Bir Evde Yok’un halinden en iyi bir Evde Yok anlar dedik ve Instagram hesabımızda takipçilerimize sorduk: “En beğendiğiniz kamp yerleri nereler?”
Sizin tavsiyelerinize kendimizinkileri de ekledik. Bizim favorilerimizin yanına ♡ de kondurduk.
İşte Evde Yoklar’ın, Evde Yoklar’a en güzel kamp alnı önerileri:
Sizin de bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz şahane kamp alanları varsa yorumlara bırakın 😉
NOT: Kampçılığa yeniyseniz yanınızda götürmenizi tavsiye ettiğimiz kamp eşyaları hakkında bilgi almak için tıklayın: KAMP MALZEMELERİ
Doğada tatil yapmayı sevenler için çadır kampı ve bungalov önerilerimizin Vol 2.’sini de EN GÜZEL KAMP ALANLARI VE BUNGALOVLAR yazımızda verdik oraya da bakmadan plan yapmayın.
Türkiye’nin dört bir yanındaki kiralık dağ evleri içinse KİRALIK DAĞ EVLERİ & BUNGALOVLAR yazımıza göz atabilirsiniz.
Araç üstü çadır hakkında bilgi için tıklayın.
Karavancılık hakkında bilgi için tıklayın.
Caretta karavan hakkında bilgi için tıklayın.
1. AKDENİZ CAMPİNG (CEMİL’İN YERİ) KÖYCEĞİZ GÖLÜ, SULTANİYE KÖYÜ, MUĞLA ♡
Sultaniye Köyü’nde, Köyceğiz Gölü kenarında yerlilerin işlettiği bizce harika, dingin, salaş bir yer bulduk. Adı Cemil’in Yeri / Akdeniz Camping. Aslında bir restoran, bahçesini de camping olarak kullanıyorlar. Pek bilinmediğinden kalabalık olmuyor. Biz buraya bayıldık, işletmecilerini de çok sevdik, bizce müthiş bir keşif ama salaş yerleri sevemeyenlere göre değil. Sadece derme çatmanın, makyajsızlığın aslında ne kadar büyük bir lüks olduğunu bilen takdir edebilir burayı. Konum için tıklayın. Tel: 0535 397 86 77
Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.
2. HIZIR KAMP, KAZDAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR ♡
Hızır Kamp, kitlesi, tesisi, işletmecileri, doğası, her şeyi ile Türkiye’de EN sevdiğimiz kamp alanlarından. Mimar Sinan’dan iki hocanın ve Mehmet Alan Köyü’nün yerlilerinin beraber işlettiği harika bir yer. Konaklama fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği dahil ve yemekler artık bahçeden toplanıldığından mıdır, köylü teyzelerin eli değdiğinden midir nedir müthiş leziz. Kenarından teraslar yaparak akan, çivi gibi suyu ile insana zindelik veren bir nehir akıyor. Mayonuzu unutmayın. Kendi çadırınızda, taş veya ahşap evlerde ve ağaç evlerde olmak üzere 3 çeşit konaklama opsiyonunuz var. Rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlar.
Adres: Mehmetalan Köyü Edremit/Balıkesir Tel: 05544389833 Websitesi: www.hizirkamp.com Konum için tıklayın. Not: Kampta telefon heryerde çekmeyebiliyormuş, bu yüzden yukarıdaki websitesinden form doldurup e-posta göndermeniz daha sağlıklı olabilir.
Kazdağları’nda yapılacaklar ve gezilecek yerleri öğrenmek isteyenler için Kazdağları’nda Gezilecek Yerler rehberimiz var. Çanakkale’de ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir gibi Çanakkale önerilerimiz için Çanakkale’de Gezilecek Yerler yazımıza bakabilirsiniz.
