AMASRA’DA GEZİLECEK YERLER

Amasra, Bartın’ın çok sevilen sahil kasabası. Plajları, meze-balık mekanları ile şehrin özgür yerlerinden. Ancak biz Karadeniz plajlarının Anadolu’da ne kadar popüler olduğunu bilmeyen gafiller olarak bayramda oraya düştük ve hayattan soğuduk.

Önce Amasra sapağında oluşan 12 kilometrelik kuyruğu bekleyip, sonra polisin park yeri kalmadığı için Amasra’ya tüm girişleri engellediğini öğrendikten sonra arabayı uzaklara park edip yürüme azmini gösteren insanlardan aldığımız neymiş bu Amasra gazı ile bin takla ile nihayet vardık. O kadar uğraşıp vardığımız manzara aşağı yukarı şuydu:

Belki de bu Amasra’nın suçu değil, bizim kötü zamanlamamızdadır. Okullar açılmadan önceki uzun bayram tatilinde Türkiye’nin tüm sahil kasabaları resmen yağmalanıyor.

Amasra’da durum hiç parlak olmamakla birlikte, gördüğümüz diğer Bartın – Kastamonu sahillerine kıyasla bir nebze daha az vahimdi.  Bazı yerlerde cidden dehşete düştük. Yürüyüş yolunu söküp mangal malzemesi yapan tipler vardı.

Belki de Eylül’de bir hafta içi gitseydik, huzur depolayıp dönecektik ama dayak yemiş gibi ayrıldık. Sezon dışı halini bilenler okursa mutlaka yönlendirici yorumlarını bekliyoruz.

Ufak bir yürüyüşe çıkıp, yerleşimi karşıdan gören manzaralı tepeye çıkınca birikmiş çöp ve insan kalabalığı görünmez oldu. İşte ancak o zaman yüzlerce yıldır burada medeniyetleri buraya çekmiş müthiş bir koy gördük.

5000 yıl önce üç tarafı koy olan harika bir buruna kurmuşlar Amasra’yı. Bugün 5-6 bin kişinin yaşadığı şehirde, Roma döneminde 20-25 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Birçok Anadolu şehri gibi çok katmalı bir mirası var; Arkaik, klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinden eserler bugün içindeki ufak müzede sergileniyor.

Her ne kadar insanlar buraya özellikle yazın yüzmek için gelse de, bizce Amasra’nın en iyi zamanı deniz sezonunun hemen öncesi ve sonrası. Yani Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları. Yine de Karadeniz sahili olduğunu unutmamak lazım. Bahar ayları oldukça serin olabiliyor.

Amasra Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce

Amasra’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Amasra’ya uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Zonguldak Havalimanı. Amasra buradan arabayla 50 dakika sürüyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Zonguldak Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Amasra’da Seçtiğimiz Oteller

Northdoor Otel $$

Büyük Liman’a 200 metre mesafede, deniz manzaralı bir otel. Açık havuzu ve denize girmek için kendine özel bir iskelesi var. Küçük Liman Plajı’na da 500 metre uzaklıkta. İncelemek için TIKLAYIN.

Diamond Hotel $$

Büyük Liman’a 3 kilometre mesafede, Amasra’yı tepeden gören deniz manzaralı bir otel. Açık havuzu ve denize girmek için kendine özel bir iskelesi var. İncelemek için TIKLAYIN.

Amasra’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.


Amasra’da Kamp

Amasra’da kamp yapmak istiyorsanız civardan önerimiz Amasra merkeze arabayla 25 dakika mesafede kalan Akkonak Köyü’ndeki Akarsu Camping olur. Hem çadır ve hem karavan kampı için uygun.

Amasra’da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Amasra Kalesi
  2. Kemere Köprüsü
  3. Çekiciler Çarşısı
  4. Amasra Kapalı Pazar Alanı
  5. Amasra Müzesi
  6. Direkli Kaya
  7. Yelken Kulübü
  8. Kuş Kayası Yol Anıtı
  9. Güzelcehisar Lav Sütunları
  10. Küçük Liman Plajı
  11. Büyük Liman Plajı
  12. Çakraz Plajı
  13. Bozköy Plajı
  14. Akkonak Köyü Plajı
  15. İnkumu Plajı

Yeme-İçme

  1. Mustafa Amca’nın Yeri
  2. Ağlayan Ağaç Cafe
  3. Türkan Hanımın Yeri
  4. Carlos Balık Evi

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi, şehre panoramik bakış atabileceğiniz nokta. 2013 yılında Unesco Dünya Mirasi Geçici Listesi’ne eklenmiş olan kale aslında iki bölümden oluşuyor. Biri Boztepe’deki “Sormagir Kalesi diğeri de Amasra’daki Zindan Kalesi. Eskiden Boztepe bir ada olduğundan, kalenin böyle iki kısımdan oluşması mantıklı geliyor. Bizdeki Rumeli ve Anadolu Hisarı mantığı gibi yani. Kale, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı olmak üzere birçok dönemde şehir savunmasında aktif olarak kullanılmış. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü, Amasra’nın Boztepe bölgesini, anakaraya bağlayan köprü. Tarihi, Roma dönemine dayanıyor. Ağlayan Çınar’a da buradan geçilerek gidiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı, Amasra’nın, kızılağaç, ıhlamur, şimşir, dişbudak, ceviz ve kiraz ağaçlarından, yöresel el yapımı ahşap eşyalar bulacağınız çarşısı. Tarihi, yüzyıllar öncesine, Osmanlı’daki ahşap oymacılığı zanaatının yaygın olduğu zamanlara dayanıyor. Bu oymacılık geleneği, bu çarşının çevresindeki dükkanlarda ve Amasra’nın köylerinde yaşatılmaya devam ediliyor. Şimşir kaşıktan, tuzluk ve baharatlığa, tepsiden kaseye, çeşitli ürünlere rastlayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Salı ve Cuma Günleri Kurulan Köylü Pazarı (Galla Pazarı)

Salı ya da Cuma Amasra merkezde olursanız, köylü pazarını diğer adıyla Galla Pazarı’nı gezebilirsiniz. “Galla”, yöre ağzıyla kadın demek. Her hafta salı ve cumaları kuruluyor, içinde tamamen bölge kadınlarının üretimi olan organik ürünler satılıyor. Envai çeşit reçeller, kışlık tarhanalar, kesme erişteler, meyveler satılıyor. Ancak gallalar “Abla ondan aldın, benden de al”, “At bir 10’luk da bi siftah yapalım” diye diye insanı fazla darlıyor. Ürünlerin mutlaka tadına bakarak alın. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Amasra Müzesi

Bugünkü Amasra Müzesi’nin bulunduğu bina aslında, inşasına 1884’te başlanan ama yarım kalan Bahriye Mektebi binası. Daha sonra Amasra’da bir müze ihtiyacı doğunca, yarım kalan bu bina tamamlanıp 1982’de hizmete açılmış. Müzenin dört salonu var. Bunlardan ikisinde, Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz dönemlerinden kalma eserler sergileniyor. Diğer ikisinde ise, Osmanlı döneminde, Amasra’da yaşam üzerine etnografik kalıntılar var. Müze geçtiğimiz sene üç senelik bir restorasyondan çıkmış. Kapalı olduğu yönündeki haberler eski haber. Ziyaret Saatleri: Kışın, 08.00-17.00 Yazın, 08.00-19.00 Tel:0378 227 61 01-02 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Direkli Kaya

Küçük Liman bölgesindeki Direkli Kaya, Cenevizliler döneminden kalma, 7 metrelik bir aydınlatma ve gözetleme kulesi. Kuleden aşağı denizle bağlantılı bir havuz oluşmuş. Bu havuzun mermer iskelesine de yine kayaya oyulmuş basamaklar ile iniliyor. Gerçekten de bu doğal havuz, ilçenin popüler plajı konumunda. Ayrıca, buradan gün batımı manzarası da oldukça güzel. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Mustafa Amca’nın Yeri’nde Balık Salata

Fotoğraf Kaynak: www.amasracanlibalik.com

Amasra’da açık ara yapılacak en güzel şey balık-salata. Amasra’nın, içinde klasik marul, domates, salatalığın yanı sıra turp ve çeşitli sebzelerin de olduğu inanılmaz güzel bir salatası var. Bu ikiliyi yiyebileceğiniz en popüler yer Mustafa Amca’nın Yeri. Canlı Balık diye de geçiyor. Aşağıdaki yeme-içme bölümünden detaylara ulaşabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Sörf & Yelken

Amasra merkezdeki Büyük Liman’daki Amasra Yelken Kulübü, Amasra’da sörf, yelkenli, ve kano kiralayabileceğiniz tek yer. Ayrıca lisanslı sporcu yetiştiriyor, 6-15 yaşlarındaki çocuklara yelken yaz kursu veya yetişkinlere kaptanlık eğitimi de veriyor. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Denize Girecekseniz

Yukarıda plajcılardan kaçmak istediğimizi söyledik diye sakın buradaki plajlara lafımız var sanılmasın. Sıkıntı mekanlarda değil, insanlarda. Ama yine de biz bayram olduğu için olabilecek en beter haline denk geldik diye sizin hevesinizi kırmayalım, belki sakin haliyle siz daha iyi bir tecrübe yaşarsınız. Amasra, Bartın’da denize girmek için en popüler yerlerden. Merkeze yakın olmak isteyenler Küçük Liman ve Büyük Liman bölgelerini tercih ediyor. Özellikle yukarıda gördüğünüz, Küçük Liman içinde kalan Direkli Kaya, yazın oldukça popüler bir seçenek. Alternatif olarak merkeze 20 dakika mesafedeki Çakraz, Bozköy, Akkonak ve İnkumu gibi plajları tercih edebilirsiniz. Bu koylara merkezden kalkan tur teknelerinin turları da oluyor. Tek bir tanesine gitmeye vaktiniz varsa da tercihiniz Çakraz olsun. Yine de biz tüm plajların bilgisini, aşağıda Amasra plajları bölümünde verdik.

Ağlayan Ağaç’tan Tavşan Adası Manzarası

Ağlayan Ağaç, Amasra’nın Tavşan Adası manzaralı noktası. Köprüden geçtiğiniz alanda kalan yerde gerçekten bir 300-350 yaşında bir ağaç var ve yılın belli zamanlarında (genelde Nisan ve Mayıs’ta birkaç kez olarak) gerçekten ağlıyor. Nasıl mı? Denizden ve havadan aldığı nemi yapraklarından dışarı salarak. Ağlayan Ağaç’n hemen yanında da bir çay bahçesi var. Burada Tavşan Adası manzarasına karşı çay-kahve içebilirsiniz. Aslında çok da etkileyici bir yer değil ama biraz yürümek, Amasra’ya farklı bir yerden bakmak iyi gelir.  Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Hazır Bartın’a Gelmişken Bunları Da Görebilirsiniz

Kuşkayası Yol Anıtı

Vaktiniz olursa, Amasra-Bartın karayolu üzerindeki, Gaius Julius Aguilla tarafından Roma İmparatoru Tiberius Germanicus Claudius adına M.S. 41–54 yılları arasında yaptırılmış olan, Anadolu’daki tek yol anıtı Kuşkayası Yol Anıtı’nı da görmelisiniz. Zamanında Roma askerlerinin su molası verdiği ve dinlendiği bu anıtta siz de mola verin. Zaten merkeze 5 kilometre, 10 dakika mesafede kalıyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Güzelcehisar Falezleri (Lav Kayaları)

80 milyon yıllık lav kayalarını görebileceğiniz, dünyada sadece 5 tane örneği olan Güzelcehisar Falezleri de Bartın’dan görmeden dönmeyin diyeceğimiz yerlerden. Üstelik Amasra merkeze sadece 36 kilometre, 43 dakika mesafede. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Amasra Plajları

Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı, merkezde denize girme noktalarından. Plajda ücretli şemsiye ve şezlong hizmeti var. Ayrıca yukarıda gezilecek yerler bölümünden de bahsettiğimiz, Küçük Liman’ın kuzey tarafındaki Direkli Kaya da popüler denize girme noktası. Tabi burada kayalardan denize giriyorsunuz, herhangi bir plaj oluşumu veya şezlong şemsiye hizmeti yok. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Büyük Liman Plajı

Amasra merkezin ikinci plajı ve en büyük plajı. Etrafında market ve restoran tarzı işletmeler var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Yalnız uyarmakta fayda var ki yazın bu plaj çok kalabalık oluyor. O yüzden altınızda arabanız varsa ve biraz yol yapmayı göze alıp Çakraz, İnkumu gibi aşağıda bahsedeceğimiz diğer koylara gitmenizi tavsiye ederiz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Çakraz Plajı

Amasra’nı açık ara en güzel kumsalı ve denizi bu plajda. Turkuaz mavisi bir denizi ve altın sarısı kumları var. Aynı bölgede 2 tane plaj var. Biri Çakraz diğeri de Bozköy. Etrafta hem restoranlar, hem kamp alanları hem de pansiyonlar var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Bozköy Plajı

Çakraz plajının yürüme mesafesindeki yan plajı. Burası Çakraz’a göre daha az yapılaşmanın olduğu daha bakir ve sakin bir plaj. Çakraz’da olduğu gibi etrafta yeme-içme yerleri gibi olanaklar yok. Sadece ufak büfeler var. Gidecekseniz tedbirli gitmekte fayda var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Akkonak Plajı

Amasra merkeze 45 dakika mesafede bir koy. Kayalık bir coğrafyası var bu yüzden de kaya balıkçılığı yapılan yerlerden. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

İnkumu Plajı

İnkumu plajı, tüm Bartın’daki en popüler plaj. Sahil hattı boyunca balıkçılar pideciler gibi yeme-içme için oldukça fazla alternatifiniz var. Buradan gün batımı da güzel izleniyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Amasra Nerede?

Amasra, Kastamonu merkeze 200 kilometre 3 saat mesafede, Bartın’a bağlı bir kıyı ilçesi.
Amasra Bartın merkez arası 17 kilometre 20 dakika,
Amasra Karabük arası 101 kilometre 1 saat 40 dakika,
Amasra Kastamonu arası 196 kilometre 2 saat 40 dakika,
Amasra Zonguldak arası 103 kilometre 1 saat 30 dakika,
Amasra Ankara arası 306 kilometre, 3 saat 45 dakika,
Amasra İstanbul arası, 457 kilometre, 5 saat 22 dakika sürüyor.

Amasra’da Yeme-İçme

Mustafa Amca’nın Yeri (Canlı Balık)

Fotoğraf Kaynak: www.amasracanlibalik.com

Amasra’da balık yiyebileceğiniz en iyi yer. Hem fiyatlar uygun hem de deniz mahsüllerinden balıklara her şey lezzetli. Zaten meşhur Amasra salatasına da diyecek yok. Balık sonrası ballı yoğurt veya kabak tatlısı da denemeyi unutmayın. Adres: Küçük Liman Cad. No:8 Websitesi Tel: 0 (378) 315 26 06 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Türkan Hanım’ın Yeri

Amasra’da kahvaltı yapmak isterseniz de Türkan Hanım’ın Yeri‘ni tavsiye ederiz. Menemeni, omletleri, içi peynirli maydanoz dolu yöresel mantısı seviliyor. Serpme kahvaltıda sınırsız çay da var daha ne olsun. Adres: Kum Mahallesi, Selahattin Eyüce Cd., 74300 Tel: 0378) 315 21 31 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Carlos Balık

Kızartma balık ve midye için uygun fiyatlı, kale duvarı dibindeki Carlos Balık güzel bir seçenek. Adres: Kum Mahallesi, Gen. Mithat Ceylan Cd. No:67/0, 74300 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Amasra’ya Ulaşım

Amasra’ya, Bartın merkezden, Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Bursa ve Antalya’dan her gün düzenli otobüs seferleri var. Ayrıca, Bartın merkez ve Amasra arasında her yarım saatte bir minibüs seferleri oluyor.

Amasra’ya uçakla gelecekler için ise en yakın havalimanı Zonguldak’taki Çaycuma Havalimanı. Kastamonu Havalimanı da bir sonraki seçenek. Zonguldak Havalimanı’ndan araç kiralayarak veya her yarım saatte bir kalkıp Bartın merkeze giden minibüslere binip, Bartın merkezden de Amasra’ya giden minibüslere binebilirsiniz ama araç kiralamak her zaman daha pratik bir çözüm. Böylece yolculuk en fazla 1 saat sürecektir. Kastamonu havalimanına inip buradan araç kiralarsanız da 3,5 saat yol yapmanız gerekiyor.

21 Comments

  1. Amasra ya ilk gidişimiz bayram sonuna denk gelmişti sizlerin anlattığı o bayram curcunası çok tanıdık geldi. Ama sonrasındaki günlerde sakin ve çok eğlenceliydi. Tavsiyem Amasra ve benzeri tatil beldelerine resmi ve bayram tatilleri dışında gidin ki tatilin ve gittiğiniz yerin tadını çıkarın. Amasra benim ve ailemin tatil beldesi oldu Safranbolu Amasra arasındaki o yola aşık oldum resmen. ayrıca cam terasa da uğramayı ihmal etmeyin. Allah izin verirse bu yaz ki tatil yerimiz yine Amasra bayram tatilleri hariç:)))

  2. Güncelleme….
    Bu haftasonu oradaydık Lütfiye kapanmış malesef, yerinde Lokumcu vardı. Onun dışında tek çay kahve içilecek yer Barış Akarsu Heykelinin olduğu parktaki Belediye tesisi, fiyatları uygun salaş bir mekan.

    1. Güncelleme için teşekkür ederiz biz de gereken düzeltmeyi yapıyoruz az sonra 🙂

  3. Üstteki yorumları ve yazınızı okudum. Tüm bu kirlilik çöp koku durumunu 2 gün önce Ayvalık ve Cunda’da yaşadık. Tekrar aynı hayal kırıklığını yaşamak istemiyorum, vazgeçtim sanırım.. Paylaşım için teşekkürler.

  4. Bayram sonrası gidelim die niyetlendik biraz araştırma yapayım dedim. Vazgeçtim şuan. Kalabalıktan kaçıp kalabalığa girememe doğrusu.

    1. havalar ısınmaya başlayınca gitmenizi öneririm. Temmuz ve Ağustos aylarında kalabalık oluyor. Temmuz ortasına kadar imkanları değerlendirin tabi şu pandemiden kurtulduktan sonra. Zira Bartın ve çevresinde salgın artmış durumda.

  5. Merhaba, kasım ayının sonunda gitme şansımız oldu, özellikle akşamlarının sessiz ve sakin oluşu nedeniyle bence en güzel zamanıydı… Dalgaların sesi ve denizin kokusu öyle iyi geldi ki, ihtiyacı olan herkese tavsiye ederim. Sadece camilerin yatsı namazı sonrası kapılarını kapatmasına anlam veremedim :/ Konaklama için sayfanız yol gösterici oldu, bunun için teşekkür ederiz…

  6. Tokat da universite okuyorum canım sıkıldı bi Amasra ya gideyim dedim Otostopla Ekimin başında gittim ve İnanılmaz huzurlu ve güzeldi Rüzgarı’nın neden meşhur olduğunu şimdi anlıyorum 😀

  7. Bayram öncesi olduğu için mi bilemiyorum ama kadınlar pazarı istanbuldan pahalı. Ha belki biraz daha taze olabilir ama değmez. Restaurantlar fahiş ve sürekli yer yok mazereti ile butun akşam tepenizde günesi hissettiriyorkar tüm sıcaklığıyka. Özellikle de Mustafa amcanın canlı balık lokantası. Sadece tepenizde guneş varken biir salata yemeğe eğmez

  8. Bilmediğimiz yerleri programımıza aldığımızda sizleri takip ediyoruz.. gerçekten anlatımınız ve önerilerinize uyarak gezilerimizi bilinçli şekilde gerçekleştiriyoruz bu satırları size teşekkür etmek için yazdım
    hayat boyu başarılar ve mutlu olmanızı diliyoruz

    1. Kamil, bize yazarak bizi çooook mutlu ettin. Sizden gelen bir iki güzel söz o kadar motive ediyor ki. Çok teşekkürler

  9. Tebrikler. Bir Amasra’lı olarak deneyimlerinizi öğrenmek bizim için güzel.

    Evet çok yanlış zamanda gelmişsiniz. Amasra’nın yazı ne yazık ki onun sahibi olduğunu düşünen insanlar tarafından talan edilerek tüketiliyor. En güzel mevsimi bence sonbahar. Hem balık da bol. Şehir zaten ufak. Bir yerden bir yere 5 dk.

    Mart-Nisan aylarında da tercih edebilirsiniz. Amasra’ya eski ismi Sesamos’u verdiren o güzel Susam çiçekleri Boztepe’de bir, bir buçuk aylığına açacak.

    Daha detaylı bilgi almak için amasra.net ziyaret edebilirsiniz. 🙂

    Ayrıca bölgeyi ve tüm plajlarını havadan görmek isterseniz bartınsanaltur.com ziyaret edebilirsiniz.

  10. Kesinlikle bayram çok yanlış tercih. Hatta huzurlu bir deniz günü geçirmek isterseniz hafta içi gelmeniz gereken bir yer. Bayramda bu ufacık yer yakın şehirlerden gelenlerle dolup taşıyor ve arabadan başka bir şey göremez oluyorsunuz. Üstelik bir daha gelmeyecek gibi insanlar bütün pisliklerini arkalarında bırakıp gidiyorlar. Oysa bir Bartınlı olarak huzurlu bir gün geçirdiğim yerdir Amasra tabi ki doğru zamanda gittiğimde. Bir de denize girilecek noktayı iyi bilmek gerek. İnsanların en az olduğu yerlerde plaj olmayan kısımlarda kitabınızla gidip huzurlu bir gün geçirmeniz mümkün. Akşam da sakin ve huzurlu oluyor böyle zamanlarda. Bayram dışında ve hafta içinde geldiğimizde kesinlikle farkı anlayacaksınız.

  11. Başlığı görünce bir heves açıp okuyayım dedim, sonra açtım kendi notlarımı da okudum ve en iyisi hafızamdaki Amasra’da kalayım noktasındayım 🙂 Amasra’ya üç kez gittim. 1995 yazı, 2008 baharı ve 2018 baharı. Değişim kötü bir şaka gibi! Geçen sene gittiğimizi hatırlamak bile istemiyorum. Nerede ise tüm tepeleri kaplamış beton binalardan kıyısına inene kadar deniz görünmez olmuş. Işıklı yanar döner ve tek kelime Türkçe olmayan tabelalardan kaldırımda yürünmez olmuş. Amasra hafızamda, daha on sene evvel, kaldığımız evden sahile gidene kadar geçtiğimiz Ceneviz mirası taş geçitleri, köşedeki fırından yayılan taze ekmek kokusunu, sahile giderken ev yapımı kahvaltılıklar satan teyzeleri ve sahildeki çay bahçesinde masaya her şeyi dizip yaptığımız kahvaltı huzuru ile kaldı ve maalesef tekrarı olmayacakmış. Civardaki kamp deneyimimiz hakkındaki blog adresimi bırakıyorum: arpaboyuyol .com/amasra/

  12. ben iki kış bir sonbaharda gittim.inanılmaz huzurlu ve keyifli bir yer.istanbulda yasayan ve kaosunu yaşam diye nitelendirip buradan başka yerde yaşayamam diye düşünen biri olarak amasrayı görünce adeta aşık olmuştum.cok huzurlu bir yer ama tabii gidilen zamanında etkisi olabilir.yorumları okurken o yüzden bayağı şaşırdım.ne yazık ki insanoğlu gittigi her yeri cehenneme cevirmekte usta.ben amasraya sezon dışı gidilmesini kesinlikle öneriyorum.özellikle huzuru arayanlar için.sokaklar mekanlar cok sakin ve keyifli oluyor.çeşmi cihan restoran var ben hayatımda balık yemeyen bir insan olarak orada yediğim balığın tazeliğini ve keyfini size anlatamam.çok meşhur salatası eşliğinde bu mekanı denemenizi öneririm.Onun dışında halk pazarı ve hatırlamadığım sahile sıfır mekanda minik bir kahvaltı yeri vardı.Kısacası ben amasraya hikayesiyle,dokusuyla aşık oldum.belki sonbaharda gidip oraya bir şans daha verebilirsiniz 🙂 özellikle huzuru arayanlara..

  13. BİZ DE BAYRAMDA ORDAYDIK KALABAK OLUŞUNAMI YANALIM YOKSA İNSANLARIN BIRAKTIKLARI PİSLİKLEREMİ BİLEMEDİK
    KESİNLİKLE AMASRA TATİL İÇİN EN SON DÜŞÜNÜLECEK YER AMA KÖY PAZARI GAYET GÜZELDİ BAHÇE SEBZELERİ ÇOK LEZZETLEYDİ İYİ GÜNLER

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir