EN GÜZEL ANTALYA PLAJLARI – DENİZE NEREDE GİRİLİR / GİRİLMEZ

Koysuz Antalya sahillerinin cazibesini anlayamayan Ege manyağı biz, geldik, gördük, yüzdük. Anladık ki; Carettalar da, Ruslar da ağızlarının tadını gayet iyi biliyorlarmış. Deniz ile çam ormanlarının buluştuğu suların çok başka bir keyfi var. Tek kabahati suyun serin olmaması. Yine de Olimpos gibi yer altı suları ile beslendiği için suyu çivi gibi olan plajlar da yok değil.

Antalya plajları ülkemizin en büyük turist mıknatısı. Zaten Türkiye’nin tanıtımında sık sık Kaputaş plajının (Kaş tarafında) nefes kesen fotoğrafları kullanılıyor. Garip bir şekilde İstanbul’a hiç gelmemesine rağmen 3-5 kere Antalya’ya gelmiş yabancı var.

Antalya’da Mayıs’tan Ekim sonuna kadar denize giriliyor, bizim önerimiz hem boğucu sıcaklardan hem de kalabalıklardan kaçmak adına yaz ayları yerine sezon sonu ya da başında gelmeniz. Aşağıda Antalya’de denize girilecek yerleri bulacaksınız. Kimisinde tesis var, kimisine el değmemiş ama hepsi çokça tercih edilen yerler. Mavi bayraklı olaları da not etmeyi atlamadık.

O zaman hadi cup!

Sıcak Sulardan Kaçmak İçin Tekne İle Koylara Açılın

Sıcak sahil sularından kaçıp serin koy sularına cuplamak isterseniz, günübirlik bir tekne kiralayıp açılma şansınız da var.
Antalya merkezden günübirlik ve saatlik kiralayabileceğiniz tekneleri görmek için tıklayın.
Kemer’den günübirlik veya saatlik kiralamaya uygun tekneleri görmek için tıklayın.
Kaş’tan günlük veya saatlik kiralanabilir tekneleri görmek için tıklayın.
Günübirlik veya saatlik kiralamaya uygun Kekova teknelerini görmek için tıklayın.

Antalya Plajları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Mermerli Plajı
  2. Örnekköy Sahili
  3. Lara Halk Plajı
  4. İnciraltı Plajı
  5. Konyaaltı Halk Plajı
  6. Olimpos Plajı
  7. Adrasan Plajı
  8. Papaz İskelesi
  9. Korsan Koyu
  10. Kleopatra Plajı
  11. Damlatas Plajı
  12. İncekum Belediyesi Halk Plajı
  13. Phaselis Antik Kenti Plajı
  14. Kiriş Koyu
  15. Alacasu Cennet Koyu
  16. Maden Koyu
  17. Evrenseki Halk Plajı
  18. Kekova

Muratpaşa

Mermerli Plajı


Kaleiçi Limanı’nın yanındaki falezin arkasındaki Mermerli Plajı, şehirde hayat kurtarıyor. Bu küçük koy eskiden biraz izole olduğu için Kadınlar Plajı olarak kullanılıyormuş ama sonra üstüne seyir terası yapılınca şehir plajına evrilmiş. Fotoğrafta boş görünen sahil yazın şezlonglarla doluyor. Plaj 2017 yılı Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Örnekköy Plajı

Fotoğraf Kaynak: Gülsen 🌹 / Foursquare

Yine merkeze yakın, tamamen kumluk bir plaj. Genellikle Antalyalıların yazlıklarının olduğu Lara bölgesindeki plajın, sakin, sayfiye yeri gibi bir havası var. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Lara Halk Plajı

Fotoğraf Kaynak: Saina 🌸 Golzar / Foursquare

Antalya merkezin bir zamanlar en ünlü plajlarından biri olan Lara Plajı şimdilerde yazın aşırı kalabalık oluyor. Gözün alabildiğine kumluk olan plaj, genellikle yaz eğitim kamplarının kurulduğu yer olduğundan çadır kampı olanaklarının da olduğu bir plaj. Konyaaltı Halk plajına göre suyu daha sıcak ve kıyıdan suya girdiğinizde derinleşme ona göre daha uzak bir mesafede gerçekleşiyor. Plaj 2017 yılı Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

İnciraltı Halk Plajı

Fotoğraf Kaynak: Yunus Emre YAKUT / Foursquare

Lara Plajı’nın yanındaki falezlerden denize girebildiğiniz, Belediye’nin işletmesindeki başarılı halk plajı. Halk plajı olmasına rağmen merkezde kafa dinlenebilecek nadir yerlerden. Plaj 2017 yılı Mavi Bayraklı Plaj Listesi’nde bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Konyaaltı

Konyaaltı Halk Plajı

Fotoğraf Kaynak: www.kulturportali.gov.tr

Muratpaşa sahillerine göre daha taşlı ama tabii ki en uzun sahil şeridinin olduğu plaj olmasıyla ünlü. En son taşıt trafiğine de kapatıldı. Arka arkaya en az 5 plajın birleşimiden oluşan dev bir plaj ve hepsi de mavi bayraklı. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kumluca

Olimpos, Çıralı

Fotoğraf Kaynak: Joe Coyle / flickr

Merkeze sadece 1,5 saat mesafedeki Çıralı, berrak, masmavi ve buz gibi suyuyla, iri taşlık sahiliyle, cırcır böceklerinin sesiyle ve beach clublardan arınmış tamamen doğal yapısıyla, Antalya merkez plajlarından 180 derece farklı bir deneyim sunuyor. Olimpos Dağı’nın siper olduğu Olimpos Plajı, caretta carettaların da Türkiye’deki belli başlı yuvalama alanlarından biri. Bu yüzden sahilde onların yaşam alanına zarar vermemek adına şemsiye, şzelong gibi hizmetler yok. Eğer arabalıysanız, katlanır bir iki sandalye, şemsiye ve masanızı yanınıza alın deriz.

Ayrıca, burada denize sıfır konaklama yeri olmadığından plaja ulaşmak için kaldığınız yerden 5 – 10 dakika yürümeniz gerekiyor. Plaja giriş için Olimpos Antik Kenti içinden de geçmeniz gerektiğinden kapıda bilet almanız şart. Araçla geldiyseniz, ören yerine girerken hemen sağ tarafta otopark var. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Olimpos’ta ne yapılır, nerede kalınır gibi diğer tüm detaylar için Olimpos Ağaç Evler & Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Adrasan Koyu

Fotoğraf Kaynak: canonim / Flickr

Merkez dışında ama merkeze yakın, Çıralı’ya arabayla 20-25 dakika mesafedeki bir başka cennet plaj. Antalya’dan ise otogardan veya havaalanından ayarlanan otobüsler mevcut, yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor. Sahil boyunca konaklayabileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz, oturup güzel vakit geçirebileceğiniz oteller ve cafeler var. Olimpos plajının aksine tamamen kumdan oluşan bir plajı var. Nefis koylarını keşfetmek için tekne turuna çıkmak şart. Bir gün Türkiye’nin Maldivleri diye anılan Suluada ve çevre koyları gezen Suluada turunu, diğer gün de Sazak ve Korsan Koyu gibi koylara uğrayan Ceneviz turunu yapabilirsiniz. Kemer’den günübirlik veya saatlik kiralamaya uygun tekneleri görmek için tıklayın. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Papaz Koyu

Fotoğraf Kaynak: Fatih Özyiğit / Foursquare

Papaz İskelesi diye de geçen Papaz Koyu, Kumluca bölgesinde kamp severlerin uğrak yeri. Ormanlık bir alan olduğundan oldukça sakin ve huzurlu bir yer. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Korsan Koyu

Fotoğraf Kaynak: Harun Kolakoglu / Foursquare

İki büyük kayanın arasına konuşlanmış, her yerden izole, arkası ormanlık bu küçük ve bakir koy, kelimenin tam anlamıyla bir korsan koyu. Buraya ulaşım için özel aracınızın olması şart. Kamp için de ideal bir yer. Arkasındaki ormanda trekking, kayalıklarında şnorkel de yapmaya elverişli. Yalnız denizi biraz tuzlu. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Alanya

Kleopatra Plajı

Fotoğraf Kaynak: Betül Gürbüzer / Foursquare

2 kilometre uzunluğunda, sığ ve kumluk bir plaj olan Kleopatra Plajı’nın çığlak gözle balıkları görebileceğiniz berraklıkta bir denizi var. Rivayete göre Mısır Kraliçesi Kleopatra ve sevgilisi Roma İmparatoru Antonius burada yüzmüşler. Plaj aynı zamanda da mavi bayraklı. Bir de burada muhteşem bir günbatımı olduğunu da not edelim. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Damlataş Plajı

Fotoğraf Kaynak: alanya.bel.tr

Ünlü Damlataş Mağarası’nın hemen önünde olan plaj. Mavi bayraklı plajlardan. Kleopatra’nın devamı gibi düşünebilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz ama şezlong ve şemsiye ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

İncekum Plajı

Fotoğraf Kaynak: Samet Eğlen / Foursquare

Alanya’da kamp yapılabilecek deniz kıyılarından. Zaten burada bir de İncekum Orman Kampı bulunuyor. Etrafında çam ağaçları, altın renginde bir kumsalı ve mavi bayraklı denizi var. Denizi sığ ve kum olduğundan çocuklu aileler için ideal. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Kaş

Kaputaş’tan Patara’ya, Kaş tüm Antalya’daki favorimiz. Kaş’ta nerede denize girilir sorusunun cevabını En Güzel 10 Kaş Plajı yazımızda bulabilirsiniz. Kaş’ta ne yapılır, ne yenir, nerede kalınır gibi sorularınızın cevabını ise Kaş Gezilecek Yerler , Kaş’ta Ne Yenir & En Güzel Kaş Restoranları ve Kaş’ta Yapılması Gereken 24 Efsane Şey yazılarımız hazır ve nazır.

Kemer

Phaselis Plajı

Fotoğraf Kaynak: www.kulturportali.gov.tr

Kemer’deki favorimiz, Phaselis Antik Kenti’nde denize girebileceğiniz irili ufaklı 3 koy. Aralarından sadece birinde duş ve tuvalet hizmeti var. Hiçbirinde şezlong ve şemsiye gibi hizmetler yok. En ortadaki koyda yiyecek içecek alabileceğiniz bir büfe var. Phaselis Antik Kenti’ne de Olimpos Antik Kenti’nde olduğu gibi ören yeri girişli. Müze kart geçiyor. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Kiriş Koyu

Fotoğraf Kaynak:ERDEM Özyurt / Foursquare

Rüzgar ve dalgaya karşı korunaklı olan Kiriş Koyu, tüplü dalış için çok ideal noktalardan. Burada harika fotoğraf kareleri için sualtı mağaraları da var. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Alacasu Cennet Koyu

Fotoğraf Kaynak: Alico / Foursquare

İsmi gibi gerçekten de cennetten bir köşe. Beydağları Milli Parkı içinde yer alan koy o kadar bakir ki burada herhangi bir işletme yok. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Maden (Atbükü) Koyu

Fotoğraf Kaynak: Zeynep / Foursquare

Bir zamanlar krom madeni çıkarıldığı için ismi Maden Koyu kalan Atbükü Koyu, bölgedeki en büyük bakir koylardan. Kızıl çam ormanı içerisindeki koy kampçıların da favori noktası. Aynı zamanda Likya Yolu üzerinde de olan koyun, ince çakıllı ve berrak bir denizi var. Olimpos’tan yürüyerek 2 saatte Likya Yolu’nu takip ederek ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Manavgat

Evrenseki Plajı, Kumköy, Side

Fotoğraf Kaynak: Rhammel Afflick / Foursquare

Side, Antalya’nın hem doğası hem de Antik Kenti ile ünlü beldesi. Side’nin Kumköy Plajı boyunca birçok plaj işletmesi mevcut ama Evrenseki Plajı, bir belediye plajına göre oldukça iyi hizmet veren plajlardan. Özellikle tuvalet ve soyunma kabini hizmeteri çok başarılı. Denizi biraz dalgalı ama sahili kumluk. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Demre

Kekova


Batık Şehir denilen, Demre’ye bağlı bu kayalık adacığın altında, Dolkisthe Antik Kenti’nden kalma, Antik Çağ’da yaşanan depremler sonrasında su altında kalmış tarihi kalıntılar var ve bu kalıntılar arasında yüzebiliyorsunuz desek! Elbette tarihi kalıntıların tam göbeğinde yüzemeseniz de Kekova’nın hemen karşısındaki Kaleköy’ün deniz kıyısına teknelerle yanaşıp, denize girebiliyorsunuz. Kekova’yı ister tekne turlarıyla görebilir isterseniz de Kaş tarafından ayarlanan macera turlarına katılarak (kano kiralamanız da mümkün) da görebilirsiniz. İsterseniz de kendi teknenizle gelip, Kekova çevresindeki Tersane Koyu ve Gökkaya Koyu gibi cennet koylara demir atabilirsiniz. Günübirlik veya saatlik kiralamaya uygun Kekova teknelerini görmek için tıklayın. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

9 Comments

  1. Antalya merkezde kesinlikle Konyaaltı plajlarını öneririm. Konyaaltı Plajı çakıldır denizden çıkınca kum gibi yapışmaz. Merkez ilçe olduğu için denizden çıkınca yapabileceğiniz aktiviteler daha fazladır. Restoranlar,barlar,kafeler,masaj salonlar vs..

  2. Merhaba ben 1 Eylül’de Antalya’ya eşimle birlikte arabamızla tatile gideceğiz. Fakat bu sefer sabit bir otelde kalmaktansa yukarıda tanıttığınız birkaç halk plajlarına giderek her gün faklı yerde kalarak gezerek geçirmek istiyorum. Bu plajlar ücretli mi ve kalacak yer sorunu yaşar mıyım bu konuda bana fikir verebilir misiniz?

  3. Bence Adrasan hiç de sığ değil. Üç adım filan gidebildim denizde. Boyunuz kısaysa asla önermem 🙂

  4. Merhaba,
    Karavanımızla 2021’deki Ramazan bayramının önüne arkasına da biraz ekleyerek 10-12 günlük bol gezmeli bir tatil yapmayı planlıyoruz. Yazı süper oldu, elinize sağlık. Ama halan acaba Mayıs ayında Antalya’da denize girebilir miyiz konusu kafamda netleşmedi.
    Bu arada İstanbul Antalya yolu üzerinde 1 gecelik konaklama için öneriniz var mıdır?
    Sevgiler

    1. Evet, Mayıs’ta denize giriliyor. Aklımıza yol üzerinde bir karavan parkı gelmedi. Bu kadar erken planladığınız için de tebrik ederim.

  5. Ben Antalya’yı sevmeyenlerdenim ve özellikle denizini. Kemerden en doğuya kadar hiçbir yerini sevmem.Saat 10.30 dan sonra en batısından en doğusuna kadar tüm Akdeniz rüzgarlıdır ve birden derinleşen denizi vardır. İklim olarak sıcak olan Akdeniz’in suyu nedense hep soğuktur. Ancak Kaş-Kalkan bölgesini ayrı tutmak gerekir ve dünya harikası mavilikte küçük koylar, dalış ve yüzme alanları vardır. Herşey dahilcilerin kalabalığı ve vıcık vıcıklıktan uzaktır. Kekova ise candır.

    1. Merhaba açılıyor ama Google hesabınızla görüntüleyebiliyorsunuz. Bir gmail hesabınız varsa ona özel izin gönderelim size

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir