KERPE’DE GEZİLECEK YERLER & KERPE REHBERİ – KOCAELİ

İstanbul’dan 2 – 2,5 saatte varılan, Karadeniz’in şaşırtıcı şekilde kuzey Ege hissiyatlı, mavi bayraklı koyu Kerpe… “O nasıl deniz öyle…? Ölüdeniz buraya şube mi açmış…?” Hiçbir şeyi beğenmeyen Ekşi Sözlük ahalisi bile hakkında böyle yazmış. 😀

Kerpe ile ilgili şizofren bir yapımız var: Bir yanımız “Deniz sezonu kepenkleri indirmeden son bi sefer daha yüzmek için kalk git” diyor, bir yanımız “Gitmesine gideceksin de havlu atacak yer bile bulamayıp sinir harbi yaşayacaksın, boşver.”

Malum, yaz hafta sonları İstanbul etrafındaki her yerin, özelliklede deniz kıyılarının kaderi yağmalanmak. Kerpe de, güzelliği hem en büyük nimeti, hem de laneti olan yerlerden. Ormanları öyle güzel, mavi bayraklı denizi kulağa öyle cazip ki; yazın verdiğimiz en ağır kurbanlardan birisi oluyor. Bu huzur dolu şirin kasabacık, içinden korna sesleri yükselen, sahilleri çekirdek kabukları dolu, en güzel manzaralarının mangalcılarca ya da arabasından bangır bangır horon açanlarca gasp edildiği bir sinir harbine dönüşebiliyor. En kötü haritadan kendimize bir kuytu bulup oraya kaçarız diyip, bastık Kerpe’ye geldik.

Kerpe’nin bir ton aşığı, bir o kadar da sevmeyeni var. O kadar farklı anlatıyorlar ki, sanki iki kitle bambaşka yerlerden bahsediyorlar sanırsınız… Kimisine göre vaha, kimisine göre ceza…

kerpe-sahili

Meğer Kerpe’de aşk ve nefret arasındaki ince çizgiyi çizen tamamen zamanlamaymış. Gözünü sevdiğimizin Eylül’ü… Kerpe ne güzel geçti sayende. Kalabalıklar büyük ölçüde azalmış, deniz hala sıcak, ormanlardaki tahta masalar, şezlonglar boş… İnanamadık keyfimize. Harika bir hafta sonu kaçamağı oldu bize. Denize de girdik (çıkınca üşüdük biraz gerçi), en meşhur yeri olan Kartal Kayalıkları’nda gürültüsüz, kalabalıksız bir gün batımı keyfi bile yapmak nasip oldu! Serinleyen havaların sihirli eli ile dağılan kalabalıklar sayesinde çok güzeldi Kerpe. Büyüksün sonbahar…

Kerpe İzmit’in yazlığı. Karadeniz’in Bodrum’u diyenleri fazla iddialı bulmakla birlikte denizi kuzey Ege tadında şirin bir kasaba diyebiliriz. Kerpe’nin denizi gerçekten bir Karadeniz mucizesi ama Bodrum olmak için iyi bir deniz yetmez, gece hayatı, butik işletmeler, sosyetik ortamlar lazım. Kerpe ise çok mütevazi bir yer. Bodrum diyenlere kulak verip, gaza gelmeyin, beklenti ve planlarınızı deniz etrafında tutun deriz.

O zaman kemerlerinizi takınız, Kerpe turumuz başlıyor!

Not: Ne, Ne Demek?

♡  En sevdiklerimiz
💔  Sevdik ama …

Kerpe Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Kerpe Hakkında Uyarılar

Eğer Kerpe’de başkasının mangal keyfi, sizin mangal işkenceniz, deniz sefası sizin deniz kirliliğiniz olsun istemiyorsanız:
– Okulların açık olduğu ve denize girme şansınızın olduğu Mayıs, Haziran, Eylül, Ekim aylarını tercih edin. Yani sezon dışı gelin.
– Sezonda gelecekseniz de hafta içini tercih edin.
– Hepimiz kendi deneyimimizi kendimiz şekillendirmekle mükellefiz. Kendi vahalarınızı kendiniz yaratın! Aşağıdaki rehberde tavsiyelerimizi bulabilirsiniz.


Kerpe’de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Şöyle bir Ayvalık’taki gibi minnoş pansiyonlar ya da Alaçatı’daki gibi butik oteller olsun da size önerelim isterdik ama yok. Aslında Kerpe’deki en güzel yer Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi’nin eğitim kampı. Dışarıdan almıyorlar, ama tanıdığınız varsa süper. Daha tercih edilesi diğer yerleri de aşağıda verdik. Önerdiğimiz kiralık evler de Kerpe’ye 1 saat 15 dakika mesafede olan Kartepe’den.

Kerpe Diem Butik Otel $$

Cerpe Diem Otel, deniz kıyısında bar ve restoranı da olan orman içinde bir butik otel. Aralarında shuttle servisi var. Yürümek isterseniz 8-10 dakikada merkeze yürürsünüz. Fiyatlara kahvaltı dahil. İncelemek için TIKLAYIN.

Luxor Garden Hotel $$

Luxor Garden, orta karar bütçe için popüler yerler arasında, Kerpe’ye 1 saat mesafedeki İzmit merkezden bir seçenek. Oda- kahvaltı hizmet veriyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Müstakil Chalet $$

Kartepe’de, 14 kişi kapasiteli, 5 yatak odasında 9 yatak ve 3 banyo olan havuzlu chalet. Açık mekanda tamamen yeşillikler içinde 4 dönümlük bir mekan. İncelemek için TIKLAYIN.

Maşukiye Bungalow $$

Maşukiye’de, toplam 4 kişi kapasiteli, 2 yatak odasında 1 banyo olan, havuzlu bir bungalow seçeneği. İçinde tv, klima, wifi mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Kerpe’deki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Kerpe’deki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
Kerpe’deki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmasını her zaman kişi başı maliyetleri göz önüne alarak belirliyoruz. Bu konuda evlerde konaklamak, özellikle çok kişi konaklama yapılabildiği için kişi başı maliyetleri düşürüyor. Kerpe ve çevresinde çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Kerpe’ye kendi aracınızla gelmeyecekseniz, araba kiralamayı düşünebilirsiniz. Burası birbirinden keyifli doğa aktivitelerinin olduğu bir bölge. Geldiğiniz zaman hepsini deneyimlemek için altınızda araç olması en ideali olur. İstanbul’dan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Kerpe’de Gezilecek Yerler

ÖNEMLİ: Haritada işaretli olan her şeyi önermediğimiz için işaretli değil. Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Danube Surf House
  2. Kerpe Halk Plajı
  3. Sosyete Plajı
  4. Kadınlar Plajı (Miço Koyu)
  5. Ömerağzı Plajı ve Camping
  6. Kartal Kayalıkları
  7. Doğal Havuz
  8. Kefken

Yeme-İçme

  1. Kerpe Diem Restoran – Bar
  2. Ceneviz Restaurant
  3. Karagöz Restoran
  4. Kerpe Kaptan Et & Balık Restaurant

1. Aloha: Kerpe’de Dalga Sörfü ♡

kerpe-surf
 Foto Kaynak: Danube Surf House

Dalga sörfü için okyanusların daha uygun olduğu bilinen bir gerçek. Çünkü iç denizlerin okyanuslar kadar büyük dalga üretmediği söylenir ama Kerpe’de (İzmit), Alanya’da (Antalya) ve Kilyos’ta sörf okulları var. Öyle çılgın dalgalar beklemeyin. Ama hiçbirimizin daha önce dalga sörfü denememiş acemiler olduğunu göz önünde bulundurursak, dalgaların büyüklüğünün bizi her şekilde keseceği net.
Kerpe’deki Danube Sörf Okulu, Kerpe’nin en tatlı ortamı. Bahçesinde yanan mangalı, uzun masalarında toplanan konukları ile sörf yapın yapmayın, burası Kerpe’de en çok takılmak isteyeceğiniz yerlerden. Her türlü insanın Kerpe’ye dolduğu zamanlarda, kafa benzerliği olan insanların toplandığı vahalardan biri. Bizce Kerpe’deki en güzel hafta sonu programı sörf öğrenip, burada takılmak şeklinde.

Okulun bünyesinde, hostel, standart oda ve manzaralı oda olarak konaklama imkanı da var. Eğer gidecek olursanız 2 günlükten başlayıp 5 güne kadar giden, full pansiyon konaklama + Surf dersi + Surf eşyası kirası şeklindeki surf kampı paketlerine internet sitelerinden bakabilirsiniz: www.danubesurfhouse.com

Web Sitesi: www.danubesurfhouse.com E-mail: info@danubesurfhouse.com Tel: +90 262 561 2300 Çalışma Saatleri: 10:00 – 18:00 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Stand Up Paddle Board (SUP) ya da Bisiklet Kiralayın ♡

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Biz Evde Yokuz (@bizevdeyokuz) on


(Bu fotograf Akyaka’dan ama SUP’ı anlatsın diye koyduk)

Sörf öğrenmek hem enerji hem de vakit ister, bende ikisi de yok diyenler bizden kaçamazlar. O zaman, onlara da SUP öneriyoruz. SUP üzerine çıkar çıkmaz hızlıca alıştığınız bir şey. Ayrıca plajlar ana baba günü olduğunda kendinizi soyutlamanın da en güzel yollarından.

Biz her zaman, her yerde bisiklete binmeyi öneriyoruz. Denizden çıktığınızda hemen bir bisiklet kiralayın deriz. Kerpe’nin içinde bisiklete binmektense, önerimiz Ömerağzı taraflarına, ormanlık araziye doğru pedallamanız olur.

Danube’den hem bisiklet, hem de SUP kiralayabilirsiniz. Kiraladığınız bisiklet iyi bir bisikletse ve arazi şartlarına uygunsa sola doğru olan ormanlık alan çok güzel.

3. Mavi Bayraklı Kerpe Plajları – Elleriniz Buruşmadan Sudan Çıkmayın 🙂

İstanbul’a bu kadar yakın mesafede mavi bayraklı suların hala var olabildiğini bilmek harika bir his. Burada hem özel işletmelerin plajları hem de umuma açık plajlar var. Genel trend şöyle: Nerede plajın doğal güzellikleri daha az cazip, oralarda ortamlar daha iyi. Ama merak etmeyin, her yerde her şekilde güzel bir denizde yüzüyorsunuz.

HALK PLAJLARI

Kerpe Halk Plajı

kerpe-kumsal
Aslında halk plajları arasında en güzel şartlara sahip olan burası. Şezlonglar kumlarda, deniz ilk adımdan itibaren kum, sahil geniş. Ama kalabalıkların en hızlı ve en çok doluştuğu yer olduğu için bizim gibi insanlar bu plajın nimetlerinden feragat edip, plajı daha az güzel ama ortamı nispeten daha iyi yerlere göç etmeyi tercih ediyor. Soyunma kabinleri ve duşlar ise ücretsiz. Burada mangal yakmak yasak (Oley!). Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Sosyete Plajı

kerpe-sahil
Kerpe Halk Plajı’nın 100-150 metre sonrası. Aslında aynı denize giriliyor ama burada plaj artık bitiyor, yukarıdaki resimden de gördüğünüz üzere üzeri kumla kaplı beton bir setten denize giriyorsunuz. Tabi ki setten girmek plajdan girmek kadar keyifli değil ama tam bu sebepten ötürü yattığınız şezlongun üzerinden top oynayanlar da burayı daha az tercih ediyor. Durum böyle olunca bir anda çok cazip bir hal alabiliyor. 🙂  Belediyenin uygun fiyatlarına nazaran burada şezlong şemsiye ücretleri en az iki katı daha fazla. Halk plajları arasındaki tercihimiz burası. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kadınlar Plajı (Miço Koyu)

kadinlar-koyu
Foto Kaynak: Kocaeli.bel.tr

Kerpe’ye muhafazakar kesimin ilgisinin artması ile belediye 2016’da Miço Koyu’nunda sadece kadınlara özel bir plaj açmış. Burası adından da anlaşılacağı üzere sadece kadınlar için. Burası merkezin birazcık dışında, Kerpe-Kefken yolu üzerinde bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

ÖZEL İŞLETMELER

Kerpe Diem & Ceneviz ♡

kerpe-restoran
Bu iki işletme Kerpe sahilinin en sonunda, kalabalıklardan daha da uzak bir köşede. Kerpe’nin beach clubı sayılırlar. Ama öyle piyasa Çeşme Beach Clubları gibi düşünmeyin, bizce çok daha samimi ve tatlı bir ortam var. Özellikle Yeşilçam filmlerinin usta ismi, Ayşecik filmlerinin çakır gözlü, yakışıklı jönü Sertan Acar’ın yeri olan Kerpe Diem’in sanat çevresinden müdavimleri çok. Müzikleri biz gittiğimizde çok güzeldi; FG & Lounge FM tarzı arasında gidip geliyordu. Sabahtan gelip yüzüp, öğlen ya da akşam yemeğinizi yiyip, gece de barında takılabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Ömerağzı Kamp ve Piknik Alanı & Güneş Piknik Alanı 💔

kerpe-mavi-deniz
Bunlar güzel bir koyu paylaşan bitişik iki işletme. Normal şartlarda burayı ♡♡♡♡’lere boğmamız gerekir çünkü, yukarıdaki fotografta gördüğünüz üzere efsane güzel bir coğrafyadalar. Hatta bizce Kerpe’deki en güzel coğrafya. Sırtını koca koca ağaçlara yaslamış turkuaz bir deniz, iki tarafından siper edilmiş bir koy, ormanın içinde ağaçların gölgesinde tahta masalar. Daha ne olsun… Ama gelin görün ki, pek de vizyon sahibi olmayan ellerdeler ve daha çok piknik alanı olarak konumlandırıldıkları için mangal dumanı, arabasından müzik yayını yapanlar, etrafta koşturan çocuklar, yerlerde çöp eksik olmuyor. Böyle olunca ♡ ne verebildik, ne de doğanın hakkını yiyebildik. Ah ah, kalbimizi kıranlar utansın diyoruz. 💔   Yine de sonbahar tenhalığında gelenler, tesis anlamında beklentilerini düşürürlerse, kendilerini burada çok iyi hissedebilirler. Güneş Piknik Alanı, Ömerağzı’na göre biraz daha bakımlı ve güzeldi.

Güneş Piknik Alanı ile Ömerağzı Camping’in ortak alanı. Ücret araç başına alınıyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

4. Kartal Kayalıkları’nda Güneşi Batırın 💔

kerpe-kamp-cadir

Artık sevmeyeceğim, bütün kabahat benim… Sevince kırıyorlar.

Kartal Kayalıkları buradaki en keyifli yerlerden. Kapak fotoğrafı da hemen yukarıdaki fotograf da Kartal Kayalıkları’ndan zaten. Ancak yine kalbimizi kırdılar, kırdılar, yine kalbimizi kırdılar: burası da kıroların çekirdek çöplerinden, kırık bira şişelerinden nasibini almış. 🙁 Ama yine de güzel, yine de güzel…

Kerpe’nin en uç noktasında, denizin ortasında onu yararcasına çıkmış, katman katman görünümlü kaya oluşumları Kartal Kayalıkları olarak biliniyor. Yüzyıllarca dalgaların tokadını yiyerek, heykelimsi şekillere giren bu kaya yapısı aslında azala azala ta Ağva’ya kadar uzanıyor.

Bu kayaları gören kıyı, güneşi batırmak için güzel bir yer. Hemen arkasında uzunca bir otopark, basit bir şeyler yemek içmek isteyenler için bir food truck da var.

kerpe-2-kartal-kayaliklari
Şimdi orada yüzenleri görüp, burası niye yüzülecek yerler listesinde değil diyeceksiniz. Hemen açıklayalım, Kerpe doğal bir koy ama Kartal Kayalıkları ise bu koyda değil, koyun bittiği yerden denize doğru uzanıyor. Yani daha açık ve korunaksız bir denizde. Dolayısıyla Karadeniz’in insanı çekmesi ile bilinen rip akıntısından korunaksızmış. Belediye bir tabela koyup açıklamış: Rip akıntısı şudur, şöyle oluşur ve tehlikeli olduğu için yüzmek yasaktır ama nafile… Bırakın yüzmeyi, millet 2 katlı bina yüksekliğindeki kayalardan işte böyle (yukarıdaki foto) atlıyor. Yetkililer ne kadar yüzme bilseniz de tehlikeli bir yer demiş, ama siz gittiğinizde bolca cahil cesareti göreceksiniz. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

5. Doğal Havuzda Yüzün

Fotoğraf Kaynak: €ngin Piyade / Foursquare

Peki size dalgaların zamanla kayaları oyarak bir havuza dönüştürdüğü doğal bir oluşumda denize girme keyfi desek? Aracınızı park ettikten sonra orman içinde yapacağınız 2 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabiliyorsunuz. Yalnız tamamen bakir bir alan ne etrafta tesis var ne de kabin, çöp kutusu, wc, duş gibi imkanlar. O yüzden hazırlıklı gelin ve çöplerinizi giderken toplamayı sakın unutmayın. Ve asla ve asla suya dalış yaparak atlamayın. Dalgalı dönemde tehlikeli olabilen bir nokta. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kerpe’de Kamp

kerpe-cadir-kamp

Kerpe, çevre illerden gelen kampçıların sıkça tercih ettiği yerlerden. Ama hepsi kamp alanında kalmıyor, tesis aramadan, müsait gördükleri yerlere kamp atanlar da var. Mesela biz oradayken Kartal Kayalıkları manzarasına çadır kuran tatlı bir ekip vardı. Tesis isteyeneler için birkaç tane camping seçeneği var:

Bunlardan bazıları Doğa Çadır Camping, Ömerağzı Kamp & Piknik Alanı. Ayrıca yine Kerpe’ye yakın ona 2 km mesafedeki Kumcağız’da ve Kerpe’ye 4 km mesafedeki Sarısu‘da kamp alanları var.

Doğa Çadır Camping

Burası da Kerpe merkezde küçük bir kamp alanı. Öyle doğada kamp atma hissiyatı mahalle içinde olduğu için pek yok ama diğer yandan da merkezi bir yerde. Deniz görmüyor ama denize yürümek 5 dakikanızı alır.  (2016). Hazır çadırları var. Tel: +90 262 561 2686 Konum için tıklayın.

Ömerağzı Kamp ve Piknik Alanı

kerpe-piknik
(Fotoğraf Güneş Piknik Alanı’ndan Ömerağzı’na doğru çekilmiştir)

Burayı yukarıda zaten denize girilecek yerler gözü ile incelemiştik. İşletme olarak vasat, ama doğası güzel demiştik. Yine de komşusu Güneş kampçı almazken, onlar aldıkları için artı puan veriyoruz. Genel fikrimiz şöyle: Kalabalıkların artık kalmadığı sezon sonu bir dönemde gitmek kaydı ile burada kamp yapmak, tesisin bakımsızlığına rağmen keyifli olabilir çünkü doğası gerçekten çok hoş.
Şunları bilmekte fayda var:
– Kamp alanları merkeze 2 km mesafede.
Büfe, bakkal tarzı bir satış yok. Su bile satılmıyor. Tüm ihtiyaçlarınızı marketten halledip gelmeniz gerekir.
– Ortamı aydınlatıyorlar ama çadıra, karavana elektirik verilmiyor.
– Çadırınız yoksa, çadır tahsis edebiliyorlarmış. Ama sizi nasıl bir çadır bekliyor pek bir fikrimiz yok. Konum için tıklayın.

Kerpe’ye Ulaşım

İstanbul Harem’den Kandıra otobüsüne atlıyorsunuz, buradan da Kerpe minibüsüne geçiyorsunuz. Yol 20 dk kadar sürüyor. Eğer sezon başlamadan giderseniz seyrek kalkan Kandıra-Kerpe minibüsünü beklemeniz gerekebilir.

kerpe-1

Kerpe’de Yeme-İçme

Kerpe Diem  ♡

Burası orman içi tarafındaki Kerpe Diem Otel’in restoran kısmı. Hem restoran hem de önünde denize girmek için kendi alanı var. Kasım sonuna kadar her gün, Kasım’dan sonra da sadece hafta sonları açık.

Adres: Liman Cad. Kayalıklar Mevkii Kerpe Köy Yolu, 41600 Kıncıllı Köyü Web Sitesi: www.kerpediem.com Tel: 0 262 561 2220 – 0 532 211 3162 Çalışma Saatleri: 09.00 – 01.00 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Ceneviz Cafe Bar

Burası da Kerpe Diem gibi hem denize girmek için hem de yemek yemek için kısacası günü geçirmek için uygun yerlerden.

Adres: Liman Caddesi, Kerpe Köy Yolu, 41600 Kıncıllı Köyü Tel: 0541 306 7701Çalışma Saatleri: 09.00 – 02.00 Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Karagöz Restoran ♡

Burası deniz mahsulleri ve balık yemek için uygun bir adres. Deniz kenarında ve gün batımı manzarası var.

Adres: Kerpe Köy Yolu, 41600 Kıncıllı Köyü Tel: (0262) 561 2022 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kaptan Restoran

Burası da sahilde lezzetli balık yemek için uygun yerlerden. Serpme kahvaltısı da ünlü.

Adres: Liman Caddesi No:30 Tel: 0 262 561 2222 Web Sitesi: www.kerpekaptanrestaurant.com Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

kerpe-tekne

Kerpe Mi Kefken Mi?

Bizce Kerpe. Ama bizde siz Kefken‘i okuyup kendiniz karar verin. İkisi için de: Unutmayın, sezon dışı gelmek lazım 😉 Haritada 8 numara.

kerpe-kartal-kayaliklari-3

Kerpe Nerede?

Kerpe, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı bir liman kasabası. Kandıra merkeze 13 km 18 dk, Kocaeli İzmit merkeze de 58 km 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Konum için tıklayın.

Kerpe Tarihi

kerpe-limani
Kerpe daha çok deniz kaçamağı için gelinen bir yer. Öyle tarih gezisine gidilecek bir yer değil. Ama buraların bizden önceki sahiplerine kısaca bir değinelim: Kerpe’nin tarihi M.Ö. 5. yüzyıla kadar uzanıyor. O dönemdeki ismi Kalpe. Yani çanak çömlek demekmiş. 🙂 Her ne kadar küçük bir liman da olsa zamanında Britanya Krallığı, Roma, Bizans ve Cenevizliler‘in Karadeniz’deki ticaret yolları üzerinde işlek bir liman olmuş.

Kerpe, doğal bir liman olması sebebiyle yüzyıllarca hem askeri hem de ticari amaçlarla kullanılmış. Son yıllarda, denizaltında yapılan araştırmalarla, burada üzerinde Cenevizliler’e ait yazılar bulunan ve kayıkların kıyıya çekildiği zaman bağlandığı taş olan “kalamar taşı” keşfedilmiş. Osmanlı döneminde de İstanbul’un odun ve odun kömürü ihtiyacını karşılayan önemli yerlerden biri olan Kerpe’de şu an bile dalış yapıldığında, sualtında Osmanlı’dan kalma toplar görülebiliyormuş.

33 Comments

  1. Kerpe Diem Restoran çok çok kötü. Kimseye tavsiye etmem. Kuzu sis resmen çiğ geldi, hamburger köfteleri buzluktan çıkma kokuyor. Böyle güzel bir mekan ancak bu kadar kötü bir mutfağa sahip olabilir.

  2. Kerpede DKMP’ların piknik yeri acilen halka açılmalı, yoksa orman içleri, cadde ve sokaklarda hatta yollarda aşırı kalabalıklar oluyor. Bu seger de tuvalet ve diğer çöp vs.den yaz sonu tifo ve kolera salgını başlamasın. Bu durum mutlaka değerlendirilmeli.

  3. Akıcı ve faydalı bilgilendirme için teşekkürler. Türkiyede ki tüm plajların mavi bayraklı olması dileğiyle.

  4. Kerpe’de evimiz var,bu anlatılanlar o kadar doğru tespitler ki kutluyorum. Daha iyi anlatılamazdı. Bir eksikliği tamamlamama izin verin lütfen. Karagöz ve Kaptan restoranları Kerpe’nin en eski mekanlarıdır. Bence daha uzun bahsedilmeyi hakediyorlar.

  5. Merhabalar ben Gebze’de oturuyorum ve memleketim Kandıra. Ben bilgim de ancak sizinki kadar. Bu konuda sizi tebrik ediyorum. Şunu söyleyeceğim: Kandıra merkezde en iyi lokanta olan Mavi Köşe’ye ve İzmit Kandıra yolundaki Mini Köşk’e uğramalısınız. Kolay gelsin

  6. Gerçekten çok iyi bir yazı. Sizin deneyimlerinizi sırasıyla yaşıyoruz. Şuanda Kerpedeyiz Tamamen bu listeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Emeğinize sağlık. Bu arada Kerpe istanbula yakın en iyi yerlerden biri diyebilirim tavsiye edilir. Teşekkürler.

  7. 22 yıldır İstanbul’da yaşıyor olmama rağmen,ilk kez bu haftasonu Kerpe’ye gideceğiz ve bilgi almak amaçlı sitelerde gezerken tesadüfen yazdıklarınızı okudum.İnanılmaz bilgilendirici oldu benim için ve minik notlar aldım,kahvaltıyı nerede yapalım,eğlenmeye nereye gidelim vb konularda..2 günlüğüne gidiyoruz sonuçta ve zaman çok dar..
    Harika bir yazı olmuş,yüreğinize sağlık..Haa bu arada verdiğiniz çok değerli bilgiler için de ayrıca teşekkürler.. !! 🙂 🙂

  8. Merhaba
    Kerpede kamp alanları için fiyat bilgisine nasıl ulaşabilriz, kamp için hem deniz hem orman olan bölüm ömerağzı denilen yermidir. Şimdiden teşekkür ederim

  9. 20-23 Temmuzda iki aile gitmeyi düşünüyoruz. Umarım gittiğimize pişman olmayız. Yazınız gayet samimi olmuş elinize sağlık bilgilendirdiğiniz için

  10. Kartal kayalıkları (harikaydı), kerpediem restaurant (kahvaltı, manzara süper), pembe kayalıklar (eskisi kadar pembe diil sanirim yada dönemsel bir durum olabilir) ve acarlar longozu (su anda tahta yolu tamir ediyorlar, gelmek için bir sure beklenebilir ama yine de dinlendirici bir guzelligi var ve piknik yapılabilir) şeklinde turumuzu tamamladik. Reis restoranı deniycez birazdan. Güzel bir gün oldu sayenizde. Öneriler için çok teşekkürler. Sevgiler

  11. Bir Kefken’li olarak gideceklere onerimdir,denize Kerpe veya Kefken Kovanagzi plajinda girdikten sonra aksam Cebeci sahiline yonelmeleri,Cebeci sahil kordonu hem daha hareketli hemde kucukte olsa lunaparka sahip, eglenmek icin daha ideal.Kamp olayina gelince Cebeciden sonraki koyler dusunulmeli geleni gideni daha az,ormani bol,ates yakip basinda sohbet edililebilecek mekanlar var.En azindan alan bol oldugundan tenha yer bulmak daha kolay.Camkonak koyu sahillerini siddetle oneririm.Cam ormani genclestirme projesi gunduz dewam etsede geceleri son derece tenha.Gelip gidenlerin biraktigi copler ise ortak sorun,her yerdeler maalesef…

  12. Her noktası cehalet ile batırılmış bir bölge. Hem de en güzelinden, Karadeniz’den böylesine hırçın bir coğrafya’nın pisliğinden geçilmiyor. Huzur bulmak neredeyse imkansız. Sarısu tarafına doğru bir kayalıkta biz alt bölgede kamp yaparken üstümüzde piknik yapan ve bütün çöplerini bırakıp giden insanların bir de bütün boşluğa doğru üzerimize salladıkları boş şişeleri ile sağlığımızdan oluyorduk. Doğası böyleyken merkezde işletmeler, işletilme mantıkları bunlar daha da kötü. Profesyonel, işini iyi yapan, tatlı güzel insanlar olamadık, çakallık burada da diz boyu. Güzel yemek neredeyse yok.

    Kendi insanım insanlıktan soğuttu. Bu kerpe’de de aynı Kaş’ta da Amasra’da da malesef.

  13. Benim yıllardır burada yazlığım var. Yazdıklarınız o kadar doğru ki artısıyla eksisiyle kelime kelime süpersiniz☺️

    1. Teşekkür ederiz 😀

      Bunu bir Kerpe üstadın duymak bizi çok sevindirdi.

  14. Çok güzel yazmışsiniz ellerinize gezdiginiz ayaklariniza saglik aklimda mayista bir haftasonu kacamagi icin az sabirla beklicez.

      1. mrb.bilgiler için teşekkür.gezmeye meraklıyım.kasım da gitsek nasıl olur diye düşünüyorum.

  15. Baştan sona hepsini okudum inşAllah seneye gideceğim yerlerden olur teşekkürler harikasınız 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir