BALİ SALINCAKLARI (BALI SWING) YERLERİ VE FİYATLARI

Bali salıncağı ilk olarak Ubud’da çıkmış. Çıkış o çıkış. Yoğun ilgi sayesinde Bali’nin dört bir köşesinde “Bali salıncakçıları” türemiş. Özellikle de Ubud’daki Tegalalang Pirinç teraslarında mantar gibi yayılmışlar. Ubud Gezilecek Yerler – 20 Kaçırılmayacak Şey için tıklayın.

Şimdi aralarından hangisine gitmeli seçmenize yardımcı olarak bilgileri paylaşacağız çünkü salıncağın kendisi üç aşağı beş yukarı aynı olsa da manzarası, ücreti, konumu ve pakete dahil olanlar (transfer, yemek, başka salıncaklar vs) değişiyor.

Bali Salıncağı Güvenli Mi?

Konuya dair internette en yoğun aranan şeylerden biri Bali salıncağı ölümleri. Araştırdım, bir Fransız adam ölmüş ama binerken değil, çocuğunu iterken. Forumlarda da okudum, genel kanı emniyetli oldukları yönünde. Zaten sizi dağcılıkta kullanılan cinsten bir koşum takımı ile emniyete alıyorlar.

Salıncakçılarda Başka Ne Var?

Bazıları tek bir salıncaktan ibaret, bazıları ise işi Instagram parkına dönüştürmüş. Farklı yükseklikte salıncaklar ve dev kuş yuvası gibi çeşitli fotoğraf öğeleri var. Hangisi müessese ne vadediyor aşağıda bahsettik.

Hangi Balı Salıncağını Tercih Etmeli?

Üç aşağı beş yukarı hepsinin manzarası aynı: pirinç tarlaları ve palmiyeler. Aralarında tek farklı fon vadeden Wanagiri Road. Bir dağın tepesinden aşağıdaki göl manzarasına doğru boşluğa sallanıyorsunuz. Eğer pirinç tarlası fonu istiyorsanız Wanagiri hariç herhangi biri işinizi görecektir. Bizim önerimiz hangisi sizin rotanızın üzerindeyse orada denemeniz. O da muhtemelen mutlaka göremek isteyeceğiniz bir yer olan Tegalallang Pirinç Tarlaları’ndakiler olacaktır.

Özel Turlarla Bali Salıncakları

Ayrıca altınızda aracınız veya scooterınız yoksa sizi otelinizden almalı geri otelinize bırakmalı, uygun fiyatlı, salıncakta sallanmaya ek olarak pirinç tarlalarını ve civardaki şelaleleri de gezdiren bir tura katılmayı düşünebilirsiniz. Böylece bir taşla birkaç kuş vurmuş da olursunuz. Pirinç tarlaları manzaralı salıncak turuna rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Bali Swing
  2. Wanagiri Salıncakları
  3. Tegallalang Pirinç Tarlası Salıncağı
  4. Uma Pakel Agro Tourism Salıncağı
  5. Zen Hideway Salıncağı
  6. Bas De Atayana Salıncağı
  7. Bali Chocolate Factory Salıncağı
  8. Bonus: Hotel Ombak Sunset Salıncağı

Salıncak

Nerede

Ücreti

Özelliği

Çalışma Saatleri

Bali Swing Ubud Parka giriş 10 USD

Parka giriş + Bali Salıncağında sallanmak + Öğle yemeği içinde 35 USD

15 salıncak
+ 3 tandem salıncak
+ 12 manzaralı kuş yuvası
+ fotoğraf çekme aksesuarları: helikopter, tekne, romantik yatak ve manzaralı kayalıklar
8:00 – 17:00
Wanagiri Road Selfie Parkları Wanagiri Selfie parka giriş 4 Dolar

+  dev Bali salıncağında sallanmak için 10 Dolar daha

4-5 selfie park var. Hepsinin içeriği değişiyor ama genellikle:
1 bali salıncağı
+ Foto için dekorlar: kuş yuvası, asma yuvalar, gemi güvertesi
gibi..
8:00 – 17:00
Tegelalang Pirinç Terası Salıncakları Ubud Kişi başı 10 Dolar Klasik dev Bali salıncağı 8:00 – 19:00
Uma Pakel Salıncağı Ubud Kişi başı 10 Dolar 1 salıncak + Kahve, vanilya ve baharat plantasyonlarının arasında dolaşıp meşhur Luwak kahvesini denemek. 8:00 – 19:00

Zen Hideaway Salıncağı

 

Ubud Kişi başı 17 Dolar Tek bir salıncak

Bas De Atanaya’daki Kalpli Salıncak

 Bangli Ücretsiz Tek bir salıncak + yerel bir kahve üreticisinde kahve tadımı yapma, vanilya ve karanfil gibi baharatların plantasyonlarını görme, yürüyüş yapma… 09.00-19.00

Bali Chocolate Factory Salıncağı

Karangasem Ücretsiz Okyanus manzaralı iki salıncak + el yapımı çikolata tadımı. 9.00 – 17.00
Bonus: Gili Adası’ndaki Datu Salıncağı Gili Adası Otele ait Okyanus içinde harika manzaralı bir salıncak

 

1. Bali Swing

Bali salınaklarının en meşhuru Bali Swing’den başlıyoruz.

Burası çeşitlilik anlamında en çok malzeme veren yer. Yükseklikleri yerden 10 metreden 78 metreye kadar değişen 15 ayrı salıncak, 3 tandem salıncak ve içine girip fotoğraf çekinebileceğiniz kuş yuvası, helikopter, IBali tarzı fotoğraflık dekorlar var. Kimisi yeşil vadiye, kimisi de bir şelaleye bakıyor.

Buraya kadar iyi hoş ama bir de burasının en meşhuru olmasının her fotoğraf karesinde sızan başa bela kalabalığı, salıncak önü saçma kuyrukları var. Benim şahsi önerim Bali’deki sayılı gününüzü burada yakmamanız şeklinde ama size kalmış.

Ücretler

İki tür paket sunuluyor. Birincisi, tüm aktiviteleri içeren aktif paket, diğeri ise giriş paketi:

Aktif pakette, yukarıda saydığımız tüm atraksiyonlardan limitsiz faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca fiyata öğle yemeği de dahil. Ücretler: Kişi başı 35 Dolar. (Ubud’dan kalkan ücretsiz shuttle ile ulaşım da dahil) Eğer 40 Dolar verirseniz, sizi gelip Ubud’daki otelinizden alıp günün sonunda geri bırakıyorlar. Eğer oteliniz Payangan, Sanur, Canggu, Seminyak, Kuta, Legian bölgelerinden birinde ise 45 Dolara, Nusa Dua, Jimbaran, Benoa bölgelerinden birindeyse de 50 dolara aynı hizmeti alabiliyorsunuz. 5 yaşına kadar olan çocuklara tüm aktiviteler ücretsiz.

Giriş paketinde ise, yine öğle yemeği dahil olmak üzere sadece içeride gezinme ve birkaç fotoğraf noktasında fotoğraf çekme hakkınız oluyor. Salıncaklara binemiyorsunuz. Ücreti kişi başı 10 Dolar. (Ubud’dan kalkan ücretsiz shuttle ile ulaşım da dahil)

Eğer 15 Dolar verirseniz, sizi gelip Ubud’daki otelinizden alıp günün sonunda geri bırakıyorlar. Eğer oteliniz Payangan, Sanur, Canggu, Seminyak, Kuta, Legian bölgelerinden birinde ise 20 Dolara, Nusa Dua, Jimbaran, Benoa bölgelerinden birindeyse de 25 dolara aynı hizmeti alabiliyorsunuz.

Ulaşım

Ücretsiz shuttle servisi, Ubud merkezdeki, Ubud Sarayı’nın yakınındaki Queen’s of India restoranın önünden kalkıyor. Fakat otobüste yer kapmanız için şirketle önceden yazışmış olmanız gerekiyor. Kaç kişisiniz, hangi gün, hangi otobüse bineceksiniz gibi bilgileri Whatsapp üzerinden yazdığınızda yeriniz ayırtılmış oluyor. WhatsApp: +62 878 8828 8832 or +62 877 7708 8801. Shuttle saatleri ise aşağıdaki gibi:

Ubud Merkezdeki Queen’s Of India Restoranı – Bali Swing Bali Swing – Queen’s Of India Restoranı
09.00 12.15
11.00 14.15
13.00 16.15
15.00 18.15

Buraya, kendi aracınız varsa veya taksi tutmak isterseniz, Ubud merkezden 20 dakikalık bir araba yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Websitesi Çalışma Saatleri: Her gün, 08.00-17.00 Adres: Jl. Dewi Saraswati No.7, Bongkasa Pertiwi, Abiansemal, Kabupaten Badung Konumiçin tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Wanagiri Salıncakları


Wanagiri Road bir dağın sırtından uzanıp giden yol. Tepedeki konumu sayesinde yol boyunca Tambingan ve Buyan gölleri (Twin Lakes) manzarası hakim. Haliyle de buraya salıncak kurulmasın da ne yapılsın.

Wanagiri Road üzerinine  adeta Instagram sevdalılarını memnun etmek üzerine dizi dizi “selfie parklar” kurulmuş. Salıncaklar, kuş yuvaları artık hepsinde demirbaş olmuş. Genelde her selfie parkta 1 yüksek salıncak, bir de sallanmaya yaramayan, dekoratif bir salıncak var. Bali Swing’deki kadar çok salıncak çeşidi yoksa da bence manzarası bin basar.

Wanagiri Road üzerindeki selfie parklar bence en güzelleri ama kuzeydeki şelaler bölgesine gitmiyorsanız epey terste kalıyor. Bu hem kötü, hem de Bali Swing gibi ana-baba günü olmaması açısından iyi. Ayrıca giriş ücretleri çok daha makul.

Ücret

4 Dolar parkta giriş ücreti. Bu ücrete tüm dekorlarla fotoğraf çekirebiliyorsunuz. Ama o dev Bali salıncağı için ayrıca 10 Dolar daha ödemeniz gerekiyor.
Çalışma Saatleri: Her gün, 08.00-17.00 Adres: Jalan Munduk – Wanagiri, Wanagiri, Sukasada, Pancasari, Sukasada, Kabupaten Buleleng Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Tegelalang Pirinç Terası Salıncakları


Tegalalang pirinç teraslarındaki salıncaklar aralarında programınıza uydurmak açısından en pratik olanları çünkü zaten Tegalalang Ubud’da en gidip görülmesi gereken yer. Bir taşla iki kuş yapabilirsiniz.

İlla UNESCO Dünya Mirası terasların tam içinde olsun derseniz, Tegalalang’da 2 yer var:

Tegalalang Rice Terraces’in içindeki 2 taneye gelecek olursak:
– Tegalalang pirinç terasları bir çanakta kurulmuş. Buraya gelen yol çanağın üzerinden geçiyor ve yolun kenarında da dizi dizi cafe ve restoran kurulmuş. İlk salıncak işte bu cafelerden birinin bahçesinde. Yukarıda olduğu için daha teraslara daha hakim bir manzarası var.
– İkincisi ise çanağın tam dibinde. Çanağa inerken hemen göreceksiniz.

Ücret

Kişi başı 10 Dolar. Zaten salıncaktan başka bir dekor da yok. Çalışma Saatleri: Her gün 8:00 – 19:00 Adres: Jl. Raya Tegallalang, Tegallalang, Kabupaten Gianyar Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Uma Pakel Salıncağı

Burası UNESCO dünya mirası pirinç teraslarının içinde değilse de yine Tegalalang Köyü’nde. Tegalalang Pirinç Terası’nın yan komşusu olan ve ekolojik şartlara uygun şekilde, Luwak kahvesinin üretimi yapılan Uma Pakel Agrotourism misafirler için bir de Bali salıncağı koymuş. Elbette buraya geldiğinizde, salıncakta sallanmak dışında yapabileceğiniz başka şeyler de var. Kahve, vanilya ve baharat plantasyonlarının arasında dolaşıp meşhur Luwak kahvesini denemek gibi. Giriş kişi başı 1o Dolar.

Çalışma Saatleri: 08:00 – 19:00. Adres: Jalan Raya Tegallalang, Tegallalang, Kabupaten Gianyar Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Zen Hideaway Salıncağı

Zen Hideaway aslında Ubud’da bir konaklama seçeneği fakat dışarıdan ücret karşılığında gelip salıncağına binebiliyorsunuz. Ubud’un 30 dakika dışında, Bongkasa  adlı bir köyde kalıyor. Burada bir tane, Hindistancevizi ağaçlarına kurulu bir salıncak var ama manzarası güzel. Ayung Nehri’ne bakıyor. Sallanırken bir yandan da minik bir şelale, Agung Dağı ve pirinç tarlaları manzaraları ile çevrilisiniz. Ücret: Kişi başı yaklaşık 17 Dolar.
Adres: Jalan Dewi Saraswati, Banjar Tegalkuning, Bongkasa Pertiwi, Abiansemal, Badung Regency Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Bas De Atanaya’daki Kalpli Salıncak

Fotoğraf Kaynak: basdeatayana.com

Sribatu Köyü’ndeki agroturizm noktalarından biri olan Bas De Atayana’nın kalp şeklindeki salıncağı. Burada kahve ve çeşitli baharatların ekolojik koşullarda üretiminin yapıldığı plantasyonlar bulunuyor. Üstelik salıncakta sallanmak ücretsiz. Buraya geldiğinizde, salıncakta sallanmanın yanı sıra, yerel bir kahve üreticisinde kahve tadımı yapma, vanilya ve karanfil gibi baharatların plantasyonlarını görme, yürüyüş yapma gibi olanaklarınız da var.
Adres: Jalan Raya Jurusan Tampaksiring – Kintamani, Br. Sribatu, Penglumbaran, Susut, Bangli Websitesi  Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

7.  Bali Chocolate Factory Salıncağı

Fotoğraf Kaynak: Bali Chocolat – Facebook

Karangasem’deki Jasri Beach’te 2 tane sahil salıncağı var. Diğer salıncakların aksine, Hindistancevizi ağaçlarına kurulmuş salıncak okyanus manzaralı. Sallandıktan sonra yapılacak en güzel şey, çikolata fabrikasının cafesinde nefis ev yapımı çikolatalarla yapılan sıcak çikolatanın ve pankeklerin tadına bakmak. Salıncakta sallanmak ücretsiz.
Adres: Jalan Pantai Jasri, Pertima, Subagan, Kec. Karangasem  Çalışma Saatleri:  9.00 – 17.00 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

BONUS: Gili Adası’ndaki Datu Salıncağı

Fotoğraf Kaynak: ombaksunset.com

Gili Adası’ndaki, bu okyanus içindeki güneşi batırma salıncağı da Hotel Ombak Sunset’in salıncağı. Özel bir işletmeye ait olduğundan sadece burada konaklayan müşterilere açık. Salıncağın nefis bir Agung Dağı manzarası var.

Adres: Gili Trawangan, Dusun Gili Trawangan Indah, Gili Indah, Pemenang, Kabupaten Lombok Utara, Nusa Tenggara Bar Websitesi  Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Instagram’a Da Bekleriz

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Biz Evde Yokuz (@bizevdeyokuz)’in paylaştığı bir gönderi

5 Comments

  1. Bu enfes paylaşım için tek kelime ile .. Emeğinize sağlık.
    Daha nice güzel paylaşımlarda bulunmanız için size zihin açıklığı diliyorum.
    Çok teşekkürler.

  2. Merhaba, Bali’de 10 günlük bi tatil minimum ne kadar bütçe ayrılması gerekiyor?

  3. Merhaba, siz olmasaniz herhalde asla cesaret edemem:) burasi diger gittigimiz yerlere pek benzemiyor sanirim..
    size bir kac sorum olacak,
    Salincaklarla ilgili olarak siz hangilerine gittiniz? Yukaridaki tum fotolar size mi ait?
    Deni sizinde dediginiz gibi cok iyi olmuyor. Ancak Phuket, phi phi yada koh samuide oldugu gibi burdada denize girebilmek icin gunu birlik turlar var midir? Yoksa illa Gili ye mi gitmek gerekiyor?
    Biz hareketli caddeleri ve canli muzik yapan kalabalik ortamlari seviyoruz. Sizce nerde kalmaya baslayalim?
    Yoksa rotada sizin yaptiginiz gibi mi olsun?

    1. Selamlar,

      Denize daha çok sörf için giriliyor. Ama zaten pool barlar çok efsane 🙂

      Mekan olayını seviyorsunuz madem, Bali müthiş. Özellikle de Canggu – Seminyak arası efsane. Mekan yazımızda mutlaka bi bakın.

      Günübirlik deniz turu hiç görmedik ama şnorkel turu var Penida’ya.

      Swingler arasında yazıda da yazdığım gibi rotanıza en kolay uyanı seçin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir