün farklı olan menüsü, mekandaki kara tahtaya tebeşirle yazılıyor. Odun fırınında pizza gibi sabit seçenekleriniz de var. Adres: Kuşçular, Kuşcular Cd. No:3, 35430 Urla Tel: (0232) 754 58 54 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Urla Bağevi
Urla Bağevi’nde henüz şarap üretimi yapılmıyor ve gelen misafirler daha çok otelde konaklamaya veya restoranda yemek yemeye gidiyor. İsterseniz Urla Bağevi’nde kalıp çevre fabrikalarda şarap tadımına gidebilirsiniz, sonra da orda beğendiğiniz şarapları Urla Bağevi’nin restoranında yemek yerken içebilirsiniz. The New York Times’ın 2016’da seçtiği “Dünya Turizminin En İyi 52 Özel Yeri” arasında Urla Bağ Evi de var, birkaç sene içinde kendi üzümlerinden şarap üretmeyi planlıyorlar. Adres: Yağcılar, 9005. Sk. No:20, 35430 Tel: +905336555199 Konum ve Urla Bağevi websitesi için tıklayınız. Haritada 4 numara.
Kekliktepe Bağ Evi
Tamamen Türk üreticileri destekleyen, ata tohumlarıyla üretim yapan çok butik bir bağ evi. Kendi üretimleri şarapları da var makarnaları da. Fakat masaları sınırlı sayıda. Kalabalık grupları ağırlayacak bir yer değil. O gün ne varsa onu yiyorsunuz. Kısıtlı da olsa konaklama imkanınız var. Instagram Adres: Yelaltı, Sefaköy Cd. No:7, 35430 Tel: +905322977772 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
Manej Urla
Kuşçular’da Kemer Country tarzında ata binme, konaklama ve yeme-içme noktası. Manej, etinden, yumurtasına ve peynirine kadar kendi ürünlerini kendi üreten bir çiftlik. Çocuğunuz binicilik dersi alırken siz de tarladan sofraya konseptli restoranında keyif yapabilirsiniz. Adres: Sıra, Kuscular mah, 8028. Sk. no:22, 35430 Urla/İzmir Tel: +905446684179 Detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın. Haritada 6 numara.
Teruar Urla
Üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında, hem bir konaklama hem de şef lokantası Teruar Urla. Çok sade ve dingin bir ambiyansı var. A la carte menüsü bulunmuyor. Sadece tadım menüsü var. Gitmeden mutlaka arayıp rezervasyon yaptırın ve menü hakkına bilgi alın. Websitesi Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:16, 35430 Tel: +902329900102 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.
Usca’da tadım maalesef 25₺ Kişi başı ve 4 tip şarap tattırıyor.
Üretim yeri gezdirilmiyor. Biraz hayalkırıklığı yarattı. Kırmızı şaraplarından 66 ve 76 yı denedik güzeldi.
Yazınızı büyük bir keyifle okudum.Harika bir tanıtım olmuş.Urlaya çok yakın olmamıza rağmen böyle bir yerler olduğundan haberimiz yok.En kısa zamanda bu turu yapacağım.sevği ve selamlar.
Şimdiden iyi gezmeler
Seyehat blogları içinden yalnızca sizi takip ediyorum, tebrik ediyorum yaptığınız işi hakkını veriyorsunuz 🙂 Yazının tam tarihini göremedim ama yorumlardan anladığım kadarıyla 2017. Birkaç hafta önce Bozcaada da şarap tadımı yapmak istediğimizde firma sahibi tadım yaptırmanın yasaklandığını söyledi. Bilmiyorum belki bağlara gidince iş değişiyordur biz merkezde satış yerinde sormuştuk. Bilginize.
Merhaba,toplu tasima ile bireysel bir gezi mumkun mu?yada gruplara nasil katilabiliriz?
Hüsniye
hiç görmedim ama bilmiyorum. bağ ile iletişime geçin derim
Tadim disinda satista yapiliyormu?
Evet
Cok guzel ve faydali bir yazi olmus, en kisa zamanda gidecegim. tesekkurler
Merhaba yılbaşındaki minik tatilden faydalanıp urla şarap yolunu gezmeyi planlıyoruz. Tabi denizi olmayan bir yerde yaşadığımız için şarap rotasından sonra denize yakın yerlerde kalmak amacımız belki yılbaşında küçük bi cafede takılmaca filan.. bu 2-3 günlüj gezi için nasıl bir rota önerirsiniz bize? Tşk ederim.
https://www.bizevdeyokuz.com/izmirde-gezilecek-yerler-toskana
Merhaba bağ gezisi için randevu almak gerekiyor mu ve belli dönemlerde mi hizmet veriyorlar?
hayır, randevu gerekmiyor ama gitmeden açık olduğundan emin olmak için aramanızı öneririzim
Çok detaylı doyurucu bilgi vermişsiniz,mutlu oldum.
İyi günler dilerim
Merhaba çok sevindik bunları duyduğumuz için daha nicelerinde burada görüşmek üzere :)))
Urliceye gitmiştim geçen yıl, sadece kırmızı yoktu ben bir rose almıştım mmg’de ki restoran nasıl bir fikriniz var mı haftasonu gitmeyi düşünüyoruz bir de orayı mı denesek Ayrıca yazı çok bilgilendirici uzun süredir takipçinizim carettadan beri
Selam İpek!
Vay en eskilerdensin demek!! 😀
Ürün stokları hakkında bilgimiz yok malesef alo diyerek öğrenebilirsin ama 🙂
Çok yararlı bir bilgilendirme olduğu kanısındayım. Balıklıova’da yazlığımız var ama henüz bölgeye yabancıyız. Urla şarapçılık olayını yeni duydum. Sitenizi de tesadüfen gördüm. İlk fırsatta bu bilgiler ışığında gezeceğim. Teşekkürler.
iyi keyifler
Merhaba, Geçen hafta bağ rotası yaptım.
Mozaikte sarap tadımı yapılıyor.
Urlice de pizza fiyatları 35-45 arasıydı ve inanılmaz lezzetli.
Bilgilerinize.
çok faydalı bir yorum! Çok teşekkürler
bana bir arkadaşım 2010 yılında üretilmiş garaj şarabı hediye etti rahatlıkla içebilirmiyim
Selam Arif,
Bunu bu kadar az bilgi ile değerlendirmek mümkün değil malesef.
Fotoğraflarda işletmeler harika görünüyor ve ben çok pahalıyım havası var :). Gerçekten öyle mi? Restorantdaki pizza fiyatı nedir mesela yada gece kalmaya kalksak maaşımız yeter mi? nedense bana hep bu yerler çok pahalı gibi geliyor.
Metin selamlar,
Yazı da fiyat bilgisini paylaşmıştık. Oradan okuyabilirsin. Tur ve tadım hiç gözünü kokutmasın. Herkesin erişebileceği nitelikte.
Restoran sadece Urlice’de var. Biz yemedik ama çok pahalı olmasını beklemiyorum. Trip Advisor’dan baktım, yorumları çok iyi.
Konaklama ise sadece Urla Şarapçılık’ta var. Biz kalmadık ama hızlıca bir booking’den baktım. Baya pahalı görünüyor.