ERCİYES KAYAK MERKEZİ HAKKINDA BİLGİ & SON DURUM
Yazı uğurlarken içimiz hep bi burulsa da ufukta bir kayak tatili olduğunu bilmek bizi hep teselli eder. Ancak küresel ısınma onu da elimizden alacak gibi duruyor. Bir gün değerlendiremediğimiz kayak tatillerine yanacağımıza her kışın hakkını verelim diyerek sözü Erciyes Kayak Merkezi’ne getiriyoruz.
Diğer kayak merkezlerini incelemek isterseniz:
– Yemyeşil ormanların kucağındaki Sarıkamış Kayak Merkezi
– Salda Gölü manzaralı Davraz Kayak Merkezi
– Sarıkamış ve Palandöken Kayak Merkezleri Karşılaştırması
Erciyes Kayak Merkezi Nasıl Bir Yer?
Erciyes Kayak Merkezi’nin Avantajları
– Kayseri Havalimanı’na Yarım Saatlik Mesafesi: Bu hafta sonu kayıp dönmek isteyenler için çok büyük bir avantaj. Ulaşımla vakit kaybetmeden tüm vaktinizi pistlerde değerlendirebiliyorsunuz:
– Şehir Merkezine Yakınlığı: Bu dağdaki imkanlarla sınırlı olmadığınız anlamına geliyor. Örneğin bütçe yapıyorsanız şehir merkezinde bir otelde kalıp her gün kolayca in çık yapabilirsiniz ya da açık büfe sevmeyenlerdenseniz her akşam şehre inerek Kayseri yemeklerini en meşhur Kayseri restoranlarında deneyebilirsiniz. Şehir merkezinden düzenli otobüs ve shuttle var. Yazının sonundaki ulaşım kısmında hareket saatlerini öğrenebilirsiniz.
– Gelişmiş ve Nispeten Yeni Altyapısı: Erciyes Kayak Merkezi Türkiye’de en çok yatırımın yapıldığı, en son teknolojiye sahip kayak merkezi. Erciyes’i popüler yapan en büyük unsur bu. Öyle ki bugün Erciyes’e geldiğinizde, yerli turist kadar yabancı turist olduğunu göreceksiniz ki bu çok müthiş bir başarı! Kar kalınlığı 100 santime kadar varan merkezde, farklı uzunlukta ve zorluk derecelerine sahip 41 pist, ikisi gondol olmak üzere 19 mekanik tesis bulunuyor. Dağda konaklama opsiyonları nitelikli ve bol çeşitli, kayak sonrası aktiviteleri, kayak okulu, snowkite, gece kayağı (bilgileri aşağıda), spa hizmetleri gibi imkanlar var. Bazı pistlerde yapay kar makinası da var.
– Konaklama Opsiyonlarının Yeniliği & Sosyal İmkanlar: Oteller daha genç. Yenilenmiş ortamlar insana daha iyi hissettiriyor. Ayrıca hip otellerin bulunması da apres-ski imkanları bakımından iyi oluyor. Yine de çok bir şey yok ama Sarıkamış’ta hiçlikten ya da Uludağ’ın garip ortamlarından daha iyi.
Gelelim dezavanatajlarına…
Erciyes Kayak Merkezi’nin Dezavantajları
– “Oturmamışlık” Hissi: Gel gelelim bu kadar olanağın yanında bir şeylerin tam da oturmamış olduğu hissi sizi tatiliniz boyunca yalnız bırakmıyor. Fazla kapasite ile çalışan ve fazla oda satıp “overbooked” olan oteller, aşırı yoğunluktan siparişlere asla dönemeyen ve toptan salan garsonlar, açık büfe kahvaltılarda dünden kalmış bayat ekmek ve simitlerin, yemek menüsünde ise bildiğiniz paket lavaşa konmuş domates soslu kıymadan yapılmış yağlamaların olması gibi…
Bunlar sadece bir otelin dertleri değil her otelde bu tip oturmamışlık ve hizmet sorunları yaşanabiliyor. Bu tip aksaklıklar tatilinize gölge düşürmese de ağzınızda bir tatsızlık yaratıyor. Palandöken ve Sarıkamış gibi dağın teknik imkanlarının daha kısıtlı olduğu seçeneklerde anlayışla karşılayacağımız şeyleri büyükşehir belediyesi statüsündeki Kayseri’de ve şehre bu kadar yakın bir kayak merkezinde göz ardı edemiyoruz ve bahsetmeden geçemiyoruz ne yazık ki… Elbette bu eleştirilerimiz tesislerin gelişmesi, profesyonelleşmesi, Avrupa standartlarını yakalaması adına.
– Peyzajın Monotonluğu: Pistler çıplak tepelere kurulduğu için kayarken pek bi ambiyans ya da manzara yok.
– Buzlanma: Ağaçsız bir zirve olduğu için rüzgar pistlerde buzlanmaya sebep oluyor.
Erciyes Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce
Erciyes’e Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?
Erciyes’e uçakla gelecekseniz, size en yakın havalimanı Kayseri Erkilet Havalimanı. Erciyes Kayak Merkezi de Kayseri Havalimanı’na arabayla veya taksiyle 30 dakika kadar bir mesafede kalıyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Kayseri Erkilet Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
Erciyes’e Ne Zaman Gitmeli?
Erciyes’e yılın 5 ayı yani Aralık başından Nisan başına kadar kar düşüyor. Ancak Aralık ya da Mart sonu kayak tatili planlıyorsanız mutlaka karın durumunu kontrol edin. Çünkü o sene kar erken bitmiş veya henüz başlamamış olabilir.
Erciyes’te Seçtiğimiz Oteller
Erciyes dağında da Kayseri merkezde de çok fazla konaklama seçeneğiniz var. Biraz ekonomi yapıyorsanız, dağda kalmak yerine ona 20 dakika mesafedeki merkezdeki otellerden birinde kalıp günübirlik dağa çıkmayı da tercih edebilirsiniz ama biz burada konfor ve zaman paritesi bakımından daha uygun olan dağ otellerini önereceğiz:
Das 3917 $$$
Das 3917, iki binasıyla hizmet veren, dağın en gözde işletmesi. Konaklama birimleri şömineli ev modunda, bazıları loft tarzda. Spor salonu, kapalı yüzme havuzu, oyun salonu, masa tenisi, hamam, sauna, masaj, bilardo gibi imkanlar var. Kahvaltı açık büfe. İncelemek için TIKLAYIN.
Radisson Blu Hotel Mount Erciyes $$
4 yıldız sahibi, iki binasıyla, oda kahvaltı hizmet veren Radisson Blu Hotel Mount Erciyes, sade ve konforlu odalara sahip. Superior odalar ön binada, standart odalar ise lake side otelinde kalıyor. İki bina arasında shuttle servisi oluyor. Kahvaltısı açık büfe ama akşam yemekleri alakart. Restoran, lounge bar, spor salonu, kapalı ve açık yüzme havuzu var. İncelemek için TIKLAYIN.
Mirada Del Lago Hotel $$
Mirada Del Lago otel modern döşenmiş sade odalar tercih eden bir işletme. Aile odaları bulunuyor. Restoranı ve minik bir barı, spa alanı, hamam, spor salonu, masaj servisi ve kapalı yüzme havuzu var. İncelemek için TIKLAYIN.
Mirada Del Monte $$
3 yıldızlı Mirada Del Monte konumu ideal bir konaklama seçeneği. Oda ve süitler için çok büyük diyemeyeceğiz ama temel ihtiyaçların hepsi yer alıyor. Sabah akşam restoranda açık büfe servisi bulunuyor. İncelemek için TIKLAYIN.
Magna Chalet Hotel $$
Develi Kapı pistlerine en elverişli konumda kalan otel. Cafe ve bar kısmı otel müşterisi olmayan kayakçıların da gün içinde uğrak noktalarından. İncelemek için TIKLAYIN.
Megasaray Mount Erciyes $$
Megasaray bölgenin yeni işletmelerinden biri. Çay kahve makinesi, tv, kasa, banyo gereçleri, saç kurutma makinesi gibi temel şeylerin hepsi bulunuyor. Kahvaltı açık büfe tercih edilmiş. Açık ve kapalı yüzme havuzunu kullanabilirsiniz. Spor salonu, spa, masaj gibi hizmetler var. İncelemek için TIKLAYIN.
Aşağıdaki bağlantılardan Kayseri merkez ve Erciyes’teki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.
– Kayseri Merkezdeki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
– Erciyes’teki tüm OTELLER için TIKLAYIN.
Araç Kiralamak Gerekir Mi?
Bizce tercih etmenize gerek yok havalimanından Erciyes’e gidiş Erciyes’ten havalimanına dönüş için taksi tercih ederseniz kiralamaktan çok daha uyguna geliyor.
Erciyes Kayak Merkezi Kapıları & Pistleri
Erciyes Kayak Merkezi’nde pistler 4 ana kapıya ayrılıyor: Hacılar, Develi, Tekir ve Hisarcık. Develi Kapı, otellerin de kümelendiği bölge. Tekir Kapı ise halka açık gondolun (teleferik), tepede dağ cafesinin, genişçe bir otoparkın, yeme içme alanlarının da olduğu ana kapı. Hisarcık Kapı Divan lifti aktarması ile dağın en zirve noktası olan meşhur Ottoman pistine ulaşım için kullanmanız gereken kapı. Hisarcık Kapı da yine kaymayanların da binebileceği bir gondolun, gondolun bittiği yerde bir dağ cafesinin bulunduğu kapı.
Bu bahsettiğimiz 4 kapıda, 300 metreden 2.575 metreye kadar değişen uzunluklarda, 6’sı zor seviye, 17’si orta seviye ve 18’i kolay seviye olmak üzere toplam 41 pist ve 2 si gondol olmak üzere 19 mekanik sistem bulunuyor. Pistler zorluk seviyelerine göre renklere ayrılıyor. Eğer acemiyseniz mavi pistleri tercih etmelisiniz. Eğer bazı eğitimleri almış ve biraz daha deneyimliyseniz kırmızı pistlere geçiş yapabilirsiniz. Siyah pistler ise sadece profesyoneller için. Ayrıca acemi ve kızak pisti olarak ayrı pistler de bulunuyor. Aynı liftle çıkılan pistlerin kendi içinde numaraları ve o numaraların kırılımları var. Örneğin Develi Kapı’daki Kartın lifti ile ulaşacağınız ana pist 19 numara ise onun kolları 19a ve 19b olarak adlandırılıyor. Her pistin başında hangisinde olduğunuza dair bilgilendirmeler mevcut. Hiç kaybolmadan elinizdeki haritaya bakarak hangi piste hangi lifti kullanarak, hangi aktarmaları yaparak gitmeniz gerektiğini öğrenebiliyorsunuz.
Kolay Pistler (Mavi)
Hacılar Kapı’da: 3, 5
Hisarcık Kapı’da: 6, 6a, 7, 10a, 11, 11a
Tekir Kapı’da: 13, 13a, 13b
Develi Kapı’da: 16, 16a, 16b, 16c, 19, 19a, 19b
Orta Zorluk Derecesindeki Pistler (Kırmızı)
Hacılar Kapı’da: 1a, 1b, 2, 2a, 2b, 3a, 3b, 4
Hisarcık Kapı’da: 7a, 9, 10
Tekir Kapı’da: 12
Develi Kapı’da: 15, 15a, 15b, 15c, 18a
Zor Pistler (Siyah)
Hacılar Kapı’da: 1
Hisarcık Kapı’da: 8, 14, 14a, 17, 18
Tekir Kapı’da: –
Develi Kapı’da: –
Erciyes Kayak Merkezi’nde Gece Kayağı
Erciyes Kayak Merkezi’nde hava kararınca gece kayağı yapmak çok popüler. Yalnız sadece cuma ve cumartesi günleri Tekir Kapı 13 Nolu (mavi/kolay) pistte gerçekleşiyor ve saat 20.00’ye dek sürüyor. Yani usta kayakçıları ve snowboardcuları tatmin edecek bir seviye değil.
Erciyes’te Snowkite
Das otelin bünyesinde Snowkite merkezi var. Tıpkı kitesurf dersi alır gibi snowkite dersi alıp yapabiliyorsunuz. Başlangıç, Gelişmiş ve Rehber olmak üzere 3 ayrı kapsamda eğitim paketi sunuyorlar. Kiralama hizmeti ise yalnızca daha önce snowkite yapmış, deneyimli kişilere veriliyor.
Erciyes Teleferik (Gondol)
Uludağ’da olduğu gibi Kayseri merkezden kalkıp sizi Erciyes’e götüren bir teleferik burada yok maalesef. Burada bahsettiğimiz teleferik yalnızca dağda iki yerde gondol diye geçen, kısa süren ve sizi manzaralı cafelere çıkaran teleferikler: Lifos ve Tekir gondolları. Sadece bu teleferiklerde kayaksız veya snowboardsuz biniş yapabiliyorsunuz. Diğer liftlere kaymayacak günübirlik dağ havasına gelmişler binemiyor. Eğer dağda kaymayacaksanız, otelinizde oturmak yerine gondollardan birine binip yolculuğun bittiği yerdeki cafelerde mola verip dağ havası alabilirsiniz.
Erciyes Kayak Merkezi Liftleri (Telesijeyler, Yürüyen Bantlar & Gondollar)
Erciyes kayak merkezinde, ortalama 24.000 metre uzunluğunda ve 19 farklı hatta mekanik lift sistemi bulunuyor. Kayak merkezinin resmi sitesinde güncel olarak pistlerin canlı görüntülerini de izleyebiliyorsunuz. Hava durumuna göre pistlerin kullanımı, açıklık ve kapalılık durumları değişebiliyor bu yüzden hem yoğunluğuna göz atmak hem de güncel olarak haberdar olmak için websitesinden bakabilirsiniz. Aynı şekilde telesiyej ve gondol kullanımı için de göz atmalısınız çünkü hava şartlarına göre her pist için kullanılamıyor.
LİFTLER | ||||
---|---|---|---|---|
İsim | Uzunluk | Açılış Saati | Kapanış Saati | |
1 | Lifos Gondol (Hacılar Kapı) | 2.495 m | 09.00 | 17.00 |
2 | Karakulak (Hisarcık Kapı) | 1.589 m | 09.30 | 16.30 |
3 | Sırt (Hisarcık Kapı) | 1.434 m | 09.00 | 16.30 |
4 | Yalçın (Hisarcık Kapı) | 902 m | 09.30 | 16.30 |
5 | Keven (Hisarcık Kapı) | 1.853 m | 09.00 | 17.00 |
6 | Hitit (Hacılar Kapı) | 2.225 m | 09.30 | 15.30 |
7 | Kültepe (Develi Kapı) | 2.173 m | 09.00 | 17.00 |
8 | Kaniş (Develi Kapı) | 985 m | 09.00 | 17.00 |
9 | Divan (Hisarcık Kapı) | 2.736 m | 09.30 | 16.00 |
10 | Ottoman (Hisarcık Kapı) | 1.613 m | 10.00 | 14.00 |
11 | T-Bar Hisarcık (Hisarcık Kapı) | 510 m | 09.00 | 17.00 |
12 | Zümrüt (Tekir Kapı) | 1.500 m | 09.30 | 16.00 |
13 | Kartın (Develi Kapı) | 808 m | 09.30 | 17.00 |
14 | Tekir Gondol (Tekir Kapı) | 1.602 m | 09.00 | 17.00 |
YÜRÜYEN BANTLAR | ||||
---|---|---|---|---|
İsim | Uzunluk | Açılış Saati | Kapanış Saati | |
15 | Hacılar | 200 m | 09.30 | 17.30 |
16 | Tekir | 140 m | 09.00 | 17.30 |
17 | Hisarcık 1 | 130 m | 09.00 | 17.30 |
18 | Hisarcık 2 | 50 m | 09.00 | 17.30 |
19 | Develi (BabyLift) | 150 m | 09.00 | 17.30 |
Erciyes Kayak Merkezi 2024 Ski Pass Ücretleri
Elbette ücretler dolar olarak alınmıyor ama TL ile devamlı güncellenen fiyatlara yetişemediğimiz için USD karşılığını yazdık.
Yaya | ||||
---|---|---|---|---|
13 Yaş ve Üzeri Yetişkin | 7-12 Yaş Çocuk (0-6 Yaş Ücretsiz) | |||
1 Çıkış | 0,79 USD | 0,47 USD |
Yürüyen Bant | ||||
---|---|---|---|---|
5 Çıkış | 2,53 USD | |||
10 Çıkış | 4,74 USD |
Kayakçı | ||||
---|---|---|---|---|
13 Yaş ve Üzeri Yetişkin | 0-12 Yaş Çocuk | |||
1 Çıkış | 1,89 USD | 1,42 USD | ||
7 Çıkış | 9,48 USD | 7,90 USD | ||
14 Çıkış | 13,59 USD | 11 USD | ||
30 Çıkış | 26,24 USD | 20,58 USD | ||
50 Çıkış | 37,94 USD | 30 USD | ||
100 Çıkış | 71,14 USD | 52,16 USD | ||
200 Çıkış | 115,40 USD | 93,25 USD |
Kayakçı biletleri sezon boyunca herhangi bir günde kullanılabiliyor. Sadece bir sonraki sezona sarkıtılamıyor. Biletler art arda kullanılamıyor. Yani bir arkadaşınız sizin için akbil gibi basamıyor çünkü bir ski pass kartını okuttuğunuzda beş dakika beklemek durumundasınız ki bu sırayı göz önüne aldığınızda hiç mümkün değil. O nedenle de her kayakçı kendi skipass’ını almak zorunda. Bir de başka kayak merkezlerinde olduğu gibi kayakçı biletleri ile tesislere yaya olarak binilemiyor. Yani ayağımda kayak olmadan gideyim de şu liftten çıkıp manzaraya bakıp dağ havası alayım da inmeden geri geleyim yok. O nedenle ailesiyle veya arkadaş grubuyla kayak tatiline gelmiş ama kayak veya snowboad yapmayacak olanların boynu biraz bükük kalıyor. Bunu sadece gondollarda yapabiliyorsunuz ki onlar da günübirlikçilerle çok kalabalık oluyor.
Kayak ve Snowboard Malzemesi Nasıl Seçilir?
Kendi kayak takımımı veya snowboardumu satın almanın vakti geldi diyorsanız, kayak için Kayak Malzemleri Nasıl Seçilir, snowboard için Snowboard Malzemeleri Nasıl Seçilir yazılarımızdan tüm bilgileri edinebilirsiniz.
Erciyes Kayak Merkezi’nde Kayak Kiralama Ücretleri
Kayak merkezi içindeki tüm otellerin kayak odaları, onlar dışında da kapıların girişlerinde malzeme kiralama ofisleri var. Biz kendi kaldığımız otelin fiyatlarına hakim olabildik ama tüm otellerde aşağı yukarı aynı fiyatların geçerli olacağını düşünüyoruz. Kayak takımı (kayak ve batonlar) ve kasktan (pistlerde zorunlu) oluşan bir paketin günlük kiralama ücreti 22 USD’ye tekabül ediyor. Elbette dolar olarak kiralanmıyor, Türk Lirası ile kiralanıyor ama devamlı güncellenen fiyatlara yetişemediğimiz için USD karşılığını yazdık.
Erciyes Snow Academia Kayak Okulu
Özellikle çocuğunuzu kayağa veya snowboarda başlatmak istiyorsanız burası ülkenin en ideal yeri diyebiliriz. Çünkü çok fazla acemi pisti, yürüyen bant ve babylift seçeneği var. Erciyes Kayak Merkezi’nde Snow Academia’nın deneyimli öğretmenleri ders veriyor. Elbette Türk Lirası olarak ücretlendiriliyor ama devamlı güncellenen fiyatlara yetişemediğimiz için biz USD karşılığını yazdık.
DERS ÜCRETLERİ (2024) | ||||
---|---|---|---|---|
1 Kişi | 63 USD | |||
2 Kişi | 95 USD | |||
3 Kişi | 123 USD | |||
4 Kişi | 150 USD | |||
5 Kişi ve üstü, kişi başı | 35 USD |
Erciyes Kayak Merkezi’nde Kaymayanlar İçin Neler Var?
Her arkadaş grubunda ve ailede kaymayan birileri mutlaka vardır. Peki onlar buraya geldiklerinde ne yapabilir derseniz:
1. Otellerin Lounge Barları & After Ski Partileri’nde Takılmak
Develi Kapı’daki oteller bölgesi, tüm kapılar arasında en ortam yapmalık nokta. Kayakçılar ve snowboardcular genellikle zirvelerdeki cafe ve restoranlardansa buradaki otellerin lounge barlarında, kara attıkları şezlonglarda veya after ski party’lerinde takılıp yorgunluk atıyor. Siz de kaymasanız bile güneşin, müziğin ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
2. Otellerin Spa Olanaklarından Yararlanıp Yorgunluk Atmak
Yine Develi Kapı’daki çoğu otelin kendi spa merkezi, açık veya kapalı havuzu, masaj servisleri oluyor. Fiyatları değişmekle birlikte hepsinin spa menüsünü inceleyip dilediğiniz uygulamaları yaptırabilir, kendinize bir spa günü armağan edebilirsiniz.
3. Gondolla Zirve Cafelere Çıkıp Sucuk Ekmek Yemek
Kayseri’de kayak ve snowboard takımları olmadan binebileceğiniz iki lift var onlar da gondollar. Biri Tekir Kapı’da diğeri ise Hacılar Kapı’da. Gondollarla zirveye çıktığınızda karşınıza çıkacak H2650 ve Tekir Sucuk Evi gibi bazı cafe ve restoranlar var. Buralar çok nitelikli yerler olmasalar da manzaraya karşı sucuk ekmek yapabileceğiniz seçenekler. Kalabalık oluşu nedeniyle bizim çok tercihimiz olmadı. Genellikle kaymaya değil günübirlik dağ havası almaya gelmiş Kayseri halkının tercihi.
4. Günübirlik Kayseri Merkez’i Gezmek
Siz kayarken, onlar da Kayseri şehir merkezini gezip homini gırtlağa bağlayabilirler. Kayseri civarındaki önerilerimiz için Kayseri’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
5. Günübirlik Kapadokya’ya Kaçmak
Siz kayarken ailenizden kaymayanlar günübirlik de olsa Kapadokya’ya doğru rahatlıkla uzanabilir çünkü Kayseri Avanos arası arabayla sadece 2 saat 15 dakika kadar. Yani İstanbul’dan Tekirdağ’a gitmek kadar yakın. İster gezilecek yerleri gezer ister doğa aktivitesi yapar, yemeklerini yer akşam da geri dönerler. Tabii daha derli toplu bir planlama için yola çıkmadan mutlaka Kapadokya Gezi Rehberi‘mize de mutlaka göz atsınlar.
Erciyes Kayak Merkezi’nde Yeme-İçme
Erciyes Kayak Merkezi’nde bizim tarzımız, nitelikli mekanların hepsi oteller bölgesi olan Develi Kapı’da kümeleniyor. O nedenle de diğer bölgelerdeki yerleri ve zirve cafeleri biraz pas geçeceğiz.
DAS Apres
Yukarıda da bolca bahsettiğimiz Das 3917 aslında Develi Kapı’da bir otel. Bar ve restoran kısmı ise dışardan da ziyaretçi kabul eden keyifli alanlardan biri. Bu bölümde keyifli after partyler olabiliyor, özellikle de hafta sonları. Kocaman bir terası var ve genelde büyük etkinlikler buraya taşıyor. Dilerseniz restoran kısmını da kahvaltıdan akşam yemeğine değerlendirebiliyorsunuz. Yalnız bu tip djli etklinlikler olunca giriş ücreti ve akşam yemeğine rezervasyon sistemi devreye giriyor. Onun dışındaki saatlerde gelirseniz normal bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Hafta sonları sokak lezzetleri standları da kuruluyor. Özellikle pastırmalı kumpiri başarılı. Konum için tıklayın.
Radisson Blu Lounge & Restaurant
Hayalinizdeki şömineli o keyif köşesini Erciyes’te arıyorsanız, gelmeniz gereken mekan burası. Yazımızın kapağı yaptığımız yer de burası. Radisson Blu Hotel’in lounge barı iç mekan olarak civardaki bizce en keyifli seçenek. Akşamları dj performansları ve canlı müzik de oluyor. Aynı otelin için de bir de restoran kısmı var. Açık büfe değil alakart hizmet veriyor. Özellikle de et yemek isterseniz Enrecote de Paris kısmı sizi mutlu edebilir ama biz restoranın klasik menülü kısmını biraz zayıf bulduk. Konum için tıklayın.
Magna Apex Cafe & Restaurant
Gün içinde en çok tercih edilen mekan Magna Hotel’in cafe ve barı. Çünkü Develi Kapı’nın en popüler lifti Kültepe’nin hemen dibinde. Dışarı attığı şezlongları ve puflarında oturmak çok keyifli. Yalnız yoğun saatlerde ve günlerde, servis çok aksayabiliyor. Garsonlar yetersiz kalıyor ve iç biraz çığrından çıkabiliyor. Akşamları ise canlı müzik ve dj performanslı after ski party’leri oluyor. Konum için tıklayın.
Uçağa Binmeden Önce Merkezde Ne Yenir?
Gelelim uçağa binmeden son bir mideye bayram yaptıracaklara önerilerimize. Bizce son akşam yemeğinizi veya hangisine denk geliyorsa öğle yemeğinizi, Kayseri merkezdeki bu restoranlardan birine ayırmanız. Çünkü dağda has Kayseri mantısının, yağlamasının, Develi cıvıklısının iyisini asla bulamıyorsunuz.
1. Çemen’s Gurme: Çemen’s Gurme yalnızca şarküteri gibi görünse de aynı zamanda bir restoran. Genişce bir şarküteri alanı var dilerseniz. Alışveriş için de uğrayabilirsiniz. Mix AVM’nin içinde kalıyor. İç ve dış alanı var. Menüsünde ise yağ mantısından tepsi mantısına çeşit çeşit mantı türleri, yağlama, Develi Cıvıklısı, içli köfte, etli yaprak sarma gibi bir sürü yöresel lezzet var ve biz denediğimiz her şeyi çok lezzetli bulduk. Haftanın her günü 09.00’dan 22.00’ye dek açık, serpme kahvaltı için de uğrayabilirsiniz. Ancaaaakk yoğun sezonda akşam geçe kalırsanız, tepsi mantısı, içli köfte gibi seçenekler tükenmiş olabiliyor veya servis aksayabiliyor. O nedenle de uçağınız kaçta olursa olsun, en geç 17.00-18.00 gibi gelmiş olun deriz. Konum için tıklayın.
2. Elmacıoğlu İskender: Elmacıoğlu birden çok şubesi olan, şehrin en köklü ve ünlü restoranı. Kayseri lezzetlerini deneyebileceğiniz duraklardan biri. Daha çok kebap ve etli seçenekler üzerine ustalar. Mantılar, etli ekmekler, Develi Cıvıklısı, yağlama ve kağıtta pastırma gibi seçenekleri başarılı. Haftanın her günü 21.45’e dek açıklar. Konum için tıklayın.
4. Çiçek Develi Cıvıklısı: Çiçek Develi cıvıklısı, kebap ve pide salonu. Klasik ve ferah bir restoran. Yıllardır Develi cıvıklısı yapıyorlar ve bu konuda iddialılar. Develi cıvıklısı kuşbaşı ya da kıymayla yapılan pidemsi yöresel lezzetlerden biri ve bizce çok lezzetli. Bunun dışında da kebap, güveç gibi lezzetler ve farklı pideler de var. Haftanın her günü 08-20.30’a dek açıklar. Konum için tıklayın.
5. Envai Çeşit Manda Ürünüyle Hürmetçi’de Nefis Köy Kahvaltısı: Uçağı akşam değil de gündüz olanları da unutmuyor ve kahvaltıya da bir öneri ile geliyoruz: Kayseri’nin yılkı atları ile meşhur köyü Hürmetçi’de peynirinden sucuğuna kaymağından yoğurduna manda ürünlerinden oluşan köy kahvaltısı. Yalnız mutlaka önceden arayıp yerinizi ayırtın. Konum için tıklayın.
Kayseri Havalimanından Erciyes Kayak Merkezi’ne Ulaşım
Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Erkilet Havaalanı’na 25 kilometre mesafede yer alıyor. Yalnız diğer kayak merkezleri gibi havalimanından dağa çıkaran bir shuttle ağı yok. Bizce mutlaka olmalı ama ne yazık ki yok. O nedenle de araba kiralamaya, kendi transferinizi ayarlamaya veya taksiye binmeye mecbursunuz. Kayseri Belediyesi’nin şehir merkezinden belediye otobüsü servisi ile günübirlik vatandaşlara dağa ulaşım hizmeti verip de dağ ekonomisine orada konaklayarak asıl katkıyı sağlayan kayakçı ve snowboardcu tayfaya havalimanından ulaşım hizmeti vermiyor oluşuna bir anlam veremedik doğrusu. Herhalde taksiciler de kazansın mantığı var ama bizce çok yanlış.
– Taksi ile: Havalimanından taksilerle ulaşabiliyorsunuz. Tek yön ortalama 700 TL kadar tutuyor. (2024 sezonu fiyatıdır.) Birkaç uçağın aynı anda indiği yoğun saatlerde de kapıda taksi sırası uzadıkça uzuyor. En az 1 saat beklemek durumunda kalabiliyorsunuz. Baştan uyarmış olalım.
– Otel Shuttle’ları: Birçok otel ücret karşılığı havalimanından sizi alabiliyor. Özellikle kendi ekipmanınızla geliyorsanız otelinizle temasa geçip büyük araç isteyebilirsiniz. Ancak aramalarınızı son dakikaya bırakmayın. Ayrıca bazı otellerin Euro fiyatlandırma yaptığını da belirtelim.
Şehir Merkezinden Erciyes Kayak Merkezi’ne Ulaşım
– Minibüs (Dolmuş): Seyyid Burhaneddin Türbesi önünden kalkan ve Erciyes Kayak Merkezi’ne götüren Develi ilçe minibüsü seferleri var.
– Shuttle: Kayak sezonu boyunca her hafta sonu cumartesi ve pazar günleri, sömestr tatili süresince her gün, Kayseri Kalesi önünden 08.30, 09.30, 10.30 ve 11.30 saatlerinde dağa, dağdan da merkeze 14.30, 15.30, 16.30 ve 17.30 saatlerinde Kayseri Belediyesi’nin ring seferleri var.
– Otobüs: Şehir merkezinden de oldukça kolay bir ulaşım var, belediye düzenli olarak şehir merkezinden otobüs kaldırıyor ve kış sezonunda bu otobüsler 24 saat hizmet veriyorlar.
Gidiş | Dönüş | ||||
Hafta İçi | Cumartesi | Pazar | Hafta İçi | Cumartesi | Pazar |
08:50 | 08:50 | 08:50 | 12:00 | 12:00 | 12:00 |
09:50 | 09:50 | 09:50 | 14:00 | 14:00 | 13:00 |
10:50 | 10:50 | 10:50 | 15:00 | 15:00 | 14:00 |
11:50 | 11:50 | 11:50 | 16:00 | 16:00 | 15:00 |
– | – | 12:50 | 17:00 | 17:00 | 16:00 |
– | – | – | – | – | 17:00 |