INTERRAIL ROTALARI

Interrail gezisi planlamanın en meşakatli yanı rota belirlemek. Interrail Avrupa turu yapmanın ekonomik yolu olarak konumlanıyor ama yine de en mantıklısı Avrupa’yı baştan aşağı tek biletle zigzaglamak yerine bir bölgeye odaklanmak.

Aksi takdirde bir bölgeye yoğunlaşmak yerine, Roma – Madrid – Stockholm üçgeni gibi her yere yetişmeye çalışırsanız hem günleriniz hep yolda geçer, hem de biletinizden verim alamazsınız.

Aklın yolu bir olduğundan zaman içinde bazı kalıplaşmış Interrail rotaları oluşmuş. Şimdi size bu rotalar neler ve bu rotalar için hangi bilet türünü almanız an mantıklı olur, onu anlatacağız.

Burada okucaklarınızı anlamlandırabilmeniz için önce interrail bilet çeşitlerini bilmeniz lazım. O yüzden bu yazımıza bir ara verip, önce Interrail Bilet Türleri yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Kabaca; 6 çeşit Interrail bileti var. Hepsinin kapsayıcılığı, geçerlilik süresi ve ücreti farklı. En kapsamlı bilet olan “1 Aylık Sürekli Bilet” tüm interrail ülkelerinde sınırsız sayıda trene binmenize imkan veriyor ama az sonra göreceksiniz ki sınırlı biletlerden almak çoğu zaman en mantıklı seçenek (Bu biletlerle ilgili bilgi az önce bahsettiğimiz yazımızda).

Gelelim en popüler interrail rotalarına.

 

 

Interrail Bileti Hangi Ülkelerde Geçerli ?

Interrail bileti her ülkede geçerli değil. Mesela Adalar, Estonya, Letonya, Litvanya, Kosova interrailın kapsamının dışında kalıyor.

İnterrail biletinin geçerli olduğu ülkerler şöyle:
Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyetii Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Makedonya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye.

 

En Popüler Interrail Rotaları

Interrail’le gidebileceğiniz bir sürü ülke var, ne kadar kalmak istediğinizi seçmek de biletinizin sınırlarını belirlemek de tamamen sizin elinizde. Alacağınız bir “Global Interrail Pass” size Avrupa’yı karış karış keşfetme hayaliniz için kocaman bir kapı açacak. Bu biletle tam 30 farklı ülkeye gidebiliyorsunuz ve hepsi de görülmeye değer ülkeler.

Interrail biletlerinde çok farklı seçenek olsa da maksimum bilet süresi 30 gün, bu yüzden bize kalırsa 30 günlük bir geziye 30’a yakın ülkeyi sıkıştırmak yerine spesifik bölgelere odaklanıp o bölgelerin çevresini hakkıyla keşfetmek çok daha akıllıca olur. Gezinizi planlarken ilk Avrupa’nın hangi bölümünü görmek istediğinize karar verin, sonra da o bölgedeki şehirlerden harika bir tur programı yapın. Size yardımcı olabilmek için biz 4-5 tane tur programı önerisi hazırladık. Doğrudan bunları uygulayabilir veya kendi zevkinize göre kişiselleştirebilirsiniz. İşte Avrupa’nın çeşitli bölümlerinden rota önerilerimiz:

 

1. Orta Avrupa Rotası

Öncelikle, neden Orta Avrupa diyeceklere cevabımızı verelim: Çünkü Orta Avrupa’da gezmek hem eğlenceli ve hem de Avrupa’daki diğer birçok rotaya kıyasla daha uygun fiyatlı. Özellikle Hırvatistan; el değmemiş kumsalları, harika dalış noktaları ve güzel şelaleleri ile sırt çantalıların çokça tercih ettiği noktalardan. Interrail yaparken ilk seçeneğiniz Orta Avrupa ise Zagreb’den (Hırvatistan) başlamak iyi fikir deriz. Bileti önceden almak iyi olabilir çünkü Easy Jet ve Ryan Air gibi çok ucuz havayolları maalesef İstanbul’dan kalkmıyor.

Zagreb’den başlayanlar için şöyle güzel bir rota önerebiliriz:
Zagreb  – Ljubljana (Slovenya) – Budapeşte (Macaristan) – Braşov (Romanya) – Belgrad (Sırbistan) – Zagreb (Hırvatistan) – Split (Hırvatistan).

Klasik Orta Avrupa rotasında Braşov yok ama bizce görülmeye değecek bir yer olduğundan rotaya ekledik.

Böyle bir rota için 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass size yeterli olacaktır. Böylece her şehirde 2 gün kalarak, iki şehir arası geçişlerde sadece 5 gün trene binerek turu rahatça tamamlarsınız.

2. Doğu Avrupa Rotası

Fotoğraf Kaynak: Christoph Sammer / Flickr

Doğu Avrupa Interrail güzergahları arasında en çok tercih edilen bölgelerden biri. Doğu Avrupa’yı tercih edenler için Prag (Çek Cumhuriyeti) veya Budapeşte (Macaristan) başlamak için ideal şehirler. İstanbul’dan bu iki şehre de Pegasus Havayolları’ndan bilet bulabilirsiniz, diğer havayolu şirketlerine göre daha uygun fiyatlı olacaktır.

Prag’dan başlayanlar için: Prag  – Varşova (Polonya) – Krakov – (Polonya) – Bratislava (Slovakya) – Llubjana (Slovenya) – Viyana (Avusturya).

İkinci rota da Budapeşte (Macaristan)’dan başlamak isteyenler için: Budapeşte Braşov (Romanya) Bükreş (Romanya) – Sofya (Bulgaristan) – Belgrad (Sırbistan) – Budapeşte.

Hangi rota nasıl derseniz: Prag mimarisi ile dünyadaki en güzel şehirlerden. Birçok insan çok da romantik olduğunun düşünüyor. Viyana da bizce Avrupa’nın en asil şehirlerinden. Slovakya ve Slovenya aslında güzel yerler olmakla birlikte, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse biraz bekar erkek rotası olmuş vaziyette.

Diğer tarafta; Belgrad ve Budapeşte partilemek için Avrupa’nın sıkı şehirlerinden iki tanesi ve batıya kıyasla ekonomikler. Sofya ise tüm durakları içindeki en renksiz şehir, atlanabilebilir. Braşov minik ve çok sevimli bir şehir, eski bir Alman yerleşimi. Bükreş mi Braşov mu derseniz bizce Braşov.

Bu iki rota için de 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass size yeterli olacaktır ama derseniz ki o kadar gitmişken, Doğu Avrupa’da daha geniş bir tur atmak isterim o zaman 1 ayda 15 gün trenlere biniş hakkı tanıyan Flexi bir Global Pass işinizi görür.

 

3. İskandinavya Rotası

İskandinavya rotası için, olası Interrail rotalarının en pahalısı diyebiliriz. Stockholm dünyanın en pahalı şehirlerinden biri ama aynı zamanda en eğlenceli ve keyiflilerinden de biri. Dediğimiz gibi biraz yüksek bütçeleri göze alanlar için İskandinavya çok memnun kalacakları bir destinasyon. Tasarım meraklıları için Kopenhag bir cennet, İsveç ve Norveç de manzaraları ile insanları büyülüyor. İskandinavya ülkelerine seyahat eden birçok insan gibi ülkede görecek bu kadar çok şey oluşuna ve insanların kibarlığına, misafirperverliğine şaşırabilirsiniz, hazır olun!

Kopenhag’dan şu rotayı öneriyoruz: Kopenhag – Göteborg (İsveç) – Oslo (Norveç) –  Stockholm (İsveç) – Helsinki (Finlandiya) – Stockholm (İsveç) – Kopenhag.

Bizce Kopenhag (Danimarka)’dan başlamak en iyi seçenek. Çünkü İstanbul’dan Kopenhag’a Pegasus’un uygun seferleri var. Eğer çok son ana kalmadıysanız bulabileceğiniz en uygun fiyatlı uçak bileti bu olacaktır. Ayrıca güzel bir detay, Interrail biletiniz Stockholm – Helsinki arasındaki feribotta da geçerli. Bu rota için 15 günde 5 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass işinizi görür.

Bu şehirlerdeki önerilerimizi Kuzey Avrupa Turu yazımızın alt kısmına bulabilirsiniz.
Ama Stockholm için özel bir rehberimiz var.

 

4. Güney Avrupa Rotası

Güney Avrupa için önerebileceğimiz iki farklı rota var. İlk rota Roma’dan başlıyor. Aslında İtalya’da başka birçok şehir Interrail için tercih edilebilir ama Roma en popüler olanlardan olduğu için biz turu burdan başlattık, siz keyfinize göre revize edebilirsiniz.

Roma’dan başlayan rotanız şu şekilde olabilir: Roma – Napoli – Bari – Patras (Yunanistan, feribotla) – Atina –  Selanik – İstanbul (Türkiye).

Tahmin edebileceğiniz gibi turun İstanbul’da bitmesi dönüş için uçak bileti almanız gerekmediğinden büyük avantaj olacak. Bu tur için İtalya’da geçerli olan ve Yunanistan’a da ücretsiz feribotla geçiş hakkı veren bilet olan Interrail Italy Plus Pass uygun olur.

Güney Avrupa’daki ikinci rota Lizbon (Portekiz)’e uçarak başlıyor. Lizbon’dan rotaya şu şekilde devam edebilirsiniz: Lizbon – Porto – Santiago di Compostella – Madrid – Sevilla – Granada – Madrid – Barselona. Bu rota için 1 ayda 7 gün trenlere binme hakkı veren Flexi bir Global Pass işinizi görür.

 

5. Balkanlar Rotası

Balkanlar da kültürüyle, sahilleriyle, ülkelerin birbirine nispeten yakınlığıyla sırt çantalı gezginlerin çokça tercih ettiği rotalardan biri. Interrail rotanızı Balkanlar’dan seçmek istiyorsanız yine Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’den başlayın deriz. İstanbul’dan Zagreb’e Pegasus gibi düşük maliyetli bir havayolunun uçağı yok, bu yüzden biletleri önceden almak çok daha avantajlı olur.

Balkanlar rotası şu şekilde: Zagreb – Saraybosna (Bosna Hersek) – Podgorica (Karadağ, otobüsle) – Belgrad (Sırbistan) – Üsküp (Makedonya) – Atina (Yunanistan)

Bu rota Karadağ’ın başkenti olan Podgorica’da duruyor ama bizce Podgorica’nın hiç bir numarası yok. Bizce oradan bir otobüse atlayıp 1 – 1,5 saat mesafedeki Kotor ve Budva’yı  görmek bin kat daha güzel, özellikle de mevsimlerden yaz ise.

Karadağ’a gidecekler için bazı naçizane önerilerimiz hazır ve nazır:
– Gezinizi planlamaya Kotor Körfezi yazımızdan başlayın. Bu yazımız, nereye ne kadar zaman ve bütçe ayırmanız gerektiğini belirlemede size yol gösterecektir.
– Bizce Budva’dan önce, Kotor ve Perast Karadağ’da öncelikli görmeniz gereken yerler. Bu iki şehirde nerede kalınır, nerelere gidilir gibi bilgiler için tıklayın: Perast ve Kotor Gezilecek Yerler

Bu rota için Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Yunanistan ve Türkiye’de tek bilet ile 2 ay boyunca gezmenizi sağlayan Balkan Flexi Pass ideal olur. Atina’dan İstanbul’a kısa bir uçak yolculuğu ile dönebilecek olmanız da bir avantaj.

 

6. Batı Avrupa Rotası

Batı Avrupa’daki Interrail rotaları bütün Avrupa’daki rotaların en ünlülerinden. O kadar çok seçenek var ki, bu rotanın zorluğu da hangi şehirleri görmek istediğinize karar verip uygun bir rota belirlemek. Batı Avrupa’nın neredeyse her şehrine kolayca trenlerle ulaşım sağlayabildiğiniz için Interrail’in en kolay rotaları bu bölgeden çıkıyor.

Brüksel, Paris, Marsilya , Berlin, Münih, Amsterdam… Hepsi Interrail’e başlamak için harika şehirler. Kendi isteklerinize ve bilet fiyatlarına göre dilediğinizi seçebilirsiniz ama bizim önerimiz Berlin veya Paris’tan başlamak olur. Marsilya klasik olarak bu rotaya dahil ediliyor ama bize sorarsanız gayet atlanası bir durak.

Paris’tan başlarsanız rota şu şekilde olabilir: Paris Brugge (Belçika) – Brüksel (Belçika) – Amsterdam (Hollanda) Hamburg (Almanya) – Berlin (Almanya) – Köln (Almanya) – Münih (Almanya) – Zürih (İsviçre) – Milano (İtalya) – Bolonya (İtalya) Cenova (İtalya) – Nice (Fransa) – Marsilya (Fransa) – Paris. Böyle bir tur için önerimiz 1 aylık sınırsız gün trenlere biniş hakkı tanıyan Continuous bir Global Pass olur.

Peki Hangi Rotayı Tercih Etmeli ?

Bunun cevabı kişiden kişiye değişecektir ama bazı faydalı yönlendirmelerde bulunabiliriz:

En Pahalı Rota: İskandinavya
En Ekonomik Rota: Balkanlar
En Popüler: Güney Avrupa İtalya – Yunanistan rotası
İlk tercihimiz hangisi olurdu? İtalya ya da İspanya rotası (Güney Avrupa) ya da İskandinavya
Son tercihimiz hangisi olurdu? Balkanlar

Interrail Yapmak İçin En Uygun Ülkeler Hangileri ?

Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Portekiz ve İskandinav ülkeleri, Interrail için biçilmiş kaftan ülkeler. Çünkü bu ülkeler, demiryolları, hızlı trenler, aktarmalar, tren sirkülasyonu, dakiklik ve organizasyon konularında çok gelişmiş ülkeler. Ayrıca bu ülkelerde kolaylıkla rezervasyon gerektirmeyen trenler bulabiliyorsunuz.

Italya ve Fransa gibi ülkeler de gelişmiş bir demiryolu ağına sahip ama çoğu tren rezervasyon gerektiriyor. Bu da rezervasyon ücreti ödemeniz demek oluyor.

Hırvatistan veya Romanya gibi ülkelerde ise demiryolu ağı yeteri kadar gelişmediğinden her istediğiniz yere istediğiniz zaman Almanya’da olduğu kadar organize bir şekilde gidemeyebiliyorsunuz. Trenlerde sık sık gecikmeler, iptaller olabiliyor.

Interrail Haritası

Fotoğraf Kaynak: www.interrail.eu

Hangi şehirlerein demiryolu ağına dahil olduğunu öğrenmek ve en güncel (2017) Interrail haritasını görüntülemek için tıklayın. Bazı popüler Avrupa şehirlerinin arasındaki trenle seyahat süreleri ise şöyle:

Tren Rotası Seyahat Süresi
(Hızlı Trenlerle)
Paris – Amsterdam 3 saat 20 dakika
Paris – Barselona 6 saat 15 dakika
Madrid – Barselona 2 saat 45 dakika
Paris – Cenova 3 saat 05 dakika
Paris – Roma 11 saat 15 dakika
Roma – Venedik 3 saat 05 dakika
Amsterdam – Berlin 6 saat 20 dakika
Berlin – Prag 4 saat 40 dakika
Prag – Viyana 4 saat 25 dakika
Viyana – Budapeşte 2 saat 50 dakika

INTERRAIL PLANMAMA UYGULAMASINI TELEFONUNUZA İNDİRMEYİ UNUTMAYIN

Interrail Planner offline da çalışabilen bir yolculuk planlanama uygulaması. Bineceğiniz şehir ve gitmek istediğiniz şehiri girdiğiniz zaman internete bağlı olmasanız bile size tren bilgilerini verir. Ancak burada listelenen tüm trenlere interrail biletiniz ile binemiyorsunuz. Hangilerine interrail bileti ile binebileceğinizi öğrenmek için
Options’dan  Transport Modes’a girin. Burada otomatik olarak “All” seçilidir.  “All except High Speed Train” olarak değiştirin. Artık listelen tüm trenlere interrail biletinizle binebilirsiniz.

34 Comments

  1. Merhaba,tcdd web sitesinde “Kimler Alabilir? Interrail Pass biletlerini Avrupa’da daimi olarak ikamet edenler ile resmi olarak bir Avrupa ülkesinde en az 6 ay ikamet ettiğini belge ile ispatlayan diğer ülke vatandaşları satın alabilir.” şeklinde bir açıklama gördüm. Türkiye’de yaşayanlar da alıyordu önceden. Bu kural değişti mi? Yurtdışına çıktım daha önce ve yeşil pasaportum var, ancak 6 ay Avrupa’da ikamet etmedim. Interrail bileti alamıyor muyum? Kafam karıştı biraz 🙁

    1. Böyle bir kaide yok herhalde yanlış bir anlatım olmuş TCDD’nin sitesinde Türkiye’de yaşayanlar da herkes gibi vizesi varsa bilet alıp gezebiliyor.

  2. Merhaba. bilgi paylaşımı ve sorulara yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Güney Avrupa Rotası İtalya-Yunanistan rotası ile ilgileniyorum. Yeşil pasaportum var ve Roma uçuşu ile seyahate başlamak niyetindeyim. Netleştirmek için iki sorum var:
    1. Yazıda İtalya pass bileti
    https://www.interrail.eu/en/interrail-passes/one-country-pass/italy
    bu mudur? 6 günlük alsam (yada siz kaç gün önerirsiniz?);
    2. İtalya pass bileti ile Yunanistan’a “feribotla” ücretsiz geçiş sonrasında da Türkiye’ye kadar geçerli oluyor mu?

    1. 1. Sorunun cevabı: Evet
      o bilet İtalya’da geçerli
      fakat
      2. Sorunun cevabı: Hayır
      o bilet Türkiye’ye kadar geçerli olmuyor. Yunanistan’a geçtikten sonra tren veya otobüsle Türkiye’ye geçmeniz gerekecek…

  3. Merhaba interrail gezisinde ülkeler arası geçişte pasaport kontrolü, mühür oluyor mu?

  4. Merhaba, biz arkadaşlarla yazın 1 aylık bi tur yapmayı düşünüyoruz turda: İtalya, fransa, ispanya, portekiz, belçika ve hollanda olacak şekilde gideceğiz sizce 7 günlük 1 ay olan bileti almak mantıklı mı. Sofyadan hangi ülkeye uçup turu başlatmak mantıklı biz italya diye düşünmüştük belki prag fln da ekleriz diye. Şimdiden teşekkürler:)

    1. Merhaba sadece başkentlerini gezecekseniz, başka şehirleri görmeyecekseniz yeterli ancak her ülkede en az 2 şehir görmeye kalksanız 7 kez trene binme hakkı size yeterli gelmez.

  5. Merhaba, sayfayı çok güzel hazırlamışsınız. Emeğinize sağlık. Ben geçenlerde %50 indirim kampanyasından faydalanarak oğlumla ikimize, iki ay geçerli global pass aldım. Gezileri iki aylık süre kısıtına göre ayrı zamanlarda ikiye böleceğim. Birisinde oğlum olacak diğerinde başka bir zaman kendim gezmeyi düşünüyorum. Oğlumla gezeceğim en az iki haftalık gezi rotasını oluşturmaya çalışıyorum. Amacım, yaş olarak küçükte olsa ona bu tecrübeyi kazandırmak. Güzel anılar biriktirmek. Ben Batı Avrupa ve İtalya’dan başlayan Güney Avrupa (Bari-Patras arası feribota bu passla ücretsiz binebiliyor muyuz ?) rotalarını düşündüm. Gerçi tüm rotalarınız bizi çağırıyor 🙂 Oğlumla gezeceğim için rota öneriniz ve diğer her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

    1. Merhaba Onur,
      Harika bir şey yapmışsın, şanslı bir çocuk. Zaten mantıklı olan rota önerilerimiz burada göründüğü gibi. Aralarından hangisini yapacağınız ise size kalmış. Sonuçta bütçe, zevk, sezonalite gibi konulara göre karar verilmeli.

  6. İnterrail global pass 1 ay sınırsız biletimle Yunanistandan italyaya feribotla 2.sınıf güvertede ücretsiz seyahat edebiliyormuyum?

    1. Birçok feribot Interrail sistemine dahil. Ücretsiz yolculuk veya indirim zaten güvertede yapılacak standart yolculukları kapsıyor. Kimisi ise Interrail pass bileti sahiplerine indirim uyguluyor. Ücretsiz ve indirimli biletleri genellikle direkt olarak limanlardan alabilirsiniz.
      Çoğu şirket bu biletler için online veya telefonla rezervasyon hizmeti sunuyor.

    2. Emre Bey sorunuza cevap bulabildiniz mi? Ben de global pass’e sahibim ve şu anda online da feribot şirketlerinin global pass’e bir indirimi yok görünüyor. Son durum ile ilgili bir bilgimiz var mı ?

  7. Merhaba biz kız arkadaşımla Avrupa Birliğinin 60 bin gence interrail bileti verdiği programa katılmaya hak kazandık. 30 günlük bir sürecimiz var ve çoğu yeri gezmek istiyoruz nasıl bir tavsiye verebilirsiniz ve burdan trenle geçmeye çalışmak mı daha kolay yoksa uçakla başka ülkeye geçip ordan başlamak mı? Şimdiden teşekkürler.

    1. Yakın coğrafyalar her zaman cebinizde. İmkanınız varsa uçarak gidin, uçarak gelin.

  8. Harika bilgilendirme ve emek için teşekkür ederiz 🙂 Çok faydalı oldu. İskandinav rotasını yapacağız. Sağlıklı, mutlu günler olsun 🙂

  9. Teşekkürler, acaba avrupa ülkeleri arası tren geçişlerinde karantina ya da test uygulaması var mıdır ?

  10. Merhaba ben gerçekten bunu yapmak istiyorum ama konaklama nasıl oluyor açıkta kalmayalım

  11. Merhaba, rotaları çok iyi hazırlamışsınız teşekkür ederim. Benim aklımdaki seyahat Batı Avrupa rotasıyla neredeyse tamamen örtüşüyor. Farklı olarak sadece doğrudan Paris-Brüksel değil, Paris-Londra-Brüksel yapmak istiyorum. Eurostar treni ile Manş tünelinden geçmek gezi planımın bir parçası çünkü. Hiçbir rotada İngiltere’nin olmaması dikkatimi çekti. Eurostar’ı da İngiltere’yi de interrail katılımcısı olarak biliyorum. Bu durumda bir değişiklik varsa bilgilendirme yapabilir misiniz?

    1. İngiltere,AB ve Schengen dışı.Kendi özel vizesi var ve en pahalı ülke.Ayrıca Pound kullanıyor.

  12. Merhaba neden turkiyeden başlayan hiçbir tur yok uçak biletleri çok pahalı direkt interrail biletimle istanbuldan trene binip istediğim ülkeye gidebilir miyim?

    1. Recep interrail üzerine bir sürü yazımız var. Tüüm seriyi okursan cevaplarını bulabilirsin

  13. İyi günler Prag – Varşova (Polonya) – Krakov – (Polonya) – Bratislava (Slovakya) – Llubjana (Slovenya) – Viyana (Avusturya) turu için kaç gün gereklidir acaba?

  14. Çok bilgilendirici bir site hazırlamışsınız.
    Fakat özür dilerim bir konuyu tam anlayamadım. Sorum şudur; önerdiğiniz: Roma – Napoli – Bari – Patras (Yunanistan, feribotla) – Atina – Selanik – İstanbul (Türkiye), rotasını düşünüyorum.
    Bu rota için Yunanistana bedava geçiş sağlayan ”Interrail Italy Plus Pass” önermişsiniz, dönüş yolunda, İtalya’dan sonra feribot ile Yunanistan’a geçip İstanbul’a ulaşabilmek için bu pass yani ”Interrail Italy Plus Pass” geçerli midir?. Yoksa Yunanistan için ayrı bir bilet mi almak gerekiyor?
    Teşekkürler.

  15. merhaba , rail planner uygulamasında atıyorum viyanada praga gitmek için aktarma gösteriyor , yönlendirme yapıyorlarmı aktarmada ? Nasıl oluyor

  16. Merhaba, gerekli birçok yararlı bilgiyi böyle güzel ve sade bir şekilde birleştirdiğiniz için tebrik ederim öncelikle. Birçok insan için çok faydalı olacağından eminim. 🙂
    Benim cevabını bulamadığım bir nokta var. Sizden ayrıntılı bilgi alabileceğimi düşündüm.
    14 Ağustos’ta interrail gezisine çıkacağız. Ancak dönüş için Bari-Patras yapmayı düşünüyorduk. Hiçbir yerde feribot ile ilgili güncel bilgi bulamadım.Benim biletim Interrail global pass 15 günlük continuous. Feribotu nereden nasıl hangi ücretle hallettiğinizi ve Yunanistan’da interrail biletiyle istanbula nasıl geçtiğinizi ayrıntılı hatırlıyorsanız, beni bilgilendirir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler 🙂

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir