KASTAMONU’DA GEZİLECEK YERLER

Kastamonu, aynı Antalya gibi deniz ve ormanın en görkemli şekilde buluştuğu yerlerden. Dolayısı ile en Kastamonu’da gezilecek en güzel yerler çoğunlukla doğa kaçamaklarından oluşuyor ve başını da Küre Dağları çekiyor. Küre Dağları’nda doğanın heybetini öyle hissediyorsunuz ki içinize su serpiliyor, çok geç değil diyorsunuz. Biz karşılaşmadık ama köylülerden bolca ayı, domuz, tilki hikayesi dinledik. Şehir merkezinde de bir ki gezilip görülecek yer var ama doğası kadar etkileyici değil.

Kastamonu Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce

Kastamonu’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Kastamonu’ya uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Kastamonu Havalimanı. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Kastamonu Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Kastamonu’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ekim’de Küre Dağları rengarenk kuşanıyor, çok göz alıcı oluyor. Yüzmek için çok geç ama bize sorarsanız Karadeniz sahillerini seyretmek yüzmesinden daha keyifli zaten. Ekim’de de sahiller boşalmış ve güzelliği ile başbaşa kalmış oluyor.


Kastamonu’da Seçtiğimiz Oteller

Kastamonu’da öne çıkan konaklama şekli, şehir merkezindeki otellerde konaklamak yerine, ona alternatif olacak, çiftliklerde ve doğa içindeki resort town’larda konaklamak. Aşağıda bu konudaki favorilerimizi veriyoruz.

Gölköy Yaşam Resort $$

Tertemiz doğa havası, dalından sofranıza gelen organik ürünlerle dolu kahvaltısı, doğa ile iç içe aktiviteleri ile şehir yaşamına alternatif olacak bir seçenek. İncelemek için TIKLAYIN.

Otel Şadıbey Çiftliği $$

Güzel atları, ferah doğası ile hem konaklama için hem sadece kahvaltı veya bir kahve molası için keyifli bir ortam. İncelemek için TIKLAYIN.

Kastamonu’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.

Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Valla Kanyonu
  2. Horma Kanyonu
  3. Ilıca Şelalesi
  4. Çatak Kanyonu
  5. Zümrüt Köy
  6. Gideros Koyu
  7. Loç Vadisi
  8. Kastamonu Kalesi
  9. Saat Kulesi
  10. Nasrullah Cami
  11. Yakupağa Külliyesi
  12. Kurşunlu Han
  13. Kastamonu Arkeoloji Müzesi
  14. Münire Sultan Medresesi
  15. Mahmutbey Cami
  16. Taşköprü
  17. İnebolu

Yeme-İçme

  1. İzbeli Çiftliği
  2. Şadıbey Çiftliği
  3. Eflanili Konağı
  4. Memiş Etli Ekmek Ve Pide Salonu
  5. Atlantis Pide ve Kebap Salonu

Alışveriş

  1. Tabakoğlu Pastırma Ve Sucukları
  2. Helva Evi

Küre Dağları Milli Parkı, Pınarbaşı

Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu ve Bartın sınırları kesişiminde kalan, içinde kanyonların, karstik mağara oluşumlarının, şelalelerin ve içinde çok çeşiti ekosistemlerin barındığı ormanların olduğu 37.000 hektarlık bir alana yayılan bir milli park. Aynı zamanda burada yürütülen yaban hayatı koruma çalışmaları ile Türkiye’nin ilk Pan Park’ı olan (Avrupa’nın Seçkin Milli Parkları Ağı) milli park içinde yapabileceğiniz 21 tur güzergahı var. Bunlardan rotanız üzerinde olanları görmek ve detaylı bilgi için tıklayın.Küre Dağları Milli Parkı’nın Kastamonu sınırlarında kalan ve tur yapmasanız bile, gidip görebileceğiniz belli başlı noktalarını da aşağıda veriyoruz.

Valla Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı


Burası dünyanın en derin kanyonlarından biri olan Küre Dağları’ndaki Valla Kanyonu. Tehlikeli bir geçiş olduğu için sadece izin alarak, profesyonel rehberle ve özel ekipmanlarla geçiş yapabiliyorsunuz. Başka türlüsü yasak. Bunun için de belirli bir tecrübeye ihtiyaç duyuluyor. Valla Kanyonu’na bakan ahşap bir seyir terası var. Buradan manzara bir harika. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Horma Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı

Ilıca Şelalesi’nin başlangıcı olan Horma Kanyonu, Valla Kanyonu’na göre daha keyifli daha az tehlikeli. Çünkü burada belli bir yere kadar bir yürüyüş parkuru oluşturulmuş. Sonuna kadar tamamlandığında ise yürüyerek Ilıca Şelalesi’ne bağlanacakmış. Yürüyüş parkurunda yürürken başınızı kaldırdığınızda muazzam görsellerle karşılaşıyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Ilıca Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı

Horma Kanyonu’nun başlangıcını oluşturan Ilıca Şelalesi, bildiğiniz içinde yüzülecek bolca alanı olan ender şelalelerden. Bu bölgede güzel bir kamp alanı ve bungalow evlerin olduğu Pınaroba Tesisleri de var. Evde Yoklar’dan duyduğumuza göre, yazın kanyonun çıkışındaki büyük arazide çadır kurup, sabah erken saatlerde Ilıca Şelalesi’nin buz gibi suyuna girmek harika oluyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Çatak Kanyonu Cam Teras, Azdavay

Denilene göre Çatak Kanyonu, dünyanın dördüncü büyük kanyonu. Kanyon, Çatak Köprüsü’nün 1-2 kilometre aşağısından başlayıp Nalbantoğlu Köyü’ne kadar kesintisiz devam ediyor. Köy ortada bir düzlük yaratıyor sonra Nalbantoğlu Köyü’nden kanyon tekrardan başlıyor bu sefer de İnönü’ne kadar kesintisiz devam ediyor. Diğer iki kanyona göre Çatak Kanyonu’nun zorluk derecesi daha düşük ama kesinlikle gerekli alet edavatlarınızın olması gerekiyor.

Kanyondan 450 metre yükseklikteki cam terasa ulaşmak için ise önce 6 kilometre kadar aracınızla sonra 1 kilometre de yaya olarak dağ içindeki yürüyüş parkurundan geçerek yukarı çıkıyorsunuz. Fakat bizce Valla Kanyonu’ndaki ahşap teras cam terasa göre daha keyifli. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Pilot Ekoturizm Projesi: Zümrüt Köy, Azdavay

Zümrüt Köyü ise, Çatak kanyonuna 26 kilometre mesafede, geleneksel Karadeniz mimarisini korumayı başarmış, dağların arasında, ormanın içinde, sessiz ve sakin bir köy. Ekoturizm falan denince bir hevesle gittik ama pek bir faaliyet bulamadık. Biz Cide’ye geçerken, yol üzerinde olduğu için uğradık ama köy çok ufak olduğundan ve yapacak bir şey olmadığından, 5 dakikada işiniz bitiyor. Yine de özellikle uğramak isterseniz burada bir ev pansiyon var. Yemek de veriyormış ama biz gittiğimizde kapalıydı. Sanırsam önceden haber vermek gerekiyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Gideros Koyu, Cide

Cide, kilometrelerce uzanan sahili, Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey gibi muhteşem güzellikteki koyları ile tüm Karadeniz şeridinin en güzel köşesi. Gideros Koyu da bu şeridin güzelliğinin zirve yaptığı yer. Tarihi MÖ 15. yüzyıla uzanan Gideros Koyu’ndaki ilk yerleşimlerin, kadın savaşçılar topluluğu olan Amazonlar tarafından kurulduğu biliniyor. Buraya gelmişken, Cide merkezde evi de olan, ünlü edebiyatçımız Rıfat Ilgaz’ın romanlarına konu olmuş, sonrasında da Cide’nin sembolü haline gelmiş başörtüsü sarı yazma almadan, sahil kenarındaki lokantalarda hamsi tava yemeden dönmeyin. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Loç Vadisi, Cide

Loç Vadisi, Valla Kanyonu’nun çıkışına denk geliyor. İnanılmaz yeşil bir bölge. Hatta tüm milli pakın en yeşil ve en mavi noktası. Devrekani Çayı’nın suyu turkuaz renkte olduğundan çok güzel fotoğraflar veriyor. Fakat ne yazık ki bu bölgede, Hes çalışması başlamış. Bölge 9 seneye yakındır devletle mahkemelik durumda. Milli Park olmasına rağmen hidroelektrik santral yapımı çalışmaları sürüyor. Sular altında kalmadan mutlaka gelip görün. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Kastamonu Kalesi, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Efkan Sinan / Flickr

M.S. 12. yy.da Komnenoslar tarafından yaptırılan Kastamonu Kalesi, kentin en yüksek noktalarından birinde, bir kaya kütlesi üzerinde kalıyor. İçinde, sarnıçlar, zindanlar, kaçış tünelleri ve “Bayraklı Sultan” adlı bir türbe var. Panaromik bir şehir manzarası arıyorsanız burası doğru adres. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Saat Kulesi, Merkez

1885 yılında, Vali Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılmış. Burada yaygın olan bir söylentiye göre, bu saat aslında İstanbul Sarayburnu’ndaymış. Saat bir gün zamansız çalmış ve padişahın hamile cariyelerinden birinin çocuğunu düşürmesine sebep olmuş. Bu nedenle de Kastamonu’ya gönderilmiş. Yani anlayacağınız saat sürgün yemiş. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Nasrullah Cami, Merkez

Fotoğraf Kaynak: Seyfi Şeren / Flickr

2. Beyazıd döneminde, 1506’da Nasrullah Kadı tarafından yaptırılmış olan, köprü ve şadırvan içinde su havuzları olan, 9 kubbeli cami, Kastamonu’nun en büyük camisi. Cami, Kastamonulu ünlü hattat Ahmet Şevket Efendi tarafından yapılmış hat ve süslemeleri bakımından önemli. Mehmet Akif Ersoy da Milli Mücadele yıllarında bu camiye gelip vaaz vermiş ve halka cesaret aşılamış. Ayrıca caminin şadırvanı hakkında bir de halk efsanesi var. Rivayete göre, bu şadırvandan bir kez su içen kişi ya hayatı boyunca Kastamonu’ya 7 kez geliyor, hiç olmadı Kastamonu’ya yerleşiyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Yakupağa Kulliyesi, Merkez

1547’de Kanuni Sultan Süleyman’ın Kilerci başısı Yakup Ağa tarafından inşa ettirilmiş, cami, medrese, sıbyan mektebi ve aşevinden oluşan bir yapı. Burada yapılacak en güzel şey, külliye içindeki helva evinde, Kastamonu çekme helvasının nasıl yapıldığını izlemek ve tepsiden helva yemek. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Kurşunlu Han, Merkez

Fotoğraf Kaynak: www.kursunluhan.com

Candaroğulları Beyliği’nin hükümdarı ve Fatih Sultan Mehmet’in dayısı Kemalettin İsmail Bey tarafından 1443-1461 yılları arasında yaptırılmış. Yapıldığı dönemde, Kastamonu’nun en büyük ticaret merkezi olan han, şu anda otel olarak hizmet veriyor. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Arkeoloji Müzesi, Merkez

Fotoğraf Kaynak: www.kastamonu.bel.tr

1917 yılında İttihat ve Terakki Kulübü olarak işlev gören Arkeoloji Müzesi binası, 1925’te Mustafa Kemal’in İnebolu’da Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nı ilan etmesinden sonra Kastamonu merkeze gelerek nutuk verdiği yer. 1945-1952 yılları arasında, Kastamonu ve çevresinden çıkan arkeolojik eserlerin toplantığı bir depoyken, 1952’de müze haline getirilerek halka açılmış. Girişlerin ücretsiz olduğu müze, 15 Nisan – 2 Ekim arası 09:00 – 19:00, 3 Ekim – 14 Nisan arası 08:00- 17:00 saatleri arası ziyaret edilebiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Münire Sultan Medresesi ve El Sanatları Çarşısı, Merkez

Ortasındaki avlusunda kahve içmelik, hediyelik eşya dükkanlarına bakmalık ve banduma, tirit gibi yöresel yemekler yemelik turistik bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Mahmut Bey Cami, Merkez

Fotoğraf Kaynak: tr.wikipedia.org

Merkeze 18 kilometre mesafede, Daday ilçesi yolu üstünde kalan Kasaba Köyü’ndeki Mahmut Bey Cami, mutlaka görün diyeceğimiz ahşap bir cami. Kendisi aynı zamanda, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. 1366’da, Candaroğulları Beyliği hükümdarı Emir Mahmut Bey tarafından yaptırılan cami, ahşap çatısı ile dikkat çekiyor. Bindirme tekniğinde yapılmış ve hiç metal çivi ve metal konstrüksiyon kullanılmadan yapılmış olan cami, Türkiye’de bu türün ender örneklerden biri. Caminin, Ankaralı Nakkaş Mahmut oğlu Abdullah tarafından yapılmış olan kapısı da oldukça ihtişamlı. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Taşköprü

Taşköprü, geleneksel Kastamonu evleriyle dolu bir yer. Pompeiopolis Antik Kenti de bu ilçenin sınırlarında kalıyor. Kazının kendine ait bir müzesi de var. Ayrıca Taşköprü Belediyesi’nce her yıl Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali düzenleniyor. Bu sene 32.’cisi (2018) düzenlenmiş. Ayrıca Taşköprü’nün Türk Patent Enstitüsü tescilli bir de lezzeti var. Diğer kuyu kebablarından farklı bir kuyuda pişirilen Kuyu Kebabı. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

İnebolu

İnebolu, Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet Devrimi’ni yaptığı yer. 25 Ağustos 1925 tarihinde İnebolu’ya gelerek burada üç gün kalan Atatürk, 27 Ağustos’ta İnebolu’ya geçerek İnebolu Türk Ocağı binası önünde Şapka ve Kıyafet Devrimi yaptığını açıklamış. İnebolu aynı zamanda, İstiklal Savaşı’nda katkılarından dolayı madalya alan tek ilçe.

Buraya geldiğinizde önce İnebolu’nun dar sokaklarını gezip aşı boyası ile renklenmiş tarihi bordo renkli evlerini görmeniz, sonra da meydana inip İnebolu Kent Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Müze, bu bölgede Kurtuluş Savaşı sırasında verilen mücadeleyi o kadar güzel anlatılmış ki insanın tüyleri diken diken oluyor. Bir de gelmişken, İnebolu’nun şahane lezzeti olan etli pidesi ve dönerini tatmalısınız. Bu lezzetleri tadabileceğiniz adresi aşağıda yeme – içme bölümünde verdik. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

İstiklal Yolu

Milli Mücadele döneminde, İstanbul ve Rusya’dan gemilerle İnebolu’ya getirilen silah ve cephanenin Ankara’ya taşındığı İstiklal Yolu, Milli Mücadele döneminden bugüne kalan tarihsel göstergelerin en somut örneklerinden biri. Aslında İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara hattında uzanan fakat günümüze kadar en az bozulmaya uğrayarak gelen kısmı İnebolu-Kastamonu arasında kalan kağnı yolu İstiklal Yolu olarak adlandırılıyor. Kastamonu Valiliği’nin bir projesi olarak 2007 yılından beri kültür rotaları arasına alınıp bir yürüyüş ve bisiklet yolu olarak turizme açılmış olan İstiklal Yolu, toplam 105 kilometrelik bir alana yayılıyor. Bu güzergahın 10 kilometresi patika, geri kalanını ise kağnı yolu şeklinde. Rotayı kamp kurarak veya websitesinde önerilen konaklama noktalarında kalarak tamamlayabilirsiniz. Nisan-Kasım ayları arası, bu rotayı yapmak için en uygun sezon.

Hazır Kastamonu’ya Gelmişken

Amasra, Bartın

Amasra, Kastamonu merkeze 200 kilometre 3 saat mesafede, Bartın’a bağlı bir kıyı ilçesi. Burada yapılacak en güzel şey balık-salata. Amasra’nın, içinde klasik marul, domates, salatalığın yanı sıra turp ve çeşitli sebzelerin de olduğu inanılmaz güzel bir salatası var. Bu ikiliyi yiyebileceğiniz en popüler yer Mustafa Amca’nın Yeri. Canlı Balık diye de geçiyor. Amasra Gezilecek Yerler için sizi şöyle alalım.

Ulukaya Şelalesi ve Güzelcehisar Falezleri, Bartın

Ayrıca, Küre Dağları Milli Parkı’nın Bartın tarafındaki başlangıç noktasını oluşturan, 15 metre yükseklikten dökülen Ulukaya Şelalesi, 80 milyon yıllık lav kayalarını görebileceğiniz, dünyada sadece 5 tane örneği olan Güzelcehisar Falezleri de Bartın’dan görmeden dönmeyin diyeceğimiz diğer yerler. Hepsini içine alan hazır rota isterseniz: Dimes GO Kayısı Rotası: Amasra – Küre Dağları – Ilıca Şelalesi – Valla Kanyonu

Safranbolu, Karabük

5000 yıllık bir tarihe sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi‘nde yer alan Safranbolu’ya en az bir yarım gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü burası zamanı dolu dolu geçirttirecek güzellikte bir yer. Anadolu’daki 17 Yörük yerleşiminden biri olan Yörük Köyü’nü ziyaret edin, Arnavut kaldırımlı sokaklarını gezip meşhur Safranbolu evlerinin en güzellerinden Kasımsipahioğlu Konağı‘nı ziyaret edip, kahvaltı edin. İmren Lokumcusu’ndan Safranbolu’nun imza lezzeti lokumu tadın. Cinci Hamam, Tarihi Saat Kulesi, Hıdırlık Tepesi ve Yemeniciler Çarşısı Arastası’nı gezin. Konum için tıklayın.

Kastamonu’dan Ne Alınır?

Taşköprü Sarımsağı

Taşköprü ilçesinin, Coğrafi İşaret belgeli sarımsağı. Lezzeti, kokusu keskin bir sarımsak çeşidi. İri dişli bir cins olduğundan yemeklere tek diş yeterli oluyor ve oldukça güzel bir tat veriyor. Çantanızın kokmasından çekinmezseniz, mutlaka dönüş yolu için alın.

Pastırma

Kayserililer alınmasın ama Kayseri’nin pastırmasının Kastamonu’ndan daha ünlü olduğu su götürmez bir gerçek ama lezzet konusunda yarıştıklarını söyleyebiliriz. Kastamonu pastırması, Kayseri pastırmasına göre daha yumuşak ama daha keskin bir tada sahip. Elbette zevklerle renkler tartışılmaz. Siz en iyisi buraya gelmişken Kastamonu pastırmasını ya yerinde deneyin ya da dönüş yoluna paket yaptırın. Tabakoğlu Pastırma en doğru adres. Adres bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Bir de hiç pastırma yazı teriminin nereden geldiğini düşündünüz mü? Ekim ve Kasım aylarında pastırma üreticileri pastırma üretimine başladığından, Kayseri ve Kastamonu gibi illerde etraf buram buram çemen kokuyormuş. İşte bu yüzden de bu geçiş mevsiminde görülen güzel günlere ‘pastırma yazı’ deniliyormuş.

Çekme Helva

Kastamonu’dan alınabilecek bir diğer lezzet de çekme helvası. Aslen bu yöreye ait olsa da çevre illerde de karşınıza çıkabilecek olan helva türünde bol bol tereyağı var. İlk gördüğünüzde pişmaniyeye benzetebilirsiniz ama tadı çok başka. Kastamonu merkezdeki Yakupağa Kulliyesi’ndeki Helva Evi’nde hem yapımını izleyebilir hem tadabilir hem de satın alabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Siyez Bulguru

Kastamonu da yetiştirilen, 10.000 yıllık Siyez Buğdayı, dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak biliniyor. Yani Siyez Buğdayı, dünyadaki tüm buğday cinslerinin yaban atası. Gelmişken tam yerinden almak isteyebilirsiniz.

Kastamonu Yeme-İçme

Kastamonu’da mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında kuyu kebabı, pastırma, banduma, etli ekmek, kel simit, tirit ve çekme helva var.

İzbeli Çiftliği

Kastamonu’da kahvaltı ve etli ekmek yemek için gidilecek en güzel yerlerden. Burası organik tarım ve hayvancılığın yapıldığı, ayrıca da kahvaltı hizmetinin de olduğu gerçek bir çiftlik. Çiftliğin içindeki tarihi konak da bugün yaşayan bir müze görevi görüyor. Adres: Topçuoğlu Mh., Merkez Yol Sk No:2, 37210 Örencik Köyü/Kastamonu Merkez Websitesi Tel: (0366) 244 36 45 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Şadıbey Çiftliği

Güzel atları, ferah doğası ile hem konaklama için hem sadece kahvaltı veya bir kahve molası için keyifli bir ortam. Websitesi Adres: 37210 Talipler/Kastamonu Merkez Tel:+903662528888  Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Eflanili Konağı

Özellikle bandurma, tirit ve etli ekmek dahil yöresel yemekleri tadabileceğiniz bir yer. Adres: Hepkebirler Mah. İnönü Cad. No:4 37100 Tel: +90 366 214 11 18 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Tabakoglu Pastırma

1880 yılından beri geleneksel yöntemlerle Kastamonu pastırması ve sucuğu üreten bir işletme. Çemenli ve çemensiz olarak iki tür pastırması var. Burada aynı zamanda pastırma dışında, çemen, Taşköprü sarımsağı, çekme helva, Siyez bulguru, köy eriştesi gibi yöresel ürünleri de bulabilirsiniz. Adres: Hepkebirler Mahallesi, Mahkeme Altı Çarşı D:16, 37100 Kastamonu Merkez/Kastamonu Websitesi Tel: (0366) 214 89 79 Konumiçin tıklayın. Haritada 1 numara.

Memişin Yeri

Kastamonu’da etli ekmeğin vazgeçilmez yeri. Porsiyonlar büyük ve doyurucu. Burası Konyalıların bile etli ekmek konusunda onayından geçmiş bir yer. Adres: Merkez Mahallesi, Belediye Cad. No:3, 37870 Daday/Kastamonu Tel: (0366) 616 15 58 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Atlantis Kebap ve Pide Salonu

İnebolu’nun pidesi meşhur demiştik. İnebolu’da pide yiyebileceğiniz yerlerden biri. Adres: Yeni Cami Sok. No:10 İnebolu Tel: (0366) 811 61 35 Websitesi Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kastamonu Nerede?

Kastamonu, Karadeniz bölgesinde yer alan tipik bir Karadeniz şehri.
Kastamonu Karabük arası 107 kilometre, 1 saat 25 dakika,
Kastamonu Bartın arası, 159 kilometre 2 saat 40 dakika,
Kastamonu Çorum arası 205 kilometre, 3 saat,
Kastamonu Amasya arası 253 kilometre, 3 saat 15 dakika,
Kastamonu Sinop arası 183 kilometre, 2 saat 20 dakika,
Kastamonu İstanbul arası 515 kilometre, 5 saat 40 dakika,
Kastamonu Ankara arası 239 kilometre, 3 saat sürüyor.

Kastamonu’ya Ulaşım

Otobüsle

Kastamonu’na İstanbul’dan ve Ankara’dan çoğu otobüs firmasının seferleri var. Yolculuk molalarla birlikte İstanbul’dan yaklaşık 9 saat sürerken Ankara’dan 5 saat sürüyor.

Uçakla

Kastamonu Havalimanı’na haftanın belirli günleri, uçak firmalarının seferleri var. Havalimanı ve şehir merkezi arası yaklaşık 13 kilometre olduğundan, havalimanına geldikten sonra taksi ile merkeze geçebilir veya servise binebilirsiniz. Havaalanına ulaşım için, Kastamonu merkezin bazı noktalarından servisler kalkıyor. Durakları ve kalkış saatlerini öğrenmek için tıklayın.

Instagram’a Da Bekleriz

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Biz Evde Yokuz (@bizevdeyokuz)’in paylaştığı bir gönderi

21 Comments

  1. Loç vadisine giden yolun bozuk olduğunu söylüyorlar, hatta her arabayla gidilmez diyiyorlar doğru mu?

  2. Her yeri gezmişsiniz. Hayalimdeki hayat diyebilirim. Sayfanızı çok beğendim. Başarılar

    1. Akşam nöbetinize eşlik ediyoruz sanırım. Bu pandemi dönemindeki fedakar çalışmanız için tüm eczacılara teşekkür ederiz

  3. Merhaba, içerik gayet güzel olmuş emeğinize sağlık 🙂 Bence eklenmesi gereken 2-3 yer daha var. Abana ve Çatalzeytin ilçeleri de mutlaka gezilmeli 🙂

  4. Bir Kastamonulu olarak yazinizi cok begendim.Ancak Seyh Şaban-ı Veli olmadan Kastamonu turu olmaz.Yemek olarak ta kuyu kebabi mutlaka kacirilmamasi gereken bir lezzet.İyi gezmeler.

  5. Harikaydi. Emeğinize sağlik bizde gitmeyi dusunuyoruz. Yaziniz cok faydali oldu bu yuzden…

  6. Memleketimin neredeyse her yerini gezmişsiniz sizin sevdiğiniz yerleri bende çok sevmiştim.seyahat etme bağımlısı biri olarak sayfanızı çok beğendim sevgilerle..

  7. Güncelleme: Ilıca Şelalesi’ne girip yüzmek kesinlikle yasak. Çok fazla tabela ile uyarısı da mevcut.

    Horma Kanyonunun yürüyüş platformu Ilıca Şelalesine kadar 15 gün önce tamamlanmış. (10.07.2020’de) Toplamda 3km yürüyüş parkuru.

    Bizevdeyokuz önerileri ile seyahatimiz yine enfes geçiyor! Çok teşekkürler!

    1. Canım Barış yazmış!! Çok sevindim güzel geçmesine. Güncellemeler şa-ha-ne. Ellerine sağlık

  8. İneboluda atlantis pide evinde kaşarlı kuşbaşı pide tavsiye ederim..

  9. Safranbolu için gezi planlarken yazınıza rastladım ve Kastamonu ile Amasra yı gezimize dahil ettik.Yazınızdan çok faydalandık teşekkkür ederim.Gerçekten görülesi yerler.Özellikle Kastamonu tanıtılmaya muhtaç bir o kadar da güzel bir şehir.Yanlız Daday ilçesi iksir resort town dışında her şey mükemmeldi

  10. Merhabalar degerli dostlar
    Bayram tatilinde ailemle kadtamonu bölgesinde değerlendirmak istiyorum.
    Daha ziyade doga turizmi yapmak tercihim. Tecrübe etmiş arkadaşlardan kalınabilecek otel ve görülmeye değer mekanları yazarsanız size minnettar kalırım.
    Şimdiden teşekkür ediyorum.
    Cihat özdemir

    1. Sevgili Cihat Bey,
      Oturup size Kastamonu rehberi yazmışız. Gelip altına otel ve görülmeye değer mekanları sormuşsunuz. Kelimelerin tükediği yerdeyim şu an. Biz günlerce uğraşıp bu rehberleri çıkarıyoruz. Bir zahmet siz de 5 dakikanızı ayırıp okusanız?

  11. Kastamonu hakkında eksik kalan yerleri ben tamamlayayım. İnanç turizmi için de gelebilirsiniz. Adeta küçük Bursa:
    Yakupağa Külliyesi 4,8 (63) <— Çekme Helva alabilirsiniz.
    Şeyh Şaban-ı Veli Cami 4,8 (592) <— Mutlaka görülmesi lazım, içinde müze de var.
    İsmail Bey Külliyesi 4,7 (173) <— Hediyelik eşyalar da var
    Aşıklı Sultan Türbesi 4,7 (110) <— Eskiden (bozulmamış) ayağı açıkta görülebilen evliya
    Alaattin Efendi Türbesi 5,0 (9) <— Eskiden burada resim çekilenlerin etrafın hale çıkarmış (internetten bakabilirsiniz)
    Benli Sultan Türbesi 4,6 (31) <—
    Hepkebirler Türbesi 4,7 (18) <— Sahabe türbesi var. (Doğruluğu kesin değil)
    Abdülfettahiveli Türbesi 5,0 (2) <— Abdülkadir Geylani Hazretlerinin soyundan geliyor. Yılanlı Camide zaten. Cami çok etkileyici.
    Yılanlı Cami 4,9 (62)
    Bediüzzaman Said Nursi Hz. 'nin Evi 4,5 (88) <— Kastamonuda kaldığı, kitap kaleme aldığı ev

  12. Gercekten cok kapsamli bir Blog yazilari hayranlikla okuyoruz ve Instagramdan takip ediyoruz.Bu Kadar detaya girilmesi ve ince noktalara kadar anlatilmasi bu yapilan ise verilen emegin ve sevginin büyük bir isareti.Calismalarinizin basariyla devamini dilerim.

    Selamlar Sevgiler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir