KAPADOKYA GEZİ REHBERİ

BURADAN BAŞLAYIN

KAPADOKYA’DA GEZİLECEK YERLER

“Türkiye’de en çok beğendiğiniz, mutlaka gidin görün dediğiniz yer neresi?” Türkiye’nin dört bir yanını gördük, rahatlıkla söyleyebiliriz ki Kapadokya bizce Türkiye’nin en özellikli, en büyüleyici 3 köşesinden biri. Bunlarda kaçırmayın dediğimiz yerleri.

KAPADOKYA’DA NE YENİR & NEREDE YENİR

Yalan söyleyecek halimiz yok; Kapadokya’nın ününe ve turizm potansiyeline yakışır sofralar beklemiştik ama mercimek çorbası, köfte gibi sıradan lezzetleri bile ortalamanın altında bulduk. 🙁 Bir çok hayal kırıklığının ardından özenle seçilmiş restoran ve yemekler burada.

KAPADOKYA’DAN BENZERSİZ 25 AKTİVİTE

Kapadokya’da gezilecek yerler yazımımızı okudunuz ve sonra “Eyvah, bu kadar az zamana hangi birini sığdıracağız?” dediniz ya, şimdi daha da zorlanacaksınız çünkü Kapadokya’nın büyülü atmosferinde yürüyüşe çıkmak gibi sade aktiviteler bile çok derin tecrübelere dönüşebiliyor.

DİĞER KAPADOKYA YAZILARI

KAPADOKYA KİRALIK VİLLA & MAĞARA EVLER

Kapadokyalılar yüzyıllarca taşların içlerine oydukları mağara evlerde yaşamışlar. Dolayısı ile Kapadokya’nın alamet-i farikası buraya özgü mağara evlerde konaklamak. Elbette günümüzün mağara evleri salon salomanje, jakuzili lüks konaklamalar. Bu yazımızda birbirinden güzel mağara evler bulacaksınız. Ayrıca taş ev konforunu arayanlar için Kapadokya’dan kiralık villa seçeneklerine yer verdik.

EN İYİ VE MANZARALI KAPADOKYA OTELLERİ

En çok aldığımız sorulardan biri “Balayına / Gezmeye / şuna buna Kapadokya’ya gideceğiz nerede kalalım?” Kapadokya Türkiye’de özel otellerin olduğu yer olabilir ve size muhteşem önerilerimiz var.

KAPADOKYA’DAN NE ALINIR

Kapadokya’dan hediye götürmek ya da evine birşeyler almak isteyenlerin sorusu Kapadokya’nın neyi meşhur. Bilmiyorlar ki Kapadokya’nın asıl altın madeni pek kimseler tarafından bilinmiyor! Okumadan karar vermeyin.

KAPADOKYA HAKKINDA

Kapadokya’ya Ne Zaman Gitmeli

Kapadokya’nın en iyi zamanı her zaman, dört mevsim! Her gidişinizde ayrı bir yüzünü gördüğünüz, her gidişinizde farklı bir deneyim yaşadığınız Türkiye’deki ender yerlerden. Tabi her mevsimin de beraberinde getirdiği artılar ve eksiler oluyor. Bu nedenle de bizim tavsiyemiz Kapadokya’nın genelinden ziyade, kafanızdaki deneyimler için en iyi zamanları kovalamak olur.

Balona mı binmek istiyorsunuz o zaman balon için en uygun hava şartlarının olduğu yaz ve bahar aylarını tercih edin. Çünkü kış ayamadığı için kalkış izinleri alınamayabiliyor.

Doğa yürüyüşleri ve bisiklet gibi diğer birçok aktiviteyi, uygun ekipman ve kıyafetlerinizin olması şartıyla yapmanız mümkün ama ilk deneyimleriniz ve ne tür ekipman kullanacağınızı bilmediğiniz aktiviteler zorlu hava şartlarında sizi zorlayabilir.

Ayrıca hobinize göre değişen festivaller ve yarışmalar gibi önemli tarihleri de zaman belirleme konusunda mihenk taşı almak isteyebilirsiniz. Bu yüzden burada yapmak istediğiniz neler varsa tarihlerinizi onların dönem ve mevsim şartlarına göre belirleyin.

Kapadokya’ya Gideceklere Tavsiyeler

– Yaz olsa bile akşamları hava aniden soğuyor mutlaka yanınıza şal, uzun kollu, çorap ve kapşonlu bir şeyler alın. – Parça et sevmiyorsanız testi kebabı yemeyin.
– Müze kartınız yoksa müze kart edinin.
– Gezi planınızı yaparken bölgedeki sanat etkinliklerini de programınıza dahil edin.
– Aracınız yok ise ulaşım da çok zorluk yaşarsınız mümkünse araba kiralayarak gezin. Araç kiralamayı düşünüyorsanız yolculuğunuz sırasında dinleyeceğiniz müzik playlisti veya CD’si oluşturun.
– Yürüyüş yapacağınız zamanlar yanınıza poşet alarak etrafta olan çöpleri toplayın. Daha iyi ve daha güzel nesiller için etrafınızda olan kişilerde farkındalık uyandırın.
– Yoga yapıyorsanız yanınızda matınızı götürün, vadilerde yoga yapmak isteyeceksiniz.

Kapadokya’ya Kaç Gün Ayırmalı ?

Baştan peşin peşin söyleyelim; Kapadokya öyle birkaç günde gezebileceğiniz bir yer değil. Hem gezilecek alan yüz ölçümü ile çok büyük hem de gezilecek görülecek yerler ve deneyimler açısından çok zengin. Bu yüzden buraya ayırabileceğiniz en fazla zamanı ayırın ve bir defa gelmekle Kapadokya defterinin kapanacağını düşünmeyin, biz 4 kere gittik, hala görmediğimiz yerleri var. Bununla birlikte zamanı dar olanlar da haftasonu için damlayıp her yerini olmasa da en güzel yerlerini gezebilir.

Kapadokya Nerede ?

Kapadokya, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nin, Nevşehir İline bağlı çok geniş bir alana yayılan bölgeye verilen genel ad. Konum için tıklayın.

Nevşehir – Aksaray arası 75 kilometre,
Nevşehir – Kayseri arası 80 kilometre,
Nevşehir – Niğde arası 85 kilometre,
Nevşehir – Konya arası 223 kilometre,
Nevşehir – Mersin arası 266 kilometre,
Nevşehir – Ankara arası 296 kilometre.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir

Çok geniş bir coğrafya olduğundan altınızda araba olması çok iyi olur. Biz bir kez kendi aracımızla gittik, diğer seferlerde havalimanından kiraladık. Siz de aracınızla İstanbul yönünden geliyorsanız Tuz Gölü’nde gün batımını mutlaka yakalayın. Mest eder güzellikte. Aksiyon sevenler için de yol üzerinde Melen’de Rafting ve Safranbolu’da Microlight uçuşu şansı var.

1. Kapadokya’ya Kara Yolu ile Ulaşım

İstanbul’dan Kapadokya’ya kara yoluyla, arabayla veya otobüsle ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
Kapadokya’ya Özel Araç İle Ulaşım: En hızlı ulaşabileceğiniz yol; İstanbul – Sapanca – Bolu – Gölbaşı – Aksaray – Nevşehir güzergahı 743 kilometre 8 saat 7 dakika sürüyor. Diğer yol ise İstanbul – Sapanca – Bolu – Ankara – Kırıkkale – Kırşehir güzergahı ise 724 kilometre 8 saat 18 dakika sürüyor.
Kapadokya’ya Otobüs ile Ulaşım: Kamil Koç, Metro, Tokat Yıldızı, Esadaş gibi otobüs firmaları Nevşehir’e gidiyor.

2. Kapadokya’ya Uçak ile Ulaşım

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Kayseri Havalimanı’na her gün Pegasus ve THY’nin aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 25 dakika sürüyor. Yine Sabiha Gökçen’den Nevşehir Havalimanı’na Çarşamba, Cuma, Pazar günleri THY’nin aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 15 dakika sürüyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kayseri Havalimanı’na THY’nin her gün aktarmasız uçuşları var. Uçuş 1 saat 20 dakika sürüyor. Yine Atatürk Havalimanı’ndan Nevşehir Havalimanı’na her gün THY’nin aktarmasız uçuşu var. Uçuş 1 saat 20 dakika sürüyor.

Havaalanı Transferi

Nevşehir Havalimanı, şehir merkezine 55 kilometre, Kayseri Havalimanı Nevşehir şehir merkezine 75 kilometre mesafede bulunuyor. Nevşehir Havalimanı’na inen uçak sayısının az olması nedeniyle fiyatlar Kayseri Havalimanı’na göre daha pahalı.

Her iki havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz farklı opsiyonlar var. Nevşehir Havalimanı’nda Havaş hizmeti bulunmuyor fakat havayolu şirketlerinin shuttle hizmetleri oluyor. Ayrıca özel firmaların shuttle hizmetleri de oluyor bunun için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Özel ya da standart araç seçiminizi yaparak sizi uçuş saatinize göre havalimanından alarak otelinize bırakıyorlar dönüş içinde aynı şekilde otelinizden alıp havalimanına bırakıyorlar.

Nevşehir Havalimanı’ndan şehir merkezine transfer ücretleri şu şekilde;
– Maksimum 4 kişi binek aracı ile tek yön 120 TL
– Maksimum 6 kişi Mercedes Vito ile tek yön 200 TL
– Maksimum 17 kişi Mercedes Sprinter ile tek yön 250 TL
– 15 kişilik minibüsle tek yön kişi başı 25 TL

Kayseri Havalimanı’ndan Nevşehir şehir merkezine ise;
– Maksimum 4 kişi binek aracı ile tek yön 150 TL
– Maksimum 6 kişi Mercedes Vito ile tek yön 250 TL
– Maksimum 17 kişi Mercedes Sprinter ile tek yön 300 TL
– 15 kişilik minibüsle tek yön kişi başı 30 TL

Firma Bilgileri:
Ürgüp Rent A Car İletişim : 0 532 232 26 04 – 0 384 341 60 55
Kapadokya Gezi İletişim: 0 532 327 88 36 – 0 384 271 25 25
Bir diğer alternatif ise Kayseri’den Havaş ile otogara gidip otogardan Nevşehir otobüslerine binmek olabilir fakat bu şekilde hem daha yorucu, hem de daha pahalı oluyor. Kayseri havalimanında Havaş için 11 TL Kayseri den Nevşehir’e giden otobüslere de 15 TL ödemeniz gerekiyor.

3. Kapadokya’ya Tren ile Ulaşım

Adana, Ankara ve Kars’tan trenle Kayseri’ye gelerek, Kayseri’den kalkan otobüs firmaları ile Nevşehir’e gidebilirsiniz. Tren ile Ankara’dan Kayseri’ye her gün iki ayrı sefer düzenleniyor. Yataklı koltuklar da ortalama 7 saat süren yolculuğun ücreti 20 TL. Bilet almak için tıklayın. Adana’dan Kayseri’ye her gün bir sefer bulunuyor. Yataklı koltuklar da ortalama 6 saat süren yolculuğun ücreti 18 TL. Kars’tan Kayseri’ye her gün bir sefer bulunuyor. Yataklı koltuklar da ortalama 18 saat süren yolculuğun ücreti 35 TL.

4. Kapadokya’da Şehir İçi Ulaşım

Kapadokya’da ilçeler birbirine yakın olsa da ulaşım oldukça zor. Bölge her ne kadar turistik olsa da toplu taşıma ağı çok gelişmiş değil. En fazla otobüs, minibüs ve taksi ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bu bölgede doğru dürüst gezmek istiyorsanız bizim tavsiyemiz buraya ya özel araçla gelmeniz ya da araç kiralamanız olur. Minibüsle otobüsle gidemeyeceğimiz yerlere gitmesek de olur diyorsanız o ayrı tabi. Eğer programınızda safari turlarına yer vermeyi düşünüyorsanız, vadileri safari yaparak gezip otobüsün gittiği yerlere de otobüsle pek tabi gidebilirsiniz. Yalnız şunu göz ardı etmeyin otobüslerin hareket saatleri çok sık değil ve sizin gitmek istediğiniz yerin biraz uzağında bırakabiliyor. Ayrıca bazı seferler çok erken saatlerde bitiyor ya otelinize erken dönmek zorunda kalacaksınız ya da taksi ile ulaşım sağlamanız gerekecek. Taksi ise her yerde kolaylıkla bulamayabilirsiniz. Gitmeden önce planınızı yapıp bütçenizi hesaplayarak ona göre tercih de bulunabilirsiniz. Ama eğer bütçeniz uygunsa her şekilde özel araçla gezmenizi öneriyoruz.

BİZ EVDE YOKUZ

Biz Duygu & Bilgehan. 2014’te hayatımızı baştan çizmeye karar verdik. Daha dolu, daha aktif bir hayat kurmanın peşine düştük. Adını da Biz Evde Yokuz koyduk. Sitemiz aktivite, macera ve gezi rehberi. Tatiller ve seyahatler için hem Türkiye, hem de yurt dışı önerileriyle bir kaynak. Daha fazla bilgi için: BİZ KİMİZ?

BİZİ TAKİP EDİN