İNGİLTERE VİZESİ NASIL ALINIR?
Sıkça İngiltere vizesi olarak bahsedilen “UK visa” yani Birleşik Krallık vizesi, aslında İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’i de içine alan Birleşik Krallık’ın tümü için geçerli bir uygulamadır. Bu ülkelerden birine gidecek olan herkesin konsolosluğa başvurarak vize yani ülkeye giriş izini alması gerekir. Pasaportunuza basılan bu belge ile, vize üzerinde belirtilen süre boyunca bu ülkelerin hepsine gidebilirsiniz.
İngiltere vizesi başvurusu en meşakatli ve en pahalı vizelerden bir tanesi. İyi bir dosya sunmak ve red almamak çok önemli. Çünkü red sonucu dosyanıza işler ve alınan bir red 10 sene boyunca her başvurunuzda kırmızı kart olarak görünebilir. Ayrıca Amerika, Avusturalya ve İsrail kendi aralarında bilgi paylaşımı yaptığından bu ülkelere yapacağınız vize başvurunuz üzerinde de etki sahibidir. İngiltere’den aldığınız vize diğer başvurularınızı olumlu yönde etkilerken, bir red durumu da negatif yönde etkileyebilir. Kötü niyet taşımayan ama hatalı bir beyanın yalan beyan olarak algılanması durumu birçok yerde önünüzü kesebilir. O yüzden başvurunuzun kesinlikle titizlikle hazırlanması lazım. Aşağıda İngiltere vize başvurusu için gerekli evraklardan faydalı tüyolara bilmeniz gereken her şeyi adım adım anlattık. Son 10 sene içinde Shengen, Amerika, Avusturalya ve İsrail vizesi aldıysanız pozitif anlamda etkileyecektir. Daha önce hiç vize başvurusunda bulunmadıysanız bu konuda danışmanlık veren firmalar aracılığında başvurmayı düşünebilirsiniz.
NOT: İstikamet Londra ise LONDRA GEZİLECEK YERLER ve LONDRA GEZİ REHBERİ yazılarımıza bakmayı unutmayın!
İçindekiler:
Kimlerin İngiltere Vizesi Alması Gerekir
Hangi İngiltere Vizesi Türüne Başvurmalısınız
İngiltere Turist Vizesine Online Başvuru
İngiltere Vizesi Ücreti
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar
İngiltere Vize Başvuru Merkezleri
İngiltere Konsolosluğu
Sıkça Sorulan Sorular
İngiltere vizesi ile Gidilen Yerler
İngiltere’nin Brexit Kararı
İNGİLTERE VİZE BAŞVURUSUNDAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER
Kimlerin İngiltere Vizesi Alması Gerekir?
– İngiltere, İrlanda, İskoçya ya da Galler’e gidecek tüm bordo ve yeşil pasaport sahiplerine gerekir. Yeşil pasaportun maalesef İngiltere’ye vizesiz giriş ayrıcalığı yoktur. Siyah pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 gün vize almadan İngiltere’de bulunabilirler.
– Aslında başka bir ülkeye giden ancak İngiltere, İrlanda, İskoçya ya da Galler’deki bir havalimanından transit uçan yani aktarma yapan kişilerin de ülkeye girmeseler dahi vize alması gerekmektedir. Ancak bunun için bu yazıda anlattığımız tür vize değil, daha kolay verilen transit vize almaları gerekmektedir. Bazı muafiyet durumları da var. Nasıl alınır, kimler muaftır İngiltere Transit Vize yazımızda anlattık.
– Shengen vizesi ile Birleşik Krallığa giriş yapılamamaktadır. Aynı şekilde İngiltere vizesi ile de Shengen ülkelerine gidilememekte.
İngiltere Vize Başvurusu Süreci
1. Önce siz online bir başvuru formu dolduruyorsunuz.
2. Bu formu doldurunca sistem size vize başvuru merkezlerinden randevu alma şansı tanıyor. Genelde randevu doldurduktan bir hafta – 10 sonrası için boş yer buluyor. Ama aşağıda anlattığımız gibi ekstra bir ücret ödeyerek süreci hızlandırabiliyorsunuz.
3. Randevu gününe kadar başvurunuzda bahsettiğiniz bilgileri belgeleyen tüm evrakları toparlamanız gerekiyor. Aşağıda bunları detaylıca anlatıyoruz.
4. Vize başvuru merkezlerindenki randevunuza gidiyorsunuz. Burada bir mülakat gerçekleşmiyor. Görevli kişi evraklarınızın tam olduğunu kontrol edip konsolosluğa yollamak üzere pasaportunuzu ve vize başvuru dosyanızı alıyor. Bir de parmak izi veriyorsunuz.
5. Başvurunuz konsolosluk ya da büyükelçik tarafından değerlendiriliyor ve sonuca göre vizeniz pasaporta basılarak ya da basılmadan vize başvuru merkezlerine yollanıyor.
6. Vize başvuru merkezlerinden pasaportunuzu teslim alıyorsunuz.
Not:
İngiltere vizesi, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki İngiltere konsolosluk ve büyükelçik tarafından veriliyor fakat hiçbirine bizzat gidip vize başvurusunda bulunamıyorsunuz. Tüm süreç, Birleşik Krallık Vize ve Göç Dairesi’nin atadığı veya anlaşmalı olarak çalıştığı İngiltere Vize Başvuru Merkezleri tarafından yürütülüyor. Yani sizin tek muhattabınız bu başvuru merkezleri.
Türkiye’de 7 ilde İngiltere Vize Başvuru Merkezleri bulunuyor: Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir’de bulunuyor. Bu merkezler randevu yöntemiyle çalışıyor. Randevuları, bu merkezlerden sizin şehrinize en yakın olanından, İngiltere vize başvurusu online işlemler sayfasından alıyorsunuz.
Ne Amaçla İngiltere’ye Gittiğinize Göre Başvuracağınız İngiltere Vizesi Türü Değişir
İngiltere’ye gitme sebebinize göre başvurmanız gereken vizenin türü ve buna göre de başvurunuz için gereken evraklar değişir. Biz bu yazıda İngiltere’ye turistik amaçla gidenlere verilen İngiltere turist vizesi alacaklar için geçerli prosedürü ve gerekli evrakları ele alacağız. Diğer vize türleri şunlar:
Turist (ziyaretçi) vizesi
Turizm amaçlı İngiltere’ye gidenlerin başvurması gereken vize türü.İngiltere turist vizesi, İngiltere’ye turistik amaçla, bir seferde 6 aydan kısa süreli ziyaretler için başvurulacak olan ve en az 6 aylık olmak üzere 1-2-5-10 yıllık sürede geçerli olabilen vize türüdür. Başvuru ücretleri de hangi uzunlukta vize talep ettiğinize göre değişir. Bu tip bir vize alacak olan kişinin asla ve asla ticari bir amaç taşımaması gerekiyor. İngiltere turist vizesi ile sadece İngiltere’ye değil Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler gibi diğer Birleşik Krallık ülkelerine de giriş yapabiliyorsunuz. Tabi turist / ziyaret vizesi başvuru sürecinin de kendi içinde birçok alt kırılımları bulunuyor: Öğrenci, çalışan, emekli, ev hanımı vb.
Öğrenci vizesi
Eğer vize alma amacınız, Birleşik Krallık ülkelerinde lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim görme, dil eğitimi alma, sertifika programına gitme gibi eğitimle ilgiliyse almanız gereken vize türü. İngiltere öğrenci vizesinin, biri kısa süreli diğeri ise uzun dönem olmak üzere 2 türü bulunuyor: 1. Öğrenci ziyaretçi vizesi (Student visitor visa), 2. Tier 4 (General student visa).
Tier 4 yani uzun dönem İngiltere öğrenci vizesi, Birleşik Krallık’a, lisans ve yükseklisans düzeyinde eğitim görmek, bir seneden fazla dil okuluna gitmek amacıyla başvuracak öğrencilerin alması gereken vize türü. Bu vize türünde orta düzeyde (intermediate) İngilizce bilgisi ön koşulu bulunuyor. İngilizce bilginizi kanıtı için, IELTS, TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan İngilizce yeterlilik sınavlarına girmiş ve gereken baraj puanını kazanmış olmanız gerekiyor. Tier 4 vizesi ile dil kursuna katılacak olanların, Birleşik Krallık’ta çalışma izni olmuyor ama lisans veya yüksek lisans için gideceklerin 1 haftada 20 saati geçirmeyecek şekilde yarı zamanlı çalışma hakları oluyor. Ayrıca bu vize türünün süresi bittiğinde Birleşik Krallık’tan çıkmadan uzatma işlemi yapılabiliyor. Yani Türkiye’ye dönmenize gerek kalmıyor.
Öğrenci ziyaretçi vizesi (6 aylık) ve Uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesi (6-11 aylık), kısa süreli dil kurslarına katılım amacı taşıyan, en az 6 aydan en fazla 11 aya kadar olan kalışlar için verilmektedir. Bu iki vize türü ile İngiltere’de çalışma izni çıkarma ve vizenizi İngiltere’den uzatma gibi imkanlarınız yok. Vizeniz bittiğinde Türkiye’ye geri dönüp tekrar başvuru yapmanız gerekiyor. Bu vize için orta düzey (intermediate) İngilizce bilgisi şartı bulunmuyor.
Çalışma vizesi
Birleşik Krallık’ta çalışmak isteyenlerin başvurabileceği 2 tür vize var: Tier 2 ve Tier 5 Bu iki vize türü de İngiltere’de çalışma izni (work permit) sağlayan vizeler.
Tier 2, Genel Çalışma Vizesi olarak geçen, Birleşik Krallık’taki bir işveren kurumda işe girdiğinizde almanız gereken vize türü. Bu vize türü ile haftada 20 saati geçmeyecek şekilde ve aynı sektörden olmak kaydıyla ek iş yapabiliyor, aile bireylerini yanında kendisiyle beraber İngiltere’ye getirebiliyor.
Tier 5, İngiltere Geçici Çalışan Vizesi olarak geçen, Birleşik Krallık’taki bir işveren kurumda kısa dönemli (12 – 24 ay) çalışacakların alması gereken vize türü. Genel olarak yaratıcı alanlarda çalışanlar ve sporcular, vakıf – hayır kurumlarında çalışanlar, din görevlileri, Erasmus programı adaylarının ve uluslararsı anlaşmaların devrede olduğu durumlarla Birleşik Krallık’ta çalışacak kişilerin aldığı vize türü. Bu vize türünde de kişi haftada 20 saati geçmeyecek şekilde ve aynı sektörden olmak kaydıyla ek iş yapabiliyor, aile bireylerini yanında kendisiyle beraber İngiltere’ye getirebiliyor. Fakat kesinlikle her ay banka hesabında diğer aile bireylerinin sponsorluğunu üstlenebilecek miktarda para sahibi olması gerekiyor.
Yerleşme vizesi
Birleşik Krallık vatandaşlarının, Birleşik Krallık dışı ülkelerin vatandaşı aile bireyleri için yerleşim hakkı veren vize türü. İngiltere Yerleşim Vizesi (settlement visa) olarak geçen vizenin, evli, evli olmayan, nişanlı, ebevyn, siyasi nedenlerden aile birleşimi, 18 yaş altı çocuklar, evlatlık çoçuklar, diğer akrabalar vs türleri var.
Ayrıca bu türlerin de kendi içinde çeşitli kırılımları bulunuyor.
Artık bu detayları kafamızda netleştirdiysek İngiltere vizesi başvurumuza başlayabiliriz.
ADIM ADIM İNGİLTERE VİZE BAŞVURUSU
İngiltere vize işlemleri temelde, internetten online olarak başvuru formunun doldurulması, bir çıktısını alınması, seçilen vize türüne göre gerekli evrakların hazırlanması, randevu yeri, tarihi ve saatinin belirlenmesi, vize ücretlerinin ödenmesi, randevu tarihinde randevu yerinde bizzat bulunarak belgelerin teslimi, parmak izi alımı ve diğer biometrik veri girişlerinin yapılması, belgelerin teslim tarihinden itibaren en fazla 3 hafta içinde nihai sonucun çıkması olarak özetlenebilen bir süreç.
1. ADIM:
İNGİLTERE VİZESİ ONLINE BAŞVURU FORMUNU DOLDURUN
Visa4UK sitesine tıklayın. Buradaki başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. İngiltere vizesine internetten sorunsuz başvuru yapabilmek için Internet Explorer 10-9-8, Chrome 30-29, Firefox 25 gibi Visa4UK sitesinin desteklediği tarayıcılardan birini kullanıyor olmanız gerekiyor. Aşağıda adım adım formu nasıl dolduracağınızı anlattık:
ÖNEMLİ UYARILAR
– Başvurunuzun kendi içinde tutarlı olması çok çok önemlidir. Kalış süreniz ve yaptığınız rezervasyonların gerektirdiği harcama bankadaki tüm birikiminize denk geliyorsa bu pek ikna edici bir durum değil. İngiltere Konsolosluğu’nu etkilemek için gidip de en pahalı otelden rezervasyon yapmanın bir manası yok. Ayağını yorganına göre uzatan bir tablo daha samimidir.
– Formda doldurduğunuz bilgileri sunduğunuz dokümanlarla ispatlamanız beklenir. Gelirinizi olduğundan daha fazla beyan etmeyin. Örneğin; maaşınızı bordroda göründüğü kadar olmalı. Elden aldığınız düzenli bir geliriniz daha olsa bile bunu ispat etmenize imkan olmadığından başvurunuza yazmanızı önermiyoruz çünkü ispatı olmayan her beyan çarpık duracaktır. Keza birikmiş gelirinizi de bankadan alacağınız varlık raporundan fazla göstermeyin.
– Daha önce vize başvurusunda bulunduysanız o başvurunuzdaki tüm beyanlarınız ve başvurunun sonucu onların sisteminde kayıtlı olarak duruyor. Daha önce red aldıysanız “Daha önce red aldınız mı” sorusunda açık açık evet diyin, kesinlikle saklamaya çalışmayın. Saklamak yalan beyana girer. Aynı şekilde başvurunuz daha iyi dursun diye daha önce verdiğiniz değişmez bilgiler üzerinde oynamalar yapmayın; örneğin daha önceki başvurunuzsa eğitim durumunuz lise dediyseniz, üniversite demeyin (tabi eğer bu zarfta ünivesite bitirmediyseniz).
👉 1.1. Visa4UK Adresinden Hesap Açın
– Eğer ilk kez online olarak İngiltere vizesine başvuruyorsanız, Visa4UK adresine girdiğinizde ilk olarak Start Now bölümünden ikamet ettiğiniz ülkeyi Türkiye olarak seçiyorsunuz. Formun İngilizce doldurulması gerekiyor. Bu nedenle eğer ihtiyaç duyarsanız, hesabınızı oluşturduğunuz bölümde yardımcı dil olarak Türkçe seçeneğini seçebilirsiniz.
– Ardından karşınıza “What are you coming to the UK to do?” (Birleşik Krallığa Ne Amaçla Geliyorsunuz?) sorusu ve çeşitli şıklar çıkıyor. Bu sorunun amacı ülkeye giriş yaparken vizeye ihtiyacınız olup olmadığını belirlemeye yönelik. Ülkeye gidiş amacınıza göre şıklardan birini seçiyorsunuz. Biz ilk soruyu turistik amaçlı şeklinde yanıtladık ve aşağıdaki tüm adımları, “Standard Visitor visa” (standart turist vizesi) üzerinden ele aldık.
– Standart turist vizesi sayfasına geçtiğinizde “Apply”a (Başvur) tıklayarak bir sonraki adıma geçiyorsunuz.
– Karşınıza çıkan Standard Visitor visa sayfasının alt kısmında Create an Account (Bir hesap oluşturun) bölümünden kendinize bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Eğer hali hazırda bir hesabınız varsa Sign in (giriş yap) bölümünden daha önce belirlediğiniz şifre ile hesabınıza giriş yapabiliyorsunuz.
– Bu bölümde isim, soyisim, doğum tarihi, uyruk gibi temel bilgilerin yanı sıra e-mail adresiniz, açık adresiniz ve telefon numaranız gibi temel iletişim bilgilerinizi girmeniz bekleniyor. Ardından da kendinize bir şifre belirliyorsunuz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sisteme girmiş olduğunuz e-mailinize bir hesap onay maili geliyor. Gelen maile tıkladığınızda otomatik olarak hesabınız aktive oluyor. Artık önünüze açılan sayfadan belirlediğiniz şifreyi ve e-mail adresinizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
– Sisteme girdiğinizde size kendiniz için mi yoksa başkası adına mı başvuru yaptığınız soruluyor. Eğer kendiniz adına yapıyorsanız “Apply For Myself” eğer bir başkası adına yapıyorsanız “Apply For Someone Else” bölümüne girerek devam ediyorsunuz.
👉 1.2. Vize Türünü Seçin
Bir sonraki aşamada önce seyahat tarihinizi ve pasaport numaranızı sisteme giriyor ardından da vize türünüzü seçip, seçtiğiniz vize türünün gerektirdiği soruları yanıtlayın. Turistik amaçla gideceğinizi varsayarsak “Reason for Visit” bölümünü visit, “Visa Type”‘ı tourism, “Visa Sub Type”ı 6 months (6 aylık) olarak seçiyorsunuz.
“*” ile işaretli alanlar zorunlu alanlardır. Hepsinin KESİNLİKLE eksiksiz doldurulması gerekiyor. Ardından “create application”’a tıklayıp devam ediyorsunuz.
Başvuru formunu doldurmaya geçmeden önce, “Go To Application”ı tıklayarak “GWF reference” (Başvuru referans) numaranızı elde ediyorsunuz.
👉 1.3. Başvuru Formunu Doldurun
Seçtiğiniz vize türüne ait başvuru formunda ilgili alanları eksiksiz doldurduğunuzda, sayfanın sol kısmındaki alanlar yeşile dönüyor. Eğer bir soruyu atlarsanız o sorunun olduğu konu başlığı da siyah renkte kalıyor ve devam etmenize izin verilmiyor. DİKKAT: Formun İngilizce doldurulması gerekiyor. Bu nedenle eğer ihtiyaç duyarsanız, hesabınızı oluşturduğunuz bölümde yardımcı dil olarak Türkçe seçeneğini seçebilirsiniz.
Formda Yanıtlamanız İstenilen Bölümler
1. Pasaport ve Seyahat Bilgileri
Pasaport bölümünde, sizden pasaportunuzu aldığınız tarih, pasaportunuzun geçerli olduğu tarih, pasaportunuzu aldığınız il, makam, vize başvurusunda bulunduğunuz ülkenin vatandaşı olup olmadığınız, bu pasaportunuzun sizin ilk pasaportunuz olup olmadığı gibi sorular soruluyor. Ardından son 10 içinde sahip olduğunuz tüm diğer pasaportların ve seyahat belgelerinin detaylarını girmeniz bekleniyor.
Seyahat bölümünde ise, birlikte seyahat edeceğiniz biri olup olmadığı, Birleşik Krallık’ta ne kadar süre kalmayı planladığınız ve konaklayacağınız yerin tam adresini belirtmeniz bekleniyor. Bu aşamaları doldurduktan sonra next section’a bastığınızda Pasaport ve Seyahat Bilgileri bölümü yeşil renge dönüyor ve sistem sizi Kişisel Detaylar ve Seyahat Geçmişiniz bölümüne geçiriyor.
2. Kişisel Detaylar ve Seyahat Geçmişiniz
Kişisel Detaylar bölümünde sisteme kayıt olurken girmiş olduğunuz iletişim ve adres bilgileri teyit ediliyor. Verdiğiniz adreste ne kadar süredir ikamet ettiğiniz soruluyor.
Seyahat Geçmişiniz bölümünde ise, YES / NO sorularıyla, soruların cevabı YES ise nedenlerini açıklayarak cevaplamanız üzere, son 10 yıl içinde Birleşik Krallık, Birleşik Krallık’ın Denizaşırı Toprakları veya İngiliz Milletler Topluluğu Ülkeleri için vize vize alıp almadığınız, seyahat edip etmediğiniz veya seyahat edip de ülkeye alınmadığınız, kendi isteğinizle ayrıldığınız, herhangi bir ülkeden sınır dışı edilip edilmediğiniz soruluyor. Ayrıca son 10 yıl içinde herhangi bir ülkeye girişinizin olup olmadığı, başka bir ülkede veya kendi ülkenizde davalı, sanık veya suçlu konumunda bulunup bulunmadığınız sorgulanıyor. Gerektiği durumda sizi konsolosluğa görüşmeye çağırmak durumunda kalırlarsa görüşmeyi hangi dille yapılmasını istediğiniz de soruluyor. Bu aşamaları doldurduktan sonra next section’a bastığınızda Kişisel Detaylar ve Seyahat Geçmişiniz bölümü yeşil renge dönüyor ve sistem sizi Aile Detayları bölümüne geçiriyor.
3. Aile Detayları
Bu bölümde önce medeni durumunuz soruluyor. Eğer evli veya nişanlıysanız, beraber seyahat edecek olun veya olmayın, eşinizin veya nişanlınızın da pasaport bilgilerini girmeniz gerekiyor. Daha sonra da babanızın, annenizin ve varsa çocuklarınızın kimlik bilgileri isteniyor. Next section’a bastığınızda Çalışma ve Gelir bölümüne geçiyorsunuz.
4. Çalışma ve Gelir
Çalışma bölümünde tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışan, kendi işinizin çalışanı, öğrenci, gönüllü, işsiz, eş/aile sponsorlu şıklarından birini seçiyorsunuz. Böylece o şıkka ait soruları önünüze çıkıyor. Eğer tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışansanız veya kendi işiniz varsa, aylık NET kazancınızın miktarını belirtmeniz gerekiyor. Şirket / kuruluş adı, o kuruluştaki pozisyonunuz, kuruluşun adresi ve iletişim bilgileri, ne kadar süredir çalıştığınız gibi sorulara cevap veriyorsunuz.
Gelir ve Harcamalar bölümünde ise Birleşik Krallık seyahatiniz boyunca yapacağınız konaklama, yaşam, ulaşım gibi masraflarınızın tahmini olarak Pound üzerinden ne kadar olacağı ve bu masrafları karşılamaya yeterli bütçeniz olup olmadığı soruları yer alıyor. Eğer sponsorunuz varsa, önce kim olduğu sonra da size ne kadar maddi katkı sağlayacağı soruluyor. Daha sonra bir sonraki adım olan Birleşik Krallık’taki Aile Üyeleri ve Arkadaşlar bölümüne geçiyorsunuz.
5. Birleşik Krallık’taki Aile Üyeleri ve Arkadaşlar
Bu bölüm Birleşik Krallık’ta ne yapacağınızı ve seyahat planınızı detaylı olarak anlattığınız bölüm. Eğer Birleşik Krallık’ta yaşayan arkadaşınız veya akrabanız varsa, açılan ekstra pencerede, kısaca onların kimlik, iletişim ve ikamet bilgilerini giriyorsunuz. Yoksa next diyorsunuz ve Tıbbi Tedavi bölümüne geçiyorsunuz.
6. Tıbbı Tedavi
Eğer daha önce Birleşik Krallık’ta herhangi bir tedavi görmüşseniz, tedavinin tarih aralığı, tedavi olduğunuz yerin adres – iletişim bilgilerini ve varsa toplam tedavi masrafınızı belirtiyosunuz.
7. 18 Yaş Altı
18 yaşın altındaki başvuru sahiplerinin, önce ebeveyn kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin girip, sonra da seyahate yalnız mı, ebeveynlerle mi, yasal vasiyle mi, başka bir yetişkinle mi çıktığınızı belirtmeniz isteniyor. Eğer ebeveynler dışında biriyle seyahat ediliyorsa o kişinin kimlik, adres ve iletişim bilgilerini veriyorsunuz.
8. Ek Bilgiler
Eğer başvurunuzla ilgili eklemek istediğiniz herhangi bir şey varsa bu bölüme yazıyorsunuz.
👉 1.4. Başvurunuzu Onaylayın
Bu bölüm başvurunuzun son haline bakabildiğiniz veya üzerinde değişiklik yapabildiğiniz bölüm. “confirm application”a (başvuruyu onayla) tıkladığınızda o ana kadar girmiş olduğunuz tüm bilgileri görebiliyor, gerekirse “return to application” a (başvuruya geri dön) tıklayarak üzerinde değişiklik yapabiliyor veya “submit application”a (başvuruyu teslim et) tıklayarak başvurunuzun nihai halini gönderebilirsiniz. DİKKAT: “submit application”a tıkladıktan sonra başvurunuz üzerinde tekrar değişiklik yapamıyorsunuz.
“Sign Declaration”a (beyanın imzalanması) bölümüne tıkladığınızda boş alana adınız ve soyadınızı yazarak imzanızı atıp başvurunuzu okuduğunuzu, verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu ve gerçekliğini tasdikliyorsunuz. Eğer eksik bir belgeye sahipseniz kesinlikle imzayı atmadan önce sebebini açıklamalısınız.
👉 1.5. Başvuru Formunun Çıktısını Alın
İster bireysel, ister aracı şirket desteğiyle olsun, İngiltere vizesi almak için vize başvuru merkezine gittiğinizde bu başvuru formunun (VAF1A Başvuru Formu) çıktısını, sizden istenilen diğer belgelerle birlikte getirmeniz gerekiyor.
2. ADIM:
İngiltere Vize Başvuru Merkezinden Randevu Alın
Sıra geldi randevu almaya. “Book Appointment”a (randevu al) bölümünden “Appointment Location” (randevu yeri) ve “Visa Appointment Type”ı (vize randevusu türü) seçiyorsunuz. Standart randevuya ek olarak, 4 vize randevu türü daha var. Bu seçenekler randevunun zamanlamasında sıkıntı yaşayanlar için ekstra bir ücret karşılığı çeşitli hızlandırmak ya da iş saatleri dışında başvuru kabulu gibi hizmetler sağlıyor. İNGİLTERE VİZESİ ÜCRETİ & KAÇ GÜNDE ÇIKAR yazımızdan bu servislerle ilgili bilgi alabilirsiniz.
Aracı şirket üzerinden ya da münferit olarak başvurmuş olmanız fark etmez; randevu günü randevunuza bizzat kendinizin gitmesi gerekiyor. Seyahat tarihinizden en erken 90 gün (3 ay) öncesine kadar randevu alabiliyorsunuz.
3. ADIM:
İngiltere Vize Ücreti Ödemesi
İngilter vize ücretleri online olarak ödeniyor. “condition of payment” (ödeme koşulları) bölümünü okuyup anladığınıza dair olan kutucukları işaretleyerek devam ediyorsunuz. Bu aşamada online ödeme sistemine geçiyorsunuz. Kredi kartınızla, 6 aylık, 1-2-5-10 yıllık olmak üzere güncel vize ücretini ödüyorsunuz. Ödemeyi yaptığınıza dair dekont e-mail adresinize otomatik olarak gönderiliyor.
Eğer ki başvurunuz reddedilirse, bu ücretin geri ödenmesi gibi bir durum yok.
2024 yılı için İngiltere turist vizesi başvuru ücretleri aşağıdaki gibi:
6 Aylık: 146 USD
2 Yıllık: 507 USD
5 Yıllık: 977 USD
10 Yıllık: 1220 USD
Eğer yukarıda belirttiğimiz hızlandırma ya da zamanlamada esneklik sağlayan servislerden birini alacaksanız bunları için ek ücret ödemeniz gerekiyor. Onların da ödemesini bu aşamada yapıyorsunuz. İşlemlerle ilgili emailınıza bir dekont ve randevu bilgilerinizi de içeren bir başvuru / referans numaranız gelecek. Bir çıktısını alıp başvuru dosyanızı eklemelisiniz.
4. ADIM:
İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evrakları Toplayın
Vize başvuru merkezindeki randevunuza gelirken yanınızada getireceğiniz standart evraklar:
Başvuru formunuzun çıktısı
2 adet 35 mm x 45 mm ölçülerinde güncel, arka fonu açık renkte, biometrik fotoğraf, randevu bildiriminizin çıktısı
Yaptığınız ödemelere ilişkin bildirim emaili çıktısı
Destekleyici belgeler
Destekleyici belgeler
Destekleyici belgeler tüm başvurunun belki de EN önemli kısmı. Başvurunuzun konsolosluğa inandırıcı ve güvenilir görünmesi şart. Sizin burada vereceğiniz evraklara konsolosluğu, İngiltere’ye gitme sebebinizi, bu geziyi karşılayacak imkanlarınızın olduğunu ve İngiltere’ye kaçak yerleşmeye meğilli olmadığınız konularında ikna etmeniz gerekiyor. Örneğin; maaşınız, birikmiş paranız ve yaptığınız otel rezervasyonu tutarlı olmalı. Ayrıca çalışma durumunuza göre sizden sağlamanızı istedikleri gereken evraklar da değişiyor. Zaten randevu yeri ve türünü seçerken önünüze açılan saat/tarih seçeneklerinden size uygun olanı seçip “Next”’e (bir sonraki adım) tıkladığınızda randevu onayınız ve sizden istedikleri destekleyici belgeler sayfası açılıyor. Başvurunuz için gereken belgeleri öğrenip yine next’e tıklıyorsunuz. Bu konu ekranda göründüğü kadar hafif bir konu değil. Çok önemli bir konu olduğu için hepsini İngiltere Vizesi Gerekli Evraklar yazımızda iyice anlattık. Mutlaka okumalısınız.
Randevu gününüze kadar tüm bu evrakların hazır edilmesi lazım. Herhangi bir eksik belge olduğu zaman İngiltere vizenizin çıkması uzayabilir veya vize talebiniz reddedilebilir. Randevu günü belge teslimine istenilen belgelerin orijinallerini de getirmekte fayda var. Gerektiği durumda belgelerin orijinalleri de konsoloslukça alınıp daha sonra kargoyla size geri gönderiliyor.
5. ADIM:
Randevu Günü
Sistemden daha önce seçmiş olduğunuz İngiltere Vize Başvuru Merkezi’ndeki randevunuza, belgeleri teslim etmek ve parmak izi vermek üzere, doğru gün ve tam saatinde, kesinlikle ve kesinlikle bizzat kendiniz gelmelisiniz. Eğer herhangi bir nedenle randevunuza gecikirseniz tekrardan randevu almanız gerekiyor. 18 yaş altı kişilere randevu günü bir yetişkinin eşlik etmesi bekleniyor.
Görevlinin karşısına oturuyor ve hazır olan dosyanızı görevliye teslim ediyorsunuz. Görevli size “TLS contact checklist” yani (tüm belgelerinizi teslim ettiğinizde görevlinin size verdiği form) veriyor. Randevu günü belge teslimine, gereken durumlarda konsolosluğa gönderilmek üzere istenilen belgelerin fotokopilerinin yanında orijinallerini de getirmelisiniz. Son olarak tüm parmaklarınızın ve elektronik imzanız alınıyor, dijital fotoğraf çekimi yapılıyor.
Bu sırada bir mülakat gerçekleşmiyor ancak gerek duyduğu takdirde, İngiltere Konsolosluğu da sizi yeni bir mülakata çağırabiliyor veya e-maille bildirerek ek evrak talebinde bulunabiliyor.
6. ADIM:
Vize Başvurusunun Sonuçlanması
6.1 Vizenin Çıkması
- Nihai karar İstanbul’daki İngiltere Konsolosluğu’ndan çıkıyor. Vizenizin onaylanıp onaylanmadığını kişisel hesabınızdan belirlediğiniz şifreyi girerek takip edebiliyorsunuz. Bu alan sistemde “Visa Application Status” (vize başvuru durumu) bölümü diye geçiyor. Tabi aynı zamanda e-malinize vizenizin merkeze gönderildiği bildirimi de geliyor. Tabi vizenizin olumlu veya olumsuz sonuçlandığını başvuru yaptığınız vize merkezine gittiğinizde öğreniyorsunuz.
- Normalde vize başvurunuz ortalama 3 hafta içinde sonuçlanıyor. Bu süre 1 hafta da olabilir 3 hafta da olabilir. Fakat yine de vizenizin belirtilen sürede çıkmasının garantisi yok. Yoğun dönemlerde, resmi bayram ve tatillerde bu sürenin uzaması normal. Eğer teslim etmeniz gereken eksik belgeleriniz varsa veya konsolosluk sizden ek belge talep ederse bu süre daha da uzayabilir. Bu nedenle başvurunuza herhangi bir geçikme payı da koymanız faydalı olacaktır.
6.2 Vizenizin Teslimi
- Normalde içinde vizenizin yer aldığı pasaportunuz ve konsoloslukta olan orijinal belgeleriniz başvuru yaptığınız İngiltere Vize Merkezi’ne gönderiliyor. Size gelen e-mail doğrultusunda merkeze gidip kendiniz teslim alıyorsunuz.
- Vizenizi teslim alırken, yanınızda getirmeniz gereken bazı belgeler var. 1. Orijinal TLScontact checklist (tüm belgelerinizi teslim ettiğinizde görevlinin size verdiği form) 2. Üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu kimliğiniz.
- Mail ile bildirim istemiyorsanız, daha garanti bir bildirim için SMS ile bildirimi de tercih edebilirsiniz. Fakat bu hizmetin de cüzi bir bedeli var.
- Bu aşamada ek bir ücret karşılığında vizenizin yer aldığı pasaportunuz adresinize kurye ile getiriliyor. Bu hizmetten yararlanmak için başvuru formunu doldurduğunu kişisel hesabınıza girip “Return Courier Service” (Adrese teslim kurye) seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu hizmetin de bedeli var.
VİZE İŞLEMLERİNİ SÜRESİ, HIZLANDIRMA VE ESNEKLİKLER
Konsolosluk 21 iş günü içinde yani 4 hafta içinde kararını neticelendiriyor ve başvurunuzu İngiltere Vize Başvuru Merkezi’ne postalıyor. Eğer yoğunluk yoksa daha erken de yollayabiliyorlar; mesela bizimki 2 hafta içinde geldi. Ancak aceleniz var ise ya da başvuru merkezinin saatleri size uymuyorsa ekstra bir ücret ödeyerek öncelik ya da zamanda esneklik hakkı satın alabiliyorsunuz. Bu servisler neler, ücretleri ne kadar İNGİLTERE VİZESİ ÜCRETİ & KAÇ GÜNDE ÇIKAR yazımızda bulabilirsiniz.
İNGİLTERE VİZE BAŞVURU MERKEZİ
İstanbul ve Ankara’daki İngiltere konsoloslukları ve diğer şehirlerdeki İngiltere fahri Konsoloslukları direkt vize başvurusu kabul etmiyorlar. Bunun için belirli şehirlerde İngiltere Vize Başvuru Merkezleri var. Online olarak alınan tüm randevular ve biometrik veri alımları bu merkezlerde gerçekleşiyor. Vize teslimatı da bu merkezlerden gerçekleşiyor. Türkiye’deki tüm İngiltere Vize Başvuru Merkezleri’ni aşağıda verdik:
İstanbul Vize Başvuru Merkezi
Adres: Profilo AVM, Gülbahar Mahallesi, Cemal Sahil Caddesi, Kat.4 No.138/A Mecidiyeköy İstanbul Konum için tıklayın.
Ankara Vize Başvuru Merkezi
Adres: Sheraton Business Centre, Boğaz Sokak, Kavaklıdere 06700, Ankara Konum için tıklayın.
İzmir Vize Başvuru Merkezi
Adres: Aksoy Plaza, Kıbrıs Şehitleri Caddesi No:152, Alsancak 35220 Konum için tıklayın.
Bursa Vize Başvuru Merkezi
Adres: Sheraton Bursa Hotel, Odunluk Mahallesi, Akpınar Caddesi 16110 Nilufer Konum için tıklayın.
Adana Vize Başvuru Merkezi
Adres: Adana Ticaret Odası, Abidinpaşa Caddesi No: 52 Seyhan/Adana Konum için tıklayın.
Antalya Vize Başvuru Merkezi
Adres: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Göksu Mahallesi, Gazi Bulvarı No 531 Konum için tıklayın.
Gaziantep Vize Başvuru Merkezi
Adres: Muammer Aksoy Bulvarı, Hüseyin İncioğlu Cad. No.34/B Şehitkamil Konum için tıklayın.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Vize Başvurumu Ne Zaman Yapmalıyım?
Özellikle de Türkiye ve Birleşik Krallık’taki belli başlı tatil dönemleri öncesinde başvurunuzu işlem süresi için yeterince zaman tanıyarak yapmanızı öneririz. Vize başvurunuzu yolculuk tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz.
İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?
İstenilen vize belgeleri eksiksiz teslim edildiyse nihai sonuç 21 iş günü içinde çıkıyor. Fakat resmi tatiller, bayramlar gibi dönemlerde yaşanabilecek yoğunluk hesaba katılarak seyahat tarihinden en az 1-1,5 ay öncesinden başvuru yapılması en sağlıklı olur. İngiltere vizesi için en erken başvurabileceğiniz tarih de seyahat tarihinden 3 ay öncesine kadar olabiliyor. Fakat ek hizmetlerle vize başvurunuzu hızlandırabiliyorsunuz. Bu hizmetler ekstra ücrete tabi olan Süper Öncelikli Vize ve Öncelikli Vize servisleri. Daha fazla bilgi için: İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar
İngiltere Vizem Reddedilirse Ne Yapabilirim?
Eğer İngiltere vizesi başvurunuz olumsuz sonuçlandıysa, tekrar vize başvurusunda bulunabiliyor ama turist vizesi için çıkan karara itiraz edemiyorsunuz. Eksik veya açık olmayan belgeler yüzünden red almışsanız, eksikleri veya hataları düzeltip tekrar başvurduğunuzda bir önceki başvurunuz red aldı diye otomatik olarak yine red alacağınız diye bir şey yok. Tabi eğer belgelerde sahtecilik gibi hayati hatalar yapmadıysanız. Böyle bir suç için 10 yıl ülkeye girememe durumunuz bile olabilir.
Vize Sonucuna İtiraz Hakkı Var Mı?
İngiltere vizesinin her türü için red kararına itiraz hakkı ne yazık ki yok. Örneğin İngiltere Aile Ziyareti vizesine red kararından 28 gün içinde itiraz edebiliyorken, Genel Turist vizesine edemiyorsunuz. Tekrardan başvuru yapmanız gerekiyor.
İngiltere Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?
Evet istiyor. Yeşil ve gri pasaport sahiplerine de vize uygulaması var. Sadece siyah pasaport sahipleri İngiltere’nin vize uygulamasından muaflar.
İngiltere’ye Kendi Aracıyla Gidecek Olanlar Ne Yapmalı?
İngiltere vizenizi aldınız fakat İngiltere’ye kendi aracınızla gitmek istiyorsunuz. O zaman çipli ehliyetiniz (uluslararası ehliyet de hala geçerli ama çok masraflı olduğundan tercih edilmiyor) ve uluslararası geçerliliği olan trafik sigortanız (green card) ile yurt dışına çıkış yapabiliyorsunuz. Özel araçla yurtdışına çıkmak hakkında tüm bilinmesi gerekenleri ÖZEL ARAÇLA YURT DIŞINA ÇIKMAK İSTEYENLERİN EL KİTABI yazımızda detaylıca anlattık.
Tüm Belgelerin İngilizce Olması Gerekiyor Mu?
Eskiden evet ama artık evrakların yeminli tercümandan tercüme edilmiş olması gerekmiyor.
Başvurumu Nasıl Geri Çekebilirim?
Başvurunuzu çekmek isterseniz, başvuru yaptığınız vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru geri çekimi talep formu doldurmanız gerekiyor. Bir kere başvurunuzu geri çektiğinizde, herhangi bir değerlendirme yapılmaz, pasaportunuz ve belgeleriniz vize merkezine geri iade edilir.
Başvuru Sonrasında Orjinal Belgelerim İade Edilmedi. Ne Yapmalıyım?
Eğer orijinal belgeleriniz hala size geri teslim edilmediyse, buraya bir e-mail ile geri iadesini beklediğiniz belgeleri hatırlatabilirsiniz.
İstenilen Ek Belgeleri Nasıl Teslim Ederim?
Eğer sizden ek belge istendiyse, Pazartesi – Cuma sadece 10.00 – 11.00 saatleri arası bavurunuzu değerlendirecek olan İngiliz Konsolosluğu’na getirebiliyorsunuz.
İNGİLTERE KONSOLOSLUĞU BİLGİLERİ
Birleşik Krallık vizesi için başvuran herkes, vizeyle ilgili bilgili almak ya da vize başvuru süreciyle ilgili soru sormak için, özel olarak oluşturulmuş uluslararası danışma servisinden yararlanabiliyorlar: https://ukvi-international.faq-help.com/
Ankara İngiltere Büyükelçiliği
Adres: Çankaya, Şht. Ersan Cd. 46/A, 06680 Çankaya/Ankara Tel: (0212) 334 64 00 Fax: +90 312 455 33 52 E-mail: info.officer@fco.gov.uk Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 08.45 – 17.00 Konum için tıklayın.
İstanbul İngiltere Konsolosluğu
Adres: Kamer Hatun, Meşrutiyet Cd. No:34, 34435 TepeBaşı/Beyoğlu Tel: (0312) 455 33 44 Fax: +90 212 334 64 01 E-mail: britembcon@fco.gov.uk Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma, 08.30 – 16.45 Konum için tıklayın.
İNGİLTERE VİZESİ İLE GİDEBİLECEĞİNİZ YERLER
Ülkemizde sıkça İngiltere vizesi olarak geçen vizenin orijinal adı Birleşik Krallık vizesi (UK visa). Yani bu vizenin kapsama alanı sadece İngiltere ile sınırlı değil. Bu vize, İngiltere’nin denizaşırı toprakları dahil İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda’yı da içine alan çok geniş bir alanı kapsıyor. Aşağıda Birleşik Krallık vizesi ile gidebileceğiniz yerleri listeledik:
- İngiltere
- İskoçya
- Kuzey İrlanda
- Galler
- Anguilla
- Bermuda
- İngiliz Virgin Adaları
- Cayman Adaları
- Pitcairn
- Cebelitarık
- Montserrat
- Falkland Adaları
İNGİLTERE’NİN BREXIT KARARI
Birleşik Krallık, Avrupa Birliği üyeliğinin beraberinde getirdiği ekonomik bağlayıcıklıkları gerekçe göstererek, 1973’te katıldığı Avrupa Birliği üyeliğine son verme kararı aldı. 2016’daki referandumun %52 oranında Brexit yönünde çıkmasıyla 2017 yılı itibariyle İngiltere dahil diğer tüm Birleşik Krallık ülkeleri Avrupa Birliği dahilinde değil.
Birleşik Krallık, zaten Avrupa Birliği’ne üye olduğu zamanlarda da diğer üye devletlerden ayrı olarak Schengen Vizesi uygulamasına dahil olmayan, Euro yerine kendi para birimini kullanmaya devam eden bir politika izliyordu. Kesinlikle altını çizmek gerekir ki İngiltere vizesine sahipseniz fakat Schengen’iniz yoksa diğer Avrupa ülkelerine İngiltere üzerinden geçemiyorsunuz. Mutlaka Schengen’inizin olması gerekiyor. Yani İngiltere vizesi ile sadece İngiltere ve Birleşik Krallık dahilindeki ülkelere girebiliyorsunuz. Fakat Avrupa birliğine üye ülkelerden birinin vatandaşı iseniz turistik amaçlı İngiltere’ye vizesiz gidebiliyorsunuz.
Merhaba.Ben 18 temmuzda İgiltereye Turistik amaçlı seyahat edeceğim ve yeşil pasaportum var.Evraklarımı hazırladım fakat bir konuda takıldım.Online başvuru yaparken evrakları da online olarak scan yapıp göndermek gereklimi.Yoksa sadece online başvuru formunu doldurduktan sonra randevu günü giderken tüm evrakları elden götürmemiz yeterlimidir.Bilgi verirseniz çok mutlu olurum
Merhaba tüm belgeleri elden götüreceksiniz.
Elden hiç evrak götürmeye gerek yok hepsi sisteme taranıp yükleniyor bu yeterli, ben başvuru formunu götürdüm geri verdiler. 3 haftada vizemizi aldık hiç sorun yaşamadan sistem çok güzel işliyor.
Merhaba kızıma çok yeni vize aldım, burada da soru sormuştum ancak yanıt alamamamıştım. Her işlemi kendim yaptım, çok kolay pek çok yerde yazıldığı gibi hiç zor değil inanın. Online başvuru formunu doldurun sonra zaten sistem sizi yönlendiriyor.Evrakları tarayıp sisteme yüklüyorsunuz ve hangi kategoride ise onu seçiyorsunuz. Çok basit ve size randevu gününe kadar zaman veriyor. Elden sadece randevu ve ödeme teyit mesajının çıktısını götürmeniz yeterli. Başvuru formunun ve checklistin de çıktısını almıştım geri verdiler. 17 Nisan’da randevumuz vardı bugün pasaportu teslim aldık (12/05/2023). Hiçbir sorun yaşamadan tıkır tıkır işledi.Sorunuz olursa yardımcı olurum. Sevgiler
Derya hanım merhaba ben çok yeni aldım kızıma, size en güncel bilgileri verebilirim. Online başvuru formunu doldurduktan sonra sistem zaten yönlendiriyor, ödemenizi yapıp randevunuzu alıyorsunuz. Randevu teyit mesajını bir de ödeme belgesini çıktısını alıp götürdüm ama geri verdiler.Başvuru formunun da çıktısını almıştım o da geri geldi. Tüm evrakları sisteme yükleyip uygun kategoriyi seçiyorsunuz, randevu gününden 24 saat öncesine kadar zaman veriyor size en son submit ederek sonlandırıyorsunuz. Bizim randevumuz 17 Nisandaydı 10 Mayıs’da mesaj geldi bugün gittik pasaportu aldık hiç sorunsuz tıkır tıkır istediğimiz şekilde vizemiz geldi.Hiç öyle söylendiği gibi zor değil, ayrıca her evrak da Türkçe idi, sakın çeviri ile falan uğraşmayın gerek yok, ben sadece sisteme yüklerken dosya isimlerini İngilizce yazdım o kadar. Dilerseniz yardımcı olurum sorularınız olursa.
Merhaba,
Güzel paylaşımlar ve öğretici bilgiler içim emeğinize sağlık. Çok kişiye yol gösterip yardımcı oluyorsunuz 🙂
Ben de küçük bir ekleme ve düzeltme yapmak istiyorum, Birleşik Krallık TURİSTİK (Sadece ve sadece Turistik vize için bilgimi paylaşıyorum) vize için (6 Ay, 2, 5 ve 10 yıllık) Seyahat eden kişinin plan ve dilekçe yazısı, şirketinin destek yazısı ve yine şirketinin Ticaret veya Sanayi odalarından alınan faaliyet belgeleri İngilizce hazırlanmalı veya Yeminli İngilizce Tercüman ile çevirisinin sunulması gerekiyor. 18 yaşından küçük çocuğunuz var ise ve ona alınacak BK vizesi ile kendi tek başına veya ebeveynlerden sadece biri ile BK’ya gidecek ise çıkartılacak Muvafakatname yeminli ve noter onaylı tercüme edilmiş olması gerekiyor, şayet sadece her iki ebeveyn ile BK’ya gidiyor ise muvafakatname istenmiyor dolayısı ile tercümesi de olmuyor.
Ben bu ilgileri 2016’dan beri 6 ay ve sonrasında 5 yıllık BK vizelerimi alırken yine çocuğuma 6 ay ve eşime son olarak 10 yıl BK vizelerini alırken deneyimleyerek öğrendim. Şimdi kendim için biten 5 yıl BK vizem yerine 10 yıl BK vizesi için yapacağım müracaat için hazırladığım evraklar da aynı şekilde. En önemlisi sunulacak evrakların güncel, doğru ve gerçekçi olması.
Saygılar,
Çok teşekkür ederiz güncel bilgiler için :)))
Rica ederim, siz onca bilgi paylaşıp emek veriyorsunuz biz de kendimizce destek olalım. Hem boşuna masrafın önüne geçelim hem de internetteki bilgi kirliliğinin önüne geçip doğruyu paylaşalım 🙂
Tekrar Merhaba,
Güncel bilgi eklemek istedim, biyometrik kayıdım ve pasaport teslimim için İstanbul Profilo AVM’de randevuya giderken yanımda neler götürmem gerektiği hususunda doğru bir liste bulamadım (10 yıllık Turistik vize için) ben de tüm evraklarımı online yüklediğim halde ne var ne yok yanımda götürdüm. Ve kapıda randevu saatini kontrol ettikten sonra içeri girişte kayıt yaparken sadece Online forumun ilk sayfası ve pasaportu istediler işlem sırasında ise sadece pasaportu alıp tarama işlemi haricinde size pasaportu teslim alma şekline göre bir kağıt imzalatıp biyometrinzin alınması için farklı bir bölüme gönderiyorlar ve sonrasında çıkış. Yani işin özü yazılıp çizilen gibi ne bir fotoğraf (Çünkü kendileri çekiyor) ne Checklist ne kimlik fotokopisi hiç bir şey talep edilmedi. Artı kendi adıma giderken endişelendiğim (daha önce vize alımlarımda neler yaşadığımı hatırlamadığım için) girişte telefonu sokamıyorsunuz güvenliğe teslim ediyorsunuz ancak çantamla girebilir miyim? güvenlik sebebi ile sokmazlarsa ne yaparım diye kafamda soru işaretleri vardı, ve telefon harici hiç bir şeye engel olmadığını öğrenmiş oldum.
Kendi yaşadığım tecrübeleri paylaşmak istedim belki birilerine faydası olur:)
Bir ekleme daha yapayım, randevu saatimin gelmesini beklerken bekleyen insanların orada (Meydanda ortak kullanım için bir masa var artı bir de vize işlemleri yapan bir ofis var) eksik evrakla gelip harıl harıl telaş içinde evrak hazırladıklarını (mesela iki kişi telefondan Vukuatlı Nüfus belgesi oluşturup yazdıracak yer arıyordu 🙁 + Ücret karşılığı ekstra hizmet alınan ödeme gişesinde kuyruk oluşturup ücretli randevu satın aldıklarını görünce eyvah acaba bende neler eksik diye bir düşünce sardı! Sonuçta hiç eksiğim olmadan girdim ve çıktım, insanlar vize alamıyoruz diye söyleniyor ama bu görüntüden sonra kendime sordum acaba kişiler gerekli evraklarını sunuyor mu? Biz biraz her işi son dakikaya bırakan rahat bir toplumuz galiba 🙂
Bakalım bir hafta oldu sonuç ne zaman ve ne şekilde gelecek? Bekliyorum…
Mustafa Bey merhaba,
Vize başvurunuz sonuçlandı mı? İki mühendis arkadaş Mart ayında 4 günlük bir seyahat planlıyoruz. İkimizde uluslararası alanda iş yapan firmalarda çalışıyoruz. Seyahat süresince yetecek kadar bütçe ayiracagiz. Uçak biletlerimizi aldık. Ancak vize reddinden çekiniyoruz. Eğer sonuçlandiysa ortalama ne kadar sürede sonuçlanıyor?
Vize süreci ile ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
İyi günler, biz de dört mühendis arkadaş eylül ayı için 10 günlük bi gezinti düşünüyoruz, vize konusunda sıkıntı yaşadınız mı? Bize vize konusunda tavsiyeniz ne olur?
Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın, Umarım Mart ayında seyahatinizi yapabilmişsinizdir. Evet 10 yıllık vizemi sorunsuz aldım yaklaşık 10 gün sürmüştü.
Merhaba Merve hanım, vize için geçmişte batılı ülkelere (Schengen bölgesine ) vize almış ve sorunsuz giriş çıkış yapmanız faydalı olacaktır, sıfır pasaport ile sanırım sıkıntı yaşatabilirler. Esasen İngiltere esasen Birleşik Krallık Amerika, İsrail, Canada bu ülkeleri kendilerine referans alıyor. Şayet bu ülkelerden birinden vize almışlığınız varsa İngiltere için esas referans budur.
Gerisi sizin ülkenize geri döneceğinizi kanıtlamanız en önemlisi.
İstikrarlı bir çalışma hayatı, mümkünse yatırımınız, mümkünse mülk veya otomobil ve tabi ki buradaki aile bağlarınızı izah etmeniz. Bakmakla yükümlü olduğunuz aile fertleri gibi.
Ve tabi ki en önemlisi her bilgiyi mutlaka doğru vermeniz. Küçük bir bilgi; Seyahat planı yaparken de çok lüks otelleri kanıt göstermeyin gerçekten bütçenize uygun gerekirse ucuz otelleri rezerve edin, bu şekilde daha inandırıcı oluyorsunuz.
Umarım hayalleriniz gerçekleşir.
Merhaba,
Vize başvurusunun ardın TLS Contact firmasına yönlendiriyor ve oradan başvuru da ücrete tabi görünüyor. Bunun başka bir yolu yok mu ? Yani randevuyu ücret ödemeden alamıyor muyuz ?
Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
Merhaba, ne yazık ki sadece İngiltere için değil diğer konsoloslukların aracı kurumları da randevuları ücretli veriyor.
Merhaba. Bulgaristan pasaportu olan kisilerin ingiltere seyehati icin vize almalarina gerek yok degilmi. Herhangi bir degisiklik varmi acaba bu konuyla ilgili
Merhaba öyle bir durum yok nereden çıkardınız. İngiltere her yerden herkesten vize istiyor Brexit sonrası. Artık AB de değil. O nedenle bir Fransız’ın bir İtalyan’ın bir Alman’ın dahil vize alması gerekiyor.
Merhaba,
Bir konuda duzeltme yapmak icin yaziyorum. Avrupa Birligine uye ulke vatandaslari Brexit oncesinde de sonrasinda da ziyaret icin vizeye ihtiyaclari yoktur. Brexit oncesinde calismak icin de vizeye gerek duymuyorlardi. Asagida Ingiltere’nin resmi sitesinin konu ile alakali linkini bulabilirisiniz.
https://www.gov.uk/guidance/visiting-the-uk-as-an-eu-eea-or-swiss-citizen
Merhaba,yazınız için teşekkürler. Daha önce Ingiltere vizesi almış biri olarak soruyorum, her belge İngilizce olacak maddesi yeni midir? Sanki biz her şeyi İngilizce vermedik diye aklımda kalmış:/ teşekkürler.
Merhaba, biz her şeyi İngilizce olarak teslim etmenizi tavsiye ediyoruz sonradan sıkıntı çıkma durumu olmasın diye.
Merhaba önceki cevabınız için teşekkür ederim. Vize başvurusu için danışmanlık şart mı? Kişi başı 6 bin lira istiyorlar. Kendimiz yeminli tercümanla belgelerimizi çevirtip versek yine de alabilir miyiz? Siz kendiniz mi başvurdunuz?
Merhaba, danışmanlık şart değil tabii ki kendi kendinize başvuru yapabilirsinz. Yeminli tercümana kendiniz de çevirtebilirsiniz.
Merhaba kasım gibi londra seyahati düşünüyoruz. Ben devlette öğretmenim eşim ise 8 yıllık mühendis. Evimiz, arabamız ve birikmişimiz var eşimin iş yeri ise destek sağlayacak. En ucuz otellerde rezervasyon düşünüyoruz. Ama yine de ekonomik olarak ikna edebilir miyiz? Yazın ek dersim olmadığı için bordro düşük görünecek. Şansımız nedir? Teşekkür ederiz
Merhaba, Biz vermemeleri için herhangi bir sebep göremiyoruz 🙂
Merhaba,
Öncelikle yazınız çok açıklayıcı olmuş. Daha önceki vize başvurularımda da paylaşımınızdan yararlanmıştım. Bu kez 18 aylık bebeğimiz için vize formunu nasıl dolduracağımızı bilemedik çünkü “başka birinin adına başvurmak istiyorum.” gibi bir seçenek çıkmıyor. Bebeğin ağzından doldurmaya çalıştığımızda ise adres kısmında en az iki yıl ikamet bildirmek gerektiğinden ve bebeğin yaşı tutmadığından sonraki aşamaya geçemiyoruz. Aynı durumda olan biri yardımcı olabilir mi?
Bizde 2 ve 4 yaşındaki çocuklarımızla birlikte başvurduk. Adres kısmını sizinkiyle aynı olacak şekilde doldurabilirsiniz. Biz o şekilde yaptık. Sorunsuzca ilerleyebildik ve bugün randevumuza gidip pasaportlarımızı da verdik. Umarım sorunsuzca alabiliriz vizemizi
Merhaba pandemi sebebiyle karantina yeniden başlamış. Umarım en kısa zamanda yeniden açılır
Mrb ben annemi ve babamı getirmek istiyorum hamileyim doğumda ve dopumdan sonra bana yarımcı olmalar için çocuk konusunda 27 aralık 2019 da doğum yapıcam davetye kagıdına 20 aralık 2019 ve 20 şubat 2020 tarihleri arasında burda olmalarını istedim ama 22 kasımdayız başvurmak için geçmi kaldım evraklar konsolaslupa ulaşana kadar bu verdiğim tarihler geçermi teşekkürler
İyi günler, eşim ve ben Vize için “Visa4UK sitesinde” ayrı ayrı mı hesap açacağız. ? Teşekkürler.
Evet, eşiniz adına ayrı, kendiniz için ayrı başvuru yapıp ücret ödüyorsunuz. Bende 13 aralıkta gideceğim.
Merhaba süper bi yazı olmuş gerçekten çok işime yaradı..sigortalı çalışan biriyim sadece bütün belgeler ingilizce olmak mı zorunda iş yerinden alacağım belgeleri de yeminli tercümana mı vermem gerek? Yoksa sadece form mu ingilizce olacak?
Teşekkürler
Evet tüm destekleyici belgelerin İngilizce olması gerekiyor
İngiltere vizesi için başvuru yapacağım daha sonra orada diğer işlemlerim yapılacak. Elimdeki pasaportun 15 ay kullanım süresi kaldı. Daha uzun süreli alsam mı ne dersiniz?
Merhabalar
Kasım-2019 gibi ingiltereye turist olarak gitmeyi dusunuyorum hazırlanacak evraklar arasında hesap dökümü ile ilgili belge gerekiyor ama benim hesabim yok. Sponsor olarak eşinim hesabını gösterebilirmiyim?
Ben 17 yasindayim vize basvuru merkezine tek basima gidebilirmiyim cunku babamin gelme olasiligi cok zor sirf boyle meşakatli isler ici beni gonderme kararindan bile vazgecebilir annemde gelemez tek basima gerekli belgeler ile birlikte basvuru merkezine gidebilirmiyim bir sorun cikarmi
Maalasef gidemezsiniz. 18 yaşından küçükler en az 1 ebeveyni ile gitmek zorunda başvuruya.
Merhaba ben prag da yaşıyorum Türk vatandaşıyım prag da 2 yıllık oturum iznim var başvuru yaparsam nasıl sonuçlanır acaba
Merhaba, eksik olan evraklarinizi tamamlayabildiniz mi? Tamaldiysaniz konsolosluk tarafindan geçerli sayıldı mı? Ben de ayni sorunu yaşamaktayim sizi gibi. Yardimci olursaniz çok memnun kalırım.
Merhaba ,
Öncellikle teşekkür ederim üşenmeden yazmışsınız bilgi olması amacı ile ve bir çok defa okudum.
Ben vize başvurusu yaptım fakat red edildi.Mali koşullar inandırıcı gelmemiş.
Ama olan evrakları verdim.Üçüncü üniversitemi okuyorum bütün üniversite diplomaları ve öğrenci belgemi,sabıka kaydı ve sgk dökümü(e-devletten) , iş verenden maaş yazısı (Resmi olan asgari ücret ama ben daha yüksek aldığımı gösteren antetli kağıda imzalı maaş yazısı ve izinli olduğuma dair yazı) ve çalıştığım yere ait evraklar ile seyahat sigortası dahil bütün evrakları verdim ama olmadı.
Eğer bilgi sahibi olan var ise iki tane soru sormak istiyorum ;
1-Bir daha ki başvuru mu ne zaman yapmalıyım
2-En son çalıştığım yerde ne kadar süre ile SGK lı olmalıyım
Teşekkür ederim
Ahmet Bey gozumu kotkuttunuz. tkyildiz2005@hotmail.com lutfen bana red surecinizi tekrar yazar misiniz? Cok masraf ettim henuz basvurmadim.
Merhaba, vize ücreti dışında randevuya gidilen vize merkezi ayrıca bir ücret alıyor mu acaba?
Evet 2022 yılı için vize ücreti 95 pound, aracı kurum tls için ücret 55 pound. Her bir kişi için ayrı ayrı ödeniyor. her bir çocuk için de ödeniyor bu iki ücret de
İyi Günler
Ben yaz tatili için 10 günlük bir gezi planlıyorum. Kafama takılan birkaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Babam emekli ve bana sponsor olacak.
Babamın emeklilik kaydı belgesini e-devlet alabilir miyim?
Babamın emekli maaşının yattığı emekli maaşı hesabında birikim göstersek olur mu?
Kirada olan bir evimiz var. Kira geliri başka bir bankada hesaba yatıyor. O bankada yatan bu paranın kira geliri olduğunu nasıl kanıtlayabilirim? Kontratımız var. Ayrıca kira gelirinin olduğu bankada da birikim gösterebilir miyiz?
Babamın emekli maaşının bordrosunu eklemeli miyiz yoksa emeklilik kaydı yeterli mi?
Aynı belge olup birden fazla sayfa içeren belgeleri örneğin 2-3 sayfa banka hesap dökümünü zımbalasak sorun olur mu?
Belgeleri nasıl bir düzende vermeliyiz?
Belgelerin üzerini bir şeyi belirtmek için örneğin hesap dökümünde maaş girişlerini göstermek için fosforlu kalemle çizsek sorun olur mu?
Emeklilik kaydı, hesap dökümleri, kira kontratı, tapu fotokopileri bu belgeleri İngilizce isimlerini post-it e yazıp belgenin üzerine yapıştırabilir miyiz? Sorun olur mu?
merhaba,
az önce belirttiğiniz siteden başvuru formunu doldurdum ve “Ödeme işlemi çok uzun sürdü ve vize randevunuzun geçerliği kalmadı” uyarısı veriyor, yeni randevu almaya çalıştığımda ise sürekli olarak randevu müsait değil diyor, ne yapmalıyım?
Merhaba,
Bir önceki pasaportumun süresi normalde 6 mayıs 2018 tarihinde bitecekti fakat ben 21-26 haziran tarihlerinde londra’ya gitmeyi düşündüğümden bu pasaportu daha önceden iptal ettim ve 15 mart 2018 tarihinde yeni pasaportum geldi. Başvuru yaparken eski pasaport bilgilerimi girdiğimde geçerlilik tarihi 6 mayıs’ta biteceğinden dolayı sanırım bu pasaportu başvuru sistemi hala geçerli olarak algılıyor ve bu nedenle bir sonraki başvuru sayfasına geçemiyorum. Bu konuda ne yapmam gerek yardımcı olursanız çok sevinirim benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ben annemle 6 nisan ile 15 nisan arası ingiltereye gideceğim. Onun pasaportu henüz yenilenmedi pasaport randevusunu bekliyoruz. Benim yenilendi. Acaba ben kendim için vize başvurusu randevusu alırken aynı randevu saatine annem de gelebilir mi? Böylece onun pasaportu çıkar çıkmaz online formu doldurup çıktısını alır gideriz diye düşündüm ama?
Bir de ablam orada oturma izni var 2 seneliğine gitti yaşıyor onu ziyaret edeceğiz ama turist vizesine başvurursak davetiye almasak da olur mu?
Merhaba, Tubitak 2219 ile 1 yilligina Cambridge e gidecegim. Akademik vize aldim. Beraber yasadigim babam icin de academic depandent vizesine basvurdum telefon edip sadece isterseniz 6 ay verebiliriz dediler yoksa red verecegiz dediler. Bizde red olsun dedik vize ile tekrar ugrasmayalim diye. 2 yillik turist vizesine basvurdum ama 1 yil kalacak dedim bu sefer de 6 ay icinde cikmayi dusunmemis demekki buraya yerlesmeye niyetli bir de 360 gun turizm amaci inandirici gelmemis anladigim kadariyla. Ancak tabiki beraber gezecegiz AMA formda yazmadik sehirleri planlariUcuncu kez basvuracagim bu Sefer 6 ay turist vizesi ama amaca diger deyip kizimla beraber yasamak gibi yazacagim. Siz ne yapardiniz? Aile ziyaret vizesi icin benim orada yasayip davet mektubu gondermem gerekiyor. 2012 de babam yine cambridge e 3 ay gelmisti sorunsuz.
Selam Derya,
Ne hoş babanın da gelmesi. Evet 365 turizmi biraz aşıyor, yaşamaya giriyor teknik olarak. Ben aile olarak başvururdum ama bence bir vize danışmanı ile görüşmekte fayda var.
merhaba vize başvurusu randevu tarihini değiştirebiliyor muyuz? Randevu tarihi henüz gelmedi bu konuda bilginiz var mı? Bir de başvuru ücretini ödediğime dair mail geldi ama herhangi bir dekont yok sadece mail çıktısı yeterli midir?
Merhaba, eşle beraber başvururken başvuruları ayrı ayrı mı yapıyoruz? Ayrı bir seçeneği mi var? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler bilgiler için
4 aralık tarihli başvurum yeni geldi. Red verilmiş sebep olarak da hesabıma giren para kaynağını gösteriyor. Ancak bu paranın nereden ve nasıl geldiğini resmi noter belgesiyle göstermeme rağmen noter belgesini kabul etmemiş ya da görmemiş görünüyor. İtiraz edebilmem mümkün müdür acaba
Bir danışman ile ilerlemenizi öneririz
açıklamalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim karı koca beraber ingiltere için vie almak istiyoruz kendi adıma hesap açıp gerekli bilgileri doldurdum eşim adına hesap açıp form doldurmak gerekiyor mu tek formla her ikimize de vize çıkar mı? nedersniz
Merhaba, karı koca basvururken birlikte tek randevu ile gidilebiliyor mu? tek ücret mi ödüyoruz bu durumda? Teşekkürler,
iyi günler ben başvurumu yaptım evrak verme kısmında bir kaç sorum var tapu ve ruhsatları,banka hesaplarını noterden ingilizceye çevirmem gerekiyor mu ve nufüs kayıt örneğini ingilizce alabiliyormuyuz yoksa oda mı noterden çeviri gerekiyor.ve son olarak sponsor yazısnı ben yazdım annem imzaladı sıkıntı olur mu?
Hazırladığınız açıklamalar gerçekten çok yardımcı oldu. Birçok tuhaf ve kafa kurcalayıcı sitenin aksine, sizin anlatımınız gayet sade ve anlaşılır şekilde. Elinize emeğinize sağlık.
Merhaba Ben İngiltere’ye Dil Okulu Aracılıgla Gideceğim. Sponsorum İse Kuzenim Amcamınoglu. Kuzenim Hesaplarını Gösterirken Sponsor Babam Olacaktı Kararımı Değiştirip Kuzenimi Sponsor Yapma Kararı Aldım Yanlız Kuzenimin Hesabında 7 dolar Para Vardı Ben Bu Parayı 29.09.2017 Tarihinde Elden Çekip Bana Verdi Kuzenim. Sponsor Kuzenim Olacağı İçin Tekrardan Parayı Geri Verdim Ve Elden Hesabına 6 Dolar Yatırdı 14.11.2017 Tarihinde Yaklaşık 1 Ay 11 Gün Oldu Ama Hesapda Sürekli Giriş Çıkışlar Yapılıyor Vize Alırken Sorun Olurmu Ve Ögrenci Belgemi Koymadım Onun Yerine Okuldan Aldıgım Devamsızlık Sorunu Yoktur Belgede TC Ve Okul Numaram Yazıyor Sizce Bi Sorun Olurmu Evraklarımda Geriye Kalan Herşeyde İyi Kuzenim Maaşı 13.000 TL Devletin Kestiğinden Bürüt Kendisine Kalan 10.000 TL Sizce Sorun Olurmu 3 Aylık Dil Okuluna Gideceğim
Merhabalar,
Ben başvuruda ödeme kısmına geldim. Defalarca denedim kredi kartımla sanal kartla ve bankamatik kartıyla. Her defasında hesabınızda para yok ya da kart no.sunu yanlış girdiniz bankadan kaynaklı ödeme alınamadı diye uyarı veriyor. İşbankasını 2 kere aradım. İşleminizi görüyoruz bizden ya da hesabınızdan kaynaklı bir sorun yok. Siteden kaynaklı olabilir karşı tarafla görüşün diyorlar. Ne yapabilirim? Başına böyle bir sıkıntı gelen var mı? Çok teşekkürler
Karşı tarafla niye görüşmekten çekiniyorsunuz?
merhaba siteniz harika.karı koca gideceğiz banka hesaplarında ayrı ayrı mı yoksa tek kişide toplu mu para olmalı.birde evli çiftler için başka önemli bilgi varmı.teşekürler
beraber başvuru yapabilirsiniz. bu durumda tek hesapta paranızı birleştirebilirsinz
Merhaba,
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, benim güncel bir problemim var 3 ay önce üniversitem bitti ve dil okulu için İngiltere’ye başvurdum ajans ile beraber eksiksiz belge hazırladık ama belgelerin imzalı ve onaylı olmasına rağmen sahtecilikten red yedim birde 10 yıl ceza verdiler, bu durumu kime ve nereye şikayet edebilirim bana yapılan bu haksızlık hayatımı büyük bir yönde etkileyebilir.
Merhabalar. Short term study visa basvurusunda bulunacagim. Anlamadigim tek nokta var. Nufus kayit ornegi, calisma belgeleri vs turkce olarak duzenleniyor. Onlari tercume ettirmeden verdigim takdirde sikinti yasar miyim?
.İyi günler, ziyaret amaçlı gittiğimizde gösterilecek olan ücreti tarafımızdan mı göstermeliyiz yoksa bizi ağırlayacak olan misafirin mi göstermesi gerek?
.İki arkadaş beraber gidiyorsak birimize vize çıkamama olasılığı var mı?
.Bir sene mezuna kalıp ders çalıştığımı varsayarsak öğrenci kategorisine girmemiş mi oluyorum. Eğer üniversiteyi kazanmışsam ancak henüz orada kaydım yoksa öğrenci vizesi alamıyor muyum? Alamıyorsam ne olarak almalıyım? (ev hanımı falan?)
Merhaba, ben 8 ay süre ile ingilterede bir hastaneden visiting reserach fellow olarak davet mektubu aldım, Tübitaktan 2219 bursu tarafından da 8 ay süre ile destek alacağım. Eşim de aynı hastaneden 3 aylık observership için davet mektubu aldı. 4 yaşında bir çocuğumuz var. Benim davet mektubu sürem kasım 2017-haziran 2018 arası, eşiminki ocak 2018-nisan 2018 arası. Vizeye önümüzdeki haftalarda başvuracağız. Ama kafamız çok karıştı, hangi vize tipine başvurmalıyız emin olamadık. Ben oradan burs almayacağım için Cos numarası yok davet mektubumda, ama 6 aydan uzun kalmam gerek. eşimle ve çocuğumla birlikte bize 8 ay vize verirler mi? Hangi vize türüne başvuru yapalım. Hesapta ne kadar bulundurmak gerekli? Bu konuda tecrübe ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok minnettar kalırız.
Merhaba,
Ben KKTC de yaşıyorum ve sömestr tatilinde çocuklarımla İngiltere ye gitmeyi planlıyorum. Çocuklarım anneleriyle Türkiye de yaşıyorlar. KKTC den TC pasaportuyla İngiltere için vize başvurusu yapılabilmekte fakat çocuklarım için nereden başvurmam gerektiği konusunda şüphem var. Boşanmış olduğum ve velayet annelerinde olduğu için;
– çocuklara vize başvurusunda annelerinden özel izin alınması gerekiyor mu?
– çocuklar için online başvuru sonrası alınacak randevuda görmek isteyecekler mi?
– pasaportları ve evraklarını ben kendim götürsem çocuklara vize verirler mi?
Merhaba oncellikle yaziniz grcketen cok etkileyici tesekkurler . Ben fiance vizesine basvuruyorum online application formunda pasaport bilgilerini anliyamadim
Place of issue and I issuing authority ne demek ? Benim pasaportumda veren makam mersin yaziyor . Yardimci olursaniz sevinirm
Merhabalar. Detaylar için teşekkür ederiz. Ben agustos ayı için turistik vize baş vurusu yaptım. Tüm gereken evrakları sundum. Fakat maaş bodrom düşük. 1700 TL bunun için red alma şansım yüksekmi??cevaplarsanız cok sevinirim.
mal varlığınıza ve bankada birikmiş paranıza bakar.
Selamlar çıktı mi vizeniz ?
Merhaba,
Şubat 2017 ‘de Londra gezimde dil konusunda kötü olduğum için Londra Havalaanında pasaport kontrol gişelerinde kalakaldım. Ancak şansıma bu dünyalar tatlısı 2 kişi karşıma çıktı ve bana oldukça yardımları dokundu. O zaman aceleden çok teşekkür edebilme fırsatım olmamıştı ama şimdi buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. İkinize de çok teşekkür ederim.
Not: İngiltere’ye gideceklere küçük bir tavsiye; dil bilmiyorsanız ziyaret sebebinizi anlatabilecek birkaç cümle öğrenin.
Gözdeeee! Selamlar!
Valizi aldıktan sonra çıkışta bakındık sana ama seni göremedik. Çok sevindim bizi bulduğuna. 😀
Süper ekleme bu arada. 😉
merhaba yazılarınız çok açıklayıcı ve bilgilendirici teşekkürler.Benim size bir sorum olacaktı ekim ayında işimle alakalı fuara gitmeyi planlıyorum fuar biletini aldım ve mailime bilet numaram bilgilerim geldi bu biletin çıktısını evraklar arasına eklemem vize almamda bana kolaylık sağlarmı onun dışında fuarın davetiye mektubu yollamasınıda bekliyorm gelirse davetiyeyi ekliycem ama esaz sorum ilk konuyla alakalı bilgilendirirseniz çok sevinirim okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
Merhaba Yazınızı çok başarılı buldum. Çok teşekkürler elinize sağlık.
Kendi başvurumu oluştururken önce seçtiğim travel date aslında yola çıkmayı planladığımız arrival in UK tarihinden farklı oldu. bu bir sorun teşkil eder mi? Başvuruyu silip yeniden mi oluşturmalıyım?
6 yaşındaki oğlumu yanımda götüreceğimi ve vizesi olamadığını belirttim onun için en baştan yeni bir başvuru formu mu doldurmam gerekiyor?
İki ayrı başvurunun aynı randevu saatinde teslim edilmesi nasıl mümkün olacak? Randevuyu arka arkaya mı almayız?
Bilgi için şimdiden teşekkürler.
Uçak rezervasyonunuzun başvuruadaki tarih ile örtüşmesi gerekir
merhaba ben online formu doldururken bir kaç şeyi anlamadım ben 18 yaş üzerindeyim ama neden under 18 kısmını doldurmamı istiyor ?
Type of work undertaken ne demek diploma mı mı soruyor?
mesela işiniz öğretmenlik iş bölümüne onu yazdınız type of work undertakena da history teacher yazabilirsiniz. aynı şekilde manager, sales manager. miner, coal miner bla bla.
Ancak bunu açıklamasında Diploma/Sertifika veren kurum ve verildiği ülke olarak yazılmış. History yazmak biraz anlamsız kalıyor sanki?
Merhaba ;
Sizin postunuzu takip ederek başvuru da bulundum, çok da teşekkür ediyorum.
Fakat evraklar arasında biyometrik fotoğrafınızı çektirin demişsiniz, ben de çektirdim. Bu fotoğraf alınmıyor ,kendileri çekiyor fotoğrafı. En azından istanbul’da bu şekilde.
Boşuna masraf oluşuyor. Benden sonrakileri doğru bilgilendirmek adına yazınızı güncellemenizi rica ederim.
Uğur selam,
Evet, çekiyorlar ama hala konsolosluğun sayfasında çektirip gelin de yazıyor.
Merhabalar,
Başvurumu yaptım ödemeler tamam. Başvuru bildirimi çıktısını almam gerekiyor sanırım fakat nereden nasıl alacağımı anlayamadım. TLSContact’a kayıt oldum
bilgilerimi gönderdim fakat bir onay emaili gelmedi. Beklemem mi gerekiyor başvuru bildirimi çıktısı almak için?
Sistemdeki emailını doğru girdiğine emin misin
Evet kayıt onayı geldi fakat başvuru bildirimi gibi bir şey gelmesi gerekiyorsa gelmedi.
Randevu alabildiyseniz sıkıntı yok demektir.
Bundan sonra eksiksiz evraklarınızı hazırlamaya bakın
Merabalar ellerinize sağlık baya içimi açtı yazdıklarınız teşekkürler.
Benim durumum diğer SGKlı çalışanlardan biraz farklı yardımcı olursanız sevinirim. İngiltere ve Amerika menşeli bi insani yardım derneğinde SGKlı olarak çalışıyorum. Diğer belgeleri ve şartları yeterli kadar sağlayabiliyorum ancak Türk Dernekler Kanunlarına göre derneklerin
1-Ticaret Sicil Gazatesi kaydı
2-Vergi levhası
3-Faliyet Belgesi gibi
Kayıtları ve belgeleri bulunmamaktadır.
Sizce bu belgeleri sağlayamamanın bir dezavantajı olabilirmi? Niyet mektubunda açıkça durumumu belirtmelimiyim.
Ne önerirsiniz
Şimdiden teşekkürler 🙂
Selam,
Mutlaka dernekler için bunların muadili başka evraklar vardır. Onları kullanabilirsin.
Merhabalar, başvurunuz için evraklarinizi tamamlayabildiniz mi? Tamamladiysaniz konsolosluk tarafından geçerli görüldü mü?
Ben de benzer sorunlar yaşıyorum sizin gibi. Cevaplarsanız çok memnun kalırım.
Merhaba, eksik olan evraklarinizi tamamlayabildiniz mi? Tamaldiysaniz konsolosluk tarafindan geçerli sayıldı mı? Ben de ayni sorunu yaşamaktayim sizi gibi. Yardimci olursaniz çok memnun kalırım.
Merhaba ben dün kendi adıma İngiltere vizesi için başvurdum verdiğiniz ayrıntılı bilgiler çok yardımcı oldu ancak küçük bir sorum olacak 11 yaşında bir oğlum var benimle birlikte oda seyahat edecek sorularda bunu belirttim fakat inada vize başvurusu yapıp yapmamam gerektiğini anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler
merhaba ingiltereye dil eğitimi için başvuru yapacağım fakat bi yeri tam anlayamadım konsolosluga teslim edilecek evrakların tamamamı orjinal mi olacak yoksa kopya olsada olurmu?
teşekkür ederim 🙂
Eğitim için gideceğin zaman buradaki turist vizelerindan almıyorsun, eğitim vizes başka
Merhaba öncelikle çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Benim eşim şu an güney İrlanda dublinde dil eğitiminde bende senelik iznimi kullanıp yanına gitmeyi planlıyorum. Tatili şu şekilde planladık londraya bilet aldım ordan dubline geçip Bi hafta orda kalıp daha sonra birlikte londraya dönüp bir hafta kadarda orada kalıp ben ordan Türkiye ye geri dönüş yapacağım. Bu durumda benim İngiltere vize başvurusunda bu durumu beyan etmem gerekli mi? yoksa sadece turist vizesi prosedür ünü eşimden bahsetmeden izlemem doğru olur mu?
Yazı baştan sonra harika olmuş 🙂 İnanılmaz yararlı oldu ancak online formla ilgili bir kaç yer aklıma takıldı. Eğer cevaplarsanız çok memnun olurum.
Family Name, Given Name kısmında eğer bir adınız varsa hem buraya hem diğer kutucuğa yazın gibi ifadeler var. Adım Caner Kar. Bu kısmı nasıl dolduracağım konusunda kafam karıştı. Aynı şekilde kız arkadaşımın iki adı var. Onu nasıl yapmamız gerektiğini hiç bilmiyorum 🙁 Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Yazı için tekrar çok teşekkürler 🙂
Family name: soyadı
Given name: isim
Yani benim adım Melis Tuğçe Çakar ise;
Family name: Çakar
Given name: Melis Tuğçe
meraba ben kibrista yasiyorum bayan kuaforuyum 18 yazindayim ingiltereye gidip orda calismak istiyorum bana yardimci ur musunuz orda tanidik kuafor var davetiye de yollucak ne yapmam gerekiyor artik orda yasamak istiyorum simdiden tesekkur ederim.
görkem selamlar,
kıbrıs’ın ingiltere ile özel bir anlaşması var. O bizim dışımızda bir konu
Merhaba iyi günler öncelikle yorumunuz harika sizden yardımcı olmanızı istediğim bi konu var bn 1 ay önce ingiltere için turistik amaçlı başvuru yaptım ablam ordan bna davet yolladı çalıştığım yerden burda çalıştığıma dair kağıt aldım ve maaş bodromu az göstermiş muhasebeci ve ret yedim şimdi nasıl bi yol izlemem gerek bna yardımcı olursanız sevinirim
Bana yolladıkları ret kağıdını size mail atabilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba bir danışmanlık firması ile çalışmanız gerekiyor
Kamu personeli olan kişiler için kurumun antetiyle zaten konsolosluğa hitaben bir yazı yazılmıyor mu? Çalışma belgesi olarak. Ayrıyeten memurların antetli bir dilekçe yazması gerekiyor derken neyi kastediyorsunuz? Anlamadım? Daha önce İngiliz vizesi aldığımda böyle bir dilekçe verdiğimi hatırlamıyorum. Biraz daha detay yazar mısınız? Teşekkürler…
Selamlar, sorunuz yazıdaki hangi maddeye istinaden yazabilir misiniz lütfen?
merhaba,
öncelikle çok faydalı bir yazı paylaştığınız için size teşekkür etmek isterim.
vize ücreti yaşa göre değişiklik gösterir mi / muafiyet olabilir mi? mesela ben 3 yaşındaki kızım için başvuruda bulunmak istesem, yine aynı ücret politikası mı uygulanmaktadır?
teşekkürler
Sizin için araştırdık ama ingiltere vizesi ücretlerinde yaşa bağlı bir farklılık bulamadık. Herkes için aynı fiyat gibi görünüyor.
Merhaba ben de 5 kez İngiltere vizesi almış biri olarak yazınızı çok başarılı buldum, yalnız ilk cümledeki İrlanda, Kuzey İrlanda olmayacak mı? İrlanda UK ülkesi değil ayrı bir vize gerektiriyor. Kuzey İrlanda UK ülkesi.
Selam Ayten,
Aslında her yere doğru yazmışız, girişteki gözümüzden kaçmış. Haber verdiğin için çok teşekkürler!
AB Erasmus+ Okul ortaklığı projesinde hangi tür vizeye başvuruyoruz?Turist vizesimi acaba?Teşekkürler.
Hayıri turist vizası ile okuyamazsın
D tipi schengen viza alman lazım
Merhaba, Yakın zamanda Birleşik Krallık vizesi alan biri olmama rağmen baştan sona bütün adımları okudum. Çok güzel olmuş,elinize sağlık! 🙂
Çok teşekkür ederiz 😀