TÜRKİYE’NİN EN İYİ 30 KAMP ALANI

Bir Evde Yok’un halinden en iyi bir Evde Yok anlar dedik ve Instagram hesabımızda takipçilerimize sorduk: “En beğendiğiniz kamp yerleri nereler?”

Sizin tavsiyelerinize kendimizinkileri de ekledik. Bizim favorilerimizin yanına ♡ de kondurduk.

İşte Evde Yoklar’ın, Evde Yoklar’a en güzel kamp alnı önerileri:
Sizin de bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz şahane kamp alanları varsa yorumlara bırakın 😉

NOT: Kampçılığa yeniyseniz yanınızda götürmenizi tavsiye ettiğimiz kamp eşyaları hakkında bilgi almak için tıklayın: KAMP MALZEMELERİ
Karavancıysanız da FAVORİ KARAVAN MALZEMELERİMİZ

Doğada tatil yaparken daha fazla konfor arayanları da unutmadık: EN GÜZEL GLAMPING VE BEACH HOUSE’LAR ya da KİRALIK DAĞ EVLERİ & BUNGALOVLAR yazımıza göz atabilirsiniz.

Araç üstü çadır hakkında bilgi için tıklayın.
Karavancılık hakkında bilgi için tıklayın.
Caretta karavan hakkında bilgi için tıklayın.

1. AKDENİZ CAMPİNG (CEMİL’İN YERİ) KÖYCEĞİZ GÖLÜ, SULTANİYE KÖYÜ, MUĞLA ♡

Sultaniye Köyü’nde, Köyceğiz Gölü kenarında yerlilerin işlettiği bizce harika, dingin, salaş bir yer bulduk. Adı Cemil’in Yeri / Akdeniz Camping. Aslında bir restoran, bahçesini de camping olarak kullanıyorlar. Pek bilinmediğinden kalabalık olmuyor. Biz buraya bayıldık, işletmecilerini de çok sevdik, bizce müthiş bir keşif ama salaş yerleri sevemeyenlere göre değil. Sadece derme çatmanın, makyajsızlığın aslında ne kadar büyük bir lüks olduğunu bilen takdir edebilir burayı. Konum için tıklayın. Tel: 0535 397 86 77

Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.

2.  HIZIR KAMP, KAZDAĞLARI, ÇANAKKALE-BALIKESİR ♡

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/HIZIR-KAMP

Mimar Sinan’dan iki hocanın ve Mehmet Alan Köyü’nün yerlilerinin beraber işlettiği harika bir yer. Konaklama fiyatlarına kahvaltı ve akşam yemeği dahil ve yemekler artık bahçeden toplanıldığından mıdır, köylü teyzelerin eli değdiğinden midir nedir müthiş leziz. Kenarından teraslar yaparak akan, çivi gibi suyu ile insana zindelik veren bir nehir akıyor. Mayonuzu unutmayın. Kendi çadırınızda, taş veya ahşap evlerde ve ağaç evlerde olmak üzere 3 çeşit konaklama opsiyonunuz var. Rezervasyonsuz müşteri kabul etmiyorlar.

Adres: Mehmetalan Köyü Edremit/Balıkesir Tel: 05544389833 Websitesi: www.hizirkamp.com Konum için tıklayın. Not: Kampta telefon heryerde çekmeyebiliyormuş, bu yüzden yukarıdaki websitesinden form doldurup e-posta göndermeniz daha sağlıklı olabilir.

Kazdağları’nda yapılacaklar ve gezilecek yerleri öğrenmek isteyenler için Kazdağları’nda Gezilecek Yerler rehberimiz var. Çanakkale’de ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir gibi Çanakkale önerilerimiz için Çanakkale’de Gezilecek Yerler yazımıza bakabilirsiniz.

3. ALTIN KAMP, BURHANİYE, BALIKESİR


İstanbul’a yakın kamp seçenekleri arasında favorimiz servis almakta sıkıntı yaşamamıza rağmen Altın Kamp.

Ta 1968’den beri faaliyet gösteren işletme Alman karavancıların yol rehberlerine bile girmiş, medeni ve güzel bir kamp alanı. Balıkesir’in en tatlı yerlerinden, Edremit Körfezi kıyısındaki tatlı tatil kasabası Ören’de yer alıyor. Denize sıfır, enfes bir korunun içinde. O kadar çok kocaman ağaç var ki asla gölge bulmakta zorlanmıyorsunuz. Banyo, mutfak gibi ortak alanlar biraz eski ama temiz. Kendi sahilinin olması da tabi ki büyük avantaj.

Daha çok karavancılar tercih ediyor. O yüzden bazı kamplarda gördüğünüz bahçeye doğru yayılan buzdolabı, çanak anten gibi görüntü kirlikleri yok. En azından biz görmedik. Kamp adabı oturmuş, genelde akşam 22’den sonra pek ses olmuyor. Gri su, kimyasal tuvalet atığı için alt yapılar da var. Elektirik ve su günlük ücrete dahil. İçinde market yok ama restoranından bira, su, ekmek alabiliyorsunuz.

Aynı zamanda içinde birkaç odalı pansiyonu var. Kahvaltı ve akşam yemeği konaklamaya dahil. Adres: Altin Camp & Park Hotel 10700 Burhaniye Tel: 0090-266 416 3737 – 0090 266 416 3732 E-Mail: info@altincamp.com Konum için tıklayın.

Hazır Balıkesir’e gelmişken Kazdağları, Ayvalık ve Cunda için Cunda’da Gezilecek Yerler, Ayvalık’ta Gezilecek Yerler ve Kazdağları Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

4. BABAKAMP, FETHİYE

Fethiye’nin Karaağaç mevkiinde bir platoya kurulu olan Babakamp, taş veya bungalov evlerde kalabileceğiniz, dilerseniz kendi çadırınız veya karavanınızla gelip kamp yapabileceğiniz bir kamping. Ancak yolu dar ve toprak olduğu için çekme karavanlar için biraz zorlu, vardığınızda da maalesef karavanı elektiriğe bağlayamıyorsunuz çünkü elektirik şebekesi buraya gelmemiş. Güneş panelleriyle enerji üretiyorlar ama o da ancak tesise yetiyor. Yani karavanla gelmeyi iki kere düşünün.

Burada yoga stüdyo derslerinden, doğa yürüyüşlerine çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda konaklamaya açık büfe 3 öğün de dahil. Yemeklerde kullanılan sebzeler, işletmenin kendi bostanından geliyor. Ortak kullanım alanları arasında kütüphane, cafe, havuz gibi yerler var. Bir de harika bir gün batımı platformu.

Adres: Karaağaç Karaağaç Sokak No:43, 48300 Fethiye Tel: 0531 911 97 09 Websitesi ve konum için tıklayın.

Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.

5. AKTUR ÇADIR VE KARAVAN KAMPI, DATÇA

Datça’da kamp yapmayı düşünürseniz birkaç kamping alternatifiniz ve çadır atabileceğiniz bakir koylar var. Kamp alanları arasında tercihiniz Aktur Çadır ve Karavan Kampı olsun. Burada denize girmek için Büyük Koy ve Küçük Koy olmak üzere 2 koy var. Dalgasız olan Küçük Koy. Sezonun %99’u dalgasız oluyor. Büyük Koy genelde dalgalı ve çabuk derinleşiyor. Hepsi kumluk ve mavi bayraklı.

Kamp alanında kalsanız da Datça Aktur içindeki bankamatik, eczane, sağlık ocağı, postane, fırın, 2 migros, 3-4 restoran, 1 club, 1 restoran-bar, bisiklet kiralayan 2 yer, jetonla çalışan makinelerden oluşan bir çamaşırhane, yelken okulu ve tenis okulu gibi olanaklardan da faydalanabiliyorsunuz. Hatta siteye ait ambulans, çöp aracı ve itfaiye bile var. Burası bildiğiniz küçük bir şehir gibi.

Genel olarak herkes biribirine ve birbirinin alanına saygılı. Çok oturmuş bir kampçı kitlesi ve kamp kültürü var. Herkes doğaya ve sessizliğe saygılı. Saat 22’den sonra kampta çıt çıkmıyor. Bir de hamak ve branda kullanımı da ağaçlara zarar verdiği için yasak.

Haftanın 3 günü pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere pazar kuruluyor. Fakat sabahtan gitmenizde fayda var zira öğlene kadar her şeyi toparlamış oluyorlar. Pazarda Aysel Abla’nın küçük kahvaltılık yeşil biberleri efsaneymiş. Fakat çuvalı açmasıyla tükenmesi bir oluyormuş. Bir de Ulalı Kardeşler’in Cappucino dedikleri büş peyniri ve süt loru çok seviliyor. Sağlık ocağı koyun batı yönünde en sonunda kalıyor. Buraya yakın bir de manzarası güzel Tepe Çay Bahçesi var. Buranın da çi böreği başarılı. Koyun diğer tarafındaki sörf okulunda da çok tatlı bir cafe var. Kamp alanında yemek yapmaya üşenirseniz de alanda bir ev yemekçisi restoran mevcut. Tek menü olarak çıkıyor ve akşama kalmıyor.

Sahil boyunca yürüdüğünüzde da meyhane ve çay bahçesi de göreceksiniz. Kır kahvesinin gözlemeleri meşhur. Sahil kısmında konserler ve söyleşiler gibi açık hava etkinlikleri de gerçekleştiriliyor. Kum voleybolu sahasının arkasında kalan ve iki koyu ayıran bayrak tepesinden de gün batımı ve manzara güzel. Fakat terlikle çıkmayın çünkü kayalık. Büyük Koy’un en başında İskele Beach’in orada kano kiralama olanağınız var. Kano için sabah saatlerini değerlendirmekte fayda var çünkü öğleden sonra rüzgar ve dalga artıyor.

Not: Seneye yani 2021’de köpek kabul edilmeyecek diye bir söylenti var.

Adres: Emecik, 48900 Datça Tel: (0252) 724 61 68 Websitesi ve konum için tıklayın.

Datça’dan diğer önerilerimiz için Datça’da Gezilecek Yerler rehberimiz var.

6. BAŞKONUŞ YAYLASI, KAHRAMANMARAŞ



Kahramanmaraş’taki 1300 dönümlük koca bir orman arazisine kurulmuş 1325 metredeki Başkonuş Türkiye’nin en büyük yayla işletmesi ve kamp alanı olarak geçiyor. Yıllardır bir mesire alanı olarak servis veren tesisin kaderi Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu genç Erdoğanyılmaz çiftinin kurumsal hayatın ardından baba toprağına dönmeye karar vermesi ile değişmiş. Günübirlikçilere ateşli piknik yasaklanmış, kiralık dağ evleri yenilenmiş, alana bir manej kurulmuş, kır restoranı yenilenmiş.

Tesisin en güzel yanı içinde geyiklerle bile karşılaşabileceğiniz, 50 çeşit endemik bitkiye ev sahipliği yapan asırlık köknar, sedir ve ladin ağaçlarından oluşan gözalıcı ormanı. Ormanın ürettiği oksijen ile Akdeniz’den gelen nemli havanın Amanos dağları eteklerinden doğal bir yolla Başkonuş Yaylası’nın çanağında buluşması sebebiyle şifalı bir havasının olduğu düşünülüyor.

Arazisi de çok büyük. Bu da ,eğer WC lavabo gibi alt yapılara uzak olmak sizin için sıkıntı değilse, yamaçlara doğru uzaklaşarak sakin bir köşe bulabileceğiniz anlamına geliyor. Yine de yazın hafta sonlarında günübirlikçiler sebebiyle kalabalıklara hazırlıklı olun. Alanda süt, yumurta, deterjan gibi basit ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir market de var.

Başkonuş Yaylası’ndan 30 dakikalık bir yürüyüşle Sersem Yaylası’na ya da 1850 metredeki yangın kulesine çıkabiliyorsunuz. Toplamda 4 adet yürürüş parkuru var. Alternatif olarak atv’lerle 15 dakikalık turlarla gölete çıkabiliyorsunuz. Yakında atlı safari de olacakmış.

Özellikle de Mersin, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye taraflarında oturanlar için güzel bir seçenek. En yoğun talebi yaz aylarında görse de bizce karlarla kaplı hali güzel. Ama sert soğuklar sebebiyle dağ evlerinden kiralamak kampa göre çok daha konforlu olacaktır.

Adres: Avgasır Mahallesi, Araplı sokak No:100/A, 46400 Onikişubat/Kahramanmaraş Tel: +905321119399 Websitesi ve konum için tıklayın.

7. YEDİGÖLLER, BOLU

yedigöller
Fotoğraf: İremnur Aydın
Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/Bolu-Yedigöller-Milli-Parki-1030438960354265

Yedigöller Milli Parkı’nda büfe, restoran gibi olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. Sadece piknikçiler için tahta masalar var. Su, WC, aydınlatma var. Açık ateş yakılamıyor fakat alanda taştan yapılma ateş yakma bölümleri mevcut. Bungalov konaklaması için de tek opsiyon Habitat Evleri. Bizce gayet keyifli bir konaklama alternatifi.

Adres: Yedigöller Bolu 14030 Tel: 05384348800 Konum için tıklayın. Ayrıca buraya yakın Abant Gölü çevresinde, Örmeci Yaylası Kamp Alanı ve Sinekli Yayla Kamp Alanı da var. Buralar çok daha bakir, daha az turistik kamp alanları.

Yedigöller’den diğer önerilerimiz için Yedigöller Milli Parkı rehberimiz var.

8. ÇUBUCAK ORMAN KAMPI, MARMARİS, MUĞLA ♡

Kamp-Alanı-Çubucak

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/Marmaris-Cbucak-orman-kampı

İnbükü’nden birkaç kilometre mesafedeki Çubucak Orman Kampı da tartışmasısız en güzel kamp alanlarından bir tanesi. Hala ranta direnmeye devam ediyor. Devlet işletmesi olduğu için hala fiyatları da uygun. Karavan veya çadır kampına uygun bir yer. Kamp alanında İnternet, wc, duş, bulaşıkhane, yiyecek yerleri ve market gibi olanaklar var.

Adres: Jandarma Karakolu Yanı, Datça Yolu 23. km 48100 Marmaris/Muğla Tel: 02524670221 Websitesi: www.cubucakcamping.com Konum için tıklayın.

Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.

9. İNBÜKÜ ORMAN KAMPI, MARMARİS, MUĞLA ♡

inbükü
Fotoğraf: Şeyda Özçelik @dt_seyda

Aslında İnbükü bizim görüdüğümüz en güzel kamptı. O kadar güzeldi ki inanamamıştık. Malesef aldığımız bir duyuma göre ranta kurban gidiyormuş. Ne kadar büyük bir kayıp olduğunu anca gidenler anlayabilir. Yalan haber olduğunu ummaktan vazgeçemediğimiz için listeden çıkartmaya elimiz gitmedi. Bir şansınızı deneyin deriz. Bize de son durumları yazarsanız çok seviniriz. İnbükü Orman Kampı da karavan veya çadırla kamp yapmaya uygun bir yer(di). Kamp alanında elektrik, duş, lavabo ve çamaşırhane gibi hizmetler var(dı). Fakat etrafta alışveriş ve yeme-içme için uygun market, bakkal, büfe tarzı olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmek gerekiyor. En yakın alışveriş noktası 20 kilometre mesafede.

Adres: Marmaris-Datça Yolu 27. km Muğla Konum için tıklayın.

NOT: 2018 sezonunda kapalı görünüyor. Mutlaka teyit edin.

Muğla’dan diğer önerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.

10. AKBÜK CAMPING, AKBÜK, MUĞLA

akbük-kamp-alanı-Muğla 

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/akbukdoga

Akbük mükemmel bir coğrafyada. Havuz gibi düz bir denize, çamların altında uyanıyorsunuz.

Ancak buradaki Akbük Doğa Kamp tesis olarak oldukça bakımsız ve vasat. Yine de konumunun genel güzelliği sebebiyle listeden çıkartamadık. Akbük Doğa Kamp’ın içinde restaurantı da var, ama 3 dakika yürüme mesafesinde çok daha hoş restoran alternatifleri mevcut. Girişte bir ücret ödüyorsunuz ama bunun karşılığında içeride şezlong, şemsiye parası falan yok. Bir şeyler almak isterseniz bakkalı da var. Adres: Akbük Koyu Akyaka Tel: 05369285912 Konum için tıklayın.

Akyaka gezi rehberimiza da bakmayı atlamayın: Akyaka Gezilecek Yerler

11. AZMAKBAŞI CAMPING, AKBÜK, MUĞLA

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/azmakbasicamping
Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/azmakbasicamping

Azmakbaşı Camping kesinlikle daha eli yüzü düzgün, daha bakımlı bir işletme ancak o da deniz kıyısında değil. Bungalow ve çadır seçenekleri sağlayabiliyorlar ama bunun dışında kendi karavanınız veya çadırınızla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz bir kamp alanı var. Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, balık tutmak, dalış, yamaç paraşütü ve tekne turu gibi birçok aktiviteyi yakınlarda yapabilirsiniz ve yer önermek ya da rezervasyon yapmak açısından kampın sahiplerinden yardım isteyin, seve seve yardımcı olurlar. İçinde bir restoranı da var. Tel: 02525291221 Websitesi: www.azmakbasicamping.com Konum için tıklayın.

Muğla’dan diğer öerilerimiz için Muğla Gezi Rehberimiz var.

12. ADA CAMPING, CUNDA ADASI, AYVALIK

Fotoğraf Kaynak: www.adacamping.com

Ada Camping, Milli Park’ın içinde, tüm Cunda’da denizin en temiz olduğu yerde konuşlanmış. Tesis bölgedeki en güzel denize giriş noktasında. İster çadır ya da karavan kampı yapıyorsunuz, isterseniz ahşap ev tarzı odalarında konaklayabiliyorsunuz. Bir de çekme karavandan dönüştürülmüş odalar var. Ekonomik olsun diye kamp yapmayı tercih edenlerdenseniz hesaplı bir işletme olduğunu söyleyemeyiz.

Adres: Namık Kemal Mahallesi, 10405 Ayvalık/Balıkesir Tel:(0266) 327 12 11 Websitesi Konumiçin tıklayın.

Hazır Cunda Adası’na gelmişken Cunda’da Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.

13. KABAK KOYU, FETHİYE, MUĞLA ♡

Fethiye’ye bağlı Kabak Koyu’nda kamping adına çok fazla seçenek var. Burasını sadece kampa ayrılmış bir koy olarak da düşünebilirsiniz. Büyük işletmeler yok. Genelde bungalow ve çadır kampı seçenekleri var. Ender de olsa butik otel tarzında işletmeler var fakat onlar da doğal dokuya uyum sağlıyor. Bütçenize göre dilediğiniz kampta kalabilirsiniz. Bizim önerilerimizi Fethiye’de Nerede Kalınır yazımızda bulabilirsiniz. Konum için tıklayın.

Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.

14. BALIK GÖLÜ, ŞAVŞAT, ARTVİN ♡

Aslında Balık Gölü, Karagöller gibi Artvin’in çok da turistik yerlerinden biri değil. Bu nedenle de kamp kurmak için en güzel yer. Kamp yapacaksanız mutlaka mutfak alışveriş işlerinizi Şavşat’ta halledin. Konum için tıklayın.

Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.

15. BORÇKA KARAGÖL, ARTVİN

Artvin’in en meşhur kamping noktası Borçka Karagöl. Bu gölün kenarında çadır kampı kurmak, değil Artvin’in tüm Türkiye’nin en güzel kamp deneyimlerinden biri. Yalnız uyaralım, gölün kenarına aracınız ile gelemiyorsunuz ve popüler bir kamp alanı olduğundan kalabalık olabiliyor. Ayrıca buradaki kalabalığın bir diğer nedeni de göl çevresinde belediyenin işlettiği bir restoran ve piknik alanının da olması. Yine de burada olmak unutulmaz bir deneyim. Konum için tıklayın.

Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.

16. ŞAVŞAT KARAGÖL, ARTVİN

Şavşat Karagöl’de hem kamp yapılabiliyor, hem de konaklama için küçük bir işletme ve bungalow evler var. Tek dezavantajı çadırınızı gölün hemen kıyısına atamıyor oluşunuz. Gölün etrafından yol dolaştığından anca yolun yanındaki araziye çadır kurabiliyorsunuz. Kamp için ilgili kişi İdris Abi: 05362595783. Konum için tıklayın.

Artvin’den daha fazla öneri için Artvin’de Gezilecek Yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.

17. RİDO CAMP, GEYİKBAYIRI, ANTALYA

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/Ridocamping

Rido Camping, tırmanma alanları olan bir yer. Yürüyüş yapabilir, kahvaltı veya akşam yemeğini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Antalya’ya yaklaşık 20 km uzakta. Wifi, duş, çamaşırhane ve gitar var. Adres: Geyikbayırı Köyü Antalya 07130 Tel: 05416874231 Websitesi: ridocamping.com E-mail: info@ridocamping.com Konum için tıklayın.

Antalya’dan daha fazlası için sizi Antalya Gezi Rehberi  yazılarımıza alalım.

18. JoSiTo, GEYİKBAYIRI, ANTALYA♡

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/josito.camp
Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/josito.camp

Geyikbayırı’ndan bir diğer seçenek de üç Alman tarafından işletilen JoSiTo Guesthouse and Camp. Geyikbayırı dünyanın her yerinden gelen kaya tırmanışı tutkunlarını ağırlayan bir yer olduğundan burası bölgedeki en çok tercih edilen yerlerden. Konum için tıklayın.

Antalya’dan daha fazlası için sizi Antalya Gezi Rehberi yazılarımıza alalım.

19. GARGARA DOĞAL TATİL KAMPI, ASSOS, ÇANAKKALE

Assos-Kamp-Alanı

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/gargarakamp

Assos Gargara Doğal Tatil Kampı, doğayla tam anlamıyla iç içe huzurlu bir yer. Denizi pırıl pırıl, çadırları da çok güzel. Kampın geneli çok temiz ve yemekler de lezzetli. Terasında oturmak keyifli. Adres: Arıklı Köyü Altı Mevki 17980Tel: 02867525857 / 05322232120 Websitesi: www.gargarakamp.com E-mail: iletisim@gargarakamp.com Konum için tıklayın.

Assos’ta ne yapılır nerelere gidilir öğrenmek için Assos’ta Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

20. ALADAĞLAR CAMPING BUNGALOW, NİĞDE

aladağlar
Fotoğraf: Sarven Sıradağ
Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/incerep

Bölge çadır atmaya çok müsait ama benim kafam rahat olsun, kaldığım yerde wc / duş / yemek gibi olanaklarım garanti olsun derseniz de aşağıda buraya yakın bir kamp alanı verdik.

Aladağlar Camping Bungalow, oldukça gelişmiş bir kamp alanı. Bungalowlarda konaklayabiliyorsunuz ve cafesi de var. Buraya yakın gidebiliceğiniz yerler ve yapabileceğiniz aktivitelerin hepsi sitede çok güzel anlatılmış trekking, dağ tırmanışı gibi.. İsterseniz sertifikalı rehber bile ayarlayabiliyorlar. Özel turları da var siteyi mutlaka inceleyin.

Adres: Martı Mahallesi No:465 Çukurbağ Çomardı 51660 Tel: 05342018995 Websitesi: www.aladaglarcamping.com Konum için tıklayın.

21. KERPE – KEFKEN – KUMCAĞIZ, KOCAELİ

Önemli:  Kerpe ve Kefken doğa olarak muhteşem ama aman yaz aylarına uzak durun. Çok tatsız bir kalabalık oluyor.

Kerpe, Kefken ve Kumcağız sahilleri İstanbul ve İzmit’ten gelen kampçıların sıkça tercih ettiği yerlerden. Genelde insanlar tesis aramadan, müsait gördükleri bir deniz manzarasına kamp atıyorlar. Mesela biz oradayken Kartal Kayalıkları manzarasına çadır kuran tatlı bir ekip vardı. Tesis isteyeneler için birkaç tane camping seçeneği var.

Bunlardan bazıları Doğa Çadır Camping, Ömerağzı Kamp & Piknik Alanı. Ayrıca yine Kerpe’ye yakın ona 2 km mesafedeki Kumcağız’da da çadır atılacak alanlar var. Doğa Çadır Camping Kerpe merkezde küçük bir kamp alanı. Öyle doğada kamp atma hissiyatı mahalle içinde olduğu için pek yok ama diğer yandan da merkezi bir yerde. Deniz görmüyor ama denize yürümek 5 dakikanızı alır. Günlük 80TL (2016). Hazır çadırları var. Tel: +90 262 561 2686 (Konum için tıklayın)

Bu bölgeden daha fazla öneri için Kerpe’de Gezilecek Yerler ve Kefken’de Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atabilirsiniz.

22. KELEBEKLER VADİSİ, FETHİYE

Fethiye’ye bağlı Kelebekler Vadisi, tüm Türkiye’deki en özel yerlerden. Bir tarafı sarp kayalarla bir tarafı ise denizle çevrili alanda yapay ve betonarme hiçbir yapıya izin yok. Sadece ahşap bungalow işletmelerin ve çadır kampı kurabileceğiniz yerlerin olduğu, ulaşımı ise sadece deniz yolu ile sağlayabildiğiniz cennetten çıkma bir koy. İsmini de bu özel coğrafyayı kendine ev olarak benimseyen kelebeklerden alıyor. Konum için tıklayın.

Fethiye’den diğer önerilerimiz için Fethiye’de Gezilecek Yerler yazımız var.

23. CAMP RUMELİFENERİ, İSTANBUL

Fotoğraf Kaynak: camprumelifeneri.com
Fotoğraf Kaynak: camprumelifeneri.com

Camp Rumelifeneri, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Rumelifeneri’nde bulunan 60 karavan kapasiteli bir karavan kampı. İstanbul’dan fiziksel olarak çıkmayacağınız ama kafa olarak ondan çok uzaklaşacağınız bir kamp noktası. Denize 500 metre mesafede ve orman içinde konumlanıyor. Alanda her bir karavan için ayrı ayrı elektrik, su, gri su gider ve kaset dökme hatları çekilmiş. Kapasiteye yeterli sayıda kapalı duş, sıcak su, tuvalet ve mutfak mevcut. Ayrıca çamaşır makinesi, ocak, fırın ve buzdolapları da ortak kullanımda. Çocuklar için oyun alanı da var. Herkesin takdir ettiği başarılı bir işletmesi var. Umarız hiç bozmazlar. Websitesi Tel:+905322086646 Konum için tıklayın.

24. PANORAMA CAMPING, NEVŞEHİR

Gezilecek yerlere yakınlığı ve lokasyonuyla çadır kampı veya karavan kampı yapmak isteyenler için uygun. Özellikle vadiye bakan terasındaki manzara gerçekten yıkılıyor. Tuvaletleri ve duşları oldukça temiz. Kampta sıcak su, duş, su, elektrik, internet, mutfak, buzdolabı, restoran gibi olanaklar mevcut. Rahat edersiniz temiz ve sahipleri ilgili. Websitesi Tel: 05433032800 Konum için tıklayın.

Ayrıca Kapadokya’da yapılacak en güzel şeyleri listelediğimiz çok faydalı iki rehberimiz var: Kapadokya’da Gezilecek Yerler ve Kapadokya’dan Benzersiz 25 Aktivite

25. GÖKÇETEPE, KEŞAN, EDİRNE

gokcetepe--milli-parki

gokcetepe-milli-parki
Fotoğraflar: www.facebook.com/GokcetepeTabiatParki

Hem denizin kenarında hem de ormanın içinde olmanın, kamp ateşi yakıp etrafında toplanmanın, yıldızların altında, yakamozların çaktığı denizin kıyısında uyumanın keyfine varmak için Keşan’a yakın olan, Saroz Körfezi kıyısında olan Gökçetepe Tabiat Parkı’na buyrun. Gökçetepe Tabiat Parkı, İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla çoğu zaman kalabalık olan bir park. Kafa dinlemek ve doğayla iç içe vakit geçirmek, denize girmek için harika bir lokasyon olsa da dediğimiz gibi hafta içi gitmekte fayda var. Sahilde kafeterya/market var ama o markette aradığınız her şeyi bulmak zor. Kamp alanının girişindeki market de anlık ihtiyaçlarınız için gitmek açısından biraz uzak kalıyor. Tuvalet ve duşlar olsa da biraz yetersiz. Adres: Gökçetepe Köyü Zeytindere Mevkii Keşan Konum için tıklayın. İletişim: Websitesi Tel: 0530 762 99 61 – 0533 127 43 54 Mail: info@gokcetepetabiatparki.comrezervasyon@gokcetepetabiatparki.comdestek@gokcetepetabiatparki.com

Gökçetepe hakkında daha fazlasını İSTANBUL’A YAKIN GÜNÜBİRLİK KAÇAMAK YERLERİ ➝ GÖKÇETEPE & UÇMAKDERE yazımızda anlattık.


Bu noktadan sonraki yerlerde herhangi bi kamp tesisi bulunmuyor:

26. YENİCE ORMANLARI, KARABÜK

yenice-ormanları
Fotoğraf: Açelya Ülkümen

Eğriova Göleti çevresi çadır kampına çok elverişli. Tabi herhangi bir işletme ve tesis olanağı yok. Tamamen doğayla başbaşasınız ve aklınızda bulusun Eğriova tarafı çevre illere göre çok daha serin. Mutlaka uyku tulumu, battaniye ve sizi sıcak tutacak kıyafetler götürün. Bunun dışında yanınıza kalıcağınız süre boyunca yetecek kadar su ve yiyecek de götürmeniz gerek çünkü maalesef içme suyu bile bulabileceğiniz bir yer yok.

Adres: 78700 Kuzdağ Yenice Karabük Konum için tıklayın. Bu civardan diğer kamp alanları: Şekermeşe, Darıyazısı ve Sorgun Yaylası.

27. TORKUL GÖLÜ, DÜZCE

torkul-gölü
Fotoğraf: Merve Yılmaz

Sazlıkları ve nilüferleriyle şirin doğal bir göl. Düzce şehir merkezine yaklaşık 28 kilometre mesafede. Burada bir kamp tesisi yok, yiyeceğinizi, içeceğinizi ve kamp araç gereçlerinizi yanınızda getirin çünkü alacak bir yer bulamazsınız. 😀 Alışveriş yapabileceğiniz en yakın köyler Uğurlu Köyü ve Beyköy, Torkul Göleti’nden 22 kilometre civarı mesafedeler. Telefon pek çekmiyor bu yüzden biriyle konuşayım derseniz Torkul tabelasının yanına gitmelisiniz. Konum için tıklayın.

28. KABATEPE, KUMTEPE MEVKİ, ÇANAKKALE

Kabatepe-Çanakkale-kamp-ala

Kabatepe sahillerine kamp atan çok oluyor. Bizim sevdiğimiz bir nokta Zeytin Cafe & Bungalow’un önündeki alan. Direk Zeytin’de de kalmayı düşünebilirsiniz ama fiyat performans dengesinde fiyatlar biraz yukarıda kalıyor. Konum için tıklayın.

Kabatepe Orman Kampı (geçici olarak kapalıydı, arayarak açıldığını teyit edin), Kabatepe’nin en gelişmiş ve kampa uygun kamp alanı. Marketi, lokantası falan da var ama sitesinde geçici olarak kapalı olduğu yazıyor. Bu yüzden mutlaka gitmeden önce ya sitesini ziyaret edin ya da arayın.

Adres: Kemalpaşa Mahallesi Kabatepe Mevkii Eceabat Tel: 02868141289 Websitesi: www.kabatepe.com.tr Konum için tıklayın.

Çanakkale’de ne yapılır, ne yenir, nereye gidilir gibi Çanakkale önerilerimiz için Çanakkale’de Gezilecek Yerler yazımıza bakabilirsiniz.

29. KAPIDAĞ YARIMADASI, ERDEK, BALIKESİR

Kapıdağ-Yarımadası-Kamp-Ala

Kapıdağ Kamping, bol gölgeli, ağaçlıklı bir kamp alanı. Denizi ve plajı çok güzel. Duş ve tuvaletleri kullanma olanağınız var. Kamp içinde bir cafe var ve fiyatlar oldukça uygun. Birçok kişi akşam gelen müzik seslerinden şikayetçi, bir de bulduğu ayakkabıları kaçırmayı seven köpekler varmış, dikkat edin deriz 🙂

Adres: Kapıdağ Camping, Düzler Mevkii Erdek/Balıkesir Tel: 05373908189 Websitesi: www.kapidagcamping.com E-mail: info@kapidagcamping.com Konum için tıklayın.

Hazır Balıkesir’e gelmişken Kazdağları, Ayvalık ve Cunda için Cunda’da Gezilecek Yerler, Ayvalık’ta Gezilecek Yerler ve Kazdağları Gezilecek Yerler yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

30. DEDEGÖL DAĞI, ISPARTA

Isparta-Dedegül-Dağı-Kamp-A
Fotoğraf: Ali Nadi Kaplan

Burası da çok doğal ve değiştirilmemiş bir alan. Çadırınızı çayır çimen istediğiniz gibi kurabilirsiniz ama çeşmeye yakın kurmanızda fayda var. Bunun dışında çok da bir oluşum yok açıkçası. Doğa yürüyüşçülerin ve dağcıların çok tercih ettiği bir yer. Konum için tıklayın.

Isparta hakkında eğrisiyle doğrusuyla her şeyi Isparta’da Gezilecek Yerler yazımızda anlattık.

31. GİTO YAYLASI, ÇAMLIHEMŞİN, RİZE

Gito-yaylası-kamp-alanı
Fotoğraf: Korhan Özyıldız

Pek el değmemiş bir yayla olduğu için kamp yaparken su veya yiyecek alabileceğiniz, tuvalete girebiliceğiniz bir oluşum yok. Tamamen doğal bir ortama hazır olun yani. Yemeğinizi, suyunuzu ve kamp için gerekli olabilecek malzemeleriniz dikkatlice hazırlayın eksik bir şeyi tamamlama şansı bulmanız zor.  Adres: Hazindağ-Pokut Yolu, 53780 Yukarışimşirli Köyü/Çamlıhemşin/Rize, Türkiye Websitesi: www.gitoyaylasi.com Konum için tıklayın.

32. SALDA GÖLÜ, BURDUR ♡

(Yukardaki videoyu sesli izleyin)

Salda Gölü de doğa olarak müthiş olup, işletme olarak noksan yerlerden. Eğrisiyle doğrusuyla her şeyi anlattık. Buradan okuyabilirsiniz: Salda Gölü Rehberi ve Burdur Gezilecek Yerler

33. ANTIQUE LODGE CARAVAN CAMP, KUŞADASI

Fotoğraf Kaynak: antiquelodgecamp.com
Fotoğraf Kaynak: antiquelodgecamp.com

Altını özellikle baştan çizelim burası bir karavan kampı yani çadır kabul etmiyorlar. Her parselde elektrik, su ve gri su gideri var. Çocukla seyahat ediyorsanız onların çok bayılacağı bir havuzları mevcut. Kamp alanı son derece temiz, sakin ve hayvan dostu. Sadece çok yeni bir işletme olduğundan ağaçlar yeni dikilmiş o nedenle de çok fazla gölge alan yok. Denize kıyısı yok ama en yakın sahil arabayla 5 dakika mesafede. Instagram Adres: Bayraklıdede, Kuştur Önü Yolu Cd. 1. Sokak D:No:13, 09400 Kuşadası/Aydın Websitesi Tel: 0533 796 2267 Konum için tıklayın.

34. HİPO CAMP, GÜMÜLDÜR

Fotoğraf Kaynak: www.hipocamp.com

İzmir, Gümüldür’de denize sıfır bir kamp alanı olan Hipo Camp içinde mutfak, banyo, tuvalet, duş alma yerleri, soyunma kabinleri, market ve cafenin mevcut olduğu düzenli ve temiz bir seçenek. Bazı günlerde mobil manav ve simitçi de uğruyor. Denizi öğlene kadar sakin, öğleden sonra dalgalı. Kamp alanında mangal yakılmıyor sadece plajdaki özel ayrılmış alanda yakabiliyorsunuz. Geniş bir kamp ama fazla kalabalık olmasın diye sayılı kampçı kabul ediyorlar. Adres: Gümüldür İnönü, Meryem Ana Cd., 35480 Menderes/İzmir Tel: +902327987444 Konum için tıklayın.

35. EVCAN CAMPING, HİSARÖNÜ, MARMARİS

Fotoğraf Kaynak: www.facebook.com/groups/363186790399944

Marmaris’in Hisarönü bölgesinde olan, oturmuş ve düzenli bir kamp alanı. Wc’ler, bulaşık yıkama alanları ve duşlar temiz. Ancak yaş ortalaması biraz yüksek. İçinde cafesi var. Kendine ait bir plajı mevcut ama işletmede şezlong hizmeti yok. O yüzden şezlong için komşu işletmelerin plajını kullanıyorsunuz. Denizi taşlık. Bir de sıcak su akşamüzeri bitebiliyor. Adres: Hisarönü mahallesi altınkum sokak kerdime, 48700 Marmaris Tel: +905308494648 Konum için tıklayın.

INSTAGRAM’A DA BEKLERİZ

Herkese mutlu haftasonları! 🌻 Ayçiçek tarlaları açmış ve harika görünüyorlar! Otobanda giderken bir yanımızda sapsarı bir tarla gördük. Hem de gün batımı vakti!!! Derhal ilk kavşaktan geri döndük. Önümüzde uzun yolumuz olduğu için bizim keyif sandalyelerini çıkarmadık, bari fotoğraf çekelim dedik. Hayda! Dronenun pili bitmiş. N’apalım? Arabanın üzerine çıkıldı, tavanına tripod kuruldu, kamera wifi’ya bağlandı. 🤓 Bilgehan biraz tozlandı ama valla drone yavrusu gibi fotoğraf oldu mu, oldu! 🌻 Birkaç gün önce hangi çiçek tarlaları, hangi ayda, nerede görülür paylaşmıştık. Kaçıranlara duyurulur. 🌻 #bizevdeyokuz #evdeoturanerkenölür #ayçiçeği #sunflower #turkeyhome #naturegram #neverstopexploring

A post shared by Duygu & Bilgehan (@bizevdeyokuz) on

288 Comments

  1. Çok güzel bir blog yazısı olmuş. Çok açıklayıcı bilgiler var gerçekten. Şimdi tam pandemi zamanı aslında çok daha değerlendi bu kamp yerleri. Bende bir arkadaşımla birlikte Akyaka Orman Kampında kalmıştım 1 hafta. Bakın iddia ediyorum sabah kalkınca karavanın penceresini açtığınızda ayağınızın altında böyle güzel bir deniz manzarası başka yerde göremezsiniz. Bir de burada bir yürüyüş yolu var. Sabah erken kalkıp burada 2 tur attıktan sonra aşağıya inip bir de denize girdiniz mi var ya ne stres kalıyor ne bir şey. Gerçi 2 tur attıktan sonra burada 72 merdiven diye bir yer var. Sakın 2 tur atıp buraya inmeyin. Gerçekten o 72 merdiven adının hakkını veriyor. Ama çok güzel. Ben harika bir tatil geçirmiştim Akyaka Orman Kampında. Kite Surf yapanlar içinde tam bir cennet. Yazı için tekrar teşekkür ederim. Ellerinize emeklerinize sağlık. Oturduğum yerden gezdim gerçekten 🙂 Sağlıklı günler dilerim

  2. Merhaba önce detaylı bilgileriniz için teşekkürler. Ben eşimle daha yeni tavsiye üzerine gittiğim İzmir/Seferihisar a bağlı Gümüldür beldesinin tabiat parkında kaldım ve bayıldım. Ormanın için de denize sıfır ince kumlu, hemen derinleşmeyen temiz bir deniz. Sezon bittiği halde karavan ve çadırların da kalanlar hala vardı. Market, restoran, tekel bayi gerekli herşeyi bulabileceğiniz bir yer. Tuvalet duş yerleri temiz. Çalışanlar güler yüzlü ve yardım sever. Giriş ücretli. Biz günübirlik girmiştik beğenince çadır kiraladık ve kaldık. Sizin tavsiye ettiğiniz yerlere de gitmek inşallah nasip olur ben de burayı önereyim dedim. Biz de evde olmayı düşünmüyoruz.

  3. Kaş’ta Büyükçakıl Harnup Kamping de listeye eklenebilir. Sırf bu kamp yeri için bir daha kaş a gitmeyi planlıyoruz ☺️ Liste için de teşekkürler

  4. Selam
    Yararli bilgileriniz icin tesekkürler, keske herkes gittigi yerleri sizin gibi paylasabilse..
    Kismet olursa bu sene ilk olarak bende kamp yapmayi düsünüyorum Ege Akdeniz.
    Paylasimlarinizin devamini bekliyoruz.
    Hayirli huzurlu saglikli tatiller.

  5. Merhabalar Eylül ayında Muğla Marmaris’ten başlayıp Kaşa doğru binek araç ve kamp-çadır ile bir tatil planı yapıyoruz, bölgenin temiz kamp alanlarını, sessiz sakin koylarını ve görülmesi gereken alanları kısaca yazar mısınız.. okuduğum tüm bloglarda bir kaç yer için kesin kalınır diyorum ama biraz daha sakin ve sessiz yerler düşünüyoruz o yüzden her yer keşfedilmiş gibi çok kalabalık. Bol gezmeler dileriz biz de evde yokuz Eylül de

    1. aşk ile yapılacaksa :
      fethiye- fethi bey park, samanlık plajı yatmaya ıdeal saganak yagmur
      kemer – kanyon- balık -teleferık sea to sky olympos dağı. romantık
      antalya merkez muratpaşa alısverıs depoo,sinema expo 2016 sessız gezı
      kurşunlu – düden – trt lara kampı lara taksi yanı sessız kumsal saganak yagmur
      belek magıc kıngdom- kumkoy – sargun kaş side manavgat tavuk akşam yurume
      aspendos-salda golu- pamukkale- adrasan- rakı balık sakınlık
      arada yedıın ıctıgın senın olsun.,marmarısı de sen bıze anlat.

  6. Merhaba Bursadan karavanla yola çıkarak egeye doğru gitmeyi planlıyoruz. Fakat kendimize nasil bir güzergah çizeceğimize karar veremedik böyle bir uygulama ya da bir internet sitesi varsa önerebilir misiniz

    1. Merhaba iki erkek kardeş kampa gitmek istiyoruz ama pek bilgimiz yok bize deniz kıyısında elektriği dus wc hizmetleri olan temiz bir yer öneriniz var mı mangal imkanı olursa da çok güzel olur şimdiden teşekkür ederim

  7. Merhaba. Ailecek İstanbuldan Karadeniz sahili takip edilerek Artvin’e kadar gitmeyi planlıyoruz. Yol üzerinde pek çok yer var ancak sizin tavsiyelerinizi almak isterim. Mutlak kamp alanı olmasına gerek yok çadır atilabilecek alanlar daha kıymetlidir. (: teşekkürler, selamlar.

    1. Merhabalar,
      Önerdiğimiz kamp alanları buradakiler kadar. Ayrıca geçeceğiniz şehirlerin rehberini yazmış olabiliriz. Onları da okuyarak önerilerimizi öğrenebilirsiniz.

  8. Didim orman kampı gerçekten güzel sahili doğası ortamı elektrik su duş mangal alanı fiyata dahil çadır başı 45 tl demişlerdi denize 20-30 MR küçük çocuklar rahatlık ile girebilir market vs gibi alanlar 500mt yakınınızda kesinlik ile tavsiye ederim

  9. Merhaba. Harika bir paylşaım muhteşem bilgiler teşekkür ederim. Sizden özellikle bir ricam var 9 ve 14 yaşında olan çocuklarımızla denizi kum ve çocuklarında yüzebileceği aynı zamanda balık tutma keyfi yaşayabileceğim bungalov tarzı evleri olan veya hem orman hem deniz iç içe çadır kamp alanları olan mekan tavsiyelerini var mı acaba 🙁 Bayram da çıkıyoruz hayal kırıklığı yaşansın istemiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhaba Onur,
      Bayramda her yer hayal kırıklığı maaelesef. Kampların özellikleri yazımıdaki şekilde. Size hangisi uygun görünürse artık…

  10. Muğla Fethiye de yer alan Yeşil Vadi Doğa Park’ta kamp yaptım 2 gün önce orası da efsane bir yerdi. Zaten listenin yarısı Muğla’da. Tam bir cennetmiş çok özledim Muğla’yı şimdiden

  11. Aklıma birde Günnücek Milli Parkı Geldi. Marmaris içinde bulunan bu milli parkta da kamp alanları bulunmakta. Üstelik deniz kıyısında ve güzelde bir göleti var. Google’dan Günnücek Milli parkı olarak aratın. Gerçekten çok hoşunuza gidecek. Eğer Marmaris’e tatile gidiyorsanız ya da yolunuz düşerse bir gidip görün derim. Herkese saygılar sevgiler.

  12. Merhaba,

    Muğla – Akyaka’nın bir orman kampı var. Bu alanda kamp yapıldığı gibi çok güzel birkaç taş evleri var. Sadece bir oda ve bir salon. Amükemmel bir balkon ve manzarası var. Akyaka Orman Kampı olarak İnternette aratabilirsiniz.

    1. Merhaba,
      Biz 5 yaşlarında 2 çocuklu 4 kişilik bir aileyiz. Son 3-4 yıldır Burhaniye Ören Altın Kamp’ta kamp yapıyoruz. Fakat deniz suyu çocuklarımız için soğuk geliyor. Onun dışında sizler de bilirsiniz, Altın Kamp hem temizliği hem de kendi özel plajı ve ilgili işletmecileri nedeniyle çok beğendiğimiz. Her seferinde deniz suyu dışında memnun kaldığımız bir kamp alanı. Fakat bu sene suyu daha sıcak olan güneye doğru inmeyi planlıyoruz. Lütfen deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? Çocuklar için uygun, güvenlikli, plajı kum olan, kamp alanı WC duş ve diğer alanlarında temiz olduğu kamp alanı önerisi alabilir miyiz?

      1. Merhaba Sedat,
        Bizim henüz çocuğumuz yok, o yüzden açıkçası bu tip yönlendirmelerden çekiniyoruz. Zaten önerbileceğimiz kamp alanları da buradakiler.

  13. Merhabalar Bende Didim tavşanburnu tabiat parkına gittim geçen sene yeni baslayanlar icin uygun bir yer , isletmesi devlete ait sanırım, gecen sene araç giriş bir defaya mahsus 11 tl çadır icin gecelik 35 tl , biz dolabı 10 tl sana özel, dus tuvalet, elektirik, camasır yıkama sahil yakın mangal icin özel alan gece güvenlik var lücretli kahvaltı imkanı , didim merkeze 5km markette var güvenli bir yer ailelere uygun, bu şekilde yerler bilenler varsa ayrıntılı yazsın, fiyatlar bu yıl artmıstır ama sanırım gecelik 50 tl yi gecmez.

    1. Merhaba,

      Biz de eşimle 3 hafta önce ilk uzak bir bölge kampımızı Muğla’da yaptık. Azmakbaşı Kamping i internetten bulduk. Ama gidince çok büyük hayal kırıklığı yaşadık. Denize sahili zaten yok, deniz olan kısımda tek sıra şezlonglar dizilmiş ve araba geçerken tozu direk kafanızda.. Merkeze dönüp bir kendimize gelelim derken sahil yolundan birkaç kamp alanı keşfettik. Karya Kamping de kaldık. Bir tık pahalı ama buzdolabına çamaşır makinesine her şey vardı.. Çok ilgililer.. Mekan denize sıfır başkalarıyla paylaşmıyorsunuz ve Ram bir aile yeriydi. Aynı sırada öncesinde sonrasında ismi aklıma gelmeyen 2 çok güzel yer daha vardı.. Azmakbaşı a 50-60 vereceğinize karya da 70 verin inanın değiyor. Liste için elinize sağlık belki siz gittiğinizde iyiydi ama şu an orayı hatırladıkça hayal kırıklığımız aklıma geliyor.. Bir de Akyaka orman kampı var listede.. Onun içine gitmedik yalan olmasın, ama Google yorumlarında hele son zamanlardakilerden sonra tövbe deyip kapısına bakmadık bile.. Tavsiyem bu listedekileri Google yorumları ile karşılaştırın, malum gidildiği zaman iyi olup şimdi değişmiş olabiliyor.. Yazı için teşekkürler 🙂

  14. Merhabalar,
    Eşimle ilk kamp deneyimimizi Eskişehirde 14-15 Eylül 2019 sivrihisar hava gösteri alaninda yapacagiz, ücretsiz kamp hizmeti verilecekmis wc ve yiyecek imkani varmis.
    Hem uçuş gösterileri hemde cadir kampi deneyimi bir arada olacak.

  15. Elinize sağlık. Listedekilerden birkaç tanesini deneme şansım olmuştu.

    Çubucak kampını ben çok sevdim. Şansımıza, gittiğimizde hava çok kötüydü. 2015’te Bodrum’u sel basmıştı hatırlarsanız. İste biz o sırada Çubucak’ta çadırdaydık. Hava o kadar kötü olunca koskoca kampta bizden başka neredeyse kimse yoktu. Belki de o yüzden daha çok sevmişimdir 🙂

    Bu yaz da Dalyan’daki kampa uğradık. Orada kalmadık, ama gelmişken bir görelim dedik. Oldukça iyi göründü gözümüze. Bir ara deneme niyetimiz var.

    Bir de geçen yıl Gökçetepe’de kaldık. Açıkçası orayı pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Çok kalabalık ve düzensizdi. Üstelik biz oradayken bir yandan yenileme çalışmaları yapılıyordu. Ortalık kamptan çok inşaat gibiydi. Belki son bir yıldır sorunları gidermişlerdir. Tesadüf, son gecemizde orada da çılgın bir yağmur ve fırtınaya yakalandık 🙂 Bizim bir bahtsız deve durumumuz var sanırım 🙂

  16. Admin ve yorumcu dostlar paylaşımlarınız çok faydalı biraz da gittiğiniz noktalardaki fiyatlardan bahsetseniz daha da yararlı olacak, birçok yerde kamp alanları otel fiyatına, evet kamp yapmak farklı bir tatil anlayışı ama ekonomiyi de düşünmek lazım…

    1. Metin Bey ilgili yerleri arayarak fiyat alabilirsiniz. Zaten bu ülkede fiyatlar 2 haftada bir değişiyor. O yüzden fiyat bilgisi paylaşılsın istemiyoruz

  17. Selam öncelikle siteniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Ben Afyonkarahisardan yola çıkacağım Ancak ilk defa 10 gün kamp yapacağız nereye gidilir nerede kamp yapılır bilemedik her yer çok güzel düzenli aile ortamı tabi çocuk için için sizden tavsiye istiyorum deniz olsun istiyoruz değerli tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar

  18. Bu kadar yeri gezipte Tokat Niksar Çamiçi yaylası kamping alanını görmemek büyük kayıp oksijen konusunda dünyanının enleri arasında çok sessiz bir ortam ve hemen yanı başında otelde mevcut.

  19. kapıdağ kampingi yazıpta yanında ki abisinin kampı ant kampingi yazmamak çok üzücü bence.
    ant kampingte kalan misafir kalitesi, yer paylaşımı, mangal düzeni, tuvalet ve duş temizliği gibi
    her yönü ile 1000 basar.

  20. Merhaba,
    Öncelikle sitenize bayıldık. İlk kampımızı yapmak istediğimizden internet araştırmalarımızda en çok hoşumuza giden site oldu.
    Biz oğlumuzla(5 yaşında) ilk kamp tecrübemizi yaşamak istiyoruz. Yukarıdaki listede doğası, sadeliği açısından en çok hoşumuza giden yer Torkul Gölü oldu.
    Acaba bize Ankara – İstanbul arasında başka bir öneriniz olur mu ? Aracımız offroad değil ama SUV olduğundan bu mevsimde sanırım büyük problem yaşamayız. Aradığımız özellikler, çok çadırın olmaması, gündüz doğanın gece ise yıldızların tadınız çıkartabileceğimiz, akşamları kamp ateşi yakılabilecek %100 doğa ile iç içe bir yer.(göl kenarı olması sadece neşemizi 10’a katlar)
    Şimdiden çok teşekkür ederim.
    (tahmini gidiş dönemimiz kurbandan sonraki hafta)

    1. Merhaba Bahadır,
      Aklımıza gelen tüm güzel yerlere bu listede yer vermiştik zaten. Keşke daha fazla yardımcı olabilseyim. Eğer bir keşfiniz olursa bekliyoruz haberlerinizi

      1. Merhaba Bahadır Bey

        Bolu Sakarya arasında yer alan Sülüklü Gölü tavsiye ederim size, tanımınıza uygun, 9km gibi çok da bozuk olmayan bir yol var, SUV araçla çok rahat bir yolculuk yapıp gölün tadını çıkarabilirsiniz. 3 hafta önce oradaydık ve çok keyif aldık, bçocuğunuz olduğu için biraz soğuk olma ihtimalini göz önünde bulundurup yedek kıyafet almanızı öneririm.

  21. Merhaba biz de eşimle kamp yapmak istiyoruz daha önce hiç yapmadık otele bütçemiz yetmiyor o yüzden en iyisi kamp olur diye düşündük ama gittiğimiz her yeri gezmek istiyoruz çadırları daha çok uyumak için kullanacağız yani.Bahsettiğiniz yerlerde gün içinde çadırı bırakıp gidebilir miyiz güvenlikli yerler mi yani.Ayrıca bizim için tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim teşekkürler

    1. Bir de kamp yerleri için de rezarvasyon gerekli oluyor mu yani gelişine gördüğümüz yere girsek açıkta kalma ihtimalimiz var mı?(Ayrıca bayram tatilinde gideceğiz)

  22. Merhaba esim ve 4 yasinda cocugumla bayram 2.gunu itibariyle ilk defa 5 gunluk cadir kamp tatili yapmayi planliyoruz.wc ve duslari temiz,mumkunse cocuk icin sicak su dusu olan , denizin sig kesimleri ve sahili cakil degilde kum olan,fazla dalgali denizi olmayan bir yer onerebilir misiniz?

    1. Selam Kamp yapmak ikiye ayrılır
      1- Çadır kamp alanlarına gidersen duşun olur olmaz tuvalet temiz olur olmaz fazla müşteri için çadırlar çok sık ve yan yana kısacası rahat değil senin istediğinde bu değil
      2- Çadırın var aracın var birde sana uyan partnerin varsa kamp alanını sen seçeceksin bayramda bile gitsen kimse olmayacak ben 4 yıldır 2 çocuk babasıyım hepimiz uyumluyuz ve sakin kimsenin olmadığı yerleri keşfettik duşu nasıl yapıyoruz 5 litre su vidonları ile tuvalet orman bölgesindeyiz ağaç dibi tabi ki ıslak mendil ve biraz su yeter doğayla kamp olayı böyle
      1. yi tercih edersen otele veya pansıyona git
      2. yi tercih edersen kendine güven ailene güven nefis bir tatil yap
      sana foto göndermek isterdim fikrin çok değişecek

      1. merhabalar arkadaşım.ben de üç çocuk babasıyım.çadır kamplarına gitsek rahat edemez miyiz.ilk defa çadır ile çıkmayı düşünüyoruz ama hiç bir fikrimiz yok.sizin gittiğiniz yerlerde kimseler oluyormu yani korkmuyor musunuz.ben balıkesirden (akçay)başlayıp marmarise kader konaklayıp gezmeyi düşünüyorum.olumlu veya olumsuz yönleri olurmu bize tavsiye edebileceğim yerler varmı.yardımcı olabilir misin.teşekkür eder saygılar sunarım..

      2. Selamlar kemal bey önereceğiniz bir yer var mı bu haftasonu kafa dinlemeye gitmeyi planlıyorum 2 arkadaş. Denize hasretiz deniz şartı ile aracımız ve çadırımız var

      3. Merhaba,
        Beni en düşündüren güvenlik konusu. Biz de çocukla deniz kıyısında kamp yapabileceğimiz, güvenli ve kalabalık olmayan bir yer arıyoruz. Elektrik işini nasıl hallediyorsunuz?

    2. datçada bahsettiğiniz gibi bir yer var Datça merkeze gelmeden butik otellerin olduğu bir sahilde bizde rastgele bulduk ama çok memnun kaldık tavsiye ederim

    3. Köyceğiz Ekincik camping , aktur camping veya çubucak olabilir (datça-marmaris yolu) , Ada camping (cunda) denizi soğuktur*

  23. merhaba ilk kampımızı yapmayı düşünüyoruz Bozcaadayı karar kılmıştık ancak işletme ile ilgili yorumları okuduktan sonra biraz geri adım attık , denize sakince girebilecegimiz ve kamp yapabileceğimiz bir kamp alanı tavsiyeniz var mıdır acaba? Listeyi tek tek inceledim ancak bazılarının+ları bazılarının -leri derken karar vermek gerçekten zor.

  24. Merhaba Eşim ve çocuklarımla gideceğim çocukların yaşı 3 – 5 – 8 yaşlarında daha önce incekum orman kampında kaldım 1 hafta keyifliydi ama çok kayalık olduğundan dolayı çocuklar çok zorlandılar ,
    Siz değerli kampçılar önerebileceğiniz yerler varsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    1. Merhaba
      Dikili Deniz camping her yönüyle çocuklar ile kamp yapmaya çok uygun
      Bizim ilk kamp deneyimimiz idi iki aile
      Asla yapamam sanıyordum
      Çok çok memnun kaldık
      Çocuklarımız 4,5 ve 8 yaşındalar

  25. Merhabalarr…. tamda ilk çadır tecrubemize Aktur Datca kamp alani icin hazirlik yaparken sizden fikir almak icin yazilariniza baktim ancak Akturu göremedim… oysa cok nezih ve doga harikasi bir yer oldugu soyleniyor… sizin fikrinizi almak istedim?

  26. Gito yaylasında hiç ummadığınız kadar temiz tuvaletler bulabilirsiniz ücretsiz ve herkesin kullanımına açık, yolun kenarında. Yanlış bilgi edinmesin arkadaşlar.

  27. Merhabalar, biz izmir`de üniversite öğrencisiyiz. Bitirme projemiz Türkiye turizmi üzerine. Sizin fotoğraflarınızı kullanabilir miyiz ?

  28. Liste çok güzel ellerinize sağlık.Fakat yazdığınız kamp alanlarına ”en iyi derken” hizmet sınıfını atlamışsınız.Çoğu kamp alanında hizmet sıfıra yakın ve umursamamazlık hat safhada.Reklam yapmıyorum ama motosikletleriyle Türkiye’yi gezmiş 2 arkadaş olarak size şunu söyleyebilirim ki Türkiye’nin hizmet açısından en iyi kamp alanı açık ara Kapadokya’dadır.Neresi olduğunu gidenler çok iyi bilir.Sizlerde iyi bilirsiniz ama listeye neden yazmadığınızı bir türlü anlayamadım.Balon manzarasıyla ve sayısız ücretsiz hizmetiyle belirttiğim kamp alanını gidenler ufak bir tebessüm edecektir.Ha bu liste başkaları tarafından oluşturulduysa onlar için üzgünüm henüz kamp yeri nasıl olur görmemişler.

  29. Sitenin SEO sunu ne yaptınız arkadaş? Son günlerde ne araştırsam bizevdeyokuz çıkıyor karşıma. Detaylı anlatımınız güzel. Elinize sağlık.

    1. Ayı insanla karşılaşmayı sevmez ve insandan kaçar ama sürpriz karşılaşmalarda korkup saldırganlaşabilir

  30. Süper bir yazı olmuş tekrar tekrar okudum hiç sıkılmadan emeğinize saglık iyiki varsınız

  31. Kamp yapmaya karar verdim ve ilk deneyimim olacak sizce hamgi marka ve hamgi model cadir almam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim
    Saglam ve su gcirmez olmali baya bi arastirma yaptim ama guzel bise bulamadim gibi bilen varsa oneride bulunabilir

  32. Öncelikle bu muhteşem liste için çok teşekkürler. annem, babam ve ben birlikte Türkiye turuna çıkmayı planlıyoruz. şu an için konaklama sorun teşkil ediyor çünkü oteller çok pahalı ve ayrıca doğa ile iç içe olmak istiyoruz. sorum; rotamızdaki ve buradaki kamp alanları dahil acaba çadırımız olmasa da uygun fiyata çadır vs kiralanabiliyor mu? yoksa çadır alıp yola koyulmak daha mı mantıklı ve hesaplı olur sizce? şimdiden teşekkür ederim 🙂

  33. 02-06-2018 de salda gölüne gittik. tavsiyeniz üzerine sami ustayı bulduk. tavsiye ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler,harika bir yer

  34. Selamlar Almanya’dan Hobby Landhause 770 cl karavan aldım tr plakalı en full modeli yerden ısıtma kalorifer anlayacağınız çok özel bir karavan kullanmadığım İçin satıyorum ilgilenen arkadaşlara bana 05321383333 ulaşabilir

  35. eşimle beraber temmuzun son haftası bir kamp programı planlamak istiyorum. kendi çadırımızda var ama ilk defa çadır kuracağız. rotamız İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir-İzmir olacak bu güzergahta tavsiye edebileceğiniz kesinlikle gitmeniz gerekir dediğiniz bir yer var mı?

  36. Merhaba biz evde yokuz ekibi 🙂
    Sonunda bir kamp yapmaya karar verebildik ancak daha önce bir tecrübemiz olmadığından nereye gitmemiz gerektiği hakkında en ufak bir bilgimiz yok 🙂 Ankara’da yaşıyoruz ve civar bölgeler tercihimiz tesis olması bizim için daha sağlıklı olur sanırım ilk tecrübemiz olduğundan.. Önerileriniz nelerdirrr? 🙂

  37. Teşekkür ederim.bu yaz kamp kuracağım.ilkkez ve yalnız.umarim mutlu maceralar ve deniz keyflkeyflerim olur.herkeze bol şans ve korkuyu atın üzerinizden.yoksa keyif ten çalar…

  38. Merhaba Biz Evde Yokuz,
    Bu yaz 4 arkadaş kamp yapmayı planlıyoruz. Ben ve 1 arkadaşım hariç diğer 2 kişi biraz kamp olayına uzak ve takıntılılar. Onlar için hem uygun olsun, hem yemek ihtiyaçlarını gidersinler (market ve çarşıya yakınlık) hem de denizi ve kamp ortamı keyifli olsun denebilecek bir yer arıyoruz. Ben Adrasan’dan şaşmayanlardanım ama yine de farklı alternatif varsa bilmek istiyorlar. (Kamp yapmak istiyorlar ama medeniyete de yakın olmak isteği içindeler) Çok benlik muhabbetler değil ama planı yapalım dedik bi kere, ben de öyle bir yer bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

    1. Merhaba.
      2 sene önce Muğla Akyaka’da Akbük koyunda kamp yaptık.Akyakaya 22 km mesafede ormanın içinden ve bazı plajların üzerinden kumlu ve çakıllı bir yoldan geçerek ulaşıyorsunuz.Bizim ilk kamp deneyimimizdi ve hiçbir hazırlığımız yoktu çadır dahil.Mekana varır varmaz hazır çadırlardan birini kiraladık o zaman için 50 TL’ydi.O sene ve sonraki senelerde gittiğimiz kamplara göre tuvalet ve banyosu gerçekten çok temizdi. Kamp alanında çadırınızın içine elektirik çekebiliyorlar ve isterseniz buzdolabı kiralayabiliyorsunuz.Sahil yürüyerek 5 dk mesafede ve hemen sahile indiğinizde kafeler,restoran ve bakkal gibi ihtiyacınızı karşılayacak tesislere ulaşabiliyorsunuz. Geceleri denizi kadife gibi mutlaka girmelisiniz. Bu seneki turumuzda da mutlaka ziyaret edeceğimiz yerlerden olduğu için gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliyorum.Şimdiden iyi tatiller.

      1. merhaba:) biz eşimle kamp yapmayı düşünüyoruz benim gönlüm muğla kabak koyunda. ilk kamp deneyimizi olcak çadırımız vs alıcaz. kendi çadırımızı kurabiliyoruz değil mi illa bi kamp alanına mı bağlı kalmka gerekiyor? yani denizin dibine çadırımızı atıp kamp yapacağımız bi olanak var mı

  39. Merhabalar* erkek arkadaşımla beraber Bolu, Düzce, Yalova, Sakarya, Bursa tarafında 2 günlük kamp yapmak istiyoruz. Nereleri önerirsiniz? Güvenlik açısından biraz korkularımız var

  40. Köyceğiz’e gittiğimizde önerdiğiniz Sultaniye köyündeki kamp alanında kaldık bu kadar güzel bir yer olamaz sayenizde yaptığımız en güzel kamp oldu kimselerin olmadığı sakin göl manzaralı bir ortamda, gece yıldızları izlediğimiz, sabah göle vuran güneşin doğuşunu izlediğimiz keyifli bir gezi oldu, yazınız için çok teşekkürler 🙂

      1. Merhaba
        Marmaris tarafında bir yeri kaçırmışsınız size bilgi vermek istedim,çubucak çadır kampının önünde arabanın kilometresini sıfırlayın Datça’ya doğru devam edin tam 11 km sonra solda ufak bir tabala vardı orman yolu yazıyor oraya dönüp 2 km sonra ıssız bir koya ulaşıyorsunuz bende 2017 yazında tesadüf keşfettim
        Size tavsiyede bulunmak istedim,saygılar,iyi yok olmalar:)

  41. Merhaba biz evde yokuz 🙂 bu yıl bugünlerde biz de ilk kez kamp kurma kararı aldık ve İzmit’ten yola çıktık. Aslında yola çıkarken herhangi bir rotamız da yoktu. Doğa kampı olmasını özellikle istedik. Kaz Dağları eteklerine konuşlanmış Akaleos Kamp’a gittik, ilk tecrübe açısındam oldukça güzeldi Hatta şöyle ki yol üzerinde sizin aracınızı da gördük ☺️Akaleos Kamp önerebiliriz, sadece ilk gidiş için yol biraz zorlumolabiliyor. Hızır kamptan sonra kurulmuş bir kamp alanı, şimdi Assos Neverland Kamp’tayız, burası da oldukça güzel
    Sizi seviyoruz ve zevkle takip ediyoruz ,iyi ki varsınız ❤️
    Gamzenika (GamzeAkın Sapancı)

    1. 😀

      Selam Gamze! Caretta’mızı da alıp geldik. Çok sevgiler ve iyi eğlenceler

  42. merhabalar,
    sizi bir süredir takip ediyorum ve özendiğimi söylemeden geçemeyeceğim 🙂
    Biz 2 sene önce radikal bir kararla İstanbul’u terkedip Olimpos’a yerleştik. Yaz aylarını saymazsak burası oldukça sakin ve halen köy. Köy diyorum çünkü her istediğinizin elinizin altında olmadığı, kendi bostanınızda sebzelerinizi yetiştirdiğiniz, ekmeğinizi bile kendinizin yaptığı, en yakın markete 7km mesafesi olan ve en büyük yerleşim yerine ve hastaneye 30 km mesafedeyiz. Kısacası İstanbul’da doğmuş büyümüş biri olarak Olimpos bizim için hala köy ve doğada yaşamak paha biçilemez..
    Şimdilerde ise tatlı bir telaş içindeyiz hayallerimizden ilkini gerçekleştirdik şimdi sıra diğerinde 🙂 Yakın zamanda 1970 model Volkswagen T2 minibüs aldık ve onu karavan olarak dizayn ediyoruz. 2 köpeğimizle birlikte fırsat oldukça Türkiye’yi gezmeyi planlıyoruz. Bu paylaşım tam bize göre ancak deneyimlerinizi göz önünde bulundurarak şunu sormak istiyorum. “Türkiye’de özel kamp alanları dışında konaklama yapmak mümkün mü?” Gerek sizin paylaşımınız, gerek kendi araştırmalarımda hep ücretli kamp alanları çıkıyor karşıma. İsteğimiz kendimizle kalacağımız,insanlardan ve teknolojiden uzak yerlerde konaklamak. Bu konuda önerebileceğiniz yerler var mı?
    sevgiler..

    1. Selam Merve,

      Çok güzel bir maceraya atılmışsınız. Herşey gönlünüzce olsun.

      Sorunu doğru anladıysam, evet, biz tesis olmayan yerlerde konaklıyoruz. Yani yoldan geçerken bir yeri beğenip hadi burada kalalım diyip çektimiz oluyor.

      1. Tam olarak sormak istediğim buydu evet. Bu şekilde oluşturduğunuz rotaları paylaşmanızı rica ediyorum bizim gibi yeni başlayanlar için faydalı ve çok yardımı olacaktır. En azından güvenlik korkusunu yenmiş oluruz..

        1. Merve güvenlikle ilgili biz de korkuyoruz, o her zaman aklımızda olması gereken bir gerçek.

  43. merhaba,

    Eşimle bu sene Marmaris’e yakın bir konumda kamp yapmayı düşünüyoruz. Azmakbaşı camping, Çubucak camping ve Gökova orman kampı arasında kaldım. Ben yüzme bilmediğim için ve plajda şezlong keyfi yapmayı sevdiğimden plajı güzel olan ve denizi çok derin olmayan bir yerde kamp yapmak istiyorum. sizde hangisini seçmeliyim? sanırım gökova da sahil yok, iskeleden direk denize giriliyormuş. derin midir bilemiyorum:/

    1. Selam.. antalyada yaşıyoruz. Bu bölgede çubucak kampı ile ilgili güzel şeyler söyleniyor bizde bayramı orada geçireceğiz eşimle.. sizde değerlendirebilirsiniz

      1. Dikili deniz campingi yazmışlar yorumlarda, bir bakın derim üzerinden 2 yıl geçmiş olsada 🙂

      1. Yuh, Eren ne kadar art niyetlisin. Gez bi siteyi, sosyal medya hesaplarımızı, bizi tanı. Öğrenmeden fikir sahibi olunmaz.
        Ayrıca en üste ne yazıyor? Bunları biz seçmedik, Evde Yoklar seçti.
        81 il var Türkiye’de, senin mantığınla bunların yaklaşık düşmanız o zaman. İzmir kurak bir yer, insanlar buradaki kampları tercih etmiyor olacak ki en beğenilen kamplar başka yerlerden.

    1. İzmir, gülbahce yoluna sahilden girecek olursanız deniz kenarınd birçok mamp yeri var sokakta kalmazsınjz.

  44. Merhaba,

    10 gün sonra eşimle başlamayı düşündüğümüz ege-akdeniz araba turu için nerelerde kamp yapılır diye düşünürken sitenize denk geldim :). Beni büyük bir dertten kurtardınız. Soylediğiniz kamp alanlarının çoğu rotamızın üzerinde. Emeğinize sağlık 🙂

  45. Merhaba. Muğladan Antalyaya bir harita çizseniz 4-5 yer, yol sıralamasına göre nasıl olurdu ?

    1. Bizde istanbuldan antalyaya gidicez yolda ugrayabilecegimiz kamp alanlari ve tarihi yerleri yazabilirmisiniz

      1. bizde 4 ağustos akşamı özel aracımızla iki kişi yola çıkıcaz.
        istanbul-antalya güzergahındaki kamp alanlarını araştırıyoruz.
        bize de iletirseniz seviniriz belki karşılaşırız bile 🙂

  46. Merhaba,

    İnbükü orman kampında 1993 yılından 2005 yılına kadar her yaz tatilimiz orada geçmişti. Her sene aynı insanlar gelirdi. Kampçıların en az yarısı senelerden beri birbirini tanıyan insanlardı. Ancak yaklaşık 3 seneden beri kamp alanı kapalı durumda ve içerisindeki banyo/wc, çamaşırhane ve bulaşıkhaneler de yıkılmış. Tekr ar yapılıp hizmete açılacağı iddia edikiyormuş ancak herhangi bir ilerleme yok, ne olacağı meçhul denebilir. Bahsetmiş olduğum buranın müdavimi kampçılar ne olacağı konusunda birbirleri ile her sene görüşüyor ancak ne yazık ki henüz iyi bir haber yok.
    Ayrıca bu kamp alanın içerisinde, Çökertme koyu adında bir kamp alanı daha yer almaktadır ancak oranın şartları inbüküne göre daha kısıtlıydı ve tabi şu anda orası da kapalı durumda.

    1. Yağız Bey kardeşim. İnbükü kampının kapanmasına üzüldük. Üç yıl sonra tekrar kampçılığa dönmüştüm. !995 yılından beri Çubucakta kamp yapmaktaydım. Ama hergün yürüyerek İnbüküne gidiyor yani dağ yürüyüşü yapıyor orada denize giriyor ve dönüyordum. Küçük bir tekne sahibi olduktan sonra denize girme yeri olarak İnbükü olmuştu. Ama bu yıl inbükü kampının tamamen kapandığını tesisin dozerlerle yıkıldığını gördüm. Orada kamp yapanlar Çubucak’a taşınmışlar.
      Çubucak bu nedenle çok kalabalık oluyor.
      Bu yıl işletmeci kamp fiyatlarının daha pahlı olacağını söyledi. Sezonluk sistemini kaldırıyor. Dilerim İnbüküne Karşı koydaki gibi otel yapılmaz. ARTIK İNBÜKÜ YOK.

  47. Merhaba hocamlar,

    Az önce Ekinci kamp’ını aradım, yeri falan çok hoşuma gitti ama telefona çıkan beyefendi aile alabileceklerini, küçük kardeşimle alamayacaklarını söyledi, kardeşimin erkek olduğu içinmiş, kadın olsaymış sorun değilmiş, iki senedir bu böyleymiş, aile alıyorlarmış. Af edersiniz ama kamp için bu yaklaşım çok ayıp bir durum, ki küçük kardeşim aile değil de ne? Ülkenin her yanı karanlığa gömülüyor gün geçtikçe.
    Gitmek isteyenlere bilgi olsun diye yazdım.
    Saygılar.

    1. Hiç beklemezdim, biz gittimizde hiç böyle değildi. Ya el değştirdi, ya da kötü bir tecrübe yaşadılar demek

    2. allah kahretsin bu sapık düşünceli insanları. Kendileri ne ise herkesi de öyle zannediyorlar.

  48. Biz kamp alanı arıyoruz sahili kum olsun ve denizi sığı olsun önerdiğiniz varmı

  49. Merhaba. Haftasonu assos neverland kamp alanına gideceğiz arkadaşlarımiz daha önce gidip beğendikleri bi yer biĺginiz var mı? Veya orası yerine şurası?

    Teşekküler

  50. Merhaba,

    Erkek arkadaşımla geçtiğimiz Nisan ayında 4 günlüğüne Kapıdağ Camping’e gitmek için plan yaptık. Sezon dışı olabileceğinden önceden arayıp açık olup olmadıklarını teyit ettik. Telefonu açan hanım, tam bir yerli işletmeci edasıyla, “Gelin gelin, hallederiz” dedi. Hatta elektrik vs. gibi sorularımız sebebiyle kamp yerine çok yakında oturduğunu, her konuda yardımcı olacağını söyledi. Daha önce defalarca kamp yaptım, zaten dağcıyım, kamp hayatı dağ koşullarının yanında epey ehil kalıyor. Fakat erkek arkadaşım daha konforlu kalabilelim diye kampingde ısrarcı olduğundan bir kampingde kalmaya karar verdik. Neticede yola çıktık ve Bandırma’ya vardığımızda hanımefendiyi aradık, geliyoruz diye. Ama o da ne! Hanımefendi evindeymiş, evi kamp alanına yakın filan değil, tâ bir saatlik mesafedeymiş. Bizim rezervasyon için aramış olduğumuzu “önce” anımsayamadı, konuştuğu başka birileriyle karıştırdı, ardından da bizimle teyitleşmediğini iddia etti. İstanbul’dan kalkıp gitmiş olmamız filan umrunda değildi, açamazmış kampı. Sezon dışıymış ve gelenleri önceden jandarmaya haber vermesi gerekiyormuş. Bunların hepsi kabul edilebilir sözler olabilir, fakat önceden aramamış olsak. Buraya kadar bir gerizekalılık, şark kurnazlığı ve işbilmezlik olarak niteleyebileceğim bu tavır, hanımefendinin bize kaçak, evet kaçak muamelesi yapmasıyla bambaşka bir boyuta evrildi. Ne bilecekmiş bizim kaçak olup olmadığımızı, birilerinden saklanıp saklanmadığımızı. Nasıl bir zeka durup dururken böyle bir şey yumurtlar? O kadar sinirlendim ki, anlatamam. Kamp yapmak için çıktığımız yoldan, birden suçlu oluvermiştik. Hanımefendiye “peki, jandarmaya gidelim, ben sizden şikayetçi olayım, bunu da öğreniriz” dememe ise tabii ki yanaşmadı. Tam bir terbiyesiz, haysiyetsiz. Şu an yazarken tekrar sinirlendim. Kamp yeri ararken tekrar adlarına denk gelince yazmak istedim. Gitmeyi düşünenler uzak dursun. Bu telefon konuşması Bandırma’dan bindiğimiz otobüste gerçekleşti. Biz de maalesef kampın olduğu yere varmış olduk. İstanbul’a dönmeyi bile düşündük, fakat bir gerizekalı sebebiyle işten okuldan artırdığımız zamanı rezil etmek istemedik. Etrafta bakındık. Tam bu Kapıdağ kampingin yanındaki kamp yerini aradık. Henüz açmadıklarını, muhtemelen kimsenin de açmamış olduğunu söyledi Dediğim gibi, kadınla teyitleşmesek bu zaten sorun değil. Neyse. Bu aradığımız beyefendi çok yardımcı oldu sağ olsun. Bu beyefendinin kampının adını maalesef hatırlamıyorum. Kendilerinin kampının önündeki plaja çadır kurabileceğimizi, sorun olmadığını söyledi. Biz de bir bakalım dedik. Sonuçta beyefendinin kampının yanındaki alana kamp kurduk. Banvit’in otel gibi bir alanı vardı, oranın önüne. Oradaki güvenlik görevlilerine de buradan teşekkür etmiş olayım. Onların tuvaletini kullanmamıza izin verdiler, hatta bize peynir, çay verdiler. Onların sayesinde güvenli bir ortamda kamp yapmış olduk. Diyeceğim o ki, KAPIDAĞ CAMPING’den uzak durun.

  51. Merhaba,
    siteniz çok faydalı ve hoş olmuş . Sanırım imdadımıza yetişebilecek ..
    2 kadın arkadaşım ile birlikte ilk defa kamp yapacağız, Yola izmirden çıkacağız . 1 haftadır araştırıyorum ama nereye gitmeliyim bir türlü karar veremiyoruz.Mordoğan ve Karaburun sizce nasıl yada Ege kıyılarında deniz kıyısı bize önerebileceğiniz bir kamp alanı varmıdır? Yani elbet çok var ama bir kaç yer önerirseniz çok mutlu olurum 🙂
    Teşekkür ederim , iyi tatiller.

      1. Selamlar biz evde yokuz ailesi..bayram tatilimizi burayı okuyarak hızır kamp ta gecırdık ve harıka bır deneyımdı..gercekten cok tesekkur ederiz.. keyıflı gezmeler..

  52. Merhaba siz samimi #bizevdeyokuz ailesi yaklaşık iki yıldır takip ediyorum sizleri, her geçen gün artan takipçileriniz gibi gıpta ediyorum sizlere. Gerçekten her paylaşımınızla yola çık hemen diyor içimden bir ses 🙂
    *Size danışmak istediğim bir husus var. Ankara’dayım ve arkadaşlarla bu bayramda tek gece de olsa Ankara çevresinde veya çevre illerde bir çadır kampı yapalım diyoruz. Yedigöller falan aklımızdan geçiyor ama alternatif neresi ve nasıl olabilir? Önerileriniz olursa memnun olurum.
    *Ayrıca belki biliyorsunuzdur Beypazarı taraflarında Eğriova Tabiat parkı vardır yıllardır gidemedim ama çok severim daha da yenielendiğini, düzenlendiğini duydum. Belki fırsat bir gün orada görüşürüz.
    Evde oturmamak, yola koyulmak üzere, iyi ki varsınız 😉

      1. Öneriler için çokça teşekkür ederim 🙂
        Eğriova’ya dediğim gibi uzun zamandır gidemedim fakat söyle bir oluşum varmış: http://kampbozayi.com/
        Ayrıca bağımsız olarakta(işletme harici) bir alternatif de sunabileceğini düşünüyorum.
        İyi, bol gezmeli, eğlenceli bir bayram dilerim 😉

  53. Şimdi bir sorum olacak bizim işimiz biraz riskli, 3 kişiyiz çadırımız var. Denize yakın bir yer arıyoruz mümkünse denizin dibinde, ve en sıkıntılı tarafı 3 tane köpeğimiz var. Anlayacağınız milleti rahatsız etmeyeceğimiz, sakin sessiz, duşu ve wc olan bir kamping arıyoruz. Elektrik derdimiz yok. olmasa da olur. Bunlar göz önünde olursa önerebileceğiniz bir yer var mı?

  54. Bu kadar çok seçenek varken Konyaya yakın bir yer olmaz mı
    (resmi kamp alanı olması lazım ohalde sıkıntı yoksa Konyada çok güzel bir doğaya sahip bozkırda var ormanda gölde dağda

  55. Öncelikle herkese merhaba
    Ben 21 yaşındayım tek başıma cadirim var tatil yapmak istiyorum bana kalsa gider sahil kenarına çadırı kurarim ama gereksiz insan olur yada başka nedenler olur diye ugrasmak istemiyorum maddi yönden uygun bir çadır kamp dusunuyorum 15 gündür arıyorum ama bi turlu karar veremiyorum.Deniz tatili yapmak istiyorum maddi yönden sikintiya girmeden hemde ortam saracak şekilde basit bir öğrenci tatili nasıl yapabilirim önümüzdeki aylarda ?
    Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler…

  56. Bir zamanların meşhur Kabatepe Orman Kampı geçen seneden itibaren açıldı fakat kamp yapmak yasak ama duyduğumuz kadarıyla Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığı kapsamında yeni dönemde ihaleye açılacak. ve bununla beraber tekrar çadır kamp hizmetini verecekmiş.
    Şu an kamp içerisinde bulunan köprü ve bazı alanlar yenileniyor.
    1-2 hafta içerisinde günübirlik konaklamalara uygun olarak açılacak.
    Kamp hizmetine geçtiği andan itibaren sizlere bilgi vereceğim

  57. Merhaba, paylaşım için çok teşekkürler. Bizim balıkesirden mersine kadar otostopla ve yürüyerek hem de gezerek gitmek gibi bir hayalimiz var. Sizinde paylaştığınız yerlerde kamp kurmayı düşünüyoruz. Sizce bu mümkün müdür? 🙂

    1. öngörmesi zor.
      nereden nereye kadar bir araç bulabileceğini kestirmek çok zor
      hızır kamp ve köyceğiz’deki yerler öncelikli tavsiyemiz

  58. Bunun gibi güzel paylaşım yaptığınız için teşekkür ederim ilk öncelikle. Biz bu yaz ramazan bayramının 3 . Günü kamp yapmaya cikicaz Balıkesir den aşalara doğru. Biz kalabalık ama gençlerin bol olduğu eğlence li hemde rahatla kendi cadirimizda yatabilicemiz yerler varmı acaba yoksa çok seymi istedim

  59. ya arkadaşlar bu kamp alanları insanlara açık alanlar degil mi yani kamu alanı ücretli fln degil bildigimiz orman.

      1. Slm Son 4 yılşdır İğne adaya gidiyom günlük 7 tl alınıyo ama denizi havası doğası inanılmaz güzel kampın tadını çıkarıyom belediye yol kenarına yakılacak meşe ağaç bırakıyo para verilmiyo wc duş mevcut bir yanı 7 göller diğer yanı deniz dubnissa mağarasına 30 km bulgaristan sınırı günlük taze süt yoğurt köy ekmeği ayağınıza kadar geliyor gerçi ben fırın yapıyom o başka kapmçılara tavsiye ederim

  60. Değerli biz evde yokuz:)
    Toplum olarak ihtiyacımız olan doğallığa, doğaya özendirici ve çok faydalı paylaşımlar derleyip topladığınız için tebrik ederim.
    Emeğinize sağlık.

  61. BİZ BU SENE İLK DEFA ÇADIR KAMPI YAPMAYA KARAR VERDİK.KAMP ALANLARI HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIYORUM FAKAT KÖPEĞİMİZLE BİZİ KABUL EDEBİLECEK KAMP ALANI BULMAK İÇİN HEPSİNİ TEK TEK ARAMAM GEREKİYOR.SİZİN TAVSİYE EDECEĞİNİZ KAMP ALANLARI VAR MI ACABA?(MUĞLA’NIN TATİL BELDELERİNDE)

  62. yaa siz gerçekten süpersiniz.hiç kamp yapmadım ülkemizin güvenli olduğunu düşünmediğim için.ama bu şekilde kamp alanları güvenliyse inanın kamp yapasım geldi.benim 2,5 yaşında kızım var.onu doğa ile olabildiğince haşır neşir etmek istiyorum.bebekli aileler için de tavsiyeleriniz var mı.sizce olur mu.

  63. Yurdumuzun her yeri ayrı güzel, fakat; bir yere gidince sanki ordu geçmiş gibi hep çöplerle dolu oluyor. 🙁 Bir de hanzonun biri iki tane şezlong koysa oraya hemen sahip oluyor.

  64. Merhaba öncelikle bu paylaşımlar için çok teşekkür ederim elinize sağlık. İnbükü hakkında yazın demişsiniz. gerçekten harika gürültüden uzak sakin bir yer o kadar sakinki ordaki kampçılar erken uyuduğu için 1o-11 .gibi okey oynayan yeni kampçılara bile çok kızıyorlar .bizzat şahit olmuştum. gürültü istemiyorlar bir site havasında ordaki kampçılar 15 yıl 20 yıl gibi hep oraya giden insanlar çocuklarımız burda büyüdü diyorlar. ama dediğiniz gibi bi özelleştirme çabasında olduklarını bende duydum. belkide bu nedenledir 2 yıldır kamp kapalı hatta orda yapılan tuvalet lavaboların yasal olmadığını sit alanı olduğunu söyleyip yıktıklarını duydum. anlaşılan ranta kurban gidiyor.

  65. Gökçetepe denize sıfır en büyük kamp alanlarından biri. Hafta sonu kalabalık olduğu doğru ama yine de boş bir koy bulabilmiştik. Sarozun denizi de özel, kendi kendini temizliyor. Dalış için de çok uygun bir yer.
    Güzel kamplar herkese…

  66. Sevimli arabanız ve karavanınızı Kaş kamping’de gördüğümde çok ilgimi çekmişti. Böyle enfes bir projenin sahibi olduğunuzu da bilmiyordum. Sizlerle tanışmak isterdim ama denk gelmedi. Aradan 2 yıl geçtikten sonra bir bilgi ararken sitenizi bulmak, sonra içinde kaybolmak ve nihayet bu bölümde paylaştığınız kaş Kamping fotoğrafında kendi çadırımı görmek harikulade bir duygu oldu. Tebrik ediyor ve maceralarınızın devamını heyecanla bekliyorum. Bizleri zenginleştirmekten vazgeçmeyin lütfen. Sevgiler.

    1. Selam Burak!!!!
      Ne güzel tesadüf olmuş da karşına çıkmışız.
      Yoksa sen karavanın denize bakarken sağ tarafındaki çadırlı ekipten miydin? Umarız tekrar denk geliriz bi ara. Konuşmalarımızdan birine gelirsen mutlaka çıkışta gel, tanışalım. Yorumunla güç verdin. Çok teşekkürler

  67. Bu kamp alanı sekmesini gördüğümde Denizli’yi gezdiğinizi hesaba katarak Cankurtaran kampı olacağını düşünüyordum fakat 25 kamp alanının içerisinde Cankurtaran kampı olmaması beni son derece şaşırttı. Cankurtaran dediğimiz kamp alanı Honaz dağının eteğinde olup Denizli Antalya yolunun 5-10 kilometre civarından giriliyor. Güzel havaya sahip olan bu alan oldukça serin ayrıca bu kamp alanında önceden gençlik ve spor bakanlığınım şuan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bir kamp kampüsü bulunuyor yataklı sportif faaliyetlerin bulunduğu şuan kullanılmayan bir alan. Ayrıca bu kamp kampüsü küçük olduğu için yeni bir kamp kampüsü yapılacağı söyleniyor. Bir de bu kamp mevkisi 2. Haçlı seferlerinin yapıldığı savaş alanıdır 2. Kılıçarslan’ın kahramanlık yaptığı yerdir Bu savaşın adı Kazıkbeli savaşıdır. Ayrıca savaşta Fransa kralı esir düşmüştür. Dağınık bilgiler verdiğim için kusura bakmayın fakat bir anda aklıma gelen bunlar 🙂

  68. Merhaba evde yoklar . Daha önce hiç kamp yapmadım ve yapmayı düşünüyorum. Ama bu konuda bilgim yok. Kamp yapmanın güvenliği hakkında da birşeyler söylermisiniz? Malum ülkemizde rahat yaşayamıyoruz maalesef.Ve kamp alanları genelde bir işletmeye mi ait oluyor? Biz gezerken bir yeri beğenip burada konaklayalım bu gece diyemiyormuyuz

    1. Selamlar Hilal,

      Şimdi kamp var, kamp var… Bir de ülkemizde 2 türlü kamp kafası var. Kimi kampı ucuza yazlık olarak görüp, en güzel yerleri çadır kente çeviriyor. Bir çadırın bahçesine konulmuş uydu anten, buzdolabı gibi saçma sapan şeyler görmek malesef mümkün. Bu tarz görüntülere daha çok devletin elindeki kamp alanlarında rastlanıyor. Bir de gerçekten doğayı seven, kamp yapmayı sevdiği için kamp yapan insan var. Onlar zaten ya kamp alanı olmayan el değmemiş doğa köşelerini, ya da özel kamp alanlarını tercih ediyorlar.

      Madem sana bu kadar uzak bir konu kampçılık, bizim önerimiz Hızır Kamp (Kazdağ), Kabak Koyu, Sundance gibi bir yerde kalarak başlaman olur.

      1. Yaptığınız gerçekten harika ve türkiyede büyük eksikiliği hissedilen bir konuda biz doğa severlere yardımcı oluyorsunuz.Sağolun.
        Ben bir karavancı olarak yazdıklarınızdan yararlanacağım hemen başladım ve tavsiyeniz olan hızır kampı aradım ama ne yazıkki karavan kabul edemiyeceklerini söylediler.Yerimiz yok falan dediler halbuki çadır kurulan yere karavan hayli hayli konaklıyabilir,sonra yol bozuk dediler anlayamadım.Bu bilgiyide sizin aracılığınızla paylaşmak istedim.Selamlar

        1. Hızır Kamp mükemmeldir. Evet, karavan almıyorlar ama çok tatlı taş evleri var. 😉 Ekleme için teşekkür ederiz

    2. Bu yıl kamp kotamı doldurduktan sonra yazınızı okudum… Sonuç tekrar kamp yapmalıyım oldu

  69. Enteresan bir yorum olmuş kardeşim. Sanki bu siteye bu yorumları okumak için para ödemişsin gibi. İnsanlar gezmiş, sormuş, derlemiş buraya koymuş. Beğeniyorsan faydalanırsın, beğenmiyorsan başka yere bakarsın. Yada dediğin bilgileri içeren bir yazı da sen yazarsın.

  70. bende bircok defa cadırda kaldım dikili bademli köyünü cok begendım.. cadırınız olmasa bile zeytin agaclarının içinde kamp yapabilirsiniz cadır, yatak, sandalye, elektrik, buzdolabı, wc, duş ve market imkanları var.

  71. Selamlar,

    Yazını dikkatli okuyun lütfen. Başına bunları bizim seçmediğimiz, Evde Yokların oyu ile ile belirlendiği yazıyor. Zevk meselesidir, biri beğenmez, diğeri beğenir.

    Biz de Karadeniz’den, Kapadokya’dan, ya da ülkemizin diğer yerlerinden kamplara yer vermeyi çok isteriz ama dediğimiz gibi listenin içeriğini biz belirlemiyoruz. Ama belki başka bir konseptte kamp yerlerini yazarız, mesela bölge bölge kamp yerlerini listeleriz… O zaman olur tabi. Önerilerin varsa seve seve alırız.

  72. Merhaba bir süredir eşimle sitenizi takip ediyoruz, biz sadece Aralık 2015’de Yedigöller’de bir kamp turuna katılmıştık tecrübemiz henüz bu kadar ama yakın zamanda ve önümüzdeki yaz günlerinde kamp yapmaya ağırlık vermek istiyoruz. Bir bayan gözüyle kamp alanlarının (özel işletme veya genel kamp alanları) değerlendirmesini yapmanız mümkün mü? (en önemli konu wc)

  73. Merhaba, sizleri severek takip ediyoruz, detayli ve aciklayaci yazilariniz guzel fotograflariniz ilham veriyor. Kamp masanizin marka/ modeini ya da nereden edindiginizi ogrenmem mumkun mudur? Simdiden tesekkurler

    1. Merhabalar çok teşekkür ederiz güzel sözleriniz için :)masamızı Praktiker’den almıştık ama ne yazık ki çalındığı için model ve marka veremiyoruz:( Gerçekten acayip güzel ve pratik bir masaydı

      1. Kelebekler Vadisi.. Her yaz köylüler tarla sulamak için suyun akışını değiştirmektedir. Yani ne bir damla su akıyor o meşhur şelalesinden nede 1 tane kelebek kalmış.. 1 adet kafe var oda alkol dışında birşey satmıyor. (Satıyor tabiki ama satmasa daha iyi..) Çok ayrıntıya girmeden şöyle izah edeyim ; Ailecek gidilecek bir yer olmaktan çıkmış vaziyette. Günübirlik tekne turları ile gidip 1-2 saat denize girmekten fazlası keyfinizi kaçırmaya meyillidir. Düşünen arkadaşlara duyurulur…

  74. Tavsiye ettiğiniz yerlerin koordinatlarını da yayınlarsanız haritalardan konumunu bulmamız kolaylaşır. Paylaşımlarınızı zevkle takip ediyorum.

  75. Bu yazıyı hemen arşivime kattım. Gerçekten pratik ve özenle seçilmiş güzel bir paylaşım. Teşekkürler.

  76. Trakyadan Egeye uzanan 22 günlük kamp tecrübelerimi paylaşmak istedim.

    Öncelikle Egeye ilk adım olarak Çanakkale Asos(Beramkale)den başladık. İlk kamp deneyimimiz olan yer olarak özel bi yerdir.Kamp alanı olarak Kadırgakoyunda Hafız’ın yerinde zeytin ağaçları arasında günlüğü( 50 TL )kamp alanı ve çevre olarak çok sevdik.

    Orada bigün kaldıktan sonra yol güzergahımızda olan Altınoluk Altandros camp alanına geçtik.Günlüğü (40TL)ancak işletmecilik berbat wc ve duşlar malesef kötü hijyen eksikliği var.

    Oradan güzergahımızı hızlıca geçip,Alaçatıya vardık. Ancak kamp alanı malesef yok. Orada sanayi tarafında bulunan 2 dönüm zeytinlik içinde bulunan bunglowlarda günlüğü(200TL)ye kaldık. Ilıca,içmeler, özellikle Ayayorgi koyu şiddetle tavsiye edilir. Güzergah olarak Çeşme merkeze geçip kamp kurma hayaliyle gittik ama malesefki kamp alanı bulamadık.Çeşme Doğa garden hotelde 2kişi (150 TL )kahvaltı dahil olarak kaldık. Kamp hayatımız için yeni yerler için yola devam diyerek Bodruma geldik.

    Bodrum Gümbette Zetaş campta günlüğü(70TL) kamp alanı duş, wc, çamaşırhane, ortak mutfak hijyenik, güvenli kamp alanır.Sadece akşamları biraz fazla sesli .Bodrum civarında Turgut,Gümüşlük,Yalıkavak,Türkbükü,Torba kesinlikle görülmeli.

    Diğer adreslerle yola devam diyerek Datça’ya geçtik.Feribot yolculuğu ile 1saat 30 dakika gidiş sürdü. Datçada Kargı kyunda denize girmeli ordan çıkıp hemen yanıbaşındaki gölde duş alabilirsiniz. Kamp alanları mevcuttur. Palamutbükü,Kionos,eski Datça muhakkak görülmeli.

    Yeni yerler diyerek Akyaka’ya geldik. Harika bi yer kesinlikle görülmeye değer. Kamp alanı mevcut. Biz konaklama yapmadan Marmaris’e geçip Hisarönünde Altınkum camp alanında konaklama yaptık. Günlüğü(40TL)Ortak kullanılan mutfak alanı,Çamaşırhane,wc,duş çok temiz. Çok sıcak bi ortam akşamları kampta bulunanlar akşam sahilde ateş yakıp harika zaman geçiriyorlar. Bizim kamplar içinde en memnun kaldığımız kamp alanıdır. Marmaris civarında Kızkumu, Bozburun, Selimiye, Turunç, Akvaryum koyu, Turgut Şelalesi görülecek en güzel yerler arasında.

    Yol güzergahımız Fethiye oldu. Tek kamp alanı Doğa kamp ancak giriş çıkış tepede ve tek yön olduğu için biz tercih etmedik. Fethiye Hisarönü Oscar pansiyonda 2kişi (120TL)sabah kahvaltı akşam yemeği dahil olarak kaldık. Ölüdeniz kesinlikle görülmeli. Şövelya adasına geçmenizi tavsiye ederim.

    Yolumuz Kaş istikameti oldu. Burada olympos campta günlüğü(60TL) wc, duş, ortak kullanım mutfak, çamaşırhane mevcut gayet hijyenik. Kaş merkeze 5 dakika uzaklıkta güzel bi kamp alanı. Kaşta mutlaka tekne turu yapmalısınız. Kekova, Üçağız, Batıkşehir, Kale Köyü, gezilecek harika yerler. Bizim yolumuz geri dönüşe geçerek uğramadığımız yerlere gitmek oldu.Görülecek yerler arasında yol güzergahında Kaputaj Plajı, Patara, kesinlikle gidilmesi gereken yerler olarak not alınmalı.

    Biz Saklıkent Kanyonda George camp alanında konaklama yaptı. Günlüğü (40TL)burada havuzbaşında kamp kuruyorsunuz buranın duş ve wc’ler çok fazla hijyenik. Kanyon Bi harika. İsterseniz rafting yapabilirsiniz. Buz gibi oturduğunuz yerin altından geçen kaynak suları sizi fazla rahatlatacaktır.

    Buradan yola devam ederek Muğla Bozhüyük Güzel köyde Bi çay molası verip yola Dalyan’a gelip kamp kurmaya karar verdik. Dalyan camping Harika bi yer. Kral mezarları karşısında mis gibi Gölde yüzme imkanı sunan kamp alanı günlüğü(40TL)ortak kullanım duş,wc,mutfak mevcut. Dalyanda tekne turu tavsiye edilir. İztuzu,Kaunus antik kent, Çamur banyosu yapılmalı,C aretteları burada izleyebiliyorsunuz.

    Buradan yola devam edip Kuşadasına geçip burada Kuşadası merkeze 15dakika Selçuk’a 5 dakika mesafede Sosyal tesislerde kamp kurduk. Günlüğü (30TL) ortak kullanım duş, wc, mutfak mevcut. Hijyen malesef yok. Kuşadasında Dilek milli park görülmeye değer, yol üzerinde Zeus mağarasına uğranmalı o soğuk suyunda muhakkak yüzülmeli. Selçuk’a bukadar yakınken Efes, Meryem Ana, Yediuyuyanlar muhakkak ziyeret edilmeli.

    Yolumuz oradan dönüşe yakın Ayvalık Cunda Adasına sürdü. Burada kamp alanları mevcut. Tercih edilebilecek yerler sayısı fazla. Benden 22 günlük kamp hayatı özetleri bunlar. Umarım kamp hayatınıza yardımcı olur. İyi tatiller.

    1. Wow!!! Ağzına, eline, ince ruhuna sağlık. 22 günlük deneyimi bize üşenmeden aktardığın için. Umarım herkesin bolca işine yarar.

      1. alaçatıda çağla kubat sörf okulunun sağında çok güzel bir camp yeri var Turgay’ın yeri, elektrik su duş cafe sörfçüler karavancılar var güvenlik çok iyi merkeze 6km mesafede denize sıfır bir yer var.

    2. Süperdi, gerçekten çok faydalı bilgiler, paylaştığınız için teşekkürler.
      Seda

      1. Cok kiymetli paylasim helal olsun 🙂 tabi biz evde yokuz a zaten helal
        Olsun diger paylasim icin de 🙂

    3. Sn, Türkyılmaz çok teşekkürler paylaşım için çok faydalı olmuş,
      Biz evde yokuz size zaten olağan üstü bilgi akışınız için çok çok teşekkürler.çok faydalı tüm paylaşımlar.

  77. Hayret… Bunca kamp yerinin sözü geçiyor. Türkiyenin en eski ve elli senedir aynı aile tarafından işletilen kampinginden bahseden hiç kimse yok.
    Altın Kamp

  78. Merhaba , sitenizden ilham aldık ; 12 nolu KUMCAĞIZ CAMPİNG e telefonlarını ısrarla açmasalar da gittik ama kapılara kilit takılmış ; denize sıfır orman içini bakımsızlıktan çöplüğe döndürmüşler . YETKİLİLERDEN BU KAMP ALANINI İSTİYORUZZZ ; LOKASYON VE DENİZİ, MARKETE FIRINA VB. HERSEYE ULAŞIMI YÜRÜME MESAFESİNDE ….
    NEYSE BİZ YOLA DEVAM ETTİK ; İSTİKAMET AĞVA
    KURFALLI KÖYÜ ; Seferoğulları camping
    yer cok güzel, pet şişelerini, DAMACANALARINI asıp yol boyunca çevreci izlenimi vermeleri Laptop çantasından kümes süslemesi yapmaları ; 37 ekran bir tüplü tv nin korkuluk üstüne dikip ilginç bir dekor yapmaları ile bize eğlenceli bir yer olarak gelmişti. Hele çadır önlerinde kurulu salonlar ; ananemizin döneminin mobilyaları var ki çok hoşumuza gitmişti masamzi çıkartmadık yayılıp oturalım diye. Denize kıyısı yazmış sahibi 10 yıllık seferoğlu kamping girişine ama kesinlikle denize paralel ve SIFIR DEĞİL. TEPE aşıp denize kumlu patikayı aşarak iniyorsunuz. Kamp alanı denize cok uzak zaten dalgalardan girilmiyor yasak . Şimdi detaylara gelelim orman içinde olması nedeniyle ama işletmecilik bakımsızlık nedeniyle gidilesi bir yer değil; onların cadırında dört bir yanı hatta havalandırması bile örümcek kaplı cadırda 1 gece kalabildik; kendi çadırını kurarsan 20 tl indirim var. ÇADIRININ YANINA KADAR ARACINI GÖTÜREBİLİYORSUN . Aslında lokasyona göre uygun fiyat ama köy kahvaltısı da tek tabaktan ibaretti ve extraydı. ELEKTRİK BÜFE VE RESEPSİYONDA Hamak minderleri ıslak ; sabah minderleri toplamıyorlar ve hepsi gündüz ıpıslaktı. Hele o bizi cezbeden koltuklar sabah sırılsıklamdı. 74 kadar sayabildiğim çadır için toplam 2 wc ; 2 duş düşünülmüş !!! sabah unuttum tuvaletten kagıdını diye geri çık geri geldiğinizde kuyruk ; sıvı sabunu arap sabunu ; diş fırçanızı koyacak ayna önü raf yok ; askı yok !!! tuvaletler sifon çalışmadığını pislikten geçilmediğini söyleyebilirim. Yerleri – duvarları taze dökülmüş beton ; bayan duşları neyseki sunta kapı ama beyler perde arkası duş- wc yapıyorlar, tam arkada inen patika . Kabul etmeliyim ki gelenler 6-10 kişilik ailelerdi ve duşları temiz bırakmadılar ;işletme ucuz tutunca, ilgilenmeyince ortalık pislikten geçilmiyor. Aynı aileleri arabasını cadır önü çekip danslara başlayınca uyarmak zorunda kaldık. Gelenler de “KAMPÇI” değildi. Hazır yemeğinizi çekirdek, gofretinizi alıp SADECE yatmak için konaklayın tatil yeri ASLA değil. Karasinekler de vardı. Beslenen TAVUKLAR masanızda koltuğunuzda oturuveriyor ; cadır cadır gezerek ötüp herkesi 8:30 da uyandırıyor. çöpler kamp ortası közlerin olduğu yerde, ikili salıncakların olduğu bölgede tam cafe karşısında yığılıydı. Tavuk, yavru köpekler ve orman içinde bol oksijenli mola yeri, YEDEK BATARYANIZLA GİDİP ÇADIRDA YATIP WİFİ YE GİRİN ama işletmecilik sıfır tatile gelmeyin ….
    seferoğulları camping yolu üzerinden yola devam edin ; yol kenarında görmemeniz imkansız; devasa bir girişi var; Green Park Camping ; girişte kurallar ücrete dahil hizmetler eksik de olsa yazılmış içerde ilgiliyi aramak için saatlerce yürümüyorsunuz; devasa girişten girince kocaman bir otopark ; parkedip gezelim dedik ; solda gölgede kocaman çadırlar önlerinde masalar ; devam edin cafe ve büfesi köfte-kanat da satıyorlar:) ilerde solda bungolovlar var. çok ince akan bir dere var sağ yanda sebze yetiştiriyorlar ve güvercinleri var; çocuk oyun alanı bile düşünülmüş; upuzun , ince kum sahili için platformda yürüyüp dalgalı denize ulaşabiliyorsunuz.derenin karşısına mini tahta körülerle yürüyerek geçiorsunuz valiz geçer mi bilemedim. İşletmeci bize çadır kurmak için burayı gösterdi. ağaçlar arasında masalı çadırlar da var ;kendi çadırınızı buraya gelip kuruyorsunuz 90 tl gecelik ; onlar verirse çadırı 120 ye çıkıyor fakat sıcak su; langırt hersey jetona tabi olunca konaklamadık. Zaten denize girilmiyor sabah erken de gideceğiz ama belirtmeliyim ki kamp alanında yeterli masa da yok:( tanıtımı ve mekanı beğendik. bungolovlar ve sahildeki minidisco su da hareketli bir kamp alanı olduğunu gösterdi.sahille -kumla içice pahalı bir konaklama için bu kamp alanını öneririz. masanızı da getirin ama … bol bol 1 tl de .

    1. Altay ağzına ve emeğine sağlık. Ne kadar bilgilendirici bir yazı derlemişsin. Süper faydalı bilgiler bunlar. En kocamanından teşekkürler

      1. Erdek ANT Kamping ve Gümüldür Hipo kamping her açıdan rahat edebileceğiniz kamp alanlarıdır.Bilgilendirme için teşekkür ederim.Saygılarımla…

  79. İlk kez bu yıl 7 yaşında kızımla birlikte baba kız yolculuğa çıktık 15 gün süren bu yolculuk sırasında çoğu kez çadır kurarak kamplarda kaldık.Kaldığımız kamplar hakkında bende birşeyler yazmak istedim.
    1. etap Kapadokya kampı oldu ve 3 gün sürdü Göreme Camping de kaldık.Çadır kişi başı 15 tl kahvaltı ücreti 15 tl.Etraf temiz ve nispeten ağaçlık gölge yerler bulmak kolay.İşletciler gayet güler yüzlü ve uzun süredir bu işi yapan insanlar.Sanırım o çevrede havuzlu(hatta su kaydırakları olan) tek camping alanı da burası.Kamp yerinin tek sıkıntısı haftasonu ise çevreden havuza gelenlerin fazlalığı.
    2. etap Taşkale(Karaman),bu çevrede gezilecek yer çok ama bildiğimiz tarz da camping alanı yok,eğer yolunuz düşerse ya Taşkale de köylülere sorun mutlaka size yardımcı olu kalıcak yer bulurlar yada biraz aşağıda Yeşildere köyünde Kepez Restorant var biz sahibi Faruk’la anlaştık akşam yemeğimizi orda yedik bunun karşılığında gösterdiği yere çadırımızı kurup konakladık.Wc imkanı var elektrik konusunda da yardımcı oldu sağolsun.Restorant dere kenarında gayet güzel ve lezzetli yemekler var.
    3. etap Silifke,İç Anadolu dan Silifkeye inince aşırı nem bizi mahvetti sahilde çadır kurucak yer aradık ve Kaliptos Camping ile anlaştık.Kendi hazır çadırlarını kullanmayı tercih ettik ve pazarlık sonucu çadırbaşı 35 tl ye anlaştık.İşletmeciler her ne kadar iyi niyetli olsada etraf hijyen konusunda pek başarılı değil.
    4. Etap Anamur.Mamure Kalesinin tam yanında Dragon Camping alanı,kalenin yanında olduğu için bulunması çok kolay.Aile işletmesi,işleten hanımlar çok güler yüzlü ve misafirperver insanlar.Burada da sorun gene günlükçüler olsada duşları tuvaletleri idare eder seviyede.Çadır da kişi başı fiyat 20 Tl akşam yemeği 17,50 Tl kahvaltı 15 Tl.şansınız varsa ve doğru zamansa sizde bizim gibi Caretta Caretta’ların yumurtadan çıkıp denize koşturmalarına denk gelebilirsiniz.
    5. Etap Side.Boğaz Motel ve Camping,heralde tüm yolculuk boyunca para karşılığı kalıp gerçekten karşılığını aldığımız yer burasdır.Muheteşem bir deniz ve camping alanına sahip bu işletme Belediye ye ait ve fiyatları çok uygun.20 TL kişibaşı çadır fiyatı.Çadırın yanında size özel çeşme,elektrik vs gibi hizmetleri var.Ben gerçekten hayran kaldım umarım gidenler de memnun kalırlar.
    6. etap Köprülü Kanyon,Yolunu tarif etmem imkansız ama eğer rafting yaptıranlara yada restorantlara Köprülü Kanyonun bekçisi Timur amcayı sorarsanız yerini tarif ederler.Benim tavsiyem sizde bizim gibi yapın,40 tl karşılığında yemek artı rafting yapıp öyle gidin.Timur amca size hem yemek hem çadır kuracak yer konusunda yardımcı olacaktır.
    7.Etap Çıralı,Burada Sahil Camping Motel de kaldık.çadır kurulucak yerler çok güzel.Şahsen benim Side Boğaz Motel den sonra iki numaram.Herşey yerli yerinde ve düzgün,temiz wc ve duşlar,elektrik herşey mevcut ve denize çok yakın.
    Akdeniz sahilinde işletmeciler maalesef sezonda para kazandıkları için biraz sinir bozucu olabiliyolar,daha çadırı kurmadan para diye tepenize dikilenden tutunda bulunmaz hint kumaşı satıyo havasına girenler gerçekten insanın sinirlerini yıpratıyor.Yolculuğumuzun İç Anadolu kısmında çok daha rahat ve mutluyduk ne zaman sahil kesimine indik herşey para olmaya başladı.
    Umarım yazdıklarım gidecek olanlara azda olsa yardımcı olur.Herkese şimdiden iyi yolculuklar.

    1. Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz. Benim de 7 yaşında bir kızım var inşallah sizinki gibi bir planımız var bizim de ailece.

  80. Mugla çubucak orman kampina son 3 yildir gidiyorum gercekten cok guzel bir yer,ozellikle cadircilar icin bol koyu golge var wc ve duslari temiz fiyat olarakta fena sayilmaz
    Ben tavsiye ediyorum,

        1. Neeeeee!!! Kahrolduk!!! Türkiye’nin ilk 5’ine girecek güzellikte bir kamptı. Umarız doğru değildir.

  81. İlk çadir deneyimimizi biz de Dalyan Camping’de yaşadik. Şehir merkezine 10 dk uzaklikta olmasina rağmen bambaşka bir havasi var. Sabahları kuş sesleriyle uyanmak çok güzeldi. Kamp alanı temiz, işletmecileri bize çok yardımcı oldular.Servet Bey’in sesine hayran kaldim. Spontan bir geceymiş umarım siz de denk gelirsiniz, çok eğlenceliydi.

  82. Yaptığım yorumu neden kaldırdınız.Herkes begenmek zorunda değil.Ölüdeniz doğa kampı begenmedik.Begenmemiz mi gerekiyor.Girip adamca iyisini kötüsünü yazdık .Allah bilir yorumumu kaldıranda işletmenin sahibi Vahap beydir.Adamsan bizim yorumu da kaldırmazsın.

    1. 11/022016 ben henüz okudum mesajınızıkendimi böyle bir insan olarak tanıttıysam çok üzgünüm.umarım yolunuz düşerse tekrar bekleriz.kampta devamlı yaşadığım için gözümden kaçan şeyler olabilir o yüzden yorumlarınız önemli ve değerlidir

  83. Yorumları okuyup Ölüdeniz doga kampi listeme almistim.Arkadasimla birlikte dun kampa katildik.Manzara seyir noktasindan arac ile doga kampa gectik.Yolda muhtesem bir Oludeniz manzarasi karsiliyor gelenleri.Bu manzara normal olarak beklentiyi fazlasiyla artiriyor.Doga kampa gecince ufak capli bi şok yasayabilirsiniz.Yolda ki manzaraya karsi kamp alani beklerken manzara olmayan bir noktaya konumlandirilmis kamp ile karsilasiyorsunuz.Kampta gunduz insan yuzu gormek cok zor.Geceleri fena degil diyelebiliriz.Ates falan yakiliyor.Kampta gitar vardi ama calmayi bilen olmadigindan sadece atesi izledik.En begendigim yemekler oldu.Ablamizin hakkini vermek lazim.Yemek secen biri olmama ragmen yemekleri lezzetli buldum.Kahvaltida guzeldi.Tavuklar yemeklerimize saldirmasa daha iyi olabilirdi.Tuvalet ve duslar gittigim diger kamp alanlarina gore iyiydi.Sicak su gunes enerjisi ile saglaniyor.Atv turlari da duzuneleniyor.Fiyat hakkinda bilgim yok ama kampa katilan baska bir arkadas ucretin fazla oldugunu soyledi.Oludenize patika yoldan ineceklere bi uyarida bulunmak isterim.gorevli arkadas rekor 7 dakika demisti ama trekking yuruyusu tecrubem oldugu halde 20 dakikada zor inebildik.Çıkısı cok daha zor.Sicak ve nemle birlikte cok zorluyor.Asiri derece de terleten bir yol.Aracla inilmesi tavsiye edilir.Serin havalarda denenebilir.Sicakta uzak durulmasini oneririm.

    1. Halil Selam 😀

      Deli miyiz böyle açıklayıcı ve detaylı bir yorumu niye silelim!? 😀 😀
      Ağzına sağlık güzel güzel anlatmışsın. Bir sürü faydalı bilgi vermişsin.

      Yorumunun görünmemesinin sebebi bizim yoldayken siteyi güncelleyemememiz. Yoldayken bilgisayar yerine telefondan gideriyoruz internet ihtiyaçlarımızı. Şu an bilgisayarı yeni açtık önümüze, ilk iş yayına almak oldu.

      İçin rahat olsun & bilgiler için teşekkürler

  84. Ölü deniz doga kamp gibisini ben daha görmedim temiz,rahat her türlü imkan var ve herseyi gectim orda buldugunuz huzur sicaklik hicbir yerde yok. Sahibi vahap abi misafirlerinin herseyiyle fazlasiyla ilgileniyor. Dikkat ettiyseniz misafirlerinin dedim biz onun icin musteri degiliz onun misafirleriyiz orda. Kesinlikle tavsiye ederim fiyatları da çok uygun

  85. Ölüdeniz Doğa Kamp doğaseverler için eşsiz bi yer. İster çadırda kalın ister ağaç evde, akşamları kamp ateşiyle büyülenip sabahları doğanın sesiyle uyanıyorsunuz. 2km ölüdeniz manzaralı orman yolundan sonra kamp alanına ulaştıktan sonra bütün planlar bozuluyor. Ordan kopamıyorsunuz. Kendinizi Doğaya bırakın yeter. Orda olmak bir ayrıcalık ve bu imkanı sunan güzel yürekli insanlar Vahap bey ve Hanife hanıma,ailesine teşekkürler.

  86. Arkadaşlar Türkiye nin en muhteşem denizine Adından da öte ölüdenizdoğakamp diye Yukarıdan bakan Eşsiz Kampı görmeden ve yaşamadan ölmeyin derim
    Yapay değil ürettiği güneş enerjisine kadar doğal ötesi
    Bence bir bakın

  87. Butun listeyi ve yorumlari okudum. Listenin olusturulmaya vaslanmasi asamasindan da haberdarim. “Biz evde yokuz” kisileri uzunca sayilabilecek bir muddet ” gittiginiz, sevdiginiz, begendiginiz ve onerebileceginiz kamp yerlerini bize yaziiin! Bi liste olusturuyoruz, boylelikle ortak olusturulmus bi listemiz olsun da duyuralim” dediler. Liste olusmus. Bunu dusunup organize etmek basli basina bi is ve emek. Devamina gelince ise… bu bir liste Detayli bir tatil-tur rehberi degil. Bir tur beyin firtinasi, zihin haritasi. Bu listeden dus, park restoran, vs.. seyleri beklemek biraz utopik ve amac disi. Bunun haricinde ise listeyi biraz acimasizce elestiren arkadaslar olmus. Elbette paylasacagiz. Paylasmak dunyanin tum canlilarinin yaptigi seydir. Bitkiler ortak bir su kaynagindan sadece ihtiyaclarini kadar koklerine alirlar ve ayni du kaynagindan yuzlerce agac ve bitki koku beslenir. Yirtici, vahsi bi hayvancegiz bile avini klaniyla paylasir. Les kargalari bile paylasiyo yahu. Yapmayin! Onemli olan tertemiz, toprak anaya saygili, gereginden fazla tuketmeden, yipratmadan paylasmak. Boyle yapildiginda zaten her sey herkese yeter, merak etmeyin. Son olarak listenin eksik oldugundan hayiflanan arkadaslarima da sunu soylemek istiyorum: Cok sansliyiz! O kadar sansliyiz ki sayisiz manzaraya, dogal kaynak ve guzelliklere sahip oldugumuz bi memlekette yasiyoruz da bu ve bunun gibi daha pek cok liste yapmam mumkun. Biz acgozlu ve hirsli olmadigimiz ve toprak ananin avuclariyla cekinmeden uzattiklarini hunharca tuketmedigimiz muddetce… (yapcak bi sey yok, bunlar icimden gelenin yalnizca bi kismi!)

  88. Aladağlar çok büyük bir alan. Kamp yerleri belirtilmemiş sayfada. Dağı ve bölgeyi bilmeyenlerin rehbersiz gitmeleri önerilmez.

  89. Akyakada azmak muhteşem ama kamp olayı biraz sıkıntılı…çok fazla sivrisinek var ve tanıdığınız bildiğiniz gibi değiller. hiç bir şekilde korunamıyorsunuz ve saldırıya uğruyorsunuz. Geçen yaz gitmiştik ve erkek arkadaşımın vucudunda 71 tane sinek ısırığı saydık 🙂 bir daha pek gitmeyi düşünmüyoruz ama siz giderseniz sizin de yorumlarınızı merak ediyorum 🙂

  90. Vallahi tam da aradığım şeyi sizin yanınızda buldum Ağustos 6-20 arası Muğla – Antalya arası bisiklet turu yapacam ve kap kuracağım yerleri arıyordum çok teşekkür ederim 🙂

    1. Süper fikir! En güzel bisiklet rotaları da, en güzel kamplar da aynı yerde yoğunlaşmış.

      Aşağıdaki yorumlarda da güzel öneriler var, onlara da bir göz at 🙂

      Yeni yerler keşfedersen bize de haber ver lütfen 😉 En güncel yorumlar sende olacak.

  91. Açık adres, tesis olanakları gibi detaylandırılabilecek bilgilerle güzel bir kaynak olabilecek gibi.
    Tebrikler.

  92. Arkadaşlar Ben geçen sene Balıkesir Erdek’te Ant Camping’e gittim. Çok büyük değil ama temizliği mükemmel, denizi keyifli, sahibi Ahmet abi harika biri… Bu sene de yine tercihim Ant olacak. İstanbul’a yakın huzurlu keyifli Avrupa standartlarında bir yer. Zaten çok fazla turiste denk gelmek mümkün. Listeye orayı da eklemelisiniz bence. Herkese keyifli bir kamp diliyorum.
    Sevgiler

    1. Selam Eda!
      Güzel önerin için teşekkürler. Bir sonraki listede yer vermek isteriz. Sen de buranın nasıl bir yer olduğunu anlatan dikey çekilmiş fotograflar var mı? Varsa, icerik@bizevdeyokuz.com adresine yollayabilir misin? . Ancak çok kritik bir nokta var ki fotoğrafın tarafınızca çekilmiş olması şart. Çünkü fotoğraf sahibinin izni olması gerekiyor yasal olması için.

    1. Adrasan mükemmel bir yer!!!
      Tam olarak neresi Adrasan’da? Bir kamp alanı var mı, yoksa özgür adama her yer kamp kafası mı daha çok?

  93. Ölüdeniz’deki doğa kamp bugune kadar gittiğim en guzel kamp alanı. Sahibi Vahap abi cok misafirperver ve musterileriyle en iyi sekilde ilgileniyor. Esinin yaptıgı yemekler de muhtesem. Her gece kamp ateşi yakılıyor guzel sohbetler ediliyor biz Mayıs ayının sonuna dogru gittik bir iki gun yağmur yağdı ama hava yine de cok güzeldi. Ormandaki patikadan 20 dakikada denize iniliyor. Yerleşim yerine uzak oldugu icin sessizlik mükemmel. Kamp alanında Duru adında bir at, tavuklar, bir horoz, bir suru civciv, iran tavukları ve cok guzel Tavuskuslari var. Bir dahaki sefer ağaç evde kalmak istiyorum icinde tül perdeyle çevrili rüya gibi bir yatak da vardı ama bu sefer orda kalmak icin biraz serindi. Çadırlar ahşap platformların üzerine kuruluyor. Hazır çadırları da var. Kendiniz de getirebiliyorsunuz. Çadıra yanınızda getireceğiniz bir şişme yatak koyarsanız otel odasından farkı yok bence 🙂 usurseniz istediğiniz kadar battaniye ve ortu de veriyorlar. Vahap abinin annesi de cok tatlı bi hanım:) uygun bi fiyat karşılığında ATV turu da yaptırıyor Vahap abi. Korkmama rağmen kısa surede alıştım. Mükemmel bi manzarayla biten cok eğlenceli bir tur oldu. Butun bunlar disinda fiyatlarının da cok uygun olması tatilin en iyi tarafı 🙂 kısacası cennet gibi bir yerde hayatımın tatilini geçirdim. Doğayı sevenlerin kesinlikle görmesi gereken bir yer. Umarım Vahap abi uzun yıllar boyunca devam ettirir doga kampı işletmeyi. Cunku ilk fırsatta ailemle yeniden gitmeyi dusunuyorum 🙂 hepinize tavsiye ederim. Giderseniz selamımı söyleyin 🙂 simdiden iyi tatiller..

    1. Şilan ne güzel yazmışsın, özendik okurken. Hem bilgilendirici olmuş, hem de gerçekten kulağa çok güzel geliyor Vahap Abi’nin yeri. Belli ki sıcacık, temiz , bakımlı bir yer. Emeğine sağlık! Hemen kendimize buraya gitmek üzere not düşüyoruz 😉

      1. ) buyrun bekleriz.misafirmiz olun 🙂 şunuda belirtmek istiyorum gerçekten güzel bir iş yapıyorsunuz.yorumları henüz okudum hem sevindim hem tedirgin oldum.ben 12 ay kampta yaşıyorum durmadan düzeltmeler eklemeler yapıyorum elimden geldiğince, aslında doğanın kendisi güzel bizim bir tek yaptığımız temiz ve güvenli yaşam alanı oluşturmak.,tedirgin oldum çünkü insanların beklentileri yüksek olur ve aradığını burda bulamazda tatilinden memnun olmadan ayrılırsa diye korkuyorum.aslında ölüdeniz doğa kamp doğa ile içiçe kalabileceğiniz ve pek fazlada doğa harici pek birşey olmayan mütevazi bir kamp alanı.orman kampıdır.partiler çılgınca olaylar yok.tv yok.bar yok,elektiriğimizin tamamını kendimiz üretiyoruz bunları 300 e yakın zehtin ağaçlarımızı kesmedende becerebiliyoruz:)) (bu zeytin ağaçlarından yetişen zeytinleri ve yağını sabah kahvaltıda bulacaksınız )bu sebepten saç kurutma makinesi veya ketıl gibi ısıtıcı aletleri kullandıramıyoruz.klima yok zaten pek ihtiyacımızda yok :)gelince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.burası bir işletme elbetteki maddiyat işin içinde var ancak işletme mantığımız ilk önce insan kazanmak çünkü bu tarz yerlere gelen insanların ortak birlikteliği doğayı sevmeleri ve tüm doğa severlerin buluştuğu yer olması benim hayalim.eksikliklerimiz elbetteki var daha iyi olabilir ama biz bu kadarız.hep beraber olursak daha iyi hale getirebiliriz.yorumlar çok önemli çünkü benim ıskaladığım şeyleri görmemi sağlıyor ve asla silinmesini istemem,yorum orda kalabilir ancak belirtilen eksiklik giderilebilinir diye düşünüyorum.çalışmalarınız devamını diliyorum.ölüdeniz kamp hakkında bir sorunuz varsa lütfen benle irtibata geçebilirsiniz.son olarak ben sadece buranın işletmecisiyim yani ”vahap abinin yeri ” değil burası doğa severlerin yeridir bunuda düzeltmek istedim.herşey için teşekkürler.görüşmek dileğile

    2. Buranın sende fotosu var mı? Ama kendi çektiğin foto olması gerekiyor. Bi dahaki yazıya kesin ekleyelim Doğa Kamp’ı.

    1. Listedeki Akbük ile aynı yer deği di mi?
      Sanki bir Aktur hatırlıyoruz Datça’da ama orası site değil miydi?

  94. Pınaroba şelalede .yada dünyanın 2 inci büyük kanyonunda kamp yapmanın hazzını yaşadınızmı hiç burayada bekleriz

  95. Mersin Silifke tarafında Akçakıl Camping & Restaurant gayet sakin ve işletmesi güzel bir yer. Onun dışında Fethiye Kabak Koyu’nda Sultan Camp’ta hoş ve güzel bir işletmeye sahip. Herkese tavsiye ederim.. Selamlar,Sevgilerle ^_^

    Mersin – Silifke / Akçakıl Camping
    Fethiye-Kabak Koyu / Sultan Camp

  96. Katrancı,Kındılçeşme ,Çubucak. Ekincikte şimdi kamping varmı bilmiyorum. Çubucak ve Kındılçesme eylül sönu güzel olur selamlar.

    1. Çubucak var listede. Bizim de favorilerimiz arasında kendisi. Ama dediğin gibi ya Mayıs’ta, ya Eylül sonu 😉

    1. Selamlar,

      Bizim kendi eklediklerimizde tesis varsa zaten isminde belirttik, Hızır Kamp gibi.
      Diğer yerler sizlerden gelen tavsiyeler. O yüzden oraları için siz kendiniz araştırabilirsiniz.

  97. Cok guzel bir calisma
    koprulu kanyon beskonak tevfiks ecopark bungalov camping listeye eklenmeli koprulu kanyon milli parkinin her bolumu camp icin uygun ve faaliyet cesitliligide fazladir hem camp hem rafting canyoning treking bisiklet gozlem fotograflama dogal ve tarihi mekanlari gezme imkani vardir

  98. Belirttiğiniz kamp yerlerinin ulaşım ve koordinat bilgileri ile kamp alanındaki olanakları (wc,duş,elektirik,lokanta,market vb.) da yazabilirseniz süper olur.

    1. Selam Oğuz,

      Yazının başında da yazdığı gibi bu listeyi takipçiler oluşturdu. O yüzden hangisinde ne imkan var onu bilmiyoruz maalesef.

    1. Selam Murat,

      Bu listeyi biz oluşturmadık, takipçilerin seçmeleri. Kimse İstanbul yakınlarında bir yer önermedi. Açıkçası biz de önerebileceğimiz kadar bakir bir yerlere denk gelmedik. Biz genelde Çanakkale tarafına kaçıyoruz.

      Bulursan bir yerler biz de söyle 😀

  99. Kesinlikle fethi ye kabak kotuna gidin..Ben orayı gördüm ve pedal çevirdim…Kamp için çok uygun bir yer..daga olarak mükemmel denizi temiz ve güzel .bir yer kesinlikle burası bende katılırım bu tura..

    1. 😀

      Kabak’ta pedallamak. Gözümüzden kalpçikler çıktı 😀 Ama sezon sonu!

  100. Paylasiminiz ve emeginiz icin tesekkurler ancak ya arastirmaniz eksik olmus yada bu arastirmayi yapan arkadaslar turkiyeyi tam gezmemisler

    1. Selam Atilla,

      Yazıyı okusanız anlarsınız ki bu listeyi bir kaç kişi oluşturmadı.
      Takipçilerin önerileri ile düzenlendi.
      Sizin farklı beğenileriniz olabilir ancak genel kanaat bu şekilde oylamıştır.

      Yazıyı daha dikkatli okumanız ve bir yorumunuz var ise, yer önermek gibi yapıcı eleştirile yapmanız daha uygun olur.

  101. Uğraşlarınızı takdir ediyorum; ancak günümüzde her şeyi çok çabuk tüketiyoruz.
    Arayan insanlar düzgün ve güzel kamp yerlerini bulabilirler. Bence bu tarz listelerle birkaç fazla layk ve biraz daha fazla trafik için buraları popülerleştirmemiz bu yerlere yapabileceğimiz en kötü şey. Kampçılığın en güzel yanı doğanın içerisinde ve mümkün olduğunca az insanla olabilmek, biraz da kulaktan kulağa yayılması gerekli.

    1. Biz her türlü bilginin ulaşılabilir olması gerektiğine inanıyoruz. Wikipedia gibi oluşumlar da bu yüzden çok değerli zaten. Bilginin demokratikleştilmesi için. Aslına bakarsan, genel olarak, bilginin sadace belirli bir kitlenin tekelinde olması baya tehlikeli bir durum.

      Kulaktan kulağa dolaşması kısmına katılmıyoruz. Herkes farklı çevrelerde yaşıyor. Birilerinin çevresinde böyle bilgileri alabileceği çok insan varken, bir başka insanın bambaşka bir çevresi olup, heves etse de, sosyal ağı üzerinden böyle bilgilere ulaşamayabilir. Bilip de, insanları yoksun bırakmak, hele hele aman ben gittiğim de aynı bıraktığım gibi bulayım diye, bizce çok bencilce bir davranış. Kimse kimsenin bilgeye ulaşma hakkını zaptetmemeli.

      Kalkdı ki, bu sitenin amacı daha fazla insanı dışarı çıkarmak, spor yapmaya, doğa da vakit geçirmeye heveslendirmek. Bunun için de insanlara yol göstermek lazım. Biz de elimizden geldiğince buna uğraşıyoruz…

  102. Paylaşim için teşekkürler bir fikir sağladiğiniz için ama başliklar halinde olmuş gibi
    buralarda ne yapilir neye dikkat edilir burdan cıkınca şurda şu var gibi ve adres acik değil tşkler

    1. Akif selamlar!!!

      Bu listeyi siz takipçiler oluşturdunuz. Arada bizim bir iki eklememiz var. Onlar için bu bilgileri ileriki günlerde ekleriz ama diğerleri başkalarının önerileri olduğu için bizim de bir fikrimiz yok.
      Sevgiler

  103. Birbirinden güzel her gün ayrı yerde kamp kurabileceğiniz Çameli doğa kamp alanları sizi bekliyor. Yüksek Rakimli muhteşem dağcılık kampları da var.her kam alanlarında su kaynağı mevcuttur.
    kibyratistrekking.com
    kibyratistrekking.com/routes/KibyratisYolu.kml

    1. Öneriniz için teşekkürler. icerik@bizevdeyokuz.com adresine lütfen fotoğrafı da yollayın. Ancak çok kritik bir nokta var ki fotoğrafın tarafınızca çekilmiş olması şart. Çünkü fotoğraf sahibinin izni olması gerekiyor yasal olması için.

      İkinci bir liste hazırlığındayız. Bu önerinize orada yer vermek isteriz.

        1. adacamping camping değil bilginize araba garajının yanına birkaç çadır yeri koymuşlar ve çadırcılara ikinci sınıf muamelesi yapan bir yer üstelik diğer yerlerin iki katı fiyatı

          1. Hem Cunda da var hem de Bozcaada Ayazma plaji tarafinda. Tesekkurler guzel liste için

          2. en son ne zaman gittiniz bilemiyorum. çok gerçekçi sayılmaz söyledikleriniz. çadır alanı da birden fazla ve geniş.
            fiyatları yüksek ama kaliteli hizmet sunan bir işletme her zaman.

    1. Öneriniz için teşekkürler. icerik@bizevdeyokuz.com adresine lütfen fotoğrafı da yollayın. Ancak çok kritik bir nokta var ki fotoğrafın tarafınızca çekilmiş olması şart. Çünkü fotoğraf sahibinin izni olması gerekiyor yasal olması için.

      İkinci bir liste hazırlığındayız. Bu önerinize orada yer vermek isteriz.

    1. Öneriniz için teşekkürler. icerik@bizevdeyokuz.com adresine lütfen fotoğrafı da yollayın. Ancak çok kritik bir nokta var ki fotoğrafın tarafınızca çekilmiş olması şart. Çünkü fotoğraf sahibinin izni olması gerekiyor yasal olması için.

      İkinci bir liste hazırlığındayız. Bu önerinize orada yer vermek isteriz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir