DENİZLİ REHBERİ – DENİZLİ’DE GEZİLECEK YERLER

Yazımızın ilk kısmında Denizli‘de 1 günü olanlar için gezilecek yerler önerilerimizi göreceksiniz. Buraya turistik amaçlı geliyor ya da yolunuz düşmüşken görmek istiyorsanız, kafanız rahat olsun 1 gün yeter. İkinci kısmı Denizli‘de 2-3 günü daha için gezilecek yerler önerilerimizden oluşur.

♡ Ne demek?
Yanında ♡ olanlar en sevdiklerimizi gösterir.

☞ Bunlar da ilginizi çekebilir:
1.
Denizli’den başlayıp, geze geze Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen SALDA GÖLÜ’ne varan 2 ya da 3 günlük bir rota önerimiz var. DENİZLİ SALDA ROTASI için tıklayın.
2. Artık iyice Denizlili’ye bağlayanlar, yani Denizli’de geçirecek çok zamanı olanlar için başka bir yazımız var: DENİZLİ GEZİLECEK YERLER

Denizli Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce

Denizli’ye Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Denizli’ye uçakla gelecekseniz, Çardak Havalimanı’na ineceksiniz. Denizli şehir merkezi de Çardak Havalimanı’na arabayla 1 saatlik mesafede kalıyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Denizli Çardak Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Denizli’de Seçtiğimiz Oteller

Denizli’de doğal olarak oteller daha çok Denizli merkez ve Pamukkale İlçesi’nde toplanmış durumda. Hem Denizli merkezde hem de şehrin en turistik merkezi Pamukkale çevresinde her bütçeye göre konaklayabileceğiniz otel ve pansiyon seçenekleri mevcut. Ne yazık ki Denizli kiralık müstakil ev konusunda çok güzel seçeneklerin olduğu bir yer değil. Müstakil evlerdense otellerin odalarını kiralama seçenekleri çok daha cazip. Bizim Denizli merkezden ve Pamukkale’den önerdiğimiz otelleri ve kiralık diğer seçenekleri aşağıda bulabilirsiniz.

Hotel North Point $$

Hotel North Point, orta karar bütçe için Denizli’nin en popüler yerleri arasında. Tesis oda-kahvaltı hizmet sunuyor. Odalarında, klima, wifi, minibar, tv, saç kurutma makinesi mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.

Şiir Butik Otel $$

Şiir Butik Otel, orta karar bütçe için Denizli merkezden bir butik otel. Oda-kahvaltı hizmet veren otelde spa olanakları da var. Odalarında, minibar, tv, klima, wifi, saç kurutma makinesi mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.

Aşağıdaki bağlantılardan Denizli’deki tüm otelleri inceleyebilirsiniz.

– Denizli’deki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR için TIKLAYIN.
– Denizli’deki tüm OTELLER için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmasını kişi başı maliyetlere göre belirliyoruz. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Denizli’de gezilecek yerlerin her biri ayrı yerde. Gezilecek görülecek yerlerin hepsi de merkezin dışında kalıyor. O nedenle de Denizli’yi hakkıyla gezmek niyetindeyseniz altınızda araç olması şart. Denizli Çardak Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Buradaki ilk 3 maddeyi yapmadan Denizli’den çıkış yok, onu bilesiniz. Bu üçü Pamukkale travertenleri ile aynı yerdeler ve toplamda bir tam gününüzü alacaktır. Bu yazıda çok kısa geçtik üzerlerinden ama aslında bunlarla ilgili çok bilgilendirici tek günlük harika bir program çıkardık size. Buraları 1 günde gezersiniz, akşama da bir Denizli kebabı yersiniz, oh mis…  Ancak ondan sonra size geçit veriyoruz. Yazının devamında Denizli kebabı için önerdiğimiz restoranları bulabilirsiniz.

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Pamukkale Travertenleri
  2. Hierapolis Antik Kenti
  3. Antik Havuz
  4. Gökçeyaka Köyü
  5. Laodikeia Antik Kenti
  6. Tripolis Antik Kenti
  7. Işıklı Gölü
  8. Tokalı Kanyonu
  9. Denizli Merkez

Yeme-İçme

  1. Kebapçı Baki
  2. Kocabaylar Kebap Salonu
  3. Hacı Şerif Merkez
  4. Kebapçı Halil Albaş
  5. FoodLab
  6. MySoho Lounge & Brasserie
  7. Reserve Kitchen Co.
  8. Kebapçı Enver
  9. Gazezoğlu Pide
  10. Değirmende Canlı Alabalık
  11. Bizim Ev
  12. Garson Şükrü Aile Restaurant
  13. Kelleci Kardeşler
  14. Mutfaksever

Denizli’de 1 Gününüz Varsa

① Pamukkale Travertenleri – Pamukkale ♡

Foto kaynak: Wikioedia

Elbette Denizli’de gezilecek yerlerin en başında, kaplıcalar ve mineralli kaynak sularınca zengin olan bölgenin en ikonik doğal oluşumu, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Pamukkale Travertenleri geliyor. Burası öyle özel bir yer ki Pamukkale Travertenleri’nin hemen arkasına kurulmuş antik kent Hierapolis’in canlı zamanlarından beri turistlerin uğrak yeri. Binlerce yıldır romatizma, deri hastalıkları ve daha bilimum sorunlara deva olmasıyla biliniyor. PAMUKKALE TRAVERTENLERİ yazımıza mutlaka bakmalısınız.

Pamukkale Travertenleri, Denizli merkeze 20km uzaklıkta Pamukkale ilçesine bağlı. Hemen 5km yakınında Laodikeia Antik Kenti ve yine 5km ilerde de Karahayıt Kaplıcaları var. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

② Hierapolis Antik Kenti – Pamukkale ♡

hierapolis-antik-kenti
Burası, Denizli merkezin 18 km. kuzeyinde, Pamukkale Travertenleri’nin hemen arka tarafında bulunan antik bir Frigya kenti. Tam kuruluş tarihi belirsiz olsa da MÖ 2. yüzyılda Bergama Krallığı zamanında 2. Eumenes tarafından kurulduğu, ismininse Yunan Mitolojisi’ne göre Bergama’nın kurucusu sayılan Telephos’un karısı Amazonlar Kraliçesi Hiera’dan geldiği tahmin ediliyor.

Hierapolis, MS 60 yılında yaşanan büyük depremde ve sonrasındaki depremlerden çok zarar görüp neredeyse tamamen Helenistik özelliklerini kaybeden yerlerden. Bu nedenle de günümüze kadar ayakta kalan yapılar tamamen Roma Dönemi’nden kalma olanlar.

hierapolis-kalintilari
Foto kaynak: Chris_Parfitt / Flickr

Burasını Roma sonrası dönemde de önemli yapan özelliği, MS 80’li yıllarda İsa’nın 12 havarisinden Filipus (Philip) bu şehirde öldürülmesi ile önemli bir din merkezi olması. Bizans döneminde de Piskoposluk merkezi olan kent, 12. yy’dan sonra Anadolu’nun diğer yerleri gibi Anadolu Selçukluları hakimiyetine girip önemini yitirmiş şehirlerden.

Bugün buraya geldiğinizde, Nekropol (ölüler şehri – mezar), Domitiyan Yolu ve Kapısı, Oktokonus Tapınağı, amfitiyatro, Frontinus Caddesi ve Kapısı, Agora, Kuzey Bizans Kapısı, Güney Bizans Kapısı, okul binası, çeşme binası, Apollon kutsal alanı, su kanalları, Filipus Martynonu ve Köprüsü, Direkli Kilisesi, katedral ve Roma hamamı gibi yapıların kalıntılarını görülebiliyorsunuz. Tüm şehir 1988 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi’nde.

İlginçtir ki bu şehirde hamam şehrin dışında. Nedeni ise şehre yeni gelenlerin şehre ayak basmadan yıkanmasının beklenmesi. Antik Tiyatrosunda gladyatör dövüşlerinin olduğu da vahşi hayvanlardan seyircileri korumak için sahne önüne inşa edilmiş kot farkından anlaşılıyor. Yine tiyatronun fısıldadığı bir başka şey de 9.500 kişilik olan Antik Tiyatro’nun şehirde ortalama 100 bin insanın yaşadığı varsayımı. Sahne süslerinden tiyatronun farklı dönemlerde farklı ustalar tarafından yapıldığını biliniyor. O zaman bir Bergama taş işçiliği ekolü varmış. Tiyatro da bu ekolün çok etkisinde kalarak tasarlanmış. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

③ Antik Havuz (Kleopatra Havuzu) ♡

Hierapolis-antik-havuz-2
Bu şehrin Pamukkale Travertenleri’ne çok yakın olması da burayı antik çağlardan beri “turistik” bir yer yapıyor. Özellikle buradaki “Kleopatra Havuzu” lakaplı antik havuz en olmazsa olmaz gezilecek yerlerden. Burası 23 yüzyıllık bir havuz. Zamanında meydana gelen bir deprem şehrin ortasında bir çukur açınca, şehrin güzelim sütunlarını da tutmuş içine savurmuş, özgür kalan termal sular da içini doldurunca bu Antik Havuz oluşmuş. Hikayesi bile vay dedirtti bize. İster yüzün ister sadece fotoğraflayın ama ne yapıp edip burayı mutlaka görün deriz.

Burası çok özel bir yer olmakla beraber, buradaki tarihi dokuya daha uygun bir çevre düzenlemesi yapılsaymış iyi olurmuş. Havuz ne kadar güzel bir deneyim olsa da havuz kenarındaki tesis, yemekleri ve fiyatları için aynı şeyi söylemek zor. Burayı daha ayrıntılı olarak ANTİK HAVUZ – KLEOPATRA HAVUZU yazımızda anlattık. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Denizli’de 2 – 3 Gününüz Varsa

④ UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Seçtiği Çoban Müzisyen Hayri Dev ♡

denizli-rehberi-hayri-dev
Koca usta diyorlar ona. Terzilik, marangozluk hepsi geliyor çünkü elinden. Ama Koca Usta hiç birisini yapmak istemediğini söylüyor ve ekliyor ”Ben çoban ve müzisyenim. Çalgıcılıktan çok aç kaldığım oldu ama hiçbir zaman ondan ayrılmadım.”

Koca Usta 1933’te Denizli’nin Çameli ilçesinde doğmuş. Curaya ve çam düdüğüne olan sevgisi zaman içinde onu büyük bir sanatçı haline getirmiş. Mişli konuşuyorum çünkü tam 59 yıl bu yaşayan efsaneyi fark edememişiz ne yazık ki. Ama 1992 yılında Jerome Cler isminde bir Fransız tesadüfen duyduğu bir bağlama sesinin peşinden ta Türkiye’ye gelmiş ve bu ses üzerine yazdığı 350 sayfalık teziyle etimoloji bölümünden doçentliğini almış. Bu sesin izini bırakmayan Jerome Cler’in aşık olduğu sesin mimarı Koca Ustayı bulup ekibiyle birlikte Dev’in hayatını anlatan ‘Ormanlar Arkası’ belgeselini çekmesi de çok uzun sürmemiş.

İşte o tarihten itibaren de bu miras hiç sahipsiz bırakılmamış. Unesco tarafından 2008 yılında yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilen Dev, yurtdışında birçok kez konser vermiş. Ve hala Denizli konservatuarı hocalarına yaptığı müziği anlatıyor.

Çameli’nin Gökçeyaka Köyü’ne uğrarsanız belki de Hayri amcaya misafir olma veya onu köy kahvesinde yakalama şansına sahip olursunuz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

⑤ Laodikeia Antik Kenti – Merkez

denizli-leodikeia-antik-kenti
Fotoğraf: Sadık Yılmaz

Bugünkü şehir merkezine 5-6 km uzaklıktaki Laodikeia Antik Kenti Denizli’de kurulan ilk kent olarak sayılıyor. MÖ 261-263 yılları arasında, Seleukos Kralı II. Antiokhos’un karısı Laodike’ye ithafen kurduğu kent, MS 60 yılındaki büyük depremde yerle bir olmuş. Fakat her ne kadar ayakta kalamamış olsa da Anadolu’nun en büyük stadyumu dahil birçok yapının kalıntılarını görmek mümkün: 2 tiyatro, 4 hamam, 5 agora, 5 çeşme, 2 anıtsal giriş kapısı, meclis binası, tapınaklar, evler, kiliseler ve caddeler… Antik kaynaklara göre ta o zamanda Laodikeia’nın yünlü dokumacılık ürünleri çok ünlüymüş. Burada Hıristiyanlık dünyasının en eski ve en önemli kutsal yapılarından biri olan bir kilise de bulunuyor. Bu özelliği ile Hristiyanlarca bir nevi hac mekanlarından. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

⑥ Tripolis Antik Kenti – Buldan

tripolis-antik-kenti
Fotoğraf: pamukkale.gov.tr

Burası Denizli’nin merkeze 40 km. uzaklıktaki ilçesi Buldan’a bağlı Yenicekent Kasabası ve Menderes Nehri arasındaki yamaç üzerinde kurulmuş önemli bir antik kent. Burasının kuruluş tarihi net değil fakat yapılan kazılarda bulunan kalıntılara göre Tripolis’te kent hayatı Geç Neolitik- Erken Kalkolitik Dönem’e (MÖ 5500) kadar uzanıyor. Konum olarak Frigya – Lidya ve Karya Uygarlıkları kesişiminde bulunduğundan ticaret sayesinde zenginleşme avantajı yakalamış bir kent. Fakat en nihayetinde burası da depremlerden nasibini almış antik kentlerden. Günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış çoğu yapı da MS 1-3 yy Roma Dönemi’nden kalma. Zaten kent en ihtişamlı devrini de bu dönemde yaşamış. Hierapolis ve Laodikeia kadar görkemli olmasa da eğer yolunuz Buldan taraflarına düşerse uğrayabileceğiniz yerlerden. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

⑦  Işıklı Gölü ve Tokalı (Akdağ) Kanyonu – Çivril ♡

Çivril’e bağlı Işıklı Gölü, hem su kuşlarının üreme alanı, hem bir balık çiftliği, hem sulama alanında kullanılan bir tatlı su kaynağı hem de Denizlililer için alternatif bir pazar kaçamağı yeri. Ne yazık ki bu göldeki ekosistem şu an bilinçsiz avlanma nedeniyle yok olma tehlikesi ile burun buruna. Henüz hala üzerinde su kuşları uçuşuyorken manzarayı kaçırmayın deriz. Ayrıca eğer Mayıs başında buradaysanız, göl yüzeyi silme nilüferlerle kaplı oluyor. Tam fotoğraflamalık. Göl, Çivril merkeze 17 km 20 dk uzaklıkta. Buraya arabayla gelmek için, Çivril’den Isparta-Uşak Karayolu’ndan yaklaşık 8 km gidip Işıklı Kasabası’na geliyorsunuz. Sonra bir 9 km daha Güney yönüne devam edip göle varıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Çivril’e gelmişken, Türkiye’nin en derin ve en zor seviye kanyonlarından biri olan Akdağ diğer ismi ile Tokalı Kanyonu‘ndan bahsetmek gerek. Burası maceraperestler için biçilmiş kaftan. Elbette burası geçerken uğranabilecek bir yer değil. Buraya tam teçhizatlı gelmek gerekiyor. Çünkü hem kanyonu boydan boya geçmek 8 saate varabiliyor hem de kanyon boyunca öyle yerler var ki tırmanma, kayaların altından yüzerek geçme gibi etaplar da içeriyor. Buraya gelmek için, Işıklı Kasabası’na kadar yine aynı yol üzerinden gidip, Işıklı Kasabası’nı 20 km doğu yönde geçtikten sonra Gümüşsu Kasabası’na varıyorsunuz. Kanyon, Gümüşsu Kasabası’nın yaklaşık 2 km kuzeyinden başlayıp kuzeye doğru 20km devam ediyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

⑧ Yamaç Paraşütü & Balon & Microlight – Pamukkale – Çameli – Honaz

denizli-yamac-parasutu
Fotoğraf: denizli.gsb.gov.tr

Denizli’de gelişmekte olan bir havacılık sektörü var. Şu an microlight ve yamaç paraşütü uçuşları devam ediyor ama balon faliyetleri kurumlar arası kapışma sebebiyle durmuş. Bakarsınız yeniden başlar… Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce belirlenen resmi yamaç paraşütü rotaları şu şekilde: Honaz Dağı, Çökelez Dağı ve eteklerinden Pamukkale Travertenleri sınırına kadar, Dodurgalar – Keloğlan Mağarası, Göktepe Dağı – Göveçlik Kasabası, Tavas – Bozdağ, Çameli – Yaylacık Dağı. Hatta Çameli – Yaylacık Dağı, bu sene (2016) Temmuz ayında 4. kez Uluslararası Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak kadar öne çıkmaya başladı. Pamukkale Travertenlerine nazır Dinamit Tepesi de Denizli’deki en popüler Tandem Paragliding (yamaç paraşütü) noktalarından.

Microlight için
http://flypamukkale.net/

Yamaç paraşütü web siteleri
paragliding pamukkale
pamukkale hijackers
Çameli

Balonun son durumunu öğrenmek isterseniz:
Hot Air Balloon 

⑨ Denizli Merkez

teleferik-denizli
Bu bölüm Denizli merkezde yapacak bir şey yok diyenlere gelsin 🙂 Denizlili Evde Yoklar’dan gelen merkez tavsiyeleri arasında Babadağlılar İşhanı’ndan Denizli’nin imzası dokumacılık ürünleri, Tarihi Kaleiçi Çarşısı’ndan ise yok olmaya yüz tutmuş kuyumculuk, bakırcılık, demircilik gibi geleneksel el sanatları ürünleri alışverişi yapmak, Bağbaşı Kent Ormanı’ndaki teleferikle Bağbaşı Yaylası’na çıkmak, Cankurtaran veya Şahin Tepesi’nden Denizli manzarasını seyretmek var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Denizli’de Hala Mı Vaktiniz Var?

Denizli’de 3 günü devirdiniz. Bakıyoruz, bayağı Denizlili olmaya doğru gidiyorsunuz? 🙂 O zaman artık turistik yerlerden,  Denizlili gibi takılmaya geçme vakti geldi. Bir Denizliliden tavsiyelerini duymak isterseniz sizi buraya alalım: DENİZLİ’DE GEZİLECEK YERLER – 2

Denizli’nin Tarihi

Denizli öyle köklü bir tarihe sahip ki bunu buradaki antik kentlerin bereketinden de anlayabiliriz. Bugünkü şehir merkezine 5-6 km uzaklıktaki Laodikeia Antik Kenti Denizli’de kurulan ilk kent olarak sayılıyor. MÖ 261-263 yılları arasında Seleukos Kralı II. Antiokhos tarafından karısı Laodike adına kurulan kent, bugün Denizli’de görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. (Denizli’de bir değil iki değil tam 19 antik kent var. Elbette hepsi bir Laodikeia ve Hierapolis gibi görkemli değiller. Denizli’deki tüm antik kentleri gösteren bir haritayı da aşağıda bulabilirsiniz.)

İlk zamanlarda buraya yerleşen Türkler, Laodikeia’ya ithafen bölgeye Ladik demişler fakat denize kıyısı bile olmadığı halde isminin Denizli olması gerçek bir evrimin sonucu. Denizli ismi, Orta Asya’dan buraya göçen Tengiz (Öz Türkçe’de deniz demek) Boyu‘ndan hatta birebir olarak Tenguzlu kelimesinin zamanla değişmesinden oluşuyor.

Türkler ilk defa 1070 yılında Afşin Bey‘in Anadolu’ya girmesiyle Denizli’de görülmeye başlıyor. Bir yıl sonra da bölgeye Kutalmışoğlu Süleyman Şah ve ona bağlı beyler hakim oluyor. Her ne kadar 1097 yılında Bizans hakimiyetine girse de 1102 yılında 1. Kılıçarslan ile tekrar Türk hakimiyetine giren Denizli ve çevresi, tarih derslerinde “Anadolu’da Türk hakimiyetinin kabul edildiği savaş” olarak geçen 1176 Miryokefalon Savaşı‘na kadar bir Bizans bir Selçuklu hakimiyetine girip çıkıyor.

13. yy Anadolu Selçukluları döneminde ise Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethedilen Denizli, sırasıyla önce Germiyanoğulları, sonra İlhanlılar en sonunda yine Germiyanlılar’ın hakimiyetine girdikten sonra 1391‘de Yıldırım Bayezit ile Osmanlı topraklarına dahil oluyor. Ankara Savaşı sonrası bölgeyi Timur ele geçirmiş olsa da Denizli 1429‘da tekrar ve kalıcı olarak Osmanlı hakimiyetine giriyor.

Denizli Yemekleri ve Denizli Restoranları

Denizli Kebabı, Tas Kapaması, Tandır, Keşkek, Kuru Patlıcan Dolması…Hepsi de Denizli’nin spesiyalleri arasında. Aşağıdaki mekan önerilerininin kimisini Denizlili Evde Yoklar’dan aldık. Kimisi de bizzat kendi tavsiyemiz.

Kebapcı Baki ve Kocabaylar Kebap Salonu ♡

denizli-kebabi
Bunlar Denizli’nin en ünlü 2 kebapçısı. Kuzular tandırda 4 saat pişiyor, sonra pide, domates, biber ve soğan ile servis ediliyor. Sipariş verirken pide yağlı mı yağsız mı olsun diye soruyorlar. Elle yeniyor. Çatal isteyince kızıyorlar, vermiyorlar. 🙂 Biz pek alışık olmadığımız için biraz zorlandık. Hangisinde yiyelim derseniz, gözünüz hangisini kestirirse…Çünkü 2 farklı yerde denedik, pek bi fark göremedik açıkçası. Denizli Evde Yoklar tembih etti: Bu tandırın bi iyi, bi de kötü yeri olur. Yabancıya, vatandaşa kötü yerini, banka müdürüne, belediye başkanına iyisini verirler. Biz de gittik dobra dobra söyledik: biz sıradan vatandaşız ama iyi yerinden yemek istiyoruz. İyi yerinden verdiler. İşe yarıyor yani 🙂

Kebapcı Baki Adres: Saraylar Mah. Eski Sarayköy Cad. No:15/B Bayramyeri, 20100 Tel:+90 258 265 5035 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Kocabaylar Kebap Salonu Adres: Denizli Bayramyeri Kaleiçi 486.sokak No:9 Tarihi Çınar Ağacının Yanında, 20010 Merkezefendi Tel: (0258) 241 40 60 Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Hacı Şerif

Hacı Şerif, Denizli’den çıkıp Ege’nin farklı şehirlerine de yayılmış bir zincir tatlıcı. 1938 yılından beri, nesilden nesile geçmiş bir marka. Özellikle dondurmalı irmik helvası çok meşhur. İstanbul, İzmir, Ankara 3 büyüklerinde de şubesi var. Adres: Saraylar, 466. Sk. 2, 20100 Denizli Merkez Websitesi: www.haciserif.com.tr Tel: 4441938 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kebapçı Halil

Denizli’de kebabın en iyi adreslerinden biri bu küçük salaş ama müthiş lezzetli yer. Öyle çatal bıçakla yemek de yok! Buranın usulü elle yemek. Halil Usta işin yıllardır başında. Önceden uyaralım kredi kartı geçmiyor ve mekan genellikle full dolu oluyor. Erken saatlerde gitmekte fayda var. Adres: Saraylar, Kebapçı Halil Albaş Eski Sarayköy Cad. No:3/E Bayramyeri, Merkezefendi Denizli, 357. Sk., 20100 Denizli Merkez Tel: (0258) 261 1357 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Food Lab ♡

Yoksa siz alternatif beslenme seçenekleri sadece İstanbul, İzmir, Ankara’da mı var sandınız? Burası Denizli’nin “sağlıklı yaşam mutfağı” Food Lab. Yoksa laboratuvarı mı demeliydik. Bu laboratuvar, gündelik yeme “alışkanlıklarınızı” daha bilinçli “tercihlere” dönüştürmeyi hedefliyor. Bunun için kişiye özel, sizin ihtiyacınıza göre, tamamı organik gıdalardan oluşan menüler hazırlıyorlar ve her öğünü sizin adresinize yolluyorlar. Randevu sistemi ile çalışıyorlar. Adres: Mehmetçik Mahallesi Çamlık Bulvarı No:55/A Pamukkale Web Sitesi: www.foodlab.com.tr Tel: 0 258 211 04 04 – 0 552 211 04 03 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

My Soho Lounge & Brasserie

Burası cafe-bar tarzında, atıştırmalık güzel şeyler bulabileceğiniz bir yer. Özenli hoş bir atmosferi ve açık alanı var. Çalışanları güler yüzlü. Adres: Çamlık Cad. (Çamlık Cad.)20100 Tel: +90 530 060 6777  Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Reserve Kitchen Co.

Burası da Denizli’nin en yenilerinden. Ama kısa sürede kahve ve atıştırmalık konseptini başarıyla tutturmuş yerlerden. Adres: Çamlaraltı Mah., 20100 Denizli Tel: 0532 482 0015 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kebapçı Enver

Denizli’de kebap elle yenir! Kebapçı Enver, de bu geleneği hiç bozmadan sürdürenlerden. Burası fiyatlar konusunda hafif tuzlu ama gerçekten Bayramyeri’nin en iyi kebapçılarından. Sipariş verirken “Böbrek Yatağından” olsun derseniz biraz yağlı olmakla birlikte etin en lezzetli yerinden kapmış olursunuz. Biz de bu tüyoyu sizden Denizlili Evde Yoklar’dan kaptık 🙂 Adres: Saraylar, Eski Sarayköy Cad. No:24, 20010, Denizli Merkez Tel: +90 258 261 2394 Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Gazezoğlu Pide

Burası Denizli’nin Kaleiçi’ndeki nefis pidecisi. Buranın en eskisi ve en ünlüsü. Özellikle kıymalı kaşarlı veya kıymalı yumurtalı pideleriyle meşhur. Adres: İlbade, 485. Sok. No:24, 20010 Denizli Merkez Tel: Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Değirmende Canlı Alabalık Restaurant

Burası et yemekten sıkılmış olanlara bire bir. Hem yemyeşil bir ortam olsun hem sular şırıl şırıl aksın hem de tabağımda taze Alabalık olsun derseniz tavsiye ederiz. Adres: Kayhan Beldesi Denizli Merkez Web sitesi: degirmendealabalik.com Tel: +90 258 213 2533 Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Bizim Ev

Daha yöresel şeyler denemek isterseniz burası da güzel, samimi bir aile işletmesi. Özellikle mantısı, keşkeki ve aşuresi çok meşhur. Fiyatları da uygun. Adres: Altıntop, Lise Cad. No:8 D:2, 20010 Denizli Merkez Tel:+90 258 263 9380 Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Garson Şükrü

Burası, Denizli’nin en meşhur yerlerinden. Ege sahillerine götüren bir menüsü var. Denizli – Muğla karayolu üzerinde bahçe içinde. Ege otları mezeleri, limonlu kavurma, yaprak ciğer, biber kızartma, fava, kaburga, spesiyalleri arasında. Mutlaka rezervasyon yaptırın deriz. Fiyatlar şehir içine göre biraz yüksek olabilir. Adres: Atatürk Blv. 243 Sok. No: 33 Gökpınar Web Sitesi: www.garsonsukru.com Tel: +90 258 266 6782 Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Kelleci Kardeşler

Kelle – paça gibi tadlardan haz etmeyenlere bile kelle paçayı sevdirir lezzette bir restoran. Yol üzerinde devasa bir mekan olduğundan burada düğün dernek gibi organizasyonlar da oluyor. Kellecide düğün yapmak enteresan olmalı. Adres: Denizli – Muğla Karayolu 10. Km / Tel: 0 258 266 26 16 – 0 258 266 35 44 – 0258 266 11 72 Web Sitesi: www.kellecikardesler.com Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Mutfaksever

Denizli’de kahvaltısı ile meşhur bir yer. Ayrıca “Et Pişirme Teknikleri”nden “Osmanlı Mutfağı”na farklı atölyelerinin de düzenlendiği, catering hizmetlerinin de verildiği bir mutfak atölyesi. Websitesi Adres: Çamlaraltı, 6017. Sk. No:6/A, 20160 Pamukkale Tel:(0258) 410 31 13 Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Ruma

Denizli’de bir fine dining restoranı. Yerel ve dünya mutfağından mevsimsel yemekler bulabiliyorsunuz. Mekanın açık ve kapalı alanı var, bahçesiyse bizce hoş olmuş. Kahvaltı ve mezeleri en beğenilenlerden. Sunumlar da yemekler kadar özenli ve rengarenk. Çeşitli organizasyonlarınıza ev sahipliği yapabiliyorlar. Pazartesi günleri kapalı. AdresYenişehir, 77. Sk. No:6, 20040, 20040 Vakıf Köyü Tel(0258) 37 70 70 Konum için tıklayın.

Denizli Nerede?

denizli-nerede

Denizli Ege Bölgesi’nin Ege Bölümü kesiminde, merkezden merkeze olmak üzere en yakın komşuları Muğla 145km yani 2 saat, Aydın’a 126km yani 1 saat 45dk, Burdur’a 151 km yani 2 saat 20dk uzaklıkta bulunuyor.

Denizli’ye Ulaşım

Uçakla

Denizli’de merkeze 45dk uzaklıkta Çardak Havaalanı var. İstanbul’dan buraya THY ve Pegasus’un karşılıklı olarak her gün uçak seferleri var. Yolculuk 1 saat sürüyor. Havaalanı ve şehir merkezi arasında ister özel şirketlerin yolcu servisleriyle isterseniz taksiyle ulaşım var.

Arabayla ve Otobüsle

Denizli’ye arabayla İstanbul’dan gelecekler için yol yaklaşık 600km 8 saat sürüyor. Bu süre otobüsle 10 saate varabiliyor. Ankara – Denizli arası yol 461 km olup arabayla 5 saat 15 dk, otobüsle 7 saat sürüyor. İzmir – Denizli arası yol ise 227 km ve arabayla yaklaşık 3 saat, otobüsle 3.30 saat sürüyor. Denizli’ye otobüsle gelecekler için neredeyse her otobüs firmasının seferleri var ama özellikle Pamukkale Turizm’in seferleri daha yoğun. Ayrıca her zaman Bla Bla Car opsiyonunuz olduğunu unutmayın deriz.

Trenle

İstanbul’dan Denizliye gidecekseniz önce Pendik’ten her gün İstanbul-Ankara arası 11.35’te kalkan Yüksek Hızlı Trenle Eskişehir’e gelmeniz daha sonra da buradan her gün 15.40’da kalkan Pamukkale Ekspresi’ne binmeniz gerekiyor. Tüm yolculuk toplam 12 saat sürüyor.Pamukkale Expresi zaten Kütahya ve Aydın üzerinden de geçtiğinden bu illerden de kolayca Denizli’ye trenle gelinebiliyor. Ayrıca Söke-Denizli arasında da her gün tren seferi var.

26 Comments

    1. Merhaba gayet uygun bir ay bizce o taraflar bol çiçekli oluyor yılın Nisan ve Mayıs ayları.

  1. Peki yaşamak için nasıl bir yer? İş fırsatimiz var orda ve yaşamaya gidebiliriz de fakat merak ediyorum nasıl bir yer yaşamak için?

  2. Buralara kadar gelip bizimle balon turuna katılmadığınıza çok üzüldük. Bir dahi sefer lütfen konuğumuz olun, yaşadaıklarınızı yazınki, inslarda Pamukkalede balonla uçmanın ne demek olduğunu anlasınlar

  3. Pamukkale travertenlerine giriş fiyatlarını da yazın 2 kişi 70 tl. ödedik,0,5lt su 5tl. kaz gibi yoluyorlar insanı..

  4. Denizli kebabı yerken, elimizi kullandığımız için zorlandık demenizi hiç samimi bulmadım. Yıllardır hamburgercilerde yağda kızarmış patates, soğan halkası vs’yi hatta pizzayı elde yedik çatal bıçak kullanmadan.. Bir çok meksika yemeğini de.. Buralarda farklı kültür olduğu için bize sempatik gelen şeyler, kendimizden olunca “zorlandık” diye yorumlanıyor.. Yanında verilen pideyi ortasından açına gayet kolay bir şekilde, bir miktar et arasına alarak yenebilir. Sanırım menemeni hiç ekmeği kullanarak yemediniz..

    1. Bu konu “Başka şeyleri elle yiyoruz, o zaman herşey elle yenebilir” mantığı ile ele alınamaz. Öyle olsaydı mantıyı ya da tas kebabı gibi yemekleri de elle yemek olağan gelirdi. Bunlar yemek spesifik ve kültürel alışkanlıklar. Kaldı ki pizzayı, hatta hamburgeri bile elle yemeyi sevmeyen olan insan var. Biz de kuzuyu el ile yerken rahat edemedik. Bu tamamen alışkanlık meselesi. Bir insanın elle yemesinin de çatal kaşık aramasının yadırganacak bir yanı yok.

  5. Emeğinize saglık gerçekten bilgiler için çok teşekkür ederim kendi adıma..
    İyi seyehatler:)

  6. Merhaba,
    Tatilimizi sizin önerilerinize göre planladık. Denizli’den başladık yarın salda sonra Isparta Kuyucak köyü(lavanta bahçeleri) sonra köprülü kanyon,düden, kurşunlu ve Manavgat şelalesi.. keşke rotamızda olan diğer yerlerde gitmiş olsaydıynız çünkü sizin yazılarınızı okumak bizim için yeterli oluyor.. güzel ve ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkürler.. Denizli çok güzel, Pamukkale Harika herkesin gelmesini öneriyorum..Denizli hakkında bir dipnotu yazınıza ekleyebilirsiniz ‘kocabaylarda yemek yemek isyeteynler için saat en geç 3 de kebap bitiyormuş’.. Sevgilerimle:)

  7. Çok güzel bir tanıtım olmuş tebrik ve teşekkür ederim. Daha bir çok yerler var ama en önemli yerleri belirtmişsiniz. Şahin tepesi manzarası ve tandırcılarını da tavsiye ederim mesela.

    1. Çok teşekkürler Deniz. 🙂 Sanırım yazının şı kısmı gözünden kaçmış:
      “DENİZLİ’DE HALA MI VAKTİNİZ VAR?
      Bakıyoruz, bayağı Denizlili olmaya doğrı gidiyorsunuz? 🙂 O zaman artık turistik yerlerden, Denizlili gibi takılmaya geçme vakti geldi. Bir Denizliliden tavsiyelerini duymak isterseniz sizi buraya alalım: https://www.bizevdeyokuz.com/denizli-gezilecek-yerler/

  8. Merhaba daha önce de yazmıştım ancak düzeltilmemiş. Denizli İç Batı Anadolu Bölümü’nde değil Ege Bölümü’nde yer alıyor.

  9. Daha çok yer var saklı göl, güney şelalesi,Karagöl, Babadağ,buldan,Yatağan’da bıçak yapımı,Yeşilyuva da ayakkabı yapımı,ağlayan kaya da alabalık yemeden olmaz:))))

    1. Ağlayan kaya’da balığı kiremitte deyip aluminyum folyoda pişiriyorlar. Tavsiye etmiyorum. Ama şelale güzel tabii.

  10. Bu bayram tatilimizi tamamen sizin önerilerinize göre programladık ve gerçekten harika bir tatildi. Pamukkale’ye gitmek hayatta aklımıza gelmezdi. Salda gölü’nün varlığından habersizdik, hiç duymamıştık. Ülkemizdeki bu cennetten tamamen habersiz oluşumuza çok kızdık. Size çoooook teşekkür ediyoruz! Keşifleriniz bol olsun bize de ilham kaynağı olun hep:) Bir de çok tatlısınız söylemeden geçemeyeceğim. Sevgiler..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir