İzmir’de nerede yüzülür denildiği zaman ilk akla gelen yerler Urla plajları olmuyor. Bunun sebebi genellikle insanların sadece Urla merkez yakınlarındaki denizi düşünmesi. Aslında Urla’nun güneyinde çok güzel, sakin koylar var ama terste kaldığı için yereller dışında pek kimse bilmiyor. Ama Urlalılar yüzmeye buralara geliyorlar.
Arabanız varsa hiç düşünmeden Urla’nın güneyindeki plajlara gidin. Eğer yoksa, toplu taşıma ile ulaşabileceğiniz diğer plajları da bu yazımızda bulacaksınız.
Urla’da Gezilecek Yerler yazımıza da bakmayı unutmayın.
Diğer güzel İzmir Plajları da burada.
Urla Plajları Haritası
- Melengeç Beach
- Altınköy Plajı
- Demircili Plajı
- Deniz Yıldızı Plajı
- Bodrum Koyu
- Çeşmealtı Plajı Mavi Beach
- Kum Denizi Plajı
- Yassıcaada Plajı
- Özbek Akkum Plajı
- Gülbahçe Sahili
Melengeç Plajı
Samimi bir aile işletmesi. Basit bir menüsü ve tesisi var. Sakinlik arayanlar için güzel bir yer. Aynı zamanda gün batımı birası için gitmelik. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.
Altınkoy

Urla’nın doğa olarak en güzel plajı desek yalan olmaz. Bu bakir ve kumluk koya yazın kampçılar doluyor. Üzerinde şemsiye, şezlong kiralayabileceğiniz, ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir tesis de bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
Demircili Plajı
Denizin içine doğru uzanan yarımada boynunun her iki tarafında 2 tane güzel koy var. Bunun en iyi yanı bir tarafı dalgalı ise diğer tarafının dalgasız olması. Yani her daim dümdüz bir deniz bulabiliyorsunuz. Belki bizim şanssızlığımızdır ama huzur kaçırıcı insanlara denk gelme ihtimaline hazır olun. Tesis var ama pek de iç açıcı değil. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Deniz Yıldızı
Bodrum Koyu’ndaki Deniz Yıldızı samimi bir aile işletmesi. Beach Club sevemeyen ama tesis isteyenlere tavsiyemiz olur. Giriş ücretli. Ayrıca içeride giyip içtiklerinizi de üzerine ödüyorsunuz. Daha çok aileler gidiyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Bodrum Koyu
Fotoğrafta Bodrum Koyu’nun tamamını görüyorsunuz. Şemsiyelerin olduğu yer Deniz Yıldızı’na ait, yani bir özel işletme. Ama koyun diğer tarafları halkın kullanımına açık. Tuvalet, duş gibi alt yapılar yok. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.
Çeşmealtı Plajı Mavi Beach

Hem şehrin içinde hem de deniz kıyısında olmak isteyenlerin adresi. Plajın halka açık kısmı da var özel işletmenin olduğu kısım da. Özellikle de Mavi Plaj, ulaşımı kolay olduğu için oldukça kalabalık oluyor. O yüzden hafta sonu tercih etmenizi önermeyiz. Sahili taşlık. Bir de zaman zaman denizanası da oluyormuş bilginize. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.
Yassıcaada Belediye Halk Plajı

Yassıcada Halk Plajı, yine İBB’nin işlettiği, Urla açıklarında, yalnızca vapur ve teknelerle ulaşılabilen bir adada. Adaya ulaşım Haziran-Eylül arası oluyor. Şezlong ve şemsiye gibi hizmetler ücretli. Özellikle çocuklu ailelere uygun çünkü deniz suyu ılık, berrak ve sığ. Yalnız, yiyecek içecek imkanı çok kısıtlı ve hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Adaya pazartesileri hariç her gün Karşıyaka iskelesinden 08.30’da, Üçkuyular iskelesinden ise 09.00’da sefer var. Adadan dönüş saati ise 17.45. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.
Kum Denizi Plajı

Kum Denizi Plajı, düzenlemesi İBB tarafından yapılmış, Urla’nın mavi bayraklı plajlarından. İçinde su parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, yeme-içme alanları, yeşillik alanların da olduğu geniş bir alana yayılıyor. Denizin suyu soğuk. Halk plajı olduğu için giriş ücretsiz. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.
Özbek Akkum Plajı

Havlunuzu katlanır sandalyenizi atıp herhangi bir ücret ödemeden denize girebileceğiniz bir koy. Bu sahilin en güzel özelliği de suyunun ılık olması. Sahili ise taşlık ve yer yer yosunluk ama rahatsız edici boyutta değil. Burada yemek yemek için birkaç lokanta da var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.
Gülbahçe Sahili

Urla’dan Karaburun yönüne doğru giderken karşınıza çıkan Gülbahçe Sahili’nde, küçük pansiyonlar ve havlunuzu atıp denize girebileceğiniz yerler var. Çok huzurlu ve sakin bir sahil burası. Suyu Akkum gibi ılık ve yosunlu. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.