3. BABAKAMP, FETHİYE
Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde bir platoya kurulu olan Babakamp, taş veya bungalov evlerde kalabileceğiniz, dilerseniz kendi çadırınız veya karavanınızla gelip kamp yapabileceğiniz bir kamping. Burada yoga stüdyo derslerinden, doğa yürüyüşlerine çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor. Yemeklerde kullanılan sebzeler, işletmenin kendi bostanından geliyor. Ortak kullanım alanları arasında kütüphane, cafe, havuz gibi yerler var. Bir de harika bir günbatımı platformu.
Adres: Karaağaç Karaağaç Sokak No:43, 48300 Fethiye Tel: 0531 911 97 09 Websitesi ve konum için tıklayın.
Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.
4. AKTUR ÇADIR VE KARAVAN KAMPI, DATÇA
Datça’da kamp yapmayı düşünürseniz birkaç kamping alternatifiniz ve çadır atabileceğiniz bakir koylar var. Kamp alanları arasında tercihiniz Aktur Çadır ve Karavan Kampı olsun. Burada denize girmek için Büyük Koy ve Küçük Koy olmak üzere 2 koy var. Dalgasız olan Küçük Koy. Sezonun %99’u dalgasız oluyor. Büyük Koy genelde dalgalı ve çabuk derinleşiyor. Hepsi kumluk ve mavi bayraklı.
Kamp alanında kalsanız da Datça Aktur içindeki bankamatik, eczane, sağlık ocağı, postane, fırın, 2 migros, 3-4 restoran, 1 club, 1 restoran-bar, bisiklet kiralayan 2 yer, jetonla çalışan makinelerden oluşan bir çamaşırhane, yelken okulu ve tenis okulu gibi olanaklardan da faydalanabiliyorsunuz. Hatta siteye ait ambulans, çöp aracı ve itfaiye bile var. Burası bildiğiniz küçük bir şehir gibi.
Genel olarak herkes biribirine ve birbirinin alanına saygılı. Çok oturmuş bir kampçı kitlesi ve kamp kültürü var. Herkes doğaya ve sessizliğe saygılı. Saat 22’den sonra kampta çıt çıkmıyor. Bir de hamak ve branda kullanımı da ağaçlara zarar verdiği için yasak.
Haftanın 3 günü pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere pazar kuruluyor. Fakat sabahtan gitmenizde fayda var zira öğlene kadar her şeyi toparlamış oluyorlar. Pazarda Aysel Abla’nın küçük kahvaltılık yeşil biberleri efsaneymiş. Fakat çuvalı açmasıyla tükenmesi bir oluyormuş. Bir de Ulalı Kardeşler’in Cappucino dedikleri büş peyniri ve süt loru çok seviliyor. Sağlık ocağı koyun batı yönünde en sonunda kalıyor. Buraya yakın bir de manzarası güzel Tepe Çay Bahçesi var. Buranın da çi böreği başarılı. Koyun diğer tarafındaki sörf okulunda da çok tatlı bir cafe var. Kamp alanında yemek yapmaya üşenirseniz de alanda bir ev yemekçisi restoran mevcut. Tek menü olarak çıkıyor ve akşama kalmıyor.
Sahil boyunca yürüdüğünüzde da meyhane ve çay bahçesi de göreceksiniz. Kır kahvesinin gözlemeleri meşhur. Sahil kısmında konserler ve söyleşiler gibi açık hava etkinlikleri de gerçekleştiriliyor. Kum voleybolu sahasının arkasında kalan ve iki koyu ayıran bayrak tepesinden de gün batımı ve manzara güzel. Fakat terlikle çıkmayın çünkü kayalık. Büyük Koy’un en başında İskele Beach’in orada kano kiralama olanağınız var. Kano için sabah saatlerini değerlendirmekte fayda var çünkü öğleden sonra rüzgar ve dalga artıyor.
Not: Seneye yani 2021’de köpek kabul edilmeyecek diye bir söylenti var.
Adres: Emecik, 48900 Datça Tel: (0252) 724 61 68 Websitesi ve konum için tıklayın.
Datça’dan diğer önerilerimiz için Datça’da Gezilecek Yerler rehberimiz var.
5. YEDİGÖLLER, BOLU
Yedigöller Milli Parkı’nda büfe, restoran gibi olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. Sadece piknikçiler için tahta masalar var. Su, WC, aydınlatma var. Açık ateş yakılamıyor fakat alanda taştan yapılma ateş yakma bölümleri mevcut.
Adres: Yedigöller Bolu 14030 Tel: 05384348800 Konum için tıklayın. Ayrıca buraya yakın Abant Gölü çevresinde, Örmeci Yaylası Kamp Alanı ve Sinekli Yayla Kamp Alanı da var. Buralar çok daha bakir, daha az turistik kamp alanları.
6. ÇUBUCAK ORMAN KAMPI, MARMARİS, MUĞLA ♡
İnbükü’nden birkaç kilometre mesafedeki Çubucak Orman Kampı da tartışmasısız en güzel kamp alanlarından bir tanesi. Hala ranta direnmeye devam ediyor. Devlet işletmesi olduğu için hala fiyatları da uygun. Karavan veya çadır kampına uygun bir yer. Kamp alanında İnternet, wc, duş, bulaşıkhane, yiyecek yerleri ve market gibi olanaklar var.
Adres: Jandarma Karakolu Yanı, Datça Yolu 23. km 48100 Marmaris/Muğla Tel: 02524670221 Websitesi: www.cubucakcamping.com Konum için tıklayın.
Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.
7. İNBÜKÜ ORMAN KAMPI, MARMARİS, MUĞLA ♡
Aslında İnbükü bizim görüdüğümüz en güzel kamptı. O kadar güzeldi ki inanamamıştık. Malesef aldığımız bir duyuma göre ranta kurban gidiyormuş. Ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anca gidenler anlayabilir. Yalan haber olduğunu ummaktan vazgeçemediğimiz için listeden çıkartmaya elimiz gitmedi. Bir şansınızı deneyin deriz. Bize de son durumları yazarsanız çok seviniriz. İnbükü Orman Kampı da karavan veya çadırla kamp yapmaya uygun bir yer(di). Kamp alanında elektrik, duş, lavabo ve çamaşırhane gibi hizmetler var(dı). Fakat etrafta alışveriş ve yeme-içme için uygun market, bakkal, büfe tarzı olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. En yakın alışveriş noktası 20 kilometre mesafede.
Adres: Marmaris-Datça Yolu 27. km Muğla Konum için tıklayın.
NOT: 2018 sezonunda kapalı görünüyor. Mutlaka teyit edin.
Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.
8. AKBÜK CAMPING, AKBÜK, MUĞLA
Akbük mükemmel bir coğrafyada. Havuz gibi düz bir denize, çamların altında uyanıyorsunuz.
Ancak buradaki Akbük Doğa Kamp tesis olarak oldukça bakımsız ve vasat. Yine de konumunun genel güzelliği sebebiyle listeden çıkartamadık. Akbük Doğa Kamp’ın içinde restaurantı da var, ama 3 dakika yürüme mesafesinde çok daha hoş restoran alternatifleri mevcut. Girişte bir ücret ödüyorsunuz ama bunun karşılığında içeride şezlong, şemsiye parası falan yok. Bir şeyler almak isterseniz bakkalı da var. Adres: Akbük Koyu Akyaka Tel: 05369285912 Konum için tıklayın.
Akyaka gezi rehberimiza da bakmayı atlamayın: Akyaka Gezilecek Yerler
9. AZMAKBAŞI CAMPING, AKBÜK, MUĞLA
Azmakbaşı Camping kesinlikle daha eli yüzü düzgün, daha bakımlı bir işletme ancak o da deniz kıyısında değil. Bungalow ve çadır seçenekleri sağlayabiliyorlar ama bunun dışında kendi karavanınız veya çadırınızla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz bir kamp alanı var. Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, balık tutmak, dalış, yamaç paraşütü ve tekne turu gibi birçok aktiviteyi yakınlarda yapabilirsiniz ve yer önermek ya da rezervasyon yapmak açısından kampın sahiplerinden yardım isteyin, seve seve yardımcı olurlar. İçinde bir restoranı da var. Tel: 05432078366 / 05326153696 / 02525291221 Websitesi: www.azmakbasicamping.com Konum için tıklayın.
Muğla’dan diğer öerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.
10. ADA CAMPING, CUNDA ADASI, AYVALIK
Ada Camping, Milli Park’ın içinde, tüm Cunda’da denizin en temiz olduğu yerde konuşlanmış. Tesis bölgedeki en güzel denize giriş noktasında. İster çadır ya da karavan kampı yapıyorsunuz, isterseniz ahşap ev tarzı odalarında konaklayabiliyorsunuz. Bir de çekme karavandan dönüştürülmüş odalar var. Ekonomik olsun diye kamp yapmayı tercih edenlerdenseniz hesaplı bir işletme olduğunu söyleyemeyiz.
Adres: Namık Kemal Mahallesi, 10405 Ayvalık/Balıkesir Tel:(0266) 327 12 11 Websitesi Konumiçin tıklayın.
Hazır Cunda Adası’na gelmişken Cunda’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
11. KABAK KOYU, FETHİYE, MUĞLA ♡
Fethiye‘ye bağlı Kabak Koyu’nda kamping adına çok fazla seçenek var. Burasını sadece kampa ayrılmış bir koy olarak da düşünebilirsiniz. Büyük işletmeler yok. Genelde bungalow ve çadır kampı seçenekleri var. Ender de olsa butik otel tarzında işletmeler var fakat onlar da doğal dokuya uyum sağlıyor. Bütçenize göre dilediğiniz kampta kalabilirsiniz. Konum için tıklayın.
Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.
12. BALIK GÖLÜ, ŞAVŞAT, ARTVİN ♡
Aslında Balık Gölü, Karagöller gibi Artvin’in çok da turistik yerlerinden biri değil. Bu nedenle de kamp kurmak için en güzel yer. Kamp yapacaksanız mutlaka mutfak alışveriş işlerinizi Şavşat’ta halledin. Konum için tıklayın.
Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
13. BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN
Artvin’in en meşhur kamping noktası Borçka Karagöl. Bu gölün kenarında çadır kampı kurmak, değil Artvin’in tüm Türkiye’nin en güzel kamp deneyimlerinden biri. Yalnız uyaralım, gölün kenarına aracınız ile gelemiyorsunuz ve popüler bir kamp alanı olduğundan kalabalık olabiliyor. Ayrıca buradaki kalabalığın bir diğer nedeni de göl çevresinde belediyenin işlettiği bir restoran ve piknik alanının da olması. Yine de burada olmak unutulmaz bir deneyim. Konum için tıklayın.
Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
14. ŞAVŞAT KARAGÖL, ARTVİN
Şavşat Karagöl’de hem kamp yapılabiliyor, hem de konaklama için küçük bir işletme ve bungalow evler var. Tek dezavantajı çadırınızı gölün hemen kıyısına atamıyor oluşunuz. Gölün etrafından yol dolaştığından anca yolun yanındaki araziye çadır kurabiliyorsunuz. Kamp için ilgili kişi İdris Abi: 05362595783. Konum için tıklayın.
Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.
15. RİDO CAMP, GEYİKBAYIRI, ANTALYA
Rido Camping, tırmanma alanları ve plajı olan bir yer. Yürüyüş yapabilir, kahvaltı veya akşam yemeğini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Antalya’ya yaklaşık 20 km uzakta. Wifi, duş, çamaşırhane ve gitar var. Adres: Geyikbayırı Köyü Antalya 07130 Tel: 05416874231 Websitesi: ridocamping.com E-mail: info@ridocamping.com Konum için tıklayın.
Antalya’dan daha fazlası için sizi Antalya Gezi Rehberi yazılarımıza alalım.
16. JoSiTo, GEYİKBAYIRI, ANTALYA♡
Geyikbayırı’ndan bir diğer seçenek de üç Alman tarafından işletilen JoSiTo Guesthouse and Camp. Geyikbayırı dünyanın her yerinden gelen kaya tırmanışı tutkunlarını ağırlayan bir yer olduğundan burası bölgedeki en çok tercih edilen yerlerden. Web Sitesi: www.josito.de Tel: +90 530 317 89 26 +90 530 317 89 27 E-Mail: climbing@josito.de Konum için tıklayın.
Antalya’dan daha fazlası için sizi Antalya Gezi Rehberi yazılarımıza alalım.
17. GARGARA DOĞAL TATİL KAMPI, ASSOS, ÇANAKKALE
Assos Gargara Doğal Tatil Kampı, doğayla tam anlamıyla iç içe huzurlu bir yer. Denizi pırıl pırıl, çadırları da çok güzel. Kampın geneli çok temiz ve yemekler de lezzetli. Terasında oturmak keyifli. Adres: Arıklı Köyü Altı Mevki 17980Tel: 02867525857 / 05322232120 Websitesi: www.gargarakamp.com E-mail: iletisim@gargarakamp.com Konum için tıklayın.
Assos’ta ne yapılır nerelere gidilir öğrenmek için Assos’ta Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
18. ALADAĞLAR CAMPING BUNGALOW, NİĞDE
Bölge çadır atmaya çok müsait ama benim kafam rahat olsun, kaldığım yerde wc / duş / yemek gibi olanaklarım garanti olsun derseniz de aşağıda buraya yakın bir kamp alanı verdik.
Aladağlar Camping Bungalow, oldukça gelişmiş bir kamp alanı. Bungalowlarda konaklayabiliyorsunuz ve cafesi de var. Buraya yakın gidebiliceğiniz yerler ve yapabileceğiniz aktivitelerin hepsi sitede çok güzel anlatılmış trekking, dağ tırmanışı gibi.. İsterseniz sertifikalı rehber bile ayarlayabiliyorlar. Özel turları da var siteyi mutlaka inceleyin.
Adres: Martı Mahallesi No:465 Çukurbağ Çomardı 51660 Tel: 05342018995 Websitesi: www.aladaglarcamping.com Konum için tıklayın.
19. KERPE – KEFKEN – KUMCAĞIZ, KOCAELİ
Kerpe, Kefken ve Kumcağız sahilleri İstanbul ve İzmit’ten gelen kampçıların sıkça tercih ettiği yerlerden. Genelde insanlar tesis aramadan, müsait gördükleri bir deniz manzarasına kamp atıyorlar. Mesela biz oradayken Kartal Kayalıkları manzarasına çadır kuran tatlı bir ekip vardı. Tesis isteyeneler için birkaç tane camping seçeneği var.
Bunlardan bazıları Doğa Çadır Camping, Ömerağzı Kamp & Piknik Alanı. Ayrıca yine Kerpe’ye yakın ona 2 km mesafedeki Kumcağız’da da çadır atılacak alanlar var. Doğa Çadır Camping Kerpe merkezde küçük bir kamp alanı. Öyle doğada kamp atma hissiyatı mahalle içinde olduğu için pek yok ama diğer yandan da merkezi bir yerde. Deniz görmüyor ama denize yürümek 5 dakikanızı alır. Günlük 80TL (2016). Hazır çadırları var. Tel: +90 262 561 2686 (Konum için tıklayın)
Bu bölgeden daha fazla öneri için Kerpe’de Gezilecek Yerler ve Kefken’de Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atabilirsiniz.
20. ALTIN KAMP, BURHANİYE, BALIKESİR
Altın Kamp, Balıkesir’in en güzel yerlerinden, Edremit Körfezi kıyısındaki tatlı tatil kasabası Burhaniye’de, hem kamp alanı olan aynı zamanda da oteli de olan bir işletme. yeralır. Burada kendi ekipmanınızı getirip de kamp yapabiliyorsunuz isterseniz hazır çadırlarlarda da kalabiliyorsunuz.
Adres: Altin Camp & Park Hotel 10700 Burhaniye Tel: 0090-266 416 3737 – 0090 266 416 3732 E-Mail: info@altincamp.com Konum için tıklayın.
Hazır Balıkesir’e gelmişken Kazdağları, Ayvalık ve Cunda için Cunda’da Gezilecek Yerler, Ayvalık’ta Gezilecek Yerler ve Kazdağları Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atmayı unutmayın.
21. KELEBEKLER VADİSİ, FETHİYE
Fethiye‘ye bağlı Kelebekler Vadisi, tüm Türkiye’deki en özel yerlerden. Bir tarafı sarp kayalarla bir tarafı ise denizle çevrili alanda yapay ve betonarme hiçbir yapıya izin yok. Sadece ahşap bungalow işletmelerin ve çadır kampı kurabileceğiniz yerlerin olduğu, ulaşımı ise sadece deniz yolu ile sağlayabildiğiniz cennetten çıkma bir koy. İsmini de bu özel coğrafyayı kendine ev olarak benimseyen kelebeklerden alıyor. Konum için tıklayın.
Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.
22. CAMP RUMELİFENERİ, İSTANBUL
Camp Rumelifeneri, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Rumelifeneri’nde bulunan 60 karavan kapasiteli bir karavan kampı. İstanbul’dan fiziksel olarak çıkmayacağınız ama kafa olarak ondan çok uzaklaşacağınız bir kamp noktası. Denize 500 metre mesafede ve orman içinde konumlanıyor. Alanda her bir karavan için ayrı ayrı elektrik, su, gri su gider ve kaset dökme hatları çekilmiş. Kapasiteye yeterli sayıda kapalı duş, sıcak su, tuvalet ve mutfak mevcut. Ayrıca çamaşır makinesi, ocak, fırın ve buzdolapları da ortak kullanımda. Çocuklar için oyun alanı da var. Herkesin takdir ettiği başarılı bir işletmesi var. Umarız hiç bozmazlar. Websitesi Tel:+905322086646 Konum için tıklayın.
Bu noktadan sonraki yerlerde herhangi bi kamp tesisi bulunmuyor:
23. YENİCE ORMANLARI, KARABÜK
Eğriova Göleti çevresi çadır kampına çok elverişli. Tabi herhangi bir işletme ve tesis olanağı yok. Tamamen doğayla başbaşasınız ve aklınızda bulusun Eğriova tarafı çevre illere göre çok daha serin. Mutlaka uyku tulumu, battaniye ve sizi sıcak tutacak kıyafetler götürün. Bunun dışında yanınıza kalıcağınız süre boyunca yetecek kadar su ve yiyecek de götürmeniz gerek çünkü maalesef içme suyu bile bulabileceğiniz bir yer yok.
Adres: 78700 Kuzdağ Yenice Karabük Konum için tıklayın. Bu civardan diğer kamp alanları: Şekermeşe, Darıyazısı ve Sorgun Yaylası.
24. TORKUL GÖLÜ, DÜZCE
Sazlıkları ve nilüferleriyle şirin doğal bir göl. Düzce şehir merkezine yaklaşık 28 kilometre mesafede. Burada bir kamp tesisi yok, yiyeceğinizi, içeceğinizi ve kamp araç gereçlerinizi yanınızda getirin çünkü alacak bir yer bulamazsınız. 😀 Alışveriş yapabileceğiniz en yakın köyler Uğurlu Köyü ve Beyköy, Torkul Göleti’nden 22 kilometre civarı mesafedeler. Telefon pek çekmiyor bu yüzden biriyle konuşayım derseniz Torkul tabelasının yanına gitmelisiniz. Konum için tıklayın.
25. KABATEPE, KUMTEPE MEVKİ, ÇANAKKALE
Kabatepe sahillerine kamp atan çok oluyor. Bizim sevdiğimiz bir nokta Zeytin Cafe & Bungalow’un önündeki alan. Direk Zeytin’de de kalmayı düşünebilirsiniz ama fiyat performans dengesinde fiyatlar biraz yukarıda kalıyor. Konum için tıklayın.
Kabatepe Orman Kampı (geçici olarak kapalıydı, arayarak açıldığını teyit edin), Kabatepe’nin en gelişmiş ve kampa uygun kamp alanı. Marketi, lokantası falan da var ama sitesinde geçici olarak kapalı olduğu yazıyor. Bu yüzden mutlaka gitmeden önce ya sitesini ziyaret edin ya da arayın.
Adres: Kemalpaşa Mahallesi Kabatepe Mevkii Eceabat Tel: 02868141289 Websitesi: www.kabatepe.com.tr Konum için tıklayın.
Çanakkale’de ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir gibi Çanakkale önerilerimiz için Çanakkale’de Gezilecek Yerler yazımıza bakabilirsiniz.
26. KAPIDAĞ YARIMADASI, ERDEK, BALIKESİR
Kapıdağ Kamping, bol gölgeli, ağaçlıklı bir kamp alanı. Denizi ve plajı çok güzel. Duş ve tuvaletleri kullanma olanağınız var. Kamp içinde bir cafe var ve fiyatlar oldukça uygun. Birçok kişi akşam gelen müzik seslerinden şikayetçi, bir de bulduğu ayakkabıları kaçırmayı seven köpekler varmış, dikkat edin deriz 🙂
Adres: Kapıdağ Camping, Düzler Mevkii Erdek/Balıkesir Tel: 05373908189 Websitesi: www.kapidagcamping.com E-mail: info@kapidagcamping.com Konum için tıklayın.
Hazır Balıkesir’e gelmişken Kazdağları, Ayvalık ve Cunda için Cunda’da Gezilecek Yerler, Ayvalık’ta Gezilecek Yerler ve Kazdağları Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atmayı unutmayın.
27. GÖKÇETEPE, KEŞAN, EDİRNE
Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla çoğu zaman kalabalık olan bir park. Kafa dinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek, denize girmek için harika bir lokasyon olsa da dediğimiz gibi haftaiçi gitmekte fayda var. Sahilde kafeterya/market var ama o markette aradığınız her şeyi bulmak zor. Kamp alanının girişindeki market de anlık ihtiyaçlarınız için gitmek açısından biraz uzak kalıyor. Tuvalet ve duşlar olsa da biraz yetersiz.
Adres: Gökçetepe Sahil 22880 Gökçetepe/Keşan/Edirne Tel: 4444527 Konum için tıklayın.
28. DEDEGÖL DAĞI, ISPARTA
Burası da çok doğal ve değiştirilmemiş bir alan. Çadırınızı çayır çimen istediğiniz gibi kurabilirsiniz ama çeşmeye yakın kurmanızda fayda var. Bunun dışında çok da bir oluşum yok açıkçası. Doğa yürüyüşçülerin ve dağcıların çok tercih ettiği bir yer. Konum için tıklayın.
Isparta hakkında eğrisiyle doğrusuyla her şeyi Isparta’da Gezilecek Yerler yazımızda anlattık.
29. GİTO YAYLASI, ÇAMLIHEMŞİN, RİZE
Pek el değmemiş bir yayla olduğu için kamp yaparken su veya yiyecek alabileceğiniz, tuvalete girebiliceğiniz bir oluşum yok. Tamamen doğal bir ortama hazır olun yani. Yemeğinizi, suyunuzu ve kamp için gerekli olabilecek malzemeleriniz dikkatlice hazırlayın eksik bir şeyi tamamlama şansı bulmanız zor. Adres: Hazindağ-Pokut Yolu, 53780 Yukarışimşirli Köyü/Çamlıhemşin/Rize, Türkiye Websitesi: www.gitoyaylasi.com Konum için tıklayın.
30. SALDA GÖLÜ, BURDUR ♡ (aşağıdaki videoyu sesli izleyin)
Salda Gölü de doğa olarak müthiş olup, işletme olarak noksan yerlerden. Eğrisiyle doğrusuyla her şeyi anlattık. Buradan okuyabilirsiniz: Salda Gölü Rehberi ve Burdur Gezilecek Yerler