AYVALIK PLAJLARI

Ayvalık tatilcilerinin gündemini en çok meşgul eden 4 konuya da bir çözümüz var:

1. En kritik konu: Ayvalık’ta nerede denize girilir – Bu yazıda Ayvalık‘ın en çok tercih edilen plajları anlattık.

2. Karnınız mı acktı? Ayvalık’ın neresinde olursanız olun, size leziz bir önerimiz var.  Semt semt Ayvalık’ta Ne Yenir, Nerede Yenir görmek için tıklayın. Tatil dediğin midede başlar.

3. Her ailede ya da arkadaş grubunda illa Ayvalık tostu diye tuturan birileri olduğunu bildiğmizden onu da düşündük: Ayvalık’ta Ayvalık Tostu Nerede Yenir rehberimiz de hazır! Ama söylemeden edemeyeceğiz; yahu Ayvalık, hele Cunda Ege’de bir gastronomi merkezindeyken, tost yerine Girit mezelerine, balığa yumulmak lazım. Bir önceki linkte doğru adresleri bulacaksınız.

4. Yedik, içtik, yattık… Sıra gezmeye geldi. Ayvalık gezi rehberi mi lazım? Ta da! Karşınızda Ayvalık’ta gezilecek yerler.

Ayvalık’ta Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralamak

Ayvalık’ta denize girmenin en keyifli yolu tekne kiralayıp civardaki adaların sularında denize girmek. Özellikle de Kara Ada’daki Akvaryum Koyu ve Yeşil Koy, tüm Ayvalık’ta bizim favori denize girme noktalarımızdan oldu. İkisine de Ayvalık merkezden günübirlik bir tekne kiralayıp ulaşım sağlayabilirsiniz. Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz Ayvalık teknelerini incelemek için tıklayın.

Ayvalık Plajları

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Badavut Plajı
  2. Sarımsaklı Plajı
  3. Altınova Sahil
  4. Patriça Koyu
  5. Ortunç Koyu
  6. Çataltepe Plajı
  7. Duba Plajı
  8. Paşa Koyu
  9. Şirinket Plajı
  10. 81 Kite Club
  11. Güvercin Koyu
  12. Gemiyatağı Koyu
  13. Ören Halk Plajı
  14. Altınoluk Sahili
  15. Güre Sahili
  16. Pissa Plajı
  17. Killik Koyu
  18. Zindancık Koyu
  19. Hanımın Koyu
  20. Hayıtlı Koyu
  21. Ilıca

Badavut Plajı, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Emin / Foursquare

Ayvalık merkezde denize girilecek en güzel noktalardan. Denizi berrak, serin ve kumluk ama git git sığ kalanlardan değil hemen derinleşiyor. Plajda hem işeltmeler mevcut. Fakat uyarmakta fayda var ki gidenlerin dediğine göre inanılmaz arı oluyormuş. Bir de biz gitmedik ama Ayvalıklı Evde Yoklar’dan aldığımız bir tüyoyu paylaşalım. Badavut’ta kayalıklar ve kayalıkların hemen arkasında doğal tuz gölü diye geçen küçük bir alan var. Buraya filamingolar uğruyormuş ve gün batımı da şahane oluyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Sarımsaklı Plajı, Küçükköy

Küçükköy bölgesinde, Ayvalık’ın en güzel plajlarından biri. Denizi temiz ve kumluk. Çocuklu aileler için uygun çünkü denizi git git sığ devam ediyor. Oldukça uzun bir sahil şeriti var bu nedenle de plajda şezlong ve şemsiye kıtlığı yaşanmıyor. Şezlong ve şemsiyeler ücretli. Kapak fotoğrafımızda Sarımsaklı Plajı’ndan. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Altınova Sahili, Altınova

Fotoğraf Kaynak: İlknur Demirer / Foursquare

Bu sahil diğer seçeneklere göre çok daha sakin, emekli yeri tadında bir yer. Sahil boyunca küçük işletmelerin ve sitelerin önünde plajlar var. Buralardan uygun fiyata şezlong ve şemsiye kiralayayıp, yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Sahil şeriti kumluk ve sığ. Denizin en güzel olduğu zaman sabah saatleri. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Patriça Koyu, Cunda


Denizi kum ve sığ. Çocuklu aileler için ideal. Çevrede iki tane işletme var. Biri Bıyıklının Yeri diğeri de Minas Beach. Buralarda otopark ve şezlong, şemsiye, duş gibi plaj hizmetlerinin belli bir ücreti var. Onun dışında koyun diğer bakir yerlerinden istediğiniz gibi denize girebilirsiniz. Koya gelmeden Funda’nın Yeri diye bir işletme de var. Öğle yemeği için denizden çıkıp sardalya, sigara böreği gibi atıştırmalıklar yemek için sakin bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Ortunç Koyu, Cunda

Fotoğraf Kaynak: Merve Öztürk / Foursquare

Cunda merkeze yakın, açık denize bakan ve mavi bayraklı olmasıyla en çok tercih edilen yer ancak milli pakın içinde olduğu için burada kamu kullanımına açık plaj yok, insanlar genelde ormanın içinden buldukları yerden denize giriyorlar. Ancak bu şekilde tuvalet, yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün olmuyor. Daha konforlu bir alternatif arayanlar aynı koyda bulunan Ada Camping tesisini kullanabilirler. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Çataltepe Plajı, Cunda

Fotoğraf Kaynak: Tulu Naz / Foursquare

Cunda’nın en popüler plajlarından. Denizi berrak ve sığ ama her zaman sütliman değil arada poyraz varsa dalgalı olduğu günler de oluyormuş. Bu sahilde şezlong ve şemsiye kiralama ise Patriça’ya göre daha uygun. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Duba Plajı, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Levent Yılmazturk / Foursquare

Tam olarak Ayvalık ve Cunda Adası’nı birbirine bağlayan bölümde bulunan belediye plajı. Belediyenin işletmesi olduğundan oldukça uygun fiyatlı. Denizi sığ ve temiz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Paşa Koyu, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Muge Demir / Foursquare

Merkezin en güzel koylarından biri. Çam ağaçları ile çevrili bir doğası var. Bu koyda bir de Murat Reis adlı çok sevilen bir otel de var. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Şirinkent Plajı, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Gizay Ceylan / Foursquare

Genellikle tatilcilerin ve yazlıkçıların olduğu bir bölge. Ayvalık’ın geneline göre suyu daha sıcak. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

81 Kite Club, Merkez

Fotoğraf Kaynak: www.instagram.com/81kiteclubayvalik

Ayvalık’ta kitesurf yapabileceğiniz, malzeme kiralayıp sertifikalı eğitmenlerden ders alabileceğiniz bir plaj. Akyaka gibi son yıllarda burası da sponsorlardan yatırım almaya başlamış ve gelişmiş. Kitesurf yapmayacak olsanız da yemek yiyebilir veya harika gün batımına karşı dj performanslarına denk gelebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Ayvalık Yakınlarındaki Güzel Plajlar

BALIKESİR PLAJLARI

Güvercin Koyu, Gömeç

Fotoğraf Kaynak: mileS / Foursquare

Gömeç’in en güzel plajlarından çünkü denizi mavi bayraklı. Dondurmacı İmdat Usta’nın sakızlı ve karadutlu dondurması, bölgenin ise gözlemesi, limonatası, ciböreği ünlü. Huzurlu ve sakin bir plaj ortamı var. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Gemiyatağı Koyu, Gömeç

Fotoğraf Kaynak: Mustafa Özenç / Foursquare

Gömeç’in mavi bayraklı Bodrum’u aratmayan koylarından. Denizi göl gibi sakin. Pidesi, lahmacunu, waffleı meşhur. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Ören Plajı, Burhaniye

Fotoğraf Kaynak: Ahmet Dağ / Foursquare

Balıkesir’in mavi bayraklı kumsallarından. Özellikle Haziran ve Eylül aylarında gündüz deniz çarşaf gibi oluyormuş ama denizin dibi kum olduğundan dalgalanma olduğunda suyu bulanıklaşıyor. Tüm sahil boyunca 4 – 5 tane işletme var. Hepsinde şezlong ve snack mevcut. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Altınoluk Sahili, Edremit

Fotoğraf Kaynak: Bahar Kurtoğlu / Foursquare

Altınoluk sahili de Balıkesir’in mavi bayraklı noktalarından. Denizi çakıllı ve serin. Sezonda çok kalabalık ama Eylül ayında sakinliyor. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Güre Sahili, Edremit

Fotoğraf Kaynak: Emrah Aslan / Foursquare

Güre sahili de Altınoluk’tan hemen sonra gelen sahil şeriti. Biraz rüzgarı ile meşhur. Özellikle Eylül’den sonra çok dalgalı ve rüzgarlı oluyor. Kumluk ve çocuklu ailelerin de kullanımına uygun plajında şezlong-şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

DİKİLİ PLAJLARI, İZMİR

Her ne kadar İzmir’in bir ilçesi olsa da Ayvalık’ın, ona hemen yarım saat mesafedeki komşusu Dikili’nin Maldivleri aratmayan plajlarına listede yer vermeden geçmek olmazdı.

Pissa Koyu

Suyu mükemmel ama burada herhangi bir plaj işletmesi yok. Ayrıca buraya ulaşan yol da oldukça sıkıntılı. Plaj beklentinizi yüksek tutmazsanız harika vakit geçirisiniz ama eğer ki plaj hizmeti alayım derseniz Pissa Koyu’na yakın en ünlü işletme Fame Beach. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Killik Koyu

Fotoğraf Kaynak: Kürşad Özdağ / Foursquare

Kayalarda doğal kil olduğundan denizi de kayaların killi yapısından dolayı çok berrak ve turkuaz renkte. Denizden çıkan kil tam kil maskesi yapmalık. Plajı zeytinağaçları altında. Bölgede kamp alanları da var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Zindancık Koyu

Fotoğraf Kaynak: Tayfun Melez / Foursquare

Hemen Killik koyunun bitişiğindeki koy olan Zindancık, tekne turlarının da uğrak noktalarından. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Hanımın Koyu

Fotoğraf Kaynak: Sezen Akpınarlı Sipahioğlu / Foursquare

Hanımın Koyu’nda deniz o kadar mavi ki yer yer bu mavilik artık beyaza dönüyor. Bu koyda da killi kaya oluşumu var. Kil banyosu yapıp sahilde güneşlenebilirsiniz. Kumda oturmak istemeyenler için küçük de olsa çimlik bir alan da var. Hafta sonları kalabalık oluyor. Burada bir de cafe işletmesi var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Hayıtlı Koyu

Fotoğraf Kaynak: Barika Dinçer / Foursquare

Dikili’nin en güzel en temiz en rüzgar almayan koylarından biri. Zeytinağaçları altında piknik yapabileceğiniz alanlar da var. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Ilıca Koyu

Fotoğraf Kaynak: Hande Özkan / Foursquare

Koyda ismi gibi bir sıcak su kaynağı var. Dikili’den kalkan tekne turlarının uğradığı noktalardan biri. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

10 Comments

  1. Gittigimiz dikili pissa plaji denizi cok güzel ama tek sıkıntısi tuvalet olmamasi ve ekmek v.s alinmasi icin küçük bi köy var oradan alinmasi gerekiyo onada çözüm üretirlerse cok daha iyi olur

  2. Senelerdir Sarimsaklı’ya gideriz. İlk defa bu yıl deniz bizi mutsuz edince ufak bir araştırma yaptık ve sayenizde Badavut’u keşfettik. Çok teşekkürler.

  3. İyi ki varışınız! Bütün gezi rehberlerinizi takip ederek çok güzel bi tatil yaptık.

  4. Badavut plajına gittik dün. Bir otelin şezlong larını kiraladık. 30 TL güncel fiyat. Deniz çok güzeldi. Rahatsız edici hiçbirşey olmadı.. Çok eğlendik.

  5. bayram firsata cevrilmis giris 50 tl yapilmiş. Giris ucretli yerlerin bilgileride paylasilabilirse sevinirim.

  6. Güvercin koyu ve gemiyatağı koyuna giriş kişi başı 35 tl ayrıca içerde sezlong bulabilmeniz lazım.gitmek isteyenlere güncel bilgi paylaşmak istedim.şahsen biz gelip geri döndük.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir