İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI

İçinde yaşadığımız dünya düzeninden ve onun dikte ettiği sınırlardan kurtulup, alternatif bir hayat yaşamak isteyen çok insan var. Kiminin hayali gezmek, kiminin inzivada sakin bir hayat geçirmek, kimininkiyse evinde ailesi ile olmak. Herkesin hayali farklı olsa da, hepsi dolaşım özgürlüğünü kısıtlayan ofislerden kurtulma, kendi vaktini yönetirken bir şekilde hayatını çevirecek parayı kazanabilme esasında birleşiyor. Biz de en popüler internetten para kazanma yollarını anlatmak ve hayalleri imkanlı kılmanın yolları olduğunu göstermek istedik.

İnternetten Para Kazanmak Size Göre Mi? Ne Bekleyebilirsiniz?

Başlamadan önce; hayal kırıklığı yaratmamak için bir şeyi netleştirmek isteriz:
Az çalışarak zengin olmak isteyenlere uygun bir yol değil. Keza sadece az çalışmak isteyenlere de uyun bir yol değil. Bunun altını iyice çizelim. Tersine, kendi işiniz olduğu için muhtemelen maaşlı iş hayatınıza göre çok daha fazla çalışacaksınız. İnternet üzerinde yapılıyor olması ciddiyetinin olmadığı anlamına da gelmez. Sıkı sıkıya takip etmeniz gereken bir iş takvimi, çok önemsenmesi gereken bir müşteri memnuniyeti, iş takibi gibi şeyler online işler için de geçerli. Tek farkı, size yer ve zaman özgürlüğü kazandırıyor olması ki bu bizce müthiş bir kazanım ve hayallerin önündeki birçok engeli kaldıran bir faktör.

Son olarak, aşağıdakilerden bazılarını kariyere dönüştürüp, iyi de kazananlar var ama biz bunları sadece yapmak istediğiniz şeyler için fon yaratmak amacıya gerçekleştirebileceğiniz ek methodlar olarak görmenizi öneririz.

► Başlamadan önce!!
Eğer hayalleriniz arasında gezmek varsa ve bu yazıyı okumaktaki amacınız bunun çin finansal çözümler üretmekse mutlaka bu 2 yazımızı da okumalısınız:
1. Ekonomik Seyahat
2. Ucuz Uçak Bileti

Eğer hayatınızı internet üzerinden geliştirmeyi hedefliyorsanız bunlar da ilginizi çekebilir:
Türkçe Podcastler
İnternet Üzerinden Eğitim Programları

İNTERNETTEN PARA KAZANMA YOLLARI

Beyin gücünüz, kaleminiz, zevkiniz ve yetenekleriniz para edebiliyor, onu söyleyerek başlayalım. Bu meziyetlerinizi aşağıdaki şekillerde kiralayabilir ya da satabilirsiniz.

1. BİONLUK & FİVERR – Servis satın ya da yeteneğinizi paraya çevirin

Becerilerinizi servis olarak internette satabiliyorsunuz. Bu servisler neler olabilir? Satabileceğiniz şeyler sadece ne kadar yaratıcı olduğunuzla sınırlı. İyi metin mi yazıyorsunuz? Sipariş üzerine metin yazın. Photoshop mu biliyorsunuz logo tasarlayın, yabancı diliniz mi var tercüme yapın, avukatsanız hukuki danışmanlık satın. Hiçbir konuda kendinize güvenmiyorsanız bile satabileceğiniz çok şey var: Satacağınız hizmet bir yere gidip sipariş verenin istediği bir sloganı söylemeniz ve bunu filme almanız kadar basit bile olabiliyor. Kendi fiyatınızı kendiniz belirliyorsunuz. Fiverr.com tüm dünyaya hizmet veren bir site olduğu için kazancı daha cazip olabilir ama İngilizce bilmeniz şart. Bionluk.com ise Türk versiyonu.

Başarı hikayesi: Biz Evde Yokuz’a da konuk olan, ömür boyu dünyayı gezme planlarının 25. yılı başarıyla sürdüren minnoş bir T1 ile gezen Crom ve Valine ikilisini hatırladınız mı? Valine ikisine de bakacak parayı işte bu websitelerinden kazanıyor. İnanılmaz hayatlarını izlemek için tıklayın: Livin4Wheel

2.  TWENTIFY – Firmaların gözü kulağı olun


Bu en temizi çünkü iş ilanınıza birisi talip olsun diye beklemek zorunda değilsiniz, siz mevcut işlere talip oluyorsunuz. Dolayısı ile günün sonunda cebinize ne girdiği sizin kontrolünüzde. Öncelikle diğerlerinden farklı olarak Twentify bir telefon uygulaması. Bir örnekle nasıl işlediğini anlatalım: Mesela bir GSM firması kampanyaya giriyor ve memleketteki tüm şubelerinde buna dair posterin kapının üzerindeki cama göz hizasında asılmasını istiyor. Bir firma ile anlaşıp doğru yapıldığını denetlemek için anlaşsa çok büyük maliyet çıkıyor. Her ildeki her şubeye teftiş ekibi yollamak büyük operasyon. Onun yerine size güveniyorlar. Sizden beklenen ilanlardaki şubelerden birine gidip ihtiyaç duydukları servisi karşılamanız. Bunlar gizli müşteri, mağaza denetleme, müşteri toplama gibi şeyler olabiliyorlar. Siz uygulamadan bunun gibi basit iş ilanlarını görüyorsunuz.

Başarı hikayesi: Burada söylenene göre ayda 800 TL kolaylıkla kazanılıyormuş. Bir de bahsedilen ayda 25000 TL kazanmış çılgın bir sincap var.

3. GETTY IMAGES, ISTOCK, SHUTTER STOCK  – Çektiğiniz fotoğraf ve videoları para kazanmaya koyun

Çektiğiniz fotoğrafları ve videoların kullanma hakkını internetteki sitelerde satarak para kazanabilirsiniz. Biliyorsunuz bunlar “intellectual property” sayılıyorlar ve yayıncıların, reklam şirketlerinin bunları kullanmak için sahibine bir ödeme yapması gerekiyor. 5 saniyelik bir video sattınız mı 30 ile 150 dolar arasında kazanabiliyorsunuz. Aynı ürün hep orada duruyor ve tekrar tekrar kullanma hakkını satabiliyorsunuz. İçerik biriktikçe bir sürü eviniz var da kiraya vermiş gibi oluyorsunuz. Benim hayatım çok fotojenik ya da ilginç değil ki çekeyim diye düşünmeyin. Akan su, perde açma, çay demleme gibi basit temalar bile iş yapıyor. Burada bir bariyer var: Fotoğraf ev video için sitelerin belirlediği belli çözünürlük kriterleri var; yani çok iyi bir makina ile çekmeniz gerekiyor.

Başarı hikayesi: Ünlü YouTuber Devin Supertramp uzun süre hayatını stok video satarak kazandı.

4. AUDIOJUNGLE, PREMIUMBEAT  – Sesinizi ya da bestelerinizi satın

Müzik besteleyebilenler ya da sesi iyi olanlar da şarkılarını satabilirler. Bazen öyle durumlar oluyor ki müziğinizin ya da fotoğrafınızın ya da videonuzun tüm haklarını bir şirket alıyor ve ciddi rakamlar kazanabiliyorsunuz. Bütün kariyerini bunun üzerine inşa eden, dolar olarak harika para kazananlar var. İnternete “stock music”, “stock video” ya da “stock photo” yazarak hangi siteler var, ne kaç para ediyor inceleyebilirsiniz.

5. DERGİ VE GAZETELERE İÇERİK YAZARLIĞI


Kaleminiz iyiyse, dergilere, kurumsal websitelere uzman olduğunuz konularda yazı yazabilirsiniz. Ancak konunuzda isim yapmış biri değilseniz büyük meblağlar ummayın. Yazınıza gidecek güzel fotoğraflarınız olması bütçeleri ikiye katlayabilir.

6. UDEMY – İyi bildiğiniz bir konuda internet üzerinden ders verin

Çok iyi bildiğiniz konu varsa bunları online derslere çevirip, katılımdan para kazanabilirsiniz. Bu nakış tekniklerinden ÖSS hazırlık kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine birçok konu üzerine olabilir. Udemy bu konuda dünya lideri, ve kurucularının da ODTÜ’lü bir kaç dahi genç ve arkadaşlarımız olduğunu söylemekten mutluluk duyarız. Derslerinizi İngilizce yapmanız, bir anda Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanızı sağlayacağı için önünüzü çok açacaktır.

7. WORD PRESS – Websitesi yapmak için yazılımcı olmak gerekmiyor.

Word Press internet sitesi yapımı konusunda çığır açtı. Olay artık kod yazmak değil, hazır yazılmış kod paketlerini bir araya getirmek. Yani Ikea gibi düşünebilirsiniz: Nasıl ki mobilyaları birleştirmek için marangoz olmanız gerekmiyor, her şey paketin içinden kesilmiş biçilmiş çıkıyor, size sadece birleştirmek kalıyorsa Word Press de benzer bir mantık. Modüler bir sürü ürün var ve siz bunları bir araya getirerek bir websitesi yaratıyorsunuz. Yine de ara sıra koddan anlamayı gerektiriyor ama onu da zaten kullanırken çözüyorsunuz ya da bir Google araması ile çözebiliyorsunuz. Beklentileri doğru yaratmak adına: Kalkıp da bi Sahibinden.com’un websitesini yapamazsınız ama zaten bir sürü işletmenin ihtiyacı da bu kadar teknik alt yapı gerektirmiyor. Fotoğrafçılardan restoranlara bir sürü işletmenin ihtiyacı daha basit, statik websiteleri ve bunları kıvırabilirsiniz. Hatta biraz pişince içine rezervasyon sistemleri koyabilecek kadar komplike işlere bile imza atabilirsiniz.

8. YARIŞMALARA SORU YAZIN – Bilgi birikiminiz de para ediyor


Gezerken öğrendiğiniz şeyleri para kazanmaya koyun. Hem böylece aklınıza kazınırlar, hem de bütçeye katkı sağlarlar. Mesela; Kamboçya’ya gittiniz ve Angkor Wat’ı gördünüz. Bir bilgi yarışmasına şu soruyu gönderenbilirsiniz:
Tom Raider’ın da çekildiği, dünyanın en büyük tapınağı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Machu Picchu  b) Taj Mahal  c) Angkor Wat  d) Parteon
Para kazanmak için sorunuzun yarışmaya saçilmesi gerekiyor. Bildiğimize göre Milyoner soru başına 20 TL veriyor.

9. AIRBNB EXPERIENCES – İnsanlara rehberlik edin ya da bir tecrübe yaşatın

AirBnB insanların evlerini ya da evlerindeki bir odayı turistlere kiralamasını sağlayan websitesi. Bu sene konaklamadan servise doğru bir açılım yaptı. Artık siz de turistlere satabileceğinizi düşündüğünüz servisleri orada listeleyebiliyorsunuz. Mesela; bisiklet, mahalle pazarlarıya da sokak lezzetleri gibi geziler düzenleyebilir, ebru ya da Türk yemekleri atölyesi yapabilirsiniz.

10. KİTAP YAZIN – Edebiyat yapmanızı kastetmiyoruz

İster roman, ister nasıl yapılır, ister kişisel gelişim konulu kitaplar yazıp, bunları yine dijital ortamda satabiliyorsunuz. İlla basılı olması da gerekmiyor, dijital kitaplar da satılıyor. Ama ünlü bir kişi olmadığınız veya kitabınız için bir tanıtım çalışması yapmayacağınız için roman yazarsanız satma ihtimali oldukça düşük. Onun yerine, insanların bilgi ihtiyacını gidermeye yönelik kitaplar mantıklı olur, böylece birisi atıyorum “kış bahçesi” yazdığında sizi hiç tanımasa da karşısına sizin bahçecilik üzerine kitabınız çıkabilir. Yine her şeyde olduğu gibi İngilizce yazmak başarılı olma ihtimalinizi sıçratır çünkü bir anda Türkiye’den çıkıp, dünya pazarına açılırsınız. Amazon.com en güçlü satış platformu.

Başarı hikayesi: Biz Evde Yokuz’a da konuk olan 4 çocuklu Zapp Ailesi 16 yıldır 1928 model bir arabayla dünyayı yazdıkları kitaptan gelen gelirle geziyorlar. Bu harika insanların videosunu mutlaka izlemelisiniz: Zapp Ailesi 

11. ETSY, EBAY, INSTAGRAM – El emeğinizi ya da yurt dışından getirdiklerinizi satın

Bir kere Tayland’da kışın Tayland’ı gezip takı toplayan, daha sonra yazın Türkiye’ye geldiğinde onları dükkanlara satan ya da kendi dükkanında satan birisiyle tanışmıştık. Artık devir bunu yapmaya çok daha uygun, çünkü mağazanı internet yapınca kira derdin ortadan kalkıyor. Fark etmişsinizdir, Instagram’dan satış yapan bir sürü insan türedi.

Etsy ve Ebay dünyaya açılan kapınız olabilirler. Her ikisinde de bireyler satmak istedikleri şeyleri plaftoma yükleyip, müşteri çıkmasını bekliyorlar. Ebay’ı zaten biliyor olma ihtimaliniz çok yüksek, o yüzden direkt Etsy’i anlatmaya geçeceğiz. Etsy bizim alışveriş yapmayı çok sevdiğimiz bir tasarım / yerel ürün / zanaat satış platormu. Mesela Hintli bir takı tasarımcısı ürünlerini burada sergiliyor ve aynı eBay’de olduğu gibi sipariş alıyor ve platform üzerinden ödeme gerçekleşiyor.

12. MODERATÖRLÜK YAPIN – Forumlara da şerif lazım

Forumlarda paylaşılan içeriklerin etik ve yasal uygunluk taşıdığını birilerinin devamlı gözlemlemesi gerekiyor ve websiteleri size bekçilik etmeniz için para veriyorlar.

13. ZEBRAPOS – Abonelik E-Ticareti

E-ticaretin pazar payı her yıl büyüyor. Çoğu satıcı kendi e-ticaret sitesini başlatmak yerine, yüksek oranlarda komisyon ödeyerek pazar yerlerini tercih ediyor. Fakat Türkiye’de iki senedir var olan bir girişim olan Zebrapos ile kolayca e-ticaret yapabilirsiniz. Burada Zebrapos’u diğer e-ticaret servis sağlayıcılarından ayıran en büyük özellik, satıcıların ihtiyaçlarına göre farklı çözümler sunabiliyor olmaları. Örneğin bir web siteniz var ve bu web sitesi üzerinde bir ürün mü satmak istiyorsunuz? Zebrapos ile bunu kolayca yapabilirsiniz. E-ticaret alanında özellikle yükselişte olan alanlardan birisi de abonelik e-ticareti. Abonelik e-ticareti en basit hali ile, müşterilerin düzenli zaman aralıklarında sunulan ürün/hizmete abone olduğu satış modeli olarak tanımlanabilir. Zebrapos’un sunduğu altyapı ile abonelik e-ticareti de başlatabilir ve düzenli nakit akışı sağlayabileceğiniz bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

BUNLARLA KARIN DOYURMAK ÇOK ZOR AMA YAZMAMIŞ OLMAYALIM

14. ONLINE YAYINCILIK – Kendi websitenizi yönetin


Bilgi birikimi sahibi olduğunuz niş bir konu üzerine bir websitesi kurabilirsiniz. Word Press kullanarak artık bir websitesi yapmanın kolaylığından yukarıda zaten bahsetmiştik. Burada önemli olan bir konu üzerine yoğunlaşmanız, mesela makyaj ya da futbol gibi. Aynı anda hem yemek tarifi, hem makyaj, hem diliş nakış yazmak kötü bir fikir mesela.  Ancak bir websitesini ayağa kaldırmak çok ciddi emek ve zaman istiyor ve para kazanması epey zaman alıyor. Websitelerinin en önemli gelir kapısı Google’ın sağladığı reklam alanları.  Dişe dokunur bir gelir elde etmek istiyorsanız ayda 1 milyon kez tıklanan bir websitenizin olması şart. Ama 1 milyon tıklanacak kadar büyümek senelerin emeği ve yatırımı demek. Ayrıca websitesinin de hosting, domain ismi, plug-in’ler gibi bir sürü giderleri var. Ya da kendi kendinize websitenize reklam almaya uğraşabilirsiniz. Onlar daha karlı olur ama müşteri bulup ikna etmesi, takip etmesi vs zor…

15. YOUTUBE – Kendi kanalınızın patronu olun


YouTube’da da 1 Milyon izleneme sizce ne kadar kazanır? Maalesef Türkiye’de 1 Milyon izlenmeye bile 4 basamaklı bir reklam geliri gelmiyor.  Asıl soru 1 milyon izlenme gibi ciddi bir rakama gelmek için ne yapmak lazım. Çünkü YouTube’da büyümek de websitesi büyütmek gibi çok zor. YouTube’a iş fikri olarak bakıyorsanız, amacınız çok izlenecek videolar yayınlamak olmalı. Yani birinci öncelik kalite değil, nicelik. Mesela saçma sapan kavga ya da hayvanların kapıştığı videolardan oluşan playlistler manasızca çok izleniyor. Telif haklarını nasıl atlatıyorlar bilmiyoruz. Telif haklarını bir dert olmaktan tamamen kaldırmak isterseniz de evinizde kolayca çekip kurgulayacağınız bir tema düşünün. Mesela yemek videoları ya da nasıl yapılır ya da DIY (kendin yap) videoları çok kolay ve çok izleniyor ama onlarda da rakip çok. Kanal büyütmek kolay değil. Reklamlara da hiç bel bağlanmaz. En iyi ihtimal marka işbirlikleri ile bu yolda yürümeniz.

Sıkça sorulduğu için şuya bizim kullandığımız ekipman bilgisini ekliyoruz: Çekim Ekipmanları
Bu da İran’da çekim yaptığımız için göz altına alınışımızın hikayesi: İran’da Gözaltı

53 Comments

  1. Ne diyebilirim ki, harika tavsiyeler!
    Bende wordpress seçeneğini değerlendirmeye çalışıyorum. dediğiniz gibi karın doyurmaz ama deniyoruz. Teşekkürler

  2. Facebook grupları ve forum sitelerinde hizmet verme hakkında da başlık eklenebilir.
    E-Ticaret alanında pazar yerlerinden satış yapmak gibi bir başlık da haricen eklenebilir.
    geri kalanı için kendi adıma teşekkür ederim. faydalı içerik olmuş.

  3. İnternetten para kazanmayla ilgili çok güzel bir makale olmuş. Elinize kolunuza sağlık. İnternetten para kazanmak isteyen kişilere oldukça bilgi ve tecrübe verecek bir yazı.

  4. Yurt dışında yaşıyorum ilk defa rastladım böyle bir konuya araştırmaya devam edecegim.

  5. Kendimin de kullandığı bir platform olan Fullsepp’te sadece içerik (blog, kitap, fotoğraf vb.) paylaşarak dolar üzerinden para kazanabilirsiniz. Ayrıca Fullsepp’te gösterilen reklamların gelirlerinin yüzde yetmişi de içerik paylaşanlara veriliyor. Fullsepp internetten para kazanmak için uygun sitelerden birisidir. Tecrübe dahilinde oldukça güvenilir olduğunu da söyleyebilirim.

    1. Üye oldum fakat para kazanmak için katılımcı olunması isteniyor. Katılımcı olduktan sonra herhangi bir ücret ödeniyor mu ayrıca kimlik bilgisi paylaşımı istiyorlar bu güvenilir mi?
      Bilgilendiriseniz sevinirim

      1. Merhaba bende kullanıyorum Fullsepp’i. Para kazanmak için değil de parayı çekmek için üye olman gerekiyor. O zamana kadar para hesabında birikiyor. Katılımcı olduktan sonra ücret almıyorlar. Para çekmek istiyorsan kimlik bilgisi paylaşman gerekiyor, bu bankaların ve devletin istediği bir şey diye biliyorum.

  6. Excel power point uterine farkli kucuk isler yapip para kazandigim uzmanlarindan.com var.bu tur isleri bence herkez yapabilir.

  7. Aslında fırsat çok internetten kazanmak isteyenler için güzel de listelemişsiniz. Mesele harekete geçmek tamamen.

  8. İnternet dünyası gerçekten mükemmel bir yer. Özellikle Türkiye’de olup yurt dışına hizmet veriyorsanız kazanç oldukça iyi olur. Örnek olarak Freelancer sitesinde 300 kelime için 10 dolar kazanıyorum ama Türkiye’de işi bilmeyen de çok ve emek sömürüsü de… Bu nedenle online işler için tavsiyem yurt dışı çalışmalarıdır. Bu güzel içerikteki Udemy hariç hepsini öneririm. Udemy’e gelirsek kazanç oldukça kısıtlı ama yine de karar sizin. Favorim ise affiliate marketing sektörüdür. Teşekkürler.

  9. Merhabalar,

    Öncelikle sunduğunuz değerli bilgiler için teşekkürler. 1.maddede İnternetten Para Kazanma Yolları Başlıklı kısım boyunca geçen Feverr.com adresinin yanlış yazıldığını fark edip bildirmek istedim. Buradaki sitenin adı Feverr.com yerine Fiverr.com olmalı galiba.

    İyi günler dilerim 🙂

  10. Kazanç kapısı arayan arkadaşlar için extra kazanç kapısı olan bir site önerim var: ustayazar.com İçerik oluşturup sosyal medyada paylaşarak para kazanabiliyorsunuz, kazanç oranları diğerlerine göre çok iyi. Site size içerik oluşturmanız için YouTube’daki videolardan yararlanmanızıda sağlıyor, çok kullanışlı bir site.

  11. Nette boş boş dolanmaktansa musluk sitelerinden değeri düşük koinleri toplaya bilirsiniz
    Şu an değerleri düşük olabilir fakat yarın yüksekte olabilir.

    Çekim limitleri oldukça düşük popiler olan bir çok koin mevcut capta yok kullanımı insanı yormuyor Bu Hayat ta herkese bol şans 🙂

  12. Merhaba,
    Çok başarılı. Kendi bloğumda blog isminizi alıntılıyarak paylaşıyorum izninizle.

    1. Teşekkürler. Yazımızın linkini de vererek alıntı yapman bizim için uygundur

  13. blogunuz güzel ve ismi de çok güzel. 🙂 peki siz adsenseden kazanabiliyor musunuz? Malum Türkiye’de tbm değerleri biraz sıkıntılı merakımı giderirseniz sevinirim. teşekkürler.

  14. İnternetten para kazanmak ekonomik problemlerin yaşandığı şu günlerde daha değerli bir hale geldi. Bu tarz makaleler sayesinde insanlar bu konuda bilgi sahibi oluyor.

    1. Aynen öyle.Fakat bu şekilde olunca insanlar birden hevese kapılıyor.Ben daha öncesinde bunlara baya uğraşmıştım.Fakat çok hızlı bir para kazanma beklediğim için çuvallamıştım.Araştıra araştıra her şeyi öğrendim bildiğin 😀 Hatta şu an kendi siteme yazılar yazıyorum.Para da kazanıyorum yani. Genelde youtube üzerine yazıorum. Belki sizn de ilginizi çeker 🙂

  15. Öncelikle sizi severek takip ediyorum. Hayallerimi,cesaret edemediklerimi bir bir gerçekleştiriyorsunuz 🙂 Geçenlerde can sıkıntısından “acaba internetten gerçekten para kazanılabiliyor mu” diye araştırma yapayım dedim. Biraz gezindikten sonra para kazanılabilecek bir sürü fırsat olduğunu gördüm. Özellikle evde bol vakti olanlar için birbirinden farklı evdepara.com/category/ek-is Evde Ek İş fırsatı var. Özellikle öğrencilerin mutlaka bu işleri yapmasını tavsiye ediyorum.

  16. Turkiye’de Paypal’in yoklugunda dropshipping olaylari nasil isliyor? Web dizayn vs yaptiginizda odeme olayini musteriyle nasil hallediyorsunuz?
    Amerika’dan Turkiye’ye donus yapma dusuncem var online para kazanan biri olarak Paypal’in yoklugu urkutuyor.

  17. Hafta sonu için Gaziantep’e gitmeyi planlıyoruz. Nereye gidilir, ne yenir , ne içilir diye bakmak için girdim. 3 saattir blogunuza zamklandım, çıkamıyorum.

    Çok iyisiniz…

  18. Herkes ek gelir ek iş veya internetten para kazanmak istiyor ve bunun için ilk iş olarak google dedeye soruyoruz hemen karşımıza çıkan internet sitelerindeki yazılanları inceliyoruz falan ama iş adım atmaya gelince birşey yaptığımız yok aslında çok iyi fikirlerde var bu internet ortamında ne mutlu değerlendirebilene… İnternetten para kazanmayla ilgili bir tecrübemi youtubede paylaştım incelerseniz faydası dokunacağını düşünüyorum. youtube.com/ismailergezer kanalımda bulabilirsiniz.

  19. Seyahat sektorunde booking.com ve airnb affliate marketing’de guzel para kazandirabiliyor. Sitenize gelen trafigi paraya cevirmek gibi.

  20. Arkadaşlar makale yazarak para kazanmaya başladım bu işler sabır işi ama bi yeteneğiniz varsa mutlaka paraya dönüşüyor

    1. merhaba, ben yüksek lisans öğrencisiyim. yazdığım tezi makale olarak dergilerde yayınlatmak istiyorum. Bunun için hangi dergilere vermeliyim ? ne yapmalıyım ? yardımcı olabilir misiniz?Not:Veterinerlik bölümündeyim.

  21. insanların tek başına arkadaşı olmadan gezme isteklerinin önünde en önemli problem, farklı ve yabancı şehirlerde bilinmezlik korkusu ,hatta bu korku pek çok hareket isteğini yok ediyor. Sitenizde paylaşılan tecrübelerin ve rehberliklerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Gezmek için her zaman bir arkadaş aramak gezi planlamasını başlamadan bitiriyor. Teşekkürler.

  22. Merhabalar eğer affiliate market le ilgileniyorsanız ve ingilizceniz varsa Yoonla diye bir sistem var ve gerçekten çok iyi, nedeni ve diğer sitelerden farkı ise şu tüm yapmanız gerekenler en ince detayına kadar anlatılıyor ve sistemi size kurduruyorlar sonrasında tabi ki çalışmanız gerekiyor ama eğer hiç tecrübeniz yok ise başlamak için harika bir internet sitesi, bu da linki; yoonla.com/

  23. Ülkemizde de gelişme sürecinde olan satış ortaklığı ve dropping shopping iş modelleri favori kazançlar arasında… Güzel fikirler için teşekkürler.

  24. Bilip de uygulamadığım çok şey var. Üşengeçliğime geliyor sanırım. Az çok internetten para kazanıyorum ama bence bu yeterli değil. Daha çok kazanmak için neler yapacağımı biliyorum. Ama üşendiğim için ”bununla şimdi kim uğraşacak dediğim için” kazançlarımı artıramıyorum. Sizde hiç böyle bir şey olmuyor mu?

  25. İnternet üzerinden ben de çok iş ilanı baktım ek gelir olsun diye şimdi bir sitede makale yazıyorum ve çok memnunum makale derken çok zor bir şey değil içerik hazırlıyorum diye düşünün ihtiyacı olan bir baksın derim ben de yazdığım makale sayısına göre değişiyor ama 1000 tl kazanıyorum ortalama her ayın 15i hesabıma yatıyor ihtiyacı olan için linki bırakıyorum. http://yazkazan.net/?aff=42862

    1. Sevgili Gizem, baktım o siteye ve sadece 1.25 tl ödüyor her 250 kelime için. Gece gündüz yazmak lazım sanırım kaydadeğer bi gelir elde edebilmek adına. Kutluyorum seni başarından ötürü.

    2. Merhabalar Gizem, rica etsem bana ulaşabilir misin? İnstagram kullanıcı adım Ahmet.eknci linkini bıraktığın site ile ilgili bikaç soru sormak istiyorum

    1. o gereksiz kuruş kuruş kazandırıyor aklı sıraca işsizlerin işi ordan para falan kazanılmaz.

  26. Slm ben bereden basliycagimi bilmiyorum.internetten para kazanmak istiyorum ama eski kullanilmis bazi ev esyalarimi ve bebek kiyafetlerini satmak istedim.ebay a Salat hic bir Alicia bulamadim.ben ebaydan bayagi bir esya ismarladim.fakat kimse benim esyalari almiyor parayada ihtiyac cok neyapmaliyim tsk ederim

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir