ŞİRİNCE KÖYÜ, ŞİRİNCE’DE GEZİLECEK YERLER

İzmir’in Selçuk ilçesinde bir dağ köyü olan Şirince şüphesiz Türkiye’nin en estetik köylerinden. EN…

Aslına bakarsanız köy demeye dilimiz de gitmiyor bir yandan. Orada yaşayan bir tanıdığımızın söylediği gibi daha çok bir film setine benzeyen suni bir yanı da var.

Esnafın çoğu dışarıdan gelmiş, eskiden ailelerin oturduğu taş konaklar çoğunluklabutik otel ya da restoran/ kafe olmuş, köylülerin tezgahındaki yöresel mahsüllerin çoğu kendi üretimi bile değil…  Sanki her sabah herkes setinin başına geçiyor, akşam turistlerin gitmesi ile dağılıyor…

Ama güzel mi derseniz, mimarisi, doğası, hissiyeti, her şeyi çok güzel.

Zaten  turistik köy, hatırlarsanız 2012’de Mayaların kıyamet senaryoları sayesinde iyice köpürmüştü. Söylenene göre Şirince dünyada kurtulan 2 yerden biri olacaktı.

Kıyameti bilmem de tanrıların Şirince’ye bir topril geçtiği kesin;
– Çok güzel,
– Bağcılık var,
– Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi burada,
– Tabela kirliliği ise yok…

Biz kafa dinlemek için sakin ama bir yandan da hareketli yerleri tercih edenlerseniz, burası tam yeri. Tam kitap yazmalık. Zaten Paulo Cuelho da, yanlış hatırlamıyorsam, Zahir’i yazmaya burada başlamış.

Buyrun Şirince’de gezilecek yerler. İzmir’in diğer beldeleri için de benzer rehberlerimiz var. Buradan okuyabilirsiniz: İzmir

Şirince Seyahati Planlaması – Gitmeden Önce

Şirince’ye Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Şirince’ye uçakla gelecekseniz, size en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. Fakat uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.


Şirince’ye Ne Kadar Zaman Ayırmak Lazım?

– Genelde turlar Şirince ziyaretini, ikisi de Selçuk’ta olduğu için, sabahtan Efes, öğlededen sonra da Şirince olarak planlıyor.
– Yarım gün her yerini gezmek ve fotoğraf çılgınlığına kapılmak için gayet yeterli bir zaman.
– Burada kalmayı öneririz, çok hoş butik oteller var. Ama 7-8 gibi köyde hayat bitiyor, çoğu yer kapanıyor.


Şirince’de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Şirince’de büyük oteller yerine ağırlıklı olarak butik oteller, küçük oteller ve pansiyonlar var. Bazıları eski Rum taş konaklardan. Aynı zamanda bölgede çok güzel kiralık evler de var. Bizim önerdiğimiz otelleri ve evleri aşağıda bulabilirsiniz.

Güllü Konakları $$

Şirince’deki Güllü Konakları, yeşillikler ile çevrili bir bahçe içinde sahip 100 yıllık tarihi bir konak otel. Toplam 12 odası var. Tesis, Konak ve Gülistan olarak iki ayrı binadan oluşuyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Kırkınca Evleri $$

Burada, mübadele döneminde buraya gelmiş bir ailenin işletmesi olan konaklar var. Şehrin merkezinde. Otelin kendi restoranı da var. Ayrıca burası evcil hayvan dostu bir işletme. Kahvaltı dahil. İncelemek için TIKLAYIN.

Kayserkaya Evleri $$

Kayserkaya Evleri’nin 3 kişi kapasiteli, tek yatak odasında 2 yatak olan en suite banyolu olan taş dağ evi seçeneği. Ortak paylaşımlı bir havuz var. İncelemek için TIKLAYIN.

Garden House $$

Bahçe içinde, 5 kişi kapasiteli, 2 yatak odasında 5 yatak olan, tek banyolu ev seçeneği. Evde, klima, mutfak, tv, wifi, paylaşımlı kullanılan bir havuz, şömine mevcut. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Şirince’deki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Şirince’deki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
Şirince’deki KİRALIK EVLER ve VİLLALAR

Fiyat karşılaştırmasını kişi başı maliyetlere göre belirliyoruz. Özellikle evlerde çok kişi konaklama yapılabileceği için kişi başı maliyetler düşüyor ve daha avantajlı hale geliyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Şirince’ye geldiğinizde yine Selçuk’a bağlı Efes Antik Kenti ve çevresindeki diğer önemli yerleri ziyaret edip meşhur Selçuk çöpşişini tadabilir, biraz adrenalin için skydiving’i denemek isteyebilirsiniz. Bu aktivitelerin hepsi Selçuk’un dört bir köşesine dağılmış durumda. Bu nedenle eğer kendi aracınız ile gelmiyorsanız, araç kiralamanızı öneririz. İzmir Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Şirince’nin Eski Adı Çirkince’ymiş

sirince-kapi-onu-sokak
Aslında köyün adı eskiden “Kırkınca” imiş. Rumlar Kirkince, mübadele sonrası Rumların yerine Türkler de Çirkince demeye başlayıca köyün ismi en son Çirkince kalmış. En sonunda çirkinin tam tersi olan köye Şirince denilmeye başlanmış. Çok da yerinde bir isim olmuş.

Mayalar’ın Şirince Kehaneti 💀🔮

sirince-panaromik-manzara

Hatırlarsınız 2012 yılında tüm dünya, M.Ö. uygarlıklardan olan, dönemine göre astronomide ileri seviye bilgiye sahip Mayalar’ın takvimine göre tam 21 Aralık’ta kıyamet gününün geleceği söylentileriyle çalkalanmıştı.

Maya takvimini yorumlayan ve kendilerine “Mavi Enerji Grubu” adını takan grup 21 Aralık 2012’de kıyamet gelip çattığında dünyada sadece 2 yerin kurtulacağını iddia ediyordu.

İzmir’deki Şirince ve Fransa’nın güneyindeki Bugarach Köyü insanların sağ çıktığı tek yer olacaktı. Zira Maya Uygarlığı’nın öngördüğü takvime göre 21 Aralık’ta Marduk gezegeni dünyaya çarpacak ve kıyameti başlatan olaylar silsilesini tetikleyecekti. Fakat Şirince’de bulunan Maden Dağı’nda belirecek olan Nuh’un Gemisi’ne binenler sağ kurtulabilecekti.

Bu söylentiler hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Söylentiler arasında Scientology tarikatından Tom Cruise’un bile 21 Aralık’ta Şirince’ye geleceği haberleri vardı. Arama motorlarında Şirince en üst sıralardaydı. 🙂

Her ne kadar Mayalar yanılmış olsa da, tüm bu tantana Şirince turizmi için bulunmaz fırsat oldu. Cennet çorbası ile başlayıp kıyamet kebabı ile devam eden kapanışı da yasak elma tatlısı ve son dem çayıyla yapan kıyamet menüleri hazırlayan işletmeler mi ararsınız, kıyamet günü temalı etkinlikler düzenleyenleri mi…

Tabi Şirince üzerindeki bu yoğun ilgi çok uzun sürmedi. Hatta sonrasında, 21 Aralık’ta işletmelerin beklentisinin altında bi doluluk olduğu, otel ve pansiyonları turistlerden çok basın mensuplarının doldurduğu ortaya çıktı o da ayrı 🙂

Şirince Şarapları 🍷

Şirince’yi turistik destinasyonlar arasında ön plana çıkaran şeylerden biri şarapları. Burası aslında bir Rum Köyü olduğundan burada zaten bir şarap kültürü varmış, ama nasıl olduysa olay meyve şaraplarına kaymış; elma, çilek, muz, şeftali, kavun… Çoğunun gerçek meyve şarabı olmadığı, aroma katılmış şaraplar olduğu söyleniyor.

Birçok şarap evi var ama en ünlü adres Hera Şarap Evi. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Şirince’de Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Hodri Meydan Tepe
  2. St. John Baptist Kilisesi
  3. Tiyatro Medresesi
  4. Nesin Matematik Köyü
  5. Aziz Dimitrios Kilisesi
  6. KEY MUSEUM Torbalı
  7. Efes Antik Kenti

Yeme-İçme

  1. Hera Wines
  2. Üzüm Cafe
  3. Fındık Cafe
  4. Şirince Artemis Restaurant
  5. Sedir Restaurant
  6. Bizim Ev Hanımeli Restoran
  7. Ocakbaşı Restaurant
  8. Şirince Müştiyan Kahvecisi

1. Köyün Sokaklarını Turlayın 👣

Merkezindeki envai çeşit ev yapımı sabun, el işleri, zeytinyağı ürünleri satılan köy pazarı ve Arnavut kaldırmlı sokaklarındaki tarihi Rum evleri görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca köyün kuzeyindeki Hodri Meydan Kulesi‘nden köy manzarası da bir harika. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Aziz John Baptist Kilisesi’ni Ziyaret Edin ⛪

sirince-kilise-ici

Köyün Güney cephesindeki Aziz John Baptist Kilisesi ziyarete açılalı çok olmadı. Kilisenin tarihinin ne kadar eskiye uzandığı tam olarak bilinemiyor ama 1805’te yeniden inşa edilerek şu anki görüntüsüne geldiğini biliyoruz.

Kilisenin küçük bir de mahzeni var. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Mürver Şurubunu Hala Denemeniz Mi Yoksa? 🌿


Dere kenarında yetişen bir çiçek olan mürverin özünden leziz ve ferah bir içecek üretiliyor. Soğuk algınlığına bire bir olma gibi bir özelliği de var.

Bazı yerlerde Türk kahvesinin yanında, bazı yerlerde yemeğin üstüne ikram ediliyor ama kilisenin hemen girişindeki manzaralı cafede içmek en keyiflisi. Ayrıca söylediklerine göre mürveri çiçeğinden toplayıp şurubu kendi yapan tek işletme burasıymış.

4. Şirince Ve Efes’teki Tarihi Konaklarda Veya Taş Evlerde Konaklayın

Fotoğraf Kaynak: www.airbnb.com.tr

Selçuk’a bağlı Şirince ve Efes’te konaklayabileceğiniz harika, otantik, tarihi konaklar ve taş evler var. Hepsi bölgenin mimari ve tarihi dokusuna çok uygun, nostaljik bir hissiyat yaratan yerler. Biz bu civarda bulabileceğiniz en güzel seçenekleri Selçuk’ta Günlük Kiralık Evler ve Villalar yazımızda topladık. Göz atmadan konaklama kısmına karar vermeyin deriz.

5. Kumda Kahve İle Yorgunluğu Sifonlayın


Yoruldunuz mu? Hemen sıcak kum üzerinde, ağır ağır pişmiş şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesi içmeye. Aşağıdaki yeme-içme bölümünde bahsettiğimiz mekanların çoğunda kumda kahve içebilirsiniz.

6. Tiyatro Medresesi 🎭

Tiyatro Medresesi performans sanatları araştırmaları yapmaya, çalışmaya ve dinlenmeye gelinecek, hem amatör hem de profesyonel tiyatrocular için bir toplanma alanı, seyirciler ve sanatçıların bir araya gelerek tanışma ve tartışma imkânı bulacağı gerçek bir karşılaşma mekânı olarak düşünülmüş.

Mimarı ise Sevan Nişanyan. Burada atölye çalışmaları, yaz kampları, tiyatro kampları, paneller ve konferanslar düzenleniyor.

Burada ne yapabiliriz derseniz, turizm amaçlı gidip gezilecek bir yer değil ama burada sahne alan performansları izlemeye gidebiliyorsunuz. Birşeyin sergilenip sergilenmeyceği gün içinde belli oluyor, o yüzden gittiğiniz gün sosyal medya hesaplarından takip edin.

Bir de MonoFest adı ile bir festival yapıyorlar, tek kişilik gösteriler oluyor. Ağustos’ta Şirince’deyseniz mutlaka bakın. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

7. İçimizde Yeşeren Umut: Nesin Matematik Köyü  📊

Tiyatro Medresesi’nin hemen yanındaki arazide ise ünlü Nesin Matematik Köyü var. Burası matematiği ders olmaktan çıkarıp hayatın içine sokan, hocaların ve öğrencilerin bir arada yaşayıp mekanın yönetiminde beraber söz sahibi olduğu, sessiz sakin, doğa ile iç içe, kâr amacı gütmeyen ütopik bir öğrenme alanı.

Aziz Nesin’nin bir Matematik Enstitüsü kurulmasını vasiyet etmesiyle başlayan macera, Sevan Nişanyan ve Ali Nesin’in Şirince’deki bir zeytinlik alanını 3 ayda adam etmesiyle devam etmiş. İş sonunda tamamen gönüllülük esası üzerinden işleyen, dünyaca ünlü profesörlerin katıldığı akademik bir kamp ortaya çıkmış.

Burada ne yapılır?

Burası da turism amaçlı gezilecek bir yer değil. Ziyaretçileri kabul ediyorlar ama ortamı sulandırmamak için çok da tercih edilmiyor.

– Lise ve sonrası öğrenciler buradaki matemetik kamplarına katılabilir. 1-2 hafta sürüyor.

– Gönüllü olabilirsiniz. Nefis yemekler, konaklama matematik eğitimi, doğa, huzur ve çalışma onlardan. Ağaç ve çiçek sulamak, çevre düzenlemesi, bulaşık, temizlik, çamaşır, patates soyma, sovan doğrama vb. gibi diğer gündelik işler de imece usulü yapılıyor.

Köyün kütüphanesi Hogwarts Kütüphanesi’ne benzemiyor mu?

Köyün tüm etkinlikleri yaz aylarında oluyor. Matematiğe ilgili bir öğrenciyseniz (üniversite, ilkokul, ortaokul, lise farketmeksizin) burada bir etkinliğine katılmak isteyebilirsiniz. Onun dışında öğretmenseniz dersinizi bir günlüğüne burada işleyin, araştırmacıysanız kendinizi köye kapatıp çalışın. Bunun dışında istediğiniz zaman gezi amaçlı köye uğrayabiliyorsunuz. Köyün tamamen gönüllü desteği ve bağışlarla ayakta kaldığının altını çizmek gerekir.  Özellikle yaz ayları, fiziksel işler için gönüllü desteğine en çok ihtiyaç olan aylar. Ayrıca siz de çam sakızı çoban armağanı köye destek çıkmak isterseniz bağışlar hakkında ayrıntılı bilgiyi web sitelerinde bulabilirsiniz.

Selçuk Merkez’e 8 kilometre 15 dakika uzaklıkta. İzmir Merkez’e ise 87 kilometre 1,5 saat uzaklıkta. Buraya gelmek için İzmir-Aydın otoyolu üzerinden Şelçuk yönüne devam edip Selçuk-İzmir otoyoluna girip Şht. Er Yüksel Özülkü Cd. üzerinden Şirince yönüne gidin. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

8. Brad Pitt’in Oynağı Truva Filminin Takılarını Yapan Dükkan

Takı meraklılarının dikkatine! Şirince’nin çarşısında Demetrius of Ephesus isimli bir dükkan var ve Troy filminde gördüğünüz o Helenistik takıları sahibi Sedat Kantaroğlu yapmış! Film için araştırma yapmaya Türkiye’ye gelen film ekibi, kendisinin Selçuk Müzesi’nde açtığı sergiyi gezip işlerini beğenince ona film için takı tasarlamasını teklif etmişler.

Dükkanında Brad Pitt’in imzalı fotoğrafından, Cuelho imzalı kitaba pek çok ünlünün hatırası var. Konum için tıklayın.

9. Gece Şirince’de Ne Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğim üzere saat 7-8 gibi herkes evine kaçıyor, Şirince birden fazla sakin oluyor. Gündüz açık olan çoğu restoran bile akşam yemeğini beklemeden kapatıyor.

Öğrendik ki Gümüşhan isimli şarapevi Çarşamba, Cuma ve Cumartesileri canlı müzik sunmaya başlamış. Biz gitmedik, neye benziyor hiç bilmiyoruz ama haber edelim yine de. Konumunu internette bulamadık ama kime sorsanız söyler.

Tiyatro Medresesi’nin sosyal medyasını takip ederseniz bir performans yakalama şansınız da olabilir.

10. Keklenmeyin! 😄

sirince-para

Efendim, buranın esnafı pek bir şakacı. Çarşıdan aşağıya doğru inerken yere saçılmış bozuk paralar görüp hiç heveslenmeyin. Abiler üşenmeyip hepsini tek tek zamklamışlar. Paranın elime bir türlü gelmediğini sanarak verdiğim çaba ile abileri pek eğlendirdim. Siz tufaya gelmeyin. 😀

11. Saint Dimitrios Kilisesi

Şirince’nin girişinde, bir tepe üzerinde bulunan bu kilise 19. yüzyıldan kalma bir Rum kilisesi. Kilise, mübadele döneminde buraya Yunanistan’dan gelen mübadillerce camiye çevrilmiş. Kilisenin mihrabı ve duvarları 12 havari resimleri freskleri ile bezeli. Bu fresklerden Andreas ve Markos’un isim ve resimleri günümüze gelebilenler. 2012 yılına kadar harap halde olan kilise, restorasyona girmiş ve 2016’da yeniden açılmış. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Şirince’de Ne Yenir, Nerede Yenir

Üzüm Cafe


Üzüm Cafe’ye Şirince’nin en nezih mekanı desek yalan olmaz. Fırından yeni çıkmış kurabiyelerinin yanı sıra bir şeyler atıştırabileceğiniz mutfağı da var. Ayrıca bahçesi de çok hoş (evin arka tarafında). Tel: 90 232 898 3024 Web Sitesi: uzumcafe.com Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Fındık Cafe


Hem ambiyans, hem de kahve sunumu ile otantik bir yer. Kumda kahveyi Şirince’de bir çok mekanda bulabilirsiniz ama burası kahvenin yanında mürver şurubu ikram etmesi ve sunumu ile daha özenli bir yer. Adres: 35920 Şirince/Selçuk Tel: 90 532 660 53 66 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Artemis Restaurant


Şirince manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz bir yer. Yemekler pek efsane değil ama binası çok iyi. Adres: Şehit Yüksel Özülkü Caddesi No:7, 35920 Şirince Köyü/Selçuk Tel: 90 232 898 32 40 Web Sitesi: www.artemisrestaurant.com Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Sedir Mantı Evi

Yaprak sarma, patlıcan ve kabak yemekleri, tarhana çorbası, otlu börek gibi ev yapımı lezzetler olan bir yer. Ama tabi adı üstünde en çok mantısı meşhur. Samimi sıcak bir işletme. Adres:  Şirince Köyü İç Yolu Tel: 90 535 480 9873 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Bizim Ev Hanımeli (Şirince Yolunda)

sirince-ev-yemekleri-hanimeli
Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/bizimevhanimeli/photos

Şirince – Selçuk arasındaki yol üzerinde olan bu ev yemekleri restoranı. Ekmeklere kadar her şey günlük, ev yapımı. Güleryüzlü çalışanları da çabası. Bahçesi de keyifli. Adres: Zafer, Şht. Er Yüksel Özülkü Cd., 35920 Şirince Köyü/Selçuk Tel: 90 232 892 90 66 Web Sitesi: www.bizimevhanimeli.com Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Ocakbaşı

Harika bir Şirince manzarası olan, keyfli bir restoran. Ortaya çökelekli yeşil biber kızartması, güveçte kurufasulye, mevsiminde ise kabak çiçeği dolması söyleyip her şeyden tadın deriz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Müştiyan Kahvecisi

Burası da Şirince’de al götür kahve bulabileceğiniz bir yer. Kumda kahve içmek için de en düzgün yer. Latte cappuccino vb. gibi kahve çeşitleri de var. Tel: 0554 322 22 86 Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Buraya Gelmişken Bunlar Da Var

👉 Efes’te Serbest Paraşüt – Skydive

serbest-parasut-wp

Hazır Şirince’ye gelmişken belki de hayatınızda yapabileceğiniz en adrenalin dolu aktivite olan skydive yani serbest paraşüt’ü denemeden geçmeyin deriz. Çünkü Efes, Türkiye’de serbest paraşüt deneyimine en uygun olan yer. Efes Havalimanı’nda tandem serbest paraşüt yapabilir veya AFF (Accelerated Free Fall) eğitimi alabilirsiniz. Bizim skydive maceramızı Efes Üzerinde 4.000 Metreden Serbest Paraşüt yazımızdan hem okuyabilir hem de VİDEOsunu izleyebilirsiniz.

👉 KEY Klasik Araba Müzesi

key-museum-araba-muzesi

Burası Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi. Burada 2001 yılından beri Murat ve Selim Özgörkey kardeşler tarafından, Türkiye’den ve dünyadan bir araya getirilmiş, arabadan motosiklete, benzin istasyonundan maskotlara ve hatta eşarplara kadar otomobille ilgili yüzlerce parçalık inanılmaz bir koleksiyon var. Müze, Şirince’ye 40 dakika, Selçuk merkeze de yarım saat uzaklıkta. Bu civarlardaysanız mutlaka gezmenizi öneririz.
Müze, Pazartesi – Salı günleri hariç haftanın diğer günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyarete açık. Adres: Çapak Mah. Özgörkey Cad. No:5 Torbalı Tel: (0232)850 35 35 Web Sitesi: www.keymuseum.com Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Efes Antik Kenti

Türkiye’deki en değerli kültür varlıklarından, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Efes Antik Kenti‘ni bu zamana kadar görme fırsatınız olmadıysa, hazır ona sadece 11 kilometre 18 dakika mesafedeyken atlamak istemeyebilirsiniz. Antik Tiyatro ve dünyaca ünlü Celsus Kütüphanesi gerçekten de kelimenin tam anlamıyla görkemli! Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

İzmir’in Diğer Harika Köyleri

Barbaros-Koyu-kapak

Bu yazıda Şirince Köyü’nü anlattık ama insana “Kalbim Ege’de kaldı” dedirten İzmir’de bir sürü köy var. Onları İzmir’in En Güzel Köyleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Şirince Nerede? Nasıl Gidilir?

sirince-koyu

Şirince, İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı bir Köy. Buraya gelmek için İzmir-Aydın otoyolu üzerinden Şelçuk yönüne devam edip Selçuk-İzmir otoyoluna girip Şht. Er Yüksel Özülkü Cd. üzerinden Şirince yönüne gidiyorsunuz.

Selçuk – Şirince arası arabayla 7 kilometre yani 12 dakika,
İzmir Şirince arası 87 kilometre yani 1,5 saat sürüyor.

Selçuk’tan Şirince’ye saat 07.00 – 10.00 arası her 20 dakikada bir, 10.00 – 18.00 arası 30 dakikada bir, 18.00 – 19.40 arası da her 20 dakikada bir minibüsler kalkıyor. Buraya İzmir’den gelecekler içinse İzmir garajından ise her 40 dakikada bir Selçuk’a otobüs kalkıyor.

24 Comments

  1. Şirince’ye eski yol var. Google Maps’te görünen bir de yeni yol var. Şehrin icinde sorunca gosterirler. Yeni yolu tercih edin. Şeftali, erik toplamak isterseniz Selçuk’tan çıkınca yeni yolun 4. kilometresinde solda Murat abinin yerinde mutlaka durun. Yiyeceginiz en guzel seftalileri tadin mutlaka.

  2. Peki bu pandemi döneminde ve kışın canlılığı nasıldır mekanlar hala açık mıdır ? 🙂

  3. Biz eşimle yılbaşında gitmeye karar verdik bu yıl 🙂 Umarım çok ölü bir zamana denk gelmiyoruzdur. Güncel tavsiyeleri olan varsa dinlemekten mutluluk duyarım.

  4. Şirin ve tarihi doku olabildiğince korunmuş bir yer.
    Şarapevleri güzeldi. Biz Yunanistan mubadillerinden Kıvırcık ‘in şaraplarını tercih ettik. Bazı esnafın yerli olmadığı ve yöreye ait olmayan yapay meyve aromalı meyveli şarapları da pazarladığı söylentisi bizi tereddüt ettirmişti. Yerli üretimi bulmaya çalıştık. Şarap sunumları hoştu. Sn john kilisesinin perişa haline üzüldük.. freskler işlemeler çok zarara uğramış zaman içinde. Yöresel el işleri ve ürünler pazarlanıyor. Sn dimitros kilisesini görmeden ayrıldığımızı son abçnda farkettik. Alaçatı yapaylık, şirince ise doğallık ve tarih kokuyor. Şirince görülmesi gereken bir yer

  5. Merhabalar öncelikle sizin yazılarınızla bir kaç yere küçük çocuğumla gidip hiç yorulmadım Teşekkür ederim. Bu yazı içinde çok teşekkür ederim. Fakat bence konaklama yerine Byipek butik oteli almalısınız 3 gece konakladık ve kendimizi doğanın içinde hissettik sahibi Hüseyin Abi çok yardımsever ve hoş sohbetli

  6. Herkese merhabalar 2 ay sonra Ağustosun ortalarına gibi kız arkadaşımla Selçuklu’ya İzmir Kuş Cenneti Çeşme vesaire Gezmek istiyoruz uygun oteller nasıl olur Bize biraz yardımcı olabilir misin Teşekkürler

  7. Bu kadar güzel bir tanıtım ve yazılardan sonra kuşadası na gelip te şirinceyi görmeden gitmek içimden gelmedi.

  8. Sığacık, Bursa, Eskişehir, Gaziantep gezilerimizin öncesinde olduğu gibi, yine Biz Evde Yokuz ailesinin yazılarını okuyup, ufak notlar alarak gittik Şirince’ye ve yine çok faydasını gördük. Sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum 🙂 Kişisel birkaç öneri ve gözlememi aktarmak isterim:
    -Öncelikle şunu belirteyim İzmir hava limanından Selçuk’a havaş ile gittik. Kişi başı 30 TL. O gün bilmiyorduk ama dönüşte Selçuk’dan İZBAN’a (metro) binip hava limanına ulaştık. O da 13 TL. Gördüğünüz üzere yarı fiyatına gitmek mümkün. (Tepeköy’de ücretsiz aktarma yapılıp Menemen hattına biniliyor oradan da 7 durak. Yaklalık 1 saat 10 dakika sürüyor ama öncesinden izbanın sitesinden kalkış saatlerine bakmakta yarar var.)
    -Konaklama olarak Mosaic Hotels’i tercih ettik ve çok memnun kaldık.
    -Hayatımda ilk defa şeftali şarabı içtim ve aşığı olduğu resmen 🙂
    -Esnafı kesinlikle turistleri kazıklayıcı yada sade yolunacak kaz olarak görmeyip elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. (cumalıkızık’da acı tecrübeler biriktirmiştim, burası çok iyi geldi)
    -En önemlisi de Şirince’nin atmosferine, sokaklarına, insanlarına bayıldım. Umarım bozulmadan, bu doku korunur, iyi seyahatler 🙂

  9. harika bir yazı ve tanıtım.. izmirforum.com sitemizi yeni açtık. umarım biz de sizler gibi izmiri tanıtacak güzel yazılar yazabiliriz…

  10. Merhabalar,
    İyi çalışmalar yazınızı çok beğendim. Denizli’den tren yoluyla selçuk a kadar gelip ordan şirince ye geçeceğim. Sorum şu, kışın bu aylarda gitsek aralık ayı gibi gezme dolaşma şansımız olur mu?

  11. Selcukta yasiyorum , misafir agirlamaktanonur duyarim, obolgedeki bisikletci ve gezgin arkadaslar bana ulasabilirler merkezde tankaş derseniz herkes yonlendirir 🙂

  12. Bravo,bravo,bravo!
    Sizi tebrik ederim,bu kadar büyük hizmetin,ücretsiz olması bence adil değil.
    Eksiklikler var ama bilhassa İzmir’in en güzel plajları bölümü mükemmel.
    Aramaktan yüzmeye vakit bulamamışınızdır. Tek kelimeyle muhteşem.
    Yurt dışı seyahatlerinizde yardımcı olmak isterim. Özellikle, kayak,deniz
    ve tüm Avrupa köyleri

    1. Süper ne mutlu bize her zaman bekleriz tavsiyelerinizi çok teşekkür ederiz 😉

  13. Merhabalar,

    Sizi uzun zamandır sosyal medyadan takip ediyorum yazılarınızı okuyorum ve çok kıskanıyorum 🙂 Bu baharda Allah kısmet ederse bizde eşimle şirinceye gitmek istiyoruz. Fakat internette belirtilen bir kaç otel ve pansiyon fiyatı biraz bana fazla geldi. Alternatif bir fikriniz var mı? Konaklamayı nasıl ucuza getirebiliriz?

    1. Selam Perihan

      Şirince de oteller biraz pahalılar gerçekten. Selçuk’ta gecelemeyi düşündünüz mü?

  14. çok keyifli bir gezi olmuş adınıza…
    tadımlık öneri olarak damla sakız reçeli de meşhur, -aslında genel olarak damla sakızı meşhur sanırım her şeye uyarlanmış- gidenler ve sevenler için akılda kalabilir.

    selamlar.

      1. maalesef. çok kısa bir zaman diliminde gezebilmiştik biz de… dikkatimi çeken şey buydu. tekrar gitmek nasip olursa sizin notlarınızdan epey istifa edeceğim gibi esas. :’)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir