GAZİANTEP’TE NE YENİR, NEREDE YENİR?

Antep’te ne, nerede yenir, 27 plaka il sınırları içinde sorulan en kritik soru.

“Allah’ım sana geliyorum”
“Hepsini yiyeceğim”
“Bir oturuşta 2 porsiyon iskender yiyen adamım ben, bana bir şey olmaz”
diye diye, büyük bir şehvet ile başlayan tüm Gaziantep yeme içme maceraları bir yerde yığılıp kalmalar ile sonlanıyor. Antep mutfağı karşısında hepimiz hafif sikletiz, önce onu bi söyleyelim. 🙂

Ne pehlivanlar düştü beyran arenasında, ne cengaverler daha bulama maçına çıkmadan havlu attı….

Yanlış anlaşılmasın, bunları “Antep yemekleri öyle güzel ki kaptırıp yiyorsun” gibi bir yüceltme niyetiyle de yazmıyorum. Hatta itiraf etmek gerekirse; benim gibi bir Egeli için 1. gün muhteşem, 2. gün hoş, 3. gün ise zor bir mutfak. 1. haftamızın sonunda ise sebze yemeği diye dalları çiğneyecek kıvamdaydım. Bilgehan her şeyi soluksuz süpürdü, o ayrı…

Demeye çalıştığım; ister Antep yemeklerine bayılın, ister bayılmayın, Gaziantep’te haddinden ÇOK  fazla yemenin kaçınılmaz olduğu. Çünkü Gaziantep’te insan lezzetten değilse bile meraktan, aman bir şey kaçırmayayım telaşından yiyor. Ve ne kadar yerseniz yiyin, sürekli ufukta yemeden katiyetle eve dönemeyeceğiniz cinsten iddialı bir yemek var.

Gelmişken her şeyi denemeliyim hissiyatı insanın mantığını, midesini ele geçiriyor. Buraya gelen yemek turları genelde günde 5 – 6 öğün yiyor. Her ne kadar daha acıkamadan yemek insanın yemekten aldığı keyfi azaltsa da biz de aksini tavsiye edemeyeceğiz. Valize beli lastikli pantalonları, bol kesim elbiseleri doldurun, her lokmanızı soda ile iteleyin ve gelmişken Antep’i baştan aşağı yemeğe bakın!  😀

Elbette aynı yemekleri çok iyi yapan başka ustalar da var ama biz kafa karıştırmamak için tek öneriyle geldik. Eklemek istediğiniz işletmeleri yorumlarda yazabilirsiniz.

1. Küşleme  ♡

Biz, eşimiz dostumuz, etin neresini sevdiğimizi biliriz, ama o et hayvanın neresinden gelir bilmeyiz. Mesela incik. Ver yiyelim ama dananın neresinden geliyor dersen mavi ekran. Keza bonfile neresi? Döş neresi? Hiç bir fikrimiz yok. Ama Gaziantep’te enteresan bir şekilde kadını erkeği, genci yaşlısı herkes konuya hakim.

Küşleme çok özel ve acayip lezzetli bir et. Hayvanın sırtında çok az miktarda bulunuyor bu yüzden çok değerli ve diğer etlere göre daha yüksek fiyatlı. Ayrıca sinirsiz bir et olduğu için de yumuşacık, ağızda dağılan, lokum gibi bir lezzet şöleni çıkıyor ortaya. Her ne kadar et kendi başına çok lezzetli olsa da tabi ki pişirilmesi olsun terbiyesi olsun yeme zevkini iki katına çıkaran yerler var, özellikle de Gaziantep’te.

Gaziantep’te Küşleme Nerede Yenir? 👉  Kebapçı Halil Usta

Diğer birçok yemek için nerede yiyelim konusunda fikir ayrılıkları olsa da, şu ana kadar Gaziantep’te küşleme nerede yenmeli sorusuna Halil Usta demeyeni duymadık. Burası 1972’den beri küşlemeyi en iyi yapan yerlerden. Bütün kebapları efsane ama simit kebabı ve küşleme mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Salaş ve ünlenince değişmeyip yerel kalmaya devam etmiş. 7-8 kişilik masalar var ve gelen yiyip gidiyor. Gider gitmez önünüze bol sumaklı müthiş bir salata geliyor. Küşlemenin bir sadesi bir de baharatlısı var, sade olan bizim damak tadımıza daha fazla uydu.

Biri Karşıyaka’da, biri Metro’da olmak üzere iki şubesi var. Orjinal yeri Karşıyaka’da, Zeugma Mozaik Müzesi’nin hemen arkasındaki şubesi. Müzeden yürüyerek 5 dakikada gidiliyor. Bu şubesi pazar günleri kapalı, diğer günler 11.00-17.00 arası açık ama küşlemenin bitme riski olduğu için geçe kalmamaya çalışın. Metro şubesi de Pazartesi günleri hariç her gün 11.00-21.00 arası açık. Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No:6, 27500 Şehitkamil Tel: (0342) 323 16 16 Websitesi  ve Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Küşleme Nerede Yenir? 👉 Şehr-i Küşleme

Kebapçı Halil Usta’nın Metro şubesindeki yeri isim değiştirdi. Artık hem damadı hem yeğeni hem de 30 yıllık ocakbaşı ustası olan Mehmet Usta burada. Kebapçı Halil Usta’nınki gibi hızlı servisi, küşlemesi, simit kebabı, salatasıyla başarılı bir seçenek. Websitesi Adres: Osmangazi, 27560 Şehitkamil Tel: 0552 355 27 25 Konum için tıklayın.

2. Alinazik  ♡


Antep usulü alinazik kebabı, patlıcanı közleyip yoğurt, sarımsak ve tuzla püre haline getirilip, üstüne kavrulmuş kuşbaşı veya kıyma koyularak hazırlanıyor. Bu birleşime bir de tereyağı dökülüyor ki kebabın lezzetine lezzet katan cinsten. Sakın yağsız istemeyin, bir anda güzelim yemek balkabağına dönüveriyor.

Gaziantep’te Alinazik Nerede Yenir? 👉 İmam Çağdaş

İmam Çağdaş, baklavada olduğu kadar kebaplarda da iddialı ancak Gaziantepliler meşhur olunca “bozduğunu” düşünüyor. Özellikle de yüksek fiyatlardan ve eskisi ile alakanın olmamasından şikayetçiler. Ama yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, İmam Çağdaş’ın alinaziği Gaziantep gezimizde yediğimiz en güzel şeylerdendi. Bir sarımsak bombası olduğu konusunda da uyaralım.

Sipariş alırken kıyma mı kuşbaşı mı diye soruyorlar. “Kıyma” deyice ben bildiğin kıyma sanmıştım ama Gaziantep’te kebap köftesine kıyma diyorlarmış. En güzeli resimdeki gibi yarım yarım deneyip ikisini de tatmak. Patlıcan kebabı da denemeye değer. Websitesi Adres: Şekeroğlu Mah. Gümrük Caddesi Uzun Çarşı 49/A Şahinbey Tel: 03422204545 Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Alinazik Nerede Yenir? 👉 Üçler

Üçler genellikle lahmacunu ile biliniyor ama aslına burada közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıymanın harika birleşimi alinazik de çok başarılı. Adres: Sarıgüllük, Zübeyde Hanım Blv. 16/C, 27060 Şehitkamil Tel: (0342) 338 18 28 Konum için tıklayın.

3. Kıyma Kebabı ♡♡


Zırhta çekilen kıyma kebabı bizim tüm Gaziantep gezimide en aklımıza kazınan lezzet oldu. Hatta Türkiye’de yediğimiz en güzel kebablar arasına girer. Ama illa ki Kebapçı Ömer’de yiyeceksiniz, yoksa kefil olamayız.

Kıyma Kebabı Gaziantep’te Nerede Yenir? 👉  Kebapçı Ömer

Kıyma kebabı konusunda Ömer Usta deyince akan sular durur. Eskiden İmam Çağdaş’ta çalışan usta kendi yolunu çizmeye karar verdiğinden beri dükkanın önünden kalabalıklar eksik olmuyor. Zaten en geç 3 gibi kıyma dürüm bitiyor. Çok salaş bir yer. Tipine bakıp sakın caymayın. Fiyat / performans konusunda da bizden 10 puanı kaptı.  Tel: 03422257902 Adres: Ulucanlar Mahallesi Şehitler Caddesi Gaziantep Konum için tıklayın.

4. Simit Kebabı

Gaziantep’in özel kebaplarından. Kıyma ile “simit” denen bulgurun yoğrulmasıyla yapılıyor. Adana kebap gibi şişte pişiyor. Üstüne de bazı yerlerde fıstık serpiliyor. Kebap seviyorsanız mutlaka deneyin, çünkü çok tanınmadığı gibi Gaziantep dışında iyi yapan yer çok fazla değil.

Gaziantep’te Simit Kebabı Nerede Yenir?

Bin tane yer arasında zigzaglayarak vakit kaybetmemek için zaten küşleme yemeğe gitmişken Halil Usta’da deneyin deriz.

5. Yuvalama


Yuvalama, bayramdı, düğündü gibi büyük kalabalıkları doyurmanın gerektiği zamanlar için icat edilmiş, içinde parça kuzu eti, bezelye büyüklüğünde hamur topları ve nohudun olduğu bir nevi yoğurt çorbası. Şimdi biz iyi tasvir edebilmek için yoğurt çorbası diyoruz da siz Gaziantep’te aman çorba demeyin. Sulu yemeklerine çorba denmesine çok bozuluyorlar. 😀 Detaya inersek çorbanın içine pirinç, irmik, kıyma ve baharat karışımından yapılan minik köfteler konuyor; sosunda ise yoğurt, nane ve nohut var. Ortaya çıkan lezzet kesinlikle türk damak tadının özeti niteliğinde. Mutlaka denenmeli, hele de üstüne zeytinyağı + tereyağı karışımında kavrulmuş nane sos konduysa tadından yenmez!

Gaziantep’te Yuvalama Nerede Yenir? 👉  Aşina

Gaziantep’te yuvalamayı bulabileceğiniz az yer var, Aşina bunlardan birisi. Aynı zamanda Gaziantep mutfağınındaki hemen hemen tüm demirbaş lezzetlerini bulabileceğiniz bir menüsü var. Bizce yarım yuvalama, yarım Antep dolma, bi de turşu isteyin. Adres: İncili Pınar Mahallesi, Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı Anadolu İş Merkezi 4-5-7-8, 27100 Şehitkamil Tel: (0342) 220 49 49 Websitesi ve Konum için tıklayın.

6. Patlıcan Kebabı

Urfa’nın ve Gaziantep’in ortak mirası olan patlıcan kebabı. Sebzeli olunca masum görünüyorsa da kuyruk yağı tüm Gaziantep’te bonkörce kullanıldığından aslında yere bakıp da yürek yakanlardan.

Patlıcan Kebabı Gaziantep’te Nerede Yenir? 👉 İmam Çağdaş

Genelde Gaziantep’e günübirlik ya da haftasonu için yemek yenmeye geliniyor. Az zamanda çok şey yeme sanatını konuşturmak şart. Dolayısı ile zaten alinazik için İmam Çağdaş’a gitmişken patlıcan kebabın tadına bakabilirsiniz.

7. İçli Köfte

Fotoğraf Kaynak: wikimedia.org

İçli köftenin ünlü olduğu epey şehir var ülkemizde, Gaziantep de onlardan biri. Bulgur içli köftenin dışındaki hamurun temel malzemesi; içine de kıyma, salça, soğan ve bolca baharat hatta bazen cevizle bir harç yapılıyor. Bazı yörelerde haşlanarak bazı yörelerde kızartılarak yapılsa da Gaziantep içli köftesinin temel özellikleri kızartılıyor olması ve yerel birçok yemeğe lezzetini veren kuyruk yağının dokunuşu. Bizce birazcık ağır bir tat olsa da kesinlikle Gaziantep’in imza lezzetlerinden ve tadılmaya değer.

Gaziantep’te İçli Köfte Nerede Yenir?

Sınırlı zamana çok şey sığdırmak adına yuvalama yemeğe gitmişken Aşina’da ya da kebap yerken Çulcuoğlu’nda yiyebilirsiniz.

8. Meyveli Et Yemekleri  ♡


Antep mutfağında meyveli et yemeklerinin önemli bir yeri var. Asya’da yaygın olan bu kültürün Gaziantep’te İpek Yolu zamanı tacirler tarafından getirilmiş olması mümkün. Ayvadan kayısıya nerdeyse her meyveyle kebap yapılıyor. Gittiğiniz mevsimin meyvesi neyse menüde o olacaktır ancak maalesef dışarıdaki restoranlara çok nadir bulunuyor.

Meyveli Kebaplar Antep’te Nerede Yenir? 👉  Mutfak Sanatları Merkezi (MSM)

Gaziantep’te çok yemek var olmasına var da, konu dışarda yemek yemeğe gelince pek fazla çeşit olmuyor. Yer gök kebapçı ama tabldotçu bile yok. Gaziantep’in UNESCO tarafından bir gastronomi merkezi seçilmesinin ardından, yöresel yemekleri insanların tadabilmesi için belediyenin desteği ile Mutfak Sanatları Merkezi kurulmuş. Menü mevsimin imkanlarına göre her ay değişiyor ve o en başta bahsettiğimiz 250 tescilli yemek rotasyonlu olarak servis ediliyor. A la carte ya da tadım menüsü alabiliyorsunuz. Tadım menüsünün içindeki ana yemek genelde böyle meyveli bir kebap oluyor. Fiyatlar gayet uygun.
Pazartesi günleri kapalı, diğer günler 11.00-23.00 saatlerinde açık. Tel: +90 (342) 2205577  Websitesi Adres: Gazi Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. No:39 Şehitkamil Konum için tıklayın.

9. Lahmacun ♡

Antep’te lahmacunun iki türlüsü var: Biri bidiğimiz klasik kıymalı lahmacun, diğeri de daha çok kış aylarında yapılan, içinde kıymaya ek olarak, kabuğu ile birlikte rendelenmiş ayva, soğan ve nar ekşisi gibi başka malzemeler de olan soğanlı lahmacun. Bizim aklımızı başımızdan almadı ama geldiğinizde deneyebilirsiniz.

Lahmacun Gaziantep’te Nerede Yenir? 👉  Çıtır

Çıtır’da incecik ismi gibi çıtır lahmacun masanıza geliyor. Websitesi Adres: Bey Mahallesi, Sacır Sk. D:No:19 D:2, 27010 Şahinbey Tel: (0342) 220 71 87 Konum için tıklayın.

Lahmacun Gaziantep’te Nerede Yenir? 👉  Üçler

Üçler de çıtır lahmacunun bir ikinci adresi.

10. Baklava  ♡

Gaziantep’ten dünyaya yayılmış milli tatlımız. Komşu ülklerde süren senindi, benimdi kavgasından sonra nihayet AB Komisyonu tarafından 2013 yılında baklava bir Türk tatlısı olarak tescil edilmiş. Hadi gözümüz aydın!

Gaziantep’te Baklava Nerede Yenir?

Baklavayı icat ettiği söylenen Güllüoğlu’nun tarihi dükkanı hala yerinde servis veriyor. Bu müthiş icat Güllüoğlu’na şapka çıkartıyoruz ama el elden üstündür derler. Baklava liginin en iddialı oyuncuları için Gaziantep’te Baklava Nerede Yenir yazımızı okuyabilirsiniz.

11. Künefe

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/kozantepkunefe

Evet Künefe belki Hatay mutfağının spesiyali ama Gaziantep de künefeyi hakkıyla yapmaktan geri kalmamış. Tabi tahmin edersiniz ki Antep fıstığını çok daha bol keseden koyan versiyonunu 🙂

Antep Usulü Künefe Nerede Yenir? 👉  Köz Antep Künefe

Künefenin en az 10 çeşidini bulabileceğiniz bir yer. Özellikle bir cennet çamuru denen üstü silme Antep fıstığı olan künefesi var ki of of. Adres: Fatih Mahallesi, Ali Nadi Ünler Blv. No:116, 27060 Şehitkamil Tel: (0342) 321 40 00 Konum için tıklayın.

Klasik Künefe Nerede Yenir? 👉 Künefeci Cumba

Künefe bir Gaziantep lezzeti olmasa da damak çatlatan cinsten bir künefeci bulduk. Künefe seviyorsanız ve baklavadan yer kaldıysa mutlaka buraya gidin. 09.00-01.00 arası açık. Websitesi Tel: 03423222442 Adres: Emek Mah. Ali Ünler Bul. No:71/A Şehitkamil Konum için tıklayın.

12. Yöresel Sulu Yemekler

Sıklıkla yapılan bir hata Gaziantep’e gelip sadece kebap yemek. Suriye ve Anadolu kültürlerinin harmanlandığı Antep mutfağının ev yemeklerine de bir şans vermelisiniz.

Ev Usulu Antep Yemekleri Nerede Yenir? 👉 Tadım Lokantası

Pek turistin uğramadığı sanayideki Tadım Lokantası Gaziantepli esnafın favori yerlerinden.  Mayıs-Haziran aylarında çağla aşı ve sarımsak kebabı, kış mevsiminde ayvalı taraklık ve ayvalı cevizli lahmacun gibi lezzetler oluyor. Firik pilavı ve pilav üstü kurusu da başarılı. Anlayacağınız esnaf lokantası gibi bir yer. Öğlen yemeğine hedefleyin. Akşam kapalı. Adres: Sanayi, Göllüce Cd., 27110 Şehitkamil/Gaziantep Tel: (0342) 235 16 48 Konum için tıklayın.

Ev Usulu Antep Yemekleri Nerede Yenir? 👉 Yesemek Restoran

Yesemek, İmam Çağdaş’ın çok yakınında yeni nesil esnaf lokantası tadında bir yer. Eli yüzü düzgün, bakımlı bir yer. En güzel yanı her gün 15-20 çeşit Antep yemeğinin çıkması. Yani Antep’te sınırlı vaktiniz varsa tek seferde birçok yemeği denemek istiyorsanız ya da kebaptan şiştiyseniz burada ev usulü Antep yemekleri bulabilirsiniz. En güzel yanı ise 4’lü karışık tabak seçeneğinin olması. Ama fiyatlar Gaziantep standartların yüksek kalıyor. 21’e kadar açık. Adres: Kavaklık, Ordu Cd. No:14, 27070 Şahinbey Tel: (0342) 338 12 35 Konum için tıklayın.

13. Antep Peyniri

Çoğunlukla Gaziantep’te yapılan, koyun sütünden üretilen bir peynir Antep peyniri. Büyük toplar halinde genelde suyun içerisinde satılıyor. Çiğ denediğinizde pek de etkileyici değil ama çoğu restoranda kiremit sahanların içinde tereyağ ile fırınlanıp servis ediliyor, işte o zaman anlıyorsunuz insanların neden bu kadar methettiğini. Bu yüzden çiğ bir şekilde tadıp beğenmediyseniz mutlaka bir daha şans verin deriz. Özellikle Gaziantep’te birçok yerde acayip lezzetli yapılan peynirli pidede bu peynir kullanılıyor. Baharat vs. satan birçok çarşı, pazarda bulmanız mümkün.

14. Ciğer ♡

Gaziantep’in ciğer yeme adabı ve zamanı ilk defa duyanları “Hadi canım!” dedirtecek cinsten. Birçok yerde gün içinde de bulup yiyebilirsiniz ama meşhur ciğercilerinin asıl olayı sabah 04.30’da kahvaltı niyetine açılıyor olmaları. Aman o saatte kim kalkacak ben 10.00’da kalkıp yerim falan diye bir düşünce geçtiyse aklınızdan, üzgünüz çünkü ciğer 08.00’e bile kalmıyor en bilinen ciğercilerde. Her gün hiç de azımsanmayacak sayıda ciğer şiş ve  büyük bakır bir tencerede ciğer kavurma hazırlanıyor ve sabah açıldıkları andan itibaren kapış kapış yeniyor. Ciğer sevenlerdenseniz bizce Gaziantep’e gelmişken adabıyla sabah 05.00-06.00 civarı uyanıp üşenmeden gidip tadın. Ciğer şişi için “dehşet bir lezzet” diyemeyiz ama ciğer kavurması gerçekten acayip lezzetliydi. Kavurma kuyruk yağıyla kavruluyor sanıyoruz lezzetin aman amanlığı buradan geliyor. Kesinlikle gitmişken denenmeli.

Gaziantep’te Ciğer Nerede Yenir? 👉  Ciğerci Ali Haydar Usta

Gaziantep Kalesi’ne yürümeye mesafesinde minicik, tabureli, salaş bir ciğerci. Sabah 04.30’da açılıyor ve 08.00’e kalmadan ciğer tükenmiş oluyor. Sabahın köründe onar onar kişi oluyor. Adres: Seferpaşa Mahallesi, Derekenarı Cd, 27400 Şahinbey  Konum için tıklayın. Tel: 05366063987

Gaziantep’te Ciğer Nerede Yenir? 👉 Ciğerci Mustafa

Eğer yetişemezseniz sabaha, Ciğerci Mustafa’da yiyebilirsiniz. Porsiyon ciğer gayet doyurucu. Ciğerinin yanında paça, beyran, çiğköfte, kuşbaşı gibi diğer seçenekler de başarılı. Adres: Bahçelievler, Atatürk Blv. No:137, 27400 Şahinbey Tel: (0342) 230 12 30 Konum için tıklayın.

15. Katmer ♡


Arkasını gösterecek kadar incecik baklava yufkasının içine tereyağ sürülüp bolca çekilmiş Antep fıstığı, şeker ve tahminen içinde 200 gr kadar saf kaymak konularak yapılıyor ve burada kahvaltı niyetine yeniyor. Piştikten sonra da çıtır çıtır kalori ve tatlı bombası bir lezzet çıkıyor ortaya. Tadı her ne kadar harika olsa da hafif bir lezzet olmadığını söylemek yanlış olmaz. Yoğun tatlı sevenler için bile bir katmeri zor zanaat bizce, hele de gün içinde diğer Gaziantep lezzetlerini tadacağınızı düşünürsek mide fesatı geçirmeniz muhtemel. 🙂 Bir porsiyon bizce 4 kişilik. Biz şahsen 1/4’i yiyip yığıldık.

Gaziantep’te Katmer Nerede Yenir? 👉 Zekeriya Usta

Gaziantep’te katmerde Zekeriya Usta bir kült. İsterseniz yanında sıcak sütle geliyor. Adres: Çukur Mahallesi, Çukur Mh., Sahinbey, Körükcü Sok, B Hilmi Gecidi No: 16/C-D, 27010 Şahinbey Websitesi Tel: 05322147761 Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Katmer Nerede Yenir? 👉 Metanet ♡

Metanet aslında beyranda bir marka ama katmerde de son zamanlarda öne çıkıyor. Zekeriya Usta’dan daha kıtır yapıyor ve çok seviliyor. Adres: Kozluca Mah, Caddesi No:11, 27400 Şahinbey/Tabakhane/Şahinbey Tel: +90 342 231 46 66 Konum için tıklayın.

16. Beyran  ♡

Beyran Antep’te günün her vakti yeniyor. Kahvaltıların da vazgeçilmezi. Yerellerin “Nolur sabah yemeyin, maf olursunuz!” ısrarına rağmen, Gaziantepliler gibi sabah kahvaltısı olarak beyran yedik. Yalan yok, beyran çorbası herkesin damak zevkine hitap etmeyebilecek bir lezzet.

Önce tabağın dibine bonkörce iç yağı ve sade yağ çalıyorlar. Sonra tabağa kuzu incik didiklenip, pirinç ekleniyor. Üzerine de et suyu ekleyip, tabağı ateşe koyuyorlar. Azıcık beraber haşlayıp, üzerine tereyağ (yine!) ve pul biber ekliyorlar. Adının çorba olduğuna bakmayın başlı başına bir menü gibi beyran çorbası, inanılmaz doyurucu. Hatta o kadar et ağırlıklı ki, bazı yerlerde et yemeği diye bile geçtiğini görebilirsiniz. Gaziantepliler çok bozuluyor beyrana çorba denmesine.

Beyranın asıl olayı da sabah kahvaltı niyetine içilmesi. E bu kadar yoğun diyorsunuz madem, nasıl kahvaltıda içilir derseniz aynı fikirdeyiz. Sabah sabah bol acılı bir çorba içmek her baba yiğidin harcı değil. Her şeyi geleneğine, adetine göre yapmak elbette güzel ama bizce beyran çorbasını gün içinde tatsanız da Gaziantep adetlerine ihanet etmiş sayılmazsınız. 🙂 Kesinlikle farklı bir lezzet, beyran yemeden dönmeyin deriz.

Gaziantep’te Beyran Nerede İçilir?👉 Metanet

Metanet beyran yiyebileceğiniz en meşhur yer. Oldukça salaş, otantik bir yer ve 04.30’dan 18.00’e kadar açık. Beyran yiyecekseniz bizce ilk adreslerden biri burası olmalı. Kredi kartı geçmiyor. Adres: Kozluca Mah, Caddesi No:11, 27400 Şahinbey/Tabakhane/Şahinbey Tel: +90 342 231 46 66 Konum için tıklayın.

17. Nohut Dürüm

Nohut dürüm de Gaziantep kahvaltılarının sıra dışı seçimlerinden biri. Taş ocaklarda et suyunda pişen ve baharatlarla harmanlanan nohut, patates kızartması, biber ve domates salçası ve maydanoz ile açık ekmek diye tabir edilen resimdeki “ekmekte” servis ediliyor. Nohut sevenler için kaçırılmayacak ve doyurucu bir kahvaltı. Buraya gelip de “Ben pek de etçi değilim” dersem beni Gaziantep’ten kovarlar ama bizim favori lezzetlerimizden birisi bu oldu.

Nohut Dürüm Gaziantep’te Nerede Yenir? 👉 Dürümcü Recep Usta

Antep’in hem uygun fiyatlı hem de lezzetli nohut dürümcüsü. Acılı nohut,yeşillik, soğan,patates kızartması ve baharat karışımını en dengeli tutturan yer. Adres: İncilipınar Mah. 1. Cadde No:9 (Korutürk Caddesi) Gaziantep Tel: 03423235999 Konum için tıklayın.

18. Menengiç Kahvesi

Fotoğraf Kaynak: Hızır Demirci

Menengiç kahvesi, Türkiye’de ağırlıklı olarak Güneydoğu Anadolu’da üretilen menengiç ağacının meyvelerinin kurutulup kavrulmasıyla ortaya çıkıyor. Yani aslında kahve yapmaya yarayan menengiç meyvesi kurutulup kavruluyor sonra da türk kahvesi gibi suyla karıştırılıp pişiriliyor. Normal türk kahvesi gibi yapmak bir yol olsa da çoğunlukla su yerine süt konuyor pişirirken. Başınızı dönürecek bir tat vadedemiyoruz ama gelmişken yerinde denemeniz gereken şeylerden. Ayrıca mide ağrılarına, solunum yollarına yardım etmesinden öksürüğü kesmesi ve kum dökümüne yardımcı olacak kadar da marifetli bir şeymiş.

Gaziantep’te Menengiç Nerede İçilir? 👉 Kahveci Fayat Usta

Menengiç kahvesinin çekildikten hemen sonra tüketilmesi ideal. Bunu birçok kahvecide bulamıyorsunuz ama Fayat Usta’da deneyebilirsiniz.

19. Zahter Çayı

Ihlamurun pabucunu dama attıracak güzellikte bir bitki çayı olan zahter, aslında bir çeşit dağ kekiği. Tüm Ortadoğu’da kahvaltılardan kebaplara çok yaygın olarak kullanılan bir baharat olmasının yanında çay olarak da içiliyor. Gaziantep’te de yaygın olarak tüketiliyor. Çok da hoş bir tadı var.

Gaziantep’te Zahter Çayı Nerede İçilir? 👉  Tahmis Kahvesi

400’e yakın yıl önce açılan Tahmis Kahvesi, her ne kadar minik değişimlerde bulunulmak zorunda kalınsa da otantikliğini kaybetmemiş. (Gaziantep yerlileri genellikle eksi tadının kalmadığını düşünüyormuş.) Kahveleri, çayları gayet güzel, sunuş da hoş. Yanında lokum, kahve yapılan kurutulmuş menengiçle dolu bir kuruyemiş tabağı ile geliyor. Adres: Suyabatmaz Mh. Şehitler Cd. Eski Buğday Pazarı No: 21, Elmacı Pazarı Civarı, 27000 Tel: (0342) 232 89 77  Websitesi ve Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Zahter Çayı Nerede İçilir? 👉  Tarihi Kır Kahvesi

Şehrin merkezinde, nostaljik bir kır kahvesi. Közde Osmanlı kahvesi, dibek kahvesi ve tabi ki menengiç kahvesi içmek için en otantik adreslerden biri. Adres: Bey Mahallesi, Noter Sok. No:10, 27010 Şahinbey Tel: 90 342 220 32 79 Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Zahter Çayı Nerede İçilir? 👉  Papirus Cafe

1884 yapımı muhteşem dekorasyonlu bir Ermeni konağının avlusundaki çay bahçesi. Denilene göre Atatürk bir gece burada kalmış. Zahter çayı ve menengiç kahvesi içebilirsiniz. Adres: Bey, Noter Sok. No:10, 27010 Şahinbey Tel: (0342) 220 32 79 Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Zahter Çayı Nerede İçilir? 👉 Gramofhan Antique Book Shop Cafe

Burası hem bir antikacı hem de bir cafe. İstanbul, Balat’taki benzerlerini hiç aratmıyor. Websitesi Adres: Batıkent, beyaz inci sitesi, adnan inancı caddesi D:no 11, 27000 Şehitkamil Tel: (0342) 341 56 56 Konum için tıklayın.

Gaziantep’deki Diğer Ünlü Mekanlar

Gaziantep’in En Şık Mekanı 👉  Hışvahan

Hışvahan veya HSVHN Gaziantep’in en lüks yerlerinden. Kalenin tam karşısında 500 yıllık bir kervansaraymış burası. 2015 yılında Gaziantep Belediyesi tarafından restore edilmiş. Şimdi ise hem on odalı butik otel hem de içinde Develik adlı hoş bir restoranı olan bir buluşma noktası. Genellikle Gaziantep’e iş için gidenleri götürdükleri türden bir yer.

Ayrıca en önemli özelliği Gaziantep’te alkol veren nadir yerlerden olması. Giderseniz erik tavası, şiveydiz çorbası, soğan kebabı gibi Antep lezzetlerini mutlaka deneyin. Susamhane denilen bölümde canlı müzik de oluyor. Rezervasyon yapmanız gerekebilir. Websitesi Adres: Karagöz, Lale Paşa Cd. No:27, 27400 Şahinbey Tel: (0342) 230 77 77 Konum için tıklayın.

Ucuz Ve Güzel Kebap 👉  Çulcuoğlu Kebap

Diğer kebapçılara göre ekonomik bir yer ve masayı ciddi anlamda donatıyorlar. Önden çorba ve Antep ezme, içli köfte, firik pilavı, tavuk şiş gibi ikramlar geliyor. Kıyma kebabı ve patlıcan kebabı çok meşhur. İçeride hiç turist yok, herkes Gaziantepli. Tel: 03423363322 Adres: Zübeyde Hanım Blv. No:10 Sarıgüllük Mahallesi Şehitkamil Konum için tıklayın.

Klasik Antep Kahvaltılarının Modern Pastanesi 👉  Orkide Pastanesi

Orkide Pastanesi modern pastane konseptinde olduğu için çok seviliyor. Yöresel lezzetlerin modernize edilmiş halini burada yiyebilirsiniz. Antep kahvaltıları sizin için zorlayıcısıyda ama gelmişken denememeyi kendinize yakıştıramıyorsanız Orkide Pastanesi’nin orta yolu bulan kahvaltıları size göre.

Bununla birlikte Gaziantep’in ruhunu yaşatan onca otantik yer varken modern pastane konseptinin biraz basmakalıp kaldığını da söylememiz lazım. Bununla birlikte lezzette kusur yok; fıstıklı katmeri, fıstıklı acıbademi ve Antep kahvaltısını oldukça seviyor. Her gün 08.00-23.00 arası açık. Adres: Güvenevler Mahallesi, Güvenevler Mh. Hoca Ahmet Yesevi Cd. No:10, Masal Parkı İçerisi, 27080 Şehitkamil Websitesi Tel: 03422151500 Konum için tıklayın.


Gurmelere Öneriler

Kinoa & Kale’e kebap, bağrıma taş bastım 😛

Gaziantep’in UNESCO tarafından tescilli 250 civarında özgün yemeği varmış! Yani aslında Gaziantep mutfağının hakkını vermek için aylar lazım. Gaziantep yemeklerine en etkin şekilde girişmek için birkaç önerimiz var:

1.  Antep’teki gurme öncelikleri belirlemek şart. O iş bizde. Yukarıda nokta atışı Antep’te ne, nerede yenir bilgilerini bulacaksınız.

Aslında bakarsanız Gaziantep’de neyin nerede yeneceği konusu da epey oturmuş. Spesifik yemekler için hep aynı ustalar öneriliyor. Kebap şurada yenir kadar bile geniş değil konu. Hayır, efendim falanca kebab bir yerde yenecek, filanca kebap başka yerde. Burada okuyacağınız yerler de Anteplilerce bize defalarca önerilen ve bizim testimizden de yıldızlı pekiyi alan ustalar.

Yine de zevkler ve renkler tartışılmaz. Herkesin o yemeğin tadı ve nerede yenmesi gerektiği ile ilgili farklı fikirleri olabilir. Genel kanımız isim yapmış her yer gerçekten lezzetliydi. 

2.  Tam porsiyon yemeyin ki her şeye yeriniz kalsın. Çünkü nereden baksanız 5 – 6 öğünden aşağıya düşülmüyor!

3. Bol haraket şart. Restoranlar arası bol bol gezin ki midenizde yer açılsın.  👉  Gaziantep’te Gezilecek Yerler

4. Gaziantep’te hem gezeceğiniz, hem de yiyeceğiniz yerler merkezde toplanmış, her yere yürüyerek gitmek mümkün. Ayrıca GaziBis adında paylaşımlı bisiklet sistemi de var. İstasyonlar: Harikalar Diyarı, Masal Park, Sanko Park, Kalealtı, Kamil Ocak Stadyum.

5. Bu Gaziantep lezzetlerinin sırları ne, nasıl yapılır diye düşünüyorsanız “Güneş ve Ateşin Rengi ve Tadı: Antep Yemekleri” kitabına mutlaka göz atın. Gaziantep Ticaret Odası’nın oluşturduğu bir komisyon tarafından seçilmiş onlarca tarif var, hem en bilinenler hem de Gaziantep’in eskilerinin mutfaklarından gelen lezzetler…

6. Leziz başka bir konu, ağır başka bir konu. Onları karıştırmayalım. Gaziantep yemekleri çok leziz ama 1 öğünle maraton koşmalık.  Aşırı yüklenme nedeniyle çoğu insanın midesi rahatsız oluyor. Talcid gibi bir şeyleri çantaya atın deriz.

7. ♡ Ne Demek? Buradakilerin hepsini deneyecek zamanı olmayanlar için de önceliklerin içinde önceliklendirin dediklerimizi ifade eder. 🙂

Antep Mutfağı UNESCO Miras Listesi’nde

Gaziantep gastronomi dalında UNESCO’nun Yaratıcı Şehir ünvanını almış dünyadaki 9 ender şehirden (Belém / Brezilya, Bergen / Norveç, Burgos / İspanya, Dénia / İspanya, Ensenada / Meksika, Phuket / Tayland, Tucson / ABD, Rasht / İran) biri.

Gaziantep yemekleri damak tadınıza uyadabilir, uymayadabilir, ama her biri denenmesi gerekir çünkü buranın mutfağı özgülüğü ile UNESCO’dan onayı kapmış bir yer.

Bu ünvan yemek kültürü bakımından özgünlük teşkil eden yerlere veriliyor. Antep mutfağı da yüzyıllarca İpek Yolu tüccarlarının getirdiği baharatları yerel mamülleri füzyonlayarak kendine has bir damak ve kültür geliştirmiş. Yemeğin kendisi kadar yemek etrafında gelişen kültür de önem taşıyor.

Bayram ve Ramazan Uyarısı

Bayramlarda ve Ramazan’da Gaziantep’teki birçok restoran kapalı olabiliyor. Dolayısıyla eğer gastronomi turizmi için Gaziantep’e gelecekseniz, bu tarihler uygun olmayabilir.

Yiyip Yiyip Bir Köşede Bayılmak Gerekecek Nihayetinde

Sizin için en iyi Gaziantep Otelleri‘ni de yazdık.

70 Comments

  1. Bir gaziantepli olarak güzel memleketime yer verdiğiniz ve bu kadar güzel anlattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

  2. Gaziantep yemek kültürü benim damak zevkime en çok hitab eden illerimizden diyebilirim. Etli yemekleri, lahmacunlar, içli köfteler.. aman Ya Rabbimm bu ne güzel bir kültürdür böyle.

  3. Gaziantep gezimden cok hoşnuttum ancak lokantaları hayal kırıklığına uğrattı beklediğim gibi değildi Antep mutfağı zengin olabilir amam lokantalarında bu zenginliği göremedim
    Gezilecek güzel yerleri vardı günde harika kültür gezisi yaptım.

  4. Beyranı metanette yedim ama lokantadan hiç memnun kalmadım. 5’te kapanıyor. 4’de gittik kendimize beyran söyledik çocuklara lahmacun söyledik lahmacun kalmadı dediler. Meze salata yok. Ekmeği 50 defa söyledik en sonunda geldi. Etleri didikleyen amca eldivensiz yapıyordu. Hiç memnun kalmadım. Asla tavsiye etmem. Beyran kişi başı 55 tl. Katmeri Katmerci Dayı’da yedik. 2 porsiyon istedik 1 porsiyon yeter dedi. 2 porsiyon getireyim yemese de mecbur ödeyecek gibi bir şey düşünmedi sağolsun. Katmeri çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim. 1 aileye 1 porsiyon yetiyor. Porsiyonu 120 tl.

  5. Merhabalar,
    Bir yere gezi planlıyorsam ilk sizin sayfanıza bakıp öyle planlama yaparım. Çok güzel bilgiler var teşekkür ederim=)
    Gaziantep gezimde yine sizin ne yenir listesinden gittim ve malesef bir mekan hakkında sizinle tecrübemi paylaşmak istedim.

    Ciğerci Ali Haydar Usta— Tam bir hastalıklar yuvası,

    Öncelikle meşhur olması sebebi ile melesef sıfır hijyenle hareket ediliyor. Mekanda ortaya konan salata tam bir bakteri yuvası. Salata ortaya konuyor ve herkes çatalıyla ortadan salatayı yiyor. tanımadığınız insanlarla aynı masada aynı tabağa çatal daldırıyorsunuz =/

    Arkadaşlarımla sabahın köründe kalkıp gittik ve ciğeri yedikten sonra malesef zehirlendik. Hepimiz gıda zehirlenmesi yaşadık!!!
    Küçücük bir dükkanda ustanın ellerini yıkaması için yer olduğundan bile şüpheliyim.
    Mekan popülerliği kaldıramıyor ve çalışanlar malesef hijyen kurallarına uymuyor. Bu mekan için salaş demek biraz az kalıyor. Gittiğim nice salaş mekanlarda tertemiz hizmet aldım.
    Özetle gitmeyin, illa gidecekseniz de dikkatli olun derim =)

    1. Nagihan selamlar,
      Çok geçmiş olsun. Anladığımıza göre atlatmışsınız. Umarım en azından gezinizin sonuna gelip tatilinizi zora sokmamıştır. Maalesef bu sokak ciğercilerinde hijyen şartları restoranlar gibi olmuyor. Popülerlikten ziyade salaşlıktan kaynaklı bir sıkıntı. Umarım kendilerine çeki düzen verirler. Sevgiler

  6. Yarın akşam eşimle G.Antep’e gidiyoruz bakalım, sizin yorumlarınız ve size yapılan yorumlarla bir rota belirleyecegiz kendimize artık… Gelin ata binmiş ya nasip demiş misali gezelim görelim canım ülkemizin güzelliklerini…

  7. Gaziantep gezimizi tamamen bu yazınızdan planlayarak yaptık gerçekten de yazdıklarınızın hepsine katılıyorum çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık .

  8. Merhabalar,
    Tavsiyenize uyarak Şehri-i Küşleme mekanına uğradım bugün. Küşleme harikaydı. Çalışanlar güleryüzü ve sıcakkanlı. Yolu düşene tavsiye ederim.

    1. Biz de 3 gecelik Antep gezimizin sonuna geldik.sabah erkenden İzmir e dönüş var.
      Öncelikle teşekkürler öneriler için bizim gittiğimiz yerlere yorumunuz şu şekilde,

      1) Buradaki ve daha önce gidenler den imam Çağdaş için biz de olumsuz yorumlar okumuştuk. Ama hem meraktan hem de otelimize çok yakın olduğundan iki kez ziyaret ettik.
      Çok fazla müşterisi var.(kesinlikle sadece müşterisiniz)
      İlk gün karışık baklava tabağı ve çocuk için lahmacun denedik. Garsonumuz çok aksiydi. Sipariş verirken de hesap öderken de sorun yaşadık. Kasadaki görevliye de ilettim. Ve inanın tatlılar hayal kırıklığı yarattı. El açması olduğunu sanmıyorum. Onu geçtim. Bu sirkülasyon da bayat olması mümkün değil ama 5 6 ayrı yerde tatlı yedik burası en sonuncusu olur.

      Daha sonra Ali nazik yedik gerçekten güzeldi ama kesinlikle ye kalk git şeklinde garsonlar, çay servisi bitti dedi bizimle ilgilenen belli ki burda bir problem var sahipleri muhtemelen işin başında değil. Akın akın gelen müşterilee var yinede…

      Beyran için bi Sakıp ustayı tercih ettik otelin önerisiyle, gitmisken de Antep paçayı denedik. Hizmet kalitesi ambiyans harika Antep e geldiğimizi burda anladık. 🙂 Kesinlikle bu iki ürün için tavsiye ederim. Tertemiz bir şekil de gözünüzün önünde hazırlanıp servis ediliyor herşey. Bebek de oğlum da götürdü yiyecekleri…

      Katmer için Zekeriya doğru adres çok lezzetliydi. Bur da ki sıkıntı da masa sandalyeler bakımsız ellerin de çok güzel bir ürün var ama çalışanlar çocuk yaşta sanki. Bir de süt olarak birsah i kullanıyorlar biraz daha özenli olmalılar bizce. Bunları beklenti daha fazlaydı diye yazdım. Yoksa katmer 10 numara.

      Kuslemeci Halil usta, site de yazdığı gibi taksiye binip gittik. Çok kalabalıktı içerisi ama neden bu işte bir numaralar belli herşey saat gibi işliyor. Kuslemeci ksrisik servis etmek istiyorlar bunu bildiğimden rica ettim kirmadilar bol bol yedik. Harika bir işletme Antep için de gözü kapalı gidilebilecek bir mekan. Ustalarının eline sağlık…

      Eşim çok çok hoslanmadi ama ben nohut dürüm e bayıldım. İyiki yemeden dönmemişiz. Recep usta da çocukların yiyebileceği tarz da pide bulabildik. Çıtır da lahmacun çok acı ve baharatlı çocuklu aileler bilerek gitsin.
      Buzle çok ilgilenen güler yüzü eksik etmeyen bir işletme…

      Kalealtı nda malesef Ali Haydar a gidemedim çünkü gece uyuma saatine kadar hep birşeyler yedik sabah cigerine mide de yer kalmadı 😉 burda bir akşam ciğerci Mustafa ya gittik lezzet iyi mi iyi. Ama yine burdaki inerileele gittiğimiz culcuoglu bura ile aynı kalitede olduğu halde daha ucuzdu ya da bize misafir e uygulanan tarife yi uyguladilar. Hesaba dikkat edin.

      Msm Antep için çöl de vaha gibi belediye ye aitmiş. Mesela İzmir de belediye işletmeleri özel sektorun geeisindedir. Burada harika bir işletme yapmışlar. Ambiyans Antep teki digee mekanlara gore ( bizim gittigimiZ) çok çok daha iyiydi. Sunum ve yemekler nefisti. Tek bir restoranda yemek yiyeceksek bu kesinlikle msm olur. En çok akılda kalan yerlerden ve Halil usta gibi burası da Antep de kesin uğraması gereken bir yer.

      Baklava da uzatmadan yazayım biz koçak da aldığımız tadı, tazeliği diğer yerler de bulamadık. Kesinlikle canımız çektiğinde online sipariş veririz. Umarım bozmazlar.
      Kahve de seddar çok doğru bir tercih. Bur daha gelirsem her gün buraya uğrarım.
      Tahmis da çok güzel tercih edilebilir bizce 2. Sırada ayrıca menengic kahvesi klasik türk kahvesinin verdigi hazzı bence vermiyor.
      Bir seddar değil ama fayat da da güzel kahve içtik alternatif arayanlar için.
      Aklıma ilk anda gelenler bunlar. İyiki bu siteden yola çıkmışiz. Tüm seyahatler de rehberimizin iz.

  9. Antep’te Ne yenir?
    Kebap
    Halil Usta, Küşleme Kabaphan, Ünal, Kadir Usta
    Ciğer
    Ciğerci Reşat (küçük tike), Ali Haydar Usta
    Beyran, Paça
    Metanet, Beyoğlu, Sakıp Usta, Beyoğlu, MSM, Kelebek
    Baklava
    Çelebioğulları, Antepsan, Koçak
    Katmer
    Zekariya Usta, MSM, Metanet
    Lahmacun
    Küşleme Kebaphan, Çıtır Lahmacun, Kadir Usta
    Kadayıf
    Mehmet Erçelebi, Cumba, Hasan Usta
    Yöresel Antep Yemekleri
    MSM (tek geçerim), Başpınar Et Lokantası (2 numara), Yesemek, Antep Evi
    Alternatifler çulcuoğlu, ikincibahar, küşlemeci mehmet (kebap), tike ciğer, ciğerci mustafa, löküs ciğer (ciğer) mahmut güllü, zeki inal, imam çağdaş (baklava), özikizler (künefe)

  10. Bir Gaziantepli olarak yazının çoğuna katılıyorum lakin İmam çağdaşa asla gitmeyin ve baklavayı asla güllüoğlunda yemeyin baklava için koçak ve çelebioğlu duayendir

  11. Antep’te

    En iyi lahmacun
    Kalealtı şebciler
    Onkoloji karakuzulu
    Çıtır

    En iyi Maraş tarakligi
    Cigerci yener
    Bulvar kebap
    Bisirici

    En iyi tavuk kuşbaşı
    Culcuoglu

    En iyi ciğer kavurma
    Gazi köşk kebap ve bulvar

    En iyi ciğer kebap
    Kalealtı lokus ciğer

    En iyi sunum
    Bisirici

    En iyi kaburga
    Kaburgantep

    En iyi boğazalti kanat
    Cigerci yunus

    Kuzu çevirme
    Horanta

    Dondurma
    Üniversite meydanı doğan dondurma

    Halka tatlı
    Silo
    garip
    Ordu caddesi sıcakci

  12. Geçen yaz sizin rotanızla Gaziantep’e gittik ve çok güzel oldu.İmam çağdaş’a gittik eşimle garsonlar çok ilgisiz,patlıcan kebabı ve lahmacun yedik hayatımızda yediğimiz en kötü patlıcan kebabıydı.Lahmacun hamuru kalın lastik gibiydi ve çok pahalıydı.Havuç dilimi yedik o fena değildi ama övüldüğü gibi değil.Bir daha Gaziantep’e gitsem uğramam.Avrupanın en büyük açık hayvanat bahçesi Gaziantep de giderseniz gezin mutlaka.

    1. Lütfen hayvanat bahçelerine gitmeyin, insanları da gitmeye teşvik etmeyin. Hayvanat bahçeleri insanlık ve vicdan dışıdır.

  13. Merhabalar, böyle bir içerik yazarak bizleri aydınlattığınız için teşekkürederiz. Şuan eşimle antepten dönüyoruz ve tavsiye ettiğiniz her yeri hemen hemen gezdik, tattık ve çok memnun kaldık iyi ki sizin tavsiyelerinizi okumuşuz antepe gelmeden önce. Tabi beğenmediğimiz bir iki şey de oldu ama biraz damak tadıyla ve faiş fiyatlarıyla alakali, baklava konusunda da çok haklı çıktınız 3 farklı yerden denedik ama bir numaramız Koçak oldu. Tekrar teşekkürederiz farkli şehirlerde de bu şekilde detaylı bilgiler verirseniz çok memnun kalırız bir de bundan sonra tavsiye ettiğiniz yerlere fiyat bilgisi de eklerseniz ayrica seviniriz.

    1. Hocam keşke bizleri de aydınlatmak için yaşadığınız olumsuzluklardan kısaca bahsetseydiniz

  14. Ben Gaziantep şehrine 5 kere gittim, çok başarılı olmuş, çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Fakat imam çağdaşın abartıldığını düşünüyorum, tamam en ünlüsü onlar olabilir fakat gerçekten çok başarılı farklı baklavacılar var zaten bunları Gaziantep’te baklava nerede yenir yazınızda yani https://www.bizevdeyokuz.com/gaziantep-baklava-antep-nerede-yenir/ burada vermişsiniz, çelebioğulları gerçekten çok başarılı, ayrıca Budapeşte’ye gelirseniz lokanta tavsiyelerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşabilirim. Teşekkürler çok aydınlatıcı bir yazı

  15. İmam çağdaşta alinazik kebabı ile patlıcan kebabı yedim. Patlıcan kebabında kebap yok desek yeridir ufacık ufacık köfteler, patlıcan sünger olmuş fiyat çok pahalı hiç beğenmedim. Alinazik kebabı çok lezzetliydi ama porsiyon o kadar azdı ki 45 TL’ye değmez. Garsona ne istemiyoruz dediysek getirdi, salatadır, fındık lahmacundur… istemiyoruz dedik ona rağmen getiriyor herhalde ikramdır dedim, ama hesaba yazmışlar. Bir daha Gaziantep’e gidersem imam çağdaşa gitmem.

  16. Antep i bugün gezdim. Hatay ve Diyarbakır in yemek konusunda rakipsiz olduğuna birkez daha şahit oldum.

    1. 1 günde mi karar verdiniz buna? Her yörenin kendine ait güzel yemekleri vardır.

      Birini diğeriyle kıyaslamak çok gereksizdir, özellikle de bu Gaziantep ise.

    2. Üç yıldır Diyarbakır da yaşıyorum. Antep e de defalarca gittim Antep yemek konusunda kıyaslanamaz bence Diyarbakır ile evet Diyarbakır mutfağı da çok güzeldir ama bir Antep olamaz

  17. Hamido baklava tam bir fiyaskoydu. Çulcuoğlunda altı ezmeli diye bir kebap çeşidi var inanılmaz lezzetliydi kesinlikle deneyin

  18. Merhabalar, gezilerimiz sırasında ve öncesinde mutlaka gideceğimiz yer ile ilgili yazınız var mı diye kontrol ediyor ve keyifle okuyoruz. Yazılarınıza verdiğiniz emeğin farkındayız ve çok takdir ediyoruz. Ancak yaklaşık 1 ay önce Antep Lahmacun için tavsiye ettiğiniz Üçler Kebap’ta büyük bir hayal kırıklığı yaşadık ve dostlarımıza da mahçup olduk. 31 yaşındayım ve hayatımdaki en kötü lahmacunu sizin tavsiyeniz üzerine orada yedim. Ne temizlik, ne sunum, ne de lezzet bakımından beğenilecek hiçbir yanı bulunmuyordu. Hamuru marketlerde satılan dondurulmuş lahmacunların hamuruna benziyordu. İçinde bolca maydanoz ve eti andıran bir karışım bulunuyordu. Bu tecrübe verdiğiniz bilgilere olan güvenimizi olumsuz etkiledi. Fakat bu haftaki gezi güzergahımızda yine en detaylı, düzenli ve samimi bilgiye sizin yazılarınızda ulaştık ve başkalarının da bizim durumumuza düşmemesi için Üçler Kebap ile ilgili tavsiyenizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye etmeyi kendimize bir borç bildik. Bizlere sağladığınız faydalı bilgiler için teşekkür ederiz.

  19. Yakın zamanda Gaziantepte olacağız. bütün yazdıklarınızdan notumuzu aldık. emeğiniz için çok teşekkürler.

  20. imam çağdaşta bir gün önce harika servis yapan salatalar ikram eden beyefendi ertesi gün gittiğimizde, kartla ödeme yaptık(bahşiş vermedik) diye yüzümüze bakmadı ve sipariş almaya o kadar geç geldi ki.. böyle kabalık olmaz

  21. Bu haftasonu Gaziantep’deydik.Herzamanki gibi rotanız rotamız oldu, teşekkürler emeğinize.Ama İmam Çağdaş tam bir hayal kırıklığı oldu bizim için,hayatımda yediğim en kötü ve soğuk lahmacundu,yeşilliği vs yoktu,garsonlar içecek sormadı,eşimin yediği karışık kebap çok sıradandı.Havuç dilimi güzeldi.Kebapçı Halil’de yediğimiz küşleme mükemmeldi,beklemeye değdi.

    1. zengin ettiniz şu imam çağdaşı biz Antepliler orayı bırakalı seneler oldu

  22. Yazınız ve önerileriniz harika! Biz de 2 gün sonra 2,5 günlük bir gezi için Gaziantep’te olacağız. Yabancı olan eşim ve Kanada’dan gelen oğlum ile birlikte. Hem yemece, hem de geziler için notlarınızdan ve önerilerinizden çok yararlandım. Teşekkürler.

  23. Mühtesem yazmışsınız haftaya Gaziantep yolcusuz. Bütün notlarımı aldım. Çok teşekkürler ☺️

  24. bilgi paylaşımınız içn çok teşekkr ederiz harika olmuş emeğinize sağlık gitmeden gitmiş kadar olduk nasipse en yakın zamanda oradayız saolun bu arada reklam yapıldığını söylemiş br kaç arkadaş ben öyle düşünmüyorum mekan ismi vermeden yer tarifi olmaz reklam olacağını düşünen bu sitede ne arıyor ki 🙂 teşekkür ederiz

  25. Hamido Baklavalarına da uğramanızı tavsiye ederiz. Yerelliğin, tarihin mistik dokularıyla içsellestirdiği gerçek Gaziantep baklavası Hamido’ya sizi de bekleriz.

  26. Valla sizin programınızı tamamiyle uyguladık. Çokta memnun kaldık önerileriniz için çok teşekkür ederiz.. Selamlar..

  27. Urfayı sizin urfada nereler gezilmeli yazınızla gezdik erkek arkadaşımlar ve dayanamayıp Antepe yemek yemeğe gidiyoruz 😀 Biz de küçük ve öğrenci evde yokuz’larız. Daim olsun <3

  28. Çok keyifli ve bilgilendirici bir yazı olmuş… Emeklere sağlık…
    Amma gel gör ki non-turist bir açılım göremedik..
    Aynı mekanlar foursquare’da bulunabilir…
    Tamer Bey’in yorumunu ve eleştirisini önemsiyoruz. Biraz da yerelin ruhuna dokunmak lazım efenim.. İmam Çağdaş’a değil 🙂

  29. Sayenizde Gaziantep’i iki günde kolaylıkla gezdik. Kalacak yerden, yemek yiyecek yerlere kadar tavsiyelerinize uyduk. İyi ki de uyduk. Çok teşekkür ederiz!

  30. Biraz fazla Halil Usta ve İmam Çağdaş reklamı olmamış mı? Mesela Simit Kebabını Grand Otel karşısında Şirvan Usta da yemeyi tercih ederim.. Keza baklavayı da öyle… Şirvan Usta da lezzetin yanında, Imam Çağdaş ın turistik Fast Food hizmetinden ziyade, kişiye özel hizmet bulacaksınız…

    1. Şirvan usta şirvan usta… giderken sagda dönerken solda… reklam yapmayın diyen bile reklam yapiyo:)

  31. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz. Bugün antep gezisi yapacağım. Dün gece geldim özellikle rumkale tarafını merak ediyorum. Görüşmek üzere.

  32. Merhabalar. Önümüzdeki haftasonu Antep yolculuğu için herşey hazır. Eşimin doğum günü süprizi antep gezisi 🙂 Tek korkumuz hava durumu. Bu mevsimde havalar nasıl oluyor acaba? Bilgisi olan var mıdır. Söylediğiniz bütün yerlere uğramayı düşünüyoruz. Süper bir yazı olmuş bu arada..

  33. Eşim ve çocuklarımla birlikte 23 Kasım da günü birlik İstanbul Antep seferi yapacağız. Elimizden geldiğince bahsettiğiniz yerlere uğramaya çalışacağız.

  34. Aynı kalite ve hizmet var mı henüz test edemedim ama, Katmerci Zekeriya Usta’nın, Ataşehir/İstanbul’da “Watergarden AVM” ‘de şubesi açılmış. Giden tanıdıklarım baya memnundu. Antep usulü katmeri merak edip, Gaziantep’e gidemeyecek durumda olanlar için güzel bir alternatif olmuş. Bilginize.

  35. Lastikli pantolonlarımız ile yarın gaziantepteyiz Yazıyı okudum ve Evlilik yıldönümü daha iyi bir yerde kutlananaz dedim :))

  36. Katkılarınızla beraber biz de yolcuyuz Ekim sonu. Tek problem 2 güne her şeyi sığdırabilmek. İnternetten bayağı araştırmıştım, sizinkiler en iyilerin süper bir özeti olmuş. Teşekkürler.

  37. Gaziantep’e gitmişken bir saat uzaklıkta olan Kahramanmaraş’a gitmemeniz büyük bir eksiklik olmuş bence.
    Kahramanmaraş ta dondurma dünyaya yayılmış bir lezzet
    Kahramanmaraş ta eliböğründe diye bir kebapları var rengarenk bir yemek
    Yine içli köfteleri ve bir sürü yemekleri var.
    Sen gittin mi deyseniz bende gitmedim ama antep e gitseydim maraş a giderdim.

    1. Sayenizde Antep’e uçak bileti bakıyoruz

      Simit kebabı, künefe, baklava ve katmer harika gözüküyor. Ağzınıza! sağlık harika yazı olmuş.

      1. Hiç pişman değiliz, iyi ki yoldan çıkarmışız sizi 🙂 Çünkü Ekim kaçamağı için çok iyi bir seçim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir