ANTALYA’DA GEZİLECEK YERLER

Haberlerde gördüğümüz vıcık vıcık turist kaynayan sahillerin ve her şey dahilcilerin akınının etkisiyle Antalya’ya ciddi önyargılarla gittik. Sanki uçak piste değil, Sean Paul çalan kötü bir köpük partisine inecek ve pasaport sevdasına İngiliz kızlara yazmaya gelmiş gürbüz Türk delikanlılarının kıskacını aşamayıp, sonsuza dek orada kalacaktık. Mezarımızda “Aslında her şey dahilci değildi” yazacaktı.

O yüzden bir Nisan sabahı Antalya’ya ayak bastığımızda hayatımızın şokunu yaşadık. Şimdi okuyanlar “Abartmayalım canım” diyecekler ama bir Avrupa şehrine gelmiş gibi hissettik. İstanbul’daki baskı ortamının ve sıkışmışlıktan sonra hayat öyle özgür ve kaliteli göründü gözümüze.

Kaleiçi’ne vardığımızda, tarihi dokunun güzelliğine inanamadık (not etmek lazım ki daha sonra Aspendos’u gördüğümüzde gözlerimiz kanadı). Gece barda kızlı erkekli grupların rahat rahat eğlendiğini, portakal çiçeği kokulu şehrin geniş caddelerindeki bisikletlileri, evler ferah evleri görmek ilaç gibi geldi. Uzun lafın kısası bizi Türkiye’de yaşam kalitesinin en yüksek şehir olduğuna ikna olduk.

Ha ama şöyle de bir gerçek var tabi; Antalya ile ilgili hislerimiz yaz aylarının cehennem sıcağında bedenimizle beraber buharlaşabilir ya da turist izdihamının ayakları altında can verebilir, o ayrı konu. 🙂 Yine de Antalya’nın kumaşı çok güzel ve doğru manevralarla yüksek sezonda bile keyif almak mümkün (bayramlar hariç). Ama siz gidipte kendini her şey dahilcilere pas pas etmiş yerlere takılırsanız bizim elimizden birşey gelmez.

Antalya çok büyük bir yer ve içinde bir sürü tatil beldesi var. Kaş, Kalkan, Belek, Kemer, Olimpos & Çıralı, Alanya, hepsi tek başına birer tatil yeri. Hepsinin karakteri ve vaadi çok farklı. Genelde kafalar tüm Antalya’yı gezmek değil, bir belde seçip orayı gezmek yönünde. Aşağıda hem neresi nasıldır, size uygunu hangisidiri bulmanıza yardım edeceğiz, hem de Antalya’nın turistik yer ve aktivitelerini anlatacağız. 4 günüm var, nereye gideyim derseniz, bizim favorimiz Kaş.

Antalya Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Antalya’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Antalya’ya uçakla gelecekseniz, Antalya Havalimanı’na ineceksiniz. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Antalya’ya Ne Zaman Gitmeli?

Yaz Antalya’nın en popüler zamanı ama bizce bahar gibisi yok. Hava ne üşütüyor, ne de terletiyor, plajlar, caddeler turist yağmasından kurtuluyor. Hangi bahar daha güzel derseniz, ikisinin de tadı başka: Sonbahardaki sıcak deniz keyfi ilkbaharda yok, sonbaharda da ilkbaharın portakal çiçeği kokusu, yemyeşil dağları ve gür akan nehirleri, şelaleleri.


Antalya’da Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Antalya Kaleiçi bölgesinde, şirin butik oteller, eski konaklardan restore edilerek otele dönüştürülmüş seçenekler var. Antalya merkezden öne çıkan otelleri aşağıda bulabilirsiniz.

Castle Old Town $$

v
Kaleiçi’ndeki butik otellerinden biri. Toplam 20 odası var. Oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Elegance East Hotel $$


Kaleiçi’nde, plaja oldukça yakın bir konuma sahip, açık havuzu olan 25 odalı bir konaklama seçeneği. İncelemek için TIKLAYIN.

Side Cottage House $$

Side’de, toplam 7 kişi kapasiteli, 3 yatak odasında 5 yatak bulunan, 2 banyolu, bahçe içinde, havuzlu, otantik mimarili bir taş konak. İncelemek için TIKLAYIN.

Kemer’de Modern Tasarımlı Villa $$

Toplam 10 kişi kapasiteli, 5 yatak odasında 9 yatak ve 6 banyo bulunan, modern mimarili, havuzlu bir villa. İncelemek için TIKLAYIN.

Aşağıdaki bağlantılardan Antalya’daki tüm otelleri, evleri ve villaları inceleyebilirsiniz.

Antalya’daki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR
– Antalya’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
– Resort tercih edenlerdenseniz sizi ANTALYA’NIN EN İYİ RESORT OTELLERİ yazımıza alalım.

Fiyat karşılaştırmasını kişi başı maliyetlere göre belirliyoruz. Özellikle evlerde kişi sayısı fazla şekilde konaklama yapılabildiğinden kişi başı maliyetler de aynı oranda düşüyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Antalya’da Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralamak

Antalya’nın sıcak sahil sularından kaçıp serin koy sularına cuplamak isterseniz, günübirlik veya saatlik bir tekne kiralayıp denize açılma şansınız da var.
Antalya merkezden günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.
Kemer’den günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.
Kaş’tan günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.
Kekova’dan günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Antalya’da gezilecek yerler çok geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Denize girilecek beldeler, gezilecek antik kentler, yapılacak aktiviteler derken çok fazla seçeneğiniz var. Bu nedenle eğer kendi aracınız ile gelmiyorsanız, araç kiralamanızı öneririz.

– Antalya Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.
– Antalya merkezden uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Antalya’da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Antalya Kaleiçi
  2. Düden Şelalesi
  3. Kurşunlu Şelalesi
  4. Hip-Notics
  5. Perge Antik Kenti
  6. Antalya Müzesi
  7. Köprülü Kanyon
  8. Tazı Kanyonu
  9. Sapadere Kanyonu
  10. Ridocamp Geyikbayırı
  11. Josito Geyikbayırı
  12. Manavgat Şelalesi
  13. Tahtalı Teleferik
  14. Aspendos Antik Kenti
  15. Patara Antik Kenti
  16. Termessos Antik Kenti
  17. Sandland
  18. Ormana Düğmeli Evler
  19. Sarıhacılar Köyü
  20. Olimpos-Çıralı
  21. Kaş
  22. Kalkan
  23. Kaleköy
  24. Gazipaşa Doğal Havuzlar
  25. Delik Koy
  26. Konyaaltı
  27. Belek
  28. Alanya
  29. Kemer

Yeme-İçme

  1. 7 Mehmet Restoran
  2. Börekçi Tevfik
  3. Piyazcı Ahmet
  4. Mantarevi Restoran
  5. Volkan Şişçi Kadirin Yeri

1. Kaleiçi

Kaleiçi Antalya’nın en minnoş yeri, kesinlikle görmenizi çok tavsiye edeceğimiz bir yer. Eski şehir sularının içindeki konaklar bugün Antalya’da sosyal hayatın merkezi. İşten çıkanlar buraya kafa dağıtmaya, turistler yaşayan müthiş tarihi dokusunu görmeye, çocuklar içindeki minik plajında denize girmeye, gençler de gece sağlam grupların çıktığı barlarında partilemeye geliyor. Falezin üzerine kurulmuş, içinde kocaman parkları da olan bir özerk bir kasaba gibi bir hissiyatı var.

Yazın gündüz buraya katiyetle gelmeyin, sıcaktan burnunuzdan gelir. Gün batımına doğru gelin, hem bir Kaleiçi klasiği gün batımı yapar, hem Kaleiçi’ni gezer, akşam da canlı müzik dinlersiniz. Kaleiçi’nden size gezilecek yerlerden tutun da yeme içmeye, acayip nokta atışı önerilerimiz var. Kaleiçi’nde Gezilecek Yerler yazımızı okumadan şuradan şuraya bırakmayız sizi. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Kurşunlu ve Düden Şelaleleri

Düden Şelalesi

Antalya’nın da 2 tane meşhur şelalesi var: Düden ve Kurşunlu. Öncelikle neye benzediğini iyi canlandırmanız için mutlaka videodan izlemenizi öneririm çünkü açıkçası fotoğraflar güzelliklerini adil bir şekilde yansıtmıyor.

Düden Şelalesi çok enteresan, böyle şehrin içinde, etrafı binalarla çevrili bir yerde, semtin ortasından çağlayan bir şelale düşünün. Markete, durağa giderken yanından geçtiğin cinsten şehrin içinde! Arabayı park ederken haritanın yanlış konum gösterdiğinden şüpheleniyor insan, o kadar beklenmedik bir yerde. İçinde gezilebilen bir de mağarası var. Daha da enteresanı ileride Düden falezlerden aşağı deniz dökülüyor. Denize dökülen Düden’i eğer Kaleiçi’nden tekne turuna çıkarsanız görüyorsunuz ama arabayla da yakınına gidilebiliyor. Konum için tıklayın. (Fotoğraftaki yer). Haritada 2 numara.

Kurşunlu Şelalesi

Düden Şelalesi şehrin ortasında hoş bir sürpriz ama biz en çok Kurşunlu Şelalesi’ni sevdik. İkisine birden zamanınız yoksa Kurşunlu’ya gidin deriz. Suyun rengi, sanki Bali’deymişsiniz gibi görünen tropik bitki örtüsü gerçekten çok güzel. Sakın şelaleyi görüp dönmeyin, teraslana teraslana akan nehrin yatağını hoş bir yürüyüş parkuruna çevirmişler. Aşağıda çok keyifli bir de kafe var. Elbette Düden’in ulaşım kolaylığı ile yarışması mümkün değil ama yol yaptığınıza kesinlikle değer.

Bu arada biz gittiğimizde tek tük insan vardı. Yazın kalabalık oluyor diye duyduk. Burası sakin haliyle güzel. Eğer yazın buraya piknikçiler falan geliyorsa hiç tadı olmaz. Yüzmek yasaktır tabelaları vardı. Umarız mangal da, piknik de yasaktır. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

3. Hip-Notics

Fotoğraf Kaynak: www.hip-notics.com

Manavgat’ın Burunucu Mevkii Çakış Köyü’nde bulunan Hip-Notics, wakeboard olarak bilinen kablolu su kayağının yapılabildiği bir su parkı. Klasik su kayağının motorlu tekne veya başka bir araçla çekilerek yapılanı yerine bir makara sistemiyle kablolar aracılığıyla çekilerek yapılanı. Tabi klasik su kayağına göre daha güvenli, daha ekonomik, yeni başlayanlara ve akrobasiye merak saranlar için daha uygn. Elektrikle çalıştığından ve motor yağlarıyla suyu kirletmediğinden de çevre dostu bir sistem. Sadece wakeboard değil, su kayağı (çift kayak), kneenboard (diz boardu) ve flyboard seçenekleri, basketbol, voleybol ve diğer oyun alanları, yeme-içme alanı da var. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

4. Perge Antik Kenti

Kurşunlu Şelalesi’ne gittiğinizde, Perge Antik Kenti’nin  8 kilometre, 15 dakika mesafede bulunduğu da aklınızda olsun. Pamphyli uygarlığının önemli şehirlerinden, Aksu Nehri’nin 4 kilometre yakınındaki geniş bir ovaya kurulmuş olan Perge Antik Kenti, antik dönemden günümüze kalan en iyi korunmuş stadyumlardan birine, Yunan-Roma tipi bir amfi tiyatroya, görkemli bir Hellenistik giriş kapısına sahip. Sırf bu özellikleri için bile UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne girmeyi hak eden ve bunun için Türkiye’nin aday gösterdiği antik kentlerden. Bu bölgeden çıkmış çoğu heykel, Antalya Müzesi’nde görülebiliyor. Müzekart geçerli. Yaz kış kapı açılış 08.00 ama yazın 19.00’da kapanırken kışın 17.00’de kapanıyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

5. Antalya Müzesi

1922’de Öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya savaşından sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kurulmuş. İlk olarak Kaleiçi’nde bulunan Alaaddin Cami’de, daha donra Yivli Cami’de yer alan Müze 1972’de bugünkü binasına taşınmış. Müzede, Antalya’da yer alan üç antik kent olan Lykia, Pamphylia ve Pisidia’dan çıkma tüm tarihi eserleri görebiliyorsunuz. Özellikle Perge Antik Kenti’nden çıkarılan Roma Dönemi heykelleri, müze koleksiyonunun en değerli parçalarından. 1988 yılında “Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülüne layık görülen müze, eğer tarihe ve arkeolojiye meraklıysanız, mutlaka ziyaret edin diyeceğimiz yerlerden. Websitesi Ziyaret Saatleri: 08.30 – 19.30. Müzekart geçerli. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

6. Köprülü Kanyonu

Köprülü Kanyonu, içinden Isparta’dan doğan, Antalya’dan denize dökülen Köprüçay’ın geçtiği, yaz sezonunda rafting yapmaya elverişli olan, hiking, kamping, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için de ideal olan bir milli park. Gerçekten de içinde biri büyük diğeri küçük olmak üzere Roma Dönemi’nden kalma 2 tarihi köprü var. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

7. Rafting

Antalya’nın en büyük olayı, raftinge elverişli akarsularının bolluğu. Özellikle de Köprülü Kanyonu ve içinden geçen Köprüçay, raftinge en elverişli nokta. 8-10 kişilik botlarda, deneyimli rehberler eşliğinde, 14 kilometrelik parkur boyunca rafting yapıyorsunuz. Parkur yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Kask, kürek, can yeleğini firmalar temin ediyor. Burada rafting için en ideal aylar Temmuz, Ağustos ve Eylül. Zaten bölgede hizmet sağlayan birçok firma var. Bazı rafting turları sizi kaldığınız yerden alıp ulaşım, rafting, öğle yemeği dahil paket turlar sunuyor. Özellikle de rafting sonrası kanyonda alabalık keyfi kaçmaz.

8. Tazı Kanyonu

Mayıs 2017’de Hürriyet “Yeni bir kanyon keşfedildi” yazmış. Bu dev kanyon nasıl gözlerden saklanabilmiş bunca zaman? Aslında arabayla az önce anlattığımız Köprülü Kanyon’un bir 10-15 dakika yukarısında. Buraya gelirken hayatta böye bir yer çıkacağını tahmin etmezsiniz, kesinlikle hiç görünmüyor. O yüzden yanlış yolda olduğunuzu düşünmeyin. Sonra arabayı park edip ormanın içindeki bir patikan 2 kilometre kadar yürümeniz gerekiyor. İlk bakışta patikayı hemen göremeyebilirsiniz. Yol biraz yokuşlu ama zorlu bir yürüyüş değil. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

9. Sapadere Kanyonu

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/sapaderekanyon

Alanya’da, karanlık bir vadi boyunca 700 metre kadar uzanan, altından berrak nehir suyu geçen ahşap zeminli asma yolu takip edeceğinizde ulaşacağınız bir şelale olan doğa harikası kanyon. Kanyonun en can alıcı kısmı ise hem şelalenin olduğu yerde hem de yol boyunca birkaç havuzcukta buz gibi soğuk suya girme şansınız oluşu. O nedenle de kanyona mayo ile gitmenizde fayda var. Ayrıca hem kanyon girişinde hem de parkur boyunca gözleme ve ızgara çeşitleri bulabileceğiniz, mola verebileceğiniz noktalar da var. Konum için tıklayın. Haritada 9

10. Çok Daha Kişiselleştirilmiş Bir Tatil Deneyimi

Fotoğraf Kaynak: www.airbnb.com.tr

Antalya’da her bütçeye, her zevke ve her tatil anlayışına uygun konaklama seçeneği var. Bu tamamen sizin tatil beklentinize kalmış. Ben resort otel kafasında, yediğim önümde yemediğim arkamda bir tatil yapmak istiyorum derseniz sizi Antalya’nın En Güzel Resort Otelleri yazımıza, yok ben daha kendime göre şekillendireceğim, gözlerden uzak, daha özgür olabileceğim seçenekleri değerledirmek istiyorum derseniz sizi Antalya’da Kiralık Villa Ve Tatil Evleri yazımıza alalım. Özellikle balayı çiftleri veya romantik kaçamaklar düşünen çiftler için Kemer’den, Demre’ye, Kaş’tan Belek’e çok güzel, günlük kiralık, özel havuzlu, jakuzili villa seçenekleri var. Göz atmadan karar vermeyin deriz.

11. Geyikbayırı’nda Tırmanış

Fotoğraf Kaynak: Adam Kubalica / Flickr

Antalya’daki Geyikbayırı, açık ara tüm Türkiye’nin en ideal kaya tırmanışı noktası. Toros Dağları’nın bir parçası olan Geyikbayırı’na tüm dünyadan deneyimli tırmanışçılar geliyor ve burada antrenman yapıyorlar. Öyle ki bu nokta, Avrupa’da kış aylarında tırmanış için en iyi üç, dünyada ise 10 destinasyon arasında sayılıyor. Bölgede, farklı zorluk seviyelerine göre değişen eğim ve yükseklikte parkurlar var. Kaya yapısı ağırlıklı olarak kireçtaşı. Yükseklikler 15 metreden 50 metreye kadar varabiliyor. Bu nedenle de başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar birçok seviyedeki tırmanışçıya uygun. Bizim, Kocaeli’deki Ballıkayalar Tabiat Parkı’ndaki kaya tırmanışı deneyimimizi de okumak isterseniz sizi Ballıkayalar Tabiat Parkı Rehberimize alalım.

Geyikbayırı’nda kampta konaklama olanakları da var. Rido Camping, tırmanma alanları ve plajı olan bir yer. Wifi, duş, çamaşırhane var. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara. Geyikbayırı’ndan bir diğer seçenek de üç Alman tarafından işletilen JoSiTo Guesthouse and Camp. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

12. Manavgat Şelalesi

Manavgat Nehri’nin sularının, 4-5 metre yükseklikten döküldüğü Manavgat Şelalesi, ilkokul coğrafya derslerinden de hatırlayacağınız üzere, Türkiye’nin en ünlü şelalelerinden. Her ne kadar döküldüğü yükseklik fazla olmasa da yarattığı görsellik görülmeye değer. Şelalenin buz gibi bir suyu var. Etrafında da klasik olarak bilimum kafeterya, restoran, çay bahçesi, piknik alanı, kamp alanı var. Nehirde rafting olanağı da var ama Antalya’daki en iyi rafting noktası yukarıda bahsettiğimiz Köprülü Kanyon. Giriş ücreti var. Otopark alanı da ayrıca ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

13. Teleferik

Teleferik demek ağaç katliyamı demek bunu bir kenara yazmak lazım çünkü teleferik yapımı için teleferiğin geçeceği güzargahtaki ağaçların ve tesisin yapılacağı yerin törpülenmesi gerekiyor. Yine de Teleferikle Tahtalı Dağı’na çıkıp, Antalya’ya kuşbakışı bakmak da Antalya’daki popüler deneyimlerden olduğundan yazmadan geçmek istemedik. Çıkıp çıkmamak size kalmış. Antalya’da 2 tane teleferik var. Biri Tünektepe diğeri Olimpos Teleferik. İkisi arasında seçecekseniz Olimpos ile Tahtalı’ya çıkın deriz. En güncel fiyatlar için tıklayın.

Günlük olarak Beldibi, Göynük, Kemer, Kiriş, Çamyuva ve Tekirova’dan itibaren, Çarşamba ve Cumartesi günleri de Kundu ve Antalya’dan teleferiğin kendi sunduğu ulaşım hizmeti var. Zirvedeki tesis akşam 19:00’a kadar açık, içinde bir de cafe var ama tahmin edersiniz ki fiyatlar x2 civarında. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

14. Aspendos Antik Kenti

Antalya’nın Serik ilçesi sınırlarında, Köprüçay Nehri’nin tepelerindeki bir düzlüğe MÖ 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş olan Aspendos Antik Kenti, tüm Akdeniz coğrafyasının en iyi korunan Roma tiyatrosuna sahip. En parlak dönemini Roma Dönemi’nde yaşayan şehirdeki, 12.000 kişi kapasiteli bu görkemli antik tiyatro, MS 2. yüzyılda inşa edilmiş. Antik tiyatronun harika bir akustiği var. Ağustos ortasından Eylül ortasına, dolu bir konser & bale takvimi oluyor.

Aspendos Antik Kenti’nin en göz dolduran kalıntısı antik tiyatro olsa da, tiyatronun arkasında kalan alanda, stadyum, agora, bazilika, anıtsal çeşme, meclis binası, su kemerleri, anıtsal tak, cadde, tapınak, hamam, sarnıçlar, dükkanlar gibi yapıların kalıntıları da var. Bizans Dönemi’ne kadar varlığını sürdüren şehir, Selçuklu Dönemi’nde bir kervansaray olarak kullanılmış. Sonrasında da atıl kalmış. 1930 yılında burayı ziyaret eden Atatürk, alanın restore edilip tekrardan açılmasını istemiş. Müzekart geçerli. Ziyaret saatleri ise Nisan-Ekim ayları arasında 08.00-19.00, Kasım-Mart ayları arasında 08.00-17.00. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

15. Likya Yolu


Kate Clow öncülüğünde ortaya çıkarılan Likya Yolu, Fethiye’den başlayan ve Antalya’yı boydan boya geçen 535 kilometrelik devasa bir rota. Antalya’nın çoğu şehrinde bu rotanın harika paftaları var ama Adrasan’da başlayıp, Musa Dağı, Adrasan Ovasını aşarak Olimpos’ta son bulan 13 kilometreiik Adrasan-Olimpos paftası günübirlik yapılabilir olmasıyla yolun en popüler etaplarından. buluyor. Ama siz Antalya’nın konakladığınız bölgesine göre trekking gruplarına katılabilir, farklı parkurlar seçebilirsiniz.

16. Patara Antik Kenti

Fotoğraf Kaynak: pixabay.com

Kaş’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Patara Antik Kenti, Likya Birliği’nin başkentliğini yapmış bir kent. Zamanında, birlik toplantıları da su an kalıntılarını görebileceğimiz meclis binasında düzenlenmekteymiş. Likya Birliği içerisinde üç oy hakkına sahip altı şehirden biri olan Patara her dönem önemli bir merkez olmuş. Eserleri ve yeni kazı alanlarını görmek için giriş ücreti var. Müze kart geçerli. Haftanın her günü 15 Nisan 2 Ekim arası 08.00 – 19.00 saatleri, 3 Ekim 14 Nisan arası 08.00 – 17.00 saatleri arasında açık. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

17. Termessos Antik Ken

Güllük Dağı’nın tepesindeki bir platoya kurulmuş olan Termessos, Pisidya bölgesinin antik kentlerinden biri. Büyük İskender, M.Ö. 333’de burayı kuşatmayı başaramamış çünkü Termesoslular çok iyi bir savunma örneği göstermiş. Kent, İskender’den sonra, Ptolemyler döneminde kuşatılabilmiş ama M.Ö. 71’den kalma, Roma Senatosu tarafından onaylanmış belgelere göre, Termessos’un kendi iç işlerinde Roma’dan bağımsız olduğu ve kendi kanunları olduğu görülüyor. Fakat şehrin Bizans ve Osmanlı dönemindeki durumuna dair elde hiçbir bilgi yok. Türkiye’nin en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Termessos’a giriş ücretli ama Müzekart da geçerli. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

18. Sandland

Fotoğraf Kaynak: www.sandlandantalya.com

Antalya’nın Lara Sahil’inde, sadece su ve kum kullanılarak yapılan devasa heykeller var desek. Dünyanın en büyük kum heykel etkinlikleri arasında yer alan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali (Sandland) devasa boyutlarda yüzlerce kum heykelin sergilendiği bir açık hava müzesi. Hem kapladığı alan (10 bin metrekare) ve malzeme (10 bin ton nehir kumu) hem de katılan sanatçı ve üretilen eser bakımından dünyadaki sayılı etkinliklerinden. Elbette bu eserler sonsuza kadar kalıcı değiller, sergileme süreli bittiğinde kasten yıkılıyorlar. Zaten kasten yıkılmasalar da bir süre sonra kendiliğinden yıkılmaya mahkumlar. Ama bu Kum Heykel Sanatı’nın doğasında olan bir şey. Her şeyin geçiciliğini, her şeyin bir gün yok olacağı felsefesini içinde bulunduran bir sanat. Festival boyunca atölyeler, konserler, video mapping show’lar da oluyor. Eserler 09.30-23.00 saatleri arasında görülebiliyor. Müzekart’a %25 indirim de var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

19. Ormana Düğmeli Evler

Fotoğraf Kaynak: ormana.bel.tr

Antalya şehir merkezinden 2,5 saatte Toros Dağları’na çıkacağınız bir araba yolculuğu sonrası, İbradı Ormana Köyü’ne geliyorsunuz. Burası, “düğmeli evler” diye adlandırılan, yöreye özgü malzemelerden yapılmış yine yöreye özgü bir mimarisi olan tarihi evleri ile meşhur. Sadece yörede bulunan sedir ağacı ve taş kullanılarak yapılmış evlerin en ayırt edici özelliği hiçbir çivi, harç ve çimento kullanılmadan yapılmış olmaları ve evin iskeletinde kullanılan ahşabın dışarıda kalan kısımlarının, evin cephesine düğmeli bir görünüm vermesi. Kültür mirası statüsündeki köyde, en eskisi 350 yıllık olan yaklaşık 300 düğmeli ev var. Evleri görmeye gelmişken, yöresel lezzetlerden oluşan köy kahvaltısını yapmayı ve odun ateşinde taş fırında pişen pidelerini tatmayı atlamayın.  Ardından ihtişamına şaşıracağınız dünyanın en büyük yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası’nda botla bir gezi yapmaya mutlaka gitmelisiniz. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

20. Sarıhacılar Köyü

Fotoğraf Kaynak: twitter.com/aksekikaymakam

İbradı Ormana’daki 300-400 yıllık düğmeli evlerden, Ormana’ya 45 dakika mesafedeki Akseki’ye bağlı Sarıhacılar Köyü’nde de var. Burası Ormana kadar isim yapmamış o yüzden daha gizli kalmış yerlerden. 800 yıllık bir geçmişe sahip olan ve tarihi İpek Yolu güzerhanında olan köy, son yıllarda alternatif turizme ağırlık veren Antalya’da yabancı turistlerin yeni gözdelerinden. Düğmeli evler kadar ahşap tavan süslemeli ve Osmanlı’daki ahşap mihrap geleneğinin 19. yüzyıldaki önemli örneklerinden olan Sarıhacılar Köyü Camisi de görülmesi gereken yerlerden. Bizce İbradı’ya gelmişken iki köyü birleştirip burayı da görün. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

ÖNEMLİ NOT: DOLPHINLAND’E GİTMEYİN

Tekrar ve tekrar rica ediyoruz. Vicdanlı ve güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmek istiyorsanız lütfen çocuklarınızı yunuslara zulmedilen parklara götürmeyin. Yunuslar son derece duygusal ve zeki varlıklar ve kilit altında tutulduklarında, bunun acısını derinden hissederler. Sakın ola ki onların insanları eğlendirmekten ve türlü türlü numaralar yapmaktan zevk aldıkları düşüncesine kapılmayın. Her ne kadar yüzlerinde gülümser gibi bir ifade olsa da aslında hiç mutlu değiller. Emirlere uymaları için tamamen açlıkla terbiye ediliyorlar. Bildiğiniz gibi yunuslar da insanlar gibi aile olarak yaşıyorlar ve onlar da duygusal bağlar geliştiriyorlar. Bu yüzden ailelerinden ayrı kaldıklarında da ciddi bir depresyona giriyorlar. Esaret altındayken yaşadıkları tüm bu stres sonucu erken ölüyorlar. Umarız siz de bu zulme dur der ve bunun bir parçası olmazsınız. Herkes hayatında tek bir kez bu parklardan birine gitse, bu bile yeni parkların açılması yönünde teşvik edici bir talep yaratır. Hiçbir iki saatlik eğlence, bir başka canlının hayatı boyunca acı çekmesine değmez.

Antalya’daki Favori Tatil Beldelerimiz

21. Olimpos, Çıralı & Adrasan

Fotoğraf Kaynak: Joe Coyle / flickr

İşte turistlerin değil gerçek keyifçilerin yeri Olimpos ve Çıralı. Olimpos’ta caretta caretta’ların yuvalamaya geldiği sahilden denize girmek, salaş işletmelerde veya ağaç evlerde konaklamak, Olimpos Dağı’nda tanrıların hiç sönmeyen ateşi eşliğinde zirvede keyif yapmak, tekne kiralayıp denize açılmak, antik kentten denize girmek anlatılmaz yaşanılır deneyimler. Ayrıca kumul sahil sevenler içinse Çıralı’nın komşu koyu, ona arabayla 20-25 dakika mesafedeki Adrasan Koyu da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden. Sahil boyunca konaklayabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, oturup güzel vakit geçirebileceğiniz oteller ve cafeler var. Nefis koyları keşfetmek için tekne turuna çıkmak şart. Bir gün Türkiye’nin Maldivleri diye anılan Suluada ve çevre koyları gezen Suluada turunu, diğer gün de Sazak ve Korsan Koyu gibi koylara uğrayan Ceneviz turunu yapabilirsiniz.

Olimpos’ta ve çevresinde ne yapılır, nerede kalınır gibi diğer tüm detaylar için Olimpos Ağaç Evler & Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

22. Kaş

Kaş, açık ara Antalya’nın en güzel yeri. Resort otellerce parsellenmemiş sahilleri, tatlı ve salaş kasaba hayatı, bakir doğası, magazinleşmemiş mekanları, eğitimli ve kibar insanları ile bambaşka bir yer. Buranın en güzel zamanı, Nisan-Mayıs & Ekim-Kasım arası sezon dışı tarihler. Çünkü küçük bir yer olduğundan, öyle fazla kalabalıkları kaldırmıyor. Tadına varabilmeniz için yüksek sezonları pas geçmenizi tavsiye ederiz. Yine Kaş’a bağlı olan Kalkan’da ise özellikle İngilizler’in müdavimi olduğu ve Türkiye’de expat olarak yaşayanların mesken tuttuğu hoş balık restoranları ve butik otellerin fine dining restoranları var. Eğer ki Schengen vizeniz varsa Kaş’tan günübirlik Meis Adası’na geçmek de harika bir şapkadan çıkma tatil fırsatı. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Kaş aynı zamanda, Kaputaş’tan Patara’ya, tüm Antalya’daki favori denize girme noktamız. Kaş’ta nerede denize girilir sorusunun cevabını En Güzel 10 Kaş Plajı yazımızda bulabilirsiniz. Kaş’ta ne yapılır, ne yenir, nerede kalınır gibi sorularınızın cevabını ise Kaş Gezilecek Yerler , Kaş’ta Nerede Kalınır, Kaş’ta Ne Yenir & En Güzel Kaş Restoranları ve Kaş’ta Yapılması Gereken 24 Efsane Şey yazılarımız var.

23. Kalkan

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/Salonika1881

Kalkan, Kaş’a bağlı ama ona yaklaşık 25 kilometre mesafede, Yunanlı denizciler tarafından 200 yıl önce kurulmuş ve Likya Uygarlığı’nın izlerini taşıyan bir belde. Buranın en önemli özelliği, nüfus çoğunluğunun İngilizlerden oluşması. Evet yanlış duymadınız. Kalkan’da villa sahibi olan İngilizler nüfusun neredeyse %80’ini oluşturmakta. Burası Kaş’a göre daha sakin ve biraz daha İngilizler’in zevkleri doğrultusunda göre şekillenmiş. Daha çok lüks butik oteller ve villa turizmi yaygın. Salonika, Villa Mahal ve Aubergine gibi çok tatlı mekanları var. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

24. Kaleköy & Demre

Bizce Demre, Antalya’nın küçük ama belki de en özellikli yeri. Noel Baba Kilisesi’nin burada olmasının yanı sıra, Kekova’da, bir zamanların Likyasının Dolkisthe Antik Kenti olan ama 2. yüzyılda yaşanan depremlerle yerle bir olan Batık Şehir, onun tam karşısına düşen Kaleköy’de ise harika doğal ve tarihi zenginlikler, keyifli yeme-içme mekanları var. Temelde karadan ulaşımın olmadığı yerler ağırlıklı olduğundan, Kaş’tan ve Antalya merkezden tekne kiralayıp buraya gelebilir, dilerseniz Kaleköy’den kanoya atlayıp hemen karşısındaki batık şehrin hazinelerini kano ile keşfedebilirsiniz.

Antalya merkezden günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.
Kaş’tan günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.

Sonrasında Kaleköy’ün liman bölgesindeki kalıntıların içinde yürüyerek geçebilir ve böylesine köklü bir tarihin yattığı yerde yüzebilirsiniz. Kaleköy’ün tepe noktasında küçük bir amfitiyatro da var. İşte orası denize karşı harika manzarasıyla ideal güneşi batırma noktası. Üşenmeyip, tabana kuvvet diyip kesinlikle yukarı çıkın pişman olmayacaksınız bizden söylemesi. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

25. Gazipaşa

Fotoğraf Kaynak: gazipasa.bel.tr

Gazipaşa ise Antalya’nın doğal havuzları ile ünlü noktası. Halk arasında Taş Kesildi olarak geçen havuzlardan gün batımı manzarası ayrıca çok güzel. Lüle taşından havuzlar denizle bağlantılı oldugundan su temiz ve berrak. Deniz kestanelerine, minik yengeçlere, keskin taşlara ve kaygan zemine dikkat edilmeli. Deniz ayakkabısı getirmeyi düşünebilirsiniz. Toplamda 3 havuz var. İkisinde yüzülebiliyor. Denizin dalgalı olduğu günlerde gittiğinizde kendinizi dev bir jakuzideymiş gibi hissedebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Fotoğraf Kaynak: gazipasa.bel.tr

Gazipaşa’daki bir diğer doğal oluşum da Kral Koyu’ndaki Delik Deniz. Muz bahçeleri arasında kalmış bu koy görsel olarak inanılmaz güzel. Yalnız ulaşımı biraz sıkıntılı. Aracınızla bir yere kadar gelip sonrasında yürümeniz gerekiyor. Öğle sıcağında gelmeyi tercih etmeyin. en uygun saat bence öğleden önce. Koyda herhangi bir tesis, wc, duş yok. Denizi kayalık ve birden derinleşiyor. Çocukla gitmek için çok uygun bir yer değil hatta biraz tehlikeli. Bir de çöplerini bırakıp giden iflah olmaz insanlar yüzünden tat kaçırıcı manzaralara rastlayabilmeniz olası. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Gazipaşa’nın Kaledran Yakacık mahallesinde tropikal bir bahçe de var. Tropik meyve üreticisi Yaşar Dağtekin‘in bahçesinde tropik Pasiflora, avokado, papaya, kahve, ejder meyvesi, mango, longan, pithaya, guava, muz, kumkat gibi birçok tropik meyve çeşidi var.

Antalya’nın Diğer Turistik Beldeleri

Belek, Kemer, Alanya…Bunlar Antalya’nın 3 silahşör resort otel turizmi yerleri. Özellikle Ruslar ve Almanlar tarafından yaz sezonunda sıklıkla tercih edilen yerler. Bizim tercih edeceğimiz noktalar oldukları söyelenemezler ama çocuklu ailelelerin, Kaş ve Olimpos gibi yerlere nazaran buralarda çok rahat edeceğiniz söyleyebiliriz.

26. Konyaaltı

Fotoğraf Kaynak: www.kulturportali.gov.tr

Konyaaltı, Alanya, Kemer ve Side daha ortalıkta yokken, Antalya’nın en popüler beldelerindeniş ama şimdilerde pek de öne çıktığı söylenemez. Antalya merkezin bir zamanlar en ünlü plajlarından olan Mavi Bayraklı Lara Plajı ve Konyaaltı plajları yazın hala hınca hınç dolsa da insanlar artık denize girmek için Antalya’nın daha alternatif noktalarını tercih ediyor. Konum için tıklayın. Haritada 26 numara.

27. Belek

Fotoğraf Kaynak: Thomas Wenger / Flickr

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir beldesi olan Belek, 1990’larda 5 yıldızlı her şey dahil resort otellerin mesken tuttuğu bir yer haline gelen, Antalya’nın daha çok yabancı turistlerin (Ruslar ve Almanlar başta olmak üzere) tercih ettiği yerlerinden. Daha sonra bu resort otellere ek olarak tüm dünyada golf turizmi ile de isim yapmaya başladı. Neredeyse her devasa 5 yıldızlı tesisin bir de golf alanı bulunuyor. Buradaki dev işletmelerin çoğu kış sezonunda da açıklar çünkü kışın da ülkenin her yerinden kurumsal şirketler bu otellerde kurumsal organizasyonlarını ve toplantılarını yapıyor. Büyük kongreler ve fuarlar bu otellerin geniş kapasiteli salonlarında gerçekleşiyor. Konum için tıklayın. Haritada 27 numara.

28. Alanya

Alanya da Antalya’nın 1990’larda popüler olmuş ve resort otellerle dolmuş tatilci yerlerinden. Hatta burası artık başlı başına bir şehir haline bile geldi diyebiliriz. Özellikle Alman turistlerin favorisi olan ilçede konaklayacaksanız, merkez dışındaki resort otellerde kalıp akşamında Alanya Kalesi’nin olduğu merkez bölgesine inmek daha mantıklı olur. Nem oranı diğer bölgelere göre oldukça yüksek olduğundan yaz ortası aylarda aşırı bunaltıcı ve çekilmez bir yer de olabiliyor. Eğer resort otellerinde kalmayacaksanız, Kleopatra ve Damlataş diye yan yana iki güzel plajı da var. Yine de denizini pek sevdiğimiz söylenemez. Konum için tıklayın. Haritada 28 numara.

29. Kemer

Fotoğraf Kaynak:Ugur Ozden / Flickr

Kemer de Antalya’nın resort otel turizminin yoğun yaşandığı ilçelerinden. Bize sorarsanız, denizi de deniz değil. Hele ki Kaş ve Çıralı ile karşılaştırıldığında… İlla burada kalacaksanız da, bir tekne kiralayıp biraz daha güneye, Çıralı ve Kaş taraflarına inmek. Kemer’den günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın. Konum için tıklayın. Haritada 29 numara.

 

Antalya’da Yeme-İçme

1. Vedat Milör’ün Gözdesi 7 Mehmet

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/7mehmetrestaurant

Beyaz sofra örtüler, keten peçeteleri, kaliteli servisi ve lezzetli yemekleriyle Vedat Milor’un Antalya’daki favori restoranı. Menüsü mevsime göre değişen mekan hem balıkta hem ette başarılı. zeytinyağlıları, bergamotlu, kabak çekirdekli ve bademli iç pilavı, kuzu ve oğlak tandırı, cevizli kaymaklı ve tahinli kabak tatlısı nefis. Adres: Meltem Mahallesi, Atatürk Kültür Parkı, Dumlupınar Bulvarı No:201, 07030 Muratpaşa Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Serpme Börek

Sepme börek, Antalya’nın spesiyali. Hamuru elde savrularak açıldığından ismi olması. Hepsi gözünüzün önünde gerçekleşiyor. Pandemiye kadar 85 yıllık börekçi olan Börekçi Tevfik‘te en hasını bulabilirdiniz. Fakat Börekçi Tevfik pandemi nedeniyle kapılarını kapatmış ve artık açmamaya karar vermiş. Onun lezzet mirasını devam ettiren yeğeni Celal Ekizoğlu da Meşhur Serpme Börekçi Tevfik Dede – Celal Usta adında bir börekçi açmış. Geleneksele uygun olarak menüsünde kıymalı ve peynirli serpme börek var. Yine geleneksel olarak peynirli böreğin üzerine pudra şekeri serperek de yiyebiliyorsunuz. Adres: Zümrütova Mahallesi.Sinanoğlu Cad.Muharrem Günal Apt.No: 41/A, (Kırcami Shell benzin istasyonu yanı), 07200 Muratpaşa Tel: +902423239623 Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Köfte-Piyaz& Tahinli Kabak Tatlısı

Anytalya’nı piyazı meşhur. En güzeli Piyazcı Ahmet’te yenir. Köfte-piyaz üstüne de meşhur tahinli kabak tatlı çekilir. Adres: Altındağ Mh., 166. Sokak 29/A, 07050 Muratpaşa Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

4. Mantarevi Restoran

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/mantarevirestaurant

Burası Antalya Korkuteli’de, tamamen mantara adanmış bir yer. Mantar çorbasından çeşitli mantar yemeklerine mantar serverler için bir cennet. Özellikle mantar iskender, mantar reçeli, mantar çorbası ve mantarlı ekmek mutlaka denenmeli. Elbette mantar dışı seçenekler de var. Adres: Tatköy Mahallesi, D350 Datköy, 07000 Korkuteli Tel: (0242) 667 12 10 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Volkan Şişçi Kadir’in Yeri

Antalya Kepez sebze hali içinde, şiş, et, köfte ve tavuk yapan, yanına da piyaz, çorba ve kabak tatlısı sunan salaş ama keyifli bir mekan. Kuzu şişi özellikle beğeniliyor. Adres: Güneş, Yeni Toptancı Hal, Altınova Cd. No:840, 07260 Kepez Tel: 0536 500 02 88 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

6. Yanık Dondurma

Yanık veya yanıksı dondurma, Antalya’nın özellikle de Kaş-Kalkan-Demre bölgesinin önemli tatlarından biri. Keçi sütünden yapılan dondurma pişirilme esnasında özellikle yakılıyor. Bir nevi süt yanığı kokusu sinmiş dondurma. Dondurmanın isli ve karemelize tadı herkesin zevkine hitap etmez. Biz de bayılmadık ama seveni çok. Yanık dondurmayı meydandaki seyyar dondurmacılarda veya onu yıllardır yapan Kaş merkezdeki Bankalar Caddesi’ndeki Nur Pastanesi’nde bulabilirsiniz. Antalya merkezde ise Dondurma Dükkanı veya Akdeniz Dondurma‘da deneyebilirsiniz.

En Güzel Antalya Plajları

Fotoğraf Kaynak: Stuart Pinfold / Flickr

Antalya’da nerede denize girilir merak edenler için En Güzel Antalya Plajları‘nı ayrı bir yazıda anlattık.

Antalya Nerede?

Antalya, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde, ülkenin en Güney noktasında yer alan yüz ölçümü bakımından 6., nüfus bakımından da 5. büyük şehri. Bazı illerin, Antalya’ya araba ile uzaklıkları ise şöyle:

İstanbul Antalya arası  730 kilometre, 10 saat 30 dakika,
Ankara Antalya arası 550 kilometre, 7 saat 40 dakika,
İzmir Antalya arası 470 kilometre, 7 saat 20 dakika,
Konya Antalya arası  300 kilometre, 4 saat 30 dakika,
Adana Antalya arası 560 kilometre, 8 saat 45 dakika kadar sürüyor.

Antalya’ya Ulaşım

Antalya devasa bir yer. Bu nedenle hedeflediğiniz ilçesine nasıl ulaşacağınız konusunu iyi çalışmanız gerek. İstanbul’dan veya başka illerden, tüm uçak firmalarının ve otobüs firmalarının Antalya Havalimanı’na seferleri var. Havalimanından ise araç kiralayıp veya transfer araçlarına binerek gideceğiniz ilçe merkezine ulaşabilirsiniz. Eğer Antalya’nın ilçeleri arasında geçiş yapmak istiyorsanız ve buraya uçakla veya otobüsle geldiyseniz, otobüs veya toplu taşıma seçeneklerini pas geçip merkezden veya havalimanından bir araç kiralayın deriz. Bu şekilde daha özgür bir şekilde gezebilirsiniz. Kaş tarafına gidenler için Dalaman’a uçmak daha pratik olabilir.

36 Comments

  1. bugun perge, kursunlu, yukari duden’i ziyaret ettim. duden ve kursunlu’yu birlikte ziyaret ediniz. duden, pek etkileyici.

  2. Sevgili Biz Evde Yokuz ekibi. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Yemek yerlerinden (7 Memed, Mantarevi) kalınacak yerlere (lemon garden, kadirs house) ve gezilecek yerlere (Tazı Kanyonu Düden-Kurşunlu Şelaleleri, Yanartaş, antik kentler) her şeyi sizin rehberliğinizle yaptık biliyor musunuz? İzmir’den Antalya’ya 1 haftalık Eylül sonu tatili planlamıştık, sayenizde unutamayacağımız bir tatil oldu. Giderken Salda’ya da uğradık orayı da sayenizde çok güzel gezdik. Dönüşte ise sahilden Finike Demre Kaş Kalkan üzerinden 1 er 2 şer gün konaklayarak Saklıkent ve Marmaris yaptık. Ee gelmişken orada da 2 gece kalıp gezimize Datça’yı ve bademlerini de ekleyip 10 güne çıkardık tatilimizi. Artık gezmekten yorulunca Özdere üzerinden giriş yaptık İzmir’imize, orada da 2 gece kayinvalideler ile yazlıkta takılıp ekim ayına giriş yaptık son bir denize girip Karşıyaka’ya döndük. Evimizde de hafta sonu dinlenip iki haftalık maraton sonunda işe başladık tekrar. Sayenizde bu kadar uzun ve zor rotayı planlayıp uygulayabildik resmen her adimda yanımızdaydınız. İyi ki varsiniz sonraki seyahatlerimizde görüşmek dilegiyle..

    1. Merhabalar ne kadar büyük keyifle okuduk gezi rotanızı :))) Önerilerimiz eşliğinde böylesine dolu dolu bir tatil yapmış olmanıza da çok sevindik. Dediğiniz gibi daha nice seyahatlerinizde burada görüşmek üzere…

  3. Merhaba Ocak sonu Antalya’ya gitmek güzel olabilir mi? Hava genellikle o mevsimde nasıl olur?

    1. Bir Antalyalı olarak yazıyorum genelde rüzgarlı olur ve yapılacak çok bir şey yoktur o nedendir ki bu sitede buldum kendimi))

    2. Antalya’da yaşayan biri olarak gezmek için en güzel mevsimin nisan-haziran arası olduğunu söyleyebilirim. Yine de güneşli gün sayısını kontrol etmekte fayda var 🙂

  4. This has been one of the best and most authentically informative site about Turkey that I have found! And I have been doing a ton of research. Thank you, thank you

  5. Sevgili bizevdeyokuz.com yetkilileri, merhaba, B
    Ben Celal Ekizoğlu.
    Börekçi Tevfik Usta’nın yegeniyim. Sizin de belirttiğiniz gibi amcam pandemi dolayısıyla bir buçuk yıldır kapalı.Ben ailenin dördüncü kuşak temsilcisi olarak Antalya Kırcami/Lara bölgesinde “Meşhur Serpme BÖREKÇİ TEFİK Dede-Celal Usta” markası ile geleneksel aile mesleğini aynı lezzet ve hizmet kalitesiyle sürdürüyorum. Bizim aile işletmemiz 1930 günümüze dededen toruna değişmeyen damak tadı sloganıyla devam etmektedir. Kurucumuz babamın dedesi Meşhur BÖREKÇİ TEFİK Ustadır.Benim babam Zeki Usta Tevfik amcamın ustasıdır. Borekci Tevfik Usta da benim hem amcam hem de ustamdır.

    Gerekli düzenlemeleri tapar ve yayınlarsanız sevinirim.
    Meşhur Serpme BÖREKÇİ TEFİK Dede-Celal Usta
    Adresimiz: Zümütova Mah.Sinanoğlu Caddesi.No 41/A Muratpaşa/ANTALYA
    (Kırcami Shell benzin istasyonu yanı, Çorbacı Şemsi bitişiğinde hizmetinizdeyiz)
    http://www.börekcitefikdede.com
    Facebook:Börekçi Tefik Dede-Celal Usta
    Instagram:borekcitefik dede.celalusta

  6. 3 gün için Antalya gelmiştim. Sizin yorumlarınızdaki yerleri gezmek için kısa bir tur yaptım. Merkezde Ramada otelde kaldım, otel içinde rent a car fiyatları çok yüksek. Hemen karşı taraflarında bulunan rent-a-car’cılarda fıyat bilgisi aldım. 3 günlük dizel bir arac kiraladım. Düden ŞElalesi, Kurşunlu Şelalesi, Perge Antik Şehiri, Aspendos Tiyatrosu, Siden Antik şehir, Manavgat Şelaleleri’ni tek gün içinde gezebildim. Taksi ile bu yerlere gitmeye kalksaydım en az 2000 tl öderdım 😀 Bu tarz bloglar cok işe yarıyor ınanın. Sayenızde geziyoruz.

  7. Ben tatil icin Antalya da oldugum surece tamamen sizin sayfanizdan yararlandim. Harikulade bir rehberlik yapmissiniz. Çoook teşekkurler

      1. Merhaba. Börekçi Tevfik artık açmayacakmış. Yeğeni Tevfik2 diye benzer börek çıkarıyormuş ama ben yerini bulamadım. Acaba yardımcı olur musunuz?

  8. Bu sene otele gitmeyi planlıyorduk. ama covid 19 bizim tatili de vurdu. Adrasan taraflarında butik otel veya bungalow gibi yerlerde kalmak daha sağlıklı gelecek cok kalabalık olmadan. ve elbette bu gıbı zamanlarda bu tatıl yerlerıne gıtmek toplu ulasımlar ıle pek de guvenlı olmaz. araç kiralamak düşünülebilir.

  9. Biz Evde Yokuz ekibine selamlar. Bir gün Fethiye’de yamaç paraşütü yapmak isterseniz sizleri bekliyoruz. Bu yazınız için teşekkürler. Fethiye’de gezilecek yerler makaleside bekliyoruz.

  10. Efendim antalya ilinde ikametgah etmekteyim, diğer yorumlara bakmadan çok bilgilendirici bir rehber olmuş. Gitmediğim yerleri ve restoranları sayenizde gördüm teşekkürler

    1. Bence keşke dünya vegan vicdanlı olsa. Ama öyle değil. Yine de eğlence için vahşi hayvanları hapsederek yavaş yavaş öldürmek, atları faytonda ölesiye çalıştırmak ve yemek için öldürmek arasında yine de dev fark var.

      1. Merhaba;
        Bu mesajı içtenlikle yazıyorum, sizi suçlamak değil amacım. Sizi kesinlikle anlıyorum, ben de bu şekilde düşünüyordum, fakat fark ettim ki aslında yemek için öldürmek de pek farklı sayılmaz. Sağlık ve gıdaya ulaşabilirlik açısından hiç de zorunlu olmadığımız bir şey hayvan yemek günümüzde. Bu durumda bu da aynı yunus parkına gitmek gibi tamamen keyfi bir seçim oluyor. Yunus parkına gitmeyince parklar kapanmıyor ama yine de gitmeyin diyoruz. Tecavüz etmeyince dünyada tecavüz suçu bitmiyor ama yine de tecavüz etmiyoruz. Çünkü ahlaki olarak yanlış bir şeyi yapmamak için yeterli motivasyon vicdanımızda zaten. Ve biz bu seçimlerin sorumluluğunu aldıkça dünyada bir şeyler de değişiyor üstelik, umutluyum bu konuda. Bu hayvanların hepsi yaşamak istiyor, hepsi acıyı korkuyu hissediyor (balıklar dahil) ve hepsi köle olarak muamele görüyor. Ne için kullanıp öldürdüğümüz onlar için hiç bir şey ifade etmiyor, sadece bizim kendimizi kandırmamıza ve rahatlatmamıza yarayan bahaneler aslında. Seçim sizin, ama arada bir fark var mı gerçekten tekrar düşünmenizi çok isterim. Çok sevgiler

        1. Merhaba Irmak,

          Öncelikle böyle sağduyulu bir yorum almak çok hoşumuza gitti. Çünkü herkesin durup bunları düşünmesi lazım. Et tüketimi konusunda haklısın. Sadece hayvan hakları için değil, gezegenimizin sürdürülebilirliği için de tüm hayvansal ürün tüketimini minimuma indirmeliyiz. Küresel ısınmada önemli bir payı var et & süt ürünleri endüstrilerinin. Ben şahsen süt ürünü nadiren tüketiyorum, et tüketimimi de haftada 2 gibi bir yerde tutmaya çalışıyorum. Ama et tüketmenin insan sağlığı için zaruri olup olmadığı kısmına bilim insanları hemfikir değil. Kimisi bitkilerden de bsin ihtiyaçlarımızı giderebileceğimizi söylerken birçok bilim insanı da katılmıyor.

          Son olarak tecavüz katiyetle doğru bir örnekleme değil. Tecavüz zaten talep yokken gerçekleşen bir eylem. Dolayısı ile talepsizlik ile çözülebilecek bir konu değil. Çünkü yunus parkları ve et & süt çiftlikleri ise talep olduğu için varolan ticari işletmeler. Kimse bunlara para vermeye razı olmasa, hayvan eziyeti de biter.

          Sevgiler

  11. Antalya da deniz için, çıralı plajı ve adrasan koyu, yayla için geyikbayırı, doğa için şelaleler, rafting için beşkonak, daha değişik yerler için uçarsu şelalesi, kışın saklı kent.

  12. Teleferik için internet sitesinde 33 Euro yazıyor bu kadar fark olabilmesi mümkün mü bi bilginiz var mı?
    Şimdiden teşekkür ederiiimm

  13. Sayın gezginler. Siz üç günde mi gezip deneyimlediniz bunca yeri ve bu numara sırasına göre mi hareket ettiniz acaba? keşke not şeklinde özele girmeden.; biz şurada konakladık şurada şunu yaptık burada bunu yedik diyede belirtseydiniz bence daha da güzel olabilirdi. Çünkü buralar umman giden kişilerin bu kadar geniş bir zamanı olmazsa zamanı boşa heba edebilirler.

  14. Yanık dondurma Kaş-kalkan değil Korkuteli yöresine aittir. Hatta övdüğünüz Nur pastanesi de bir Korkuteli markasıdır.

  15. Duygu ve Bilgehan merhaba..
    Antalya hakkında hazırladığınız gezi rehberi gerçekten çok kullanışlı ve kapsamlı bilgiler içeriyor. Ek bilgilere erişim açısından, özellikle Alanya hakkında katkıda bulunmak amacıyla, sizin ve okuyucularınızın bilgisine sunulmak üzere, – Sayın Emrah Hasip İyison ‘un da çağrısına paralel – biz de geziseyahatrehberi(.)com ailesi olarak, Alanya sayfalarımızı sizlerle paylaşmak isteriz.
    Başarılı gezi yazılarınızın okuyucular için bir şans olduğunu düşünerek, hep birlikte daha nice katkı ve paylaşımlarda bulunmak dileğiyle.

  16. Kaş’a tatil için 2018 haziran ayında gitmiştim 7 günlük villa kiraladım ve huzurlu bir tatil geçirdim bu sene de eylül ayında gideceğim.

    Ulaşım bir sorun bu yüzden mutlaka araç kiralayın. Antalya havalimanına indim araç fiyatlarına baktım ortalama 200 TL civarındaydı, hemen google amcaya sordum ‘ antalya rent a car ‘ diye çıkan 3 4 yeri aradım. yeni dizel bir araç getirdiler. ve kaş kalkan demre fethiye doyasıya gezdik 7 gunde 1000 km yol yaptık tatilimiz çok iyi geçti. ha bu arada Kaş da araç kiralama yerine girdim sordum kaç para diye günlük 250 TL benzinli araçlar dediler 😉 onceden ucagınızı vıllanızı aracınızı ayarlayın otobus dolmus taksı ıle ugrasmayın derım.

  17. merhaba antalyamızı güzel tanıtıgınız için tesekkur ederım ..kalan yerlerımızı de gezmeye beklerız yada eklersenız sevinirim 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir